Örülök hogy segített amit javasoltam
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eredeti SONY BPS18 alap kapacitású akkumulátor, 2100 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
Eredeti SONY BPL18 Nagy kapacitású akkumulátor, 5200 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
KTU bazárja, van bluetooth, IrDA, router, kártyaolvasó, patron, újak, dobozban!
AMD Ethernet kártya, RJ45 és ST optikai csatlakozóval, PCI eladó
Per pill elfogyott, remélem találok még Párhuzamos port kártya PCI
Hirdetés
gabson
(lelkes újonc)

Zoo123
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Használtam a keresőt de nem találtam választ, gondoltam megkérdezem.
Egy barátom gépvásárlás előtt áll, a következő kérdésem lenne:
Gigabyte P55 US3L alaplapban fog működni egy intel i3 530 processzor?
A Gigabyte honlapján az szerepel hogy ver: 1.0/1.1 alaplapnál csak F3/FB biostól támogatja.
-Használ valaki ilyen processzort, nevezett alaplappal, működik?
-Holnap szerzem be az alaplapot, de ki tudja melyik bios lesz rajta, ha esetleg egy régebbi, ami nem támogatja az i3-as processzort, az azt jelenti hogy már a biosba sem tudok belépni? Mert akkor nem tudom hogy flashelem meg az alaplapot... 
Minden segítséget előre is köszönök!
Üdv: Zoli
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
Üdv!
Tegnap óta tulaja vagyok egy UD3-mas lapnak. Előtte egy Asus P5Q-E volt.
Pro:
-ára (28k Ft, 3 év gar)
-jó BIOS
Kontra:
-csak 1 lan csati a lapon
-lehetne rendesebb hűtése
-felesleges csatlakozók (FDD...)
-túlságosan jobbra tolt proci foglalat ezáltal a Hyper 212 rálóg a memóriákra amiken meg gyárilag akkora hűtő borda van, hogy el kellett hajlítanom öket hogy elférjen
-hülyén elhejezett csatlakozók (front panel-es hang...)
Amint módomban áll cserélem a lapot talán nagyobb Gigára vagy vissza térek az Ánuszhoz (nem félre érteni)
Kezd iPon szint lenni...

Zoo123
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Akkor megválaszolom a saját kérdésem, lehet hogy másnak hasznára válik.
Megnyugodtam:
Gigabyte P55 US3L alaplapban (rev 1.0) működik az i3 530 processzor! 
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
Ja és az Integrált VGA sose volt bekapcsolva, kezdettől fogva az 5770-es VGA-val megy.. 

envy06
(kvázi-tag)
Sziasztok ! Gigabyte ga-p55A-ud4 alaplapba mien ramot ajánlanátok(+i7-860)?4gb- 1333, vagy 1600! Memory support listben miért csak 2 Gb-ig vannak???????
én eddig ezt néztem ki: CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT csak ez 1.70 w-os .... corsairnál mi az xms és a sima között a különbség??
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]

Savanya
(PH! addikt)
1600-as ramot vegyél azt alapon is kezeli a 860-as proci . Corsair DHX nem jó , csak olyat vegyél ami I5-be való és max 1,65V-os . Geil Value 1600-as CL8-as nagyon jó és nem is drága valamint xmp-s / nem kell beállításokkal bajlódni / .

envy06
(kvázi-tag)
Geil ramokat kb 10 ből 8-an nem ajánlják.... corsairral mi a gond? köszi

HarryDEC
(tag)
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket:
Gigabyte UD4 + i5 + GSkill (2*2gb) triót vásároltam.
Az F6-ra frissített Bios -ban ezt látom:
Dimms 1 2 3 4
Dimm Slot 2048 - 2048 -
Enabled Slot - 2048 - -
Total memory Size 2048
Miért csak 2 gb -memóriát lát a bios és az óperációs rendszer? A memókat meg cseréltem, akkor is ezt írja....
Légyszíves segítsetek.
Korán keltem, hol az arany?

envy06
(kvázi-tag)
sziasztok! segítségeteket kérném! Gigabyte GA-P55A-UD4 -es alaplapba jó a
Corsair 4GB 1333 XMS3 DHX kit RAM ???
Vagy ha nem miért nem, mit vegyek ebbe a deszkába?
Már megrendeltem volna a gépem, ennyi híja van!! Help me!!! 
Köszönöm!!!

Savanya
(PH! addikt)
DHX már le lett írva hogy nem I5-be való alacsony feszes ram . Olyat keress ami 1,65V-os . Geil -t miért nem ajánlják ? Többeknek is van-volt Value és semmi gond nem volt , ráadásul XMP-s és csak 1,6V-os valamint csak 32eft brutto .

Savanya
(PH! addikt)
Lehet a beállítások nem tetszenek vagy mivel alapon megy kevés a fesz neki . I7-nél már tapasztaltam ilyet . Melyik Gskill pontosan ?

HarryDEC
(tag)
DDR3 RAM KIT G.Skill 4Gb/2000 F3-16000CL9D-4GBRH CL9-9-9-27
Teljesen alapon megy minden.

Savanya
(PH! addikt)
Mivel alapon megy akkor nem szabadna ilyet csinálnia . Próbálj emelni feszt 1,64V-ra és a Command Rate legyen 2 -ön . Gondolom a 2. és a 4 . slotba raktad a memóriákat .
Esetleg ha nem megy akkor próbáld egyenként a 2. slotban / mindkettőt külön felismeri , csak egyben nem megy akkor lehet laphiba /
[ Szerkesztve ]
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy UD3-ban egy i5 750-et F6 béta BIOS mellett hogy tudnám alul feszelni? Jelenleg elég nekem a max 2.66Ghz. Valamint ha beállítom a feszt és az órajelet akkor nem fogja tudni a proci levenni az órajeleit alacsony használat mellett?
Kezd iPon szint lenni...

HarryDEC
(tag)
Hi!
Igen a procitól nézve a 2. és 4. slotba tettem őket (ahogy a kézikönyvben le van írva). Egy ramot hiába rakok be nem indul el a gép. De szerintem ez nem meglepő, mert én úgy tudom, hogy csak 2db megy. Sajnos a volt emelése és a CM 2-re állítása semmi változást nem okozott.
Valakinek valami ötlete?

envy06
(kvázi-tag)
http://www.corsair.com/_datasheets/TW3X4G1333C9DHX.pdf 1.6v!!!

Tibro5
(fanatikus tag)
nekem ugyanilyen konfigom van, azzal a különbséggel hogy ud3-as a lapom.
adsz elég feszt a ramoknak? 1.6V-ra állítsd be, az időzítés pedig legyen 9-9-9-27

HarryDEC
(tag)

Tibro5
(fanatikus tag)
ez nagyon furcsa, az enabled slotnál mér a 2-es alá írja a 2048-at?
nekem egymás alatt van, az 1es és 3asban 

TB
(kvázi-tag)
Sziasztok!
P55A-UD3 alaplapomon amióta tegnap egyszer bekapcsoltam a biosban ,hogy figyelmeztessen 90 foknál,azóta nem normálisan írja ki a proci hőfokát!Eddig jól írta,de most minuszokat ír,pl. -50 C°!Sípol is a gép egyfolytába,ugyhogy ki is kapcsoltam a figyelmeztetést! Everest is mínuszt ír,de magonkénti hőmérsékletet már jól írja!Valahogy meg lehet csinálni,hogy jó legyen?Érdemes vele törődni,vagy lényegtelen mit ír a bios a hőmérsékletre?Biosfrissítés nem segített!
Gigabyte P55A-UD3;Intel i5 750+CM HyperTX3;2×2 GBPatriotViperIISector5Kit1333Mhz/CL7;Sapphire HD5850;Samsung F3 500GB;WD10EARS;Thermaltake M9+FSP400-60APN

Messa
(tag)
Sziasztok!
Most vettem új gépet és a Gigabyte P55-UD3-ra esett a választásom.
A konfig:
i5 750
2x2Gb CSX 1333 DDR3 KIT magas hűtős
Corsair VX450W
Gigabyte HD5850
Win7 64bit telepítés után előjött az "óriás kurzor" probléma. A gyári F3-as bios-t felflasheltem @Bios-al oprendszer alól F6-ra(legfrissebb). A kurzor gond teljesen megszűnt viszont van egy kis gondom és ebben kérném a segítségeteket.Bios csere után nyomtam egy load optimised settingset a biosban,ahogy az meg van írva. A procimat be is lőtte 20x133-ra ami ugye az i5 750 alapjárata,de újraindítás után 21x133-at ír a boot képernyőn,de ha belépek a biosba 20as szorzó van megadva. Windowsban is 21x133-al megy ami ~2.8Ghz, 2.66 helyett. Ez még nem is lenne baj,de nem megy az intel turbo mode ami állítólag 3.2Ghz-re tenné a procit ha rendesen meg van terhelve. Így viszont hiába nyomom rá az Orthost 21x133on marad. Valami komolyabb gond van nálam vagy csak nem állítottam be valamit, esetleg félre értelmeztem a turbo modeot?(Végülis az Orthos csak 2 magot terhel ha jól tudom.)
Másik gondom a venti szabályzása: Cooler master Hyper TX3-at használok és ha megy valami ami terheli a procit olyan,mintha megemelné a venti fordulatszámát a bios 1-3másodpercre majd visszavenné alapra.Lehet,hogy itt is csak beállítás gond lenne? PWM vagy watt beállítás van a smart fan controlnál. Alapban auto-n van.
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a lappal,mondjuk kb. 8éve tolom Gigabyte lapokkal.
Elnézést a litániáért és előre is köszönök minden segítséget.
Üdv,
Messa
Time is the fire in which you'll burn.

InVino86
(senior tag)
Gigabyte P55 UD3 lap eladó ha valakit érdekel esetleg.
[link]
In Vino VeritaS

TB
(kvázi-tag)
Amiket leírtál,ugyanaz van nálam is!Állandóan variálja a szorzót,pedig 20-ra állítottam,a turbo boost is megy szerintem,csak lehet nem vetted észre!Szerintem ne törődj vele amíg minden rendesen működik! Néha én is hallom,hogy 2-3 másodpercre felpörög valami,de amíg stabil a rendszerem és a hőfokokkal is rendben van minden.addig én nem foglalkozom vele!
Az én problémámról(#422) meg csak annyit,hogy gondolt egyet és már jól jelzi a hőfokokat! 
Gigabyte P55A-UD3;Intel i5 750+CM HyperTX3;2×2 GBPatriotViperIISector5Kit1333Mhz/CL7;Sapphire HD5850;Samsung F3 500GB;WD10EARS;Thermaltake M9+FSP400-60APN

bakesz007
(újonc)
Hali!
Most vettem egy új gépet és az alaplapom egy Gigabyte p55-UD3.
A hozzá választott ramom patriott 4Gb 1600 Mhz-es kit és ha benne van
mind a két ram mindig beáll a kék halál, de ha az egyiket kiveszem nincs gond!
Lehet-e orvosolni ezt a hibát valami beállítással vagy egyáltalán nem kompatibilis vele?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv

TB
(kvázi-tag)
Melyik 2 slotba rakod a ramokat?Nekem is patriot ramom van és tökéletes bele.

alibaba78
(őstag)
Nalam ugyanez volt a problema, 20as szorzo a biosban, de 21x133 a fokepernyon, de en kikapcsoltam a turbo modot, es azota idleben 1200mhz, loadban meg 2.66. Azt is tudni kene, mekkora jelenleg a legmagasabb szorzo a lapon?!
Penz van, esz nincs.....

fsb1000
(PH! kedvence)
Milyen beállítások mellett megy le 1200Mhz-re?
Nekem is az a problémám, hogy az összes energiatakarékos BIOS funkció engedélyezve, de a szorzó nem megy 20 alá.
Függetlenül a TURBÓ állapotától!!!
(Konfig: P55-UD4 / I7-860)
Az lenne a cél hogy az alaplap a szorzót szoftver nélkül is szabályozza, csak a BIOS beállítások alapján.
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

bakesz007
(újonc)
A ddr1 és ddr3 duálba!

bakesz007
(újonc)
Bocsi az 1-es és 2-es solt, 21 a max szorzó!
Kikapcsoltam a turbót és 21-szeresre raktam de nem változott semmi!
Kék halál!

TB
(kvázi-tag)
Hát az 1-es meg a 3-as végül is nézőpont kérdése,a lényeg,hogy a két fehér slotba legyen!Ott van?
fsb1000
ekem sima alapbeállításokkal 1200Mhz,turbó mód be van kapcsolva,tehát az nem oszt nem szoroz elvileg!
[ Szerkesztve ]

alibaba78
(őstag)
Irtad a masik topicban, hogy uj a gep. Biost frissitettel mar? Mindjart megnezem a biosbeallitasokat neked, bar nekem p55-us3l-van.
Penz van, esz nincs.....

alibaba78
(őstag)

fsb1000
(PH! kedvence)
Köszi Mindenkinek! Főleg a képeket.
Igen, F6-ra kellett frissíteni helyből a Biost.
Még mindig nem megy.... tanácstalan vagyok.
lehet mégis felteszem az energiagazd. szoftvert.
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

bakesz007
(újonc)
Elméletileg meg van a baj forrása!
Találtam egy új biost ami a memória kompatibilitást javítja, csak én még ilyet
nem csináltam! Hogyan kell biost frissíteni?

Sdi
(PH! addikt)
Nekem a i5 750-el be van kapcsolva turbó, valamint az összes energiagazdálkodási ficsör enabled-re van állítva , nem auto-ra. Ha auto-n hagytam nem mindig működött az automatikus szorzóállítás, azóta szépen megy.
fsb1000
Nem kell semmilyen szoftver
. Azt csináld meg amit írtam. A Bi-Directional-on kívül mindent állíts enabled-re.
[ Szerkesztve ]
Giants az isten :)

alibaba78
(őstag)
Ugyanezt mondtam neki, hogy kapcsolja be oket, nem azt, hogy allitsa autora. Azert mert nalam igy mukodik, ez nem jelent semmit, de o azt irta, hogy mindent bekapcsolva sem mukodik. 
Penz van, esz nincs.....

Sdi
(PH! addikt)
Csak azért írtam, mert sok embernél az auto is bekapcsolt állapotnak számít.
Kisebb tuningot a gyári hűtővel is adhatsz neki, legfeljebb kicsit felhangosodik, ha megterheled
.
[ Szerkesztve ]

alibaba78
(őstag)
A kisebb tuning alatt mit ertesz? Meddig mehetek el? Egyenlore csak probakeppen akarom megnezni, mennyit megy. 
Penz van, esz nincs.....

Sdi
(PH! addikt)
Nekem csak az "FSB" van megváltoztatva 166-ra. Szerintem ezt gyárival is bírná, persze nem 24/7 prime-olni.

alibaba78
(őstag)
Xmp profilet bekapcsoltad, vagy hagytad emelkedni a mem orajeleket az fsbvel? Gyari feszen, vagy auton van a proci?
mod: Ettol meg az energiagazdalkodas visszaveszi a szorzot?
[ Szerkesztve ]
Penz van, esz nincs.....

Sdi
(PH! addikt)
Nem kapcsoltam semmilyen Xmp-t
, a ramok 1660-on mennek, ezeknek 1,64V adtam, a proci feszt hagytam auto-n / így magától kb. 1,3V-t ad neki / és igen működik az auto szorzó állítás.

alibaba78
(őstag)
Felraktam 160ra a bclk-t, 10-es szorzo a ramoknak, cpu fesz auton. Idleben remekul visszaveszi a szorzot, igy 1440mhz, loadban pedig 3200. ![]()
A kerdes: Mennyire hihetek a cpu-z altal mutatott cpu fesznek? 1.248v? A masik: Az everest szerinti cpu homersekletek furak, mert mast mutat a magokra, es mast a processzorra is.
[ Szerkesztve ]
Penz van, esz nincs.....

TB
(kvázi-tag)
Én ez alapján csináltam épp a héten először,pofon egyszerű: [link]
De a ram mindenképpen a 2 fehér slotban legyen!
[ Szerkesztve ]

Sdi
(PH! addikt)
Jó az 

Sdi
(PH! addikt)
A fesz értéknek hihetsz, más progi is hasonlót mutat. A proci és a magok hőmérséklete pedig mindig eltér, van olyan hogy a magokat írja melegebbnek, van hogy a procit / ez platform függő /.

alibaba78
(őstag)
Megeri az a scythe mugen huto, vagy eleg egy hyper 212+ is? Szerintem en sosem fogom 4ghz-en hasznalni a procit.
Penz van, esz nincs.....

Sdi
(PH! addikt)
Nem tudom 212+-om sosem volt
. Ezt a hűtőt nem ehhez a procihoz vettem, még a Phenom II 720Be-hez. Az biztos, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve 
[ Szerkesztve ]