Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Haart válasza Khaosz55 (#200) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Elárulom az msi-ken kevés fázis van, és azok is jól bírják a tuningot :D Tehát vajmi kevés köze van hozzá.

(#202) Khaosz55 válasza Haart (#201) üzenetére

Khaosz55
(tag)

Valami köze csak van de akkor részben újkeletű parasztvakítás a fázis téma.

(#203) Haart

Haart
(PH! addikt)

Na azt hiszem EZ elég bizonyíték hogy a legkisebb gigával is bárki tuningolhat akár extrém módon is :D A többi lappal se lehet kipréseni belőle többet kb.

(#204) P00By válasza Haart (#203) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Talán azért van ez, mert az új architektúrának tul. köszönhetően(i7/i5) a lap nem számít annyira, mint előzőleg. Némi sarkítással.

(#205) tlac válasza P00By (#204) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem, ez inkább azért van, mert nincs butítva annyira a nagyobbakhoz képest
nézd meg a bios opciókat, ott az llc, a feszeket is szépen, fokozatosan lehet állítani, stb.

(#206) koliz1

koliz1
(tag)

Sziasztok

A proci foglalat melletti 8 as tápcsatit kötelező bekötni ezeken az alaplapokon ? , mert akkor tápot is kell cseréljek.

koliz

[ Szerkesztve ]

(#207) tlac válasza koliz1 (#206) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

legalább egy 4-est csatlakozót bele kell nyomni, máskülönben nem fog menni

(#208) koliz1 válasza tlac (#207) üzenetére

koliz1
(tag)

Sziasztok

Köszi a választ , a rammok ügyében is tanácstalan vagyok milyet vegyek bele ?, 2x2 gb szeretnék , de nem látok sehol p55 chipsethez való memóriát

(#209) Zsolti1987

Zsolti1987
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet, i5, gb p55ud4 alaplap, ramom:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
De sajnos a ramok csak 1333 mhz-en mennek. Biosba néztem h 6,8 és 10xes szorzót lehet beállítani. És most 10xen van.
Mit tudok tenni vele?
Köszi szépen a tanácsokat!!

(#210) Tuco Ramirez válasza Zsolti1987 (#209) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Tuningnál, ha hagyod a 10x szorzót fixen, menni fog a RAM órajel is szépen felfelé. Egyébként a nem állítható UCLK miatt másképp szerintem nem tudod feljebb vinni...

SC2 ID: Peter 1714

(#211) zuchy

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Azt szeretém kérdezni, hogy jó-e az LGA 775-ös hűtő egy ilyen LGA1156-os foglalatba?

Mármint, hogy megegyezik-e a juktávolság? Meg, hogy szabályos négyszögben vannak-e a jukak, asszem 775-nél szabályos négyszögben vannak.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#212) P00By válasza zuchy (#211) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nem egyezik meg.
Van olyan P55-ös lap amin megvannak a 775-ös furatok is, de aszhem azok a drága katba tartoznak.

Lyuk csak egy van, a többi furat!

[ Szerkesztve ]

(#213) zuchy válasza P00By (#212) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Értem :( , kösz a gyors választ.

PC-STYLE.hu

(#214) koliz1

koliz1
(tag)

Sziasztok

Volt egy kis kálváriám a P55-UD4 -el, röviden xp telepítése után nem volt hajlandó
felismerni a firewire vezérlőt amire talán W95osr2 is képes és ez a gigabyte hibája
miután vagy 3 levelet váltottam velük , mondanom sem kell csupa semmit mondó választ adtak megnéztem és van fent egy beta bios felraktam mit ad isten már felismeri az Xp a és nem rak sárga felkiáltójelet mellé , persze én vagyok az eszement megveszek egy alplapot ami rev 1.0 persze tiszta bétás gondolhattam volna..

konklúzió: itt is igaz amit a műszaki gyártókról állítanak : legyártanak valamit és majd a vevők morgásai alapján újra tervezik több inkább kevesebb sikerrel .
Mondanom sem kell a következő levelem a gigabyte-nak eléggé szarrágó hangvételű lesz és felajánlóm nekik hogy fizethetnek amiért helyettük dolgozom :W

[ Szerkesztve ]

(#215) toyone

toyone
(őstag)
LOGOUT blog

P55A -->USB 3.0, SATA 3
P55A-UD3R
P55A-UD6

x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

(#216) Bajnokfoto

Bajnokfoto
(lelkes újonc)

Sziasztok!
GIGABYTE GA-P55-UD3R alaplapot teszek az i5 alá.
Megnéztem a memória kompatibilitási listát és szerepel benne 2000mhz-s GSKILL ram,pontosabban a F3-16000CL9D-4GBTD - Trident
Én a Ripjaws-t néztem ki magamnak aminek a típusa: F3-16000CL9D-4GBRH - Ripjaws
A Trident szerepel a support listában de a ripjaws nem, ettől még működhet probléma mentesen a memória a lapban?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Fotóriporter

(#217) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ha esetleg valaki a legdurvább ramot keresi, akkor 4GB G.Skill DDR3 PC3-17600 Perfect Storm jó lehet:) (F3-17600CL8D-4GBPS)
2200MHz/CL8

(#218) Khaosz55

Khaosz55
(tag)

Két kérdésem lenne.

1. UD3R-es lapon még mindig van az probléma, hogy nem ismeri fel az UBS eszközöket ha tuningolsz?

2. P55A UDR3-as lapon min lesz Sata 3-om. Érdemes vmegvárnom ezt a lapot ha nem fogok fejleszteni sokáig, de vinyót maj később cserélek amikor lesznek SATA3-as vinyók ?

:F

(#219) tlac válasza Khaosz55 (#218) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

1. szerintem csak 1-2 embernél volt ilyen
a déli hídnak lehet adni plusz feszültséget, nem tudom, hogy ez segítene-e
plusz lehet csak bios bug

2. én pont nem venném meg ezeket
nem az intel déli híd adja az usb3.0-t és sata3-at, hanem külön chipek, amikben én annyira nem bízok

a sata3-as vinyók gyakorlatilag semmit nem fognak gyorsulni a mostaniakhoz képest

(#220) Tibro5 válasza Bajnokfoto (#216) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

nekem ripjaws van p55-ud3 lapban és hibátlanul megy :D

a gyártó oldalán ezt találtam

[ Szerkesztve ]

(#221) Syron

Syron
(kvázi-tag)

Elég gyorsan megjelentek az új lapok a szomszédban.

Remélem ebből a lapcsaládból a P-s változatok is eljutnak Európába. :U

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#222) DJackson

DJackson
(tag)

sziasztok. Olyan szépen elterveztem, hogy a ud3r -re majd teszek egy mugen 2-t és az milyen jó lesz, erre most nézem hogy nem fog rámenni ez a hütő a lapra... :( Milyen halk hűtőt javasoltok erre az alaplapra? Halk és jó kéne. Gondolom mugen2höz nincs fogható. Vagy idő kérdése és rá lehet majd tenni? valszeg még nem holnap veszek gépet.

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#223) DJackson

DJackson
(tag)

kár h már nem tudom szerkeszteni

most látom, hogy a ninja 2 rev b az elvileg jó az lga1156 foglalatra, ami nem sokkal rosszabb hütö a mugen 2-nél. A kérdés már csak az, látott már valaki ud3r -es lapon ninja 2-t? (elfér-e rajta?)

minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...

(#224) Haart válasza DJackson (#223) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Mindegyik scythe jó 1156-ra csak a megfelelő lefogatót kell megvenni :D

(#225) Tibro5

Tibro5
(fanatikus tag)

A noctua ingyen küld átalakítót a hűtőihez, ha feltöltöd a scannelt számlát a hűtőről és az LGA1156 alaplapról vagy processzorról. :DD

(#226) Tibro5

Tibro5
(fanatikus tag)

ha valakinek gondja van a windows experience index-szel win7 alatt az frissítsen biost.
nekem nem futott le a wei, hibaüzenetet dobott mindig, viszont az új béta bios megoldotta (F4o) :D

(#227) Goldmen75

Goldmen75
(őstag)

Sziasztok!

3 napja van :

GBT P55-ud3-am
I5-750-el
Apacer 1333 4 gb rammal
GBT Ati 5870

Pár gondom lenne, igaz csak "apró" de zavaróak

1. A Win7 élményindex sokáig megy s a végén hibaüzenettel áll meg, nem tudja végigfuttatni!!!???
2. 3dmark Vantage system info hiányában nem fut le...
3. Tuningról valaki mondjon valamit:) Azt olvastam hogy az 1333-as ramok kevesek tuningra...
4. Néha az egérkurzor(nyíl) bazinagy lesz s csak újraindítás után lesz normál..

Amúgy minden ok, frankó az új cuccokkal:)

www.cgroup.hu (from Pécs)

(#228) Tibro5 válasza Goldmen75 (#227) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

az élményindexszel kapcsolatban csak 1 hozzászólást kéne visszaolvasnod, és ott a megoldás ;)

tunning: mondjuk nekem 2000-es ramjaim vannak úgyhogy én 200-as bclk-val és 16x proci szorzóval használom, így 3200Mhz-en stabilan megy. nem is nagyon van szükség többre :D

3d vantage-ot nem próbáltam, kurzor nemtom mitől nő meg :N

(#229) Goldmen75 válasza Tibro5 (#228) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Köszi!

Megnézzük este!

(#230) Goldmen75 válasza Tibro5 (#228) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Turbó módot kikapcsoltad gondolom s 3,2-őn járatod fixen?

(#231) Tibro5 válasza Goldmen75 (#230) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

így van 3.2Ghz fixen

F3-as bios-szal nem is fog menni az élményindex, több fórumon is olvastam, hogy mindenki szenved vele

(#232) Goldmen75 válasza Tibro5 (#231) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Érdekes, mindenesetre:)
Pedig már nem nagyon új dolgok ezek. S a Win7 is készült mikor megjelentek ezek a lapok, CPU-k,. igazán belerakhatták volna.

Szal akkor vegyek nagyobb frekis ramokat mi?

(#233) Tibro5 válasza Goldmen75 (#232) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

"Szal akkor vegyek nagyobb frekis ramokat mi?"
nem feltétlenül kell lecserélned, tudod állítani a ram szorzóját is, 5,8,10 lehetőségek vannak, azt hiszem.
mondjuk 166 bclk-nál 8x ram szorzóval és 20x procival mennie kéne, de ki kell próbálgatni.

azért elég újak még ezek a lapok, nem minden működik úgy ahogy kéne. én most az ahci móddal szenvedek, nem akar menni a hot swap :(

remélem hamar jön valami F4-es végleges bios

(#234) Goldmen75 válasza Tibro5 (#233) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Kipróbáltam már a CPU-t asszem 3,6-on, lefutott a 3d mark2006 valami 21-22 e- körüli ponttal...de aztán visszaraktam alapra:)

Na igen a bétákat nem szeressem...inkább megvárom a véglegest.
Nekem az előző lapom Ahci módban ment, most kikapcsoltam:)
Azt viszont nem értem, hogy a turbó mód hogy s mikor kapcsol be...
mikor netezem, 1,17 a CPU freki, mikor valami más megy(nem game), meg felugrik 2,79-re! Nem 2,66 a gyári?!

[ Szerkesztve ]

(#235) Tibro5 válasza Goldmen75 (#234) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

2.66 az alap órajel (133*20) és 3.2 a turbo boost

(#236) Goldmen75 válasza Tibro5 (#235) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Ez oké, de mikor kapcsolja be s akkor mit változtat? emeli a ram órajelet is?? vagy csak feltolja a CPU-magjait? Azt láttam hogy a bios-ba tudom állítani, hogy enable, vagy auto....de ez se világos igazán!

(#237) Tibro5 válasza Goldmen75 (#236) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

nem tudom, nem próbáltam ezt a funkciót.
smart6 quick boost-ot nézegettem, ott a bclk-t változtatja 133-200 között 3 lépésben

(#238) Goldmen75 válasza Tibro5 (#237) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Ezek szerint neked is "pár napos" az élmény?:D

(#239) Tibro5 válasza Goldmen75 (#238) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

igen elég új még :DDD
megérkezett az új F4 bios, végre nem béta :C

(#240) Goldmen75 válasza Tibro5 (#239) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Királyság:)
Már csak a 3dmark Vantage ami nem indul....

(#241) Tibro5 válasza Goldmen75 (#240) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

eh, nekem sem megy a vantage, lehet driver probléma...
utána kell olvasni, biztos másnál is előfordult ez a hiba

(#242) Goldmen75 válasza Tibro5 (#241) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Futuremarknál irják, de hiába a patch, nem megy..
a 3dmark06 is ugyanez, de ott ha futtatásból az exe mellé írod :
- nosysteminfo
akkor lefut frankón:D
De Vantinál ez nem műkszik...

(#243) Tibro5 válasza Goldmen75 (#242) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

3dmark2006-nak már nincs túl sok értelme szerintem, úgyhogy azzal nem is foglalkoztam.
igazából vantage-ot is feladtam, a játékok futtatása az igazi teszt.
cod mw2 gyönyörűen fut :DDD

(#244) Goldmen75 válasza Tibro5 (#243) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Ami igaz az igaz:) A Modern Warfare 2-őt megeszi reggelire:)
Na meg minden mást...De azé a Crysis még meg tudja röccenteni néha néha 1 picit, vagy lehet csak a töltéseknél:) minden maxon, Ultra patch- feltéve, 8x élsimi, stb:)

(#245) AMD_ok

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

valaki halllotta már ciceregni a lapját? :U Nekem a P55M-UD2 van tegnap óta.és mintha arról jönne a hang. Please help

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#246) Goldmen75 válasza AMD_ok (#245) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Nem a táp felől?
Na meg mikor terhelést kapnak a cuccosok, én is szoktam hallani valami halovány "elektromos" hangot:)
Állandóan csinálja? Vagy csak pl game közben?
Hallgasd meg mégeccer hogy honnan jöhet...csak ne hajolj túl közel, nehogy áthúzzon a füledre:D:D:D

(#247) AMD_ok válasza Goldmen75 (#246) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

hát nem is tudom pontosan, olyan,mintha egy tücsköt raktam volna bele :D , és nem kell hozzá terhelés,anélkül is jól hallható.
Már indítás után jelentkezik

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#248) Goldmen75 válasza AMD_ok (#247) üzenetére

Goldmen75
(őstag)

Há vegyé rovarírtót oszt fújd be, csak kimászik a dög:):)
Komolyra fordítva, az már nem biztos hogy good....esetleg nézd meg a feszültségeket, pl BIOS-ba, hogy minden annyin megy-e amennyin kell?! Kivéve ha húzod a rendszert...

(#249) AMD_ok válasza Goldmen75 (#248) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

nem cibálok semmit se, magától megy fel 3-3,2 ghz-re terheléstől függően (gondolom ez a turbo boost) , de terhelés alatt annyira nem hallom, alapon ha szaladgál,akkor hallatszik,mint most is. BIOS-t megnézem,köszi

(#250) Syron válasza AMD_ok (#245) üzenetére

Syron
(kvázi-tag)

Szerintem a tápodból is jöhet a zaj. Néhány FSP tápnak van egy ilyen alapzaja.

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.