most nem azért
de a saját topikjában meg nincs ott...
meg amugyis ez csak egy kezdö ár, egy nem népszerü bolltól...
nembaj 1 hónap múlva már lesz info böven, hol mennyibe kerül.... 

most nem azért
de a saját topikjában meg nincs ott...
meg amugyis ez csak egy kezdö ár, egy nem népszerü bolltól...
nembaj 1 hónap múlva már lesz info böven, hol mennyibe kerül.... 

Már megérkeztek az első i5-ös lapok!
Bármikor vihető! 
® SimonYana ®
UD4P 239 bclk
UD6 254 bclk
Mindkettő léggel
x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

kint vannak a giga oldalán a lapok, egyelőre még képek nincsenek, de a manualok, biosok már igen

UD3R és UD3P között mi a különbség?
1 db tpm ic

Hát ja. Plusz kicsit máshogy lesz rajta a hűtés megoldva sztem.

addig nézegetem az UD6-t mig rá nem visz a lelkem hogy kiprobáljam milyen is...
(eladom a jelenlegi biostar x58-t 50-ért és 10k rádobásával megvenném 58-60-ért au UD6-t... csak az jöhet szóba, UD5 nem mert nem dob fel a 12fázis hangulata...)
egy kicsit érdekesebb lehet mint a jelenlegi core i7 platformom... 
mindig is az elsö fecskék között voltam ilyen téren... (p45,x58)

Durvajó,egy éve vettem a P45 öt és már jön ez,most már csak az i5 érdekel hogy mivel gyorsabb a mostani core 2 nél,lehet az i7 nek több értelme van,bár az csak milliomosoknak
csinálják.

Ilyen szempontból jól jártam hogy a p35öm nem cseréltem le a kb semmit sem újuló p45-re 

Az a 24 fázis ugyanaz a 6 fázis, ami az összes 6-al osztható Giga lapon van, csak mégegyszer rádupláztak fázisosztóval... Nem hiszem, hogy egy jelentősen többet tudna a 12 fázisnál....
Sőt, ráadásul ahogy néztem, csak tekercsből van 2X-annyi, de cserébe kisebbekből... Persze, valakinek ezt is ki kell próbálnia.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Szerintem az a +15bclk megér neki +10000ft-ot
Vérbeli tuningosnak minden mhz számit!

hát nem hinném hogy "ugyanaz" lenne.... majd meglátjuk a gyakorlatban mennyi jelentösége van , akár stabilitásban , magasabb órajelnél.... nem csak a bclk számit....
nálam anno a p45-dq6 is jobban ment, pedig azon csak 12fázis volt...
mégis jobban ment mint a kistestvérei...

Lencsevégen a kis Gigabyte GA-P55M-UD2 !
[ Szerkesztve ]

Hát, ha beruházol egy ilyenre, feltétlen írd meg, mit tud, kíváncsi vagyok... 
Amúgy elvileg a terhelhetősége javul, tehát nem lesz olyan meleg, és nagyobb terhelésre is stabilabb marad, viszont a fő "problémát", a nagy Vdrop-ot, és az azt szükségessé tevő jelenséget tudtommal nem orvosolja...
Bár a 6 fázis se rossz egyébként...
Alig van lap, amin több "valódi" fázis lenne... 
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

az mit jelent, amikor pl. azt írják, hogy 12+2, a +2 mire vonatkozhat? a prociban lévő memóriavezérlőre?

Hát, annyira nem vágom a Lynnfield felépítését, de a Bloomfiled-nél (s1366 Nehalem) úgy van, hogy van a proci végrehajtó magjainak egy tápfeszültsége (jelen példádban 12 fázis) és van a végrehajtó magokhoz nem tartozó egységeknek is egy tápfeszültsége. (Uncore nevezetű dolog, amiben az L3 chace, a memóriavezérlő, és a QPI-Link van benne, és annak van egy általában 2 fázisos külön tápköre, és tápfeszültsége, QPI/VTT néven). Gyanítom, a Lynnfield-nél is hasonló lesz a felállás.... 

egyenlöre csak egy felvetés volt részemröl, szivesen kiprobálnék egy ilyet lapot is
több fantáziát látok benne mint az x58-ban
tudom hogy a vdrop nem a fázisok számától függ...

Naja, megértem, az X58-nál pár lapon elég bénán van megoldva ez-az... Nem volt túl sok fantáziájuk a tervezőknek, egy két koncepcióra épül mind... A P55 lapok közt már több jó lap lesz szerintem....
Amúgy elvileg a fázisok számától, és a kapcsolási sebességtől függ a leginkább a Vdrop, ha jól tudom... Csak épp az Asus fizikailag max 4, a Giga fizikálisan max 6 fázis,csak pár lap kivétel van, ami több....

tesztelgetni ok, de visszalépés lesz
HSM:
csinálhatnának egy p55-ös x58-as lapot 
P965-P35-P45-P55... mióta Intelt használok (Core 2) azóta mindig évente jött az új, mi ebben az új? 
Zájec: Általában maga a NYÁK, felépítés miatt jobb a DS4, DQ6 stb. mint a kisebb testvérei... P35, P45-nél legalábbis így volt.
Amúgy nekem az UD5 szimpi. 
[ Szerkesztve ]

Jaja
Végre.

Karácsony környékén egy UD3R-re benevezek azt hiszem,addigra még barátibb lesz talán az ára is. 

Így van egyenlőre én is kivárok. Meg az a baj hogy a proci is drága még hozzá. A lap még csak csak jó áron lenne, de a proci... Nekem sok az 50k feletti ár.

Ráadásul még megvárom azt is hogy legyenek tesztek és konklúziók a lapokról. Mert akkor derül ki igazán hogy az asus,giga vagy az msi termékei a jobbak.

de a proci... Nekem sok az 50k feletti ár
ok, de ekörül kapsz majd egy 4 magos integrált memória és pci-e vezérlős procit
Ráadásul még megvárom azt is hogy legyenek tesztek és konklúziók a lapokról. Mert akkor derül ki igazán hogy az asus,giga vagy az msi termékei a jobbak.
a giga lapokat már lehet ismerni
tuningban meg úgy sem lesz igazán különbség az asus és giga között
[ Szerkesztve ]

Hát nemszoktam elvakult fanatikus lenni, mindig azt veszem ami éppen jó. Ha a giga széria rossz lesz akkor nemveszek
Reméljük nemlesz igazam. De pl kiváncsi vagyok mit tudnak az msi lapok az oc genie-vel plusz a 4+2-es tápellátással, ami igy elsőre sovány.

Az egyik számtech. nagykernél dolgozom és jó hír csütörtökön jönnek meg az I5-ös procik.

a nagyker ára a 750esnek 42000Ft lesz.
Ui: Jó lesz az októberi szülinap 
[ Szerkesztve ]
Privát üzeneteket csak este tudok olvasni, de nyugi válaszolok mindegyikre.

Akinek bejött az élet...
Nekem november lesz szülinap 

Giga oldalán már kint vannak a lapok képekkel specifikációkkal

Thx zsír 
Gianninál kiskeráron 46k...
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

Pár napja van még csak de már lement az ára. Kezdetben mindenhol 50 felett volt most már közelítik a 45k-t 

Én is megrendeltem a P55-ötömet,a digitaltrendnél.
L1156 Gigabyte GA-P55M-UD2 mATX 25000Ft.
Szerintem jó szolgáltatásokal,nekem megfelel. 
Esnek azok az árak...
Október elejére lesz az 40k is! UD5 is szépen csökkenjen!

Nemtudom, okt elejére menynit fog esni, ezt soha nem lehet megjósolni, de megy szépen lefele. Gondolkodtam én is cserén de rájöttem hogy mindent visz a jelenlegi gépem ug yhogy még felesleges. De neked is.
Lehet megvárom a jövév elejét. Addigra tuti lemegy durván. Igazából csak azért mert kiváncsi vagyok nemakarok sok pénzt költeni hogy utána meg elbukjak egy csomót ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Hát én nem fogok downgradelni.
Viszont ismerős újítana, és nem tudtam rábeszélni az AMD-re, így marad ez. 

Ja hogy neked ez downgrade-nek számít? Csakmert sok i7-es emberke is cserélni akar, a "downgrade" ellenére, mert tuningban több potenciát éreznek az újdonságokban 

Minek raknak ennyi fázist a lapra(12-24) Hogy ha giga x58 csúcs lapján is csak 12 vpu vrm (6-6) van 
Egyáltalán mire szolgál ez a fázis?
[ Szerkesztve ]
Adatok alapján jah.
Meg előzetes tesztek alapján is... vagyis egy szinten vannak. (Tri CH ugye nem sokat ér)
De majd meglátjuk, a 270 BCLK nitro alatt szép eredmény, de ez a terület engem hidegen hagy, a 24/7 az amire majd kíváncsi leszek.
Meg az alaplap árak 60K-ig majdnem egy árban vannak, a 920-at sokkal olcsóbban vettem, mint a 860-at tudtam volna. (tuningos is, úgy néz ki 4GHz meglesz 1,2V alatt, de ezt még tesztelem, a 860 meg fene tudja mit menne...)
Szóval ha váltok is az még messze van.
Marketing... sokat nem hiszem, hogy ér majd.

Egy kérdés! melyik az a p55ös lap amelyik kitudom használni a 2db 4850emet? Persze mindkettő x16 legyen.

egyik se, a p55 és a bele való proc, nem képes erre
[ Szerkesztve ]

akkor x16 + x8 vagy x8 + x8?

utóbbi

Na ahogy nézem a giga megint alkotott. A legjobb ár/érték arányban vannak az alaplapok a konkurencia msi és asus-al szemben.