Hát ha neki marhaság, akkor oké...
Végülis elég nagy marhaság, h idle-ben visszaveszi a feszt és az órajelet, ha meg kell ,akkor ott a teljes sebesség. A teljsesítményt nem befolyásolja, az meg hogy lehűti, csak egy dolog, attól még felesleges áramot eszik, amit egy ingyenes, egyszerű módszerrel lehetne orvosolni. Persze lehet, hogy hülyeség... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Osynho
(őstag)
Esetleg még nézz utána ennek az AMD CE1-nek.
Ez se lehet olyan rossz dolog, az előző konfigomban ez működött (Giga GA MA 78G DS3H + 7750BE)
Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

Rolika82
(kvázi-tag)
Valaki esteleg próbálta ezzel a lappal az Ati Overdirve nevü programját? Mert nekem nem indul el és nem tom miért. Phenom II 925ös procim van. Ezt azért nem értem mert a Gigabyte honlapjáról jutottam el az overdrive progihoz,
Ha valaki esetleg próbálkozott ilyesmivel irjon please.

Rolika82
(kvázi-tag)
Jól sejtem, hogy csak BE-s procikkal megy?

Juhiii
(lelkes újonc)
Kipróbáltam ezt a C&Q dolgot.
Akkor működik, ha a BE procinak a szorzóját auto-n hagyom, ha manuálisan megemelem (pl 17,5-re) akkor nem kapcsol be.
Nekem amikor bekapcsolt, akkor levitte a szorzót 4-re (800 Mhz), a feszültséget is csökkentette valamennyivel. A proci hűvösebb lett (35 fok), a CPU ventilátora is lassult (2100-ra). Az egész gép hangja viszont sokkal nem csökkent! A fogyasztás nem nagyon érdekel.
Próba képen megterheltem (Egy képfilet tömörítettem ki). Közben figyeltem a szorzó változását. Egyfolytában ugrált (4-12-15,5) között. A kitömörítés is tovább tartott (kb 2x annyi ideig). Közben szubjektíve lassult is a gép.
Konklúzió: Hagyom a francba a C&Q-t és inkább húzok a procin, és élvezem, hogy végre van egy modernebb számítógépem. Ha odaülök elé, akkor legyen inkább gyors.
Aki pl. HTPC-nek használja a gépét, vagy alapban is túl hangos a gépe, vagy aktívan foglalkoztatja az áramfogyasztás, az használja egészséggel, nekik lehet, hogy hasznos találmány.
A ház ventilátorainak fordulatszámát lehet valahol szabályozni?
Ahogy mondod főnök 
A ház ventijeit progival tuti lehet szabályozni, én régen azzal nyomtam.
Az AMD Overdrive progit használtam erre a célra, de nem egy életbiztosítás.
De egy próbát megér.
Biosba nem tudom ,hogy hogy kell vagy hogy lehet e...
Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

Osynho
(őstag)
Biosban be lehet állítani PWM-re, vagy voltage-re, attól függően milyen a ventid. Sőt, ezekbnél az új lapoknál elvileg még több beállítás van, mint az én öreg P35-DS3-amban. Azért a 2100 rpm elég hangos lehet, engem 1000rpm felett zavar a TX2 

Juhiii
(lelkes újonc)
Igazad van, de ez a proci hűtőre vonatkozik. Én viszont a házhűtőkre lennék kíváncsi.
Megnéztem, mindkét ventinek 3 pin-es csatlakozója vannak, vagyis ha jól tudom akkor azt jelenti, hogy fix fordulatúak. Esetleg a feszültség csökkentésével lassíthatók.

Osynho
(őstag)
Azokra is vonatkozik. Van olyan csatlakozó amit szabályoz. Amúgy meg 1 csatlakozóra (pl a prociéra) akár 5 venti is köthető. Pl az Arctic Coolingnak van ilyen megoldása.
A 3 pines ventik is szabályozhatók biosból, voltage móddal.
[ Szerkesztve ]

Spirit
(őstag)
Sziasztok! Ilyen lapot terveznék venni, amennyiben elfér rajta egy Scythe Mugen 2-es óriás cooler. Van erről valakinek információja? Egyetlen képet találtam ugyan róla, de nem ártana, ha megerősítenétek.
[ Szerkesztve ]
Nos új tapasztalattal gazdagodtam, gondolom megosztom veletek.
MA785GT-UD3H az alaplapom, 4GB DDR3, 1600Mhz. (annyival is megy ) Dual Kit, csak a pontosítás kedvéért, meg hátha valaki nem olvas vissza...
Phenom IIX2 550 BE, cpu van benne. Nincs tuningolva! Próbáltam mit bír, de nem használok tuningot. (Csak a kíváncsiság...) A BIOS ban engedélyeztem a ACC-t és sajnos 4 maggal nem bootol be a win7. Eddig ebben az állapotban voltam, mivel az alaplap nem tudja a magokat külön-külön bekapcsolni. Legalábbis ez volt eddig.
Ma ugyanis bios-t frissítettem, F3-ról F4-re. Na most már kérem LEHET a magokat egyenkét életre hívni. Meg is tettem,ÉÉÉÉS, most egy stabilan működő 3 magos Phenom II tulajdonos lettem. Sajnos a core3 mag valóban hibás... de ennek is örülök....!
Érdekes továbbá, hogy az eddigi 1,325 V cpu feszültséget automatán megemelte 1,4-re!
Na én ezt visszaraktam fix 1,325-re. Teljesen stabil, most míg ezeket írom jelenleg is fut a prime95.
Változásként vettem még észre, hogy az integrált GPU beállításai külön menübe kerültek.
remélem érdekes infó sokaknak!
Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

flyer12
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Én is beléptem a táborba!Eddig intel q8300+x48-as lapom volt + Ati 4870... ezt cseréltem le egy ilyen lapra+ 925 proci + 5750 vga-ra...teljesítményben ugyanaz ami volt, de fogyasztásban és hőtermelésben no meg zajban fele annyi! Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!
flyer

Mareek
(újonc)
Üdv mindenkinek!
én is klubtag vagyok asszem. MA785GT-UD3H és egy Athlon II X2 550 BE combo megtámogatva egy 1600os Kingmax DDR3al. most teszek egy új BIOSt valaki segítsen nekem annyit, hogy a RAMhoz milyen beállításokat javall? csomagolás szerint 1600 Mhz és CL7 2 Gb modulról van szó.
ThX előre is! ÜDV
csak Volkswagent ne vegyetek....aki vett, azzal meg nem vitatkozok.. :)

flyer12
(lelkes újonc)
Próbálta már valaki ezt a Hybrid CrossFire-t? Jó ez?
flyer
Nekem CM HyperTX3 van rajta. A Te általad kérdezettet -Scythe Mugen 2- a méreteivel összehasonlítva, szerintem ráfér. Egy dolgot nem tudni csak, hogy a hűtőlamellák alja hány cm-rel van megemelve. De néztem képeket és azt láttam a ram-modulok fölé is elfér, mert az alja annyira magas. Azt sem tudom, hogy mennyira forgathatod szabadon. A TX3-mat miden irányban fel lehet rakni. Egy gondot tudok csak elképzelni; ha a ventilátor a dél felé néz, mert akkor lehet, hogy belelóg a chip-készlet elég magas hűtőbordájába.

Mareek
(újonc)
X3 "tulaj" lettem én is. X4ként nem megy. 1500ról 1800 körülre ment fel a tx3 venti fordulata.
a qrva RAMomat nem fogadja el 1600Mhz-en csak 1333-on. az normális? erre mondjon valaki valamit! THX
1333-on ismeri fel az én hyperx 1600-asomat is. De a BIOS-ban a RAM szorzót 8X -ra állítod és kész, ennyi, máris kiírja a bootnál: DDR3 1600MHz Unganged (ha duális). Persze csak ha az fsp 200MHz-et nem piszkáltad. 200X8=1600. De az 1600-at a ram-nak bírnia kell, ha úgy vetted, hogy 1600-as.
[ Szerkesztve ]
Én nem tenném, mert a viszonylag lassú hd4200 visszafogná a másik gyorsabb kártyát is!
A C&Q témához egy saját vélemény... Nem jó! Lassítja a gépet... Én nem is használom.
ennyi.

flyer12
(lelkes újonc)
Köszönöm, akkor nem is próbálkozom, a C&Q meg kiveszem szerintem én is...
flyer
Egy új észrevétel. Mióta a phenom IIX2 550 -esem 3 maggal üzemel A cpu windows alatti hőmérsékletfigyelését csak az EVEREST tudta megoldani. A többi ilyen progi mind azt írta, hogy nem támogatott cpu. Sőt az EVEREST sem tudja magonként.
Örülök neki hogy egyre többen vagyunk végre , ja és persze a legfontosabb hogy gyűlnek a tapasztalatok és vélemények. 
A hybrid CF csak szolid radeonokkal megy (3450,4350 stb.)
Én a hybrid SLI-t próbáltam még régen az ABIT AN78HD lapomban ,de egy semmit érő szar volt.
Most hadd ne részletezzem miért.
A lényeg hogy értelme nem sok.
De Hybrid CF talán valamivel jobb úgy hallottam.

flyer12
(lelkes újonc)
Tuningolt már valaki ezzel a lappal? Mit érdemes, mihez érdemes hozzányúlni?
flyer

Spirit
(őstag)
Köszönöm, mondom, láttam már képet a Mugennel, csak ha meglesz a lap és mégse mene rá, lehet sorsolni, hogy a 20k-s alaplap megy a "kukába", vagy a 14k-s hűtő. 
Egyébként a TX3-at ne hasonlítsd a mugenhez:
TX3: 90 X 51 X 139mm, 470gr, 92mm venti
Mugen 2: 130 x 100 x 158 mm, 870gr, 120mm venti
Ezt az 1 képet találtam: [link]
Igen ismerem a mugen és a TX3 pontos miliméter paramétereit, mert NEM szemre hasonlítottam össze, hanem mind a kettőt megkerestem Neked a neten. Majd az ismert adatokkal néztem körül a házban, hogy mi lenne ha nem a TX3 lenne a cpu-n, hanem a tiéd.
Én egyébként nem aggódnák ezen annyira. A legrosszabb esetből kiindulva, nem fér rá a mugen. Én ekkor eladnám a Mugent. Mert -hangsújozom szerintem- mindig gond lesz vele a jövőben a mérete miatt. Akkor mi lesz, soha sem cserélsz alaplapot? Nem hagynám , hogy a hűtő kösse meg a kezem. Szerintem elég jó árat adnának érte amiből bőven tudsz venni "kissebbet", pl TX3 , vagy Artic Freezer. Persze ez én vagyok...
A kép nagyon jó! Bizony látszik, hogy necces a dolog. A chip-hűtő.... ugylátom eléri. De azt is látom, hogy rajta van akkor is... nem egyszerü...

Spirit
(őstag)
Köszönöm válaszod. Az az igazság, hogy most fogok gépet cserélni, de addig is táp+hűtő csere, hogy haladjak a fejlesztéssel, ne mindent egyben kelljen megvenni. Az évek alatt meguntam a "turbinákat", amik csak brutális zaj mellett képeseket megakadályozni, hogy a szénné tuningolt cpu-im, lángralobbanjanak. 
Alacsony fordulatú ventivel, ilyen hang mellett ilyen hűtési teljesítményt mással nem igazán közelítenék meg sajnos. Na mind1, megoldjuk 
Hát igen... a tuning. Én már nem tuningolok, csak a "nyugalom és csendesség a nyári kánikulában is" jelszó miatt vettem rá TX3-mat. Abban egyetértünk , hogy a gyári hűtés nevetséges! Ha extrem tuningolsz akkor bizony szerintem is kell a Mugen. Ami szerintem is nagyon jó hűtő.
Sok sikert!
ui: Én egyébként azért vettem ezt az alaplapot, mert nem akartam "gagyi" képkártyát venni. Addig jó az integrált HD4200 amíg összejön a zsé egy rendesre. A másik ok, hogy van 2 PCI kártyám aminek kellett a hely. (tv tuner, Audigy4).
üdv
[ Szerkesztve ]

Mareek
(újonc)
valalki kérdezte a tuning dolgot. visszavettem 2 magra és 3600Mhzen megy simán. az elég stabilnak tűnik.
ÜDV
Elbír ez a lap egy Phenom 955-t meghúzva?
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.
Simán el kéne bírnia mivel támogatja a 140Wattos CPU-kat.
Ja és a CPU support list-jében benne van a 965BE is.

Peetr86
(kvázi-tag)
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen ramot ajánlanátok a rambazárból ehhez az alaplaphoz maximum 30k-ig? Személyes tapasztalatok jól jönnének.
Köszi.
Hali.
Én személyszerint A G.Skillt a Patriotot és a Mushkint ajánlanám neked, persze valami 1600-osat.
Igaz nekem még nem volt egyik sem ,de ezekről elég jókat írnak a DDR3-as palettán.
De igazából szinte bármilyet belerakhatsz, én pl CSX-et használok és no problem.
A gigabyte alaplapok nem válogatósak a ramok terén egyáltalán. A sok jó tulajdonságuk közül ez az egyik ami kiemelendő.
Most raktam össze én is egy gépet, ezzel a lappal, a Phenom X4 955 BE nagyon megy benne CSX ramokkal! 
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.
Milyen és hány megahertzes CSX-eket raktál a lapba?
Csak úgy kíváncsiságból kérdezem...

Prego
(senior tag)
Phenom II 955, 2*2 ADATA 1333, Gigabyte AM3 GA-MA785GT-UD3H, Gigabyte 460W (FSP belsős) SuperB GE-R460-V1 3, egy 40 és egy 320GB-os IDE vinyó, Giga 5770/1GB.
Múlthét szerdán szereltem össze, 10.1es Catalisttal, 3dmark vantage lefut, Dirt2 is. Visszavittem a gazdájának, ott már két szürkehalál. Szombaton feltettem a friss 10.2es drivert, azóta állítólag kékhalálozik rendszeresen (Win 7 x64 Ultimate, Bad Company 2, AVP, rFactor, Dirt2).
A videokártya topicjából ide irányítottak, további felvilágosítás céljából.
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
A rendszer 3525Mhz-en 1,28V-al. Ennyi elég mindenre.

Osynho
(őstag)
Üdv!
Vettem egy MA-785G-UD3H lapot és egy X2 5000est. Hogy tudom váltogatni a magokat? Úgy fest nem jó mind a 4
Az ACC-nél van egy Per Core beállítás és ott %-ban lehet megadni vmit. Nem értem igazán, h miez. Ötlet?
Bocs de az X2 5000+, az véletlenül nem 2 magos? Azoknál a modelleknél, sajnos nincs lehetőség 4 magosítani.

Cadal
(őstag)
A DENEB magos X2 5000 4magosítható. volt róla logout cikk is! 
Osynho: valami ilyesmi opciót keress biosban: CPU Core Control ott lehet a magokat kapcsolgatni.
[ Szerkesztve ]
Ezt sem tudtam. Kösz a felvilágosítást! 

Osynho
(őstag)
Jah, feltettem a legújabb F5b biost (beta), és itt már lett ilyen opció. Viszont 3 magal se működik... Lehetséges, hogy ennyire belenyúltam a tutiba?
Jah és a cpuz AMD K10-nek hívja, AM3 foglalattal...
[ Szerkesztve ]

Cadal
(őstag)
Nem kizárt, de a szakértők inkább az elöbb linkelt írás topikjában vannak. esetleg kérdezd meg ott.
Olvastam asszem a hoc-on, hogy "előfordul" szürkehalál a 10.1-es catalysttal, és azt is, hogy a 10.2 nem ezt javítja, hanem inkább a crossfire támogatást. DE! Arról nem tudok, hogy ami a "gazdájával" történik az normális lenne. Az , hogy néha van szürkehalál az egy dolog meg ami a haveroddal történik az egy másik. Szerintem. Én elsőre a táptra gyanakodNÉK, de az rendben van. Ezek a Gigabyte tépok szerintem is jók. Szóval először jó volt minden most meg semmi.... Hát... Arról nem írsz, hogy tuningolva van e valami. Akármi!!! Mert ne legyen , akkor beszélhetünk csak hibás működésről, ha nincs tuning abszolut, és úúúgy van gond.
Aztán, sokszor amikor nem tudtam rájönni mi a baj akkor mindig a Ram volt a hibás! Ez csak saját tapasztalat...
Aztán, had vegyem elő gyanakvó énemet.... Azt írod nálad minden ok volt... Nem lehet, hogy az régi-új tulajdonos netán "túlhúzta"?! Valami "extreme" tuningal kinyírta a gépet? Amíről nem beszél? Mert valaminek történnie kellett...!
Más ... Egy haveromnak az volt a gondja, hogy ahogyan hazavitte a gépét az egyik kábel odakeveredett a VGA hűtőventilátorhoz, és elakasztotta...engem nyúzott, hogy miért melegszik túl a VaporX?! Hát ezért... Szóval szétnéztetek a házban? Minden a helyén? A hőmérsékletek rendben?
Feltört víruskereső? Hát azok is ... tudnak gondot okozni...! PL a ESET SmartSecurity... Bizony... Lehet dobálni rám a köveket de az előbbi megállapításomat tartom... Sorolhatnák példákat de nincs kedvem annyit írni.
Más most nem jut más eszembe...
Ugyan a Te processzorod gyártási elvét nem ismerem, de ha BIOS-t frissítettél, mert frissítettél akkor az ACC almenüében a magokat külön-külön lehet aktíválni 0-3-ig. Én az F4-es BIOS-t raktam fel és ott is így van. Nem csak a százalékos álígatás van, hanem alatta 0-3-ig egyenként enabled-desabled.
JA, A felette lévő opciót, normal-ról hibrid re kell állítani.
Más variálási lehetőségről nem tudok! Szerintem nincs is.
Nkem 2-ről 3 maggal megy. Sajna a 4-dik mag tényleg hibás... de nekem más cpu-m van!

Osynho
(őstag)
Deneb magos, butítva, AM2+ foglalattal (csak ddr2). Igen, az F5B biossal megvolt a lehetőség a magok választására, de egyikkel se jó! Tehát csak 2 maggal életképes...
Nekem nem a T-s, tehát az AM3-as, hanem AM2+-os a lapom, itt az F4 bios még nem ismerte a Core Control-t. Hybridre állítottam, stb, a bootolásnál Quadnak is hívja, de a Win7 töltése közben meghal 
Nálam is 4 maggal a win bootolás közben maghal, de szerencsére 3 maggal tökéles... ez van...

daa-raa
(MODERÁTOR)
Apró változás: a topic átlényegült általános GIGABYTE 785G topická.
A lapok listája bármikor frissíthető, csak kérem, hogy valaki írja meg a most a #1-ben találhatóhoz hasonló rövid ismertetőket. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum.

Blaze71
(őstag)