Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) pechman8 válasza szabjan (#335) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nos, ha a hardver nincs kikapcsolva, és drivere is fent van akkor mennie kell! Punk-tum. Nkem is megy gond nélkül. Elöbb XP-n most Win7-en, igaz nem egyszerre. (a HDMI más). Szóval szerintem nem benned van a hiba egyszerüen rossz a hangkártya! Gari-csere. (vagy mutassa meg az eladó, hogy szól!) :K

[ Szerkesztve ]

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

(#352) pechman8 válasza pynyo (#349) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nem tudom mi a gondod de itt az én gépem eredménye olvasgatás céljára. A ram a speed beállításokkal megy , HyperX ddr3 1600-as. Minden más gyári beállítású. A hárommagosításon kívül nem piszkáltam.

(#353) pynyo válasza pechman8 (#352) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Az én gondom az hogy érezhetően lassab ezzel a lappal az egész rendszer mint a régi lapommal volt.GA MA770 DS3"rev2."Abba már biztos vagyok hogy valami memória beállítás miatt,de nem tudom hogy mit kellene állítanom rajta mert ezen sokkal több minden van mint a régin.Most pl valami Dimmet állítottam 105ns-ről 75 re,igaz nem tudom mire utal de mintha gyorsabb lenne.

(#354) pynyo válasza pynyo (#353) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

De hogy senki nem tud segíteni ezt sem hiszem ám el.

(#355) pynyo válasza pynyo (#354) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Az oké hogy támogatja az x 6-ot de fele akkora sebbességgel mintha x 2 volna.Azért ez igy elég gyászos.

(#356) pechman8 válasza pynyo (#353) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

A BIOS beállítások ebben a cikkben nagyon jól le vannak írva.

http://pcworld.hu/bios-lexikon-ii-processzorok-es-lapkakeszletek-20100208.html?p=4

ui:van a cikknek első része is... ahol a bios többi funkciója van leírva, talán rátalálsz...

De még mindig nem tudom mire gondolsz pontosan. Értem, hogy lassabbnak érzed a rendszert. De miben? Lassabban bootol? Az nem gond. Biztos több mindent is tölt be. Játékok alatt kevesebb az fps? Na az már tényleg lassúság. Vagy videó konvertálást hosszabb ideig készíti? Lassabban tölt be a Firefox? Biztos sok lett a "bővítmény".stb.. Szóval mi? Víruskergető, meg a többi? Tényleg minden ugyan az?

Mert ha azt írod pl:" A Crysis Wars Battlegruond mapen eddig 70fps-el repültem a VTOL-lal , most meg 50-el", azt érteném. De a példánál maradva, ha pl eddig 70 volt most meg 69,5, azt meg nem tartom lassabbnak. méréshiba.
Vagy ezt pl: "A családi videóim DVD konvetrálását a Sony Vegas 9.0 64bit, eddig 15 perc alatt végezte el, most meg 25 perc", az világos beszéd.

Tényleg segítő szándékkal: Légy konkrét!

[ Szerkesztve ]

(#357) pynyo válasza pechman8 (#356) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Igen értem hogy segítő a szándék,és köszönöm szépen hogy adtál egy linket,át fogom tanulmányozni.Igen szinte minden ugyan az a gépemen,minden progi,minden hardware ugyan az,csak a lapot vettem most meg a házat.Nekem a boot tűnik lassabnak meg azok a programok amik fel vannak telepítve pl total commander,ccleaner,everest,daemon tools,acdsee,infarwiev,nero,a gogle chrom,firefox,azt nagyon nincs is más telepítve ezeken kívűl még van egy comodó fent.Az oprendszer 3 napja lett telepítve miután kicseréltem a házat meg a lapot.Érdekes hogy a comodó nem tűnik lassabbnak,de a többi proginál egyszerűen talán még a régi p3-as gépem is gyorsabb volt.Ezek valószínű hogy memória időzítés miatt van(pl total commander 10,5 mp alatt nyilik meg).Memtest alatt nincs hiba.A memóriáim 4x1 giga Geil ultra 2,1 v 800 mhz 4-4-4-12 időzítéssel.A másik alapomon is így voltak beállítva és tökéletesen működött minden.Ami nem volt a régi lapomon:
Write recovery time
Precharge
Row cycle
Ras to ras delay
Meg azok a amik a memória slotokat jelöli vagy micsodákat :Trfc Dim.
Tuti hogy itt van a gond de ezeket úgy hagytam ahogy voltak.Mindjárt írok értékeket.

(#358) pynyo válasza pynyo (#357) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Az értékek:
Trfc Dim:105ns ez mind a négy helyen
Write recovery time :6T
Precharge time:2T
Row cycle time:24T
Ras to ras Delay:3T
Szerintem ezeken kellene állítani de hogy milyen értékekre azt nem tudom.

(#359) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Pechman:
Hasznos kis olvasmány amit linkeltél.

Köszi :R

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#360) szabjan válasza pechman8 (#351) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Igen, sajnos hibás volt a deszka. Ráadásul még a memória vezérlés is hibás volt.
1066-on minden RAM kifagyott benne. Csere lett, igaz egy ASUS M4A785 EVO ra. Kicsit fapados a Gigához képest de megyen jól a csipszett..

(#361) pechman8 válasza szabjan (#360) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Sorry. Hát talán a raktár aljáról kaphattál vmi deszkát, hogy ennyi baja volt.

(#362) geza12 válasza szabjan (#360) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Kár ,hogy hibásat fogtál ki pont, de lényeg hogy kicserélték.

Hogy érted,hogy fapados a gigához képest?

Anno én is gondolkodtam ,hogy Asus 785 vagy Giga 785, de ennél maradtam aztán.

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#363) pechman8 válasza pynyo (#358) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Az , hogy a commander 10mp alatt nyílik meg az nem Ram beállítási hiba. Az tuti! Ez anyira lassú, hogy borzalom. Nemcsoda, hogy mérges vagy miatta. Én is az lennék. 4GB ramod van, a gépednek "hasítania" kellene. Az időzítésekkel babrálva , ha bírja a ram, (Geil valszeg bírja) nyerhetsz pár %-ot, de nem ennyit. Mondjuk nem 10mp lesz a betöltés, hanem 9,5. Asszem ezzel nem mész messzire.

Esetleg nézd meg a feladatkezelőben, hogy nem-e terheli valami nagyon a rendszert. Ctlr+alt+del, és nézd át a folyamatokat, az "üresjárat" tényleg üresjárat?. Hátha meglátod mi vel van elfoglalva. Azután: Én is használtam a comodo tűzfalát. De csak azt. A víruskegetője nálam megbukott rendszertelhelés miatt. Aztán: Ugye nincs fent 2 vírusvédelem, mert ebben a kettő nem jobb mint az egy, mert egyik sem hagyja a másikat dolgozni. Eredmény=borzasztó lassú gép. A spybot-s&d is ilyen. Vegyél le minden védelmi szoftvert és tegyél fel CSAK EGYET! Semmi mást! Pl:Avira (ingyenes, gyors, és teljesen jó. Az ami! És asszem nem a NASA-nál dolgozol, úgyhogy tökéletesen elég.) A NOD32-őt felejsd el! -ezt csak azért írom mert a legtöbb helyen ezzel találkozom=tört NOD32. Minden héten rakok újra rendszert azért mert a NOD "védte". Eddigi rekord a NOD-ról Avira váltás után 264 felfedezett vírus. (Persze ez a véleményem nem igaz a tényle megvett nem tört fizetős NOD-ra.) Most lehet rám dobálni a köveket, de ezt a tapasztalt véleményemet tartom!

Szóval, összefoglalva: Én ebbe az irányba keresgélnék...

(#364) pechman8 válasza pechman8 (#363) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Az nem lehet, hogy elromlott a merevlemezed? Az még okozhat ekkora lassulást. Másolj egy nagy file-t egyik helyről a másikra....

(#365) krammerka

krammerka
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Sikerült bevásárolnom egy 785GT UD3H lapot,és hozzá egy Phenom II 550-es procit.
Nagyon jó párost alkotnak,tesztelem néhány napja,eddig jutottam:[link],[link] :)

...........@@@@@http://cpu-tuning.joruska.com/ @@@@@ ........Listás eredményeket ide várjuk: cpu.tuning@citromail.hu****************Mostanában annyit dolgozok, hogy kezd az ivás rovására menni!******

(#366) pynyo válasza pechman8 (#364) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Már próbáltam a nagy fájlok másolását,igazából azzal semmi gond nincs.Ezekre én is gondoltam,volt win reinstall is de semmi változás.Szerintem a memória időzítéssekkel van valami mert, ha aTrfc Dim-eket 105 ns-ről pl 75ns-re teszem akkor állatira begyorsul.Mondthatnám azt is hogy tökéletes.De nem tudom hogy mi is ez a trfc Dim ilyen nem volt a régi lapomnál.

(#367) pechman8 válasza pynyo (#366) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

tRFC: a Refresh to activate delay meghatározza, hány órajel-ciklus telik el a frissítés parancs és az első címzés között.
Vagyis a címzést hány órajelenként írja felül, mert ha nem tenné, akkor eltünne, hogy a memóriában hol mi van.

Megnézhetném, hogy ez az érték nálam mennyi, de én DDR3-as ramokat használok.

Nekem nincs ötletem... Valaki más?!...

(#368) pechman8 válasza krammerka (#365) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Gratula, Mázlista.... Megy mind a négy mag! Sajna nekem 3. De annak is örülök. Mivel hűtöd?

(#369) pechman8 válasza krammerka (#365) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Érdekesség:
Érdemes a stabilitás tesztnél a prime 95-ben a középső rádiógombon is meghajtani, mert volt, hogy nálam a legfelsőn semmi gond nem volt 1,5óráig, a középsőn meg 5 perc alatt eldobta a kanalat. (kevesellette a core feszt, emeltem 1,2-ről 1,225-re, azóta OK ez is.)

(#370) pynyo válasza pechman8 (#369) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Köszönöm szépen a segítséget,beállítottam a Trfc dimeket 105 ns-ről 75 ns-re,így hagyom mert így nagyon gyors 2 maggal is,hát még 4-el.Szóval most ezekkel a beállítással szerintem bootnál leveri -kb 4 mp-el a 770-est és nem gondolkodik commandernél,tökéletesen működik.Everest teszten is valamennyivel több értéket mutat de csak egy pár pontal.

[ Szerkesztve ]

(#371) pechman8 válasza pynyo (#370) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Megnéztem a Gigabyte-on a lapod memoria kompatibilitás listát, és az 1GB Geil ramok nem szerepelnek rajta. Az 512, 2GB igen, de az 1GB nem. Lehet, hogy ezért nem tudja rendesen belőni az alaplap.

Azért remélem az beállításaiddal jó lesz.

(#372) pynyo válasza pechman8 (#371) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Igy most nagyon jól megy minden,teszteltem is nincs semmi gond vele.Tényleg nagyon jó ez az alaplap.Mégegyszer köszönöm szépen a segítséget.

(#373) krammerka válasza pechman8 (#369) üzenetére

krammerka
(őstag)
LOGOUT blog

oks,köszi,meglesem...............

...........@@@@@http://cpu-tuning.joruska.com/ @@@@@ ........Listás eredményeket ide várjuk: cpu.tuning@citromail.hu****************Mostanában annyit dolgozok, hogy kezd az ivás rovására menni!******

(#374) szabjan válasza geza12 (#362) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Bocsi de csak most kerültem gépközelbe.
Szóval bratyó gépéről van szó. Kelett volna neki flopy, valamint DVD csatlakozó a tuner kártya miatt. Megoldható úgy néz ki, de a VIA hangkari elég gagyi szerintem az ASUS-nál. Nagy csörtetve behülyítettem saját alaplapomból kiindulva, /Giga M56S-S3/ hogy biztos mindenhova dughat bármit, majd kiválaszthatja, hogy mi az amit bedugott: bemenet vagy kimenet. ....Na meg ahogy elképzeltem én az ASUS-nál.... :W
...Hogy a Gigában milyen hangkari van azt meg meg sem tudtam. :((( Erről ha írna valaki esetleg.
Nálam most ez az ALC888/1200 hangkártya van és szerintem tökéletes. Nagyon jó az hogy nem kell szerencsétlenkednem a dugdosásoknál /néha a gép mögött/ tehát bármelyik dugó lehet bármi. Ezt tudják a mai Giga deszkák? /UD2H,UD3H/

(#375) kircso13 válasza szabjan (#374) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

igen tudják, de az asus is tudja! ott a via csodával van a gond ALC -nél ez nincs ott azt adsz meg amit akarsz! ha 5.1 vagy 7.1 nél te hangolod be a kivezetéseket. jelenleg ud2h lapom van és ott is én választom ki h mi legyen a kimenet

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#376) szabjan

szabjan
(kvázi-tag)

Még egy-kettőt kérdeznék, mert tervezek magamnak én is ilyen lapot.
AMD csippes deszkán tudom-e hibátlanul használni az Nv. 9600GT-met. /Bocsi ha hülyének hangzik a kérdés, de Ti biztos tapasztaltabbak vagytok ezekben a témában. /
A másik pedig, hogy vennék amíg beszerezhető egy Phenom II 550 Black-et. Nos a mostani lapom ugye /Lsd: előző hsz./ DDR 2-es és ezt a HT1 vagy milyen busz sebességet tud csak. 2000 Mhz talán.
BIOS-t frissítettem, tehát tudja fogadni a procit. De mi lassul tulajdonképpen nekem addig amíg nem cserélem a deszkát és a RAM-okat is.

(#377) kircso13 válasza szabjan (#376) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

simán tudod használni a 9600gt-t csak NV meghajtó driver kell. Az h mi lassul nem tudom, nem nagyon értem a kérdést. AM2+ os lapaot veszel ami fogadja az AM3 ? ugye am2+ az ddr2. a phenom II550be szerencsével 4 magosítható.

(#378) szabjan válasza kircso13 (#377) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Tárgytalan, mert most nézem, hogy a régi lapom nem is támogatja az 550-et. :(((
Úgyhogy marad majd egyben a vásárlás...

(#379) kircso13 válasza szabjan (#378) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Giga M56S-S3 ha ez a deszkád akkor támogatja, csak ott nem írják. az 550 est procit az én alaplapomnál sem írják, szal attól még megy :D

(#380) kircso13 válasza szabjan (#378) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]

(#381) szabjan válasza kircso13 (#379) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Ezzel a hangkártya dologgal megnyugtattál. :D
Tökéletesen meg vagyok elégedve a mostanival is. Csak hát a gyerek ugye... Neki is csak a játék, játék,.... :D Már le akarja nyúlni a gépemet.
Egyébként itt van amire gondolok. Ezt a piros sort értelmezzétek már nekem légyszives...
[link]
Mert ha megveszem addig a procit és itt pihen majd a polcomon vagy sebességben sem lesz sehol, abba bele hülyülök. :D

(#382) pynyo válasza szabjan (#381) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

* Megjegyzés: Ha telepíti AMD AM2 + CPU-AM2 motherbord, a rendszerbusz sebessége is ereszkedő-ból HT3.0 (5200MHz) a HT1.0 (2000 MT / s) spekuláció, de a gyakorisága AM2 + CPU nem lesz hatással. Kérjük, nézze meg "CPU kompatibilitási lista" további információkért. Nagyjából ezt jelenti.

(#383) pynyo válasza pynyo (#382) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Remélem érthető mert böngésző fordítás és csak bemásoltam.

(#384) szabjan válasza pynyo (#383) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Hehe.. Na igen. Idáig én is eljutottam. :D
Erre akartam rákérdezni. Akkor lefordítom ha igaz..:
Csak a proci és a csippszett közötti buszsebesség csökken le az alaplap értékére, de ez a processzor órajel sebességére nem lesz hatással. Remélem jól írtam. Ha ez így van akkor lehet hogy beruházok mégis egy új procira. :K

[ Szerkesztve ]

(#385) daa-raa válasza szabjan (#381) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Amennyiben AMD AM2+ CPU-t telepít egy AM2 alaplapba, a rendszerbusz sebessége HT3.0 (5200MHz)-ről HT1.0 (2000 MT/s)-ra csökken; mindez az AM2+ CPU órajelére nincs kihatással. További információkérk kérjük nézze meg a "CPU Support List"-et.

Kicsit pontosabb fordítás, mint a netes fordítók művei.

A processzor teljesítményére nincs semmi érdemi hatással, leginkább egy IGP érzi meg az ilyesmit.

Si vis pacem, para bellum.

(#386) juto

juto
(újonc)

Eddig nem sikerült elindítanom az alaplapomat. Ha a házon nincs nyitás érzékelő, akkor mit kell csinálni a chassis intrusion headerrel?

Köszi a segítséget :

GA-MA785G-UD3H, 4GB DDR2 800, DVD SATAII, 250GB HDD SATAII

(#387) daa-raa válasza juto (#386) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha nincs rajta, akkor egyszerűen nem kell rákötni semmit...

Mi a konkrét hibajelenség?

(#388) juto válasza daa-raa (#387) üzenetére

juto
(újonc)

El sem indul a lap.. A táp GPS-350EB-101A ( http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&lang=EN&id=105 )
Másik lappal megy a táp.

(#389) szabjan válasza juto (#388) üzenetére

szabjan
(kvázi-tag)

Ugye még véletlenül sem dugtad a 6 tűs PCI csatit a 8 tűs alaplapi csatiba/ha van/ ?
Ugyanis nemrég döbbenten láttam, hogy pont fordítva van a +12 V és a test a 4 csatishoiz képest, és simán be lehet dugni. Nos ekkor semmi életjel a lapból, mivel full zárlat a tápon.
/véletlenül nekem is sikerült...:D /

[ Szerkesztve ]

(#390) juto válasza szabjan (#389) üzenetére

juto
(újonc)

Üdv. már megvan a hiba.
A gépkönyv ábrája nem azonos a frontpanellel bekötési lehetőségeivel! A Power led csatija kint van a csatlakozó tokján kívül. Tudomásul kellett vennem, hogy a Power Led nem azonos a Message/Power/Sleep LED-del. Deszka modellel jöttem rá!
Ilyennel még nem találkoztam, pedig vólt, már jó néhány lapom.

(#391) John Rose válasza juto (#390) üzenetére

John Rose
(tag)

Na és persze azóta üzemel a lap tökéletesen, :DD
mert a PH közösség összetart. :K
Pláne, ha a bajba jutott közelben van és még családtag is. :B
Ezúton köszi a prociért mindkettőnk nevében 04ahgy kollégának, a példányok csak úgy száguldanak a rendszereinkben !!! :R :R :R

(#392) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

Sziasztok, újra itt vok, sajnos 2 hete nem kaptam meg a kiszemelt lapomat (giga785gmt usb3) ezért úgy gondoltam máshonnan rendelek de ott egy másik lapot néztem ki....
http://www.giga-byte.hu/products/mb/cpulist/ga-ma785gmt-ud2h_10.html
Tehát az lenne a kérdésem h szerintetek jó-e lap,
én úgy néztem nincs sok különbség a a 2 lap között (nemvok szaki)
#300-nál írtam h mire kellene
Köszönöm!! :R

(#393) geza12 válasza erikszon (#392) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hali!

Hanem akarsz Crossfire-zni (azaz 2vga-t összekötni) akkor tökéletes ez a lap is mivel ugyanaz mint a 785GT-UD3H, csak micro ATX-es és azt hiszem 1000-vagy 2000ft-al olcsóbb, de full ugyanaz. Esetleg később eladásnál lehet jobb a 785GT-UD3H.
Én legalábbis ezért vettem inkább ezt,meg nem tudhatom sosem ,hogy mikor CF-ezek.

[ Szerkesztve ]

(#394) pechman8 válasza erikszon (#392) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Amit géza12 ír az teljesen helytálló. Azt kellene még mérlegelned, hogy mindössze 2 PCI foglalat van rajta. Namost egy "rendes" képkártya a hűtése miatt ma már gyakran elfoglalja a szomszédos kártyahelyet, ezért Neked így már csak egy PCI foglalatod maratt! Az lehet, hogy kevés lesz! Pl: TV-Tuner+Hang kari=2... stb.

(#395) daa-raa válasza pechman8 (#394) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

TV tuner ezerféle van PCI-E-esben, ahogy hangkártya is...

Szerintem pont az az elszomorító (pontosabban szánalmas), hogy az előző előtti generációhoz képes felét fogyasztó, de hasonló teljesítményű kártya (HD3870 vs HD5670) kétslotos hűtést kap, miközben az előző előtti elvolt single slottal és még csak hangos sem volt...

(#396) geza12 válasza daa-raa (#395) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Azért a 3870 nálam hangos volt , főleg a Vapor Toxic.

De az tényleg szánalmas hogy dualsotos az 5670.

(#397) kis_gezenguz

kis_gezenguz
(újonc)

Sziasztok!

Éppen nekiakartam kezdeni 7750-esem rejtett magjainak felderítésébe, mikor megakadt a szemem az SB700 south bridge-en. :Y :Y :Y Most akkor mi van? Driver install-on (eredeti gyári, legújabb), winXp installon már túl vagyok. Lehet beletoltak a lapomba egy SB700, mondván hátha nem jönne rá a user?
Látott már valaki ilyesmit?

[ Szerkesztve ]

(#398) gbal65

gbal65
(tag)

Sziasztok csak az alámban levő giga lap küszködik abban a betegségben, hogy IDLE 31°C és LOAD meg 57-63°C :Y Tök stabil, gondolom sok baja nem lesz. A borda lötyög, de kézzel rányomtam rendesen és nemlett jobb hőmérséklet, szóval nem érintkezési hiba. A chipsethűtőre raktam ventit, de olyan egetverően sokat nem ért.. Am ez 3 hetes lap :U Nem nyiffan ki 57foktól gondolom... szóval bírja évekig (keveset terhelem, szóval átlagba 35fokos) nemde :F :R

(#399) daa-raa válasza gbal65 (#398) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mármint mi ilyen meleg?

(#400) gbal65 válasza daa-raa (#399) üzenetére

gbal65
(tag)

A chipset. :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.