Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) pechman8 válasza tresh (#299) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

A win7 indítóképernyőig ok, azután ujraindulás-ujraindulás. Próbálkoztam mindennel fesz emelés, ACC -2, -4... de nem. Sebaj, azért 3 maggal is szerencsésnek érzem magam!

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

(#302) tresh válasza erikszon (#300) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ez összeg függő is hogy mennyit szeretnél rá költeni ugye a lehetőségek tárháza elégé nyitott...De mondjuk egy x2 vagy x3-as Phenom II 4 magosítva jó választás ph-n találsz pár jó eladót vagy alapból 4 magosat veszel, a deszka azért is jó választás mert x6 -os Cpu-kat is támogatja:)

pechman8: értem persze az is tökély:)

[ Szerkesztve ]

(#303) pechman8 válasza erikszon (#298) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Jó kis deszka, szerintem jó választás.
Egy dolgot írnák csak amit érdemes szerintem mérlegelni. Van rajta 2 régi PCI. Namármost ha veszel egy jobb VGA-t, akkor annak hűtője szinte biztos elfoglalja az egyiket, és akkor már csak 1 maradt! Nem tudom vannak e kártyáid amik ilyen PCI-osak.

Nekem van Audigy 7, és TV-tuner, emiatt nem vehettem ekkora lapot, de ha ez nem gond akkor "hadszóljon"!

[ Szerkesztve ]

(#304) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

Köszi pechman8 a "figyelmeztetést"!
Jelenleg csak 1 Leadtek tv-kártyám van ami PCI-s, további PCI-s bővitést nem tervezek, de ha mégis akkor keresek 1 b tervet :) még1x kössz!

(#305) tresh válasza erikszon (#304) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

itt van egy b terv:D Gigabyte MA785GT-UD3H

(#306) erikszon válasza tresh (#305) üzenetére

erikszon
(lelkes újonc)

Ha a "b" terv lép életbe akkor mindenképp jó lesz! :)

(#307) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Szerintem is B-terv tűnik jobbnak. :U :)

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#308) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

csak annyi a számomra feltünő különbség hogy az egyik atx a másik meg matx+usb3 vagy nem?

(#309) pechman8 válasza erikszon (#308) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nos lássuk a két alaplap... nézzük a kézzel fogható előnyöket

mATX(GMT-USB3): Kissebb, USB3.0 ami a jövőre nézve kelleni fog. Azt is írják, hogy a 2.0-ás USB-i több Watt-ot képesek leadni mint a szabvány ami mindössze 2,5Watt. Ez akkor jön jól, ha a külső mondjuk merevlemez, 500mA-nél több energiát igényel mert akkor nem képes elég energiával ellátni a meghajtót 1 usb aljzat. Ezért kell sok esetben külső adapter. (V x A = W, tehát 500mA X 5V=2,5Watt.) Itt állítólag elég a teljesítmény, de nem írják mennyi a plusz. Ezért én szkeptikus vagyok.

ATX (UD3H): Több bővítőhely lehetőség, mind PCI, mind PCI-X-ben. 2 PCI-X 16 van rajta CF-hez, bár a második csupán 4X-es, ezért többe kerülhet a leves mint a hús. Támogatja a RAID-et!

Nos döntened Neked kell. A te szempontjaid szerint. Szándékosan nem írom én melyiket venném ma 2010-06-04.-én.

üdv

[ Szerkesztve ]

(#310) tresh válasza pechman8 (#309) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

csatlakozom az előttem szóló kollégához annyival kiegészítve hogy így már elég világos a 2 deszka tudása és választani azt kell amire neked szükséged van és pénzed :))

(#311) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

Hát nem 1xű a helyzet :(
Döntésre van még 2-3 hetem (szóbeli érettségire készülni kellene), s lenne még egy kérdésem mekkora előnyt jelent az ud3h-nál a következő:"Kizárólag 50 000 órás élettartamú, Japán gyártmányú szilárd elektrolitos kondenzátorok"(From gigabyte.hu) ezekszerint akkor a másikon rosszabbak lehetnek? vagy ez a kondenzátoros dolog mennyire fontos?

(#312) tresh válasza erikszon (#311) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Más gyártóval,technológiával készült kondik nem hiszem hogy olyan sok dolgot befolyásolnak bár azért az az 50000 óra élettartam nem rossz de ha ez valós akkor hamarabb hal be minden más a gépben mint az adatlap:)

(#313) pechman8 válasza erikszon (#311) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Én annó a következőt húztam magyarból: Samuel Taylor College Kublai Kán című versének romantikája. :(

erre nem lehet felkészülni...!

Balassy-tól Nagy László-ig bárki magyart húzhattam volna, de nekem nem! 2-es lett, még szerencse, hogy az írásbeli 4....

De azért szerencsém is volt, mert az érettségi elnök aki humán szakos volt, felállt és kiment inni egy kávét! Miről maradt le...!

[ Szerkesztve ]

(#314) erikszon válasza pechman8 (#313) üzenetére

erikszon
(lelkes újonc)

Reméljük a legjobbakat a szóbelin.......

(#315) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van megint új BIOS F8-as :D (nem béta, teljes)

Ja és win7 -hez új lan chip driver is.

[ Szerkesztve ]

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#316) tresh válasza geza12 (#315) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem lassan a ma785g is kijön a nem béta f5 bios:)

(#317) Ragga.Bob válasza geza12 (#315) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

Sőt, már van kint F8ABeta is :D
Ez a GIGABYTE On/Off Charge function nem nagyon akarja az igaza :DDD

"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)

(#318) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Valaki kérdezte itt, hogy milyen FSB-t bír ez a lap. Most nem kerestem mégis ráakadtam egy tesztre:

http://ipon.hu/elemzesek/amd_785g_ismet_egy_sikeres_lapkakeszlet/515/7

MZsoltee kérdezte. A tesztben fesz emelés nélkül 288 ig jutottak.

ui: én nem tuningolok.

[ Szerkesztve ]

(#319) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Kipróbáltam egy újabb feszültség ergó hőmérséklet csökkentő beállítást. A CPU-ba integrált memória vezérlő és L3 cash feszültségéről van szó. A gyári feszültség nálam 1,1Volt. Itt egy link a NB freki és a hozzá szükságes feszültség grafikonjáról:

http://logout.hu/cikk/amd_k10_k10_5_tulhajtasi_utmutato/nyomtatobarat/teljes.html

Ez alapján 0,95V kell 2000MHz-hez. Nekem is ennyin jár emiatt a feszkót visszavettem 1,1V-ról 1,00V-ra. Ezzel kb 10-12Wattal csökken a fogyasztás, a linken lévő táblázat szerint. A CPU stabil. Prime95 sem borítja ki. ergó siker!ergó Ígymarad!

ui: ez alá nem mehettem, mert a gép nem indult. A freki emelés ezen a Volton (2200) sem ment, szintén nem indult. Tehát mivel ugysem tuningolok maradok a 2000MHz-nél amihez Nekem elég az 1 volt.

ui2: Ez nem anti tuning. Csak a névleges teljesítmény eléréséhez elegendő teljesítmény felvétel minimum keresése. (de szép mondat lett...) :)

(#320) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

pontosítok! Gyári feszkó: 1,15V.

(#321) Valty

Valty
(fanatikus tag)

Hi!

A Gigabyte MA785GT-UD3H mennyire számít fapados lapnak? Mit tud ez a lap? :)

(#322) lsc válasza Valty (#321) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt egy teszt [link].

Az élet kegyetlen .

(#323) pechman8 válasza Valty (#321) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Az én véleményem.

Nagyon , nagyon jó lap! Ennél jobbat nem is érdemes venni.

Vélemény vége.

(#324) TheRockFirm válasza Valty (#321) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

Én is csak ajánlani tudom,sztem a legjobb vétel.
Eddig semmi gond nem volt vele.
És mindent tud amire szükségem van. :D

[ Szerkesztve ]

3dfx Fan *<:-)

(#325) Valty

Valty
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszokat :R :R :R Meggyőztetek, úgyhogy megrendeltem :)

(#326) MZsoltee válasza pechman8 (#318) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nekem csak 273-az zud sajnos és az a kár hogy az X2 5000-esem menne FX 5000Quadként 11*273nál gyorsabban is cak a lap b@szik menni... :W

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#327) Thunderbolt

Thunderbolt
(újonc)

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte MA785GT-UD3H lapot.
A következő a problémám: Windows XP-t szeretnék telepíteni a már fent lévő Windows 7 mellé. Tudom, hogy szerencsésebb lett volna előbb az XP-t feltenni, de így alakult. Elvileg így is működni kellene az itt leírtak alapján: [link] Szóval el is indul a WinXP telepítő, F6-al megadom a floppy lemezen lévő SATA drivert, meg is látja a SATA-s vinyót, felmásolja a fájlokat, majd amikor jön egy újraindítás, akkor nem bootol be egyik Win se. Mondjuk az OK, hogy a Win7 nem bootol, mert elvileg az XP telepítő felülírja az MBR-t, vagy vmi ilyesmi, de az XP se bootol. Ja a SATA módot Native IDE módba állítottam a BIOS-ban. A BIOS pedig F7-es. Most ideiglenesen egy mobile rack-ban lévő IDE-s vinyóra tettem fel az XP-t, azon megy szépen, de jobb lenne, ha a SATA-s vinyón lenne.
Volt már valakinek hasonló problémája?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel: Thunderbolt

[ Szerkesztve ]

(#328) MZsoltee válasza Thunderbolt (#327) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két külön merevlemezre rakd és amikor telepítesz akkor csak az a merevlemez legyen csatlakoztatva amire telepítesz!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#329) Thunderbolt válasza MZsoltee (#328) üzenetére

Thunderbolt
(újonc)

Köszi a választ, de mint írtam, most így telepítettem, és pont ezt szeretném elkerülni.

(#330) pechman8 válasza Thunderbolt (#329) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Talán ez segít...

"Az XP telepítőben nincs alapból AHCI driver, és emiatt nem látja a SATA HDD-t.
A probléma oka az Intel új generációjú chipsetje, illetve a benne található déli hídba integrált SATA vezérlő .
AHCI mód, és az (emulált) IDE mód közti különbség :
- Az AHCI és az IDE mód között a teljesítménybeli különbség kicsi.
- Az AHCI mód lehetővé teszi a SATA busz közvetlen szoftveres elérését, ezáltal támogatva olyan funkciókat, mint a hot-plug (üzem közben cserélhető) mód, illetve a NCQ-t. (native command queuing) .
Ez utóbbi multitask környzetben növelheti a gép / eszközök teljesítményét / reakcióidejét.
- Az AHCI mód Raid használata esetén nyújt mérhető teljesítménykülönbséget. AHCI (Advanced Host Controller Interface): az AHCI egy olyan illesztést jelent, mellyel a rendszermeghajtó- és operációsrendszer-szoftverek képesek a fejlett SATA-funkciók felismerésére és implementálására (pl: parancsok várakozási sorba rendezése (NCQ), az üzem közben cserélhető eszközök használata (Hot Swap), tápegységek felügyelete)
NCQ (Native Command Queuing): olyan speciális technológia, mely képessé teszi a merevlemezt, hogy elemezze a processzortól érkező utasításokat, s azokat olyan sorrendben hajtja végre, hogy a lehető legmagasabb legyen az adatátviteli sebesség és legkisebb a fejpozícionálási idő.
Hot Swap (forrócsere): a Hot Swap technológiát támogató merevlemez lehetővé teszi, hogy a gazdaállomás áramtalanítása és újraindítása nélkül lehessen azt kicserélni bármilyen adatvesztés nélkül.
Legacy IDE: a SATA-n keresztül emulált IDE-mód
A Windows Vista alapértelmezésben támogatja az AHCI módot, ezért minden gyártó általában a SATA vezérlőt az alaplapon AHCI módba kapcsolt állapotban hagyja, azaz így kerülnek ki a boltok polcaira. Vista telepítésénél ez a dolog nem is okoz különösebb gondot, hisz a Vista minden probléma nélkül felismeri az ilyen módban működő vezérlőt.
Sajnos az XP-vel más a helyzet. Az ő idejében ezek a technológiák ismeretlenek voltak, így természetesen nem is kerültek be az operációs rendszerbe. A telepítés során ilyenkor szalad bele az ember a fentebb említett hibaüzenetbe: a Windows nem talált merevlemezt a gépben. A megoldás végtelenül egyszerű. Indítsuk újra a gépet, és a BIOS-ban a SATA vezérlő működését kapcsoljuk át AHCI módról IDE módra, és kezdjük újra a telepítést. Ilyenkor a vezérlő legacy IDE módba vált át, az XP pedig sima IDE-s merevlemeznek érzékeli a HDD-t.
Természetesen ebben az esetben az NCQ-t és a Hot Swap funkciót nem használhatjuk .
A SATA-módot nem tanácsoljuk átállítani a BIOS-ban az operációs rendszer telepítése után, ha a SATA-meghajtó a rendszerindító meghajtó. Az üzemmódok közötti átkapcsolás "NTLDR" hibát, azonnali "kék halált", majd újraindulást vagy egyéb rendszerindítási hibát okozhat.
Ha mégis AHCI módban telepítjük az XP-t akkor a telepítő lemezbe integrálni kell az
chipset gyártónk SATA driverét .

http://www.komel.hu/assistance/sata-ahci.php

[ Szerkesztve ]

(#331) Thunderbolt válasza pechman8 (#330) üzenetére

Thunderbolt
(újonc)

Köszi, de ez is nagyon "hasznos" hozzászólás volt. Írtam, hogy Native IDE módban van a SATA vinyó, és nem azzal van a gond, hogy nem látja az XP telepítő, mert rámásolja a fájlokat, csak nem bootol!

Thunderbolt

(#332) pechman8 válasza Thunderbolt (#331) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nos adva van egy SATA vinyó, ebbe az alaplapba, AHCI native módban van,...! Hát akkor egyszerüen jónak kéne lennie. :( Mást nem kell meg nem is tudsz csinálni...! Nekem is csak SATA vinyóim vannak, igaz most Win7 64, van rajta, de elötte XPSP3 volt rajta, soha gond nem volt vele. (lehet, hogy az integrált sp3 miatt?! :F )

[ Szerkesztve ]

(#333) TheRockFirm

TheRockFirm
(újonc)

Elkészítettem a mosfet hűtést a GA-MA785GT-UD3H lapomra,sztem tűrhető lett.
1
2
3
4
5
6
Bevetés alatt
Készült még 1 garnitúra,ha vkit érdekel,dobjon 1 pü-t.
Kíváncsi vok a véleményetekre. :))

[ Szerkesztve ]

3dfx Fan *<:-)

(#334) geza12 válasza TheRockFirm (#333) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Elég fasza lett :C

A tekercsekre nem szoktak rakni egyébként?

Azok is eléggé melegszenek.

(#335) szabjan

szabjan
(kvázi-tag)

Segítsetek légyszives.
Mai szerzeményem egy MA785gmt lap. Felraktam XP-t mellé egy win7 x64-et és egyiken sem ismeri fel a hangkártyát. Gyakorlatilag mintha le lenne tiltva a BIOS-ban, de nincs.
Minden létező drivert leszedtem már de semmi. Felismer egy HDMI hang kimenetet és slussz. Mindkét OP azt írja ki: nincs hangszköz..

(#336) pynyo válasza szabjan (#335) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Én nemrég cseréltem a lapomat Elötte Ga Ma 770 Ds3 (rev.2) volt,most Ga Ma 785G UD3H van,de nekem nem tünik olyan gyorsnak mint a 770-es volt.A Proci memoriák stb. ugyan azok,csak az alap lett cserélve.Proci:PhenomII x2 550 Be
Memo:4x1 Geil DDR2 800 MHZ

Vajon miért nem megy úgy mint a 770 lapom?

(#337) daa-raa válasza pynyo (#336) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mit értünk az alatt, hogy "nekem nem tünik olyan gyorsnak mint a 770-es volt"?

Si vis pacem, para bellum.

(#338) pynyo válasza daa-raa (#337) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Hát több ideig bootol,meg ilyenek pl everest sebbesség tesztben is többet gondolkozik.
Biztos valami beállítás probléma,de egészen más a bios is mint azon volt.Szal nem tudom mit is kellene tennem hogy gyorsuljon.

(#339) pynyo válasza daa-raa (#337) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Ezek most milyen eredmények?

[ Szerkesztve ]

(#340) daa-raa válasza pynyo (#339) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem igazán adok semmit sem az Everest által mért értékekre.

Si vis pacem, para bellum.

(#341) pynyo válasza daa-raa (#340) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Nem tudom,de olyan mintha lag lenne,pl ha elindítok egy progit,pl total commander,everest,stb.Memtest lefutott hibát nem talált,prim lefutott hiba nélkül.Szóval nem tudok mire gondolni csak arra hogy valami beállítás dolog lehet a biosba,pl ht,nb vagy valami ilyesmi.habár mindent autón hagytam csak a processor szorzót állítottam úgy ahogy a régi lapomnál volt,meg a memoriákat.

(#342) WonderCSabo válasza daa-raa (#340) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A másolás hogy lehet gyorsabb mint az írás és olvasás? Mit értenek akkor másolás alatt? :F

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#343) pynyo válasza WonderCSabo (#342) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Hát igen ez nekem is érdekesnek tünik.Meg az is hogy 4 maggal meg még érdekesebb eredményeket kapok.

[ Szerkesztve ]

(#344) Thunderbolt

Thunderbolt
(újonc)

Sziasztok!

MA785GT-UD3H lapnál feltettem az F7-es BIOS-t. Nálam nem emelte az IGP órajelét, maradt az 500Mhz. Esetleg valamit még be kellene kapcsolni?

Thunderbolt

(#345) Thunderbolt

Thunderbolt
(újonc)

Hát ez nem semmi! Az itt leírtak alapján levettem a proci feszkóját a BIOS-ban az eddigi AUTO-ról 1,225-re, és EVEREST stabilitástesztnél az eddigi 70 fok helyett 54 fok az alaplap, a proci pedig 61 helyett 50 fok. Ja és a proci egy Phenom II x2 555 (16x200) 4 magosítva. Ja és gyári hűtővel, és nem túl jól szellőző házban. Mondjuk egy másik ház és procihűtő már meg lett rendelve. De már ez is haladás.

thunderbolt

(#346) geza12 válasza Thunderbolt (#345) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Mért nem az F8asat raktad fel ha már frissítettél? :U

Én is az Athlon II 250emet levettem 1.45ről 1.2re és tökéletesen megy -5fokkal hűvösebb :)

(#347) Thunderbolt válasza geza12 (#346) üzenetére

Thunderbolt
(újonc)

Mert amikor BIOS-t frissítettem, akkor F8-ból még csak béta volt.

(#348) geza12 válasza Thunderbolt (#347) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ja értem :U :U

Mondjuk nem hinném hogy nagyon nagy és számottevő különbség lenne.

(#349) pynyo válasza geza12 (#348) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Sziasztok !
Legyetek szívesek meg mondani nekem hogy a 339-es hozzászólásban az eredmények milyenek ,mert esküszöm meg tiprom a lapot.Nekem a memory bus egy kicsit fura,meg a dram:fsb ratio.Mit állítsak mire hogy gyorsabb legyen?

(#350) pynyo válasza pynyo (#349) üzenetére

pynyo
(lelkes újonc)

Ennyire nem lehet halott egy topic.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.