Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) TheRockFirm válasza mclaren777 (#250) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

Nem hiszem h melegedési gondjai lennének,zenehalgatás és netezés közben kézzel simán tapintható,(langyos) prime95 közben valamivel melegebb volt,de nem forró.De max kék zalman hűtőbordát lehet rá ragasztani sztem,és még jól is mutatna rajta. :)

3dfx Fan *<:-)

(#252) mclaren777 válasza TheRockFirm (#251) üzenetére

mclaren777
(fanatikus tag)

Milyen CPU-d van?

(#253) TheRockFirm válasza mclaren777 (#252) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

AMD Phenom II X2 550 Black Edition. /4 magosítva/
Alap órajelen járatva,semmi tuning.

(#254) Szakbarbár válasza geza12 (#218) üzenetére

Szakbarbár
(lelkes újonc)

Üdv!

Nekem ez a hiba a TV tunernél jött elő, mert amikor be volt kapcsolva a C1E, akkor a kép bal oldalán egy függőleges csíkban el volt mosódva a kép. Először azt hittem, hogy a tuner hibás, de amikor átnéztem a Biost, és kikapcsoltam a C1E-t, utána megszűnt a jelenség. Azóta nincs ilyen jellegű problémám a géppel.

(#255) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lérehoztam a magfeloldásnak egy témát, mindenkit várok oda a tapasztalatok megosztására!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#256) tresh válasza MZsoltee (#255) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszöntük :R

Ram vásár előtt vagyok (persze mikor jó drága:S ) mind1 2x2gb gondolkodom:) Kérdés "megeszi" már a giga a geil ramokat? régi ep35 ds3 -as lapomnál mondták hogy nem szerencsés. A mostani lap Gigabyte GA-MA785G-UD3H:)

[ Szerkesztve ]

(#257) pechman8 válasza tresh (#256) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

A kérdésedre a választ nem tudom. Saját véleményem szerint meg kell egye.
Nekem 2x2GB DDR31600 Kingston HyperX van benne, tuning nélkül és hibátlan. Ezt tudom.

[ Szerkesztve ]

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

(#258) TheRockFirm válasza pechman8 (#257) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

Nekem is ilyenjeim vannak,és 100% megvok elégedve velük.
Mondjuk én mindíg Kingston párti voltam,és eddig 1 hibás sem volt köztük.
Csak ajánlani tudom.

(#259) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Én az OCZ-t is nagyon tudom ajánlani eddig még soha sem csalódtam benne.
Csak egy kicsit borsos az áruk, de használtan kell venni inkább.

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#260) tresh válasza geza12 (#259) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Oké köszi végül is kingston ment bele:) Minden baba:)

(#261) donald_boy

donald_boy
(kvázi-tag)

Segítsetek lécci, hogy melyiket válasszam:

GIGABYTE GA-MA785GM-US2H ~18800 huf
GIGABYTE MA785G-UD3H ~19k huf

(#262) lsc válasza donald_boy (#261) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az us2 matx és csak egy pcie 16-os foglalat van, az ud3 2 pcie foglalat van abból a második 4x-es de 2.0-ás, egy középkategóriás cf-hez elég lehet. Én az ud3-at venném.

Az élet kegyetlen .

(#263) tresh válasza lsc (#262) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Még 1 voks az UD3-as deszkára.

(#264) donald_boy válasza tresh (#263) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

A MA770-UD3-as lap miben gyengébb a MA785G-UD3H-al szemben? Tudom hogy frissebb a chipsetje, ezért úgy összességében kérdezem.

(#265) lsc válasza donald_boy (#264) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolom olvasni tudsz 770,785. Röviden a 785 integrált igp-vel rendelkezik, giga szerint a ramokat is magasabb órajelen lehet hajtani, 2 pcie 16x-os méretű foglalat.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#266) daa-raa válasza lsc (#265) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem mintha a chipset-nek lenne köze a RAM-okhoz...

Si vis pacem, para bellum.

(#267) lsc válasza daa-raa (#266) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem azért írtam, viszont giga szerint akár ..., tehát látható különbség, gondolom nem csak hülyeségből írták. Tudom hogy a prociban van a memvezérlő.

Az élet kegyetlen .

(#268) daa-raa válasza lsc (#267) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A különbség maximum a BIOS-ban van...

Si vis pacem, para bellum.

(#269) tresh válasza daa-raa (#268) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem mind1 giga bios felépítése is megegyező:) GIGABYTE MA785G-UD3H ~19k huf a jó vétel már csak a cf/sli lehetőség véget :)

(#270) donald_boy válasza daa-raa (#268) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

Köszönöm. :R

lsc: A leírásokat én is elolvastam róla. Csak gondoltam hátha itt a hozzáértők többet tudnak mondani a szokásos marketing soroknál.

[ Szerkesztve ]

(#271) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csatlakozom eg ilyen lapocskával: GA-MA785G-UD3H Bár nem teljesen így néz ki, a második pci-e16x is kék, Egy X2 5000-es érkezik holnap bele rá meg egy Hyper TX3-as :))

(#272) donald_boy válasza MZsoltee (#271) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

Miért a TX3-ast választottad? Nekem ajánlották a ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM helyette.

(#273) lsc válasza MZsoltee (#271) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lap, vagy 3 hónapja ilyenem van, semmi gond nincs vele. Most ráadásul nincs videokártyám, IGP powa . Az enyémen a színek is stimmelnek.

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#274) tresh válasza MZsoltee (#271) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is kék:) jó kis lap én sem bántam meg.

donald_boy: szerintme mind1 melyiket választod de én CM Hyper tx2-ömet nem ma vettem és mai napig vigan hűt de nagyon:)

[ Szerkesztve ]

(#275) MZsoltee válasza tresh (#274) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mekkor a legmagasabb "FSB" amit bírtak a lapjaitok?

(#276) tresh válasza MZsoltee (#275) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom, de ha lesz kis időm szívesen melesem:)

(#278) pechman8 válasza donald_boy (#272) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

A FREEZER is jó, de a TX3 jobb. Sajnos az Arctic hűtőventije teljesen egyedi. Egyszerü cseréje nem lehetséges. A TX3 hűtőventije teljesen szabványos. Bármikor cserélhető igény vagy szükség miatt!
A TX2 ventilátora SZÉP DE gyári hibás. Több tulajdonossal találkoztam akiknél a lapátkerék megrepett és egyszerüen széttört. A TX3-nál ezt javították.

(#279) Boryszka

Boryszka
(kvázi-tag)

Üdv!

Szerintetek melyik lapot vegyem meg, melyik a jobb??

1., Gigabyte sAM3 GA-MA785GMT-UD2H vagy
2., MSI sAM3 785GM-E51

Ha árban nézem, akkor MSI, ha tuningban akkor meg lehet hogy GIGA!

Üdv!

AMD ATHLON X2 250, MSI 785G-E51, 3GB DDR3, 500GB SAMU, ATI HD5670

(#280) Borokafa válasza pechman8 (#278) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Ezek kb. egyformák. Az AC Freezer venti nem éppen egy meghibásodós fajta és csendesebb is talán mint a TX-é.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#281) tresh válasza Boryszka (#279) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát én gigára voksolnék főleg ha tuning:)

pechman8: nekem semmi baja a tx2 nek, max volt egy széria ahol a venti sz@r de a hűtő attól még tökéletes és szerintem nem hal bele az illető ha megadja magát és vesz rá egy másika1-2K ból:) Természetesen mára már a tx3 az elérhetőbb,én mindenképp CM vennék

[ Szerkesztve ]

(#282) donald_boy válasza Borokafa (#280) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

És ezek közül a 212 plus jobb minőségben és hangerőben? phenom II x4 925-t szeretnék hűteni, tuningolni nem nagyon fogom inkább csak csendes legyen a hűtő ez a cél

[ Szerkesztve ]

(#283) Borokafa válasza donald_boy (#282) üzenetére

Borokafa
(őstag)

212 plusnál a zajszint 13-32db. A 20 db(decibel) kb. ami már hallható.
AC Freezer7 rev2 130W TDP zajszint 23 db.
CM HyperTX3 130W TDP zajszint 17-35 db.
Ha nem fogsz tuningolni szerintem bármelyik bőven elég lehet, pénztárca és szimpátia kérdése.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#284) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ha nem tuningoltok bőven elég a gyári hűtő.
Amennyibe kerül egy elég hatékony hűtő ,azt meg ráköltöm a proci vételárára és nem kell tuningolni semmit.

Persze intel-nél más a helyzet, de ezek az AM3-as procik, nagyon takarékosak és hűvösek.

TX2 helyett meg én inkább az AMD stock heatpipe hűtőjét ajánlanám amit pl anno a 6000+ hoz adtak pl.
Olcsón lehet kapni és elég hatékony.

Én inkább a Northbridge miatt szoktam aggódni.

[ Szerkesztve ]

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#285) Borokafa válasza geza12 (#284) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Én inkább a Northbridge miatt szoktam aggódni.E-miatt aztán tényleg nem kellene, ezekkel tényleg nem szokott gond lenni.
Donald kolléga hűtés terén inkább a csendességre fektette a hangsúlyt

(#286) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Ugyan ez nem a hűtők topikja... de...

Amiket olvasok itt hűtők szerintem mind nagyon jó. Nekem volt TX2 (az enyém sem tört el, de!), most TX3 van, és jelenleg is fent van a szekrény tetején egy ArcticFreezer, új még nem volt használva.
A gyári hűtőt én is lecseréltem élből. Nem tuningolok, de a nyári kánikulában is szeretem a nyugalmat és csendet. A cpu hőjén én úgy is csökkentettem, hogy a gyárilag magasra állított feszt 1,35V visszavettem, a gyári minimumra. Phenom IIX2-nél ez 1,225V.

Most a cpu-m, "magisítva", (TX3) terhelés nélkül 40 fok. Terhelve (prime95) sem éri el az 50-et. Szoba 24-fok. A TX3-is szinte hangtalan még felpörgetve is (2000-2400 fordulat.) Ja van két házhűtő ventim is! 1-8cm, 1-12cm Zalman.

Az északi híd 50-52-54 fokik szokott melegedni, mikor hogy játék közben, pl CrysisWars. De emiatt én sem aggódom! Az, hogy hány fokos csak tájékoztató jelleggel néztem meg.

[ Szerkesztve ]

(#287) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Azt olvastátok, hogy az AMD a 890GX chipset-ből keszedte az ACC-támogatást?

(#288) Borokafa válasza pechman8 (#287) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Viszont helyette az alaplap gyártók építettek be a lapokba magfeloldási lehetőséget

(#289) tresh válasza pechman8 (#286) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem minde1 milyen hűtőt veszel de a gyárinál logikusan arra törekedtek hogy alapon szépen teljesítse azt amire szükség van, de én szeretem a hideget és a csendet szal gyári hűtések alapból dobozba dísznek:) Amúgy én nem tudom lehet nagyon belőttem a ház hűtését 2db 12 es ventri TX2 és a proci alap 30fok (23 fok van a szobába) load (prime) max 46fok:) De a deszkát lehet majd újra pasztázom:D

szerk: szerintem cpu feszt lazán lőheted 1.250v -re simán menni kell és akkor még annyit se "fűt" én is így használom 4 magosítva

[ Szerkesztve ]

(#290) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Olvastam.

Hát elég érdekes, meg az is hogy a 785-től alig tér el.
Szóval nem nagyon éri meg lecserélni szerintem egyenlőre.

(#291) tresh válasza geza12 (#290) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem a kinek magfeloldást tudó lapja van,teljesen főlős bármire is cserélni majd még finomítanak én tuti nem cserélek vagy 2 évig lapot CF lehetőség van,új bios X6-os cpu támogatás,egy darabig tökéletes lesz és a ddr2 se zavar:)

(#292) donald_boy válasza pechman8 (#286) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

Ha leveszed a feszültséget nem esik a teljesítmény?

(#293) tresh válasza donald_boy (#292) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem, de azért egy prime lefuttatása ajánlott szerintem hogy stabil e a rendszer

(#294) pechman8 válasza donald_boy (#292) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Csatlakozom tresh hozzászólásához. Szerencsére nincs köze a teljesítményhez. A megfelelő frekvencia eléréséhez van köze. Szerencsére az enyém 3,1GHz-et is teljesíti a minimum 1,225V-on. A prime 95-tel tudod ellenőrizni, hogy stabilan tudja-e a csökkentett feszültséggel.

A feszültséget akkor emeljük, ha a kívánt frekvenciát nem tudja stabilan a cpu. Ekkor kicsi fesz emeléssel talán stabillá tehető. Ugyanez visszafelé gondolkodva: Lehet A gyári órajel kissebb feszültségen is stabil. A Phenom II feszültség az AMD weboldalán: 1,225-1,425-ig ajánlott.

(#295) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Kiváncsiság...

A cpu phenom IIx2 BE. 3 magosítva.
Alaplap a topic-é. F5 bios.
1,150V. a Win7 betöltődése után kékhalál.
1,175V. Win7 ok, de a prime95 1 perc után fagy...
1,200V. Most tesztelem, Win7 ok, Prime95 fut, és közben írom ezt a hozzászólást...
lassan el kell ugranom a Feleségemért meg a Gyerekért, de hagyom futni a p95-öt. Ha stabil marad így hagyom. Ha a cpu-nak elég az 1,2V-t akkor nekem is! :K

(#296) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nah...
prime 95: 1óra small, 1 óra Blend... minden ok. A gépet stabilnak nyilvánítom. 1,200V.-on
Hőmérsékletek: Alaplap 50, CPU 47-fok.

(#297) donald_boy válasza pechman8 (#296) üzenetére

donald_boy
(kvázi-tag)

Köszönöm a részletes leírást. :))
Én egy Phenom X4 925 procit fogok venni és majd én is így letesztelem a dolgokat. ;]

(#298) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

Hello mindenki!
Vélemény?
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-785gmt-usb3_10.html
Köszi!

(#299) tresh válasza donald_boy (#297) üzenetére

tresh
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ha nem tuningolsz alap feszt vedd vissza:)

pechman8: 4ik mag nem akarja az igazságot? én 1,25 re lőttem be 4maggal

erikszon: jó deszka,magosítani tudsz benne ddr3 és szép dolog de azért könnyebb lenne választ adni ha tudnánk mi fog ücsörögni benne és mi a cél vele ,tuning stb:)

[ Szerkesztve ]

(#300) erikszon

erikszon
(lelkes újonc)

A régi nf7-es Abit lapom már kezd kimenni a divatból, win7-et szeretnék használni, gépet akarok újítani....átlagfelhasználásra kellene +estleg egy kis játék, tuningolással még nem próbálkoztam de ez a magositás dolog felkeltette az érdeklődésemet! Procit még nem választottam, ahhoz is segitség kellene, nem tom h melyikkel lenne az alaplap a legoptimálisabban kihasználva...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.