Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Borokafa válasza atti_2010 (#200) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nálad milyen fogyasztása van az MSI lapnak?
A Giga 785GM-US2H (DDR2) lapom P2 550 procival (alapfeszen 3875MHz-re húzva) C&Q+C1E használatával 75W körül fogyaszt idle és 135W körül load integrált vga-val.
A hét végén összerakott Giga785GMT (DDR3) + AthlonII 245 tuning nélkül idle 64-65W fogyasztást produkált.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#202) atti_2010 válasza Borokafa (#201) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A régit már eladtam, a mostanit meg nem üzemeltem be, a Giga lapot még muszáj hagynom egyelőre, mert a mostani MSI egy vagyonba került, de megérte!

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#203) Borokafa válasza atti_2010 (#202) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Megérte? Úgy hogy ki sem próbáltad :F

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#204) atti_2010 válasza Borokafa (#203) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De már kipróbáltam egy próba procival 4 napot, dobtam is egy hátast tőle.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#205) Borokafa válasza atti_2010 (#204) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Melyik lap?

(#206) atti_2010 válasza Borokafa (#205) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

P55-GD80, képes voltam Inteles procit venni miatta, ahogy ismerlek neked is bejönne, bár csak a topikból tudok következtetni.De egy AMD-s is maradt.

[ Szerkesztve ]

(#207) Borokafa válasza atti_2010 (#206) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Volt már néhány inteles gépem is ;] , meg ugye a "másodállás" miatt találkozom velük rendszeresen
Már én is gondolkodtam rajt, hogy váltok, de egy i5-i7 konfig azért húzós, meggondolandó.
A mostani cuccom is csak fél gőzzel megy egyenlőre, mert nincs szükségem a 4magra.

[ Szerkesztve ]

(#208) atti_2010 válasza Borokafa (#207) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Én is csak a sok pislákoló LED-ek miatt és a külön monitorozható és vezérelhető MOS tranzisztorok miatt váltottam, meg a fiamnak is megtetszett, a másik gép azért maradt AMD-s.Az Inteles megy nettezni+játék, az AMD-s meg inkább játék+nett.

[ Szerkesztve ]

(#209) greatcsaba válasza greatcsaba (#180) üzenetére

greatcsaba
(újonc)

Na megvan a hiba! Win 7. Felraktam az xp-t és hibátlan a hang, csak ámulok és bámulok olyan jól szól. Egyébként nagy szívás, hogy a gigabytnál mindig flopyzni kell xpnél hogy felismerje az ahcis meghajtót.

(#210) daa-raa válasza greatcsaba (#209) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az AHCI téma nem GB specifikus, hanem az XP problémája.

Si vis pacem, para bellum.

(#211) pechman8 válasza wetomi (#197) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Nálam 55 fok a chip hője terhelve, prime95-öt alatt sem ment feljebb de én nem járattam órákig, csak kb 30percet , hogy stabil-e alulfeszelve. Játék alatt megy csak órákig (Crysis WArs), de az nem izzasztja annyira. A házamban a 12cm-es tápventin kívül van egy 12cm-es és egy 8cm-es Zalman házhűtő venti. A cpu-hűtőt kapásból cseréltem HyperTX3-ra. Valamint a ház íróasztal felöli burkolata nincs felrakve sohasem. Nem tuningolok, de a nyári kánikulában is szeretem a nyugalmat.

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

(#212) Jmedve

Jmedve
(lelkes újonc)

Érdekes fejlemény van a GA-MA785G-UD3H vas web oldalán. Eltűnt az F5B (béta) BIOS, és csak az F4 maradt fent a letöltések között. Remélem ez annak az előhírnöke hogy végre ugrik egyet előre a BIOS verziója, és elérhetővé válik a 6 magos CPU-k támogatása. Vagy rosszabb esetben feladták a küzdelmet a fejlesztők. De erre gondolni is rossz.

Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"

(#213) pechman8 válasza Jmedve (#212) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Igen az F5E verzió van fent a GIgabyte-on a 785G-hez, de ezt is írják: "Supports new generation of AMD Phenom™II X6 processors"!

A 785GT már az F7-es BIOS-nál tart. az is"Supports new generation of AMD Phenom™II X6 processors".

[ Szerkesztve ]

(#214) wwenigma válasza Jmedve (#175) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

F5E beta bios GA-MA785G-UD3H laphoz is, Phenom™ II x6 (Thuban) támogatással!

:C

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#215) Jmedve

Jmedve
(lelkes újonc)

Jó kis chipset ez a 785-ös, sőt, már láttam hogy a 780-as (Ilyen meg a fiamnak van) chipset-es vasakhoz is készülnek az új BIOS-ok a 6 magos Thuban CPU-khoz. Ez így nagyon kassa, mert költség hatékony amikor az ember fia fejleszteni szeretne, nem kell azonnal az egész kócerájt lecserélni.

[ Szerkesztve ]

Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"

(#217) Ragga.Bob

Ragga.Bob
(tag)

Urak! GA-MA785GT-UD3H lapnál aki csinálta már, annak meddig sikerült a NB-t húzni és mennyi feszt kért hozzá?

"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)

(#218) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hali!

Nem tudja esetleg valaki mi lehet az oka annak hogyha bekapcsolom az AMD C1E-et , akkor vibráló csíkok jelennek meg a képernyőn és és ha nem terhelem a gépet csak hagyom állni pár percen belül lefagy.
Egyik havernak ugyanez a config van csak más ramokkal meg táppal , de nála rendesen működik. Ja ő még nem frissített biost, de mióta megvettem nekem az óta nem lehet , hiába van fennt a 6. bios, ja és azóta ram is lett cserélve CSX-ről OCZ-re.

Szóval érdekes :F

A választ vagy segítséget előre is köszi :R

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#219) pechman8 válasza geza12 (#218) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Hát, fogalmam sincs! Érdekes probléma.

(#220) Borokafa válasza geza12 (#218) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Op.rendszer?

(#221) geza12 válasza Borokafa (#220) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Windows 7 32bit.

Amikor a HD3870 Vapor Toxic volt benne akkor nem voltak vibráló csíkok csak lefagyás, de játéknál soha, csak ha úgy hagytam a gépet, vagy poker szoftverrel játszottam.

Biosba minden Normal-on és Default-on van persze.C&Q be van kapcsolva a Virtualization nincs, de igazából arra még konkrétan nem is jöttem rá mi.

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#222) Ragga.Bob válasza geza12 (#221) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

Nincs alulfeszelve a procid?

"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)

(#223) geza12 válasza Ragga.Bob (#222) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Épp hogy szerintem túl feszelve van 1.435v az alap.

(#224) Ragga.Bob válasza geza12 (#223) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

Ha jól értem, kikapcsolt C1Enél nincs probléma. Energiagazdálkodás szabályzással mi a helyzet?

(#225) geza12 válasza Ragga.Bob (#224) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Igen jól érted.

Az Easy energy saverre gondolsz?

Nem lehet hogy a bios ACC menüjében van valami probléma?

(#226) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Arra az EC Firmware , dologra gondolok még talán esetleg.

Az nem lehet?

(#227) Ragga.Bob válasza geza12 (#225) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

Nem arra.
Vezérlőpult -> Rendszer és biztonság -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Kiegyensúlyozott -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális energiaellátási beállítások -> Processzor energiagazdálkodása -> minimális/maximális processzorteljesítmény
Erre gondolok. Nekem volt már olyan, hogy valami rejtélyes kéz 0/0-ra vette a proci teljesítményt, így az max 4x120MHz-val volt hajlandó üzemelni. Egy pislantást megér, hogy kizárd, a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#228) geza12 válasza Ragga.Bob (#227) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hmm....
Az is érdekes jelenség.

Nálam a minimális 5%
Maximális: 100%
Rendszer hűtési házirendje : Aktív

Ezekkel a beállításokkal él jelenleg.

(#229) Ragga.Bob válasza geza12 (#228) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

Az úgy jó. Lehet, hogy nagyot tévedek, de a C1E nem csak a phenomok óta műxik amd-nél?

(#230) geza12 válasza Ragga.Bob (#229) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Most hogy mondod lehet.....
Nem tudom amúgy.

(#231) pechman8 válasza geza12 (#230) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Ez megragadta a figyelmemet: "Amikor a HD3870 Vapor Toxic volt benne akkor nem voltak vibráló csíkok csak lefagyás, de játéknál soha, csak ha úgy hagytam a gépet, vagy poker szoftverrel játszottam." Tehát szerintem valami gáz van nálad ami nem is most kezdődött.
Az én gépem minden alkalmazásban szikla stabil. Nem fagy semmikor! A Tiédnek sem szabad. Én "úgyhagyhatom" a gépet akár meddig. Nem vibrál, nem csíkoz, stb...:K Ki is vinném a ganyéra ha megtenné. A gyári paraméterekkel kutya kötelessége hiba nélkül működni punk-tum!

Szóval , szerintem a hiba nálad nem újkeletű! Eddig is gáz volt a gépeddel. Mert ha fagy az gáz, nem szabad neki! Valami beállítás biztos, hogy nem jó. Vagy valamelyik hardver hibás. Szerintem ne a CE1-körül keresgélj. Nem hajszoltad valamikot túl a rendszered és most már a gyári paramétereken sem stabil?
(Az én Phenom II-x2 550 BE m 3 maggal 1,225Volton üzemel fixen. a gyárija 1,35. Nem használok semilyen C1E-t vagy C&Q-et.Sem tuningot)

[ Szerkesztve ]

(#232) geza12 válasza pechman8 (#231) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Megnéztem everestbe és elvileg támogatott az Athlonnál is a C1E, nem csak Phenomnál.
Úgy tudom ezzel a lappal senki nem használ Athlont csak én :U

Még csinálok egy CMOS resetet esetleg, meg megnézem az EC firmware-t.

Aztán majd látjuk mi lesz.

(#233) wwenigma válasza geza12 (#232) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Athlon II X2 240-em megy 3GHz-en GA-MA785G-UD3H lapban, problema nelkul - bekapcsolva vannak ezek a dolgok.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#234) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hát akkor nekem is jónak kéne hogy legyen.

A vibráló csíkokat meg tudtam szüntetni, méghozzá úgy hogy a 19colos CRT monitorom 85hz-ről visszaraktam 60-ra és úgy nem csinálja.
De bármely felbontásba 85hz-n van akkor villiogó vízszintes csíkok vannak a képen.
Lefagyni nem fagyott le még, mert nem sokáig hagytam 60hz-ben.
Kb 5 percig ment a gép ,de nem adta meg magát.

Nem értem az összefüggést a C1E és a képfrissítés között, ja és már korábban mint említettem a 3870 Vapor Toxic-al nem csinálta.
:F :F :F

Na mindegy annyira nem lényeg, mert C1E nélkül frankó minden, ezen nem bosszantom fel magam.

(#235) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ja... de azért köszi a segítséget :R

(#236) pechman8 válasza geza12 (#235) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Még egy dolog eszembe jutott.
Ha jól nézem a konfigodat, akkor mos nincs külön vga-d.
Nekem az alaplapot asszem f3 BIOS-al szállították. Ezen a GPU frekvenciája 500MHz-volt.
Aztán az "alvó" magok egyenkénti bekapcsolási lehetősége miatt frissítettem BIOS-t. A többitől eltekintve, a GPU frekvenciáját 600MHz-re tette a friss f4 bios alapból. Aztán megint frissítettem , és asszem ez a mostani, F5 -ös BIOS a GPU-t 700MHz-re emeli alapból. Nos én olvastam olyan oldalt ahol a HD4200-est fe tudták húzni 740-770MHz-re. Tehát ebből kiindulva én magasnak találtam a gyárilag - utólag beállított 700-at.
Persze én vettem közbe egy GTX260-at. és a gpu-t kikapcsoltam...
De nem lehet, hogy nálad is 700MHz van a GPU-n és nem bírja? Mert azt írod a 3870-el nem volt ilyen gond...

Csak egy ötlet... :U

[ Szerkesztve ]

(#237) geza12 válasza pechman8 (#236) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Igazad van. :K Jó ötlet...

De ott az integrált vga órajel beállításásnál van egy olyan ,hogy AUTO ,és azon van.

Megnézem mi lesz ha lejjebb veszem 500mhz-re, mert azt hiszem annyi a minimum.

(#238) Borokafa válasza geza12 (#237) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Egy próbát megér, de a VGA órajelet simán lehet emelni, átlagosan alapfeszen 700 körülig elmegy. Az északi híd(NB) fesz emelésével lehet stabilizálni ha úgy gondolod, hogy ez lehet a gondja. Nemrég még 900MHz-en használtam, azt simán bírta egy kis feszemeléssel.[link]

[ Szerkesztve ]

(#239) geza12 válasza Borokafa (#238) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Kipróbáltam!

A helyzet változatlan :((

A GPU-t levettem 300mhz-re. De C1E -el 85hz-be ugyanazt csinálja.
De az a vicc hogy másik alacsonyabb frekvencián nem és C1E nélkül minden tökéletes és stabil.

Én ezt nem értem.
Na mindegy így se fogyaszt sokat a gép , mert most nincs benne PCI-e vga és le is van minden nyomva minden a biosba.
A C&Q megy úgyhogy az is valami.

Nemsoká jön az F8-as bios (béta már van),esetleg attól hátha megszünne a próbléma.

(#240) pechman8 válasza geza12 (#239) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Ja, hát ez van. Azért ne bánkódjál. Én tehetném, de nem használom ezeket a C1E-C&Q-t.

(#241) plit

plit
(újonc)

Hi

Van egy GA-MA785GM-US2H alaplapom és 2 monitort szeretnék rákapcsolni.
Az alaplapon a kimenetek VGA és DVI-D én úgy gondoltam hogy a DVI-D kimenetre lehet csatlakoztatnia másik monitort.
Az én monitorom ASUS VW223 és kölcsönkértem próbára a tesomtól az ő monitorját ami ViewSonic vx2240w valamint van még egy DVI-D VGA kábelom is.
A gond ott van, ha rádugom a DVI-D kábelt az alaplap akkor az asus kiírja hogy nincs jel a ViewSonic monitoron viszont továbbra sincs változás (próbáltam az oprendszerbe mielött elindulna a gép és a biosba voltam akkor is ugyan ez a helyzet).
Félreértettem valamit vagy a biosba engedélyezni kellene valamit?
Vagy esetleg biosfrissítés kellene.

Előre is kösz...

(#242) Ragga.Bob válasza plit (#241) üzenetére

Ragga.Bob
(tag)

A catalyst control centerben engedélyezned kell a dulal monitort. Úgy jónak kell lennie.

(#243) TheRockFirm

TheRockFirm
(újonc)

Üdv Mindenkinek!
Úgy érzem én is ide tartozom. :)

Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
AMD Phenom II X2 550 Black Edition /4 magosítva/
Kingston HyperX 1600 cl9 2x2048GB
Gigabyte Radeon HD5770 1024MB

Az lenne a kérdésem h,nem árt a procinak az h 4 magosítva van?
Az élettartamra gondolok első sorban.

[ Szerkesztve ]

3dfx Fan *<:-)

(#244) geza12 válasza TheRockFirm (#243) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Nem, csak gondoskodj a jó hűtésről ,ha magosítasz.

(#245) pechman8 válasza TheRockFirm (#243) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Csatlakozom az elöttem szólóhoz....
Így nagyobb a hőtermelés, erre gondolj. Mondjuk CM HyperTX3.
Az is "hűvösíti", ha a feszt visszább veszed, mert többünk tapasztalata, hogy gyárilag túl van feszelve. Nekem "normálon" 1,35V. Én visszavettem a PhenomII-k hivatalos legkissebikére 3 maggal 1,225V. Stabil mint a szikla.Ja és hűvös is.

Grat a 4 maghoz!

(#246) TheRockFirm válasza pechman8 (#245) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

A hűtésről 1 Scythe - Grand Kama Cross gondoskodik,még amikor vettem a gépet,ezzel együtt szereltem össze,de akk még 2 magos volt,nemrég olvasgattam neten h lehet magosítani,gondoltam megpróbálom,és bejött.bejött.
A lappal kül megvok elégedve,aki ilyet szeretne venni annak csak ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]

(#247) pechman8 válasza TheRockFirm (#246) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Hát igen nekem "sajnos " "csak" 3 magosítani lehetett.
Akkor a hűtés miatt nem kell aggódni. Mikor vettem a procit akkor olvastam az AMD oldalán, hogy a max üzemi hőfok 70 vagy ekörül van már elfelejtettem.... Nekem terheletlenül 39, terhelve 52-53 fok, most 24 fok a lakás. A 70 még nagyon messze van....
Azt látom, hogy a magfeszültség 1,4!!! minek annyi?!
Mégcsak nem is tuningolsz! (szerintem helyesen) és akkor is. Szóval nyugodtan vedd vissza a biosban. Próbáld gyári alapot, 1,225. Utána nyúzás prime 95-tel, ha stabil nyertél. Ha nem tedd 1,25-re. stb

A deskával én is max megvagyok elégedve, ha kiöregszik a nagygépemben, akkor építek belőle egy HTPC-t a TV-alá.

(#248) TheRockFirm válasza pechman8 (#247) üzenetére

TheRockFirm
(újonc)

Megcsináltam amiket mondtál.a feszültséget 1,250v tettem,és a prime95-öt futtatam 1,5 órán át kb..
Ez idő alatt nem volt probléma,a proci 49-50 fok között ugrállt,de az fölé nem ment.
Kül nem vagyok az a nagy tuningos,mindenemet alapon hajtok,esetleg ha a jövöben nem lesz elég,akk pedig úgy is újat veszek,nem kínzom a régit,nem látom értelmét,én az élettartamra hajtok. :))

(#249) pechman8 válasza TheRockFirm (#248) üzenetére

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Ez az! Hűvös, erős, stabil.

(#250) mclaren777

mclaren777
(fanatikus tag)

Az nem hátrány ha a MOSFET-eken nincs hűtőborda?
Négymagos tuningnál nem melegszenek a Giga 785GT-UD3H MOSFET-ei?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.