Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Úgy látom ennek a remek alaplapcsaládnak még nem készítettek topicot, ezért úgy gondoltam készítek egyet.
Bármi problémátok van ,vagy észrevételetek a lappal kapcsolatban ide nyugodtan írjatok.
Én szerdán vásároltam egyet ,igaz még nem került beüzemelésre :D , de egyik haver vett egyet már decemberbe amit én szereltem be nála.
Hát mit is mondjak.... Az előző lapomhoz GA MA 78G DS3H-hoz képest ,nem kellett csalódnom egyáltalán ,pedig az is nagyon komoly kis lap volt 1-2 gyermekbetegséget leszámítva amit később bios frissítéssel orvosoltam.
1-2 észrevétel a lappal kapcsolatban: 1.Nagyon jó az északi híd hűtése
2.Remekül tuningolható
3. Már jelent meg hozzá biosfrissítés

Hát idáig sajnos csak ennyi :U
De várom tőletek is a véleményeket tapasztalatokat a lappal kapcsolatban. :R

Felsorolás szintjén a lapok:

Gigabyte GA-MA785G-UD3H (rev. 1.0)
AMD 785G + SB710 Chipset

- AM3/AM2+/AM2 procik támogatása: Phenom II / Phenom / Athlon II / Athlon / Sempron
- AMD 785G lapka SB710-es déli-híddal párosítva (AMD HD4200 GPU, DX10.1, HDMI/DVI interfész a HDCP-védett Full HD 1080p Blu-ray filmek lejátszásához)
- DDR2 1333(OC)/1066/800MHz (4db slot, max. 16GB, Kétcsatornás üzemmód)
- 4+1 fázisú CPU tápellátás (max 140W-os processzorokhoz)
- Kizárólag 50 000 órás élettartamú, Japán szilárdelektrolitos kondenzátorok
- Ultra Durable 3 technológia, duplázott vastagságú vezetősávok, hűvösebb rendszer
- iTE IT8718 super I/O chip, SmartGuardian ventillátor szabályzás
- 2db PCI-E 2.0 x16 (x16 és x4)
- 3db PCI-E 2.0 x1 (ebből 2 az x4-es porttal megosztott)
- 3db PCI
- 6db SATA 3GB/s
- Realtek ALC889A 8 csatornás hangkodek, Dolby Home Theater® támogatás
- 1db Realtek Gigabit LAN port (PCIe buszon)
- 2db FireWire - IEEE 1394a (1 headerrel)
- 12db USB 2.0 (3x2 headerrel)
- Easy Energy Saver támogatás

Tesztek:
Techreport.com - AMD 785G chipset/GA-MA785G-UD3H teszt
Bjorn3D.com - Gigabyte GA-MA785G-UD3H teszt

[ Módosította: daa-raa ]

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#2) Krajczi

Krajczi
(kvázi-tag)

Hello!

Örülök, hogy jót hallok erről a lapról. Gépfejlesztés közepén állok (proci+memória+integrált VGA-s alaplap), és ez az egyik "szereplő". Szóba jön még ASRock, esetleg MSI alaplap.

(#3) kaf001 válasza geza12 (#1) üzenetére

kaf001
(tag)

hali főnök!
tán nem jó a P5LD2 a fasza kis 945D-vel? :DDD :P

Elérhetőségem a gyorsabb üzletért: 06 30 6246402

(#4) kaf001 válasza Krajczi (#2) üzenetére

kaf001
(tag)

MSI-ből a jó kis GD-70-et tudnám ajánlani, de ha nincs rá keret akkor jó lesz ez is! az ASROCK egy kukatöltelék, úgyhogy marad a GIGABYTE :C

(#5) geza12 válasza kaf001 (#4) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hát finoman szólva nagyon nem volt jó a 945 a P5LD2-vel. :(((

Ja giga 785öt vegyél vagy asus 785 v-evot ,a többi felejtős ,szerintem is. :)

[ Szerkesztve ]

Éltem át már szép napokat amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok!

(#6) Jmedve

Jmedve
(lelkes újonc)

Sziasztok. Én karácsonyra leptem meg magam egy Giga MA785G-UD3H alaplappal. Eddig egészen jól szuperál. Az egyetlen bibi, az az USB-s billentyűzettel van. nem mindig találja meg boot közben. Remélem egy későbbi BIOS frissítés segít majd ezen.

Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"

(#7) kaf001 válasza Jmedve (#6) üzenetére

kaf001
(tag)

hali!
van már hozzá biosfrissítés :K
geza12 kolléga linkelte is az 1.hsz-ben :C

[ Szerkesztve ]

(#8) Jmedve válasza kaf001 (#7) üzenetére

Jmedve
(lelkes újonc)

Köszi, de most látom csak hogy nem igazán jó Topic-ba szóltam bele, mivel nekem nem GA-MA785GT-UD3h alaplapom van, hanem GA-MA785G-UD3H. Egyébként az én vasamhoz is van új BIOS (F5B Beta), csak még béta verzió, és szerintem még nem az igazi.

[ Szerkesztve ]

(#9) kaf001 válasza Jmedve (#8) üzenetére

kaf001
(tag)

az mindegy, szinte ugyanaz a 2 lap :K

(#10) geza12 válasza kaf001 (#9) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Várjatok!
Az nem ugyanaz az alaplap!
A 785G az AM2+ ÉS AM3-as.
A 785 GT pedig Csak AM3-as és DDR3-as.
(OFF)(OFF)Ezzel szívtam meg, nem emlékszel Kaff001? (/OFF)
A 7750 nem bele a AM3-as lapba.
De a 785G be belement volna simán a 7750(/OFF)
De én GT-t vettem..

(#11) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Jmedve:
Próbáld meg beállítani a BIOS-ba az USB support Keyboardot vagy ilyesmit.
Nekem anno Abit lapnál csinálta ezt ,csak egérrel, de nem oldódott meg a probléma.
Ha ez nem segít akkor próbáld meg majd a bios frissítést ha lesz vagy vegyél másik billentyűzetet ha az se segít.

(#12) Retroboy78

Retroboy78
(újonc)

Sziasztok! Gépfelújítás előtt állok és kis segítségre lenne szükségem.

A processzor az már eldőlt: Phenom II x2 550 Black edition

Az alaplapnál több versenyző is van:
Gigabyte
GA MA785GT-UD3H
GA MA785GM-US2H
GA MA785GMT-UD2H

Asus
M4A785TD-V EVO
M4A785T-M
Másik kérdés: mennyire használható az integrált vga kártya /HD3300 és HD4200
mostani gépemben radeon1650es agps kártya van.

(#13) Jmedve válasza geza12 (#11) üzenetére

Jmedve
(lelkes újonc)

A BIOS-ban be van állítva az USB support Keyboard. És már a Béta Bios-t is kipróbáltam. Szerintem a Béta Bios még nem az igazi. Az Új Bios-al most már csak néha csinálja azt hogy Boot alatt nem ismeri fel az USB billentyűzetet. Ha végképp nem lesz rá megoldás, akkor kénytelen leszek venni egy másik Billentyűzetet, ahogyan Te is említetted. Egyébként köszi a segítő szándékot, Én is ezeket próbáltam eddig.

[ Szerkesztve ]

(#14) geza12 válasza Retroboy78 (#12) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Retroboy78:

A proci jó választás a magok unlockolása miatt...
Én személyszerint a GA MA785GT-UD3H
MA785GMT-UD2H
M4A785TD-V EVO-t
ajánlanám ,mert ezek DDR3-asok és elég jól tuningolhatók.
Az SB710nek köszönhetően a phenom II 550et tudod simán unlockolni ezekbe a lapokba.
Ezek mind jó lapok ,szerintem az ár fog dönteni :)
Legolcsóbban 21 körül ujonan be tudod szerezni őket a 785gmt ud2h az pedig olyan 19-20ezer ft, ha nem akarsz Crossfire-özni.

[ Szerkesztve ]

(#15) geza12 válasza geza12 (#14) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hát igen....
Akkor sajnos uj billentyűzetet kell venned.
Az egérrel nincs probléma ugye?

(#16) Jmedve válasza geza12 (#15) üzenetére

Jmedve
(lelkes újonc)

Az egérrel semmi gond, az működik rendesen. Csak a Billenytűzet hibádzik, de az sem mindíg, inkább csak gondol egyet és Booot alatt nem működik. Aztán amikor tovább engedem a Win7-re, ott már működik rendesen. Azért Billentyűzet csere előtt még meg várom amíg az F5 Biost kiadják teljes verzióban, azzal még lepróbálom. Ha azzal sem lesz jó, akkor a Bilentyűzet mehet a levesbe.

[ Szerkesztve ]

(#17) kaf001 válasza geza12 (#10) üzenetére

kaf001
(tag)

de emlékszek rá :K
de azon kívül ugyanaz tudásra..
biztos megvolt az ok rá hogy mér vegyen olyat(lehet tudta amit te be.....tá) :DDD

(#18) kaf001 válasza Retroboy78 (#12) üzenetére

kaf001
(tag)

hali!
akkor vegyél V-EVO-t ha a videókártya is számít! öcsémnél a 4200-es vitte koppon a grid-et, motion blur kikapcsolva! :DD
ami szerintem nem rossz teljesítmény azért.... mondjuk nincs nagy gépigénye, de akkor is :P

[ Szerkesztve ]

(#19) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Miután beüzemelésre került az alaplap újjab tapasztalatokat gyűjtöttem róla:
1. a Windows 7-el nagyon kompatibilis (nincs semmiféle driver probléma)
2.a ferritmagos tekercsek a proci mellett nagyon melegszenek, (de gondolom minden alaplapnál amin nem hűtött)
3. az új F4-es BIOS-t érdemes felrakni, (jelenleg azzal megy nekem is problémamentesem)
4. elődjéhez képest a (GA MA 78G DS3H) nagyon gyors és megbízható.

Egyenlőre ennyi...
Ha lesz több észrevétel azonnal közlöm, addig is várom a tapasztalatokat ezzel a lappal kapcsolatban.
Aki pedig vásárolni szeretne 785 Chipsettel rendelkező lapot annak csak ajánlani tudom, már csak az ára miatt is.
Kérdezzetek bátran...

(#20) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Én is vettem és 2 hete használom is a Gigabyte 785GT-UD3H deszkámat. Azért vettem mert régóta megvagyok elégedve a Gigás alaplapokkal, és anyagi okok miatt egyenlőre nem tudtam külön VGA-t venni.
Tapasztalat: Win7-tel teljesen kompatibilis. Nekem 1600 Hyperix ram van benne 2x2GB. Semmi gond nincs. Az alapórajelet 250Mhz-re emeltem, és gond nélkül viszi. Azt olvastam 280-290Mhz is megy rajta. De ezt nem próbáltam. Phenom II X2 550 BE van rajta, amin egyből próbáltam 4 magosra, de windows betöltődéskor újraindulás... Vissza 2 magra. Próbálkoztam beállításokkal de 4 maggal nem töltődik be a win. Sajnos a magokat nem lehet külön külön aktiválni vele. Én legalábbis nem találok ilyenre lehetőséget. Ha valaki tudja írja meg.
A HD4200-es képkártyája elég erős. Én FEAR Combatozok vele. Alap órajele 500Mhz, amit én egyből 600-ra ugrasztottam. Stabil mint a szikla. A neten olvastam, hogy 700-750-re szokták felhúzni. Én ennyire nem vagyok mohó.
Nagy gond vele, hogy elterjett Szélesvásznú felbontásokat nem támogat! pl 1440x900! Emiatt írtam is az AMD-nek Californiába, miután a catalyst legujjabb sem oldotta meg a gondot. Másnapra válaszoltak is, tömören, szabad fordításban: "Vegyél külön VGA-t, nekünk van már 50 dollártól".
Tömören ennyi.
Ha nem szélesvásznú a monitorod, csak ajánlani tudom! De szerintem ezt idővel javítják...

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

(#21) geza12 válasza pechman8 (#20) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Köszi az észrevételed :R
Én CRT monitorral használtam az integrált 4200est, de csak próbaképp (3870 vaporral nyomom), tényleg jó a teljesítménye az integráltnak is,simán lehet vele COD6-ozni.
A másik dolog amit sajnos nem tudtam kipróbálni az pedig a magok aktiválása ,mivel hogy nincs olyan procim amit lehet , Athlon II 250el hajtom ezért ezt nem tudtam kipróbálni.
Amit viszont ki tudtam próbálni az az hogy az Athlon II 250 fesz nélkül stabilan 3750mhz-ig bírja lazán.
Örömmel hallom ,hogy az 1600-os ramokkal is frankón megy. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Osynho

Osynho
(őstag)

Hy.
GA-MA785G-UD3H lapnál, tuning esetén működik-e a C&Q? FSB és / vagy szorzó emelés mellett hogy ciselkedik?

(#23) geza12 válasza Osynho (#22) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Hali.
Azt hiszem nem működik ha húzod...
Automatikusan kikapcsolódik a C&Q.
Én egy Athlon II 250essel hajtom ami gyárilag 3ghz 3750mhz-ig feszültség nélkül szépen le ment rajta a 3d-mark06 és nem is melegedd sokkal jobban a masina. ,max olyan 7 fokkal volt melegebb a proci.
Ami ezen az alaplapon mocskosul melegszik azok a ferrit magos tekercsek.

(#24) Osynho válasza geza12 (#23) üzenetére

Osynho
(őstag)

Fsb növelésnél kikapcsol a C&Q? :((( Hát az elég gáz, mert jó lenne, ha visszavenné a fogyasztást 2D-ben. Legújabb biossal próbáltad?

(#25) geza12 válasza Osynho (#24) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Az FSB-t nem növeltem.
De a szorzó emelésnél tuti kikapcsolódik ez a funkció.
A legujjabb Bios van fent, de nem a béta.
Ajánlom ha nincs fent akkor rakd fel 3d mark06-ba +800pontot hozott nekem.

(#26) Osynho válasza geza12 (#25) üzenetére

Osynho
(őstag)

Még nics meg a lap, ezért is érdeklődöm felőle :B Az Athlon II 250 az Black Edition, hogy tudod növelni a szorzót? Megtennéd nekem, hogy kipróbálod, h fsb emelésnél mit csinál? :B

(#27) geza12 válasza Osynho (#26) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Nem az Athlon 250 nem Black Edition.
Milyen proci lesz a lapba?

[ Szerkesztve ]

(#28) Osynho válasza geza12 (#27) üzenetére

Osynho
(őstag)

Most először egy 4 magosítható X2 5000et tervezek, ami ugye 11es szorzóval bír, tehát fsb-vel tuningolnám. Később menne bele egy komolyabb Phenom II, ami valszeg BE-s lesz, szal akkor meg a szorzó tuning lenne a szempont. Ezért lenne fontos a C&Q működése minden esetben. (Asrock lapok tudják ezt, nem értem a Giga miért nem... :((( )
Egyébként haver GA-MA770T-UD3 lapja is inaktiválja ezt a funkciót, ahogy hozzányúl a szorzóhoz, ami egy BE proci mellet telég bután hat.

[ Szerkesztve ]

(#29) geza12 válasza Osynho (#28) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Én úgy tudom a processzor tuningolásánál a Cool and Quit kikapcsol.
De most látom hogy nem egy alaplapról beszélünk, mert nekem GIGABYTE MA785GT-UD3H lapom van.

(#30) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

az 5000+ os AMD nem igazán unlockolható ,ha unlockolni akarsz akkor 7750BE vagy phenom x3 vagy pnenom II 550, de még ezeken sem 100% hogy működni fog stabilan a 3 esetleg 4 mag.
jelenleg van egy 5000+x2? mert ha nincs akkor venni nem érdemes ,mert annyiból amennyibe az kerül már kapsz Athlon II 240et ami mérföldekkel jobb.

[ Szerkesztve ]

(#31) Osynho válasza geza12 (#29) üzenetére

Osynho
(őstag)

Jah a 770-est cask példaként hoztam fel, én a te lapod ddr2-es változatát venném, feltételezem, a C&Q ugyanúgy működik.

(#30) geza12 X2 5000

[ Szerkesztve ]

(#32) geza12 válasza Osynho (#31) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Értem.
Érdekes...
Nem is tudtam erről, pedig én is többmagosítani akartam egy 7750et, csak mikor megvettem az alaplapot kiderült hogy nem megy bele a 7750 az AM3-as lapba :D ,de visszafele viszont igen, tehát az az AM3 proci megy az AM2es lapba.
Na mindegy ezért nem lett magosítás, pedig már utána érdeklődtem mindennek ezzel kapcsolatban, de nem tudtam hogy van ilyen turpisság az 5000x2-ben is.

[ Szerkesztve ]

(#33) Osynho válasza geza12 (#32) üzenetére

Osynho
(őstag)

Igen, ezért is szimpatukus az AMD, jó dolog ez a kompatibilitás, a processzorba integrált memvezérlő.
Megtennéd, hogy emelt fsb-vel lecsekkolod a C&Q-t a lapodon? Hálás lennék :R
Ez a proci nem a régi 5000+, ez már egy deneb magra épített cpu, letiltott 2 maggal és L3 cache-el.

[ Szerkesztve ]

(#34) geza12 válasza Osynho (#33) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Rendben.
Kipróbálom.

(#35) geza12 válasza geza12 (#34) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Nos a szorzót nem bírom feljebb állítani (maxon van alapból)
Gondolom azért mert ez nem Black Edition proci.
De felvettem a frekvenciát 3750 mhz-re és a C&Q működött.
Bocsi de nem tudom kipróbálni mert maxon van 15x az max szorzó és annyin is van a proci autón.
De frekvencia emelésnél nyugszik a C&Q az tuti.

[ Szerkesztve ]

(#36) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ja most látom neked inteled van jelenleg...
Ott lehet állítani külön az FSB-t, de AMD-nél nem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#37) Osynho válasza geza12 (#35) üzenetére

Osynho
(őstag)

Köszönöm szépen :R Azért is csodáloztam,hogy egy Athlon II 250nél szorzó emelésről beszéltél, mert tudtommal ezek nem BE-s cpu-k :B
Viszont ha fsb tuningnál jó a dolog, akkor máris jobb a helyzet. :)
Azért a szorzó emelés melletti viselkedés érdekelne. Black Edition proci + GA-MA785G-UD3H (MA-785GT-UD3H) tulajok jelentkezését várom :DDD

(#36) geza12 Már hogy ne lehetne :) A cikket elolvastad? Te is azzal húztad. Bár az fsb kifejezés nem teljesen pontos. :B

[ Szerkesztve ]

(#38) geza12 válasza Osynho (#37) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ja értem.. :K
Olvastam a cikket igen.
Igen pont ezzel voltam egy kicsit gondban hogy nem teljesen pontos a kifejezés.
De most már átlátom.

(#39) Juhiii

Juhiii
(lelkes újonc)

Sziasztok.
Én is beléptem a tulajok közzé az alábbi configgal:
Coolermaster RC-600 Gladiator, Corsair CX400W, Phenom X2 550 BE 3.50Ghz, KINGMAX 2 x 2048Mb DDR3 1333Mhz, SAMSUNG F3 500GB HDD (HD502HJ)
A procit többmagosítani nem próbáltam, de kapásból felhúztam 3500 Mhz-re.
A proci hőmérséklete 5 fokot emelkedett, így 43 fokos (mag 37).
A gyári hűtőn nőtt a fordulatszám 2300-ról 2800-ra.
Picit hangosabb lett így, de nem zavaró.
Egyelőre ennyit.

[ Szerkesztve ]

(#40) geza12 válasza Juhiii (#39) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Üdv akkor néked is a tulajok között. :C

Én a jó öreg 6000+X2 heatpipeos hűtőjét használom az Athlon II 250es-emen, max 3000-se rpm-ig megy fel a fordulata, a proci pedig még húzásnál sem éri el az 50 fokot.
Ha unlockolod a magokat plusz 5 fokra minimum számíthatsz.

A proci körül lévő tekercsekkel nálad mi a helyzet?

Ja és köszi a tapasztalatokat a lappal kapcsolatban :R

[ Szerkesztve ]

(#41) Osynho válasza Juhiii (#39) üzenetére

Osynho
(őstag)

Hy
Szorzó emelésnél megy a C&Q? :U (Sorry, ha unalmas vagyok már :DD )

(#42) geza12

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Nem vagy unalmas csak az baj hogy neked inteled van és itt nem úgy működnek a dolgok.
Csinálok egy képet a biosról OK?
És ott mutasd meg melyiket emeljem mennyire.

(#43) Osynho válasza geza12 (#42) üzenetére

Osynho
(őstag)

Pont, ez a lényeg, h most intelem van, de amd-re váltanék, és a C&Q egy fontos szempont lenne az alaplap kiválasztásánál. Sajnos te nem tudsz segíteni, mert nem BE-s a procid. Ezért zaklatok másokat :B ;]
Amúgy köszi, hogy segítőkész vagy :R

(#44) Juhiii válasza Osynho (#41) üzenetére

Juhiii
(lelkes újonc)

Ez a C&Q-s dolog engem is érdekelne.
Utána olvastam és ha jól értelmeztem, akkor ez az AMD által kifejlesztett valami, ami az aktuális igényeknek megfelelően szabályozza a gép teljesítményét. Vagyis ha nincs terhelés, akkor csendes és hideg lesz.
A Gigabyte-nek meg van a Easy Energy Saver programja, aminek talán ugyanez a szerepe, de az is önműködő, vagy csak a felhasználó állítgathatja, ha akarja?
Aki tudja és használja valamelyiket kérem adjon tanácsot.

Szerk: A z előzőt olvasva a másik kérdésem, hogy mi köze a BE procinak a C&Q-hoz?

[ Szerkesztve ]

(#45) geza12 válasza Juhiii (#44) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Igen jól emlékszel...

A BE procinak a C&Q-hoz olyan köze van ,hogy nem tudjuk hogy fsb emelésnél és magosításnál kikapcsol e.

(#46) Osynho válasza geza12 (#45) üzenetére

Osynho
(őstag)

Fsb növelésnél van C&Q, ahogy a te példád is mutatja, hiszen 15x250=3750en járattad és működött a dolog. :U Már csak a szorzó emelés a kérdés...

[ Szerkesztve ]

(#47) Osynho válasza Juhiii (#44) üzenetére

Osynho
(őstag)

A C&Q az alaplap (és ugye a proci) által támogatott dolog, nem kell sok hülyeséget telepíteni hozzá. Nekem vontos lenne, hogy az amúgy nem keveset fogyasztó 4 magos phenom II terhelés nélkül minél kevesebbet egyen, ezért is próbálok utána járni a dolgoknak.
A processzor órajele az fsb és a szorzó eredménye, pl egy Athlon II 250 esetében 15X200mhz. Tuningolni értelemszerűen az egyik érték emelésével lehetséges. Tehát vagy a szorzót növeled (ez csak a Black Edition-ös cpu-knál lehetséges, ezért kérdezem), vagy pedig az fsb-t növeled, a magasab órajel reményében.
Eddig úgy tűnik, az utóbbi esetben működik a feature, de a szorzó állítást szeretném még kideríteni. (Van egy olyan gyanúm, hogy nem fog működni, haver 770-es chipsetes Giga lapjánál se megy... :((( )

[ Szerkesztve ]

(#48) geza12 válasza Osynho (#47) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Ez szerintem nem alaplap márka függő.
De egyébként miért ennyire fontos neked a C&Q?

(#49) Osynho válasza geza12 (#48) üzenetére

Osynho
(őstag)

"Nekem vontos lenne, hogy az amúgy nem keveset fogyasztó 4 magos phenom II terhelés nélkül minél kevesebbet egyen, ezért is próbálok utána járni a dolgoknak."
Ha nem márkafüggő, akkor majd egy Black Edition tulaj megmondja, h működik-e :)

(#50) geza12 válasza Osynho (#49) üzenetére

geza12
(Ármester)
LOGOUT blog

Haveromnak van egy 720BE-je Sapphire pureHD 790es AM3 lapba magosítva +3.6ra húzva.
Kérdeztem tőle ezt a C&Q-t ,de azt mondja őt nem érdekli ez a marhaság ezért kikapcsolta.
Azt mondja így megvan a teljesítmény bőven, a Cooler Master V8 pedig csendesen végzi a dolgát.

De van egy másik ilyen energia spóroló cucc a biosban AMD C1E a neve.

Ezt írja a alaplap könyv róla: Enables or disables the C1E CPU power-saving function in system halt state. When enabled ,the CPU cor frequency and voltage will be reduced during system halt state to decrase power consumption.

Na most nálam ennél a funkcinál ,ha be van kapcsolva fél óra múlva lefagy a gép.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.