De remélem Bios Defaultot vagy Cmos Cleart is csináltál mielött visszaküldted 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
zsolt1129
(PH! addikt)
természetesen minden ilyen volt ki vettem az elemet is jó sokáig...
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

zsolt1129
(PH! addikt)
Na sikerül valamire jutnod?
a hosszú hétvége miatt nemsokra... becsomagoltam, és hétfőn lessz visszaküldve, addig összehoztam ezt:
kicsit megy?! 

redgold
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Következőt produkálja a DS5 (bios F7):
Kb. 8-10 indításonként visszaállítja a biost alapra, de csak a tuningolásért felelős részt.
Felpörgeti a ventit, majd leáll, utána még egyszer ugyanezt, majd alap órajeleken indul!
Semmi különös tuning, alig van hajtva a proci (9*400 alapfeszen), a ram saját sebességen megy (1200) máshoz nincs nyúlva!
Fél évig probléma mentesen ment, kb 2 hete kezdte csinálni! Nem volt cserélve benne semmi alkatrész.
Típushiba, vagy kezdhetem darabonként vizsgálni az alkatrészeket?
Aki esetleg többet tud erről, segíthetne!
Köszi!
Tudományosan bizonyított tény: A SZÁMÍTÓGÉP FÜSTTEL MŰKÖDIK!

akoska07
(PH! kedvence)
HI!
lenne egy kérdésem az X48 tulajokhoz.
esetleg van-e olyan akinek DQ6 deszkája van E8400-8500 proci társaságában ?
kiváncsi lennék egy everest 4.50, memória késleltetésre.
proci 6*500=3Ghz,ram 1200mhz 5-5-5-18 időzitésekkel.
remélem nem kérek tul sokat.
igazán jó lenne,ha vki linkelne az eredményről egy képet.
előre is köszönöm

<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>

jános
(senior tag)
Sziasztok,lenne egy kérdésem hozzátok,egy Gigabyte GA-X48T-DQ6 alaplapom van.Tud-e valaki segíteni abban, hogy a fenti lap együtt működik-e rendesen a CSX Diablo 2000 (ddr3) ramokkal? Üdv.János.
Zero Defect.No Compromise !

redgold
(lelkes újonc)
Csaó!
Konkrét választ adni nem tudoka DDR3 dolgában, de annyit segíthetek, hogy az én alaplapomban a DDR2 Diablo 1200-as hibátlanul megy.
Üdv.!
Tudományosan bizonyított tény: A SZÁMÍTÓGÉP FÜSTTEL MŰKÖDIK!

jános
(senior tag)
Köszönöm,remélem nekem is hasonló lesz a helyzet.

bolic
(senior tag)
Ha 2x2GB, max. 1066MHz-ig tudsz használni.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

bolic
(senior tag)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók! STEAM: bolic002reloaded (http://href.hu/x/dkny)

jános
(senior tag)
Köszi, és miért?

emre33
(PH! addikt)
Szerintem hülyeség, nekem 1120Mhz is stabil

jános
(senior tag)
rev. 1.3 a lap ha ez számit valamit.

akoska07
(PH! kedvence)
köszi a képet.
esetleg lehetne egy olyan mérés,
amin olyan beállitásokkal megy amit én leirtam ?
<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>

bolic
(senior tag)
DDR2 DDR3 nem ugyanaz! 

bolic
(senior tag)
Azért mert az északi intel chip ennyit tud, az X58-ben is ugyanolyan limittel rendelkezik. Vannak speciális lapok, melyekben képes meghajtani akár 1600MHz-en is. Sajnos nem megfelelő lapot vettem, később tudtam meg. De a 6-6-6-16 OCZ ram időzítése miatt inkább megtartottam, így is bőven elég 4 évig. 

bolic
(senior tag)
Uhh az első 3 napon sokat szenvedtem vele, mire rájöttem hogy csak alapon stabil marad, és nincs lehetőségem tuningolni a 2x2GB miatt. Ha 2x1GB lenne, persze akár 1600MHz-ig elmehet volna.
Látom DDR2-esed van, passzolok. 

akoska07
(PH! kedvence)
köszi

esetleg vki más ?
csak nem adnak ki új biost az alaplaphoz? 

akoska07
(PH! kedvence)
#856 akoska07
valakinek esetleg egy mérési eredmény ?

Fuzz
(lelkes újonc)
Nálam ez a konfig. Megyeget benne 1600-ot, de az időzítések feljebb eléggé ijesztőek
és 2Ghz-t ne is álmodj 

jános
(senior tag)
Értem,köszi 

AtHoS
(PH! addikt)
Egy barátom felhívott, hogy vásárolt egy új gépezetet. Állítása szerint Asus x48 DQ6S alaplappal vette. Azthiszem ezután nem kell magyaráznom mennyire nincs képben. A DQ6-ból sejtettem, hogy nem Asus lesz az a lapocska, de nem is ez a lényeg.
Helyileg jelentős kilométerek választanak el egymástól, így nincs módomban magam telepítgetni a gépre, de állítása szerint sem barátom sem pedig egy nála hozzáértőbb munkatársa nem tudtak sem XP-t sem Vista-t varázsolni a gépre. Elmondása szerint van a gépben egy IDE felületű ás egy Sata felületű winyó. Teljes részletekbe nem mentünk bele, de gondolom mindkét winyó egyszerre volt a gépben, de sem az XP sem Vista nem látott olyan meghajtót, amire telepíteni lehetne.
Kérdem az ilyen lappal rendelkezőktől, hogy valami csalafintaság van-e a fent említett oprendszerek telepítésénél vagy csak simán bénázik a haver?
Én utóbbira tippelek
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

tlac
(PH! nagyúr)
én is az utóbbit mondom
ha a biosban nem állított el semmit, akkor simán települni kell mindkettőnek
Na BandiT kicserélte az alaplapot!
Alap bios volt ugye a lapon, aminek az volt a következménye, hogy az E8500 procim alap órajelen sem volt hajlandó stabilan működni, fagyott újraindult a gép... Felimátkoztam rá a legfrisebb biost, aminek következtében 560as FSB-t bír a lap, az előző lap csak 520ig bírta... remélem adnak még ki bios frissítést és még nem rakják az x48as lapokat a sűlyesztőbe, mert van még benne tartalék...

jános
(senior tag)
Sziasztok, giga x48T lapom van és q9550 ha valakinek van ilyen tuningolva segitsen a bios beállitásokkal. Üdv. János.
üdv
mátol én is klubtag vagyok egy x48 dq6al
kiváncsi vagyok mit tud a kicsike 
Eladó Toshiba laptopokhoz vadonat új alaplapok(i7 stb). OMNIA 7 :)Eladó Cuccaim ---> http://tinyurl.com/62wk2ry <-- ugyan itt kacatok is eladoak :)
hol találok fasza bios beállításokat? 
nekem a int. hangkari vmiért nem szolaltatja meg a hátsó hangfalakat
miértvan ez? 
[ Szerkesztve ]
Eladó Toshiba laptopokhoz vadonat új alaplapok(i7 stb). OMNIA 7 :)Eladó Cuccaim ---> http://tinyurl.com/62wk2ry <-- ugyan itt kacatok is eladoak :)
ne aggódj én is szívok a hangkarival, meg még kb mindenki
aki tudja a megoldást hogy lehet rendesen belőni, ne tartsa magában
milyen bios beállításokra gondolsz?
tuningnál mire kell figyelni?
milyen beállításokkal megy nektek a legjobban?
erre gondoltam 
megpróbálok neked segteni
a legfontosabb, hogy a pciexpress freki MINDÍG 100MHZre legyen állítva... továbbá a memória osztót megfelelően, az FSB-d betűjelének megfelelően állítsd be, az alap CPU FSB-t kell figyelembe venni... más buktató nem nagyon van... küdd neki az FSB-t felfelé amíg bírja a procid!

zsolt1129
(PH! addikt)
Én is azt mondom
FSB fel 
yoova naggyábol igy van
most egy e8200at hajtok 4ghzen 1,3v-on
de ezt "továbbá a memória osztót megfelelően, az FSB-d betűjelének megfelelően állítsd be" nem értem
szalmondjuk ha van 8*475ös fsb akkor milyen osztora kellene állítani
ja és azt a vga boostert használjátok?
[ Szerkesztve ]
ez nagyon hüjjén van megoldva ennél a lapnál, de a lényeg, ha rámész hogy hány Mhz-n mennyen a memó, akkor mellette van egy betű, A,B,C,D közül lehet választani!
mellette jobbra meg van egy jelmagyarázat, pl ha az FSB-d 333as, akkor a B-s órajeleket választhatod, ha 400on megy a procid FSB-je de alapból 333Mhz-es akkor is a 333Mhz-hez tartozó betűjeles memóriaórajelet választhatod!
Remélem így érthető 

RapUGround
(tag)
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem milyen alaplap jó a crossfirehez? Intel kéne. De ha nincs olcsó lap amiben jó a crossfire, akkor inkább veszek AMD-t. Játékhoz elég az is és még olcsó is. Azért hogy legyen egy crossfire rendszerem nem szeretnék X48 60k-ért mikor nekem 30k-s lap is elég lenne(valami jó P45 amin jó a crossfire). Tudtok valami jó alternatívát?
p35ös lapon kívűl bármi jó
azaz 975x igaz olyant már nem nagyon kapsz, szal p45 x38 x48
x48 mondjuk drága, azt felejtsd el, de használtan egy jó kis x38as lapot már kapsz 25-30körül simán!

jános
(senior tag)
Sziasztok,ma "megpiszkáltam" egy kicsit a q9550 procimat,csak nem nagyon tudom hogy meddig mehetek a feszekkel,a cél 24/7 tuning lenne. FSB overvoltage +0,05V MCH +0,050V CPU 1,275V / 400x8.5 / kapnak a biosból. Ez igy jó vagy mehetek még feljebb ? Üdv.

WildDaemon
(fanatikus tag)
Sziasztok!
X48-DQ6-hoz valakinek nincs VMOD leírása képe vagy valami adata?
Ha valakinek van bármilye az legyenszíves ossza meg velem!
Köszönöm!
Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.
sztem a proccnak adhatsz 1,4et annyit még simán bír, olyan 1,45neki a max amúgyis...

jános
(senior tag)
Köszi,és a MCH FSB ez így sok van nem?
ha alap hűtéssel használod, az északi hídnak csak ésszel, mert megfő! egy pici ventit rakj rá, és akkor mehet feljebb is! de a 0,05 az semmi, olyan 0,1-0,2fölé ne menjél.. én vízzel adtam már neki 0,4et is, úgy sem lett baja... Az FSB feszültséget sztem vissza rakhatod alapra, az nekem csak 500fölött segített... de ha picit adsz neki, attól még nem lesz baja 

jános
(senior tag)
Köszönöm a segítséget ,ma este kipróbálom a cél 3.500Mhz lenne így mindennapi használatra akarom beállítani,az oldallapra felszerelem egy 12cm ventit és játszok egy kicsit a feszekkel
lehet hogy majd kérdezek még ha nem boldogulok valamivel 
jólvan, itt vagyok, ha kell segítség 

WildDaemon
(fanatikus tag)
Mondjatok nekem X48-DQ6-al elért max FSB-ket legyetek szívesek!
Gigabyte EP45-UD3P;Q9550 @ 4,25GHz ; E8400 @ 4,5Ghz 9*500, CSXO 2*1Gb DDR-2-800,HD4870+HD4850, CFT-620-A12S.
én 530ig jutottam E8500 prockóval
[ Szerkesztve ]

ulveczkii
(tag)
Egy Gigabyte GA-X48-DS5 lapom van és az a problémám hogy 1. PCIe x16os slot csak egyszereben megy míg a 2. tudja a 16xost így sokáig nemis foglalkoztam a problémával egyszerűen csak átraktam abba. Egy házcserénél összerakás után jött elő a probléma amit slot váltással orvosoltam de mostmár szeretném megtalálni az okát és orvosolni. Tegnap visszarkatam a karit ami egyébként egy 3870 és még mindíg fent áll a probléma. Megvolt a clear c-mos a bios frissítés a driver újrarakás de egyik sem segített. Még egy rendszerrakásban bízok de a jövőhéten veszek vinyót és már arra szeretnék úgyhogy azzal várok.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
teljesítménybe is észre veszed?
vagy valmi ezt írja is hogy x1-esen megy?

eagle2005
(újonc)
Sziasztok!
Hétvégén, eladtam, ASUS P5N32-SLI PLUSZ alaplapomat, vettem helyette X48-DQ6-os lapot. Összedobtam a gépet, de nem nyűgözött le, gondjaim vannak vele. Gép sokszor belassul, lemerevedik, majd tovább lép, ismét lemerevedik. Egér is leáll ilyenkor, majd tovább ugrik, kezelhetetlen. Ez általában programindításokkor történik meg. Kis egyszerű, progi (Hasonló, egyszerű mint Super Mario (ozzy)) betöltése Asus -val 1 -2 másodperc volt, most 10-12 másodperc múlva jutok el oda, hogy képernyő váltson és elkezdje programot feltölteni. Minden ugyan az, mint régi gépben, Xp frissen telepítve.
Valakinek Van, ötlete mi lehet a probléma? ASUS simán futott rajta minden, nem fagyot, Vista (64 bit) is ment gond nélkül.
Arra gondolok, ma újra rakom az XP-t. Ha ide lyukadok, ki megint kipróbálom a Vistával is.
Egyéb: Alaplap: X48-dq6
Videók: ATI 4870 X2
Hangkár: X-FI Gamer
Hűtés: Sillent Knight
Ram: 4 GB Geil
Ui: Újraindításnál a lap mielőtt boot-olna miért szokott a speaker csippani. Nem úgy mint amikor indít, hanem egy hosszabbat, (mintha hibát jelezne) utána a szokásos rövid csappanás és minden megy a megszokott formában. Képernyőn viszont ekkor még nem látszik semmi s utána nincsen hiba üzenet.