Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Feltettem az F7f BIOS-t...még annyi fsb-t se megy mint eddig. :( :W :W 467-468fsb el se indul, míg az F6-tal Prime stabil volt. :(((

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#502) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#501) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem butíts lapot. :B (de furcsa ezt mondani:DDD)
Látszik, hogy semmi jóra se vezet ez az állandó rohanás... minden csak papíron fejlődik, aztán a valóságban meg jobb a régi kiforrt cucc...

[ Szerkesztve ]

(#503) tlac válasza Keldor papa (#502) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

reméljük a p45 jó butítás lesz :D

Beowulf_78:

Ez mit jelent a BIOS-ban? No-Execute Memory Protect (enabled-disabled)

[link]
jól van enabled-en
nem kell mindent elpiszkálni ;)

[ Szerkesztve ]

(#504) Keldor papa válasza tlac (#503) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na az az, amit várok! :C

(#505) P00By válasza tlac (#503) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Merem remélni én is ;]

(#506) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

48k-ért van egy eladó X48-DQ6 ami 2 napos. :F

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#507) P00By válasza Beowulf_78 (#506) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Feladtad? :( Lehet jobban jársz(x38...)

(#508) SimonYana

SimonYana
(PH! addikt)

NEKEM A 800-AS XTREEMEK MENNEK BENNE MOST 1200-ON.
MAJD MÉG ODA PÖRKÖLÖK NEKIK EGY KICSIT. ;]

® SimonYana ®

(#509) P00By válasza SimonYana (#508) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Csak ne tessék ordítani! ;]

(#510) Beowulf_78 válasza P00By (#507) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Feladtam, mert sehogy se jó. :O Instabil...prime alatt, akár mit állítok 10-20p belül kék halál... :( remélem a melómat meg tudom azért csinálni, aztán veszek helyette valami P35-ös deszkát.Talán megint egy Premium-ot...

(#511) SimonYana válasza P00By (#509) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Sorry!
Későn vettem észre a Caps Lock-ot és nem volt kedvem újra írni. :B

® SimonYana ®

(#512) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi van ha a Prime nem megy jól az X48-al? :U

(#513) xmanez88

xmanez88
(kvázi-tag)

Sziasztok! kezdem itt nem érteni a dolgokat... mindenkinek RAM gondjai vannak??? tök rossz hallani mindig a rossz tapasztalatokat ddr2+x48-ról :( azt hiszem lassan tényleg bebizonyosodik- hiába mondják sokan majmolásnak- hogy az x48 nem szereti a ddr2-t. Ezt most tapasztalatból mondon,mert nekem ddr3-al beton stabil a gép. prime is stabil. 1467 Mhzen járatom most a ramokat stabilan.

És most nehogy azt higyjétek, hogy itt menőzni akarok vagy valami, csak egyfolytában ezen rágódóm, hogy miért van ez a rengeteg RAM gond-,, ahhjj,. azért srácok, ne adjátok fel! vagy cseréljetek ddr3-as lapra. már ddr3at is kapni 21-ért 2 gigát. és higyjétek el, stabil lesz a gépeket. ezt most csak X48-asoknak mondtam :)

Acer Aspire One D250 Red ; Samsung Omnia i900

(#514) emre33 válasza xmanez88 (#513) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Francokat!

2 darab modullal aom stabil bármilyen normális MHZ-án!

14xx ddr3 Mhz? Édes kevés! Arra nem cserélnék!! DDR2 ramjaim gyorsabbak mint a te ddr3 ramjaid.

erről ennyit. Cserél a fene

(#515) Keldor papa válasza xmanez88 (#513) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért 1400MHz DDR3-al olyan (főleg azzal a kittel), mint DDR2-nél a 900MHz elérése, egy Crucial 800-al kittől... szóval attól, hogy elértél egy gyenge tuningot még nem jelenti azt, hogy pl. 1600MHz is meglenne stabilan...

A másik: Olcsó, de szar DDR3 már bocs... a jobb DDR2-k megverik, a DDR3 1600-1800MHz-nél kezdődik... :U

[ Szerkesztve ]

(#516) xmanez88 válasza Keldor papa (#515) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Szia! hát sajna 1600 nem lenne meg, mert a ramjaim 1500-at tudnak maximum. Ezzel tisztában is vagyok. Mivel ezek a legolcsóbb ddr3-as ramok, a leglassabbak, tudom. Igazából én nem is arra akartamm rámutatni, hogy gyorsabb a gépem mint egy ddr2-es,. tudom, hogy nem gyorsabb, csak azt akartam mondani, hogy nincs vele gond. stabil , nem szívtam vele nem volt vele gondom. ennyit akartam csak :)

(#517) xmanez88 válasza Keldor papa (#515) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Tudom, hogy megverik. de csak ilyenre futotta a keretemből. sajna. később majd tudok bele talán venni jobbakat, de egyelőre megteszi ez.

(#518) Keldor papa válasza xmanez88 (#516) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Értem:) De DDR2-nél sincs gond 1000MHz-nél mondjuk...:) Szóval nem itt lesz a gond...

517: De miért nem DDR2? :F 1200 5-5-5-15 jobb lett volna, mint 1333 9-9-9-28... amire meg lesz pénzed jobb DDR3-ra, addigra a lap is elavul...

[ Szerkesztve ]

(#519) xmanez88 válasza Keldor papa (#518) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Jó akkor nem tudom hol a gond :) csak olvasgattam itt a fórumot, és nagyon feltűnt, hogy "minden második" hozzászólás ram problémára panaszkodik, ezért állok értetlenül kicsit a dolog előtt.

(#520) xmanez88 válasza Keldor papa (#518) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Hát igazából azért döntöttem DDR3 mellett,mert hirtelen bejöttek ezek az áresések a DDR3 piacon, aztán mondom áhh egye fene , lesz DDR3... előtte végig DDR2-t akartam, csak a végén változott a döntés, de végülis nem bántam meg, mert én hosszútávra vettem ezt az alaplapot. nem akarom kidobni fél év múlva :)

(#521) xmanez88 válasza emre33 (#514) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Emre Oksa én nem bántani akartalak.csak érdekel a téma, azért vetettem fel. Örüljünk inkább, hogy jó a gépünk ;) amúgy miért nem 2x2 gigás ramot vettél?

(#522) SimonYana válasza xmanez88 (#513) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Hát nekem álladdóan kékablakozott a DDR3.
Jelen esetben mint fentebb említettem a 800-as ramom 1200-on megy.

De majd linkelek tesztet akinél ez a ram 1440-et is ment ilyen lapban.
Azt eltodom képzelni,hogy nem minden rammal megy.Majd kipróbálom,ha már van nálam vagy 4 garnitúra.A Dominátoral biztos megy azt próbáltam 1150-ig. :R

® SimonYana ®

(#523) emre33 válasza xmanez88 (#521) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Mert anno senki se ondta hogy 1015MHz felett nem birja lekezelni a lap.

De így se jártam rosszul 991MHZ CL4 és trd6.

1100Mhz körül futó CL5 ram se lett volna sokkal gyorsabb.....

(#524) xmanez88 válasza SimonYana (#522) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Akkor csak ügyesen, hajrá hajrá és várjuk az eredményeket :)

Elötte neked is T-s volt?

(#525) xmanez88 válasza emre33 (#523) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Igen végülis ez igaz, amúgy megkérdezhetem hogy neked 3dmark06 hány pontot ad 1280x1024 ben? csak kiváncsiság, összehasonlításképpen.

(#526) emre33 válasza xmanez88 (#525) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Megnézem

winxp vagy vista? 32 vagy 64 bit?

(#527) AMATŐR válasza emre33 (#523) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Én anno szóltam! Itt írtam a ph-nneked, hogy 4x1GB vel örülj, ha mennek az 1066 osok 1066 on. Nem hittél nekem! ;)

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#528) emre33 válasza AMATŐR (#527) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Igen :(
4 modullal hasznélhatatlan 400FSB felett :O

Nem baj, most elcserélem 2x2-re :R

[ Szerkesztve ]

(#529) xmanez88 válasza emre33 (#528) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

nahh szuper eltudod valakivel cserélni?:)
amúgy Xp-ben 32 biten mérd le kérlek a 3dmark06-ot. 1280x1024-ben azokon a beálltásokon amiket alapbol felajánl abba a felbontásba. én is abba teszteltem azért érdekel az:)

(#530) SimonYana válasza xmanez88 (#529) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Team Xtreem DDR2-6400 CL3 2 GB Kit amit ígértem teszt.
Mielőtt megkérdeznétek : - A teszt nem az én tesztem,csak tulajdonosa vagyok ilyen ramnak és lapnak.
A PH-n egy B.csabai srác árul ilyen ramokat.
Egyépként a Mushkin XP2-8500-am is megy simán 1200-on ebben a lapban.
Ígyhát nem feltételezem,hogy gondja lenne a DDR2 ramokal az X48-nak.Lehet válogat,de nekem eddig mind a 4 márka ment rendesen benne. ;]

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#531) emre33 válasza SimonYana (#530) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

memtest-re tuti kiakadt volna...

(#532) xmanez88 válasza SimonYana (#530) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Hm hát köszönjük a tesztet! Tényleg szép eredmények, ígéretes :C :C

(#533) xmanez88 válasza emre33 (#531) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Mikor kapok 3dmark eredményt? :DD

(#534) emre33 válasza xmanez88 (#533) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

holnap

most értem csak haza..

(#535) xmanez88 válasza emre33 (#534) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Oksa! Ilyen sokáig dolgoztál?

(#536) emre33 válasza xmanez88 (#535) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

jah, kétmunkahely + maszek (informatika mindkettő..)

(#537) Beowulf_78 válasza emre33 (#536) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennyi melóval (pénzzel) könnyű fejlesztgetni... ;] :DDD

Én ma este nekiugrok még1x a lap beállításának, és Prime stabillá tételéhez. :U Hátha csak be kellett melegednie. :DDD Ha nem jön össze, holnap hozok egy másik lapot.De mivel nem hogy 2 munkahelyem, de 1 munkahelyem sincs, így már csak egy Maximus Formula-ra maradt pénzem. :DDD Ha az se jó akkor visszatérek a P5K Premium-hoz. ;)

(#538) xmanez88 válasza emre33 (#536) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Gratulálok hozzá és kitartást. Én még csak tanulok, egyetemen, de informatikát természetesen :) A te példádból is látszik, hohy ezzel a szakmával lehet állást találni, bár nem tudom melyik szakterületen vagy,mert eléggé szerteágazó szakma. manapság még a könyvtár is az informataika fogalmába tartozik :DD viccen kívül, pontosababn mivel foglalkozol?

Futtatttam egy 24 órás prime tesztet, nem volt hibám, szóval most örülök :)

(#539) xmanez88 válasza Beowulf_78 (#537) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

Én a helyedben nem adnám fel, szerintem ha van egy ilyen jó lapod, ne a lapot cseréld ki, hanem inkább vegyél bele olyan memóriát amivel jól megy :) csak azért mondom mert ramcserét olcsóbbam megúszod :) látod itt van Simonyana, neki is megy már jól!

(#540) Beowulf_78 válasza xmanez88 (#539) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát...a RAM csere nem egyszerű.Sőt bonyolultabb mint a lapcsere. :F
Itt van a 2x1gb Crucial ami emre33-nak van és nála jó, de nálam az se jó.Tehát nem ram gond.Vagy beállítás, vagy lap. :F Éjszaka kiderül. A 2x1 Crucial-t is visszapattintom hátha...

emre33: Te milyen beállításokkal használod a 2x1 ill. a 4x1 Crucial-t? Mennyit mennek stabilan 2x1 és 4x1 módba?

(#541) xmanez88 válasza Beowulf_78 (#540) üzenetére

xmanez88
(kvázi-tag)

hát ha lap, akkor cseréltesd ki gariba egy másik lapra, mert ezerszázalék, hogy menni kell annak! semmi gond ezekkel a lapokkal.

(#542) Beowulf_78 válasza xmanez88 (#541) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A lapnak semmi baja, csak annyi hogy szarul megy. :W Most nézem 440 FSB-n és hibátlanul megy a Prime, nincs kék halál. :U [440x8] Tehát ha lap gond, vagy memó gond lenne itt is jelentkeznie kellene.De tökéletesen megy.Szóval FSB gond lesz itt...lecsekkolom meddig stabil, de kétlem hogy maradni fog. :F Egy 50k-s lap menjen már stabilan 480fsb-t.Nem kell 520 meg 600-as fsb.Elég a 470-480fsb.De úgy néz ki nem hogy ezt, de még a 450-460-at se tudja Prime stabilan, mert korábban már próbáltam.De majd az éjszaka folyamán közlöm a részeredményeket. ;)

[ Szerkesztve ]

(#543) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na szóval Gigabyte-ékat kicsit pofátlannak érzem. :( :( A lapom 445-450fsb között döglik meg, amit kicsit viccesnek tartok 53K-ért.445fsb-n atom stabil Prime alatt is. :W Szvsz. visszatérek holnap az Asus-hoz, bár még megnézem mit megy 9-es szorzón. :U

(#544) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megvan a vége 9-es szorzónál is....szégyen szemre 9x410 a max. az az 3690mhz. :F :(
Persze ennyi egy Quad-tól több mint elég, csak én másképp gondolom ezt a dolgot.Ha a 32k-ért megvehető P5K Premium-ban megy (475x8) 3800mhz-et akkor nehogy mááá a giga über faxa lapjában 8x445, és 9x410-et menjen. :W Köszönöm szépen.Gigából elég volt ez a 2 nap, és lexarom mennyit bukok rajta, csak szabaduljak tőle... :F Holnap ha minden igaz már Maximus-szal fogom tesztelni a Quad-ot. :K

(#545) tlac válasza Beowulf_78 (#544) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az x48 kevesebb fsb-t tud, mint a p35...
plusz még lehet te is elbénázol vmit

(#546) Beowulf_78 válasza tlac (#545) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos elbénázok valamit.... :F Szted ha kihoztam 1,45V 3800mhz/475fsb-t 24/7-be Quaddal P35 alatt, akkor mit bénázhatok el? :U
Biztos azt is én bénázom el hogy beállítok 1,49v-t bios-ban, az CPU-Z idle 1,45v, majd load 1,47-1,53v. Mondhatom szép munka, ilyen fesz ingadozásnál nem csoda hogy egy rakás xar a tuning. :( Ilyet még nem láttam a 12 éves pályafutásom alatt hogy a bios értékhez képest ekkora legyen a drop pozitívba.Normális feszt nem lehet megadni neki mert vagy beleugrik abba a tartományba ahol már nem stabil, és hibázik az egyik mag, vagy kiüti az 1,53v-t, ami meg sok neki adott mhz-en.

(#547) SimonYana válasza Beowulf_78 (#546) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Mindegyiknek van előny és hátránya.Én másdolgokra használom a gépet és nállam az Asus hátrányosabb.Hiába megy 470 FSB-t.Neked meg éppen ez az oldala a fontos.
Minnél jobban telik - múlik az idő annál fejletteb dolgok vannak papíron.
A fejlődés meg kezd egyre rosszabb lenni a gyakorlatban.
Szerintem most kell megálni a fejlesztéssel .Majd talán az év vége felé lesz valami változás,de én már nem bízom semmiben.Ezek után,hogy kipróbáltam a DDR3 1800-at,a Q9450-et,..Kárvolt. :W

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#548) emre33 válasza Beowulf_78 (#540) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

4 modult használok, elég sokat teszteltem, 1015MHZ felett hibázik a második 2 GB.
NB nem tudja lekezelni.
Jelenleg 400FSB használom a ram miatt.
De hamarosan jön a 2x2GB ram :) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#549) emre33 válasza xmanez88 (#538) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Könyvtár..HIHI

Másodállásban egy Könyvtárba vagyok rendszergazda (+ pár másik könyvtárba távrendszergazda), Főállásba meg egy 120 embert foglalkoztató cégnél vagyok informatikus...
Otthol meg hozzák a sok hulladék gépet újratelepíteni..
Tegnap pl: 566Mhz gépre kelett windows xp.Borzalom

(#550) SimonYana válasza emre33 (#549) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Jó kis állásaid vannak! :R
Gratulálok!
Szerinted jólesz 2×2 Gb-os modulal?
Én úgyhallottam (sosem próbáltam), hogy 2 GB felett nemnagyon akarják az igazságot.

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.