A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
jól látom hogy mindegyik 6 fázist kapot csak tápellátó körbe? kivéve persze a dq6-ot ami 12-őt. ánuszéknál a p5q is megkapta a 8at, ami quad tuninghoz viszont kelleni fog. nem mintha lecserélném az ep35c-ds3r lapomat bármelyikre is, de így előzetesen szerintem most az asusnak jött ki jobban a lépés, bár majd első tesztek árulkodnak.

Én is nézegettem a fosnyákúakat. Nem rosszak, de én szeretem a GIGAntikus dolgokat.

tudom sajna kicsit levannak butitva a Giga-hoz képest!!

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470
én mindenesetre megvárnám az első teszteket az abit, asus, giga, msi négyestől. igaz abitról semmit nem tudni még. msi-t már most lehet venni, meg asus-t is. P43-as msi pl 14.4+fa, ezek szerint tényleg komolyan gondolták, hogy a P31/35 leváltásra kerül. bár ezt elnézve az msi megint balfax volt. 5 fázis? ez vicc? most nézem diamond-on meg 6
tény, hogy 9xxx már nem fogyaszt annyit, de azért 6 fázis a minimum legyen már, ráadásul, ha ősszel tényleg 20k alá lemegy a Q6600 ára, akkor boldog boldogtalan azt akar majd venni, oda meg kelleni fog a minimum 6 de inkább 8 fázis egy jobb tuninghoz.

Ez nem csak ezen múlik, a kondikon és a "tekercseken"(vagy kocka, ahogy tetszik) milyenségén is. Egyátalán nem biztos, hogy az a 8 több, mint a 6
De majd kiderül, ránézésre sajnos nem tudom megállapítani.

Már úgy érted, hogy tuning szempontból megeszi reggelire?
Mert az engem speciel nem érdekel.
Volt régebben Giga lapom és 101%-ig meg voltam vele elégedve és a Dual BIOS vonz igazán. Ellenben Asus-om még nem volt és kíváncsi vagyok rá. 
Egyébként Ausztriai Gigabyte árak, KATT!
Nálunk is hasonló áron lesznek szerintem.
[ Szerkesztve ]
Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

Azt miből gondolod, hogy a Q6600 ára 20K alá fog esni? Mert én ezt erősen kétlem.
intel tervei között szerepel a 4 magot mindenkinek a 4. negyedévre és drasztikus Q6600 árcsökkentésről beszélnek, már most kapni az aprón 30-ért, nem elérhetetlen a 20k alatti ár, vagy mondjuk 20k+fa.

Végülis, mondasz valamit. Nem mai modell. De ha jól tudom, Intel már nem gyártja. 
Viszont akkor kitalálhatnának hozzá rendes hűtést is, mert a gyári picsafüst.
Minden szempontból...
diegho: Rosszul teszed, ha csak a fázisok számát nézed...
nem csak a fázisok számát nézem, de asus szerintem tanult a hibáiból (legalábbis eddig így szokott lenni 1-2 szar széria után megjelennek egy nagyon jó szériával) és ránézésre is a P5Q egy komolyan felkészített lapnak néz ki.
Akkor már a P5K-nak is jónak kellett volna lennie a P5B után...sztem ugyanaz a tömeggyártó marad aki xarik a userekre...
Pro is 8 fázisos mégis nokedli még egy DS3hoz képest is...
én bízok benne, hogy a sok visszaküldött hulladékból tanulva áttervezték a tápellátó kört. mással nem is nagyon volt gond, ott voltak rossz minőségű alkatrészek felhasználva, na jó meg a hangkártya... de ez már megszokott tőlük. azt azért mondjuk nem merném kijelenteni, hogy a gigabyte annyira gondolna a userekre... 1-2 dolgot kapásból elrontottak a rev váltásoknál is. (nyomtató port, soros port eltüntetése sokaknak hiányzik, normális auto venti szabályzás megszüntetése)
Nem is mondtam, hogy a GB különb... 
mondjuk legalább tudnak fél oldalas, bocsánatkérős, seggnyalós levelet írni 

Hi
Láttam hogy ezeken a lapokon 8 pines 12V csati van de a tápokon 4 pines van,akkor ez most hogyan lesz?
A 8 pines első fele üresen marad. Az utolsó négy pin helyre dugod a 4 pines tápcsatlakozót.
www.fordfocus.hu

Skacok azon hezitálok, hogy pl van-e értelme a 12 munkatekercsnek DQ6-nál.
Szal Quaddal gurulna a kicsike, a procin víz lenne és a ház hátsó ventije szívná el a mobo által termelt levegőt + a táp (bár a HX620 nem az a süvöltős típus).
A kérdésem az lenne, hogy 1,3V-on hajtott Quad (65nm) kevés légmozgással melyik ajánlott?
Teljesítményben szerintem a DS5 és DQ6 is kihajtaná rendesen, illetve nem lenne nagy különbség a 2 lap között (nekem amúgy sem fontos az az 1-2 Mhz).
Ezen dolgok figyelembevételével melyiket ajánljátok?
Pro és kontra is érdekel. 
Jelenleg a P5K Deluxe a proci mellett egy radiátorként üzemel 1,2V-on is ( a munkatekercseket megfogva 5mp múlva égeti a kezem), de már nem érdekel ha elfüstöl sem, mert úgyis megy, max akkor a vitrinbe. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
1.3V mekkora órajel? mert igazából az elérhető max fsb-t fogja megszabni az hogy mennyi fázis van. mondjuk amennyit elérsz a P5K-val annyi menni fog egy DS3-al is szerintem, igazából itt a 8x450-től felfelé kezd érdekes lenni a tápellátó kör egy lapon, mert 450fsb-t kb mindegyik normális lap viszi.

ime egy pár kép a DS5 & DQ6 bios..-ról
ami úgy néz ki hogy egy-ugyanaz lesz.
lesznek benne fincsiségek.. 
[ Szerkesztve ]
Ahogy eddig...szal DS3P-től fele-fele fullos bios és uaz...de továbbra is az érdekelne mennyivel lesz butítva ettől lefele lévő lapok biosa...

Jaj, de teccik.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
El leszünk veszve benne elég rendesen...
Elég rendesen átalakult... 

Én most nagyon ráestem a DQ6-ra. Bejövős. De a tuning nagyon nem lesz benne egyszerű, főleg Quaddal. 

Úgylátszik most mindenki Peruba van a gigabytenál,kár hogy pont ez késik.

Remélem, hogy ennek normálisabb lesz a BIOS-a, nem úgy, mint az ASUS P5Q lapoknak. 

Gorneck & Macka ::: az új opciokkal lesz benne lehetöség böven..
szóval lehet majd kisérletezni rendesen,elveszni a beállitások közt.
a CPU-nál Vcore , termination , PLL és Reference fesz,,
az NB-nél is lesz Reference és még MCH/DRAM Reference is.. fincsi
és még hab is lesz a tortán,:: CPU clock Skew és MCK clock Skew ![;]](/dl/s/v1.gif)
elég hasonló a DS5 és DQ6 felépitése, föleg a kétfázisu NB és a kétfázisu DRAM
környékén ugyanaz... az hogy a DQ6 megvan pumpálva még 6db fázissal,
az szép és jó pláne a nagyteljesitméyt felvevö régebbi négymagos procik esetén.
az új procik takarékosabbak , kevésbé nyúzzák a rendszert ezen a téren,
igy szerintem a 6 fázis is elég lesz...(az EP35-DS4 is milyen jó szerepel)
amitöl elörelépést várok az a kétfázisu NB és DRAM, valamit a kigészitö
feszek megfelelö összehangolása a procinál és a ramnál..
Én is pont ezért szemezek egy DS3P-vel...felette minden pénzkidobás...Q8200/Q8400 jó választás lehet hozzá...kisebb cache annyira uccse számít...viszont alig fűt és remélhetőleg jó tuning jellemzi őket...

az is jó választás, de engem érdekel ez a kétfázisu NB&RAM dolog , ami
a DS3P-n nincsen.. de ettöl függetlenül jó lehet persze..
a kisebb cache tényleg nem annyira mérvadó, a gyakarolatban nehéz
kihasználni a nagy cache elönyét, szóval szerintem se lesz annyira hátráltató
a gyakorlatban.. a Wolfik is elvannak a 6mb-al..
ami érdekes lesz az az FSB, hogy mennyire lesznek képesek..
bizom hogy az új lappal menni fognak az új Yorkok 500fsb felett...
méghozzá persze 24/7-ben.... (ami persze nemcsak a cpu fesztöl fog függeni,
hanem a kiegészitök összehangolásától.. )
DS5-től indít ahogy nézem...nem látom nagyon értelmét...de biztos jó lesz...
Az adagolható feszek fogják stabilizálni a tuningot és nem fázis...már csak a kevesebb áramfelvételt nézem...
Szerintem a Quadok gyenge FSB-je nem az alaplapok miatt ilyen gyenge, hanem egyszerűen 2db Wolfdale ennyire képes. Szvsz P45-el se fog sokat javulni...

tetszik
mi akar lenni ez a channel A/B reference?
különbözőre lehetne állítani a csatornák feszültségét?

remélem azért késnek a gigák mert nem dobnak piacra sza@ biossal lapokat

Külön lehet adni a 2-2 duál ramnak a kakaót. Tehát párosával külön feszt adhatsz nekik.

pont az ellenkezöjét gondolom. úgy mondod mintha olyan sok tapasztalat lenne evvel kapcsolatban.
azért mert egy korábbi nagyágyu, nem ment , attól még egy másik steppinges mehet jobb FSB-t..
addig ameddig nincs tapasztalat felesleges ilyen következtetést levonni..
Ott a szerintem...
Mindenesetre hatalmas Yorkfield FSB emelkedésre nem számítok.

Szvsz semmivel se fognak több FSB-t menni P45-be, majd az új steppinges yorkok esetleg, de ezek ennyit bírnak, xs-en se látni sok 500FSB körüli yorkot. Ezt inkább Zájecnek írnám.
Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
[ Szerkesztve ]
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
ja, kevesebb a bug ![;]](/dl/s/v1.gif)

Miért? Ánuszod van?
Igazad van, mert az asus nem nevezhető biosnak, inkább bughalmaznak.
Jól működne, ha tenné a dolgát, de nem teszi.
Ja Asus-om volt 8 éven keresztül minden egyes lapom, de mára már unom, uhhogy meglessük a kékeket.
Kék procihoz kék lap való. 
[ Szerkesztve ]
Mivaaan flémet akarsz?! 

Ezazz essetek nekem.
Jó csak vicc volt.
Amúgy nekem még mindég nem tetszenek a giga lapjai akármilyen jók.
[ Szerkesztve ]

Ez van, el kell fogadni
![;]](/dl/s/v1.gif)
szacsee:Ott a pont
[ Szerkesztve ]
Mindenki a saját szarját védi. 

Én nem védem az asust, tudom hogy egy szar amikor új chipsetet adnak ki.
Ezért se váltom le a jóöreg X38-at ezzel közel se volt annyi probléma mint egyeseknek p35-el.
Azért Gigabyte is szokott kezdeni szar BIOS-al. álá X48-DQ6, igazi trehány munka... egyik se jobb a másiknál, max a marketingben jobb az éjzusz.

a fene tudja van asus (inkább volt) P5E WS PRO-m meg X48-DQ6-m hát a kettöt nem lehet egy lapon emliteni sem a giga javára u.ez nagyjából megvan a P5K-E és a DS4 között is csak ott azért sokkal kissebb a difi mert asus biosát sikerült az utobbi idöbem némiképp rendberakni
Hi!
Lehet már kapni ezeket a lapokat vhol? Konkrétan a DS3 érdekelne, remélem lesz olyan mint a P35-ös elődje.

ánuszom van, de asus-om nincs 
CséZé:
nem
#552:
bocs, mégis csak van egy kis infó: [link]
[ Szerkesztve ]
ok, de mikor lesz available?
mod: mivel már úgy láttam az Asus-okból már van 1-2 db ami kapható.
[ Szerkesztve ]

ha körülnézel az apróhirdetés topikba akkor kapható DS5 , 45ért.. S.Y kollégánál..
nemsokára jön a többi tipus is.. kukkancs be hozzá..

Szerintem vásárlás elött azért érdemes megvárni a teszteket,addig énse nagyon akarok venni
,bár már adom elfele a nemrég vett lapomat

[ Szerkesztve ]

a kapható az túlzás, eddig csak egy keddi ígéret van

ez , igaz
rosszul fejeztem ki magamat.. csak igéret van eddig..
most váriálok azon hogy németböl hozatok a haverommal 155euro-ért.. olcsóbban megusznám..
Persze, én sem akarod beleugrani egyből, csak akkor érdekel a dolog, ha van olyan jó minimum, mint az elődje.

Esetleg DS3R-t tudok adni 32,5k-ért 
De DS5 és DQ6-om is van.
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Hja és EP-s nem sima P
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

ds5, dq6-nak mi az ára?
nem próbáltak vmelyik lapot? 
[ Szerkesztve ]

a 45-sök mind EP-s..

DQ6 54k
DS5 45k
zájec: kösz, nemtudtam hogy nemlesz belőle energy mentes széria.

korrekt ár. pont ennyie gondoltam..nem olcsó, de ennyi az ithoni ára..
BP. is megoldható posta nélkül ?
Jó a DS5 ára.
Igazán jó lenne már teszteket olvasni... (PH!) vagy tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
gigának nem is lesz ddr3-as p45-je?

De.
P45T-Extreme... meg sztem DQ6 is lesz, de csak elöbbit láttam eddig képen.

hát sajna nemnagyon, de július 13-án megyek balcsira nyaralni akkor esetleg beadhatom, de azmeg sokálesz. 
Majd akkor szólj ha sima DS3 lesz 
Néztem a lapokon a kondikat, egyik piros másik kék. Mi a különbség köztük?

ne gondold, hogy sokkal olcsóbb lesz, kb pár ezerrel
az, hogy mikor melyik volt kéznél 
nekem az a pár ezer pont elég.
azt hittem valami élettartambeli különbség van köztük 

A DS3 lesz vagy 30k a DS3P azis jólesz még az kicsit olcsóbb valszeg 29-30k környékén, de ezek még a nagykerlistán sincsenek, inaktívban sem.
Az még 1-2 hét tuti

lehet az is van, de lehet csak a gyártó különbözik
nem értek a kondikhoz és eddig még nem adott nekem senki egyértelmű információt erről
sNORh:
a ds3p biztos nem lesz olcsóbb a ds3-nál
[ Szerkesztve ]
nem sürgős, nyár vége felé lenne aktuális

mi a meglátásotok ds4-röl?
nehezen tartom vissza magam hogy ne vegyek 1-et de némiképp az asus lapom visszatart ![;]](/dl/s/v1.gif)

valóban, nemtom mitnéztem be de ugyemlékeztem hogy mikor vettem a DS3P-met akkor a DS3 olcsóbb volt. De hogylettvolna drágább minkor 31-ért vettem télen és a DS3 csak vagy 25k volt
Ezt benéztem.. 

Elvileg DS5-ből is lesz/van[link]

te mint integetsz?

Hajolgat, az integetés az ez
, ja nem ez

[ Szerkesztve ]

1 jó lapja volt eddig életébe a DS3 azt meg el kótyavetyélte
csak megköszöntem (#576) P00By-t és (#566) Keldor papa -t 

Én is valószínűleg Gigát veszek. Vagy DS3R, vagy DS3P (ez is Gorneck miatt van
) lesz belőle. 
[ Szerkesztve ]
Kéretik nem rám fogni semmit... 

Mindenki vár, aztn a végén nekem kell venni egyet,mert a P5Q fronton ami van az egy vicc, ahogy elnézem
Bár Gigához meg nem fűlik a fogam,de nagyon kiváncsi vagyok ők is ilyen xarokkal jönnek-e elő,mint ánuszék...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Ha el tudnám adni árban itten vidéken a cuccaimat, akkor már SY-nál kopogtatnák.
De egy boltos szerint a P5K Deluxe használtan kb 14K-t ér, a T800-as Super Talentek pedig 3K/darab.
Igaz amikor megkérdeztem sejtettem, hogy nyomott árat mond rá, de ennyire.
Utána meg elküldtem az anyukájába, mivel ilyenekre hivatkozott, hogy átlagemberek nem a 2 PCI-E-s alaplapokat keresik, ezért csak annyit adna érte, mint egy 1 PCI-E-s csatis alaplap...szerintem megijedt, amikor az arcomba nézett ezek után. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ja kedd van! 

Miért, ott mi a szitu?
Fuvoláznak az alaplappal a tulajok. 

Miért, csak nem lett ez az ASUS is sz@r??? 
Hát hirtelen nem mernék átmenni a topikba és vastag betüvel User Errorról beszélni..
Bios KO egyértelmű.
Beteg és tom_tol is panaszkodik, valamelyiknél 500-as FSB-nél megáll a lap, bár nem ez a vége az tuti, na meg átállítanak valamit biosban (szorzó fsbstrap, ramidőzítés stb), akkor néha restart után vagy nem indul, vagy alapon..szerinted?
[ Szerkesztve ]

Majd a Gigát hesszeljétek.. alesza jó.. 

Hát ez nagyon gáz. Remélem nem maga a chipset a szar, hanem az ASUS-nál ittak sokat munka közben...
Kivárásra kell most játszani nincs mese, ASUS tuti bios háklis, Gigát majd meglássuk, de a chipset maga bizakodásra ad okot.. 
hát nem mondom, hogy nagy tuning mester vagyok, de:
alapra állítom. elindul
prime95 indit: error. restartolok, fixen adok a procinak 1,3-at, erre nem indul. kikapcs-bekapcs de nem indul. bios reset, indul, bemegyek, beállítom auto-ra, amire:
Bios recovery -összeomlott az egész, állítsam vissza a biost...

[link] Ezen meg a T-s DS5 nincsen rajta 
[ Szerkesztve ]

Csak benned lehet a hiba...
Mást elképzelni sem tudok... 

Gigabyte s775 GA-EP43-DS3L 22 578 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DQ6 52 920 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS3R 29 523 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS5 44 251 Ft 3 év
1. árak, B*ndit bazárjából.
Semper Fi

Egyátalán nem rossz