A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
1.6 Vti--naggggyonmeeeeeeeeeeegy
A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
jól látom hogy mindegyik 6 fázist kapot csak tápellátó körbe? kivéve persze a dq6-ot ami 12-őt. ánuszéknál a p5q is megkapta a 8at, ami quad tuninghoz viszont kelleni fog. nem mintha lecserélném az ep35c-ds3r lapomat bármelyikre is, de így előzetesen szerintem most az asusnak jött ki jobban a lépés, bár majd első tesztek árulkodnak.
"Be water my friend" - Bruce Lee
Én is nézegettem a fosnyákúakat. Nem rosszak, de én szeretem a GIGAntikus dolgokat.

tudom sajna kicsit levannak butitva a Giga-hoz képest!!

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470
én mindenesetre megvárnám az első teszteket az abit, asus, giga, msi négyestől. igaz abitról semmit nem tudni még. msi-t már most lehet venni, meg asus-t is. P43-as msi pl 14.4+fa, ezek szerint tényleg komolyan gondolták, hogy a P31/35 leváltásra kerül. bár ezt elnézve az msi megint balfax volt. 5 fázis? ez vicc? most nézem diamond-on meg 6
tény, hogy 9xxx már nem fogyaszt annyit, de azért 6 fázis a minimum legyen már, ráadásul, ha ősszel tényleg 20k alá lemegy a Q6600 ára, akkor boldog boldogtalan azt akar majd venni, oda meg kelleni fog a minimum 6 de inkább 8 fázis egy jobb tuninghoz.

Ez nem csak ezen múlik, a kondikon és a "tekercseken"(vagy kocka, ahogy tetszik) milyenségén is. Egyátalán nem biztos, hogy az a 8 több, mint a 6
De majd kiderül, ránézésre sajnos nem tudom megállapítani.

Már úgy érted, hogy tuning szempontból megeszi reggelire?
Mert az engem speciel nem érdekel.
Volt régebben Giga lapom és 101%-ig meg voltam vele elégedve és a Dual BIOS vonz igazán. Ellenben Asus-om még nem volt és kíváncsi vagyok rá. 
Egyébként Ausztriai Gigabyte árak, KATT!
Nálunk is hasonló áron lesznek szerintem.
[ Szerkesztve ]
Ne várd, hogy megváltozzam, túl késő már. Porból a porba tartok, de pár boldog nap még jár! - PSN ID: Csokis
Azt miből gondolod, hogy a Q6600 ára 20K alá fog esni? Mert én ezt erősen kétlem.
intel tervei között szerepel a 4 magot mindenkinek a 4. negyedévre és drasztikus Q6600 árcsökkentésről beszélnek, már most kapni az aprón 30-ért, nem elérhetetlen a 20k alatti ár, vagy mondjuk 20k+fa.
Végülis, mondasz valamit. Nem mai modell. De ha jól tudom, Intel már nem gyártja. 
Viszont akkor kitalálhatnának hozzá rendes hűtést is, mert a gyári picsafüst.
Minden szempontból...
diegho: Rosszul teszed, ha csak a fázisok számát nézed...
Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.
nem csak a fázisok számát nézem, de asus szerintem tanult a hibáiból (legalábbis eddig így szokott lenni 1-2 szar széria után megjelennek egy nagyon jó szériával) és ránézésre is a P5Q egy komolyan felkészített lapnak néz ki.
Akkor már a P5K-nak is jónak kellett volna lennie a P5B után...sztem ugyanaz a tömeggyártó marad aki xarik a userekre...
Pro is 8 fázisos mégis nokedli még egy DS3hoz képest is...
én bízok benne, hogy a sok visszaküldött hulladékból tanulva áttervezték a tápellátó kört. mással nem is nagyon volt gond, ott voltak rossz minőségű alkatrészek felhasználva, na jó meg a hangkártya... de ez már megszokott tőlük. azt azért mondjuk nem merném kijelenteni, hogy a gigabyte annyira gondolna a userekre... 1-2 dolgot kapásból elrontottak a rev váltásoknál is. (nyomtató port, soros port eltüntetése sokaknak hiányzik, normális auto venti szabályzás megszüntetése)
Nem is mondtam, hogy a GB különb... 
mondjuk legalább tudnak fél oldalas, bocsánatkérős, seggnyalós levelet írni 

Hi
Láttam hogy ezeken a lapokon 8 pines 12V csati van de a tápokon 4 pines van,akkor ez most hogyan lesz?
A 8 pines első fele üresen marad. Az utolsó négy pin helyre dugod a 4 pines tápcsatlakozót.
Nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jó irányba megyünk...

Skacok azon hezitálok, hogy pl van-e értelme a 12 munkatekercsnek DQ6-nál.
Szal Quaddal gurulna a kicsike, a procin víz lenne és a ház hátsó ventije szívná el a mobo által termelt levegőt + a táp (bár a HX620 nem az a süvöltős típus).
A kérdésem az lenne, hogy 1,3V-on hajtott Quad (65nm) kevés légmozgással melyik ajánlott?
Teljesítményben szerintem a DS5 és DQ6 is kihajtaná rendesen, illetve nem lenne nagy különbség a 2 lap között (nekem amúgy sem fontos az az 1-2 Mhz).
Ezen dolgok figyelembevételével melyiket ajánljátok?
Pro és kontra is érdekel. 
Jelenleg a P5K Deluxe a proci mellett egy radiátorként üzemel 1,2V-on is ( a munkatekercseket megfogva 5mp múlva égeti a kezem), de már nem érdekel ha elfüstöl sem, mert úgyis megy, max akkor a vitrinbe. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
1.3V mekkora órajel? mert igazából az elérhető max fsb-t fogja megszabni az hogy mennyi fázis van. mondjuk amennyit elérsz a P5K-val annyi menni fog egy DS3-al is szerintem, igazából itt a 8x450-től felfelé kezd érdekes lenni a tápellátó kör egy lapon, mert 450fsb-t kb mindegyik normális lap viszi.

ime egy pár kép a DS5 & DQ6 bios..-ról
ami úgy néz ki hogy egy-ugyanaz lesz.
lesznek benne fincsiségek.. 
[ Szerkesztve ]
Ahogy eddig...szal DS3P-től fele-fele fullos bios és uaz...de továbbra is az érdekelne mennyivel lesz butítva ettől lefele lévő lapok biosa...
Jaj, de teccik.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
El leszünk veszve benne elég rendesen...
Elég rendesen átalakult... 
Én most nagyon ráestem a DQ6-ra. Bejövős. De a tuning nagyon nem lesz benne egyszerű, főleg Quaddal. 

Úgylátszik most mindenki Peruba van a gigabytenál,kár hogy pont ez késik.

Remélem, hogy ennek normálisabb lesz a BIOS-a, nem úgy, mint az ASUS P5Q lapoknak. 
Ne várd, hogy megváltozzam, túl késő már. Porból a porba tartok, de pár boldog nap még jár! - PSN ID: Csokis

Gorneck & Macka ::: az új opciokkal lesz benne lehetöség böven..
szóval lehet majd kisérletezni rendesen,elveszni a beállitások közt.
a CPU-nál Vcore , termination , PLL és Reference fesz,,
az NB-nél is lesz Reference és még MCH/DRAM Reference is.. fincsi
és még hab is lesz a tortán,:: CPU clock Skew és MCK clock Skew ![;]](/dl/s/v1.gif)
elég hasonló a DS5 és DQ6 felépitése, föleg a kétfázisu NB és a kétfázisu DRAM
környékén ugyanaz... az hogy a DQ6 megvan pumpálva még 6db fázissal,
az szép és jó pláne a nagyteljesitméyt felvevö régebbi négymagos procik esetén.
az új procik takarékosabbak , kevésbé nyúzzák a rendszert ezen a téren,
igy szerintem a 6 fázis is elég lesz...(az EP35-DS4 is milyen jó szerepel)
amitöl elörelépést várok az a kétfázisu NB és DRAM, valamit a kigészitö
feszek megfelelö összehangolása a procinál és a ramnál..
Én is pont ezért szemezek egy DS3P-vel...felette minden pénzkidobás...Q8200/Q8400 jó választás lehet hozzá...kisebb cache annyira uccse számít...viszont alig fűt és remélhetőleg jó tuning jellemzi őket...

az is jó választás, de engem érdekel ez a kétfázisu NB&RAM dolog , ami
a DS3P-n nincsen.. de ettöl függetlenül jó lehet persze..
a kisebb cache tényleg nem annyira mérvadó, a gyakarolatban nehéz
kihasználni a nagy cache elönyét, szóval szerintem se lesz annyira hátráltató
a gyakorlatban.. a Wolfik is elvannak a 6mb-al..
ami érdekes lesz az az FSB, hogy mennyire lesznek képesek..
bizom hogy az új lappal menni fognak az új Yorkok 500fsb felett...
méghozzá persze 24/7-ben.... (ami persze nemcsak a cpu fesztöl fog függeni,
hanem a kiegészitök összehangolásától.. )
DS5-től indít ahogy nézem...nem látom nagyon értelmét...de biztos jó lesz...
Az adagolható feszek fogják stabilizálni a tuningot és nem fázis...már csak a kevesebb áramfelvételt nézem...
Szerintem a Quadok gyenge FSB-je nem az alaplapok miatt ilyen gyenge, hanem egyszerűen 2db Wolfdale ennyire képes. Szvsz P45-el se fog sokat javulni...
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

tetszik
mi akar lenni ez a channel A/B reference?
különbözőre lehetne állítani a csatornák feszültségét?

remélem azért késnek a gigák mert nem dobnak piacra sza@ biossal lapokat

Külön lehet adni a 2-2 duál ramnak a kakaót. Tehát párosával külön feszt adhatsz nekik.

pont az ellenkezöjét gondolom. úgy mondod mintha olyan sok tapasztalat lenne evvel kapcsolatban.
azért mert egy korábbi nagyágyu, nem ment , attól még egy másik steppinges mehet jobb FSB-t..
addig ameddig nincs tapasztalat felesleges ilyen következtetést levonni..
Ott a szerintem...
Mindenesetre hatalmas Yorkfield FSB emelkedésre nem számítok.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

Szvsz semmivel se fognak több FSB-t menni P45-be, majd az új steppinges yorkok esetleg, de ezek ennyit bírnak, xs-en se látni sok 500FSB körüli yorkot. Ezt inkább Zájecnek írnám.
Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
[ Szerkesztve ]
BC 2:Szlobi

Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
ja, kevesebb a bug ![;]](/dl/s/v1.gif)
Miért? Ánuszod van?
Igazad van, mert az asus nem nevezhető biosnak, inkább bughalmaznak.
Jól működne, ha tenné a dolgát, de nem teszi.
Ja Asus-om volt 8 éven keresztül minden egyes lapom, de mára már unom, uhhogy meglessük a kékeket.
Kék procihoz kék lap való. 
[ Szerkesztve ]
Mivaaan flémet akarsz?! 

Ezazz essetek nekem.
Jó csak vicc volt.
Amúgy nekem még mindég nem tetszenek a giga lapjai akármilyen jók.
[ Szerkesztve ]

Ez van, el kell fogadni
![;]](/dl/s/v1.gif)
szacsee:Ott a pont
[ Szerkesztve ]
Mindenki a saját szarját védi. 

Én nem védem az asust, tudom hogy egy szar amikor új chipsetet adnak ki.
Ezért se váltom le a jóöreg X38-at ezzel közel se volt annyi probléma mint egyeseknek p35-el.
Azért Gigabyte is szokott kezdeni szar BIOS-al. álá X48-DQ6, igazi trehány munka... egyik se jobb a másiknál, max a marketingben jobb az éjzusz.

a fene tudja van asus (inkább volt) P5E WS PRO-m meg X48-DQ6-m hát a kettöt nem lehet egy lapon emliteni sem a giga javára u.ez nagyjából megvan a P5K-E és a DS4 között is csak ott azért sokkal kissebb a difi mert asus biosát sikerült az utobbi idöbem némiképp rendberakni
Hi!
Lehet már kapni ezeket a lapokat vhol? Konkrétan a DS3 érdekelne, remélem lesz olyan mint a P35-ös elődje.
"Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át: Nem engedjük soha! soha Árpád honát!"

ánuszom van, de asus-om nincs 
CséZé:
nem
#552:
bocs, mégis csak van egy kis infó: [link]
[ Szerkesztve ]
ok, de mikor lesz available?
mod: mivel már úgy láttam az Asus-okból már van 1-2 db ami kapható.
[ Szerkesztve ]

ha körülnézel az apróhirdetés topikba akkor kapható DS5 , 45ért.. S.Y kollégánál..
nemsokára jön a többi tipus is.. kukkancs be hozzá..

Szerintem vásárlás elött azért érdemes megvárni a teszteket,addig énse nagyon akarok venni
,bár már adom elfele a nemrég vett lapomat

[ Szerkesztve ]

a kapható az túlzás, eddig csak egy keddi ígéret van

ez , igaz
rosszul fejeztem ki magamat.. csak igéret van eddig..
most váriálok azon hogy németböl hozatok a haverommal 155euro-ért.. olcsóbban megusznám..
Persze, én sem akarod beleugrani egyből, csak akkor érdekel a dolog, ha van olyan jó minimum, mint az elődje.

Esetleg DS3R-t tudok adni 32,5k-ért 
De DS5 és DQ6-om is van.
^sNO from HEAVEN | Vegyen levegőt, 10-ből 9 búvár ezt ajánlja.. | Okos pilóta alagútban nem katapúltál.. | Eladó: 3ds max 07 Biblia II. kötetes 5k

Hja és EP-s nem sima P
^sNO from HEAVEN | Vegyen levegőt, 10-ből 9 búvár ezt ajánlja.. | Okos pilóta alagútban nem katapúltál.. | Eladó: 3ds max 07 Biblia II. kötetes 5k

ds5, dq6-nak mi az ára?
nem próbáltak vmelyik lapot? 
[ Szerkesztve ]

a 45-sök mind EP-s..

DQ6 54k
DS5 45k
zájec: kösz, nemtudtam hogy nemlesz belőle energy mentes széria.

korrekt ár. pont ennyie gondoltam..nem olcsó, de ennyi az ithoni ára..
BP. is megoldható posta nélkül ?
Jó a DS5 ára.
Igazán jó lenne már teszteket olvasni... (PH!) vagy tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
gigának nem is lesz ddr3-as p45-je?

De.
P45T-Extreme... meg sztem DQ6 is lesz, de csak elöbbit láttam eddig képen.

hát sajna nemnagyon, de július 13-án megyek balcsira nyaralni akkor esetleg beadhatom, de azmeg sokálesz. 
Majd akkor szólj ha sima DS3 lesz 
Néztem a lapokon a kondikat, egyik piros másik kék. Mi a különbség köztük?

ne gondold, hogy sokkal olcsóbb lesz, kb pár ezerrel
az, hogy mikor melyik volt kéznél 
nekem az a pár ezer pont elég.
azt hittem valami élettartambeli különbség van köztük 

A DS3 lesz vagy 30k a DS3P azis jólesz még az kicsit olcsóbb valszeg 29-30k környékén, de ezek még a nagykerlistán sincsenek, inaktívban sem.
Az még 1-2 hét tuti

lehet az is van, de lehet csak a gyártó különbözik
nem értek a kondikhoz és eddig még nem adott nekem senki egyértelmű információt erről
sNORh:
a ds3p biztos nem lesz olcsóbb a ds3-nál
[ Szerkesztve ]
nem sürgős, nyár vége felé lenne aktuális

mi a meglátásotok ds4-röl?
nehezen tartom vissza magam hogy ne vegyek 1-et de némiképp az asus lapom visszatart ![;]](/dl/s/v1.gif)

valóban, nemtom mitnéztem be de ugyemlékeztem hogy mikor vettem a DS3P-met akkor a DS3 olcsóbb volt. De hogylettvolna drágább minkor 31-ért vettem télen és a DS3 csak vagy 25k volt
Ezt benéztem.. 

Elvileg DS5-ből is lesz/van[link]

te mint integetsz?

Hajolgat, az integetés az ez
, ja nem ez

[ Szerkesztve ]

1 jó lapja volt eddig életébe a DS3 azt meg el kótyavetyélte
csak megköszöntem (#576) P00By-t és (#566) Keldor papa -t 

Én is valószínűleg Gigát veszek. Vagy DS3R, vagy DS3P (ez is Gorneck miatt van
) lesz belőle. 
[ Szerkesztve ]
Kéretik nem rám fogni semmit... 

Mindenki vár, aztn a végén nekem kell venni egyet,mert a P5Q fronton ami van az egy vicc, ahogy elnézem
Bár Gigához meg nem fűlik a fogam,de nagyon kiváncsi vagyok ők is ilyen xarokkal jönnek-e elő,mint ánuszék...
Geeko in the wardrobe
Ha el tudnám adni árban itten vidéken a cuccaimat, akkor már SY-nál kopogtatnák.
De egy boltos szerint a P5K Deluxe használtan kb 14K-t ér, a T800-as Super Talentek pedig 3K/darab.
Igaz amikor megkérdeztem sejtettem, hogy nyomott árat mond rá, de ennyire.
Utána meg elküldtem az anyukájába, mivel ilyenekre hivatkozott, hogy átlagemberek nem a 2 PCI-E-s alaplapokat keresik, ezért csak annyit adna érte, mint egy 1 PCI-E-s csatis alaplap...szerintem megijedt, amikor az arcomba nézett ezek után. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ja kedd van! 
Miért, ott mi a szitu?
Fuvoláznak az alaplappal a tulajok. 
Miért, csak nem lett ez az ASUS is sz@r??? 
Hát hirtelen nem mernék átmenni a topikba és vastag betüvel User Errorról beszélni..
Bios KO egyértelmű.
Beteg és tom_tol is panaszkodik, valamelyiknél 500-as FSB-nél megáll a lap, bár nem ez a vége az tuti, na meg átállítanak valamit biosban (szorzó fsbstrap, ramidőzítés stb), akkor néha restart után vagy nem indul, vagy alapon..szerinted?
[ Szerkesztve ]

Majd a Gigát hesszeljétek.. alesza jó.. 
Hát ez nagyon gáz. Remélem nem maga a chipset a szar, hanem az ASUS-nál ittak sokat munka közben...
Kivárásra kell most játszani nincs mese, ASUS tuti bios háklis, Gigát majd meglássuk, de a chipset maga bizakodásra ad okot.. 
hát nem mondom, hogy nagy tuning mester vagyok, de:
alapra állítom. elindul
prime95 indit: error. restartolok, fixen adok a procinak 1,3-at, erre nem indul. kikapcs-bekapcs de nem indul. bios reset, indul, bemegyek, beállítom auto-ra, amire:
Bios recovery -összeomlott az egész, állítsam vissza a biost...

[link] Ezen meg a T-s DS5 nincsen rajta 
[ Szerkesztve ]
Csak benned lehet a hiba...
Mást elképzelni sem tudok... 

Gigabyte s775 GA-EP43-DS3L 22 578 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DQ6 52 920 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS3R 29 523 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS5 44 251 Ft 3 év
1. árak, B*ndit bazárjából.
Semper Fi

Egyátalán nem rossz 

Gigabyte GA-EP43-DS3L 36 hó gari 24'000
Gigabyte GA-EP45-DQ6 36 hó gari 53'000
Gigabyte GA-EP45-DS3R 36 hó gari 30'000
Gigabyte GA-EP45-DS5 36 hó gari 45'000
Ez meg SimonYananál
Gondolom már készül valami PH teszt. 
Inkább csak a szokásos szar BIOS-ok...
Én csak ismételni tudod magam: Kérem szépen, tapasztalatokat akarok a Giga lapokkal!!!