Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

(#501) Macka

Macka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?

1.6 Vti--naggggyonmeeeeeeeeeeegy

(#502) diegho

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól látom hogy mindegyik 6 fázist kapot csak tápellátó körbe? kivéve persze a dq6-ot ami 12-őt. ánuszéknál a p5q is megkapta a 8at, ami quad tuninghoz viszont kelleni fog. nem mintha lecserélném az ep35c-ds3r lapomat bármelyikre is, de így előzetesen szerintem most az asusnak jött ki jobban a lépés, bár majd első tesztek árulkodnak.

"Be water my friend" - Bruce Lee

(#503) Macka válasza diegho (#502) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is nézegettem a fosnyákúakat. Nem rosszak, de én szeretem a GIGAntikus dolgokat.

(#504) Roderic válasza Macka (#498) üzenetére

Roderic
(fanatikus tag)

tudom sajna kicsit levannak butitva a Giga-hoz képest!! :R :R

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#505) diegho válasza Macka (#503) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én mindenesetre megvárnám az első teszteket az abit, asus, giga, msi négyestől. igaz abitról semmit nem tudni még. msi-t már most lehet venni, meg asus-t is. P43-as msi pl 14.4+fa, ezek szerint tényleg komolyan gondolták, hogy a P31/35 leváltásra kerül. bár ezt elnézve az msi megint balfax volt. 5 fázis? ez vicc? most nézem diamond-on meg 6 :U tény, hogy 9xxx már nem fogyaszt annyit, de azért 6 fázis a minimum legyen már, ráadásul, ha ősszel tényleg 20k alá lemegy a Q6600 ára, akkor boldog boldogtalan azt akar majd venni, oda meg kelleni fog a minimum 6 de inkább 8 fázis egy jobb tuninghoz.

(#506) P00By válasza diegho (#502) üzenetére

P00By
(PH! kedvence)

Ez nem csak ezen múlik, a kondikon és a "tekercseken"(vagy kocka, ahogy tetszik) milyenségén is. Egyátalán nem biztos, hogy az a 8 több, mint a 6:)
De majd kiderül, ránézésre sajnos nem tudom megállapítani.

(#507) Sonja válasza Gorneck23 (#496) üzenetére

Sonja
(őstag)

Már úgy érted, hogy tuning szempontból megeszi reggelire? :F Mert az engem speciel nem érdekel. ;) Volt régebben Giga lapom és 101%-ig meg voltam vele elégedve és a Dual BIOS vonz igazán. Ellenben Asus-om még nem volt és kíváncsi vagyok rá. :)

Egyébként Ausztriai Gigabyte árak, KATT! :) Nálunk is hasonló áron lesznek szerintem.

[ Szerkesztve ]

Ne várd, hogy megváltozzam, túl késő már. Porból a porba tartok, de pár boldog nap még jár! - PSN ID: Csokis

(#508) Macka válasza diegho (#505) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt miből gondolod, hogy a Q6600 ára 20K alá fog esni? Mert én ezt erősen kétlem.

(#509) diegho válasza Macka (#508) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

intel tervei között szerepel a 4 magot mindenkinek a 4. negyedévre és drasztikus Q6600 árcsökkentésről beszélnek, már most kapni az aprón 30-ért, nem elérhetetlen a 20k alatti ár, vagy mondjuk 20k+fa.

(#510) Macka válasza diegho (#509) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végülis, mondasz valamit. Nem mai modell. De ha jól tudom, Intel már nem gyártja. :F
Viszont akkor kitalálhatnának hozzá rendes hűtést is, mert a gyári picsafüst.

(#511) Gorneck23 válasza Sonja (#507) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Minden szempontból...

diegho: Rosszul teszed, ha csak a fázisok számát nézed...

Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.

(#512) diegho válasza Gorneck23 (#511) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem csak a fázisok számát nézem, de asus szerintem tanult a hibáiból (legalábbis eddig így szokott lenni 1-2 szar széria után megjelennek egy nagyon jó szériával) és ránézésre is a P5Q egy komolyan felkészített lapnak néz ki.

(#513) Gorneck23 válasza diegho (#512) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor már a P5K-nak is jónak kellett volna lennie a P5B után...sztem ugyanaz a tömeggyártó marad aki xarik a userekre...
Pro is 8 fázisos mégis nokedli még egy DS3hoz képest is...

(#514) diegho válasza Gorneck23 (#513) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én bízok benne, hogy a sok visszaküldött hulladékból tanulva áttervezték a tápellátó kört. mással nem is nagyon volt gond, ott voltak rossz minőségű alkatrészek felhasználva, na jó meg a hangkártya... de ez már megszokott tőlük. azt azért mondjuk nem merném kijelenteni, hogy a gigabyte annyira gondolna a userekre... 1-2 dolgot kapásból elrontottak a rev váltásoknál is. (nyomtató port, soros port eltüntetése sokaknak hiányzik, normális auto venti szabályzás megszüntetése)

(#515) Gorneck23 válasza diegho (#514) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem is mondtam, hogy a GB különb... :U

(#516) diegho válasza Gorneck23 (#515) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mondjuk legalább tudnak fél oldalas, bocsánatkérős, seggnyalós levelet írni :D

(#517) Mans20

Mans20
(senior tag)

Hi

Láttam hogy ezeken a lapokon 8 pines 12V csati van de a tápokon 4 pines van,akkor ez most hogyan lesz?

(#518) csabooooo válasza Mans20 (#517) üzenetére

csabooooo
(tag)
LOGOUT blog

A 8 pines első fele üresen marad. Az utolsó négy pin helyre dugod a 4 pines tápcsatlakozót.

Nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jó irányba megyünk...

(#519) Gorneck23 válasza diegho (#516) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:D

(#520) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Skacok azon hezitálok, hogy pl van-e értelme a 12 munkatekercsnek DQ6-nál.
Szal Quaddal gurulna a kicsike, a procin víz lenne és a ház hátsó ventije szívná el a mobo által termelt levegőt + a táp (bár a HX620 nem az a süvöltős típus).
A kérdésem az lenne, hogy 1,3V-on hajtott Quad (65nm) kevés légmozgással melyik ajánlott?
Teljesítményben szerintem a DS5 és DQ6 is kihajtaná rendesen, illetve nem lenne nagy különbség a 2 lap között (nekem amúgy sem fontos az az 1-2 Mhz).
Ezen dolgok figyelembevételével melyiket ajánljátok?
Pro és kontra is érdekel. :R

Jelenleg a P5K Deluxe a proci mellett egy radiátorként üzemel 1,2V-on is ( a munkatekercseket megfogva 5mp múlva égeti a kezem), de már nem érdekel ha elfüstöl sem, mert úgyis megy, max akkor a vitrinbe. ;]

[ Szerkesztve ]

(#521) diegho válasza szacsee (#520) üzenetére

diegho
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.3V mekkora órajel? mert igazából az elérhető max fsb-t fogja megszabni az hogy mennyi fázis van. mondjuk amennyit elérsz a P5K-val annyi menni fog egy DS3-al is szerintem, igazából itt a 8x450-től felfelé kezd érdekes lenni a tápellátó kör egy lapon, mert 450fsb-t kb mindegyik normális lap viszi.

(#522) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

ime egy pár kép a DS5 & DQ6 bios..-ról

ami úgy néz ki hogy egy-ugyanaz lesz.

lesznek benne fincsiségek.. :K

[ Szerkesztve ]

(#523) Gorneck23 válasza Zájec (#522) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ahogy eddig...szal DS3P-től fele-fele fullos bios és uaz...de továbbra is az érdekelne mennyivel lesz butítva ettől lefele lévő lapok biosa...

(#524) Macka válasza Zájec (#522) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaj, de teccik.... ;]

(#525) Gorneck23 válasza Macka (#524) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

El leszünk veszve benne elég rendesen... :( Elég rendesen átalakult... :)

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.