A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
1.6 Vti--naggggyonmeeeeeeeeeeegy
A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
jól látom hogy mindegyik 6 fázist kapot csak tápellátó körbe? kivéve persze a dq6-ot ami 12-őt. ánuszéknál a p5q is megkapta a 8at, ami quad tuninghoz viszont kelleni fog. nem mintha lecserélném az ep35c-ds3r lapomat bármelyikre is, de így előzetesen szerintem most az asusnak jött ki jobban a lépés, bár majd első tesztek árulkodnak.
"Be water my friend" - Bruce Lee
Én is nézegettem a fosnyákúakat. Nem rosszak, de én szeretem a GIGAntikus dolgokat.

tudom sajna kicsit levannak butitva a Giga-hoz képest!!

én mindenesetre megvárnám az első teszteket az abit, asus, giga, msi négyestől. igaz abitról semmit nem tudni még. msi-t már most lehet venni, meg asus-t is. P43-as msi pl 14.4+fa, ezek szerint tényleg komolyan gondolták, hogy a P31/35 leváltásra kerül. bár ezt elnézve az msi megint balfax volt. 5 fázis? ez vicc? most nézem diamond-on meg 6
tény, hogy 9xxx már nem fogyaszt annyit, de azért 6 fázis a minimum legyen már, ráadásul, ha ősszel tényleg 20k alá lemegy a Q6600 ára, akkor boldog boldogtalan azt akar majd venni, oda meg kelleni fog a minimum 6 de inkább 8 fázis egy jobb tuninghoz.

Ez nem csak ezen múlik, a kondikon és a "tekercseken"(vagy kocka, ahogy tetszik) milyenségén is. Egyátalán nem biztos, hogy az a 8 több, mint a 6
De majd kiderül, ránézésre sajnos nem tudom megállapítani.
www.uzenetsouthparkbol.hu, www.kimiraikkonen.com

Már úgy érted, hogy tuning szempontból megeszi reggelire?
Mert az engem speciel nem érdekel.
Volt régebben Giga lapom és 101%-ig meg voltam vele elégedve és a Dual BIOS vonz igazán. Ellenben Asus-om még nem volt és kíváncsi vagyok rá. 
Egyébként Ausztriai Gigabyte árak, KATT!
Nálunk is hasonló áron lesznek szerintem.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok nő ba+. Ez csak egy kib...ott Nick!
Azt miből gondolod, hogy a Q6600 ára 20K alá fog esni? Mert én ezt erősen kétlem.
intel tervei között szerepel a 4 magot mindenkinek a 4. negyedévre és drasztikus Q6600 árcsökkentésről beszélnek, már most kapni az aprón 30-ért, nem elérhetetlen a 20k alatti ár, vagy mondjuk 20k+fa.
Végülis, mondasz valamit. Nem mai modell. De ha jól tudom, Intel már nem gyártja. 
Viszont akkor kitalálhatnának hozzá rendes hűtést is, mert a gyári picsafüst.

Minden szempontból...
diegho: Rosszul teszed, ha csak a fázisok számát nézed...
Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben.
nem csak a fázisok számát nézem, de asus szerintem tanult a hibáiból (legalábbis eddig így szokott lenni 1-2 szar széria után megjelennek egy nagyon jó szériával) és ránézésre is a P5Q egy komolyan felkészített lapnak néz ki.

Akkor már a P5K-nak is jónak kellett volna lennie a P5B után...sztem ugyanaz a tömeggyártó marad aki xarik a userekre...
Pro is 8 fázisos mégis nokedli még egy DS3hoz képest is...
Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben.
én bízok benne, hogy a sok visszaküldött hulladékból tanulva áttervezték a tápellátó kört. mással nem is nagyon volt gond, ott voltak rossz minőségű alkatrészek felhasználva, na jó meg a hangkártya... de ez már megszokott tőlük. azt azért mondjuk nem merném kijelenteni, hogy a gigabyte annyira gondolna a userekre... 1-2 dolgot kapásból elrontottak a rev váltásoknál is. (nyomtató port, soros port eltüntetése sokaknak hiányzik, normális auto venti szabályzás megszüntetése)

Nem is mondtam, hogy a GB különb... 
mondjuk legalább tudnak fél oldalas, bocsánatkérős, seggnyalós levelet írni 

Hi
Láttam hogy ezeken a lapokon 8 pines 12V csati van de a tápokon 4 pines van,akkor ez most hogyan lesz?
A 8 pines első fele üresen marad. Az utolsó négy pin helyre dugod a 4 pines tápcsatlakozót.
Nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jó irányba megyünk...

Skacok azon hezitálok, hogy pl van-e értelme a 12 munkatekercsnek DQ6-nál.
Szal Quaddal gurulna a kicsike, a procin víz lenne és a ház hátsó ventije szívná el a mobo által termelt levegőt + a táp (bár a HX620 nem az a süvöltős típus).
A kérdésem az lenne, hogy 1,3V-on hajtott Quad (65nm) kevés légmozgással melyik ajánlott?
Teljesítményben szerintem a DS5 és DQ6 is kihajtaná rendesen, illetve nem lenne nagy különbség a 2 lap között (nekem amúgy sem fontos az az 1-2 Mhz).
Ezen dolgok figyelembevételével melyiket ajánljátok?
Pro és kontra is érdekel. 
Jelenleg a P5K Deluxe a proci mellett egy radiátorként üzemel 1,2V-on is ( a munkatekercseket megfogva 5mp múlva égeti a kezem), de már nem érdekel ha elfüstöl sem, mert úgyis megy, max akkor a vitrinbe. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Nem férne ki :)
1.3V mekkora órajel? mert igazából az elérhető max fsb-t fogja megszabni az hogy mennyi fázis van. mondjuk amennyit elérsz a P5K-val annyi menni fog egy DS3-al is szerintem, igazából itt a 8x450-től felfelé kezd érdekes lenni a tápellátó kör egy lapon, mert 450fsb-t kb mindegyik normális lap viszi.

ime egy pár kép a DS5 & DQ6 bios..-ról
ami úgy néz ki hogy egy-ugyanaz lesz.
lesznek benne fincsiségek.. 
[ Szerkesztve ]

Ahogy eddig...szal DS3P-től fele-fele fullos bios és uaz...de továbbra is az érdekelne mennyivel lesz butítva ettől lefele lévő lapok biosa...
Jaj, de teccik.... ![;]](/dl/s/v1.gif)