Írtam a Moderátort keresek totyikba, és kértem a változtatások eszközlését.
karmester 
http://hardverapro.hu/apro/hasznalt_belinea_10_30_52_monitor_elado/hsz_1-50.html
Írtam a Moderátort keresek totyikba, és kértem a változtatások eszközlését.
karmester 
http://hardverapro.hu/apro/hasznalt_belinea_10_30_52_monitor_elado/hsz_1-50.html
Na, milyen lett?

hmm, itt már nem mindegyik lapon van jmicron, pl. a ds4p, ds4, ds3p-n biztos nincs (kisebb lapokat nem néztem), a pata vezérlője egy ite chip, ami a régi pci-ra van kötve
karmester:
jobb lett
Na azt hiszem a következő lapom akkor tényleg P45-DS5 lesz. Azon van minden ami kell. Legalább 1 LAN, Firewire, e-SATA, 10db SATA2...
A DQ6-al az a baj, hogy túl sok rajta már minden. 4 LAN nem kell, +2db PCI-E x4 nem kell, nem is értem ki az a hülye, aki 4VGA-t tenne bele P45 lapba... minek? Hogy kettőt teljesen visszafogjon az amúgyis fölösleges és drága Quad-CrossFire-ből? Max annak jó, akinek kell 8 monitor.
#402: Jobb lett.
[ Szerkesztve ]
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

ezekszerint az EP45-Extreme eltünt
vagy mi lett vele?
A P45-Extreme még nincs fent a Gigabyte honlapján a P45-ös csokorban.
Ez még nem azt jelenti, hogy később majd nem lesz ott. A P35-ös deckák is az "alap-modellekkel" indultak, aztán jött még egy tucat új vagy módosított modell...

Miért, neked a P45-Extreme-re fáj a fogad? Belezúgtál? Szerelem első látásra? Meg akarod küldeni rendesen? Lehet, hogy még a beteljesülésre várnod kell... 
Ja, a DS5 egy minden hájjal megkent deszka. Sztem sincs sok érteleme a DQ6-nak. A DS5 mindenre jó: multimédia, hálózati és szerver feladatokra, játékra, stb... Minden csatiból és lehetőségből van rajta elég, igazából nem nagyon találni benne semmilyen kifogásolni valót, már ami a felszereltséget illeti... 
Egyetértek. A másik két esélyes jelölt még a P5Q Deluxe, Maximus II Formula, bár gyanítom az utobbi írreálisan drága lesz az elején. A DS5 40k-s ára pont jó szerintem.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

6 pci-e x1-et tud kezelni az sb, és ebből 4-et kapásból elvesz a 4 hálókártya, ezért kellett a plusz pci-e chip
A Maximus Formula deckák neken nem szimpil. Két okból is:
1. Általában az extrém tuningot úgyse használnám ki. Emiatt aztán a decka csupa heat-pipe és fém - borda fedett szörnyteg. Úgy néz ki, mint egy középköri keresztes lovag.... 
2. Felszereltség, ami pont a tuningra való kihegyezés miatt nem a legideálisabb (pld. kevesebb SATA port - csak a déli hídba integrált 6 db. port, e-sata nincs). Ráadásul a Maximus Formula modellekhez hozzáadott SupremeFX II hangkártya kifejezetten unszimpi. Az ilyen hangkártyákat kifejezetten kerülöm. És annyira nem jó, hogy külön megérje "kártyaként" szerepeltetni. Az Asus Xonar hangkártyái sokkal-sokkal jobbak, vagy ha muszáj a Creative X-Fi, akkor az Auzentech X-Fi csipre épített hangkártyájára szavaznék.
Szóval a Maximus Formula deckák kifejezetten gamer/tuning példányok. Én jobban szeretem az olyan deckákat, amelyek univerzálisabb felszereltségük és kialakításuk folytán több feladatra alkalmasak... 
Nekem nem a játék az első...
Javítás:
A Maximus Formula deckák neken nem szimpik.
Extreme tuning engem is hidegen hagy, viszont a R.O.G. lapokban az a rengeteg extra opció tetszik, nagyon szépen ki lehet finomhangolni a rendszert. A QX-em pont szeretné, de majd még kiderűl mi lesz...
A Maximus II Formula-hoz már Supreme FX X-Fi kártya jár majd, ami nem tudom mennyire lesz jobb, de én ígyis-úgyis maradok az X-Fi XtremeMusic PCI hangkarimnál.
A 6 SATA és e-SATA hiány az mondjuk tényleg egy nagy minuszpont...
Egyébként olyan, hogy Gamer deszka szerintem nincs... ez csak marketing. Gamer deszkának egy DS3 is tökéletes.
[ Szerkesztve ]

inkább a teljesitményére vagyok kiváncsi, milyen a hatásfoka a hütésnek...
lehet hogy egy komolyabb terhelést, jobban birja, és kevésbé szab határt a tuningban..

hűtés miatt szerintem nem nagyon fog jobban menni, mint egy dq6

Sztem sem, erősen marketinges az a hűtés, meg annyit ugysem számít! Majd meglátjuk(vagy nem...
)

lehet hogy a kiegészitö borda többet bir levenni a NB-röl...
pláne ha azt rebesgetik hogy jobban fog melegedin mint a P35...
de ez inkább nagyobb feszen Prime-olás alatt lehet érdekesebb...
mint ne mondjak ,, nem vagyok elájulva a EP45-DQ6 heatpipe és bordájának nagyságától. kisebb mint az elödje talán..

ugyanannyit fogyasztanak az p45-ös gigák, mint a p35-ösek, tehát az nb is kb ugyanúgy alig fűt
az ep45-dq6-on a borda hőledaó felülete is egyezik az nb-n, sb-n, feteken, mint p35-ös gigáknál (kivéve a rev1.0-ás ds4, dq6)
Nem fog jobban melegedni a P35nél...sőt...valszeg hűvösebb lesz...
Az akadályok nem törhetnek meg; minden újabb akadály az elszántságomat fokozza.

akkor remélem úgy lesz ahogy mondjátok..
én mintha azt olvastam volna...korábban.. na mindegy..
hogy az új csikszélesség miatt melegedösebb lesz...
Dehogy...de már vannak tesztek is...ha jól emléxem ott néztek fogyit...
Egyelőre úgy néz ki, hogy a P45 fogyasztása és melegedése valamivel kisebb mértékű, mint a P35-é. Legalábbis az Asus és Giga lapoknál.
Pld:
Giga lapokról is van némi adat:
Megpróbálok képeket is közölni:

Persze ezek, csak "előzetes" mérések, valszeg a DES illetve az EPU tehnológia és a hozzájuk tartozó szoftverek fejlődésével, illetve a CPU körüli PWM-tervezés tökéletesítésével még további fogyasztás illetve melegedés csökkenés várható.

karmester
Jó kis lapoknak tűnnek, viszont azt nem értem, hogy a DS3-ra minek 2 16-os pci-e, és 2 lan csatlakozó... 
Esetleg a DS3-L lesz az a P45-ös palettán, ami most a P35-ön a DS3?
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."
Én nem tiltakozom az ellen, hogy a DS3-ra két 16-os PCI-E, firewire és 2 Lan csati is került. Szerintem ezzel a vásárló csak "nyer". A Gigabyte nem tesz mást, mint követi, illetve élére áll azoknak a tendenciáknak, amelyek más alaplapgyártóknál is előfordulnak. Most már egy közép-alsó kategóriás Intel decka is alaposan fel van szerelve, és ez jó. Nézd meg az Asus P45-ös deckáit és azok felszereltségét. Ugyanott vannak, vagy még jobban felszereltek, mint a Gigabyte deckái... 
Nem hátrány, csak furcsa, hogy ennyire felül van pozicionálva az előző széria DS3-hoz képest, így lehet hogy a felsőbb kategóriákat kevesebben fogják majd venni...
PCI-E x16-ba lehet mást is tenni videokártyán kívül?
Az megint más kérdés, hogy itthon PCI-E x1-et használó eszközöket se nagyon látok itthon...
Én még a p43-as és a g45-ös lapokra is kíváncsi leszek, a p43 kint van már a giga oldalán, viszont a hozzá tartozó lapok még nincsenek.
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."
Lehet tenni PCI-E X16-os slotba más kártyát is. Egy skac a P5K topikba helyhiány miatt Egy ASUS Xonar-t tett bele, mivel a PCI-E x1-be nem fért el az északi híd bordájától és működik neki simán.

mit saccltok, mikor lehet a kishazánkba kapni?
mikkora ér ide? tudom hogy hetek kérdése, csak még is hány hét múlva lesz kapható?

2-3 hét, már van akinek foglalása van és levileg már megjött neki 
(nem nekem
)
[ Szerkesztve ]

szóval még 2-3hét.. .. foglalása,?
az jópofa....(nekem nincsenek ilyen lehetöségeim)
remélem az árakkal nem fognak nagyon elszálni.....
szeretnék már eggyet kiprobálni.. vagyis nem én, hanem a Yorkfieldem.. 
(#430) P00By :: szóval 1-2 helyen már van belöle..
forintos árakat tudunk már?
[ Szerkesztve ]

Sztem ez a max mivel már érkeztek lapok...

Asus az jön nekünk elvileg ma, de gigabyte-ot még előrendeléses listában sem láttam sajna sehol. Pedig arra várok én igazán
Megy is egyből a kínpadra egy példány,ha megjönnek.
Xtreme 3D Team Hungary

Gigát én sem látok sehol, Asust annál inkább!
Micsoda lan..kár, hogy már február óta nem láttam a játékot
teamwork előny nem ér
Zájec: Nem tudok, asust láttam itt az aprók között. Igen kedvező áruk volt!
[ Szerkesztve ]

Ja, 30 körül dobálják kb. Annyira azért mégsem kedvező ha megnézed, venni egy lutri chipsetet, amit még senki nem tesztelt ki rendesen. Én inkább várnék vele egy hónapot legalább. (meg ennyi pénzért lehet vennék újonnan egy régi jó kis commando-t, ha nagyon tuningról van szó
)
Xtreme 3D Team Hungary

De, ha azt nézzük, hogy ez a kezdő ár... 

A sima DS3 kezdőárára leszek kíváncsi. Tetszik nagyon az a lap, a DS3L lett kb a sima DS, és a DS3 meg P felszereltséget kapott nagyjából. ha 30 alatt lesz, és jól bírja a tuningot, akkor szerintem megvan a következő lapom
Xtreme 3D Team Hungary

Jól látod!
Nagyon benne vagy új ház stb. 

Jön a lanparty időszak
Lapot meg már nagyon régóta akartam. mostanim az 530-as FSB-t tud, prociban meg még nagyon sok van szerintem. Gorneck-é volt előtte, de szerintem ő se jutott el vele a tetéig.
Xtreme 3D Team Hungary
(#438) Keldor papa válasza Armando_19 (#433) üzenetére
A sima P5Q valóban drága 30k-ért, de a P5Q Deluxe 42-ért sztem nem..
De...ez a teteje... 

na majd meglássuk. Milyen lapban nyúztad te?
lehet újabb chipkészlet jót tesz neki, és meglódul még ennél is jobban.
Xtreme 3D Team Hungary
P965/P35 DS3; P5K; P5K Deluxe.

Hmm. Akkor az mókás
Nembaj, jó ez így is
Xtreme 3D Team Hungary

Elvileg visszatartják az asus lapokat bios bug miatt! 
Szerintem sem érdemes elkapkodnia a P45-ös deszka vásárt. Az előzetes tesztek szerint az Asus lapok pld. memória tesztekben alulmaradnak a P35-ös vagy az X38/X48-as lapokhoz képest. Persze, az alkalmazásteszteken ez nem nagyon látszik, de akkor is ezt még finomhangolni kell.
Állítólag a Gigabyte deszkái jobban teljesítenek a memória tesztekben:
Majd még lesz erről szó bőven... egyelőre érdemes kivárni egy-két új bios verziót/javítást, netán egy újabb deszka "vörzsönt", hogy megalapozottabb véleményt lehessen alkotni a deszkákról.

Asus-okat most visszatartják még BIOS gondok miatt. Bővebben P5Q topic.
Ja, pont ezért nem kell az ilyesmit elkapkodni. Főleg új lapkakészleteknél és új alaplapoknál. 
Nembaj nem sietős... inkább új ATi HD4000

kezdek türelmetlen lenni,, EP45-t akarok
méghozzá DS5 lesz az áldozat...
mostmár a tápom is megvan, proci is megvan, egy jó lap hiányzik nagyon..

Minnyá, szuszáá 

Tetszenek az új giga lapok, valószínűleg a nyár végén be is újítok egyet, E8400-el és HD4850-el (ha nem lesz túl drága akkor). A DS3-al és a DS3R-el szemezgetek.
A kérdéseim a lapokkal kapcsolatban a követekezők:
-Lehet-e már tudni, hogy mely memóriákat szereti és melyikeket nem? Ez a kérdés lehet, hogy még túl korai és/vagy hülyeség. Én mintha hallottam volna valahol, hogy a xy memóriákat nem szerették a P35-ös lapok.
-Érdemes rev1.0-át vásárolni, vagy jobb megvárni a javított/bios frissített változatokat?
-A P35-ös lapoknál a rev1.0 megjelenéséhez képest, mennyivel később jöttek a javított alaplapok?
Az élet értelme: önfenntartás, fajfenntartás.
Nem.
Igen. Nem.
1-2 hónap aszhem. Nem javított lapok jöttek ki Téééé
Kisebb HP, több usb.
1. Memória kompatibilitási listát lásd az első hozzászólásomnál--->
Kiválasztod a lapot, katt a lap melletti linkre --->máris ott vagy a deszka adatainál a Giga honlapján és ott a menüben találod a Memória listát. Az ott feltüntetett memóriák biztos, hogy muzsikálnak a deszkában. A többi memória is mehet, de ez tapasztalat, vagy/és későbbi bios frissítéstől is függhet.
2. Ha nagyon sietsz, akkor vegyél rev.1.0-át. Általában a rev 2.0-ás lapok kisebb javításokat tartalmaznak, de általában nem életbevágó javításokról van szó.
3. A külömbség a külömböző rev. lapok között 2-5 hónap között van általában.

Köszönöm a gyors válaszotokat.
A memória támogatottságról még nincs írva a giga honlapján, csak a p35-ösöknél.
De egyelőre nem érint nagyon a dolog, majd meglátjuk, mi lesz a nyár végén vagy legkésőbb októberben. Addigra remélem 'jóárasítva' lesznek az említett cuccok.
A javítást a biosra és a hűtésre értettem 
[ Szerkesztve ]
Bios javításnak semmi köze az új revhez...

De javított verziót raktak rá, gondolom.
Harapd le a fejem! 

Lehet...,de a bios frissítés miatt ez lényegtelen.
Látom nem érted...vagy nemtom...
rev1 kezd f1gyel
rev2 kezd f2vel, de ez az f2 tartalmazza azt amit az addig kiadott biosok tartalmaznak.
Ergo példaként rev1 F8=rev2 f2. Szal a rev2 biosa semmivel sem különb, mint a rev1.
Szal előnyöd abból, hogy rev2-re vársz nincs...általában max a gb mérnökök tudják mit is javítottak...mi nem nagyon...csak tippelünk.

Jól van ti nyertetek, feladom! 
Azért kösszönöm, hogy segítettek tisztázni. 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Szerintetek mennyi pluszt jelent pl tuningban a ds3p-n lévő plusz hűtőbordák, a sima ds3-hoz képest. Leginkább a ds3 a szimpi, mind a nyák elredezésében, mind szolgáltásaiban, mind árában. Nem kell 3 db pce-x csati, diagnostic led, miegyéb. Meg úgy emléxem a p45 jobban emlegszik mint pl a p35. Bár ez részemről még csak spekuláció, mintha valahol olvastam volna, mert még teszteket nem láttam erről.Akkor az álhat elő a ds3p esetében, hogy felfűti a fesz. stabikat.

a hűtőborda alig befolyásolja a tuningot (rendes szellőzés mellett minkét megoldás elegendő)
az egyéb különbségek miatt térhet el a tuning
Gorneck23:
sima giga p35 rev-eknél a számozás is egyezett
[ Szerkesztve ]
Skacok van valami teszt, hogy mennyit kajolnak a lapok?
Valami összehasonlítás pl DS4 vs DS5, esetleg DS3P-vel?
Ezek összehasonlítása egymással, vagy Asus lapokkal? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Eddig ennyi: #422
Ha lenne egy nagy kocsim, ha lenne egy nagy házam, lehetne hozzá saját csehóm, ahol a seggem rázzam, de nincsen másom, csak a szám és a szívem, meg pár igaz szó, amiben mindig hittem.
Kiváncsi leszek, bár a jelenlegi lapomnál IDLE 30-37W-al kevesebb lesz minimum. 
Felőlem még a tápomról a matricát is felfalhatja csak menjen tuningba 
Ha lenne egy nagy kocsim, ha lenne egy nagy házam, lehetne hozzá saját csehóm, ahol a seggem rázzam, de nincsen másom, csak a szám és a szívem, meg pár igaz szó, amiben mindig hittem.

derossz
![;]](/dl/s/v1.gif)
Nézd meg, hogy a deszka támogatja a Raid-et:
Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
Ebben az esetben csak az ICH10R lehet rajta...

elírás, a ds3-on ich10 van
Nem tudom feltünt-e már valakinek, de ha megnézitek a bordák lefogatóit, akkor látni, hogy végre eltünt az a szar CrazyCool!
Annyira gyűlöltem mindig, csak elvette a drága időt a leszerelése, de ezekszerint Gigabyte is rájött, hogy baromság. 
Belegondolva a legtöbb normális hűtő alul merevítős...3-4 csavar kiszedése majd visszarakása nem nagy feladat...szvsz. Persze ettől még értelme semmi...
Valóban az van odaírva, hogy támogatja a raid-et, de szvsz az egy elírás és a DS3-as deszkán ICH10 van, különben mi értelme lenne a DS3R-nek? Nézd meg az összehasonlítást. 
[ Szerkesztve ]
Nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jó irányba megyünk...

ICH10???
azért remélem érezhető lesz az ICH9 v ICH9R -hez képest!!
Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

ICH10R nem lesz valamelyik mostani P35-ös lapkán vagy ezekből már nem gyártanak ujabbakat ?? 
[ Szerkesztve ]
Igen
Nem lesz...
Nem lesz...

kár.............
akkor mindenképp befizetek egy P45-re!!

Csak még nem tudom hogy melyik márka közül válasszak...... a késöbbiekben!!
idáig eléggéa a Gigabyte felé hajlik a mérleg de az Asus és az Msi is esélyes.........!!

a konkorencia lapja már idehaza kapható. elég jó árban. 
a giga EP45 még sehol,, és még a magyar árakat se tudjuk...
Szuszedoknál sincs nagyon...

elgondolkodtató........... 

gigákat nálunk 26-ra igérik de valszeg átcsuszik juliusra sajnos

akkor azt már megvárom!!
és az Ati HD4800 as szériát mikorra igérik??
remélem ezt is nyár körül mert akkor öszzeszedek egy kis lét és váltás jön.........

Egy kis infó a giga rajongóknak, várható nagyker beérkezések:
Mára ígérték:
GA-EP43-DS3L(kisker ár szvsz 20+fa körül lesz)
Jövő héten várhatóak:
GA-EP45-DQ6 (kisker ár szvsz 48+fa körül lesz)
GA-EP45-DS4 (kisker ár szvsz 33+fa körül lesz)
még fel sem adták:
GA-EP45-DS5

4850 már jövő héten országban, de teljes NDA (hírzárlat& el nem adhatóság) Júni25ig.
szvsz 4870 is itt lesz juni közepére
Ejjj. Az a DQ6 nagyon kacsingat felém. Csak azért illő lenne 2-3 hónapot várni, míg lesznek bőven tapasztalatok. 
1.6 Vti--naggggyonmeeeeeeeeeeegy

Én eddig a EP45-DS5-el szemeztem, és tessék, még fel sem adták ..... 
Persze ha az árak már ismertek lesznek, és nem lesz túl nagy a diffi a Q6 és e között, lehet, hogy a nagytesót veszem.

Honlapom: http://szjanos.atw.hu

akkor valszeg még maradok a 9600-nál................. 

nem kell ahoz tapasztalat!!
elég csak megnézni a lapnak a képét és már ki is lehet szürni hogy mennyire megbizható.................

GA-EP45-DS3R lapról nincs infód kisker árilag?

[ Szerkesztve ]
Ne várd, hogy megváltozzam, túl késő már. Porból a porba tartok, de pár boldog nap még jár! - PSN ID: Csokis
Hát a Gigabyte az eleve jót jelent, a sok fázis megint jó. Ha P35-re alapul csak brutál lehet.

Valószínüleg az alapok a P35-re épülnek hisz akkor nem véletlen adták ismét a P-széria nevet!!
ha más alapokra akkor valszeg X-es széria lenne vagy valami új!!
ui: Mióta gépem van és gépőrűlt vagyok azóta sok alaplapom volt,kezdve a jó kis antituningos Asrockokat!! de most nekem is Giga-m van és tényleg nekem is csak innen kezdődik a megbizható lapok..............

Gigabyte 4ever

[ Szerkesztve ]
Az Asus árait elnézve nem fog kijönni egy DS4 a keretemből.
P5Q 25 644 HUF
P5Q DELUXE 40 188 HUF
P5Q PRO 32 112 HUF
P5Q-E 37 200 HUF
P5Q3 DEL/WIFI-AP 43 512 HUF
P5Q3 DELUXE 48 720 HUF
DS3R is sztem 25-30 között lesz...30ért remélem lesz DS3P.
[ Szerkesztve ]

Akörül saccolom én is.
Asus P5Q Pro és Gigabyte EP45-DS3R között választok ártól függően.
Köszi!
Egyébként miben jobb a DS3P, mint a DS3R? 
[ Szerkesztve ]
Ne várd, hogy megváltozzam, túl késő már. Porból a porba tartok, de pár boldog nap még jár! - PSN ID: Csokis
Én majd P45DQ6-ot tervezek.
DS4 nyák, kevesebb extrával...

Áhh, így már értem.
Akkor az nem kell nekem. 
Pedig egyik best of választás...HP csak a különbség...amúgy semmi más...Keldor ebből a szempontból pontatlan infót adott...persze ha lehet a gb oldalán lévő képeknek hinni...
P35 esetél a Pro-t a DS3P megeszi reggelire... 
[ Szerkesztve ]

Igen, csak az MSI-vel szemben mindenkinek az antituning jut az eszébe.
Főleg a szar BIOS-ok miatt... (kevés beállítás)
[ Szerkesztve ]

nagyjából azonosak az árak itt és otthon ebböl lehet következtetni [link]
A Gigabyte lapok kiskeres megjelenése mikorra tehető kb? 2 hét?
jól látom hogy mindegyik 6 fázist kapot csak tápellátó körbe? kivéve persze a dq6-ot ami 12-őt. ánuszéknál a p5q is megkapta a 8at, ami quad tuninghoz viszont kelleni fog. nem mintha lecserélném az ep35c-ds3r lapomat bármelyikre is, de így előzetesen szerintem most az asusnak jött ki jobban a lépés, bár majd első tesztek árulkodnak.
"Be water my friend" - Bruce Lee
Én is nézegettem a fosnyákúakat. Nem rosszak, de én szeretem a GIGAntikus dolgokat.

tudom sajna kicsit levannak butitva a Giga-hoz képest!!

én mindenesetre megvárnám az első teszteket az abit, asus, giga, msi négyestől. igaz abitról semmit nem tudni még. msi-t már most lehet venni, meg asus-t is. P43-as msi pl 14.4+fa, ezek szerint tényleg komolyan gondolták, hogy a P31/35 leváltásra kerül. bár ezt elnézve az msi megint balfax volt. 5 fázis? ez vicc? most nézem diamond-on meg 6
tény, hogy 9xxx már nem fogyaszt annyit, de azért 6 fázis a minimum legyen már, ráadásul, ha ősszel tényleg 20k alá lemegy a Q6600 ára, akkor boldog boldogtalan azt akar majd venni, oda meg kelleni fog a minimum 6 de inkább 8 fázis egy jobb tuninghoz.

Ez nem csak ezen múlik, a kondikon és a "tekercseken"(vagy kocka, ahogy tetszik) milyenségén is. Egyátalán nem biztos, hogy az a 8 több, mint a 6
De majd kiderül, ránézésre sajnos nem tudom megállapítani.

Már úgy érted, hogy tuning szempontból megeszi reggelire?
Mert az engem speciel nem érdekel.
Volt régebben Giga lapom és 101%-ig meg voltam vele elégedve és a Dual BIOS vonz igazán. Ellenben Asus-om még nem volt és kíváncsi vagyok rá. 
Egyébként Ausztriai Gigabyte árak, KATT!
Nálunk is hasonló áron lesznek szerintem.
[ Szerkesztve ]
Azt miből gondolod, hogy a Q6600 ára 20K alá fog esni? Mert én ezt erősen kétlem.
intel tervei között szerepel a 4 magot mindenkinek a 4. negyedévre és drasztikus Q6600 árcsökkentésről beszélnek, már most kapni az aprón 30-ért, nem elérhetetlen a 20k alatti ár, vagy mondjuk 20k+fa.
Végülis, mondasz valamit. Nem mai modell. De ha jól tudom, Intel már nem gyártja. 
Viszont akkor kitalálhatnának hozzá rendes hűtést is, mert a gyári picsafüst.
Minden szempontból...
diegho: Rosszul teszed, ha csak a fázisok számát nézed...
nem csak a fázisok számát nézem, de asus szerintem tanult a hibáiból (legalábbis eddig így szokott lenni 1-2 szar széria után megjelennek egy nagyon jó szériával) és ránézésre is a P5Q egy komolyan felkészített lapnak néz ki.
Akkor már a P5K-nak is jónak kellett volna lennie a P5B után...sztem ugyanaz a tömeggyártó marad aki xarik a userekre...
Pro is 8 fázisos mégis nokedli még egy DS3hoz képest is...
én bízok benne, hogy a sok visszaküldött hulladékból tanulva áttervezték a tápellátó kört. mással nem is nagyon volt gond, ott voltak rossz minőségű alkatrészek felhasználva, na jó meg a hangkártya... de ez már megszokott tőlük. azt azért mondjuk nem merném kijelenteni, hogy a gigabyte annyira gondolna a userekre... 1-2 dolgot kapásból elrontottak a rev váltásoknál is. (nyomtató port, soros port eltüntetése sokaknak hiányzik, normális auto venti szabályzás megszüntetése)
Nem is mondtam, hogy a GB különb... 
mondjuk legalább tudnak fél oldalas, bocsánatkérős, seggnyalós levelet írni 

Hi
Láttam hogy ezeken a lapokon 8 pines 12V csati van de a tápokon 4 pines van,akkor ez most hogyan lesz?
A 8 pines első fele üresen marad. Az utolsó négy pin helyre dugod a 4 pines tápcsatlakozót.
Nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jó irányba megyünk...

Skacok azon hezitálok, hogy pl van-e értelme a 12 munkatekercsnek DQ6-nál.
Szal Quaddal gurulna a kicsike, a procin víz lenne és a ház hátsó ventije szívná el a mobo által termelt levegőt + a táp (bár a HX620 nem az a süvöltős típus).
A kérdésem az lenne, hogy 1,3V-on hajtott Quad (65nm) kevés légmozgással melyik ajánlott?
Teljesítményben szerintem a DS5 és DQ6 is kihajtaná rendesen, illetve nem lenne nagy különbség a 2 lap között (nekem amúgy sem fontos az az 1-2 Mhz).
Ezen dolgok figyelembevételével melyiket ajánljátok?
Pro és kontra is érdekel. 
Jelenleg a P5K Deluxe a proci mellett egy radiátorként üzemel 1,2V-on is ( a munkatekercseket megfogva 5mp múlva égeti a kezem), de már nem érdekel ha elfüstöl sem, mert úgyis megy, max akkor a vitrinbe. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
1.3V mekkora órajel? mert igazából az elérhető max fsb-t fogja megszabni az hogy mennyi fázis van. mondjuk amennyit elérsz a P5K-val annyi menni fog egy DS3-al is szerintem, igazából itt a 8x450-től felfelé kezd érdekes lenni a tápellátó kör egy lapon, mert 450fsb-t kb mindegyik normális lap viszi.

ime egy pár kép a DS5 & DQ6 bios..-ról
ami úgy néz ki hogy egy-ugyanaz lesz.
lesznek benne fincsiségek.. 
[ Szerkesztve ]
Ahogy eddig...szal DS3P-től fele-fele fullos bios és uaz...de továbbra is az érdekelne mennyivel lesz butítva ettől lefele lévő lapok biosa...
Jaj, de teccik.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
El leszünk veszve benne elég rendesen...
Elég rendesen átalakult... 
Én most nagyon ráestem a DQ6-ra. Bejövős. De a tuning nagyon nem lesz benne egyszerű, főleg Quaddal. 

Úgylátszik most mindenki Peruba van a gigabytenál,kár hogy pont ez késik.

Remélem, hogy ennek normálisabb lesz a BIOS-a, nem úgy, mint az ASUS P5Q lapoknak. 

Gorneck & Macka ::: az új opciokkal lesz benne lehetöség böven..
szóval lehet majd kisérletezni rendesen,elveszni a beállitások közt.
a CPU-nál Vcore , termination , PLL és Reference fesz,,
az NB-nél is lesz Reference és még MCH/DRAM Reference is.. fincsi
és még hab is lesz a tortán,:: CPU clock Skew és MCK clock Skew ![;]](/dl/s/v1.gif)
elég hasonló a DS5 és DQ6 felépitése, föleg a kétfázisu NB és a kétfázisu DRAM
környékén ugyanaz... az hogy a DQ6 megvan pumpálva még 6db fázissal,
az szép és jó pláne a nagyteljesitméyt felvevö régebbi négymagos procik esetén.
az új procik takarékosabbak , kevésbé nyúzzák a rendszert ezen a téren,
igy szerintem a 6 fázis is elég lesz...(az EP35-DS4 is milyen jó szerepel)
amitöl elörelépést várok az a kétfázisu NB és DRAM, valamit a kigészitö
feszek megfelelö összehangolása a procinál és a ramnál..
Én is pont ezért szemezek egy DS3P-vel...felette minden pénzkidobás...Q8200/Q8400 jó választás lehet hozzá...kisebb cache annyira uccse számít...viszont alig fűt és remélhetőleg jó tuning jellemzi őket...

az is jó választás, de engem érdekel ez a kétfázisu NB&RAM dolog , ami
a DS3P-n nincsen.. de ettöl függetlenül jó lehet persze..
a kisebb cache tényleg nem annyira mérvadó, a gyakarolatban nehéz
kihasználni a nagy cache elönyét, szóval szerintem se lesz annyira hátráltató
a gyakorlatban.. a Wolfik is elvannak a 6mb-al..
ami érdekes lesz az az FSB, hogy mennyire lesznek képesek..
bizom hogy az új lappal menni fognak az új Yorkok 500fsb felett...
méghozzá persze 24/7-ben.... (ami persze nemcsak a cpu fesztöl fog függeni,
hanem a kiegészitök összehangolásától.. )
DS5-től indít ahogy nézem...nem látom nagyon értelmét...de biztos jó lesz...
Az adagolható feszek fogják stabilizálni a tuningot és nem fázis...már csak a kevesebb áramfelvételt nézem...
Szerintem a Quadok gyenge FSB-je nem az alaplapok miatt ilyen gyenge, hanem egyszerűen 2db Wolfdale ennyire képes. Szvsz P45-el se fog sokat javulni...

tetszik
mi akar lenni ez a channel A/B reference?
különbözőre lehetne állítani a csatornák feszültségét?

remélem azért késnek a gigák mert nem dobnak piacra sza@ biossal lapokat

Külön lehet adni a 2-2 duál ramnak a kakaót. Tehát párosával külön feszt adhatsz nekik.

pont az ellenkezöjét gondolom. úgy mondod mintha olyan sok tapasztalat lenne evvel kapcsolatban.
azért mert egy korábbi nagyágyu, nem ment , attól még egy másik steppinges mehet jobb FSB-t..
addig ameddig nincs tapasztalat felesleges ilyen következtetést levonni..
Ott a szerintem...
Mindenesetre hatalmas Yorkfield FSB emelkedésre nem számítok.

Szvsz semmivel se fognak több FSB-t menni P45-be, majd az új steppinges yorkok esetleg, de ezek ennyit bírnak, xs-en se látni sok 500FSB körüli yorkot. Ezt inkább Zájecnek írnám.
Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
[ Szerkesztve ]
BC 2:Szlobi

Tetszik ez az új giga bios, de asustól még messze van.
ja, kevesebb a bug ![;]](/dl/s/v1.gif)
Miért? Ánuszod van?
Igazad van, mert az asus nem nevezhető biosnak, inkább bughalmaznak.
Jól működne, ha tenné a dolgát, de nem teszi.
Ja Asus-om volt 8 éven keresztül minden egyes lapom, de mára már unom, uhhogy meglessük a kékeket.
Kék procihoz kék lap való. 
[ Szerkesztve ]
Mivaaan flémet akarsz?! 

Ezazz essetek nekem.
Jó csak vicc volt.
Amúgy nekem még mindég nem tetszenek a giga lapjai akármilyen jók.
[ Szerkesztve ]

Ez van, el kell fogadni
![;]](/dl/s/v1.gif)
szacsee:Ott a pont
[ Szerkesztve ]
Mindenki a saját szarját védi. 

Én nem védem az asust, tudom hogy egy szar amikor új chipsetet adnak ki.
Ezért se váltom le a jóöreg X38-at ezzel közel se volt annyi probléma mint egyeseknek p35-el.
Azért Gigabyte is szokott kezdeni szar BIOS-al. álá X48-DQ6, igazi trehány munka... egyik se jobb a másiknál, max a marketingben jobb az éjzusz.

a fene tudja van asus (inkább volt) P5E WS PRO-m meg X48-DQ6-m hát a kettöt nem lehet egy lapon emliteni sem a giga javára u.ez nagyjából megvan a P5K-E és a DS4 között is csak ott azért sokkal kissebb a difi mert asus biosát sikerült az utobbi idöbem némiképp rendberakni
Hi!
Lehet már kapni ezeket a lapokat vhol? Konkrétan a DS3 érdekelne, remélem lesz olyan mint a P35-ös elődje.
"Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át: Nem engedjük soha! soha Árpád honát!"

ánuszom van, de asus-om nincs 
CséZé:
nem
#552:
bocs, mégis csak van egy kis infó: [link]
[ Szerkesztve ]
ok, de mikor lesz available?
mod: mivel már úgy láttam az Asus-okból már van 1-2 db ami kapható.
[ Szerkesztve ]

ha körülnézel az apróhirdetés topikba akkor kapható DS5 , 45ért.. S.Y kollégánál..
nemsokára jön a többi tipus is.. kukkancs be hozzá..

Szerintem vásárlás elött azért érdemes megvárni a teszteket,addig énse nagyon akarok venni
,bár már adom elfele a nemrég vett lapomat

[ Szerkesztve ]

a kapható az túlzás, eddig csak egy keddi ígéret van

ez , igaz
rosszul fejeztem ki magamat.. csak igéret van eddig..
most váriálok azon hogy németböl hozatok a haverommal 155euro-ért.. olcsóbban megusznám..
Persze, én sem akarod beleugrani egyből, csak akkor érdekel a dolog, ha van olyan jó minimum, mint az elődje.

Esetleg DS3R-t tudok adni 32,5k-ért 
De DS5 és DQ6-om is van.
^sNO from HEAVEN | Vegyen levegőt, 10-ből 9 búvár ezt ajánlja.. | Okos pilóta alagútban nem katapúltál.. | Eladó: 3ds max 07 Biblia II. kötetes 5k

Hja és EP-s nem sima P
^sNO from HEAVEN | Vegyen levegőt, 10-ből 9 búvár ezt ajánlja.. | Okos pilóta alagútban nem katapúltál.. | Eladó: 3ds max 07 Biblia II. kötetes 5k

ds5, dq6-nak mi az ára?
nem próbáltak vmelyik lapot? 
[ Szerkesztve ]

a 45-sök mind EP-s..

DQ6 54k
DS5 45k
zájec: kösz, nemtudtam hogy nemlesz belőle energy mentes széria.

korrekt ár. pont ennyie gondoltam..nem olcsó, de ennyi az ithoni ára..
BP. is megoldható posta nélkül ?
Jó a DS5 ára.
Igazán jó lenne már teszteket olvasni... (PH!) vagy tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
gigának nem is lesz ddr3-as p45-je?

De.
P45T-Extreme... meg sztem DQ6 is lesz, de csak elöbbit láttam eddig képen.

hát sajna nemnagyon, de július 13-án megyek balcsira nyaralni akkor esetleg beadhatom, de azmeg sokálesz. 
Majd akkor szólj ha sima DS3 lesz 
Néztem a lapokon a kondikat, egyik piros másik kék. Mi a különbség köztük?

ne gondold, hogy sokkal olcsóbb lesz, kb pár ezerrel
az, hogy mikor melyik volt kéznél 
nekem az a pár ezer pont elég.
azt hittem valami élettartambeli különbség van köztük 

A DS3 lesz vagy 30k a DS3P azis jólesz még az kicsit olcsóbb valszeg 29-30k környékén, de ezek még a nagykerlistán sincsenek, inaktívban sem.
Az még 1-2 hét tuti

lehet az is van, de lehet csak a gyártó különbözik
nem értek a kondikhoz és eddig még nem adott nekem senki egyértelmű információt erről
sNORh:
a ds3p biztos nem lesz olcsóbb a ds3-nál
[ Szerkesztve ]
nem sürgős, nyár vége felé lenne aktuális

mi a meglátásotok ds4-röl?
nehezen tartom vissza magam hogy ne vegyek 1-et de némiképp az asus lapom visszatart ![;]](/dl/s/v1.gif)

valóban, nemtom mitnéztem be de ugyemlékeztem hogy mikor vettem a DS3P-met akkor a DS3 olcsóbb volt. De hogylettvolna drágább minkor 31-ért vettem télen és a DS3 csak vagy 25k volt
Ezt benéztem.. 

Elvileg DS5-ből is lesz/van[link]

te mint integetsz?

Hajolgat, az integetés az ez
, ja nem ez

[ Szerkesztve ]

1 jó lapja volt eddig életébe a DS3 azt meg el kótyavetyélte
csak megköszöntem (#576) P00By-t és (#566) Keldor papa -t 

Én is valószínűleg Gigát veszek. Vagy DS3R, vagy DS3P (ez is Gorneck miatt van
) lesz belőle. 
[ Szerkesztve ]
Kéretik nem rám fogni semmit... 

Mindenki vár, aztn a végén nekem kell venni egyet,mert a P5Q fronton ami van az egy vicc, ahogy elnézem
Bár Gigához meg nem fűlik a fogam,de nagyon kiváncsi vagyok ők is ilyen xarokkal jönnek-e elő,mint ánuszék...
Geeko in the wardrobe
Ha el tudnám adni árban itten vidéken a cuccaimat, akkor már SY-nál kopogtatnák.
De egy boltos szerint a P5K Deluxe használtan kb 14K-t ér, a T800-as Super Talentek pedig 3K/darab.
Igaz amikor megkérdeztem sejtettem, hogy nyomott árat mond rá, de ennyire.
Utána meg elküldtem az anyukájába, mivel ilyenekre hivatkozott, hogy átlagemberek nem a 2 PCI-E-s alaplapokat keresik, ezért csak annyit adna érte, mint egy 1 PCI-E-s csatis alaplap...szerintem megijedt, amikor az arcomba nézett ezek után. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ja kedd van! 
Miért, ott mi a szitu?
Fuvoláznak az alaplappal a tulajok. 
Miért, csak nem lett ez az ASUS is sz@r??? 
Hát hirtelen nem mernék átmenni a topikba és vastag betüvel User Errorról beszélni..
Bios KO egyértelmű.
Beteg és tom_tol is panaszkodik, valamelyiknél 500-as FSB-nél megáll a lap, bár nem ez a vége az tuti, na meg átállítanak valamit biosban (szorzó fsbstrap, ramidőzítés stb), akkor néha restart után vagy nem indul, vagy alapon..szerinted?
[ Szerkesztve ]

Majd a Gigát hesszeljétek.. alesza jó.. 
Hát ez nagyon gáz. Remélem nem maga a chipset a szar, hanem az ASUS-nál ittak sokat munka közben...
Kivárásra kell most játszani nincs mese, ASUS tuti bios háklis, Gigát majd meglássuk, de a chipset maga bizakodásra ad okot.. 
hát nem mondom, hogy nagy tuning mester vagyok, de:
alapra állítom. elindul
prime95 indit: error. restartolok, fixen adok a procinak 1,3-at, erre nem indul. kikapcs-bekapcs de nem indul. bios reset, indul, bemegyek, beállítom auto-ra, amire:
Bios recovery -összeomlott az egész, állítsam vissza a biost...

[link] Ezen meg a T-s DS5 nincsen rajta 
[ Szerkesztve ]
Csak benned lehet a hiba...
Mást elképzelni sem tudok... 

Gigabyte s775 GA-EP43-DS3L 22 578 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DQ6 52 920 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS3R 29 523 Ft 3 év
Gigabyte s775 GA-EP45-DS5 44 251 Ft 3 év
1. árak, B*ndit bazárjából.
Semper Fi

Egyátalán nem rossz 

Gigabyte GA-EP43-DS3L 36 hó gari 24'000
Gigabyte GA-EP45-DQ6 36 hó gari 53'000
Gigabyte GA-EP45-DS3R 36 hó gari 30'000
Gigabyte GA-EP45-DS5 36 hó gari 45'000
Ez meg SimonYananál
Gondolom már készül valami PH teszt. 
Inkább csak a szokásos szar BIOS-ok...
Én csak ismételni tudod magam: Kérem szépen, tapasztalatokat akarok a Giga lapokkal!!!