RAID/AHCI Software - Intel Matrix Storage Manager Version 8.5.0.1032
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
-Solt-
(senior tag)
Tudod mi lehet a gáz?
Ez remek alaplap 4 modulnak egyenként csak 1.8V-t tud adni...
Létezhet???
"Ha elérhetetlen, szent a cél, az elbukás is ünnepély..."
Everest, HW monitor kiírja...kétlem erősen amit írsz..egyszerűen xar a Cors ram...de mondhatnám, hogy nem P45 ready...

-Solt-
(senior tag)
Ezt kaptam egy másik fórumon:
Annak a dominátornak ez a száma:
CM2X1024-8500C5D
Jah és ez lehet a baja:
1. 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR2 1200/1066/800/667 MHz memory modules
(Refer to Memory support list for more information)
Ha elolvasod 4 modulnak max. modulonként 1.8V-ot tud adni ez az alaplap. Vagyis általában a Corsair és OCZ modulok 2-2,2 V-on tudják ezt a tempót. Alatta viszont instabil. Vagyis ennyit egy P45-ös lapról, ha 4 modulnak nem tud 1.8V-nál többet adni...
BIOS frissítés, feszemelés a memóriának és talán menni fog. Ha nem, akkor IJ!
Hülyeség szerintem...DS3-at nemhinném, hogy ennyire visszafognák tuningban.
Azok meg a gyári specifikációi.. amúgy, meg 8Gb a max asszem. 

-Solt-
(senior tag)
Az everest fel sem ismeri a lapomat!!! 
Ja tényleg... jut eszembe... van valami olyan az everesten, hogy az alaplapon valami burkolatba behatolás történt-e... erre nálam azt írja: Igen! 
A régi lapomnál ott NEM volt... :S

DarkChild
(tag)
Egyes PC-házakban (régi CaseTek 1026-omban pl) van egy kapcsoló, ami ha leveszik a ház oldalsó fedelét, kiold, és ha a hozzákapcsolt vezeték rá van dugva alaplapra, akkor riaszt, stb, stb. Na akkor írja itt, hogy "behatolás történt"... meg úgy látszik alapértelmezésben is, ha nincs rákötve semmi azokra az alaplapi "tüskékre" 

-Solt-
(senior tag)
Tiszta stressz egy új konfig! 3. napja van meg... de eddig játékot még nem látott... ő játszik én velem... kezdek stresszes lenni... az én beépített orthosom egyre gyakrabban jelez hibát nálam! 

-Solt-
(senior tag)
Használ valaki 4x1GB ramot? Kíváncsi lennék, hogy milyen ram...

DarkChild
(tag)
Pl. én
4db 1 gigás modul ebből. Nincs semmi tuning, FSB 333MHz-n, E6550-es proci 7-es szorzóval 2.33GHz-n, RAM-ok 2.40-es szorzón 800MHz (1.8V). A lap DS4-es - hibátlanul megy minden 

-Solt-
(senior tag)
Akkor olvasd el ezt... enyhén felhúzott a csóka: [link]
Megpróbálod húzni egy kicsit a ramot, hogy kelljen neki még fesz? Kíváncsi vagyok bebootol-e...
[ Szerkesztve ]

DarkChild
(tag)
Huuhh, hát hogy őszinte legyek ilyenkor már nincs sok kedvem szívni vele 
Ámde: a korábbi megboldogult lapom - P35C-DS3R - simán vitte ugyanezeket a RAM-okat (mind a 4-et, eccerre') 1066MHz-n, úgy rémlik akkor 2.1-2.2V-t kapott a laptól.
A Vista viszont "csodás" kékhalálokat produkált bebootolás után, így nagyon hamar vissza is vettem mindent alapértékekre - azóta nincsenek is ilyen X-aktába illő paranormális jelenségek 

-Solt-
(senior tag)
Hmmm... kezdek attól félni, hogy a lappal van a gáz... 

swoody
(senior tag)
Sziasztok.
Gigabyte EP45 DS3R alaplapom van F4-es bios-al.Van értelme frissiteni ujabbra?
Nem tudom hogy van e köze hozzá de az ati drivere szinte minden inditáskor hibát észlele.Ez a windows betöltö képernyő után van.Ezért nem tudom hogy a bios frisités megoldaná e a problémámat.Ez vagy megoldik mássodik inditásra vagy nem és probákozhatok tovább.Ez elöfordul xp,vista - 8.6,8.6hotfix8.7,8.8,Gyári driver is.
A gigabyte honlapján ezt találtam: CPU Support List Intel E8400 F5 akkor már csak emiatt is érdemes lenne fristeni a bios nem?
Garancia marad a bios frissitéssel?
Config:
Gigabyte EP45 DS3R
Intel E8400
Sapphire Ati 4850 512mb
CSX 2*1gb OC kit @800mhz
Elöre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]

Forrest Gump
(kvázi-tag)
Igen fríssíts!
Nem lesz gond.
Üdv Gorneck23!
kipróbáltam ezeket a beállításokat, de prime alatt kifagyok.
8*450, 5-5-5-15@standard ezt is próbáltam turbon is
NB strap (MCH latch): 333
Multiplier: 2,0B
CPU Vcore:1,3V ez volt már 1,35V is
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: normálon nem bootolt a a masina...1,2V-ra téve simán...
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,0
DRAM Termination: normál
EP35-DS3-nál 8*475 1,35V ramok 1066-on 5-5-5-15-be és asszem turbon igy simán ment,de ebbe a lapba nem tudom beállitani. a ramjaim még 800-asok, jövöhéten lesz meg az 1066-os kingmax. segítséged előre is köszi.
pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

Macka
(PH! kedvence)
Végre hétvége!
Talán ma lesz időm a tuningra....
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

Strangerpro
(kvázi-tag)
Jobb reggelt mindenkinek!
4G akarom hasznalni a 8400-emet, melyik jobb a procinak, 9x 444 vagy a 8x 500 vagy a 7,5x 530 ?

-Solt-
(senior tag)
Én szívok ezzel a lappal... 4 modullal be sem bootol... sőt már ott tartok, hogy 2x1 GB rammal default bios után a ramnak megadom a neki járó 2.1V, majd az orthos és prime is azonnal hibát jelez! A ramra is, és külön a cpu-ra is... 

Macka
(PH! kedvence)
A 7.5x 530... 
Milyen ramok ezek?
1,3 MCH-val?

swoody
(senior tag)
Szóval gari is marad?
A-Data Vitesta Extreme 2*1GB 800+
azt még nem próbáltam
de 3200-on 800MHz-en mennek a ramok ugy megy 
[ Szerkesztve ]
pokol ura felhasználónak 25 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! ( Üzletszabályzatom: http://href.hu/x/c0wr ) Vasárnap senkinek nem veszem fel a telefont!!!

swoody
(senior tag)
Leszedtem a Gigabyte honlapjárol a F8-as bios.Ez egy "exe" winbol is lehet updatelni?
Nem nagyon értem még ezeket a fesz adásokat most is alapon van minden.Sokan irtátok hogy bios felrakás után több feszt kellet adni ramnak,cpunak stb.. .
Oldalamon fent van...mit merre hogyan...
[link]

Macka
(PH! kedvence)
Van egy sanda gyanúm, hogy nem 16x megy a Pci-e. Ezt hol is tudnám megpislantani, illetve hogyan tudnám rendesen beállítani? 
Cpuz...mainboard...

Macka
(PH! kedvence)
Pedig 16x-et ír...
Akkor jó az...

swoody
(senior tag)
Köszi.

Frenky89
(őstag)
Első nekifutásra (na jó másodikra
): [link]

Frenky89
(őstag)
Vágom a feltételeket, mert azért néha ránézek a weblapodra, de egyelőre úgyis csak próbálkozok. A kép meg mutatóba készült.
Mod (az előzőhöz): 1,225V = VID
Nem azt Tééé...listába amit csináltam...
Szal jól írtam e be mindent...

Frenky89
(őstag)
Jah sry! Nem láttam magam mert FF3 gyorsítótárból nyitotta meg, így nem vettem le mi a helyzet. 
Mellesleg MCH Core-on kívül minden fesz normál, csak manuálisan beállítva. 

-Solt-
(senior tag)
Gorneck!
Már ott tartok, hogy két modullal default bioson, csak a ramnak adok 2.1V, de azonnal hibázik az orthos ram és cpu teszt is...
Áhhh... mégse... leszedtem, újra raktam és most legalább alapon jó!
Kész vagyok már...
Az a baj, hogy nincs olyan ismerősöm sem, akinek lenne 4 modulja, hogy kipróbáljam másik rammal is...
[ Szerkesztve ]
Cserélj 2*2-re, ha ennyire nem bírsz vele és ennyire kell a sok ram...majd 1-2 év múlva talán szükségem lesz több ramra...

-Solt-
(senior tag)
Az lesz... már fent van a 64bites Vista... elvből nem engedek a négyből 
FSX miatt kell...
FSX?
Aztán merre lakol, mert sokakon segítettek ám itt a PH-n, hogy személyesen taliztak és öröm e bodottá.. 
Gorni: Microfos termék...Flight Simulator X, ha nem az, akkor öregszem. 
[ Szerkesztve ]
Akkor már értem miért zabálja a ramot...
Kib.szott MS termék. 
640Kb mindenre elég!!! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Macka
(PH! kedvence)
Problémám akadt.
Lapba bekerült 9800 GX2 gyakorlatilag 1 VGA teljesítményét nyújtja. Megnéztem Pci-e 16x megy, de gyenge. Nem elég neki a 4.2 Ghz, vagy mi????
Probléma oka: NV ![;]](/dl/s/v1.gif)
Na jó akkor sorgyában: Mivel SLI hidat használ a g.ci, ezért olyan játékoknál csekkolj, ami pl SLI-ben domborít. PH-s tesztet nézz meg, ahol GX2-vel tolták és hasonlítsd össze, hogy kb jó-e..
Lapnál izé Vga-nál PEG, vagy PCI-E-re van állítva (valaki mondta, hogy számít, de asszem CF-nél, de egy misét megér)...Aztán nemtom én Ánuszos vagyok, de a Robust graphic booster vagy mi a fene az mi célt szolgál? Ha mán úgyis kivi vagyok rá, legalább gorni megaszongya..
3DMark-ban nézted? Ott kijön az SLI előnye elvileg.
Őőő új a kártya?
Mármint? Miért lenne gyenge? Egy 4870 és GTX 280 képest az mondjuk...szörnyű, de ezek kistesóik is megszorongatják a karid...ha nem a megfelelő játékkal teszteled...
[ Szerkesztve ]
Robustnak sok köze nincs ahhoz amiért belerakták a biosba...nekem anno pl működött és gyorsított a karin, most meg vhogy kedvem nincs próbálgatni...Gears of War van úgyis csak a gépemen...

-Solt-
(senior tag)
Erdőkertes, de gyakorlatilag naponta tiszteletemet teszem a bűnös városban! 
Egyébként már a szándékot is köszönöm... ha az Iponnal nem jutok előrébb, akkor felteszem majd a nagy kérdést!
)
No igen, az FSX az a játék, amivel csak a NASA-nál tudnak játszani! 
A krízis ehhez képest egy optimalizált játék! 
[ Szerkesztve ]

swoody
(senior tag)
Easytune progival windowsbol tudok adni feszt a ramokank,meg tudom állítani az időzitésket?

Macka
(PH! kedvence)
Az, hogy 167xx pontot dob Mark06-ban, 4.2 Ghz CPU-val. Harmatgyenge. Crysis 1680x1050-ben 2xAA XP, high 35-40 FPS.
szacsee: Nem, 3 napos...
Amúgy, igen, új.
[ Szerkesztve ]