Helló!
Előre is elnézést kérek a tudatlanságomért, kizökkentem pár éve a "hardverek forgatagából"
, illetve azért irok ide, mert húzzák a szivem ezek az alaplapok 
Lefüstölt a régi Atholon2400+,9600pro Radon,512 mb ramos gépem 
Nekem itthonra elég volt (ramból azért nem), keresem az alternatívát...
1. Költséghatékony : mATXes tuningra alkalmas alaplap, 2Gb használt memória, egy Intel 2*** agyontuningolt Dual Core processzor - kb 30 ból kijönne (vinyó,DVD,többi marad)
2. Igényesebb : mATxes 790gx alaplap, x2 - es BE procc ( gondolom jobb tuninglehetőség - szorzóra gondolok - , meg nincs szükség még 4 core-ra), illetve integrált VGA, amig nemkapok mellé egy HD4850est majd szülinapomra
, de addig is kijátszom a Hitmaneket fullon 
Lehetőség :
1. Biostar [link]
- 75 euro
2. Gigabyte [link]
- 126 euro
3. MSI [link]
- 137 euro
Proci bele : AMD ATH64-5000BOX-Black x2 Dual-Core AM2 --- 15 körül
Kérdés :
- ez a Biostar lap mért durván feleannyiba kerül ? vagyis inkább , hogy minőség miatt, vagy csak azért, mert kevesebb a sideramja meg csatlakozója ?
- ez a procc jól tuningolható ? ... mondjuk, hogy mellé majd egy jó VGA-val menjenek a játékok... (igazából 17es TFTre lesz max, szóval nem kell brutál erő)
- ez a proci AMes, szóval 800Mhzes a max memória hozzá ?
- Giga lap most tényleg rosszabb, mint az MSI ? (itt eléggé le van húzva)
A lényeg, hogy bújom a netet már pár napja és egyre jobban elbizonytalanodom...
Nekem nem a tuning a cél, de nem áll tőlem távol a dolog... ahogy a játék sem
... de nem kell nekem, hogy rekordokat döntögessek, hanem egy új és megbizható gép...
A lényeg : 1280x1024 ben látom a világot
, net, zene, CS2, film, torrent megy ... legtöbbször egyszerre valamennyi ...
Kell e nekem ez a (AMD) konfig újonnan, vagy keressek használtak közül (INTEL) és kielégit egy feleannyiba kerülő is ?
Tudom, hogy sok szöveg után feltettem egy béna kérdést, de próbáljátok lécci subjektiven megítélni a helyzetemet... nem akarom hiába szórni a pénzem számitógépre, de szeretnék játszani pl a Bioshockal... (egy csendes HD3***is jó nekem ha kielégit, nem verem nagydobra a konfgom)
Rosszkor jött ez a "kényszergépváltás" és nagy a dilemma !!
Ha volt ingeretek elolvasni mindent és irtok postot, akkor a véleményeket köszönöm és ígérem, hogy máskor a fáradt gőzbe irok, ha szófosásom lesz

[ Szerkesztve ]
Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et