Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) TomBoy1986 válasza Bon3ss (#50) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már leírtam, olvasd újra.
Tudom, hogy a PWM halt meg, mert az füstölt el.
Másrészt meg nem volt tuningolva egyáltalán az utóbbi két hétben, s előtte is csak alapfeszültségen (1-2 próbát leszámítva).

Mégpedig pont abban, amire válaszoltál :D
Kicsit figyelmetlen voltál.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#52) Gyuri27 válasza TomBoy1986 (#51) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért az valami csoda, hogy az asus 40k alatt nem tud lapot gyártani. Lassan az ember előbb gondolkodik asrockban. Mert jobb és olcsóbb így futja be procira :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#53) TomBoy1986 válasza Gyuri27 (#52) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No comment.

De annyi előnye van, hogy nem tudod kinyírni, mert makacs, s élni akar ;]
Cserébe nem enged tuningolni.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#54) Bon3ss válasza TomBoy1986 (#51) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Újra olvastam, elég érdekes dolog ez a PWM elhalálozás. :U

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#55) TomBoy1986 válasza Bon3ss (#54) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudok mit tenni, azóta kicserélték, ott kipróbáltuk az újat, működik, és pihen szépen a dobozban.

Ja meg eladósorban is van.

(#56) Bon3ss válasza TomBoy1986 (#55) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nekem nincs semmi problémám Gigabyte lapokkal, a következő is az lesz, majd a távoli jövőben.

(#57) Gyuri27 válasza Bon3ss (#56) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Vannak rossz szériák sajna. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#58) Bon3ss válasza Gyuri27 (#57) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Remélem a DS4H nem ilyen széria, idővel kiderül úgy is.

(#59) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Olcsóbbra számítottam. DQ6 árában láttam egy üzlet listájában, vagy talán drágábban. 31.200.- Ft. viszont cserébe nincs raktáron. :(

Pedig újonnan ha lehetne kapni 30K-ig meg is venném. Azért azt változatlanul érdekesnek tartom, hogy ebben a lapban jobban megy a phenom, mint a többiben. Mármint nem kifejezetten a giga lapokra gondolok, hanem az új déli hídra.

(#60) Oliverda válasza antikomcsi (#59) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na akkor abban az üzletben ne vásárolj. :D

Ha minden igaz nándikánál lesz 1 héten belül 26-27K környékén. ;)

...de máshonnan is hasonló árat hallottam.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#61) Oliverda válasza antikomcsi (#59) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is érdekesnek tartottam, sőt egy ideig kamunak hittem az egészet de nagyon úgy fest hogy nem az. +200-400MHz is meglehet akár. Bár ez lap függő is mert pl. az ASUS féle 790GX ACC opciója eddig a tapasztalatok alapján egy kalap. A Giga ellenben elég jónak tűnik ilyen téren is. Amúgy az ACC a 45nm-es Phenom procikkal is szuperálni fog.

Itt egy XS-es arc akinek a procija 2.8-at ment max MSI K9A2 Platinum-ban és a Giga-ban elment vele 3.3-ig. [link], [link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#62) antikomcsi válasza Oliverda (#60) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Akkor nem fogok, bár ha akarnék, se tudnék, mert nincs nekik (se)! :DDD :D

A 3300MHz az egész jó, a windsorok se tudnak sokkal többet, nekem pedig a magas órajel számít a játék miatt. Egy ilyen lappal már alternatíva a phenom a 6400+-al szemben.

Már csak azon gondolkodom, hogy legyen egyelőre mégis erős x2, és denebre cseréljem majd, vagy jöjjön egy 9850BE-le. :F

(#63) Oliverda válasza antikomcsi (#62) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Te tudod, de mostmár lehet hogy megéri megvárni a Deneb-et. Ha minden jól megy akkor november végén jönnek.

(#64) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Valaki tud már megbízható forrást?

(#65) idegbeteg18

idegbeteg18
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Ez az alaplap jó lesz majd egy Deneb procihoz?

(#66) antikomcsi válasza idegbeteg18 (#65) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szia!

Jelen információk szerint igen.

(#67) daa-raa válasza idegbeteg18 (#65) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért ne lenne? Egy most megjelenő lapnak ez lényegében kötelező.

Si vis pacem, para bellum.

(#68) idegbeteg18 válasza daa-raa (#67) üzenetére

idegbeteg18
(kvázi-tag)

Köszi a válaszokat!
Azért kérdeztem mert nem tudtam.

(#69) szergej

szergej
(kvázi-tag)

Helló!

Előre is elnézést kérek a tudatlanságomért, kizökkentem pár éve a "hardverek forgatagából" :), illetve azért irok ide, mert húzzák a szivem ezek az alaplapok :)

Lefüstölt a régi Atholon2400+,9600pro Radon,512 mb ramos gépem :(
Nekem itthonra elég volt (ramból azért nem), keresem az alternatívát...

1. Költséghatékony : mATXes tuningra alkalmas alaplap, 2Gb használt memória, egy Intel 2*** agyontuningolt Dual Core processzor - kb 30 ból kijönne (vinyó,DVD,többi marad)

2. Igényesebb : mATxes 790gx alaplap, x2 - es BE procc ( gondolom jobb tuninglehetőség - szorzóra gondolok - , meg nincs szükség még 4 core-ra), illetve integrált VGA, amig nemkapok mellé egy HD4850est majd szülinapomra :D, de addig is kijátszom a Hitmaneket fullon :)

Lehetőség :

1. Biostar [link]
- 75 euro
2. Gigabyte [link]
- 126 euro
3. MSI [link]
- 137 euro

Proci bele : AMD ATH64-5000BOX-Black x2 Dual-Core AM2 --- 15 körül

Kérdés :
- ez a Biostar lap mért durván feleannyiba kerül ? vagyis inkább , hogy minőség miatt, vagy csak azért, mert kevesebb a sideramja meg csatlakozója ?
- ez a procc jól tuningolható ? ... mondjuk, hogy mellé majd egy jó VGA-val menjenek a játékok... (igazából 17es TFTre lesz max, szóval nem kell brutál erő)
- ez a proci AMes, szóval 800Mhzes a max memória hozzá ?
- Giga lap most tényleg rosszabb, mint az MSI ? (itt eléggé le van húzva)

A lényeg, hogy bújom a netet már pár napja és egyre jobban elbizonytalanodom...
Nekem nem a tuning a cél, de nem áll tőlem távol a dolog... ahogy a játék sem :) ... de nem kell nekem, hogy rekordokat döntögessek, hanem egy új és megbizható gép...

A lényeg : 1280x1024 ben látom a világot :), net, zene, CS2, film, torrent megy ... legtöbbször egyszerre valamennyi ...
Kell e nekem ez a (AMD) konfig újonnan, vagy keressek használtak közül (INTEL) és kielégit egy feleannyiba kerülő is ?

Tudom, hogy sok szöveg után feltettem egy béna kérdést, de próbáljátok lécci subjektiven megítélni a helyzetemet... nem akarom hiába szórni a pénzem számitógépre, de szeretnék játszani pl a Bioshockal... (egy csendes HD3***is jó nekem ha kielégit, nem verem nagydobra a konfgom)

Rosszkor jött ez a "kényszergépváltás" és nagy a dilemma !! :( :W
Ha volt ingeretek elolvasni mindent és irtok postot, akkor a véleményeket köszönöm és ígérem, hogy máskor a fáradt gőzbe irok, ha szófosásom lesz :Y :))

:R

[ Szerkesztve ]

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#70) MC Pite válasza TomBoy1986 (#44) üzenetére

MC Pite
(őstag)

Honnan szereztél ilyen lapot?

[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

(#71) Oliverda válasza szergej (#69) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Röviden, én a Giga-t venném ezek közül ha hosszabb távra tervezel vele.

(#72) szki válasza szergej (#69) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

A 790GX nem mikroATX-es! ATX isbefér a házba?

(#73) szergej válasza szki (#72) üzenetére

szergej
(kvázi-tag)

Köszi a válaszokat !
Tényleg nem mATXes, én a VGA miatt néztem csak, a méret nem lényeg ... sőt, még bele is megy akkor az összes tv-kártyám...
Amúgy a házat még nem néztem, a szobámban mindegy hogy mekkora, csak alapból az a dilemma, hogy kell e nekem az alaplapinál jobb VGA egyelőre ...
vagy most szemezek az új E5200as procival ...
Egy ilyen Black Edition mennyivel jobban húzható fel, mint egy sima ?? mert sehol eddig nem láttam összehasonlitást ...

Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

(#74) applause

applause
(tag)

Tud valaki 790gx-es alaplap beszerzési helyet?

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#75) Oliverda válasza applause (#74) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elvileg a jövő héten már elérhető lesz ez a Giga.

(#76) applause válasza Oliverda (#75) üzenetére

applause
(tag)

Köszi!

Melyik legyen inkább?

GA-MA790GP-DS4H vagy DKA790GX Platinium.
Főképpen a használhatóság, teljesítmény tekintetében.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#77) Oliverda válasza applause (#76) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a Giga.

(#78) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

miben jobb/tobb az sb 750, mint a 700? allitolag phenom tuningnal szamithat +2-300 mhz-t. igaz ez? :F

(#79) daa-raa válasza gyiku (#78) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

(#80) applause válasza Oliverda (#77) üzenetére

applause
(tag)

Ha már Giga, azon dual Bios van-e?

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#81) daa-raa válasza applause (#80) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Van.

(#82) applause válasza daa-raa (#81) üzenetére

applause
(tag)

Köszi!
Olvastam, de eddig nem vettem észre a leírásban.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#83) gyiku válasza daa-raa (#79) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

:R

(#84) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

itt 31.2k [link], itt meg 28.4 [link]. na, alakul ez :K

[ Szerkesztve ]

(#85) Oliverda válasza gyiku (#84) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kár hogy mindkét helyen csak listán van.

(#86) gyiku válasza Oliverda (#85) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

naja, de az ara kiderult, nekem meg nem egeto most ilyet vennem :)

(#87) cowboy_bebop válasza gyiku (#84) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Egy GA-MA78G-DS3H 17K.

Ezek után kérdés h. megér-e 11/14K-t a 128MB sideport memória (ami állítólag 5%-ot gyorsít az IGP-n), meg az külön órajel-generátor, ami meg csak a Phenomokon segít.

(#88) gyiku válasza cowboy_bebop (#87) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

direkt olyan lapot akarok majd venni dec-jan kornyeken, vagy kesobb, ami jo lesz phenom ala is.

(#89) Oliverda válasza cowboy_bebop (#87) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GA-MA78G-DS3H-val elég sok a gond, másrészt pedig a 790GX nem csak a SidePort-ban különbözik a 780G-től. A két lap között lévő alapvető különbségekről már ne is beszéljek.

(#90) cowboy_bebop válasza Oliverda (#89) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Nálam tökéletesen működik, pedig még arra is vetemedtem h. a 3850-et a PCIE2.0 4X-es slotba rakjam a jobb hőeloszlás miatt.

Egyébként annyi a különbség a 780G és a 790GX között
- északi híd terén: h. az IGP 700mhz-en megy, illetve a CFX támogatás (h. ha az IGP mellé 2 darab 3450-et akarnál bekötni, értelme szerintem nem sok);
- déli híd terén: a külön órajel-generátor illetve a RAID 5 támogatás.

Ehhez a Gigabyte hozzárakta a Sideportot meg a heatpipe-os csodahűtőt.

De ha nekem nem hiszel, higgy az AMD-nek.

[ Szerkesztve ]

(#91) Oliverda válasza cowboy_bebop (#90) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én még sok jót nem hallottam a DS3H-ról.

Nem csak ennyi nézz utána kicsit alaposabban. ;)

Az ACC pedig mellékes...ugye? :U

(#92) cowboy_bebop válasza Oliverda (#91) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Az AMD oldalát találtam a legmegbízhatóbbnak, főleg h. ott minden piszlicsáré dolgot feltüntetnek a marketing miatt.
Az ACC-t eddig is írtam. Na, majd ha jönnek a 45nm-es Phenomok talán meg fogja érni a 1.5-szeres árat a DS3H-hoz képest, addig meg talán még az ára is megy le.

Remek lap a DS4H.

(#93) Oliverda válasza cowboy_bebop (#92) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ok, akkor miért írtad az elején gyikunak hogy csak a 128MB sideport meg az órajelgenerátor a különbség? ;]

(#94) cowboy_bebop válasza Oliverda (#93) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Nagyon jó lap lett a DS4H, csak nem ennyi pénzért.

[ Szerkesztve ]

(#95) daa-raa válasza cowboy_bebop (#92) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

AMD oldalán lóf@sz érdemi információ sincs a chipsetekről. Ami van, az max ömlesztett marketingrizsa.

[ Szerkesztve ]

(#96) Oliverda válasza cowboy_bebop (#94) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem az volt a kérdést hogy szerinted megéri-e hanem hogy miért írtál fél információkat. :U

Szerintem pedig megéri ennyi péznzért.

(#97) Yutani válasza Oliverda (#96) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kiskeres haverom már múlt héten tudott volna nekem hozni egy ilyen Giga lapot (790GX) 29k körül, de arra azt mondtam, várhat még. Illetve ő is azt javasolta, mivel vadi új termékről van szó, az ára néhány hét múlva lejjebb mehet. Nekem meg annyira nem sűrgős, de nagyon is valószínű, hogy ez lesz a követlező lapom. (Abit már nincs, a többi meg nem szimpi.)

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#98) Oliverda válasza Yutani (#97) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen? Írok neked. :)

(#99) cowboy_bebop válasza Oliverda (#96) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Elsőnek a CFX-et meg a RAID 5-öt felejtettem ki. Azért ezek nem olyan funkciók, amiket az emberek többsége használna. ;]

(#100) Oliverda válasza cowboy_bebop (#99) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Illetve azt hogy az IGP default 700MHz-en megy 500 helyett és a többi apróság... Ne eröltesd szvsz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.