Szia!
Neked pedig a fáradtságot köszönöm
, hogy megnézted a saját gépeden!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Sonny C.
(tag)

daa-raa
(MODERÁTOR)
A #499-ben linkeltem róla egy kis hivatalos infot.
Si vis pacem, para bellum.

Weaver
(senior tag)
az ugye normális, ha bios-frissítés után alapbeállításokra áll vissza a bios setup?
és az meg ugye hülyeség, amit vki írt, h a dual bios miatt kétszer kell megcsinálni a bios update-t. (?)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

Sonny C.
(tag)
Szia!
1, szerintem normális, legalábbis úgy emlékszem a régebbi alaplapjaim BIOS-frissítése után mindig visszaálltak a gyári értékek (ezen a lapon, még csak egyszer frissítettem)
2, ezt egyszeri frissítést csak egyszer csináltam, nem emlékszem semmi olyanra, hogy kétszer kellett volna frissíteni a Dual-Bios miatt 

Sonny C.
(tag)
Köszi!
Elolvastam!
A DualBios azért van, hogy ha valami geb*sz csúszik a frissítésbe állításba akkor onnan olvassa ki az értékeket. Azt nem lehet módosítani.
Normális, hogy visszaáll ha az @Bios-ban kipipáltad. (alapból kivan)

Weaver
(senior tag)
köszi!
9.1 catalyst nálatok felismerte a chipsetet? nekem nem. friss winre installtam és csak a vga-t telepítette, az alaplap többi része kérdőjelekkel virít az eszközkezelőben.

KicsiPit
(kvázi-tag)
Sziasztok!
OCZ Reaper 1150Mhz 2x2Gb memoriát vki hasznalt már ezzel a lappal?
Gigabyte 790GP DS4H; AMD 940BE; 4Gb OCZ Reaper 1150; Gigabyte HD 5870; CoolerMaster V8; Thermaltake VA8004BWS; Gigabyte Odin 800w GT; BENQ E2200HDA

Templomegere
(senior tag)
szia ! én igen

KicsiPit
(kvázi-tag)
Akkor ezek szerint mindenOK vele? mekkor fesz kell neki?
Gigabyte 790GP DS4H; AMD 940BE; 4Gb OCZ Reaper 1150; Gigabyte HD 5870; CoolerMaster V8; Thermaltake VA8004BWS; Gigabyte Odin 800w GT; BENQ E2200HDA

Weaver
(senior tag)
pontosabban az eszközkezelőben az "egyéb eszközök / SM buszvezérlő" az, ami kérdőjeles maradt a 9.1 telepítése után. légyszi nézzétek meg nálatok rendben van-e ez.

Templomegere
(senior tag)
minden ok vele , a gyári speckó szerinti 2.2V az 1150 cl 5.6.6.x -hez nekem ezen a feszen ment cl 5.5.5.18-ban , 1066-on meg 2.0V-al hajtom

KicsiPit
(kvázi-tag)
Ezen kívül milyen ramokat ajánlanátok még ebbe a lapba?

evo86
(újonc)
Ezt is szereti: Corsair Dominator 4GB PC2-8500 
AMD Fan Powa!!!

KicsiPit
(kvázi-tag)
Köszi
de már megrendeltem a cuccost... 

hBR
(tag)
Nem biztos, hogy pontosan ide illik a probléma, de az alaplapi hangkártyát használom és kis gondom akadt vele. Ha szól valami zene (winamp) és csinálok valamit közben sokszor előfordul h a hang elkezd akadni.
pl. ha total commanderben görgetek lefelé akkor is csinálja. Elég idegesítő probléma. Találkozott már valaki ilyennel?
A drivereket felraktam mindent a cd-ről. Jah és Vista64-et használok.
Válaszokat előre is köszi!
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!

Weaver
(senior tag)
alaplapi hangot nyomatom én is, de nincs vele gond. amit ki lehet próbálni, h csak akkor csinálja ha winamp alól megy a zene? próbáld ki pl wmp-el is. a másik amit ki lehet próbálni, h leszeded a giga weboldaláról a legújabb drivert és kipróbálod azzal is.

hBR
(tag)
Legújabb drivert leszedtem, azóta aligha akar működni az egész. Eleinte jó volt aztán azt vettem észre, hogy a winampon kívül (az is 20 perc állítgatás után) semminek nincs hangja. Már kezd elég frusztáló lenni.

hBR
(tag)
Nahh megoldódott a probléma, eléggé belekeveredtem ebbe a sok outputba, hogy akkor melyik alapértelmezett, melyik dolby. Most a hang szól mindig, de a pattogás terhelés alatt nem szűnt meg.

tozo63
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nekem az alaplap kistestvére /MA78GPM-DS2H/ van.amin ua. a hangkari van integrálva és ez a probléma nekem is jelentkezik amikor matatok menet közben.Én a Magix MP3 lejátszót használom,tehát valószínüleg nem a lejátszóprogival van gond.
Ez érdekes dolog!
Olyan gyönyörűen lehet programozni, hogy mit mibe kötsz.
Én pl azt se tudtam, hogy mindegy mit melyik csatiba dugok!
Jobb klibb csatlakozás átprogramozása és azt állítok be amit akarok!

tozo63
(kvázi-tag)
Igazad van abban,hogy rengeteg beállítási lehetősége van.viszont el kell,hogy mondjam,lehet,nem ide tartozik,de egyenlőre befejeztem az alaplapi hanggal való kísérletezést.Mikor eladtam az Audigy2 ZS-emet,úgy gondoltam,hogy zeneileg kiszolgál engem az integrált hangvezérlő,de rájöttem,hogy ez nagyon messze van attól a minőségtől,amit a ZS 2 kínál.Úgyhogy sikerült újból beszereznem egy ilyen hangkarit és elmondhatom,hogy megint élvezem az igazi Hi-Fi közeli hanghatást,amit sajna az integrált nem tud utolérni.Nem lesajnálni akarom az alaplapi vezérlőt,de igazi zenehallgatásra nemigazán jó.

eladohardver
(senior tag)
AHCI módot hogyaszöszbe? Mit kell beintegrálni az xp telepítőbe hogy működjön?
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

Weaver
(senior tag)
hát nem lett ebből egy mainstream lap az biztos, nem nagyon pörög a tolyik. 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Nem is szánták mainstreamnek...

Weaver
(senior tag)
örvendezzünk! 
a legújabb bios tartalmazza az előző összes újításait/változtatásait ?
daa-raa: elvagyunk szépen csendben, amíg ki nem nyomatnak új Giga lapot a legújabb chipsettel , mert akkor váltok arra rögtön. remélem nem 3450 -es VGA lesz rajta ahogy ígérik... bízom egy erős int.vga-ben mégha ezzel egyedül is vagyok.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Legújabb chipset kb egy fél év múlva lesz.

Gülredy
(kvázi-tag)
Nem tudtam hogy hova írjak, így ide teszem:
Tudna valaki segíteni Kingmax tiny BGA 1066-os memóriák beállításában? (időzítés fesz stb)
Azért is kellene mert húzni szeretném a procim (9950) de 3ghz felett stabli eredményt nem sikerült elérnem, aztán a memóriára gyanakszok.. (de helyesbítsetek ki ha tévedek)
Habár mindenképp fontos lenne.
Megyjegyzésnek írnám még hogy a mai napon frissítettem a biost F4-esre és minden stablina működik.
válaszokat előre is köszi!

lacika2727
(újonc)

dutsh
(fanatikus tag)
Cooler Master Hyper TX2
Cooler Master HYPER 212
Socket AM2/AM2+ kompatibilitás a lényeg. Mindkettő OK.
Q6600 4ever! =) ●●●●●●●●●● Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

Pyro
(lelkes újonc)
Hali,
bár pontosan nem ez a típusú lapom van de 790es, ezért gondoltam itt is jó lesz a kérdés. 4*1Gb Kingston HiperX párba válogatott ram nem működik dual chanel módban. Hogy tudnék ezen változtatni?
"...téged még a Bushmanok is kitagadnának..."

Weaver
(senior tag)
új bios
F4V 2009/05/22

applause
(tag)
Valami részletesebb infó van-e?
Sony Vaio VPC-SE2F1E

dutsh
(fanatikus tag)
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van e tapasztalat Crucial ramokkal ebben a lapban?
Q6600 4ever! =) ●●●●●●●●●● Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

Tom19
(tag)
Sziasztok!
Vista x64 alatt optikai kimeneten hogyan lehet váltani a Dolby módot? Tehát pl hogy Pro Logic 2 legyen? Vagy csak Digital Live van?
Köszönöm!

Weaver
(senior tag)
1 tömör mondat a honlapon 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Lehet tévedek, de DS4H-nál pl még DDL sincs, csak DHT... UD4H detto. (UD3H-nál meg semmi ilyesmi.)
Ha lehetne állítani, akkor azt a Sound -> Playback -> Realtek Digital Output -> Properties -> Dolby alatt tudnád. A Supported Formats-nál pedig azt választhatod ki, hogy egyáltalán milyen jelet próbáljon feldolgozni.

gallus
(tag)
Sziasztok!
A 939-es lapoknál 2db. memóriát tud kezelni 1T-ben
4-et már csak 2T-ben.
Itt is így van?
Köszi.

Payskin
(újonc)
Sziasztok!
Kaptam egy alig használt ilyen alaplapot, egyetlen baj van, hogy hiányzik az a hátsó fém takarólap, ami hátul a ki-bemeneti nyílások körül eltakarja a lukakat. Nincs valakinek ötlete, honnan lehetne egy ilyet szerezni? (Bocs a hülye kérdésért.)

daa-raa
(MODERÁTOR)
Az első felvetésed nem teljesen igaz, és a megközelítés is rossz.
DDR2 esetén a Command Rate-nek nem sok jelentőssége van. Maga a szabvány nem is támogat 1T-t.

Weaver
(senior tag)
ismét új BIOS : F5
2009 / 06 / 01
"Update ACC code and CPU ID (Support AGESA 3.3.2.4 code for Phenom X3 CPU) "

daa-raa
(MODERÁTOR)
Gondolom ez az a verzió, ami már hivatalosan nem alkalmas unlockolni magokat.
Amit rögtön észrevettem vele az az, hogy min 900 helyett 1400-on tolja a procihűtőnek, reméltem ezzel legalább pontosan méri majd a procihőt de azok az értékeke semmit nem változtak.
Azt, hogy lehet-e aktiválni a 4. magot nem tom, mert nekem az F4a-val sem engedte már
Üdv!
Tervezek egy új gép összeállítását GA-MA790GP-UD4H típusú lappal, amibe Phenom II X3 710 típusú processzort szeretnék tenni.
Kérdésem annyi lenne, hogy egy FSP ATX-400PNF típusú tápegység elég lenne-e a biztonságos meghajtására?
Diszkrét videokártya nem hiszem, hogy lesz benne mostanában(ha igen, akkor lesz bele nagyobb táp).
Mivel nincs az FSP-n 8PIN-es tápcsati(tudtommal), ezért vegyek hozzá átalakító kábelt(2xmolex-->8PIN), vagy használjam csak a 24PIN-est és a 2x2-est???
ui.: valakinek tapasztalata a lappal kapcsolatban??
Kawasaki z750