Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

uff

az fx, vagy ez a lap jobb tuningra? egyárban vannak, nemtom, mennyire gátló tényező az integrált vga.

(#452) g@bo válasza g@bo (#451) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

népszerű lap... :DDD

(#453) Gülredy

Gülredy
(kvázi-tag)

Sziasztok. Egy (jópár) kérdésem lenne.

Az alaplapon található integrált videókártya milyen képességekkel bír? Ha jól tudom hd 3300 a neve, de nem találtam róla tesztet. Bár bevallom olyan túlságosan nem is kerestem, csak magyar nyelvű oldalakon, meg egy két külföldi oldalt néztem meg, de nem írtak az integrált videókártyájáról semmit.
Megtudná valaki mondani hogy melyik videókártyához lehetne hasolítani ezt az integrált videókártyát?
Vegyünk például a régi ati radeon 9600 pro videókártyát. Annak a szintjét eléri? Vagy gyengébb? Esetleg messzemenően jobb?
Már csak azért is érdekel ennyire hogy mit tud, mert ilyen alaplom van nekem is, de még nem tudtam kipróbálni mert még hiányzik a processzor és a videókártya.
A processzort most januárban akarom megvenni, a phenom 2-es 940 be lenne a kiszemelt, de videókártyával még várnom kell majd márciusig (akkor lesz újra keret egy 4870-esre). Így valószínüleg addig ezzel a videókártyával leszek "megáldva".

Egyébként olvasgattam az itt hozzászólokat, és azt vettem észre hogy sok a negatív vélemény az alaplapról. (vagy csak én olvastam pont rosszakat).
Tényleg ennyire nem jó alaplap lenne? Ha egy 10-es skálán osztályoznátok kellene (nem máshoz hasonlítva) akkor hanyast adnátok neki "normál használaton" és hanyast adnátok tuningra?

Előre is köszönöm válaszotokat.

[ Szerkesztve ]

(#454) Thrawn válasza Gülredy (#453) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Link - Link

Different songs for different moods.

(#455) kts88 válasza g@bo (#452) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sima X2-nél nem tudom, de a finom procikat a 790gp-ben jobban lehet húzni, az sb750-es déli híd miatt.
Szóval az integrált vga nem hiszem, hogy korlátozna.

(#456) Weaver válasza Gülredy (#453) üzenetére

Weaver
(senior tag)

nekem semmi bajom nincs a lappal. ha jó, ha nem jó ez most a lehető legjobb amd-s lap.
vga miatt nem kell parázni, én nem szándékozom vga-t venni szóval ezzel játszom is. legújabbak is mennek vele, persze nem max felbontáson. azt hogy melyik kártyával lehet kb azonos a teljesítménye nem tudom. ez engem is érdekelne.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#457) Gerisz válasza Gülredy (#453) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem tökéletes lap! Semmi bajom nincs vele.
X2-vel használom én a PHenom II-re várok ;) .
Az előző lapom elfüstöl a nyüstölés miatt, ezt meg nem sikerült "térdre kényszerítenem". A fasza "antituningos" 6000+-ból 3600-at tudtam kihozni vele finomhangolás nélkül, az előbbivel 3540-volt a max napok alatt.
Ettől jobb lapot csak jóval drágábban lehet venni. A vidkari meg HTPC-be való tökéletes teljesítményt nyújt.

[ Szerkesztve ]

(#458) Gülredy válasza Gerisz (#457) üzenetére

Gülredy
(kvázi-tag)

Akkor megnyugodhatok, nem csináltam rossz vásárt.
Egyébként én is a phenom 2-re várok, remélem jó lesz, és jó árban.
Na meg persze (hogy a témától ne térjek el, remélem elég jó lesz az alaplap ahhoz hogy ki tudja hajtani a phenom 2-t.
Nem terveztem tuningot, majd csak későbbre, még úgy vagyok vele, hogy ameddig el futnak a dolgok egy közepes grafikán, addig nekem jó, majd utánna nyúzhatom (ha tudom :) )

Egyébként itt egy ati radeon 9600 pro. (alapon, omega driverrel) Össze lehet hasonlítani. Igaz nem egy mai kártya, sőt nem is csúcskártya, de azért még egy két dolog szépen fut rajta.

Lentebb ott meg ott van az első link, amit Thrawn írt be. Ebből a kettőből ki lehet tippelni valamit szerintem :)

[ Szerkesztve ]

(#459) Gerisz válasza Gülredy (#458) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, hogy mit tud Phenom II alatt ;]
Nézd meg itt a tuning videót, lett már egy párszor linkelve. 790GX AMD lap (ami mellesleg ez)
6313MHz with liquid nitrogen

(#460) yorka válasza Weaver (#456) üzenetére

yorka
(tag)

Ez engem is érdekelt, így utánanéztem. A Futuremark oldalán lévő 3DMark2005 tesztek alapján körülbelül 9700pro szintjét hozza. Hozzá kell tennem, hogy csak 780g-s (HD3200)eredmények vannak feltöltve, így csak ahhoz tudtam hasonlítani.

(#461) Weaver válasza yorka (#460) üzenetére

Weaver
(senior tag)

a hd3300-ra ahogy írták egy "húzott" hd3200-nek minősül. azt, h ez hány %-os gyorsulást jelent, azt sajnos nem tudom, pedig jó lenne.

amit biztos, h a hd3200 500-as GPU-ja volt, ennek 700-as. memó is gyorsabb.

(#462) Weaver

Weaver
(senior tag)

úgy látom visszadátumozva megint tettek ki új BIOS-t :

F3O 2008/12/23 Update CPU ID (for AMD NPRP)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#463) applause válasza Weaver (#462) üzenetére

applause
(tag)

Két Phenom procit tettek a biosba. De Phenom II változatlanul nincs a CPU supportba, hiában írják ki, hogy AM3 ready

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#464) Oliverda válasza Weaver (#462) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"My observation is that in the main GIGABYTE Technology and Micro-Star International work more closely with AMD than most mainboard manufacturers and it comes as no surprise that very many of what AMD call NPRP (New Product Review Programme) systems, which are effectively platform reference systems that are submitted to members of Press for editorial review purposes and as engineering samples to core hardware and software developers and platform development partners are based upon mainboards by these two manufacturers. My analysis is that it is highly probable that this close relationship yields benefits directly to the products that these companies produce."

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#465) daa-raa válasza applause (#463) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És a mostani két Phenom II miben függ össze az AM3-mal?

Si vis pacem, para bellum.

(#466) applause válasza daa-raa (#465) üzenetére

applause
(tag)

Te hol látsz Phenom II procit?

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#467) Weaver válasza applause (#466) üzenetére

Weaver
(senior tag)

előbb-utóbb biztos bekerül a listára is, és támogatni is fogja a lap. 100%.

(#468) daa-raa válasza applause (#466) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A kérdésem arra vonatkozott, hogy az AM3 Ready és a két AM2+-os PhII támogatása miben függ össze. A válasz elég egyszerű: semmiben.

[ Szerkesztve ]

(#469) Gerisz válasza applause (#463) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek idióták a Gigánál!
Ezek a procik benne voltak már és voltak hozzájuk Bios-ok is!
Főleg a 125W-os 9950-hez

(#470) applause

applause
(tag)

Ezt találtam, csak érdekességként.
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H BIOS versions

--------------------------------------------------------------------------------

F1 First release

F2a Updated CPU ID for Phenom 9950 125W
- Also slight naming changes in BIOS (Memory Controller Freq. -> Northbridge Frequency)

F2

F3h Updated CPU ID for Athlon X2 7750
- HT Link speed setting now works also updwards, earlier versions could only drop HT Link.
-C1E support option disappeared
-DCTs Mode disappeared (no option for ganged/unganged, defaults as unganged with 2x sticks)

^ All these have cold boot issue with ACC enabled.
--------
F3i (?) http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=214378
-Haven't seen this before.

F3o Update CPU ID (for AMD NPRP) (?)
-Newest release in Gigabytes site, going to try this out as soon as possible

I haven't noted ALL changes of the different versions (have tried F1, F2a, F2 and F3h), so feel free to make comments and additions.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#471) applause

applause
(tag)

F3-as bios megjelent.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#472) daa-raa válasza applause (#471) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lehet örülni. Ott a két PhII a CPU Support List-ben.

(#473) Acheron

Acheron
(lelkes újonc)

Sziasztok! Ennek a lapnak az újabb verziójáról (GA-MA790GP-UD4H) lehet tudni, hogy mikortól kapható itthon?

Egyik lábam, itt a másik...

(#474) daa-raa válasza Acheron (#473) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Még a Giga oldalán is csak a hírek között szerepel, szóval nem mostanában.

(#475) Acheron válasza daa-raa (#474) üzenetére

Acheron
(lelkes újonc)

Ez szomorú. Szóval 2 - 3 héten belül nem... Akkor nincsmire várni, DS4H lesz. Mindenesetre köszönöm a választ.

(#476) daa-raa válasza Acheron (#475) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egy nappal később kérdezed, akkor már azt mondtam volna, hogy épp most került fel a Giga oldalára, szóval kb 1-2 hónap. [link]

(#477) Acheron válasza daa-raa (#476) üzenetére

Acheron
(lelkes újonc)

Sajnos annyi ideig nem szeretnék várni a váltással. 2, max. 3 hét még talán beleférne, de ilyenformán inkább maradok a már kapható modellnél. Mostanában sajnos kissé alszik ez a topik. Neked, ha jól látom ilyen lapod van, mennyire vagy megelégedve vele? Jómagam az M3A78-T , a DKA 790 DX és a DS4H között próbáltam választani, eddig errefelé hajlik a választás, sok olvasgatás után.

(#478) Weaver válasza daa-raa (#476) üzenetére

Weaver
(senior tag)

mivel tud többet ez az új lap?

(#479) Weaver válasza Weaver (#478) üzenetére

Weaver
(senior tag)

annyit már észrevettem h kezeli a ddr2-1200-as ramokat, ezen kívül vmi érdemleges?

(#480) Gerisz válasza Weaver (#478) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát hogy b*szottul jól néz ki!

[ Szerkesztve ]

(#481) Weaver válasza Gerisz (#480) üzenetére

Weaver
(senior tag)

:DDD

hát az monnyuk elég kevésnek hat... főleg plexi nélkül...

(#482) Gerisz válasza Weaver (#481) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de nekem van és azért nézem azt is :)

[ Szerkesztve ]

(#483) daa-raa válasza Weaver (#478) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ultra Durable 3. Erre keress rá. Plusz egy-két változás a felépítésben.

Acheron: Nagyon meg vagyok vele elégedve.

(#484) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Felkerült a honlapra is már. [link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#485) daa-raa válasza Oliverda (#484) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

(#486) Acheron válasza daa-raa (#483) üzenetére

Acheron
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ!
Gondolom nem véletlen, hogy a 790GX -es lapok közül ez az egyik - ha nem a - legdrágább (bár ez nem feltétlenül előny :N )
Azt hiszem maradok ennél, hacsak februárig nem lesz itthon UD4H, bár a fentiek szerint ez valószínűtlen.

(#487) Gülredy

Gülredy
(kvázi-tag)

Nem tudtam hogy ide írjam, vagy a proci fórumába, de végül úgy dönttem hogy ide írom, márcsak a bios miatt is.

Konfig:
Phenom 9950BE
ati 4870
4gb ram = 2x2 GB Kingmax tinybga 1066
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H

Először is: Nem húztam semmit még a gépemen, minden alapon van.

Szóval az lenne a problémám, hogy amikor megnyitom a cpu-z-t akkor ott ugrál a procim sebessége 2600ról 1300-ra és a szorzó is vele együtt valami 13x ról 6x ra.
Ez miért van? Hogyan tudnám beállítani a biosban hogy 2600on menjen állandóan? Pontosabban melyik menüpontban mivel, mert én keresetem de sehol nem találtam semmi olyat ami ezt okozhatja.
A cool & quiet befolyásolja ezt?
Egyébként ez befolyásolja a teljesítményt játékokban?

Plusz még kérdezném azt is, hogy a bios beállításainál, miben különbözik a memóriánál a ganged és az unganged mód? Melyiket érdemes bekapcsolni, ha két ugyan olyan 1066os 2 gigás memóriám van?
Aztán meg hogyan lehet beállítani a memóriákat hogy 1066-oson menjen? Mert így alapból csak 800on megy (bios szerint) és ha ráállítom azt hogy x5.33-ason menjen, kiírja a bios még ott, hogy 1066 de amikor kilépek a bisoból és mentek utánna nem bootol be, csak újra indul egymás után sokszor, és ezt addig csinálja amíg ki nem kapcsolom a gépet és kiveszem az elemet.
Talán adni kellene neki még +0.5 feszt?
Az tárgyalt alaplapon az első kettőben van benne a memória az az a két sárgában.

(#488) Oraculus

Oraculus
(tag)

Sziasztok!
Ilyen alaplap beszerzésében gondolkodok, de az alaplapon lévő hűtőborda elég közel van a cpu foglalathoz és elég magas is. Elfér benne egy Scythe Ninja Plus Rev.B cpu hűtő?
A cpu hűtő mérete 110 x 110 x 150mm.

Ellenőrízne valaki, hogy elfér-e benne :F

Köszönettel,
Ori :R

This is usually the part when people start screaming.

(#489) Gerisz válasza Oraculus (#488) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem bőven elfér a CM 212 akkor szerintem a Ninja is.

Gülredy: Igen az a CnQ miatt van.
(a többit nem tudom kérdezd meg a procinál. nekem X2 van benne)
Fesz biztos kell + ramoknak, az meg a gyári leírásban megvan, hogy mennyi.
Ahogy most megnéztem az 1066-osnak 2.1V

[ Szerkesztve ]

(#490) applause válasza Gülredy (#487) üzenetére

applause
(tag)

Plusz még kérdezném azt is, hogy a bios beállításainál, miben különbözik a memóriánál a ganged és az unganged mód? Melyiket érdemes bekapcsolni, ha két ugyan olyan 1066os 2 gigás memóriám van?

A memók komunikációjára 128bit-s adatsáv van. Ganged módban 1db 128 bitest használnak, unganged módban 2*64 bites csatornákat. Különösebb eltérés nem tapasztalható, de erről már írtak valahol a forumban. Ha jól emlékszem csak memória írásnál volt kicsi eltérés.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#491) Aylarth válasza Gülredy (#487) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Hali!

Szerintem állísd disable-re a biosban a cool & quiet-et és akkor megoldódik a problémád. Ha minden igaz az szabályozza a proci órajelét teljesítménytől függően. Ergo ha nincs rá szükség, visszaveszi. Kipróbáltam én is, de nem jött be, mkv-t nem tudtam nézni, mert nem emelte meg a szükséges mértékben az órajelet, és szaggatott a film, de mondjuk csak netezéshez/letöltéshez hasznos lehet.
Memóriáknál meg szerintem az unganged mód a javasolt/ideális.
Nézd meg a többi értéket is, FSB stb, h. nem-e az a ludas az újraindításnál, a feszültséggel csak csínján, elviekben alapfeszen vinnie kellene neki az 1066-ot, szal szerintem a szórzókat kell csak jól beállítani.

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#492) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

(#493) Oliverda válasza Keldor papa (#492) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Velem együtt már te vagy a harmadik aki belinkeli. :DDD

(#494) Weaver válasza Oliverda (#493) üzenetére

Weaver
(senior tag)

semmi baj, inkább 3x mint egyszer se... :)
+ legalább pörög a topic, ami amúgy nem jellemző.

(#495) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Gondolom leírom a problémámra ami igencsak régóta kínzott (3 hónapja) a megoldást, hátha más is szembesült ilyennel és jól jön neki.
Már régebben itt is leírtam mi volt a baj, de akármit csináltam, bios frissítéstől kezdve, még szünetmenteset is vettem nem segített. A probléma pedig a köv. volt:
A gépemet csak úgy tudtam bekapcsolni, azaz úgy indult el a windows,töltődött be, h.ha előtte lekapcsoltam a tápegység gombját, pihentettem v. 10 percet, majd vissza, és gép 10 másodpercen belül bekapcs. Tehát a normális dolog, h. este kikapcsolod a géped, és nem áramtalanítod külön hanem reggel szintán simán bekapcsolod, nem működött. Mondhatom idegölő dolog volt, és mostanára már a betöltési idő is egyre hosszabb lett- érsd, bekapcs. gomb benyomása után mire megjelenik v.mi kép. Már a falon mászkáltam kínomban (és arra gondoltam még, h. elemet cserélek a lapban), amikor v.ki adta a tippet:CMOS RESET !
Hihetetlen de minden megoldódott! Tegnap este gép kikapcs softwaresen, ma reggel bekapcs nyomógomb-al, és mint a villám kb, ahogy egy ilyen kategóriájú gépnek menni kell töltődött be. Szal csak azt akarom mondani,h. aki ilyesmi problémával küszködött, v. hasonlóval, próbálja ki ezt a lehetőséget is, mielőtt tápcsere, memóriacsere,szünetmentes vétel, ablakon kidobás, felgyújtás -okon gondolkodna. :))
Bocs, h.ha kicsit hosszú lett! :B

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#496) Sonny C.

Sonny C.
(tag)

Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni!
Az alaplapi integrált videokártyát használom és tegnap figyeltem fel a következőre:
Az AMD Overdrive 2.1.5-ös verzió, azt írja ki a GPU Clock fülön:
Target Current
IGP 694MHz 84MHz
Sideport 666MHz 666MHz

Ez a 84MHz :Y nem kevés egy kicsit? Ha nyomok egy OK vagy Apply-t akkor a current fülön is átvált utána 694 MHz-re! A BIOS-ban 700MHz-re van állítva a GPU sebessége.
Próbáltam a GPU-Z progival is, de valamiért nem írja nem írja ki csak a "default" értéket, ugyanígy a sensors fülön is 0 szerepel a GPU Core Clock és a GPU Memory Clock fülön is!
Ha valaki aki használja az integrált videokarit vagy esetleg megnézné, hogy nála is így működik-e, nagyon megköszönném!

(#497) daa-raa válasza Sonny C. (#496) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

PowerPlay.

(#498) Weaver válasza Sonny C. (#496) üzenetére

Weaver
(senior tag)

megnéztem GPU-Z 0.3.1-el nekem ugyanazt írja.

Daa-raa: az mi ?

(#499) daa-raa válasza Weaver (#498) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#500) Sonny C. válasza daa-raa (#497) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Kösz a választ, bár elsőre azt gondoltam, hogy Te is jégkorong rajongó vagy :) , mert ez ugrott be a PowerPlay-ről! De aztán a google: PowerPlay+Ati segített! Akkor ez olyan,mint a CnQ?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.