Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) Weaver válasza hBR (#394) üzenetére

Weaver
(senior tag)

Én arra tippeltem hátha az a gond, h alapból nem az integrált kimenetre küldi a jelet... de ez nem tűnik túl valószínűnek.

ezt tényleg kizárhatod, mert én is vga kari nélkül használom a lapot. összerektam anno a cumót, kábel a lapi kimenetre és a mocsira ráköt és ment/megy gond nélkül.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#402) applause válasza hBR (#394) üzenetére

applause
(tag)

Próbáld ki, hogy először csak 1 db memóriát rakjál be. Nekem is úgy indult el, utána már a többit is elfogadta.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#403) gyiku válasza hBR (#400) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

toltsd le a manualjat [link], abban benne van melyik pittyenes mit jelent.

(#404) hBR

hBR
(tag)

Applause, köszi neked lett igazad, egy haverom is ezt ajánlotta délután és sikerrel jártam vele.. beraktam egyet aztán utána belőttem hogy használja 1066 mhz-n majd aztán egyesével beraktam a többit és láss csodát ment egyből. szóval ez egy működő megoldás.. köszi a segítséget srácok. Egyébként hozzáteszem nem értem ez mitől van... lehet megijedt h tele van memóriával :D

Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!

(#405) daa-raa válasza hBR (#404) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nálam a GA-MA78GM-S2H csinált ilyet. Ez viszont nem, ment pöccre a 2x2GiB-tal.

Si vis pacem, para bellum.

(#406) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Azt szeretném kérdezni, h. szerintetek lehet megoldás arra a problémára, hogy szinte mindíg újraindításnál kiírja, h. ,,Updata New Data to DMI!" kiveszem az elemet és sétálok vele egyet? Vagy esetleg egy csere másik elemre, clear Cmos ilyesmi?
Mert rohadtul de idegesít, h. semmit se csinálok és ez a &@!% ezt a sort mindíg kiírja....nem egészséges működésre utal szerintem.

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#407) applause válasza Aylarth (#406) üzenetére

applause
(tag)

Ezt nekem is csinálja, hogy miért a fene tudja.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#408) Aylarth válasza applause (#407) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Azért kérdezem, mert ahogy kivettem, több embernek nem teljesen tökéletesen mükszik a lap.Gondolom nem szériahiba (akkor már rev.2.0 talán lenne) v. más hibára nem tudok gondolni.Hátha ez segítene. Meg majd egy Bios frissítés is lesz a héten F2a-ról F2-re.

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#409) gyiku válasza Aylarth (#406) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ez tok normalis K8-nal. [link]

(#410) applause válasza gyiku (#409) üzenetére

applause
(tag)

A Phenom szerintem K10-es.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#411) gyiku válasza applause (#410) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

azt nem neztem mi van neki :) btw ott is normalis sztem.

(#412) Aylarth válasza gyiku (#411) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Elég gáz lenne, h.ha ez lenne a normális....nemtom Te mennyire szoknád meg, és vennéd így tudomásul.Szubjetíve falra mászok tőle.

(#413) hBR

hBR
(tag)

Sziasztok, ismét lenne egy észrevételem a lappal kapcsolatban. Elindítottam egy everestet rajta és akkor tűnt fel, hogy a proci órajele 1100mhz / mag. és 5.5 szorzóval megy.
Néha beugrik a normál 11.5x200-as érték (egy Phenom 9650) aztán ennyi. Átállítottam biosban h az érték ne auto legyen hanem manual. El is indult szépen, majd gondoltam afok neki egy erősebb tesztet. Felraktam a Crysis játékot, hogy az majd izzasztja, de az meg kifagyott kb 15perc után egy kékhalállal. Kicsit emeltem a proci fesz-en. Ez megoldás lehet?
Meg miért csinálja ezt?

Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!

(#414) Aylarth válasza hBR (#413) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Szia!
nem lehet, hogy a biosban be van állítva a cool@link funkció?Szerintem az lehet a hiba, tilsd le, és akkor mindíg normál órajelen megy.

(#415) gyiku válasza Aylarth (#412) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

1 evig volt giga lapom, engem nem zavart az az 1 sor a post soran.

(#416) daa-raa válasza gyiku (#415) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Engem sokkal jobban idegesít a HyperDrive Utility-s baromság. Feleslegesen áll ott 3-5s-ot a lap.

(#417) gyiku válasza daa-raa (#416) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

azt el is hiszem, de ez a dmi vakker kb 1 sec. nem azert, de mostani jw lapom vilagbajnok postolasban, 2-3 sec, majd megmerem :K

(#418) pisztoly

pisztoly
(őstag)

b@ssza meg a rendszerem úgy ahogy van!

cseréltem a ramokat egy pár 1150 cl5-ös ocz reaper-re és.....
áh nem írom le mégegyszer....a phenom x4 topkba már írtam....
erős a gyanúm, hogy a lapom nem kóser....

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#419) pisztoly

pisztoly
(őstag)

megpróbálok egy F2-es bios-t....

(#420) pisztoly válasza pisztoly (#419) üzenetére

pisztoly
(őstag)

ésss semmi...

(#421) daa-raa válasza gyiku (#417) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

F2-re frissítés óta nem DMI-zik.

(#422) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem tudom használja-e közületek bárki a Sleep funkciót. Ezzel kapcsolatban kérdésem: Sleep-be küldött gép esetén nálatok forognak-e a ventilátorok?

(#423) Sonny C.

Sonny C.
(tag)

Sziasztok!
Tegnap megjött az alaplap (összerakni még nem volt időm, majd ma délután) a kézikönyvet olvasgatva azonban felvetődött bennem egy kérdés: a RAM-oknak max mekkora feszültséget lehet adni? Több helyen is próbáltam utánna nézni, de mindenhol csak az volt, hogy mekkora mértékben és lépésekben lehet a feszt. emelni!
Mert a manual szerint:"... 4x1.8 V DDR2 DIMM..", a Dominatoraim viszont 2.1 V mennek. Szóval működni fognak ebben a lapban?
Előre is köszönöm a segítséget!

(#424) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gigabyte MA790GP-DS4H Motherboard review

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#425) applause válasza daa-raa (#422) üzenetére

applause
(tag)

S1-ben igen, S3-ban nem.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#426) Gerisz válasza Sonny C. (#423) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Működni csak állítsd be.

(#427) Sonny C. válasza Gerisz (#426) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Köszönöm! Tényleg működik!
Sikerült összeraknom a hétvégén a gépet:
GA-MA790GP-DS4H alaplap
Phenom X4 9150e proci
2x2 GB Corsair Dominator 8500C5DF RAM,
Elsőre indult, bár olyan érzésem volt, hogy az előző X2 3600+ a 2 GB 667-es RAM-mal mintha gyorsabb lett volna!
A BIOS-t frissítettem az F2-re, a BIOS-ban a TLB patch engedélyezve van, ez lassíthatja a gépet? Tehát letilthatom?
Illetve a memóriákat Ganged vagy Unganged beállításra tegyem?
A proci nagyon hűvös eddig 22-28 fok között mozgott, bár nem teszteltem még semmilyen komolyabb alkalmazással! Egy Zalman 9500 AM2-es hűtő van rajta!
Aki tud esetleg segíteni az optimális beállításokban, hogy gyorsabb legyen a gép vagy csak a két kérdésemben tud segíteni nagyon megköszönném!
Próbáltam utána olvasgatni, de a tapasztalat szerintem többet ér!

(#428) pisztoly válasza Sonny C. (#427) üzenetére

pisztoly
(őstag)

TLB-ki
ram: unganged-ben a tesztek valamivel jobb eredményt hoztak de én pl. ganged-ban használom...

(#429) Weaver válasza pisztoly (#428) üzenetére

Weaver
(senior tag)

hadd lámázzak egy kicsit : mi ez a TLB ?

(#430) Sonny C. válasza Weaver (#429) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!

"...A TLB, azaz Translation Look-aside Buffer egy olyan gyorsítótár, amelyben virtuális memóriacímekhez tartozó fizikai memóriacímek tárolódnak..."
Az egész cikket, amelyikből idéztem, itt olvashatod !

(#431) Sonny C. válasza pisztoly (#428) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Köszi a segítséget! Most, hogy hazajöttem, bekapcsoltam a gépet, beléptem a BIOS-ba és eltűnt :Y a TLB-s sor? Megnéztem a manualban, az előző és az utána lévő sor is ott van, de ez nincs? Ezt most nem értem!
A memók ungangedben vannak!
Még egy furcsa dolgot tapasztaltam amit elfelejtettem leírni:
egyelőre az alaplapi integrált VGA-t használom. Rádugtam a D-SUB-ra a régi monitorom a HDMI kimenetre pedig egy LCD Tv-t, de a gép nem akart elindulni, csak ha a HDMI kábel kihúztam. Ezután megpróbáltam vissza a HDMI kábel és kikapcsoltam a monitort ( a D_SUB csati bedugva maradt). így már elindult a gép és volt a TV-n is kép. Így már be tudtam állítani a két képernyős megjelenítést.

(#432) applause válasza Sonny C. (#431) üzenetére

applause
(tag)

Processzor függő, hogy van-e a biosban TLB sor. A hárommagosnál nekem is volt, de a 9x50-nél nincs. Valószínüleg érzékeli.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#433) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Az alaplapról történő ventillátorok szabályozására tud v.ki egy jó progit?
A speedfan ahogy néztem nem támogatja.

(#434) Weaver válasza Sonny C. (#430) üzenetére

Weaver
(senior tag)

köszi, elolvasom! de ahogy olvastam tovább, látom h ez procifüggő, akkor lehet azért nem találkoztam vele.

(#435) Sonny C. válasza applause (#432) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Köszi, ezt nem tudtam! Valamiért azonban úgy emlékszem, hogy első alkalommal láttam a BIOS-ban.

(#436) Weaver

Weaver
(senior tag)

imáink meghallgatást nyertek: a hivatalos gigabyte oldalon kitették az "AM3 READY" logót.

(#437) RapUGround

RapUGround
(tag)

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem milyen alaplap jó a crossfirehez? Intel kéne. De ha nincs olcsó lap amiben jó a crossfire, akkor inkább veszek AMD-t. Játékhoz elég az is és még olcsó is. Azért hogy legyen egy crossfire rendszerem nem szeretnék X48 60k-ért mikor nekem 30k-s lap is elég lenne(valami jó P45 amin jó a crossfire). Tudtok valami jó alternatívát?

(#438) applause

applause
(tag)

Megjelent az F3H bios.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#439) Weaver válasza applause (#438) üzenetére

Weaver
(senior tag)

elég jó lendülettel dobálják a bios frissítéseket. gondolom ezt a karifa alá szánták. :)

(#440) Gerisz válasza applause (#438) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó, hogy tegnap este tettem fel az F2-t :B

(#441) Gerisz válasza Gerisz (#440) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja de az X2 7750-nek van azt nem veszek.

(#442) g@bo válasza Sonny C. (#427) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

9150 es honnan? :U

(#443) Weaver

Weaver
(senior tag)

F3H biossal vmi tapasztalat ? pozitiv, negatív ? semmi változás, stb?
(én csak rendszerújratelepítés előtt tervezem felinstallni, januárban)

(#444) Sonny C. válasza g@bo (#442) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Itt vettem a Prohardveren, BandiT-tól.

(#445) Pyriel válasza Weaver (#443) üzenetére

Pyriel
(tag)

Én frissítettem rá, de nem igazán éreztem változást. Igaz, nem nagyon "búvárkodom" a gépben. Talán csak az AM3-ashoz igazították a BIOS-t vele.

"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?

(#446) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek az "U"-s modellek újnak számítanak, vagy csak számomra újak? Mert eddig mintha csak Intelben láttam volna ilyen kék Gigabyte-ot... :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#447) daa-raa válasza leviske (#446) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Újak. De a színük eddig is ilyen volt. Csak a hűtés színe változott jelen esetben.

(#448) leviske válasza daa-raa (#447) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, én is a hűtésre gondoltam, csak addigra lejárt a mod idő, mire rájöttem, hogy ebből a megfogalmazásból félreértések lehetnek. :)

MOD: Most látom, hogy megszületett az első(?) 790X+SB750-es alaplap a GA-MA790X-UD4 személyében. :DDD

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#449) applause válasza leviske (#448) üzenetére

applause
(tag)

Ultra durable 3 technológiával készülnek, CPU supportban benne van a Phenom II, és DDR2 mem 1200MHz. Memória support lista még nincs és kérdéses melyik procival lehet meghajtani őket.

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#450) Gerisz válasza leviske (#446) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ááá!
Akarok ilyenet!
Öcsinek ilyet vettünk már Intelbe qrva jól néz ki :DD :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.