Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) pisztoly válasza Gerisz (#350) üzenetére

pisztoly
(őstag)

ram szorzó 4x-es, fesz neki 2.1v (időzítést először cl5-ben próbáld de a reapereknek többet is tudniuk kellene....mármint kisebb értékeket...)
meg az nb-nek is adhatsz 1.35-öt....266-os fsb-nél...
a procinak meg....amennyit "kér"
nb szorzó: 8x
ht link: 1.6ghz
ezek így fognak menni 2128mhz-cet
talán ekkora ht link sebességnél az sb-t is rakhatod 1.3v-ra

talán így....

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#352) applause

applause
(tag)

F2 bios megjelent.

Ezzel együtt eltünt az F2A bios, és semmi újjat nem írnak róla. :((

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#353) hBR

hBR
(tag)

Sziasztok!
Éppen ma esett a választásom erre az alaplapra (GA-MA790GP-DS4H) és hozzá egy AMD Phenom 9150 X4 procira. Eleinte 3x2gb rammal akartam megvenni, csak volt egy ismerősöm aki meggyőződéssel állította, hogy a 4 magnak külön minden slotba kell egy FSB-vel megegyező órajelű memória a tökéletes működés érdekében. Én már annyira nem követtem figyelemmel a sokmagos rendszerek fejlődését, utánaolvasásaim pedig eredménytelenek voltak. Szóval most már szeretnék tisztán látni ezekkel a memóriás dolgokkal. Hogyan dolgoznak jól együtt meg ienek. Válaszokat előre is köszi.
bocs ha nagyon hülyeséget kérdeztem :D

Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó!

(#354) Oliverda válasza hBR (#353) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Eleinte 3x2gb rammal akartam megvenni, csak volt egy ismerősöm aki meggyőződéssel állította, hogy a 4 magnak külön minden slotba kell egy FSB-vel megegyező órajelű memória a tökéletes működés érdekében"

Ez egy tökéletes marhaság. 2 modult vegyél és 2x2GB-t vagy esetleg 2x4GB-t ha van már ilyen.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#355) hBR válasza Oliverda (#354) üzenetére

hBR
(tag)

Köszi a gyors segítséget. Ezt fogom tenni.

(#356) Gerisz válasza pisztoly (#351) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ááááá
A Visnya bszik betőtenyi így.(a linux megy de oda minek)
266*12 ht:800-on. De az nb szorzót ebbe nem lehet állítani.

(#357) Weaver válasza applause (#352) üzenetére

Weaver
(senior tag)

ráadásul a dátumot sem írták át, maradt a 2008/10/01. ők tudják... ezt most nem frissítem be, megvárom a következőt. (vagy várok pár gyakorlati hsz-t róla.)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#358) daa-raa válasza hBR (#353) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azzal az emberrel többé ne állj szóba!

Si vis pacem, para bellum.

(#359) pisztoly válasza Gerisz (#356) üzenetére

pisztoly
(őstag)

dehogyis nem lehet állítani az nb szorzót! most nincs előttem, hogy is hívják pontosan a bios-ban de biztos, hogy lehet!
mik a beállításaid jelenleg?

(#360) pisztoly válasza daa-raa (#358) üzenetére

pisztoly
(őstag)

:)

(#361) applause válasza Weaver (#357) üzenetére

applause
(tag)

Nálam a bios fájl F2A 08/09/16, az F2 08/09/30. dátummal van.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#362) Weaver válasza applause (#361) üzenetére

Weaver
(senior tag)

[link]

check

(#363) applause válasza Weaver (#362) üzenetére

applause
(tag)

Én azokat a dátumokat írtam be ami a bios frissítés után a gépen látszik.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#364) Weaver válasza applause (#363) üzenetére

Weaver
(senior tag)

aha, értem. én nem arra gondoltam, ezért kicsit elbeszéltünk egymás mellett. így tiszta.

azt a frissítést várom, ami majd am3 kompatibilissé teszi a lapot. :)
feltéve ha megvalósul, szvsz elég nagy kibaszás lenne, ha nem nyelné be idővel ez a lap az új am3 procikat. de ha igen, akkor igen időtállónak és jó befektetésnek bizonyulhat ez a lap.

(#365) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ilyesmi lapot szeretnék majd venni, 24-26 körüli gigabyte... fasza :D

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#366) Gerisz válasza RootRulez (#365) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát akkor még biztos nem most fogsz venni (újonnan)

(#367) Weaver válasza Gerisz (#366) üzenetére

Weaver
(senior tag)

az biztos!

9. hó 23.-án írtam:

"aliencomputers -ben is lehet kapni, ma vettem egyet.
25 250 Ft + áfa, azaz 30 300 Ft."

most megnéztem ugyanott, 33000+áfa , azaz 39000 ft. szépen felmentek az árak....

(#368) Gerisz válasza Weaver (#367) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

30900-ért vettem "falun". De tényleg azért ez az ár már beteg. Én kizárom, hogy ezeket az árakat a pénzpiac generálta de lényegtelen

(#369) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Emberek!Van akinek van már v.mi tapasztalata az új Bios-al? :))
Akkor egyébként h.ha jól értem a híreket, ebbe az alaplap-ba is tudunk venni egy AM3-as procit, ami elmegy a DD2-es ramokkal, és később pedig elég venni új alaplapot és ramot a proci ugyanúgy beleilleszkedik majd az új lapnak a foglalatába és viszi DD3-as ramokkal is a rendszert? :P

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#370) daa-raa válasza Aylarth (#369) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Rakd fel, és akkor neked lesz.

Rosszul érted. Bele lehet rakni az AM3 procikat, de DDR3 RAM-ot nem. Annak ugyanis máshol van a pozicionáló bütyke.

(#371) Aylarth válasza daa-raa (#370) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Úgy értettem, h. majd az új lapban lesznek DDR3-as ramok, és akkor a procit nem kell cserélni. Persze mire az az idő eljön, h. a DDR3-ok árai is úgy lemennek mint most a DDR2-é.... :))
Kíváncsi leszek hány Mhz-es DD3-as vezérlő lesz a Phenom II-ben. :U

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#372) pisztoly

pisztoly
(őstag)

én nekem F2 van most fönt....
tapasztalat? háát....talán több fesz kell, hogy a procim vigye a 3100-at stabilan... :DDD
F1-ben 1.425 kellet a 3100-hez most 1.45...
F2a-t még nem néztem ezzel a procimmal...
szal ha a több fesz a bios miatt van akkor eddig nem jobb a többitől...
bár már én is alig igazodok ki a gépemen néha....én nemtom de szerintem még mindig a táppal van a gond....szarakodik bekapcsolásnál...
most pályázok egy corsair 650-esre....ha azzal sem fog menni akkor passz....remélem nem a lap a ludas....már elegem van lapokból...

(#373) Aylarth válasza pisztoly (#372) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Hááát nemtom....Figy, nekem pont Corsair 650-es van, és problémám, h. win betöltésénél újraindul a rendszer....hogyha előtte este nem kapcsoltam ki a tápegység kapcsolóját...arra gyanakszom, h. a ház elektromos rendszere a ludas, most veszek egy szünetmenteset és hátha úgy majd ,,cold start" megy.
Neked milyen hibajelenség van a bekapcsolásnál?

(#374) pisztoly válasza Aylarth (#373) üzenetére

pisztoly
(őstag)

épp azt néztem, hogy valakinek corsair vx450 -es hajt egy szinte ugyan olyan rendszert mint az enyém.....
már először is tápra gyanakodtam és be is újítottam egy gigabyte superb 550-esre ami valamivel erősebb de aztán ezzel sem akart indulni....
valszeg nem a táppal van a gond....
van amikor a ramokat is indította tuningolva aztán csak alapon volt hajlandó menni....
ha az fsb-t állítom nagyobbra akkor azt előszeretettel állítja vissza alapra....
de így, hogy a BE procimnál csak a szorzóhoz nyúltam semmi máshoz így kénytelen tuningolva indulni...
ha egyszer "normálisan beröffen" és nem indul újra vagy 10 szer (akár win betöltése közben/előtt) akkor utána már rezetelhetem, ctrl+alt+del -ezhetem semmi baja elsőre indul mindig...
csak ha egyszer kikapcsolom (nem szükséges kikapcsolni a tápot hozzá) na azt nem szeresse...
este kipróbálom, hogy ha kikapcsolom a tápot majd vissza, hogy úgy indul e elsőre ahogy kell...
fingom nincs miért csinálja eddig egyik gépemnél, konfigomnál nem tapasztaltam ilyet....
próbálom szűkíteni a kört tesztekkel, hogy hol lehet a hiba....de...akkor nem a táppal lehet a baj...
pffff.....

(#375) GabiWong

GabiWong
(újonc)

Sziasztok,
nekem az lenne a kínom, hogy az alaplapi vga-val használom, és kép csak akkor jön belőle, amikor már tölt a win, néha nem is jön kép, nem mozdul a gép ienkor újrainditom, mi lehet vele szerintetek ?

(#376) Aylarth válasza GabiWong (#375) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Hali!
Amikor bekapcsolod a boot képernyő sem jelenik meg, semmi?
Tuning ilyesmi van? Táp jól csatlakoztatva, elég nagy teljesítményű?

(#377) GabiWong válasza Aylarth (#376) üzenetére

GabiWong
(újonc)

Szia,
nincs tuningolva, az int. vga órajelét levettem 300MHz-re vagy 400ra nem is tudom, 600wattos chieftec táp van rákötve jól : ).
Érdekes mert, néha csak a kép jön később, néha meg indulás után lefagy vagy nemtudom mi történik vele. Irták itt hogy néha nem indul el, mintha nálam is hasonló lenne.

(#378) pisztoly

pisztoly
(őstag)

akkor a "nem indul normálisan a gép" nem csak nálam jelentkezik....
mi a k@ki lehet?

(#379) szki válasza GabiWong (#375) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Tippek Biosban:
- nincs letiltva a Post?
- legalább 256 MB UMA engedélyezve?
- first init dispaly Onboard (és nem PEG)?
- ctrl+f1-re előjövő Sideport funkció auton hagyni

Tuning van?
Melyik kimeneten van a display?
Op. rsz?
Adatlapodon a cuccokhoz beírhatnád a konfigod!

A késői kép megjelenés ellenére én driver problémára gondolok.
Telepíteni kellene az ATI honlapról letöltött chipset drivert, és display drivert CCC nélkül.

(#380) GabiWong válasza szki (#379) üzenetére

GabiWong
(újonc)

- ezen a POST-os rész mi akar lenni? az indulásnál az a welcom screen(a gigabyte os kép) vagy mi az, van engedélyezve, de az is vagy bejön, vagy nem.

- uma most nincs engedélyezve, de ha volt se volt jó

- first init display onboard ...

- sideport auton van

- nincs tuningolva, csak a vga van lejebb húzva 300-ra

- dvi-t használom

- vista 64bit sp1 (de szerintem az op rendszernek nincs köze hozzá, mert olyan mintha a postig se jutna el, vagy ott áll meg fekete képrenyővel nem tudom, de ctrl-alt-del után már általában jó, és olyankor a kép is jön gyorsan, néha meg csak jóformán akkor jön már kép amikor a win betöltődött, vagy ugyebár nemjut semeddig...)

- beirtam a gép adatait, de leirom ide is: ga-ma-790gp, x2 5050e, chiftech cft-600, 4 x 2gb geil black dragon, wd 250gb re3

- én nem gyanakodnék driverre ( a legújabb van fent ), mert még a win előtte kezdődnek a gondok)

(#381) pisztoly

pisztoly
(őstag)

egyszerűen a gépem egyik napról a másikra nem veszi a tuningot... :(((
csak alapjáraton hajlandó elindulni.... bios F2
visszaraktam az F2a biost és azzal már hajlandó volt elindulni az eddigi tuning beállításaimmal!!

egyszer....

aztán ugyan azt produkálta tehát semmit....
nem veszi a tuningot... :F :F :F
semmi nincs húzva csak a proci szorzó van emelve és a cpu fesz!

na EZ mi lehet????

Oliverda: te tapasztaltál ilyesmiket anno?

(#382) Oliverda válasza pisztoly (#381) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, ilyet nem. 13.5x-es szorzóval sem megy? :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#383) pisztoly válasza Oliverda (#382) üzenetére

pisztoly
(őstag)

pill. mindjárt ránézek!

(#384) pisztoly

pisztoly
(őstag)

13.5 tel megy! de már plusz 0.5 voltot adtam neki mert alapon kifagyott a vindóz...
az elég gáz, hogy +200 megahercre már plusz feszt kell adni...
a célom az eddigi 3100mhz lenne...
de egyre gyanúsabbak a ramjaim is....
ősember szerint 1200mhz-t is mentek cl5-ben valami inteles konfig alatt....(én is láttam a tesztet!)
de nálam eggyáltalán nem veszi a tuningot!!!
öcsémnek van most ocz reaper (én is ilyet akartam csak nem volt...) és neki meg az inteles rendszerében nem megy!!! 800mhz cl4! ez a plafon azt mondja...
ha hazajön hollandiából nemsokára akkor ram csere lesz és teszt!

egyébként elképzelhető, hogy a ramok kavarnak be? full defaultban mennek!

[ Szerkesztve ]

(#385) Oliverda válasza pisztoly (#384) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az hogy Intel-es konfigban mit mentek teljesen lényegtelen. Ez nem Intel. Az OCZ Reaper szerintem jobb választás.

(#386) pisztoly válasza Oliverda (#385) üzenetére

pisztoly
(őstag)

azt tudom, hogy nem intel! de azért valami tuningot csak vinnie kéne nem?
a kisebb időzítéseket sem szeresse....
még úgy ment egyszer, hogy 1000mhz 4-5-4-8-20...
az ocz-t meg kb 1/5hét múlva próbáljuk ki!
és akkor mégeccer megkérdem, hogy szerinted a ramok bekavarhatnak e?

(#387) Oliverda válasza pisztoly (#386) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, be.

(#388) pisztoly válasza Oliverda (#387) üzenetére

pisztoly
(őstag)

az annyukat... :)
no most akkor így má mind1.....1/5 hét múlva kiderül minden...

(#389) pisztoly

pisztoly
(őstag)

na most például 2900mhz a plafon 1.45 voltal!!!!!
valamikor 1.45 voltal 3200 is belefért....
ilyen hülye ez a rendszer teljesen "szeszélyes"
remélem a másik rammal rendbejön...

(#390) LeslieG Jr.

LeslieG Jr.
(őstag)

Sziasztok! :D

Én is beléptem eme alaplap használók népes táborába. :R Nagyon kulturált kis lapocska. Eddig nem bántam meg hogy ezt vettem. Igaz még nem tuningoltam de majd az is lesz csak még teszt időszak van gépügyileg mert nemrég raktam össze. :D

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#391) Gerisz válasza pisztoly (#386) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem reaper van ebbe a lapba. igaz nem phenommal.
Nekem se akartak menni tuningba. ki kellett kapcsolnom, hogy ne álljon meg semmi hibára. Azóta jó. Amit még állítani kell az a fix szorzó és akkor tökéletes. igaz csak 862-ig próbáltam cl4-be. Nekem a 64bites visnya is szarakszik, mert mikor beszéltünk róla akkor megnéztem a 266*12-t cl5-be és Linux alatt a memteszt is simán lefutott egy pár órát, de a rohadt visnya nem megy.

(#392) pisztoly válasza Gerisz (#391) üzenetére

pisztoly
(őstag)

sok helyről hallom hogy a visnya nem az igazi.....
lehet van benne valami nem?
nekem is volt fönt a gépen......vagy 2 órát... ;)
ramoknál meg inkább a megahercre gyúrjál ne az időzítésre....
persze a tuti a nagy freki és kis időzítés de ezt kevés ram tudja egyszerre...

(#393) daa-raa válasza pisztoly (#392) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nincs semmi baj a Vista-val. Csak ugye a gépnek több erőforrását használja (értsd: a gépben nem hever semmi sem parlagon, mint pl XP vagy Linux alatt, fokozottan igaz mindez x64-re). Azaz a hw minden részének képesnek kell lennie a magasabb órajelre, nem csak az x86 végrehajtóknék és a hozzá kapcsolódó dolgoknak. Csak ez van benne.

(#394) hBR

hBR
(tag)

Sziasztok ismét!
Tegnap sikerült megvennem végre ezt a remek kis alaplapot a következő összeállítással:
Phenom x4 9650
GEIL 4x1gb 1066
és más nincs is a gépben csak egy 400W-s táp egy sata és egy ide vinyó valamint egy nec dvd író (ide).
A problémám a következő lenne. Összeraktam a gépet, minden kábel a tápnak is a helyére lett aggatva, de amikor bekapcsoltam egyáltalán nem adott képet a monitorra. Se a DVI-ra se a D-Sub kimenetre. Próbáltam már egy Cmos resetet is rajta, de nem segített. Remélem tudtok valamit segíteni. Én arra tippeltem hátha az a gond, h alapból nem az integrált kimenetre küldi a jelet... de ez nem tűnik túl valószínűnek.
Válaszokat előre is köszi.

(#395) daa-raa válasza hBR (#394) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Valami hangjelzést adott a gép?

(#396) hBR válasza daa-raa (#395) üzenetére

hBR
(tag)

Sajnos a házban nincs speaker.

(#397) daa-raa válasza hBR (#396) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor ideje egyet bekötni. Sok információval szolgálhat.

(#398) gyiku válasza hBR (#396) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ventiket meg vinyokat megtekeri azert? ha igen, akkor az van, amit daaraa mond. ha nem, akkor sanszos, hogy halott a lap.

(#399) hBR válasza gyiku (#398) üzenetére

hBR
(tag)

Meghajtja simán a ventiket meg a vinyókat dvd-t... szóval az áramellátással nincs gond.. Éppen most szereztem egy speakert, de egyenlőre melóhelyen vagyok. Nemsokára hazamegyek megnézem.. Remélem nem halott a lap.

(#400) hBR

hBR
(tag)

[link]
Ez a pittyenés táblázat reális lehet ehhez az alaplaphoz? Mert keresgettem, de szinte csak ezt találtam.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.