Jártam már ott is...
Si vis pacem, para bellum.

Jártam már ott is...

Helló!
Van egy problémám, amire szeret amire szeretnék segítséget kérni. Van egy GIGABYTE GA-MA790X-DS4 típusú alaplapom, ami a következőt produkálja: nem ad képet és valami hibajelet sípol(hosszú-hosszú-hosszú, belesípol egy rövidet-rövid-hosszú-hosszú-hosszú-... A rövid sípolás utáni hosszúknál olyan, mintha mindig újraindítaná magát). Néha hiba nélkül elindul, néha pedig ezt a jelenséget produkálja, és egyszer csak elindul. Kérlek segítsetek, mert tanácstalan vagyok. Mi lehet a hiba okozója? Előre is köszönöm!
Üdv:
spgabor

Érdekes hibába ütköztem. Adatmentés céljából rádugtam egy IDE vinyót a gépre. Az e-satás (hátlap kivezetés utólag beszerelve) vinyóra akartam írni, de nem sikerült mivel rendkivül belassult és hibázott. Mivel az e-satás vinyó rackján van USB is azon keresztül próbáltam és minden gond nélkül ment a másolás.
Találkozott-e valaki ilyen problémával.
Sony Vaio VPC-SE2F1E

na szevasztok!
mert a memó support list-ben nem találtam ezért kérdezek rá, hogy a lap bevenné e az alábbi modulokat:
G.Skill F2-8500CL5D-2GBPI kép
tehát 2x1G 1066 55515-ös ram párról lenne szó....
a ram már megvan de ha nem menne a lapban akkor nem cserélném az msi dka 790gx platinumomat...
kösz.
[ Szerkesztve ]
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

ma mosmá ilyen lapom van! és a memória is megy benne!
eggyetlen dolog nem megy az pedig a TUNING!! és krvára nemtom hol a hiba...
need help! thx.

Sziasztok!
2x2 GB-os 1066MHz GEIL RAM-al használja valaki a lapot?

Van egy újkeletű problémám, amire nemtom tud-e v.ki v.mi tippet adni.
Jól megy a gép, de van, h. bekapcsoláskor újraindul, már a biosnál is, és egyszer észrevettem,h. a cd-rom-ot pörgette. Miután lehúztam utánna megszünt, de nemtom mi lehet a hiba forrása. Hihetetlen sokáig tököl a boot-olásnál amikor be van dugva, 4120-as LG DvD író amúgy, kábelek ellőrizve, cserélgetve, mindnél ugyanaz.
V.kinek v.mi tipp? Esetleg BIOS-ban kellene v.mit állítani?
Előre is köszi
Másik kérdés még: Szerintetek érdemes lecserélni a 800-as ramokat 1066-osra? Későbbi Deneb akció esetére? 
Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

Sziasztok!
Tegnap óta van egy ilyen lapom nekem is. Valószínűleg butaságot kérdezek, de chipset driver néven, és több más driver nevén is a laphoz adott lemezen ATi Catalyst foglal helyet. Ez most az jelenti pl. hogy a chipset driver része lenne a Catalyst meghajtóproginak??? Lemaradtam a fejlődésben lehet, úgy emlékeztem, hogy minden driver külön kis program képében szerepel. A Gigabyte oldaláról is leszedtem a drivert, az is Catalyst driver.
Más. 2x1 GB 1066 Mhz Geil Black Dragon memória van a lapban, de alapból 800 Mhz-en fut. Azt megtaláltam a BIOS-ban, hogy hol lehet ezen állítani, és ott elérhető a 1066 Mhz is. Kérdésem, hogy csupán ennyi a dolgom, hogy a BIOS-ban a szorzót átállítom, aztán nyomás 1066 Mhz-en?
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
Milyen procid van? Ha nem Phenom, akkor a proci beepitett memvezerolje (IMC) csak DDR2-800-ig kezeli a ramot (persze tuningnal emelkedik megfelelo jatszas utan a ram orajel is). Ha Phenom, akkor az hivatalosan is tamogatja (IMC szinten) a DDR2-1066-os ramot. Igy ha olyat raksz bele,akkor elvileg mindenfele allitgatas nelkul is 1066-on kell, hogy jarjon a memoriad.
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Az itt leírtak alapján én is ezt vártam, de nem. Phenom 9950 proci van benne.
hmm...akkor csak siman tedd a biosban a ram orajelet 1066-ra. (elotte nezd azert meg, hogy a ramodnak 1066-hoz gyari ertek szerint mekkora fesz kell, nehogy kellemetlen +lepetes erjen)
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Köszi!

Igen csak a Catalyst kell.
Na mi van a tuninggal?
Mert nekem se megy az új Reaper-ekkel ha cl4-ben használom őket és nem fixálom a szorzót.
Mondjuk a kezdeti nehézségeken átsegített a Bios frissítés és a Figyelmeztessen minden hibára mód kikapcsolása. (ezt az OCZ ajánlotta) Meg a Visnya se jó mert annak meg kellene a KB929777-es patch, hogy működjön a ramokkal. Hiába töltöm le mindig azt mondja, hogy nem ehhez a rendszerhez való

Tegnap előtt összeraktam az új konfigot, tegnap pedig telepítettem a rendszert. Nem tudom mi lehet a gond, de Vista alatt nálam, miután telepítette a Catalyst-ot, bootolás után lefagy a rendszer. Totál hibernáltság. Ha nincs fent a Catalyst akkor nincs ilyen jelenség. 8.10 és 8.5-ös (ez van a gyári CD-n, amit a laphoz adtak) esetében lett kipróbálva. XP alatt nincs ilyen probléma.
Van tipp, hogy mi lehet ez?

van! felejtsd el a vistát! 
[ Szerkesztve ]

nekem jól sereg a g.skill ramokkal! jelenlegi beállítás a következő:
1000mhz 4-5-4-8-20 és 2.1V
a proci tuning viszont közel sem olyan jó mint az msi dka790gx platinum-ban volt...
ott 1.45-tel 2900-et ment a phenom 9600-osom ebben a gigában pedig 1.425-tel megy 2750-et.....és szerintem ez a plafon.....vagy elképzelhető, hogy nagyobb fesszel kicsalhatnék belőle még egy pár megahertzet de nem ér annyit a dolog, hogy szét mennyen a lapom....

Miért felejtené el? Rendesen be kell állítani a BIOS-ban a mindenféléket.
Na még mindig nem megy normálisan a lapban a Phenom? Az ACC-vel kipróbáltál több variációt is?
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

és azt, hogyan állítod be bios-ba, hogy vista alatt szaggat a crysis átlag beállításban xp alatt csúcs minőségben eggyel nagyobb felbontásban simán fut.....?

acc +4%-on van...
több beállítást még nem próbáltam....de ránézek...

Ez spec DX10 vs DX9 probléma. Arról nem is beszélve, hogy a krájfosban csak álDX10 van, de az erőforrásigénye hatalmas ilyen módban. Egy elbaszott kód az egész (mármint a krájfos).
[ Szerkesztve ]
Külföldön én is azt olvastam, hogy a +x%-ok a hatásosak, de nekem valahogy az AUTO mellett a -y%-ok jöttek be az MSI-nél.
És egyébként tényleg iszonyat, hogy mennyivel lassabb a Crysis Vista alatt... de ezért a játékért én ugyan vissza nem térek már XP-re.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

hátja...
de ha vista alatt átlagos bállítást választol akkor az nem dx9? és csak a csúcs dx10?

az msi-nél +10%ra állítottam pl...
anélkül nem ment volna 2900-et...

Sziasztok!
Nálam megy rendesen a lap, már 1 hónapja megvan, eddig semmi gond sem volt vele.
GEIL 2x2Gb 800Mhz-es RAM 4-4-4-12 időzítéssel
Az AMD Athlon X2 5000+ BE m pedig simán megy 3.2Ghz-es órajelen, 1.375V-on
Windows VISTA x64 és XP 32bit is van a gépen, ennyi RAMmal sztem a Vista jobban megy mint az XP, játékok ugyanúgy mennek, FC2 legjobb beállításokkal 40FPS átlagban.
Jó kis alaplap, csak kicsit olcsóbb is lehetett volna, amikor vettem 
[ Szerkesztve ]

Én sem tudok szinte csak jót mondani erről a lapról. Egy problémám volt vele, hogy a Zalman CNPS9500 cpu hűtő alig fért el a lapon található passzív hűtőtől.
A HD3300-as integrált vezérlőchip is szép teljesítményt nyújt - legalábbis a konkurenciához képest - de azért játékra egy kicsit kevés. Ettől függetlenül respect a Gigának és az AMD-nek is.

Hali!
Valaki meg tudja mondani, hogy amikor bekapcsolom a gépet az alaplap üdvözlőképernyőjét jelenítse meg, ne a memóriateszt, meghajtók és egyéb információkat. Biosban hol kell bekapcsolni a képernyőfunkciót? alaplapom: giga ma790x-ds4
Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
spgabor

Szia, bárhogy kerestem nem találtam annak a lapnak a BIOS-ában. Furcsa. Sokkal gagyibb lapokon is van ilyen feature.

LOGO screen / POST screen -re gondolsz ? (post a memós)
advanced bios menüpont / full screen logo show
enabled: logo , disabled: post
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

ez erre a lapra is igaz lehet némi bios-frissítés után !?
remélem, jó lenne 
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

sajna kevés a corsair 450-es tápom a jelenlegi rendszeremhez....elképzelhető, hogy a tuning is emiatt akadozik....be kell újítanom egy nagyobbat...(a bekapcsnál sem indul elsőre a gép...) pifff...
Hát én nagyon remélem, mert azért vettem meg ezt a lapot
De eddig úgy szólt a hír, hogy azért lesz ezzel jó mert az AM3-as lapok is SB750-el lesznek szerelve (kezdetben ugye). Hogy ez még így van-e. De gondolom ha a 700-asokkal megcsinálják, érdekes lenne ha ezekkel nem

Nekem ilyen nincs. :S

Hello!
Jelenleg 2*1 GB Geil Ultra van az alaplapomon.
Tervezek még hozzá 2*512MB-ot. Az alaplap kiskönyve kissé megkavart, azzal kapcsolatban,h hogyan kell betenni 4 db memóriamodult,h működjön a dual channel mód.
El tudná vki mondani?
Köszi...
World of Tanks - Forza 4

Nem bonyolult. A párokat az 1,2 és a 3,4 foglalatokba rakd, azaz 1GiB 1GiB 512MiB 512MiB sorrendben.

háj all!
cseréltem a corsait vx 450-emet egy Gigabyte Superb 550 -es tápra és tuning beállítás mellett elsőre mindíg indította a rendszeremet sőt még picit húzni is tudtam a procin! na én ennek nagyon megörültem de ma reggel az fsb mindig visszaállt 200-ra....nem tudom miért...
a tegnap esti beállításaim a következők voltak:
fsb: 255
cpu: 11x (2805)
ht: 2040
nb: 2040
ram: 1020 (4-5-4-8-20)
acc: -8%
feszek:
cpu bios: 1.45v (idle: 1.44v stress: 1.47v)
cpu nb vid: +0.5v
nb: 1.35v
ram: 2.1v
sb: 1.3v
prime-ot 10 percig hagytam futni....
ma reggelre meggondolta magát a rendszer és nem hajlandó venni a 255-ös fsb-t...
csak default-ban megy....
kipróbálom este egy másik táppal...havernak van egy corsair hx 520-asa megnézem azzal mit tud....de lehet nem a táppal van gond...nemtom.....csak próbálkozok.
cmos clear már volt a bios pedig F2a....
ötlet?

most talán meggyógyult.....de néha még szarakodik....nem értem még mindig de talán most jó lesz....
acc: -8%
Szerintem ezzel van baja. Inkább valami pozitív értéket adj neki vagy próbáld kikapcsolni.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

figya! ha 1.4 volton 2600mhz-cel sem jön be a vindóz akkor mi a szar van?
mert már felidegesít!
néha stabil 2750-en, 2800-on néha csak alapon hajlandó működni...
most is alapon megy mert ahogy írtam 2600-on sem indult a gép!!
az acc skálát végignéztem -12 től +12 ig de ebben a lapban nekem a minusz értékek jöttek be....abból is a -8....az msi-ben +10 el ment 2900-at stabilan...
ránézek még egyszer a plusz értékekre is deee.....hát nemtudom....
a procim degradálódhatott volna? nem kéne neki.....kb 1-2 hónapot járt 1.4-1.45 fesszel jó hűtéssel! ennyit bírnia kéne nem?
szerintem megint belenyúltam egy "fasza" lapba....

szerintem az msi lapok is jok voltak 
Adj neki egy BIOS resetet az a biztos. Vedd ki az elemet 15 percre meg húzd ki aztán kezdd előről. Az OP. rendszer ugyanaz mint az MSI esetében?
ACC nélkül milyen?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

cmos clear már volt....de az elemet még nem vettem ki! majd kipróbázom....meg acc nélkül is!
az OP rendszer ugyan az nálam mindig már vagy 2 éve....
mert befolyásolna?
mondjuk most nem tudom megnézni mert vasárnap estig nem leszek a gépem közelében....

szerintem is.....csak jóval érzékenyebb mint mondjuk ez...
hát ha nem segít rajta semmi akkor nemtudom......lehet visszacserélem.....passz...
de remélem a 15 perces elem off segít....
esetleg összezárjam még az elem foglalatában a pólusokat?

downgrédelni bios-t hogyan lehet?
Az mit akar jelenteni?
Régebbi bios-t raksz fel?
Vagy butítani?

Ugyan úgy, ahogy upgrade-elni.

jaja....közben már rápróbáztam és simán átrakta...
csak azt hittem, hogy ez is olyan macerás lesz mint mondjuk a volt p5k lapomnál...
de nem...

aham! régebbit!
de nem segített a problémámon az sem.....