Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) daa-raa válasza Gerisz (#300) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Jártam már ott is...

Si vis pacem, para bellum.

(#302) spgabor

spgabor
(kvázi-tag)

Helló!

Van egy problémám, amire szeret amire szeretnék segítséget kérni. Van egy GIGABYTE GA-MA790X-DS4 típusú alaplapom, ami a következőt produkálja: nem ad képet és valami hibajelet sípol(hosszú-hosszú-hosszú, belesípol egy rövidet-rövid-hosszú-hosszú-hosszú-... A rövid sípolás utáni hosszúknál olyan, mintha mindig újraindítaná magát). Néha hiba nélkül elindul, néha pedig ezt a jelenséget produkálja, és egyszer csak elindul. Kérlek segítsetek, mert tanácstalan vagyok. Mi lehet a hiba okozója? Előre is köszönöm!

Üdv:
spgabor

(#303) applause

applause
(tag)

Érdekes hibába ütköztem. Adatmentés céljából rádugtam egy IDE vinyót a gépre. Az e-satás (hátlap kivezetés utólag beszerelve) vinyóra akartam írni, de nem sikerült mivel rendkivül belassult és hibázott. Mivel az e-satás vinyó rackján van USB is azon keresztül próbáltam és minden gond nélkül ment a másolás.
Találkozott-e valaki ilyen problémával.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#304) pisztoly

pisztoly
(őstag)

na szevasztok!

mert a memó support list-ben nem találtam ezért kérdezek rá, hogy a lap bevenné e az alábbi modulokat:

G.Skill F2-8500CL5D-2GBPI kép

tehát 2x1G 1066 55515-ös ram párról lenne szó....
a ram már megvan de ha nem menne a lapban akkor nem cserélném az msi dka 790gx platinumomat...

kösz.

[ Szerkesztve ]

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#305) pisztoly

pisztoly
(őstag)

ma mosmá ilyen lapom van! és a memória is megy benne! :DDD
eggyetlen dolog nem megy az pedig a TUNING!! és krvára nemtom hol a hiba...
need help! thx.

(#306) Pokzoli

Pokzoli
(lelkes újonc)

Sziasztok!

2x2 GB-os 1066MHz GEIL RAM-al használja valaki a lapot?

(#307) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Van egy újkeletű problémám, amire nemtom tud-e v.ki v.mi tippet adni.
Jól megy a gép, de van, h. bekapcsoláskor újraindul, már a biosnál is, és egyszer észrevettem,h. a cd-rom-ot pörgette. Miután lehúztam utánna megszünt, de nemtom mi lehet a hiba forrása. Hihetetlen sokáig tököl a boot-olásnál amikor be van dugva, 4120-as LG DvD író amúgy, kábelek ellőrizve, cserélgetve, mindnél ugyanaz. :(
V.kinek v.mi tipp? Esetleg BIOS-ban kellene v.mit állítani? :O
Előre is köszi :R
Másik kérdés még: Szerintetek érdemes lecserélni a 800-as ramokat 1066-osra? Későbbi Deneb akció esetére? :F

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#308) Pyriel

Pyriel
(tag)

Sziasztok!

Tegnap óta van egy ilyen lapom nekem is. Valószínűleg butaságot kérdezek, de chipset driver néven, és több más driver nevén is a laphoz adott lemezen ATi Catalyst foglal helyet. Ez most az jelenti pl. hogy a chipset driver része lenne a Catalyst meghajtóproginak??? Lemaradtam a fejlődésben lehet, úgy emlékeztem, hogy minden driver külön kis program képében szerepel. A Gigabyte oldaláról is leszedtem a drivert, az is Catalyst driver.

Más. 2x1 GB 1066 Mhz Geil Black Dragon memória van a lapban, de alapból 800 Mhz-en fut. Azt megtaláltam a BIOS-ban, hogy hol lehet ezen állítani, és ott elérhető a 1066 Mhz is. Kérdésem, hogy csupán ennyi a dolgom, hogy a BIOS-ban a szorzót átállítom, aztán nyomás 1066 Mhz-en?

"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?

(#309) Balinov válasza Pyriel (#308) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen procid van? Ha nem Phenom, akkor a proci beepitett memvezerolje (IMC) csak DDR2-800-ig kezeli a ramot (persze tuningnal emelkedik megfelelo jatszas utan a ram orajel is). Ha Phenom, akkor az hivatalosan is tamogatja (IMC szinten) a DDR2-1066-os ramot. Igy ha olyat raksz bele,akkor elvileg mindenfele allitgatas nelkul is 1066-on kell, hogy jarjon a memoriad.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#310) Pyriel válasza Balinov (#309) üzenetére

Pyriel
(tag)

Az itt leírtak alapján én is ezt vártam, de nem. Phenom 9950 proci van benne.

(#311) Balinov válasza Pyriel (#310) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hmm...akkor csak siman tedd a biosban a ram orajelet 1066-ra. (elotte nezd azert meg, hogy a ramodnak 1066-hoz gyari ertek szerint mekkora fesz kell, nehogy kellemetlen +lepetes erjen)

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#312) Pyriel válasza Balinov (#311) üzenetére

Pyriel
(tag)

Köszi!

(#313) daa-raa válasza Pyriel (#308) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Igen csak a Catalyst kell.

(#314) Gerisz válasza pisztoly (#305) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na mi van a tuninggal?
Mert nekem se megy az új Reaper-ekkel ha cl4-ben használom őket és nem fixálom a szorzót.
Mondjuk a kezdeti nehézségeken átsegített a Bios frissítés és a Figyelmeztessen minden hibára mód kikapcsolása. (ezt az OCZ ajánlotta) Meg a Visnya se jó mert annak meg kellene a KB929777-es patch, hogy működjön a ramokkal. Hiába töltöm le mindig azt mondja, hogy nem ehhez a rendszerhez való

(#315) Pyriel

Pyriel
(tag)

Tegnap előtt összeraktam az új konfigot, tegnap pedig telepítettem a rendszert. Nem tudom mi lehet a gond, de Vista alatt nálam, miután telepítette a Catalyst-ot, bootolás után lefagy a rendszer. Totál hibernáltság. Ha nincs fent a Catalyst akkor nincs ilyen jelenség. 8.10 és 8.5-ös (ez van a gyári CD-n, amit a laphoz adtak) esetében lett kipróbálva. XP alatt nincs ilyen probléma.

Van tipp, hogy mi lehet ez?

(#316) pisztoly válasza Pyriel (#315) üzenetére

pisztoly
(őstag)

van! felejtsd el a vistát! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#317) pisztoly válasza Gerisz (#314) üzenetére

pisztoly
(őstag)

nekem jól sereg a g.skill ramokkal! jelenlegi beállítás a következő:
1000mhz 4-5-4-8-20 és 2.1V
a proci tuning viszont közel sem olyan jó mint az msi dka790gx platinum-ban volt...
ott 1.45-tel 2900-et ment a phenom 9600-osom ebben a gigában pedig 1.425-tel megy 2750-et.....és szerintem ez a plafon.....vagy elképzelhető, hogy nagyobb fesszel kicsalhatnék belőle még egy pár megahertzet de nem ér annyit a dolog, hogy szét mennyen a lapom....

(#318) daa-raa válasza pisztoly (#316) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért felejtené el? Rendesen be kell állítani a BIOS-ban a mindenféléket.

(#319) TomBoy1986 válasza pisztoly (#317) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na még mindig nem megy normálisan a lapban a Phenom? Az ACC-vel kipróbáltál több variációt is?

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#320) pisztoly válasza daa-raa (#318) üzenetére

pisztoly
(őstag)

és azt, hogyan állítod be bios-ba, hogy vista alatt szaggat a crysis átlag beállításban xp alatt csúcs minőségben eggyel nagyobb felbontásban simán fut.....?

(#321) pisztoly válasza TomBoy1986 (#319) üzenetére

pisztoly
(őstag)

acc +4%-on van...
több beállítást még nem próbáltam....de ránézek...

(#322) daa-raa válasza pisztoly (#320) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez spec DX10 vs DX9 probléma. Arról nem is beszélve, hogy a krájfosban csak álDX10 van, de az erőforrásigénye hatalmas ilyen módban. Egy elbaszott kód az egész (mármint a krájfos).

[ Szerkesztve ]

(#323) TomBoy1986 válasza pisztoly (#321) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Külföldön én is azt olvastam, hogy a +x%-ok a hatásosak, de nekem valahogy az AUTO mellett a -y%-ok jöttek be az MSI-nél.

És egyébként tényleg iszonyat, hogy mennyivel lassabb a Crysis Vista alatt... de ezért a játékért én ugyan vissza nem térek már XP-re.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#324) pisztoly válasza daa-raa (#322) üzenetére

pisztoly
(őstag)

hátja...
de ha vista alatt átlagos bállítást választol akkor az nem dx9? és csak a csúcs dx10?

(#325) pisztoly válasza TomBoy1986 (#323) üzenetére

pisztoly
(őstag)

az msi-nél +10%ra állítottam pl...
anélkül nem ment volna 2900-et...

(#326) Tom19 válasza pisztoly (#325) üzenetére

Tom19
(tag)

Sziasztok!

Nálam megy rendesen a lap, már 1 hónapja megvan, eddig semmi gond sem volt vele.

GEIL 2x2Gb 800Mhz-es RAM 4-4-4-12 időzítéssel

Az AMD Athlon X2 5000+ BE m pedig simán megy 3.2Ghz-es órajelen, 1.375V-on

Windows VISTA x64 és XP 32bit is van a gépen, ennyi RAMmal sztem a Vista jobban megy mint az XP, játékok ugyanúgy mennek, FC2 legjobb beállításokkal 40FPS átlagban.

Jó kis alaplap, csak kicsit olcsóbb is lehetett volna, amikor vettem :)

[ Szerkesztve ]

(#327) Pyriel

Pyriel
(tag)

Én sem tudok szinte csak jót mondani erről a lapról. Egy problémám volt vele, hogy a Zalman CNPS9500 cpu hűtő alig fért el a lapon található passzív hűtőtől.

A HD3300-as integrált vezérlőchip is szép teljesítményt nyújt - legalábbis a konkurenciához képest - de azért játékra egy kicsit kevés. Ettől függetlenül respect a Gigának és az AMD-nek is.

(#328) spgabor

spgabor
(kvázi-tag)

Hali!

Valaki meg tudja mondani, hogy amikor bekapcsolom a gépet az alaplap üdvözlőképernyőjét jelenítse meg, ne a memóriateszt, meghajtók és egyéb információkat. Biosban hol kell bekapcsolni a képernyőfunkciót? alaplapom: giga ma790x-ds4
Előre is köszi a segítséget!

Üdv:
spgabor

(#329) Pyriel válasza spgabor (#328) üzenetére

Pyriel
(tag)

Szia, bárhogy kerestem nem találtam annak a lapnak a BIOS-ában. Furcsa. Sokkal gagyibb lapokon is van ilyen feature.

(#330) Weaver válasza spgabor (#328) üzenetére

Weaver
(senior tag)

LOGO screen / POST screen -re gondolsz ? (post a memós)

advanced bios menüpont / full screen logo show

enabled: logo , disabled: post

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#331) Weaver

Weaver
(senior tag)

ez erre a lapra is igaz lehet némi bios-frissítés után !?

[link]

remélem, jó lenne :K

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#332) pisztoly

pisztoly
(őstag)

sajna kevés a corsair 450-es tápom a jelenlegi rendszeremhez....elképzelhető, hogy a tuning is emiatt akadozik....be kell újítanom egy nagyobbat...(a bekapcsnál sem indul elsőre a gép...) pifff...

(#333) Gerisz válasza Weaver (#331) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát én nagyon remélem, mert azért vettem meg ezt a lapot :B
De eddig úgy szólt a hír, hogy azért lesz ezzel jó mert az AM3-as lapok is SB750-el lesznek szerelve (kezdetben ugye). Hogy ez még így van-e. De gondolom ha a 700-asokkal megcsinálják, érdekes lenne ha ezekkel nem

(#334) spgabor válasza Weaver (#330) üzenetére

spgabor
(kvázi-tag)

Nekem ilyen nincs. :S

(#335) csaabz

csaabz
(senior tag)

Hello!

Jelenleg 2*1 GB Geil Ultra van az alaplapomon.
Tervezek még hozzá 2*512MB-ot. Az alaplap kiskönyve kissé megkavart, azzal kapcsolatban,h hogyan kell betenni 4 db memóriamodult,h működjön a dual channel mód.

El tudná vki mondani?
Köszi...

World of Tanks - Forza 4

(#336) daa-raa válasza csaabz (#335) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem bonyolult. A párokat az 1,2 és a 3,4 foglalatokba rakd, azaz 1GiB 1GiB 512MiB 512MiB sorrendben.

(#337) pisztoly

pisztoly
(őstag)

háj all!

cseréltem a corsait vx 450-emet egy Gigabyte Superb 550 -es tápra és tuning beállítás mellett elsőre mindíg indította a rendszeremet sőt még picit húzni is tudtam a procin! na én ennek nagyon megörültem de ma reggel az fsb mindig visszaállt 200-ra....nem tudom miért...
a tegnap esti beállításaim a következők voltak:

fsb: 255
cpu: 11x (2805)
ht: 2040
nb: 2040
ram: 1020 (4-5-4-8-20)
acc: -8%

feszek:
cpu bios: 1.45v (idle: 1.44v stress: 1.47v)
cpu nb vid: +0.5v
nb: 1.35v
ram: 2.1v
sb: 1.3v

prime-ot 10 percig hagytam futni....

ma reggelre meggondolta magát a rendszer és nem hajlandó venni a 255-ös fsb-t...
csak default-ban megy....
kipróbálom este egy másik táppal...havernak van egy corsair hx 520-asa megnézem azzal mit tud....de lehet nem a táppal van gond...nemtom.....csak próbálkozok.
cmos clear már volt a bios pedig F2a....

ötlet?

(#338) pisztoly

pisztoly
(őstag)

most talán meggyógyult.....de néha még szarakodik....nem értem még mindig de talán most jó lesz....

(#339) Oliverda válasza pisztoly (#338) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

acc: -8%

Szerintem ezzel van baja. Inkább valami pozitív értéket adj neki vagy próbáld kikapcsolni.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#340) pisztoly válasza Oliverda (#339) üzenetére

pisztoly
(őstag)

figya! ha 1.4 volton 2600mhz-cel sem jön be a vindóz akkor mi a szar van?
mert már felidegesít!
néha stabil 2750-en, 2800-on néha csak alapon hajlandó működni...
most is alapon megy mert ahogy írtam 2600-on sem indult a gép!!
az acc skálát végignéztem -12 től +12 ig de ebben a lapban nekem a minusz értékek jöttek be....abból is a -8....az msi-ben +10 el ment 2900-at stabilan...
:F
ránézek még egyszer a plusz értékekre is deee.....hát nemtudom....
a procim degradálódhatott volna? nem kéne neki.....kb 1-2 hónapot járt 1.4-1.45 fesszel jó hűtéssel! ennyit bírnia kéne nem?
szerintem megint belenyúltam egy "fasza" lapba....

(#341) gyiku válasza pisztoly (#340) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

szerintem az msi lapok is jok voltak :DDD

(#342) Oliverda válasza pisztoly (#340) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Adj neki egy BIOS resetet az a biztos. Vedd ki az elemet 15 percre meg húzd ki aztán kezdd előről. Az OP. rendszer ugyanaz mint az MSI esetében?

ACC nélkül milyen?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#343) pisztoly válasza Oliverda (#342) üzenetére

pisztoly
(őstag)

cmos clear már volt....de az elemet még nem vettem ki! majd kipróbázom....meg acc nélkül is!
az OP rendszer ugyan az nálam mindig már vagy 2 éve....
mert befolyásolna?
mondjuk most nem tudom megnézni mert vasárnap estig nem leszek a gépem közelében....

(#344) pisztoly válasza gyiku (#341) üzenetére

pisztoly
(őstag)

szerintem is.....csak jóval érzékenyebb mint mondjuk ez...
hát ha nem segít rajta semmi akkor nemtudom......lehet visszacserélem.....passz...
de remélem a 15 perces elem off segít....
esetleg összezárjam még az elem foglalatában a pólusokat?

(#345) pisztoly

pisztoly
(őstag)

downgrédelni bios-t hogyan lehet?

(#346) Gerisz válasza pisztoly (#345) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az mit akar jelenteni?
Régebbi bios-t raksz fel?
Vagy butítani?

(#347) daa-raa válasza pisztoly (#345) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ugyan úgy, ahogy upgrade-elni.

(#348) pisztoly válasza daa-raa (#347) üzenetére

pisztoly
(őstag)

jaja....közben már rápróbáztam és simán átrakta...
csak azt hittem, hogy ez is olyan macerás lesz mint mondjuk a volt p5k lapomnál...
de nem...

(#349) pisztoly válasza Gerisz (#346) üzenetére

pisztoly
(őstag)

aham! régebbit!
de nem segített a problémámon az sem.....

(#350) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogyan kell stabilizálni a gépem 266*12-n, hogy menjenek a ramok 1066-on?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.