Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) Fikasz válasza Oliverda (#250) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Értem. Köszi a segítséget. Átnézek az AMD Phenom X4 9xx0 topicba hátha ragad rám valami tudás. :))

(#252) daa-raa válasza Oliverda (#240) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Most csak gyorsba kicseréltem a lapot, szóval a harmadik tuner még nincs benne. Majd alkalom adtán beépítem (a héten délutános vagyok, szóval lehet csak hétvégén). Akkor csinálok képet.

Gondolom nem véletlen, hogy nem magyar oldalról linkelted... Ha már bővítem ilyesmivel a gépet, akkor már inkább eSATA kártyát vennék, pl ilyet. Szép, meg minden, csak még a nagykerben sincs. 1+1 portos van, de az meg inkább nem kell. Bár most így belegondolva...

ACC nem érint, lévén egy darab Phenom-om sincs.

Azt én is remélem. Az AN8 Ultra esetén azért kibukott az nF4 megbízhatatlan lemezalrendszere, 5 adatvesztésem volt miatta. Remélem ezzel nem lesz ilyen.

Jelen esetben nem a három fül a probléma, hanem a kereten levő "szarvak". [link]. Na ebben ütköznek fel a HK8 légterelő lemezei. [link] Gondolom látszik miről van szó.

Si vis pacem, para bellum.

(#253) Weaver

Weaver
(senior tag)

int vga-t használom a lapon és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:

8.9 CCC azt mondja h:
Core Clock in MHz 500 MHz
Memory Clock in MHz 400 MHz

everest azt mondja h:
GPU órajele 494 MHz (eredeti: 500 MHz)
Memória órajel 787 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 97%)

biosban van olyan h vga core clock control. az disabled-en van és alatt az így nem változtatható 700-as érték.

érdekes az is, h a CCC-ben 60hz a max frissitési érték, ami beállítható.ugyanezzel a moncsival 6150 int vga-val az nforce driverben 120 (vagy 150 nem is tudom már) volt a max és 100-ra volt állítva, amin vígan ment is.

ugye jól érzem, h vmi nem stimmel ezzel?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#254) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen 1066-os ramot vegyek bele?
A kington hyperX-jó?

(#255) Oliverda válasza Weaver (#253) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Érdekes, nekem nem voltak hasonló problémáim ezzel a lappal és driver-rel. Nekem az AMD Overdrive 700MHz-et írt ki. Esetleg próbáld ki a legújabb BIOS-t, hátha az segít.

Gerisz: Elvileg jó.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#256) Calibos válasza Weaver (#253) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Legfrissebb everest?

(#257) Weaver válasza Oliverda (#255) üzenetére

Weaver
(senior tag)

bios-ban a Vga Core Clock Control-nál próbaképpen Enabled-re tettem és hagytam a 700-as értéket. így most jó:

CCC: Core Clock in MHz 700 MHz
Everest: GPU órajele 694 MHz (eredeti: 700 MHz)

nekem ezért ez furcsa, mert amikor Disabled-en volt u.e. az opció, az alatta lévő érték akkor is 700 volt (alapból).

memó értékek nem változtak:
CCC: Memory Clock in MHz 400 MHz
Everest: Memória órajel 787 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 97%)

ezek az értékek megfelelőek?

catalyst a 8.9-es, és az Everest is a legújabb 4.60.1500. most telepítettem újra a win-t lapcsere után. friss az egész.

[ Szerkesztve ]

(#258) ChrYsler

ChrYsler
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék GA-MA78GPM-DS2H tulajoktól, hogy csak és kizárólag Phenom prociknál vannak támogatva az 1066MHz-es memóriák? Vagy esetleg egy X2 4850E mellett is be lehetne lőni ezt a sebességet?
Csak azért kérdezem, mert ilyen procit+lapot szeretnék venni, csak nem tudom, hogy érdemes-e befektetni 1066-os RAM-okba, vagy elég lenne a 800MHz-es? :F

Segítsetek légyszi! :O

ChrYsler

(#259) szki válasza ChrYsler (#258) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Phenomnál működik alapban a 1066-os memória freki. A64x2 esetén 800 MHz DDR2 a max, amit tuninggal lehet emelni.
Nekem 78gpm-es lapom van + x2 4850e proci + 2x1 GB Kingmax 1066. Nem bírtam kihozni a Kingmax memórából az 1066-ot fsb emelés + cpu szorzó visszavétellel.

Szerintem annyira nincs ára a RAM-nak, hogy vegyél nyugodtan 1066-ost, ami feszített memória időzítéssel mehet 800 MHz-en is (2500 MHz proci esetén csak 714 MHz a DDR2!).

Szerintem a sideportos 78GPM alaplap nem éri meg a 4-5e Ft felárat a sima 78G-hez képest.
Van már GA-MA78GM-S2H rev 2.0-ás lap, ami nagyon jó minőségű (dualbios, erősebb NB hűtés, 140W TDP)!

Huh! most látom, hogy a Forint gyengülésével felfelé mentek az árak!

Szerintem Gigabyte GA-MA78GM-S2H topicban is nézz körbe.

(#260) ChrYsler válasza szki (#259) üzenetére

ChrYsler
(fanatikus tag)

Nagyon szépen köszönöm a választ! :R

Azt miért mondod, hogy nem éri meg az a 128MB kiegészítő RAM? Esetleg tesztelted a másik típust játékok alatt?
Neked hogy vált be a 4850e-s proci a lapban? Meg úgy összességében?

És otthonra egy főleg netezős, néha játszós, multimédiás (film, zene) és legfőképpen CSENDES gépet szeretnék összerakni, ami keveset eszik. Gyakorlatilag olyan konfigot álmodtam meg, mint a Tiéd egy CoolerMaster CM-690 -es házba beépítve. :)

Ezt a 714MHz-et nem nagyon értem. A mostani lapomban gyakorlatilag MHz-enként tudom megadni a memfrekit FSB-től függetlenül. A Gigabyte-ban ilyen nincs? :Y

Üdv

ChrYsler

(#261) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Beléptem én is a klub-ba!:)
Fantasztikus egy lap, és nagyon igényes!
Csak please help! Bios-t szeretnék frissíteni, az @bios v.miért nem akar működni így marad a pendrive. azaz mp3 lejátszóm van az is megteszi?
v.ki le tudná írni, hogyan csináljam a pendrivos bios frissítést lépésről lépésre?
Ne hari, h. megkérdezem, csak izgulok, és biztosra akarok menni.
Előre is köszönöm!

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#262) daa-raa válasza ChrYsler (#260) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

(#263) lolchief70

lolchief70
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Szerintetek itt a fórumozók közül hány embernek van már ilyen alaplapja?
Vajon hányan vannak megelégedve a stabil működéssel esetleg a tuninggal?
Visszaolvasva a hozzászólásokat nekem (ti. tervezem ilyen lap vételét) nem elég meggyőző az eddigi hozzászólások alapján. Az egyik magazinban olvastam, hogy a tuningpotenciálja a GA-MA790GP-nek rapszódikus, "a túlhajtás instabil bios szinten" phenom processzor meghajtásánál. Mit tapasztalnak a tulajok?

Üdv

(#264) Gerisz válasza lolchief70 (#263) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Újság! Én olyat is olvastam, hogy 3.6Ghz a 9850BE-ből simán.
De egyébként még olyat nem olvastam, hogy ne dicsérték volna a tuning oldalak is!
Vagy most speciel a gigával van baj?

(#265) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogyan kell Pendrive-ról bootolni?
lehet egyáltalán?

(#266) ChrYsler válasza daa-raa (#262) üzenetére

ChrYsler
(fanatikus tag)

Köszi! :R

ChrYsler

(#267) daa-raa válasza Oliverda (#240) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

(#268) Oliverda válasza daa-raa (#267) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi!

Gerisz: A sima 3.6 azért erős túlzás. Jó lesz az 3.2-nek is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#269) Weaver

Weaver
(senior tag)

éreztem h vmi nincs rendjén és ma ez be is bizonyosodott. ment az explórer , meg torrent, dc, msn és bsplayerben egy filmbe nézegettem bele, azaz léptettem előre időben, amikor dobott egy hátast a gép és restartolt (resetelt) egyet. ez nem jelent jót soha. nem tudom mi lehet... a lapcsere óta (cirka egy hét) most csinált ilyet először. dobtam egy biosfrissitést, hátha az segít majd. a konfig összes többi darabja már használt, tesztelt, mert azok nem lettek cserélve. nem tudom miért, de én az int vga-ra gyanakszom.
amúgy az egész cucc frissen telepített SP3 win, 8.9 catalysttal.

ha lenne vki, aki szintén integrált vga-val használja a gépét, legyenszíves csekkoljon le pár dolgot. biosban van olyan h VGA Clock Control. alapból az disabled-en van, és az alatta ekkor nem állítható érték 700. nekem úgy a CCC és a everest is 500-at ír GPU-ra. ha viszont enabledre teszem, akkor állítható az érték, de hagyom 700-on, és így mindkét előbb említett szoftban 700 az érték.

memó seb a gpu -tól függetlenül nem változik:

CCC: Memory Clock in MHz 400 MHz
Everest: Memória órajel 787 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 97%)

ehhez hozzá tartozik h kapott 512 mb a memóból, ami 800mhz. de ahogy látom (?) csak és kizárólag a sideport memóval nem működtethető?

ezeket írja ki a 2 progi. arra lennék kíváncsi, hogy ez nálatok is így van-e.

[ Szerkesztve ]

(#270) Aylarth válasza lolchief70 (#263) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Szerintem nagyon jóó alaplap, iszonyatosan igényes és a felépítése is tetszik. Az integrált videókártya órajelét megemeltem 800Mhz-re, így viszi a Call of Duty 4-et is!:)
A tuning terén csinálhatok v.mit rosszul, mert egyenlőre még nem sikerült semmit elérnem, és ebben a segítségeteket kérném, 200FSB-n van, és h.ha tuningolni szeretnék akkor a volt feszültségeket is állítsam át auto-ról manual-ra? Vagy az maradhat úgy?
Egyből 250FSB-t akartam adni neki, lehet, hogy ez volt a baj?
És nem találom az ,,ACC" funkciót....legújjabb bios -frissítés megvolt pendriveal

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#271) Oliverda válasza Aylarth (#270) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nyomj egy CTRL+F1 -et a BIOS kezdőképernyőjén.

(#272) Weaver válasza Aylarth (#270) üzenetére

Weaver
(senior tag)

most én is toltam egy kis Stalker-t mert próbálom kiszűrni h tényleg van -e vmi gáz a cuccal , de ment a játék szépen. 1024x768 a felbontás, max detail és rezzenés nélkül megy , pedig most 500-on van a GPU.

(#273) Gerisz válasza Weaver (#272) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

terhelés alatt is? már csak azért mert gondolom ez is visszaveszi az órajeleket ha nincs terhelve. (nem biztos)

(#274) Aylarth válasza Oliverda (#271) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

most amikor bejött a ,,kék rész" a BIOS-ban akkor gondolod?:)
Ott nem csinált semmit...vagy még az elején amikor kiírja h. milyen alaplap, megjelenik az energy star logo?
Amúgy nállam minden mükszik a CSX ramok is mennek szépen 4-4-4-12-őt.
Az integrált vidikártyát pedig hűtöm egy oldalsó 12cm-es ventivel de az everest szerint nem megy 38 fok fölé. ;)
Szerintem ez a lap simán el tudja vinni 900 Mhz-en is, de én a procit szeretném inkább tuningolni!! :O :)

(#275) Weaver válasza Gerisz (#273) üzenetére

Weaver
(senior tag)

alapon van 500-on. a CCC és az everest ezt mondja. éppen erre próbálok rájönni, h másnál is így van-e. lásd egy kicsit feljebb a hsz-em.

Aylarth: állítólag megy 1000-en is, tesztelve volt. egy ismerős mondta, aki tuning-mániás.

[ Szerkesztve ]

(#276) Gerisz válasza Weaver (#275) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nagyon jó. Elolvastam a hsz-eid.
A kérdésem még mindig az, hogy terhelve annyi vagy terheletlenül?
nekem a 4850 GPU-ja most 500Mhz-en megy. ha leterhelem akkor 700-on.
Nem lehet, hogy visszaveszi az órajeleket terheletlen állapotban?

(#277) Weaver válasza Gerisz (#276) üzenetére

Weaver
(senior tag)

értem már. fogalmam sincs. :)

(#278) Oliverda válasza Weaver (#272) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

BIOS frissítés volt már?

(#279) Tibiajax válasza Oliverda (#278) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy jó kérdés, nekem már megvolt. :K
:DDD

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#280) Oliverda válasza Tibiajax (#279) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(#281) Weaver válasza Weaver (#277) üzenetére

Weaver
(senior tag)

amikor váratlanul dobott a gép egy restartot, utána frissítettem. most teszt üzemmód van. a stalkerral akartam a gépet tesztelni, de nem tetszik. már az első küldetésen simán lelőnek és meguntam folyton állást tölteni. látszik nem vagyok egy játék guru. :)

megvárom a 8.10-es Catalyst-et, utána újratelepítem a win-t és meglátjuk.

(#282) Aylarth válasza Weaver (#275) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

Szia Weaver!

Szerintem az everest marhaságokat ír ki sokszor, nekem is egyszer azt,h. 97%-os tuning.
[link]

Nemtom ez segít-e v.mit.
Amúgy egyenlőre 850-en hagyom, hűtve van rendesen összesen 4 db 12cm-es ventivel:)
Nem lehet, h.más miatt lehet a reset?

(#283) Aylarth válasza Weaver (#269) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

jah, amúgy még egy dolog. mintha v.hol azt olvastam volna hogy plusban is 128MB-al a legjobb párosítás.
tehát 128 van alapból és még 128 a rendszermemoriából.
próbáld meg így, és szerintem még egy bios felülírás megoldaná a problémát, én kétszer frissítettem - nemtom miért, lehet, h. a dualbios biztos mindkét része felül legyen írva.

(#284) Weaver válasza Aylarth (#282) üzenetére

Weaver
(senior tag)

A GPU-t leszámítva meegyeznek az adatok, szóval ez rendben van. köszi az infót!
szoftver miatt nem hinném h resetelhet, csak hw lehet az gond. ha megjön a catalyst 8.10, utána újratelepítem a rendszer és majd meglátjuk.

azt h dual bios esetén 2x kell frissíteni, hát erről nem tudok. érdekes lenne. :)
de utánanézek.

[ Szerkesztve ]

(#285) Tom19

Tom19
(tag)

Sziasztok!

Péntektől én is eme lap tulajdonosa leszek :)

Remélem nem fogok csalódni!

Valaki összefoglalná, hogy miben jó és miben rossz ez a lap? Feszeket meddig lehet felnyomni? pl a memóriáét.

Köszönöm

(#286) applause válasza Weaver (#284) üzenetére

applause
(tag)

Megjelent a 8.10

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#287) Weaver válasza applause (#286) üzenetére

Weaver
(senior tag)

jah leszedtem. figyelgetem a Catalyst totyikot, mert onnan is gyűjtöttem némi infót. köszi

(#288) csaabz

csaabz
(senior tag)

Hello!

A biosban a ctrl+F1 megnyomásával előjön egy ujabb munü, melyben több beállítási lehetőség van. Ezekről szeretnék kérdezni:
HT LINK CONTROL
W FLOW-CONTROL MODE
HT LINK TRISTATE
UNIT ID CLUMPING

PCIE CONFIGURATION
PCIE_16_1 GEN2 SPEED MODE

SB600 SPREAD SPECTRUM

Tudnátok segíteni ezekkel kapcsolatban?

World of Tanks - Forza 4

(#289) csaabz válasza csaabz (#288) üzenetére

csaabz
(senior tag)

Vki erre?

World of Tanks - Forza 4

(#290) Aylarth válasza csaabz (#289) üzenetére

Aylarth
(kvázi-tag)

nemtom hallod...nekem a crtl+F1-el egy olyan menü jön elő, ahol a négy magot lehet állítani, h. mennyire tuningolja - ha minden igaz:D
amúgy van egy jó cikk itt a PH-n, a Phenomok nyúzópadon abban le van írva, h. mennyi feszt és hogy kell a szorzót állítani.
mondjuk ennek ellenére jó időbe telt nekem is mire sikerült kisakkozni mi az opt.
a HT és a NB legyen 1.8 GHz és akkor nem fog hibázni a bizti, a többi meg az egyébb alkatrészektől függ.

(#291) csaabz válasza Aylarth (#290) üzenetére

csaabz
(senior tag)

Köszi a választ,de az még mindig nem derült ki, mi ez a sok beállítási lehetőség?
(már amiket konkrétan odaírtam)

World of Tanks - Forza 4

(#292) Tom19

Tom19
(tag)

Igen jó az alaplap.

5000+ BE procim simán megy 3.2Ghz-en.
A memóriám pedig 5-5-5-15 időzítéssel. 6-6-6-18 helyett. És alapfeszültségen!

Jó döntés volt :)

(#293) applause

applause
(tag)

Hogy lehet működésre bírni a ház elején lévő hangcsatlakozókat. Szerintem a csatlakozó kábelt jól rádugtam. Egyáltalán nem érzékeli ha bedugon a jack dugót.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#294) applause

applause
(tag)

Mivel válasz nem érkezett, így elemeztem a technikát.

A képen látható a manuál szerinti f_audio kiosztás és a ház manuálja szerinti kiosztás. Alul a ténylegesen bekötött vezetékek vannak.
Erős a kétségem, hogy valami nem stimmel.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#295) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért nem fogadja el a Bios a ram beállításait?
Most vettem 2x2 OCZ Reapert. CL4-es Kit-et és adok neki 2.1V-ot(ennyi kell)
Hiába állítom az első 4 értéket 4-4-4-15-re visszadobja Auto-ra a Bios A többi értéket azt se tudom micsoda és mi lenne a jó.
Segítséget kérek!

(#296) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden 3-4-ik indítsnal:
"Fail safe bios checksum error
recoveryng auto bios....."

Aztán újraindul és megy tovább

(#297) Oliverda válasza Gerisz (#296) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

BIOS frissítés?

(#298) Gerisz válasza Oliverda (#297) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vót :)
De most már ez a hiba nem áll fenn, mert elolvastam az OCZ fórumot ahol írják, hogy baja van az "újabb" AMD lapokkal a PC-6400-as ramoknak és be kell állítani a Biosba hogy ne álljon meg hibára. Most az jó. Már a Pista hal meg mindig a 0x0000007e hibakóddal amire azt írják a KB929777 frissítés a megoldás mert szarul kezeli a 3giga fölött de ezt meg nem engedi telepíteni. Hajam kihull az összes.
De holnap már tanulnom kell mert le kell adni az analízis feladatsort uh. hisztériás vagyok :Y

(#299) daa-raa válasza Gerisz (#298) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez nem általános probléma, max OCZ specifikus. Nála 4GiB PC2-6400-as RAM simán megy.

Egyébként lehet driver probléma. [link]

(#300) Gerisz válasza daa-raa (#299) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos nem álltalános mert van aki azt írja, hogy 8gigával is tökéletes minden.
go to vista forum

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.