Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) rybank

rybank
(senior tag)

a 780g utódja ide vagy oda, nem hozzá kellene hasonlíteni,. mivel árban majdnem a fele a 780g + akkor tulajdonképpen ez egy jól kiaknázott 780g+sb750+crossfire-esata

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#202) pisztoly

pisztoly
(őstag)

Oliverda.:
vááá!! fordult a kocka.....
nem volt giga lap marad az msi! holnap érkezik...
szal visszatérek abba a topikba..
see you!

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#203) Weaver

Weaver
(senior tag)

lapnak a drivereit szedném le a gyártó honlapjáról, de 5-6k -val jönne le. hagytam tölteni, de másfél óra elteltével időtúllépés hibaüzit kilőtte az IE.

kérdezem, csak nálam ilyen tetü, vagy nektek se gyorsabb. európait, meg az amerikait próbáltam, de gondolom a többi sem gyorsabb.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#204) daa-raa válasza Weaver (#203) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Próbáld inkább az AMD, Realtek, stb oldalát. Azaz ne a lap, hanem az adott chip gyártójának oldalát.

Si vis pacem, para bellum.

(#205) Gerisz válasza Weaver (#203) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a gaga.com-ról szoktam szedni onnan rendesen szedi, a magyar naon k*ka

(#206) Weaver válasza daa-raa (#204) üzenetére

Weaver
(senior tag)

jah, végülis az is 1 megoldás. igazából az audióhoz, meg a lanhoz kellene driver, mert feltételezem h a honlapon lévő frissebb, mint ami a lemezen lesz.

vga / chipset -hez mehet a legújabb catalyst (feltételezem, de nem tudom igazából mert eddig nvidia chipes lapom volt és ott a NF driver fedett mindent.)

www.gigabyte.com.tw <-- itt próbáltam, ezen lassú

vagyis pontosan innen:

[link]

(#207) Gerisz válasza Weaver (#206) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tom. Ha rámegyek az ftp-re akkor szedi 170-180-al. azzal kibírható

(#208) Weaver válasza Gerisz (#207) üzenetére

Weaver
(senior tag)

az a nyerő. igen, azt még nem próbáltam, de onnan most nekem is lejött minden teljes sebességen. köszi.

(#209) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Kinek van GX alaplapja? Tapasztalat-vélemény?

(#210) gyiku válasza Weaver (#208) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

orosz http/ftp, barmelyik nyero :K

(#211) cd3000 válasza Bon3ss (#50) üzenetére

cd3000
(újonc)

25 -ért eladom most, az ára 31 általában,
L

(#212) Weaver

Weaver
(senior tag)

nahát, gyorsan ráuntál. :)

gyorsan elviszik tőled ennyiért, abban biztos vagyok.

(#213) Gerisz válasza cd3000 (#211) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?

(#214) pisztoly

pisztoly
(őstag)

visszatértem msi-re az volt csak a srácnál...see you there...

[ Szerkesztve ]

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#215) Fikasz válasza cd3000 (#211) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Jól szuperál a 790GP-DS4H lap. :)
Tegnap este beledobtam a gépbe raktam rá egy XP-t de többre nem volt időm.
9950-es Phenomot adtam neki, és alapból feszültségemelés nélkül stabilan viszi a 3Ghz-et. Kezdetnek nem rossz. Viszont nem vagyok túl nagy tuningoló ezért várom azokat a műhelytitkokat amivel többet lehetne kihozni ebből a konfigbol.

(#216) Calibos válasza Fikasz (#215) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Ennél többet nem nagyon fog már menni, mások írták mint ha 3.0Ghz-nél képzeletbeli határ lenne.

(#217) Oliverda válasza Fikasz (#215) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Prime stabil is? Emeld a szorzót felfele 0.5x-el ameddig stabil. :) A lap elvileg még 3.4GHz-et is tud egy jobb procival.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#218) Fikasz válasza Oliverda (#217) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

3.4GHz-nél nem állt fel az XP, 3,2GHz-nél a Crisys telepítéskor 5 perc után megfagyott, 3GHz-nél 2 órányi nyüstölésen keresztül "prime stabil" volt. 15,5x-el a Crisys futása közben kb 10 perc után feladta. Az a képzeletbeli határ a 3GHz-nél lehet, hogy tényleg létezik?

[ Szerkesztve ]

(#219) Oliverda válasza Fikasz (#218) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Emelj egy kis feszültséget (CPU Voltage Control). Mondjuk + 2 lépcsővel (ami +0.050).

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#220) Fikasz válasza Oliverda (#219) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Rendben, megpróbálom de csak holnap délután leszek újra annak a gépnek a közelében.
Amúgy mennyi a maximális feszültség ami még nem károsítja a CPU-t és a lapot? És ezt az emelt feszt általában mekkora szorzóval lehet használni, hogy stabil legyen?

(#221) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

AM3 előtt minek ien drága lapot megvenni? :F

(#222) Oliverda válasza Fikasz (#220) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1.40V mondjuk (+0.100). Persze egy erősebb hűtés ekkor már elkél. Még ugyanott legfelül az Advanced Clock Calibration-nél bepróbálhatsz egy AUTO beállítást.

g@bo: Köszönjük Emese!

[ Szerkesztve ]

(#223) g@bo válasza Oliverda (#222) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

á, emese okosabb, én nem értem. :P

(#224) Fikasz válasza g@bo (#221) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Ha jól vagyok informálva az AM3 csak 2009 második negyedévében jelenik meg, és azt felhasználó barát áron szerintem csak egy év múlva lesz elérhető. A 45nm Phenomot pedig ebbe a lapba is bele lehet rakni, már ha megéri váltani az AM3 előtt.

(#225) Fikasz

Fikasz
(kvázi-tag)

Ne okoskodjak ennyit? :))

(#226) Oliverda válasza g@bo (#223) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minek venni bármit is ha fél év múlva úgyis lesz jobb?

A témánál maradva az AM3-as procik bele fognak menni ezekbe a lapokba is DDR2-es RAMok mellett. A DDR3 pedig nem fog csodát tenni.

(#227) szki válasza g@bo (#221) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ha intel chipset-es lapot vennél, akkor 29eFt-ért már abból is jó lapot kapnál (pl. GA-EP45-DS3P 28eFt). De abban nincs int. vga, nem tud ATI kártyával hybrid CF-t. Ne tud CF-t 2x16-on, csak 2x8-on.

Az AMD-s nagyon jó lap. Már csak az szükséges, hogy végre kapható legyen az AMD új procija is! Bár az tényleg probléma, hogy AM2-re kevés procit terveznek kiadni. Viszont szerintem ezen még változtatnak, hisz nem akar mindenki AM3-as lapot venni még 2009-ben sem.

Mod: Oliverda alapján: AM3 proci is belemegy a lapba DDR2 RAM mellett. De akkor vmely sebesség nem kihasználható

[ Szerkesztve ]

(#228) Gerisz válasza szki (#227) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebbe se megy 2x16-on :B
Az FX-ek tudják.
A DDR3 nem lesz használható mint ahogy Oli is mondta. Az meg még minek. Én 1 éve váltottam DDR2-re, hát nem fogok jövőre 3-ra az tuti fix.
Én láttam valahol táblázatot a tervezetről és abban is csak a ram volt a különbség. Az SB750-el lesz az is szerelve "kezdetben"(AM3).
Én is azért vettem meg, hogy jók legyen bele azok a procik (meg mert a másik qka lett)

(#229) applause

applause
(tag)

Próbálgattam volna az AMD OverDrive programot. Van benne egy AutoClock menű, amikor ezt elindítom lefagy a gép, vagy újra indul.
Van-e valakinek tapasztalata ennek használatáról.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#230) Oliverda válasza applause (#229) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt szerintem inkább felejtsd el.

(#231) applause válasza Oliverda (#230) üzenetére

applause
(tag)

Kicsit bővebben, ha lehet.
Megj.: a 3 magos procival még működött.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#232) Oliverda válasza applause (#231) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sz@rt sem ér. Ennél bővebbeb nem tudom.

(#233) Weaver válasza g@bo (#221) üzenetére

Weaver
(senior tag)

hát így előzetesen annyit tudok h a DDR3-at leszámítva azok a lapok sem lesznek sokkal okosabbak... de a számítástechnikában amúgy sem lehet taktika a várakozás, mert akkor soha nem venne senki semmit, annyira felgyorsult a fejlődés.

persze ezt neked nem kell ragoznom, tudod jól. nem is értem , h kérdezhetsz ilyet. :)

(#234) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeraktam a gépet.
Azokat leszámítva, hogy a lap "közepén" van az Usb csatoló, meg fordítva van a 24-tűs tápcsati mint ahogy a régin volt és emiatt kicsit ki van tekeredve a kábel tök jó :)

(#235) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Érezhetően gyorsabban bootol a lap, mint a GA-MA78GM-S2H.

(#236) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az miért van, hogy hiába állítom be az USB bill-t. naon nem akar belépni, ha belép nem működik.
A másik, hogyha átdugom ps2-re vagy usb-re, akkor csak villog. ez a bill. a szar vagy?
és várnom kell egy hosszú időt

(#237) Oliverda válasza daa-raa (#235) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lecserélted?

(#238) tibi34 válasza Gerisz (#236) üzenetére

tibi34
(tag)

Nekemis ezt csinálja a lapom,tehát nem újkeletű.Amíg fell nem áll a Setpoint nem működik az egér. :R

" Ha kicsit nem figyelek oda, mindjárt dolgozni akarok. "

(#239) daa-raa válasza Oliverda (#237) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Le. A 78GM eleve csak ideiglenes megoldásként került a gépembe (azért fél évet így is kihúzott). Nagyon szűkösnek bizonyult, kénytelen voltam nem belerakni az egyik tunerem, és szégyen szemre csak ketőt használni (tudom, egyéni szocproblémám).

Ami hiányzik erről, az az eSATA. Értelmes árban, PCI-E x1 kiszerelésben (meg úgy egyébként is) meg szinte lehetetlen ebben a fehér lyukban beszerezni ilyesmit.

Jó lap a 78GM is, csak kicsi az én átlag igényeimhez.

Egyébként egy érdekes felfedezés: A 78GM hűtőkerete belűl 1-2mm-rek szűkebb, mint a 790GP-é. Előbbinél a HK8 légterelői felütköztek a keretre, amit emiatt meg kellett reszelni. Itt ilyen gond nincs. Mondjuk eleve nem tudom mi a túró célt szolgál az a két-két szarv a kereten. Nem láttam még olyan coolert, ami abba kapaszkodna. De lehet én vagyok műveletlen.

(#240) Oliverda válasza daa-raa (#239) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Értem. Sosem láttam még 3 tunert egy gépben. Esetleg csinálnál egy képet az összerakott konfigról? :)

Az eSATA tényleg hiányzik, de ha nagyon szükséges akkor éppen meg lehet oldani viszonylag olcsón egy hasonló cuccal.

Összeségében eléggé kellemes lap a 790GP-DS4H, bár az ACC nekem rosszalkodott és az F1 BIOS szerette túlfeszelni a processzort. Ha lesz kedvem és időm befejezni akkor lesz is róla egy kis tapasztalat összegzés. Ennek ellenére én hamarosan átpasszolom egy kedves barátomnak és helyette egy darabig (ha megérdemli) Asus M3A79-T Deluxe lesz.

Sok sikert az új laphoz, remélem nem lesz vele sok problémád és majd legalább addig húzza mint az AN8 Ultra. :)

U.I.: Nálam egyszer régebben volt egy Cooler Master rézmagos alu hűtő ami kihasználta a 3 fület bár a súlya nem indokolta. Bezzeg a kilós hűtők rögzitésénél nem használják ki ezt a lehetőséget.

(#241) Fikasz válasza Oliverda (#219) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Emeltem a feszültségen +0.050-el. 16x -el 3.2Ghz-en stabilitás teszten átment, igaz pillanatok alatt 65C fokon volt a proci. A harmadik stabilitási tesztnél elérte a 70C fokot és kifagyott. A hűtőm egy klasszikus Zalman 9500-ös nem hinném, hogy kevés lenne hűtési szempontból. Persze még nincs veszve semmi, este újra próbálkozok.

(#242) Oliverda válasza Fikasz (#241) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Zalman 9500 piskóta ehhez a procihoz ha 3200ra húzod és még feszültséget is emelsz. Régen rossz ha már 60 fok fölé megy a cucc. A 9700 sem egy túl jó választás, de vannak jobb hűtők hasonló árban. Nézelődj a hűtéssel kapcsolatos topikokban.

(#243) Fikasz válasza Oliverda (#242) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Köszi az infót. :)

(#244) Fikasz válasza Oliverda (#242) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

Megvan a legújabb teszteredmény bár nem vagyok elégedett.
a proci kapott egy Cooler Master V8 hűtőt, 1.4 Volton 16x -el 3,2GHz -en 2 perces stabilitási teszten hibátlanul megfelelt úgy, hogy a CPU max 50C fokig melegedett.
Azán hagytam üresjáraton a gépet kb 10 percig de mire visszajöttem hozzá meg volt fagyva. :( Ezután visszaállítottam alapfeszre 15x -el 3GHz-re és tökéletes minden a CPU a hűtőnek köszönhetően max 45C fok max terhelésen. Egyenlőre ennyi...

(#245) Oliverda válasza Fikasz (#244) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

15.5x? Azaz 3100Mhz. Azon sem stabil?

(#246) Fikasz válasza Oliverda (#245) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

10 perc és kiderül.

(#247) Fikasz válasza Oliverda (#245) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

3.1GHz-en 1.4V-on egyenlőre stabil. Hosszútávon érdemes a feszültséget ennél jobban megemelni hátha ki lehet belőle hozni a 3.2GHz-et stabilan?

(#248) Oliverda válasza Fikasz (#247) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem emelném.

(#249) Fikasz válasza Oliverda (#248) üzenetére

Fikasz
(kvázi-tag)

:) Akkor ennyin maradok. Ezt tudtam kihozni ebböl a konfigbol.
Ha jól tudom 9950BE-ből létezik 125W-os is. Mi a különbség?

(#250) Oliverda válasza Fikasz (#249) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az kevesebbet fogyaszt a gyári órajelen. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.