Nekem úgy tűnik h. te kötöd az ebet a karóhoz. Az h. default beállításokkal 700mhz-en megy, te is tudod h. semmit sem jelent. Nálam még a 800-at is simán viszi a 780G.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
cowboy_bebop
(őstag)

gyiku
(PH! kedvence)
pont a 780gm-el hasonlitjak ossze.
Arról volt szó hogy a 790GX alap sepcifikációi mennyiben térnek el a 780G-től. Erre te jöttél a 128MB sideport memóriával meg a külön órajel-generátorral. Az ominúzos hozzászólásból az jöhetett le hogy semmi más különbség nincs a két chipset között ami ebben a formában nem igaz. Aki elolvassa az bizony félre lesz vezetve.
Az pedig egy teljesen más téma hogy mennyin megy ha meghúzod és mennyi a gyári alap beállítása. Mellesleg nem mindenki tuningol, sőt.
Már nem az első eset hogy félinformációkat vagy féligazságokat közölsz tény ként. Főképp ezért szúrt szemet a dolog.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

cowboy_bebop
(őstag)
Szerintem kiemeltem a 780G és 790GX közötti lényeges, az emberek nagy számának releváns különbségeket.
De értem h. mire gondolsz, valóban odaírhattam volna annak a kb. 0.5%-nyi fórumolvasónak, akit ez érint h. egyébként tudja a Raid 5-öt meg a Radeon 3300 a CFX-et is. De bevallom őszintén, én még olyat se nagyon láttam, aki sima CF-ben akarta volna használni az IGP-jét, nemhogy még 3 darab "3450"-et kössön egybe.
Az meg h. teljesen egyező hardver (jelen esetben az északi híd) esetén gyárilag valami más frekvenciára van belőve, nem hiszem h. olyan markáns különbség lenne. Gondolom te az a típusú ember lehetsz, aki kiad plusz 5-6 ezreket egy gyárilag tuningolt VGA-ra, miközben ugyanazt kapja, mint az alap órajeleken járó verzió tulajdonosai, csak némileg buherált BOS-szal.
S az is igaz h. azt is kiemelhettem volna h. szerintem a plusz szolgáltatások eme tárháza nem ér meg 11 ezer forint felárat (pláne, ha a 45nm-es Phenomok alapból is jól lesznek húzhatóak).
[ Szerkesztve ]
Tehát szerinted az hogy alapból 40%al magasabb órajelen üzemel rajta az IGP már nem lényeges és csak 0.5%-nyi fórumolvasónak lehet fontos . Ahha, jól van.
Abban is el vagy tévedve hogy a 780G és a 790GX chipek teljesen megegyeznek egymással mert ez nem így van.
Azt pedig próbáld már megérteni hogy nem rólam van szó mert én veled ellentétben pontosan tudom hogy miben különbözik a kettő, hanem másokról akik nem tudják és hiányos infók közlése miatt téves kép alakul ki esetleg bennük a cuccról.
Szerintem pedig átalában hülyeségeket beszélsz. Persze ez is szigorúan csak magánvélemény. 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
ITT is van a Gamestaron egy kis összehasonlítás.
Azért mégis 5%-nál többet számít az a 128 megabájt Sideport memória. Persze csakis 512 Mbps rendszermemóriával.
bazzeg, GS miota tesztel hardvert?

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

cowboy_bebop
(őstag)
Azért egy linket dobhatnál, mert az h. "nem úgy van, mert nem úgy van", nem biztos h. kellőképpen alá van támasztva.
Még egyszer: a 780G és a 790GX északi hídja megegyezik.
Gondolom a techreport oldal is el van tévedve:
"What AMD has done with the 790GX is cherry-picked 780G chips that run comfortably with a 700MHz integrated graphics core.".
Ha még ezek után is csak a magad igazát hajtogatod, linkkel cáfold légy szíves.
[ Szerkesztve ]
Nekem a techreport nem szentírás. A tesztek megcáfolják. A két chip valóban szinte ugyanaz de vannak különbségek. A 790GX válogatott illetve még különböző plusz energiatakarékossági funkciókat is hozzáadtak. Ennek köszönhetően a +40%al magasabb IGP órajel ellenére például kevesebbet fogyaszt mint a 780G. Itt a grafikon.
Tehát ismét csak azt kell mondjam hogy a 780G és a 790GX chip közé nem lehet egyenlőség jelet rakni. Magyarán az állításod hogy "teljesen egyező hardver" ismét csak féligazság.

cowboy_bebop
(őstag)
Valamelyik oldal hazudik a kettő közül.
Ez nem meglepő, valahol (most meg nem mondom hol) olyat is olvastam h. "a sideportot nem támogatja a catalyst, ezért 3200@700mhz=3300".
Az AMD már csak nem hazudik: [link]

cowboy_bebop
(őstag)
Ah. nézem ezek az alaplapi hardverre illetve az alaplapi bios-ra vonatkozó fejlesztések; de nincs kizárva h. hardveresen is hozzányúltak.
Biztos nem. 
Az egyik hazai nagykerbe végre megérkezett a lap.

gyiku
(PH! kedvence)
hogyan merik?
30K durván. Szvsz elég drágán. Egy másik nagykerben 28K körüli árat jósoltak. Tehát lesz ez még olcsóbb is hamarosan.

gyiku
(PH! kedvence)
nekem annyira nem egeto, majd 15-20ert megveszem fel ev mulva, vagy kesobb 
[ Szerkesztve ]
Max használtan fogod megkapni akkor annyiért szvsz.

applause
(tag)
Azt el lehet árulni, hogy melyikbe. Érdekes ez a titkolózás.
Sony Vaio VPC-SE2F1E
Ez itt nem a reklám helye. Amúgy ramiris.
Kézben a lap. 

gyiku
(PH! kedvence)
hat akkor hajra, tapasztalatok, stb, ne kimelj 
Eltelt 3 óra, hol vannak a lelkendező hozzászólások? 
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Na milyen?
Yutani: lehet, hogy elfüstölt már. 
[ Szerkesztve ]
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

cowboy_bebop
(őstag)
Expertben is van már. 
[ Szerkesztve ]
Nem füstölt még semmi tehát nem kárörvedeni! 
Még csak most raktam össze és álmos is vagyok.... majd ha már kitapasztaltam írok. 
Na kitapasztaltad már? Másnap délután van! 
A Team Group RAMot nem szereti az már tuti. Nem rossz lap, de nem az esetem elrendezés szempontjából.
2600 pont 3DM06-ban egy 2.6GHz-es Phenom mellett. Az IGP-t felhúztam 1000MHz-re. 

BlueAthlon
(fanatikus tag)
Szép eredmény, na még tovább kicsit : ) Adj a Sideportnak, HT linknek is....
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

gyiku
(PH! kedvence)
na, kitapasztaltad mar? vagy csak addig volt erdekes a topik, amig meg nem lett a lap? 
Még nem mindent, de folyamatban van.
Most éppen időhiánnyal küszködök.
Amúgy nem rossz cucc...eddig röviden és tömören ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
4pin tap helyett 8 kell neki, azt hogy sikerult? volt alapbol tapodon, vagy adnak atalakitot?
Nincs átalakító de működik 4pin-es táppal is.
Kár hogy nem lehet kapni annyiért csak ki van rakva az ár.

applause
(tag)
Meg ott is beszerzés alatt van.
Sony Vaio VPC-SE2F1E

gyiku
(PH! kedvence)
igen, ezt en mind tudom, csak vegre talaltam 1 brutto kisker arat.
Oli te meg a nagyker arat is titokban tartottad 
30k körül már itt a PH-n is kapsz ilyen alaplapot, 3 év garival. Persze biztos megy le az ára még, egyelőre én kivárok.

gyiku
(PH! kedvence)
varok en is, nem surgos. van mar masik sb750es giga lap igp nelkul?
Egyelőre nem látok másikat. Esetleg egy 790FX + SB750 is kijöhetne. Full, 2x16xPCIe CF supporttal. Mondjuk az más kategória lenne.
790FX + SB750-ből van már Foxconn és ASUS is.
Igen, az Asus M3A79-T Deluxról már hallottam, de a Foxconn A79A-S lapjáról még nem. Gondolom, ez sem lesz olcsó...
[ Szerkesztve ]
35-40K az indulóár.
[ Szerkesztve ]

pisztoly
(őstag)
oliverda!
banditnál van ilyen lap!
ma adtam fel postára az msi-met...
kérdés: cseréljem e rá?
(igazából már nem férek a bőrömbe és akár cserélném is...)
nos?
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««
Szerintem jó kis lap az eddigiek alapján. Szvsz ennél jobb csak az ASUS M3A79-T Deluxe lehetne de az drágább is és kapni sem lehet (meg IGP sincs rajta). Szerintem egy próbát megér.

pisztoly
(őstag)
hiszek.
már "rendelem" is.
thx.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

gyiku
(PH! kedvence)
megvan mar? velemeny? tuningeredmeny? nem nagyon adtok ki infot...

Weaver
(senior tag)
ez csak részben vág ide, de hogy lehet az, hogy az AMD driver support résznél, az integrált cuccok között nem választható a HD 3300 ? a 3200 ott van már jóideje.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt