Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) cowboy_bebop válasza Oliverda (#100) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Nekem úgy tűnik h. te kötöd az ebet a karóhoz. Az h. default beállításokkal 700mhz-en megy, te is tudod h. semmit sem jelent. Nálam még a 800-at is simán viszi a 780G.

(#102) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

hexus.net-rol 1 cikk

(#103) gyiku válasza gyiku (#102) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

pont a 780gm-el hasonlitjak ossze.

(#104) Oliverda válasza cowboy_bebop (#101) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Arról volt szó hogy a 790GX alap sepcifikációi mennyiben térnek el a 780G-től. Erre te jöttél a 128MB sideport memóriával meg a külön órajel-generátorral. Az ominúzos hozzászólásból az jöhetett le hogy semmi más különbség nincs a két chipset között ami ebben a formában nem igaz. Aki elolvassa az bizony félre lesz vezetve.

Az pedig egy teljesen más téma hogy mennyin megy ha meghúzod és mennyi a gyári alap beállítása. Mellesleg nem mindenki tuningol, sőt.

Már nem az első eset hogy félinformációkat vagy féligazságokat közölsz tény ként. Főképp ezért szúrt szemet a dolog.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#105) cowboy_bebop válasza Oliverda (#104) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Szerintem kiemeltem a 780G és 790GX közötti lényeges, az emberek nagy számának releváns különbségeket.

De értem h. mire gondolsz, valóban odaírhattam volna annak a kb. 0.5%-nyi fórumolvasónak, akit ez érint h. egyébként tudja a Raid 5-öt meg a Radeon 3300 a CFX-et is. De bevallom őszintén, én még olyat se nagyon láttam, aki sima CF-ben akarta volna használni az IGP-jét, nemhogy még 3 darab "3450"-et kössön egybe.

Az meg h. teljesen egyező hardver (jelen esetben az északi híd) esetén gyárilag valami más frekvenciára van belőve, nem hiszem h. olyan markáns különbség lenne. Gondolom te az a típusú ember lehetsz, aki kiad plusz 5-6 ezreket egy gyárilag tuningolt VGA-ra, miközben ugyanazt kapja, mint az alap órajeleken járó verzió tulajdonosai, csak némileg buherált BOS-szal.

S az is igaz h. azt is kiemelhettem volna h. szerintem a plusz szolgáltatások eme tárháza nem ér meg 11 ezer forint felárat (pláne, ha a 45nm-es Phenomok alapból is jól lesznek húzhatóak).

[ Szerkesztve ]

(#106) Oliverda válasza cowboy_bebop (#105) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tehát szerinted az hogy alapból 40%al magasabb órajelen üzemel rajta az IGP már nem lényeges és csak 0.5%-nyi fórumolvasónak lehet fontos . Ahha, jól van.

Abban is el vagy tévedve hogy a 780G és a 790GX chipek teljesen megegyeznek egymással mert ez nem így van.

Azt pedig próbáld már megérteni hogy nem rólam van szó mert én veled ellentétben pontosan tudom hogy miben különbözik a kettő, hanem másokról akik nem tudják és hiányos infók közlése miatt téves kép alakul ki esetleg bennük a cuccról.

Szerintem pedig átalában hülyeségeket beszélsz. Persze ez is szigorúan csak magánvélemény. :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#107) szki válasza gyiku (#103) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

ITT is van a Gamestaron egy kis összehasonlítás.
Azért mégis 5%-nál többet számít az a 128 megabájt Sideport memória. Persze csakis 512 Mbps rendszermemóriával.

(#108) Balinov válasza szki (#107) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

bazzeg, GS miota tesztel hardvert? :W :W

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#109) cowboy_bebop válasza Oliverda (#106) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Azért egy linket dobhatnál, mert az h. "nem úgy van, mert nem úgy van", nem biztos h. kellőképpen alá van támasztva.

Még egyszer: a 780G és a 790GX északi hídja megegyezik.

Gondolom a techreport oldal is el van tévedve:
"What AMD has done with the 790GX is cherry-picked 780G chips that run comfortably with a 700MHz integrated graphics core.".

Ha még ezek után is csak a magad igazát hajtogatod, linkkel cáfold légy szíves.

[ Szerkesztve ]

(#110) Oliverda válasza cowboy_bebop (#109) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem a techreport nem szentírás. A tesztek megcáfolják. A két chip valóban szinte ugyanaz de vannak különbségek. A 790GX válogatott illetve még különböző plusz energiatakarékossági funkciókat is hozzáadtak. Ennek köszönhetően a +40%al magasabb IGP órajel ellenére például kevesebbet fogyaszt mint a 780G. Itt a grafikon.

Tehát ismét csak azt kell mondjam hogy a 780G és a 790GX chip közé nem lehet egyenlőség jelet rakni. Magyarán az állításod hogy "teljesen egyező hardver" ismét csak féligazság.

(#111) cowboy_bebop válasza Oliverda (#110) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Valamelyik oldal hazudik a kettő közül.
Ez nem meglepő, valahol (most meg nem mondom hol) olyat is olvastam h. "a sideportot nem támogatja a catalyst, ezért 3200@700mhz=3300".

(#112) Oliverda válasza cowboy_bebop (#111) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AMD már csak nem hazudik: [link]

(#113) cowboy_bebop válasza Oliverda (#112) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ah. nézem ezek az alaplapi hardverre illetve az alaplapi bios-ra vonatkozó fejlesztések; de nincs kizárva h. hardveresen is hozzányúltak.

(#114) Oliverda válasza cowboy_bebop (#113) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Biztos nem. :)

(#115) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az egyik hazai nagykerbe végre megérkezett a lap.

(#116) gyiku válasza Oliverda (#115) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

hogyan merik?

(#117) Oliverda válasza gyiku (#116) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

30K durván. Szvsz elég drágán. Egy másik nagykerben 28K körüli árat jósoltak. Tehát lesz ez még olcsóbb is hamarosan.

(#118) gyiku válasza Oliverda (#117) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

nekem annyira nem egeto, majd 15-20ert megveszem fel ev mulva, vagy kesobb :K

[ Szerkesztve ]

(#119) Oliverda válasza gyiku (#118) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Max használtan fogod megkapni akkor annyiért szvsz.

(#120) applause válasza Oliverda (#115) üzenetére

applause
(tag)

Azt el lehet árulni, hogy melyikbe. Érdekes ez a titkolózás.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#121) Oliverda válasza applause (#120) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez itt nem a reklám helye. Amúgy ramiris.

(#122) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kézben a lap. :)

(#123) gyiku válasza Oliverda (#122) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

hat akkor hajra, tapasztalatok, stb, ne kimelj :K

(#124) Yutani válasza Oliverda (#122) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eltelt 3 óra, hol vannak a lelkendező hozzászólások? :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#125) Gyuri27 válasza Oliverda (#115) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Na milyen?

Yutani: lehet, hogy elfüstölt már. :DDD

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#126) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Expertben is van már. :U

[ Szerkesztve ]

(#127) Oliverda válasza Yutani (#124) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem füstölt még semmi tehát nem kárörvedeni! :P

Még csak most raktam össze és álmos is vagyok.... majd ha már kitapasztaltam írok. :)

(#128) Yutani válasza Oliverda (#127) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na kitapasztaltad már? Másnap délután van! :DDD

(#129) Oliverda válasza Yutani (#128) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Team Group RAMot nem szereti az már tuti. Nem rossz lap, de nem az esetem elrendezés szempontjából.

(#130) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2600 pont 3DM06-ban egy 2.6GHz-es Phenom mellett. Az IGP-t felhúztam 1000MHz-re. :))

(#131) BlueAthlon válasza Oliverda (#130) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Szép eredmény, na még tovább kicsit : ) Adj a Sideportnak, HT linknek is....

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#132) gyiku válasza Oliverda (#127) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

na, kitapasztaltad mar? vagy csak addig volt erdekes a topik, amig meg nem lett a lap? :DDD

(#133) Oliverda válasza gyiku (#132) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még nem mindent, de folyamatban van. :) Most éppen időhiánnyal küszködök.

Amúgy nem rossz cucc...eddig röviden és tömören ez a véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#134) gyiku válasza Oliverda (#133) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

4pin tap helyett 8 kell neki, azt hogy sikerult? volt alapbol tapodon, vagy adnak atalakitot?

(#135) Oliverda válasza gyiku (#134) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs átalakító de működik 4pin-es táppal is.

(#136) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

28.5 brutto [link]

(#137) Oliverda válasza gyiku (#136) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kár hogy nem lehet kapni annyiért csak ki van rakva az ár.

(#138) applause válasza gyiku (#136) üzenetére

applause
(tag)

Meg ott is beszerzés alatt van.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#139) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

igen, ezt en mind tudom, csak vegre talaltam 1 brutto kisker arat.
Oli te meg a nagyker arat is titokban tartottad :DDD

(#140) Yutani válasza gyiku (#139) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

30k körül már itt a PH-n is kapsz ilyen alaplapot, 3 év garival. Persze biztos megy le az ára még, egyelőre én kivárok.

(#141) gyiku válasza Yutani (#140) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

varok en is, nem surgos. van mar masik sb750es giga lap igp nelkul?

(#142) Yutani válasza gyiku (#141) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyelőre nem látok másikat. Esetleg egy 790FX + SB750 is kijöhetne. Full, 2x16xPCIe CF supporttal. Mondjuk az más kategória lenne.

(#143) Oliverda válasza Yutani (#142) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

790FX + SB750-ből van már Foxconn és ASUS is.

(#144) Yutani válasza Oliverda (#143) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, az Asus M3A79-T Deluxról már hallottam, de a Foxconn A79A-S lapjáról még nem. Gondolom, ez sem lesz olcsó...

[ Szerkesztve ]

(#145) Oliverda válasza Yutani (#144) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

35-40K az indulóár.

[ Szerkesztve ]

(#146) pisztoly

pisztoly
(őstag)

oliverda!
banditnál van ilyen lap!
ma adtam fel postára az msi-met...
kérdés: cseréljem e rá?
(igazából már nem férek a bőrömbe és akár cserélném is...)
nos?

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#147) Oliverda válasza pisztoly (#146) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem jó kis lap az eddigiek alapján. Szvsz ennél jobb csak az ASUS M3A79-T Deluxe lehetne de az drágább is és kapni sem lehet (meg IGP sincs rajta). Szerintem egy próbát megér.

(#148) pisztoly válasza Oliverda (#147) üzenetére

pisztoly
(őstag)

hiszek.
már "rendelem" is.
thx.

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» • airsoft • the real fps • «««««««««««««««««««««««

(#149) gyiku válasza pisztoly (#148) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

megvan mar? velemeny? tuningeredmeny? nem nagyon adtok ki infot...

(#150) Weaver

Weaver
(senior tag)

ez csak részben vág ide, de hogy lehet az, hogy az AMD driver support résznél, az integrált cuccok között nem választható a HD 3300 ? a 3200 ott van már jóideje.

[link]

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.