Rendben. Ahogy lesz időm beszerelni, csinálok is képet. De szerintem csak holnap-holnapután tudom majd ha nem gond.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

Rendben. Ahogy lesz időm beszerelni, csinálok is képet. De szerintem csak holnap-holnapután tudom majd ha nem gond.

Letelt az idő(d) hol a kép?? 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
a témám-->MA790X-DS4
Nem tudja valaki hogy hányszorosan engedi a deszka működni a vga-kat
és mi a véleményetek a deszkáról?
előre is köszi 
Merida Extreme 907 outi ELADÓ!
ma végre megjött a kis gigám!
GA-MA790FX DQ6 uaz minnt tomiboy kollégának!
hozzá intézném elsősorban a kérdésem,hogy melyik az utolsó jó stabil bios?
ami nekem most rajta van az eléggé érdekes mert a cpu 81 fokos a magok meg 9 ill. 17 ezen változtathat a bios frissités?
üdv.NB
Hogy sír a rendszergazda lánya??----HUP HUP
(#306) TomBoy1986 válasza sanyiksaborz (#303) üzenetére
Ha 1db van, a felső slotban akkor 16x, ha meg 2, akkor 2x8
De ha felmentél volna a gigabyte honlapra, akkor ott le van írva. Vagy ha egyáltalán elővetted volna a kérdés előtti a manualt. 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#307) sanyiksaborz válasza TomBoy1986 (#306) üzenetére

köszönöm szépen 
Merida Extreme 907 outi ELADÓ!

TomiBoy A hütés megoldva a moceredel köszi szépen 
Igazán nincs mit 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

engem leginkább az érdekelne,hogy mia külb a 790X-DS4 és a 790FX-DQ6 között..
konkrétumok érdekelnének leginkább,nem számadatok...azokat olvastam a neten...
de vmi kézzelfoghatóra gondoltam...
köszönöm 
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -
(#311) FireKeeper válasza - = Zk = - (#310) üzenetére
a ds4-nél a proci feletti fesz-sztabilizáló fet-eknél a dq6-on egy fázishoz 4 tartozik a ds4-en fázisonként egyet lespóroltak.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)
(#312) - = Zk = - válasza FireKeeper (#311) üzenetére
köszönöm...
voltaképp nem akkora gond..deazért elkélne rajta gondolom!
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Na bakker, elfelejtettem
. Ígérem pótolom, amint lesz időm. 

problémám a következő: vettem tegnap egy giga 790FX dgq6-os alaplapot, benne egy 9850-es procival, és 2gb 1066os kingmax rammal. Hazahoztam, beszereltem, egy hyper 212-es hűtővel, majd indítani akartam a windost(régi konfigommal még ment előtte pár órával), majd ahogy jött volna be a windows kint volt az üdvözöljük felirat(elég kicsi volt a felbontás) nyomott egy kék halált és újraindult....ezt kb 3-4szer eljátszotta akkor néztem meg a biost, ahol láttam hogy az előző tulaj állítgatott ezt azt....nyomtam egy set to defaultot, utánna már a 2. ablakon(táblázatos rész) ahol a verifyin dmi pool data van nem megy tovább, ez az utolsó amit még kiír...próbáltam 1 rammal, más foglalatokba, más sata kábellel semmi, betettem xp telepítőt az azt írja ki hogy van egy c meghajtóm 131gb ismeretlen, és 350gb formázatlan( eredetileg 4partíció volt kb 100-100-150-120gb....) utánna még írt ki olyat is hogy eide-sként használom a sata-s vinyót, és átállítsa-e achi-ra....nem tom mi az az achi, 1.ször hagytam hogy leteljen az idő...nem lett jó, aztán nyomtam yest, akkor se lett jó, majd nyomtam no-t azóta ki se ír semmit és ugyanúgy rossz....bios beállításoknál van valami amit bekellene állítani az sb600on hogy lássa a sataII-es vinyót? lehetséges hogy eltűnt 500gb-nyi adaton...pl szétcsúszott a file-rendszer vagy ilyesmi? haverom gépébe benyomtam 2.lagos vinyónak és formázatlannak ismeri fel....járt már vki így? mit lehetne tenni?
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

Szia
első lépéskint ha lapcsere előtt nem telepitetél op rendszert akor próbáld meg csökentett módban leszedni a drivereket
és tedd föl az uj lapét
ha ez sem segit próbáld meg kikapcsolni a TLB t a biosban nekem ez segitett nem ált meg a lap az elenörzésnél ha kivolt kapcsolva
de azt javaslom ujj opredszer és TLB kikapcsolva ugy biztosan megy
Melyik bios van a lapon?

hali
egy kis segitseg kene, van egy ilyen lapban ket 800mhz es 1gb-os ram modul, de nem sikerul ganged modba izzitani. A ramok kulonbozo szinu slotokban vannak, es a biosban a dcts opcio ganged -re lett allitva, ennek ellenere nem sikerul elerni, h dual modban uzemeljen....
koszi elore is
Keresem a magnasok a seregben c. alkotast!

csökkentett mód kilőve mert bootolásig se jut el, nem tok f8at nyomni hogy behozzam a boot menüt, mert a verifying dmi pool data-nál megáll....most data recoveryt nyomok, mert 131gb-ra azt írja hogy formatált, innen legalább tudok menteni, hogy ezt épp melyik partíciómra érti azt nem tudom...a többi partícióm meg összerakta 1be és formázatlant ír rá
....tlb-nek miköze egy b3as procihoz? így hírtelen nem tom milyen bios...a lap az tuti rev 1.0
[ Szerkesztve ]

tedd egymásmellé a ramokat
ugy ganged 2 ramnál

ha F4 bios az nem megy tovább ha a TLB be van kapcsolva...

és azt hol tom kikapcsolni?.... ez egész ésszerűnek tűnik, mert bootot se keres a vinyón, legalább írná ki hogy nincs boot wazze
....és a set to default óta csinálja ezt, lehet az visszaállította a tlb-t is.....ez mind szép és jó lenne, de a vinyómon már nem segít
...na de 1 próbát megér, merre is van a tlb?
[ Szerkesztve ]

Advenced Bios Features
azonbelül a második menüpont

Zalman 7500 hütőt kerek!! használtan!!!
ha valaki tud szóljon

az a ctrl+f1-es menü? mindjárt mek haza enni megnézem így vinyó nélkül a biosba

koszi a helpet igy tenyleg jo, viszont tokeletesen nem ertem a dolgot.
a dual channel mod az nem ugyanaz mint a ganged? Erzesem szerint ugyanaz mert unganged-ben 64bit -et irt bootolaskor, a segitsegeddel meg 128-at. Viszont az alaplap konyve egyertelmuen irja, h a dual modban ket ramot ket kulonbozo szinu slotba kell rakni. Ugy viszont nem volt ganged... Hogy is van ez?
koszi

elvileg ugyan az
csak az AMD ATI elnevezte GANGED módnak
és igy mennek duálban a ramok egymás mellet nem két külömböző szinü slotban

akkor miert irja a konyve, h mas szinube kell? ezt nem ertem

szerintem elnézted a leirást
bármely egymás meleti kető slot vagy mind a 4 ganged más estben unganged 

ds4 lap? 790x?
mert anak itt van előtem a könyve is úgy irja ahogyan én irtam

a mobo: MA790FX DQ6 es mindjart csinalok screenshot (bar ahogy magam ismerem lehet en neztem be vmt)
[ Szerkesztve ]
(#330) montressor válasza montressor (#329) üzenetére

csinalok rola kepet... pillanat

bocsanat technikai okok miatt elhalasztanam a kepfeltoltest, de holnap feltolom, addig is jo cakat mindenkinek es koszi a helpet...

na csak osszejott, ha van meg vk... tehat itt a ket kep az alaplap konyvebol:
[L:http://kepfeltoltes.hu/view/080621/Foto0163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/L]
[L:http://kepfeltoltes.hu/view/080621/Foto0164_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/L]
nekem innen az jon le, h nem egymas mellettiekbe kell rakni...
[ Szerkesztve ]

hát nem tudom eszerint valóban úgy kelene mennie
de ha nem akar akor pasz
vágülis egymás mellet müködik rendesen?
nem fagy ? nem lép ki esetleg magától ujra indul?
3d mark lefut gond nélkül?
ha müködik rendesen kakilni rá mit irnak...
úgy kell hagyni ahogy megy

Így gondoltad??
(#335) rootkiller válasza rootkiller (#334) üzenetére
Ez a memkiosztás egyébként a 4,5éves MSI 865PE lapomon is így van.
(#336) montressor válasza rootkiller (#334) üzenetére

valasz koszonom a helpet mindenkinek
igy gondoltam, de mit szurtam el a postban?
melyik mem kiosztas van ugy a 4.5 eves lapodon? az egymas melletti, vagy a kulonbozo szinu?
[ Szerkesztve ]
(#337) rootkiller válasza montressor (#336) üzenetére
A DIMM1-DIMM2 és a DIMM3-DIMM4 egyszínűek, és 1-3 valamint 2-4 a dual. most 1-3ba van 2x1gb ddr-400 hyperx 440 2.5-3-3-7en járatva. Szerintem 2-4be mehetne mondjuk másik, a mostaniaktól különböző memóriapár. De ment nekem 2x512 különböző típusú memória is dualba, igaz 320on, de azokat nyugdíjaztam.

1. indulási képernyőnél az alaplapom mögé xxxxx...dq6 f5c...ez az f5c a biosom verziója?

kikapcsoltad a TLB t?

müködik egymásmeleti slotban gangedban? ha igen ne foglakozz vele megy és kész a giga lapoknál előfordul hogy egy két apróság nem müködik úgy ahogy kellene
De ettől még nagyon jó lapok

nem volt benne ilyen opció....csak ht állítás, meg pciX állítás meg valami amd spread spektrum vagy mi...

Advenced bios features nem kell ctrl F1

sztem előbb akkor nézd meg a giga 790fx dq6 biosát....teljesen már az a menüpont
...

? teljesen már??
igazad lehet nekem csak ds 4 van
de nincs vele gond

már=más....hát nem tom hogy gondoltad hogy a 2 lap biosa meg1ezik

eladó a giga 790fx dq6 lapom, akit érdekel írjon

Hali Mindenkinek. Nekem is egy GA MA-790x DS4 es lapom van és minden indításnál mikor belép a rendszerbe egy hiba üzenet jelenik meg Markfun Load NT Driver felirattal. Valaki esetlek tudja hogy mi a hiba forrása? Esetleg valami megoldás? Előre is köszi. Szépnapot. 
Egytök, kéttök, háromtök, négytök, öttök... nem tökölök öntök!

Üdv mindenkinek! nekem egy DQ6 lapom van és nemtudom beállitani a memó időzitéseket 4-4-4-12 re a ramom Geil ultra hiába álitom a feszt akor sem engedi valaki tudja a megoldást?
Rock Katona
(#349) LordDarkness válasza LordDarkness (#348) üzenetére

Már megoldotam!
Kösz aki segiteni akart! 
Rock Katona

Hi
Képzeljétek meghalt a 790X-DS4 lapom
Vasárnap reggel akartam bekapcsolni a vasat és csak pörgette a ventiket és azon kívül se kép, se hang. Lehúztam róla mindent és próbáltam más memóriával, más vga-val, más táppal, de sajna semmi
Ma vittem vissza garba, kíváncsi vagyok mikor lesz újra gépem..............