Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Daniel

Daniel
(tag)

Sziasztok! :)

Most tervezem egy uj szamitogep beszerzeset, es ket alaplap kozul szeretnek valasztani;

GA-MA790X-DS4 vagy GA-MA770-DS3.

A szamitogep fo munkaja tobbek kozott filmek vagasa, kodolasa, renderezese lesz.
Masodkent majd regebbi jatekok futtatasa (World of Warcraft, NFSU2, stb.).

A GA-MA790X-DS4 tamogatja a CF-et, ami lehet hogy a jovore nezve ki lenne hasznalva, bar meg nem biztos.
Masreszt, a newegg.com oldalan olvastam, hogy jonehany felhasznalonak kigyulladt ez a lap, ami kicsit megijeszt. :Y :O

A masik szoban forgo laprol (GA-MA770-DS3) sok jot hallottam, amint lattam van kulon topikja is itt a PH-n.

Most mar csak azt kene eldonteni, hogy CF vagy nem, van-e meg mas hasznos funkcio a GA-MA790X-DS4-on ami megeri a felarat amit kernek erte itt.

Kerlek segitsetek valasztani,

Elore is koszonom :R

[ Szerkesztve ]

| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |

(#202) - = Zk = - válasza Daniel (#201) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hali...

megkésve,bár de törve nem,válaszonék elsőként az írásodra!!jelenlegi gépemet a PH! forumozókkal ÁLLÍTOTTAM össze(adatok a configomnál ;) ) és a javaslatom a GA-MA790X-DS4 :R
ugyanilyenem van,és csak pozítívumot tudok mondani.pl tuningolhatóság szempontjából eza jobb.kigyulladásrol egyelőre nemtudok beszámolni(netán nem mondták mért gyulladt ki? :U )
a felárat meg sztem megéri.nagyonis!nehidd azt hogy amire most nincs szükséged,később nemis fog kelleni!!!! :R
kb 1 hónapja van meg a deszkám...hibátlan.
valszeg meg több funkcióval rendelkezik mint a másik,amik akár később javadra válhatnak...kituddja ;)

remélem valamelyest segítettem :R ésez csak egy vélemény... :R

üdv péter

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#203) tibi34 válasza Sz.Miki (#199) üzenetére

tibi34
(tag)

Már írtam,engedélyezni kell az usb-s billentyűzetet a biosban......

" Ha kicsit nem figyelek oda, mindjárt dolgozni akarok. "

(#204) Sz.Miki válasza tibi34 (#203) üzenetére

Sz.Miki
(őstag)

Ezt már akkor megtettem, mikor először bekapcsoltam a gépet :D

"Aki éjjel legény az nappal alszik"

(#205) v.tom

v.tom
(őstag)

Tuning. Remélem lesz ez magasabb is.

Jah, a fesz azért ilyen magas, mert 3120-ról vettem vissza, de a feszt úgyhagytam. Sajnon még ezen a vcore-on sem volt stabil 3100 felett. Remélem nem a végét értem el a procinak.

Jah és egy kérdés. Akinek ugyanilyen lapja van mint nekem (790x-ds4), mennyire tudták a ramot húzni? Mert nálam igen gyéren mentek csak az OCZ Crossfire modulok...

[ Szerkesztve ]

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#206) - = Zk = - válasza v.tom (#205) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szép tuning :C :R

hamarosan énis nekiállok húzni a 6400+omat...azis BE!
alaplapom dettó mint a tiéd,csak nekem Crucial ramok vannak benne(2*1GB PC-8500(((buy@ty:Ősember))) ,demivel nem Phenom proci van benne,igycsak6400nak látja)
és a kérdésedre a válasz:nekem elmegy simán (persze tuninggal)1066ot.sőtmég többet is.
a proci tuningal együtt szeretném majd a ramokat is megnézni a későbbiekben...állítolag ezek elmennek 1200-t is....hm!a lapot viszont nagyon dicsérik....és énsem mondhatok mást róla....

üdv.Péter

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#207) v.tom válasza - = Zk = - (#206) üzenetére

v.tom
(őstag)

Na ennek örülök. Remélem akkor az én lapomban is menni fog a dolog rendesen. Sajnos a procim nem BE, igy kicsit nehezebb a tuning, de azért meg lehet oldani:D Várom én is az eredményeket. :R

(#208) - = Zk = - válasza v.tom (#207) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

7végén ha nemjön közbe ex-asszony vagy egy tüntetés,akkor nekiülök :K
:R

(#209) v.tom válasza - = Zk = - (#208) üzenetére

v.tom
(őstag)

:D Mondjuk ez az a két dolog, ami bármikor, teljesen váratlanul előfordulhat.

(#210) v.tom

v.tom
(őstag)

Egyébként szerintetek mekkora feszt érdemes (lehet) adni egy Brisbane 5000+ nak?

(#211) gothic20

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Megjelent az új F6-os biosz. Próbálta már valaki?

Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."

(#212) - = Zk = - válasza gothic20 (#211) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:Y
nincs 2 hónapja hogy feltettem az F4-et...hol az F5?vagy átaludtam vmit?
deha hazaérek utánnanézek és felrakom rögvest... :R

(#213) slett27 válasza - = Zk = - (#212) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

F6 support 9950 Phenom CPU és a 9850BE ? Az még mindig nincs a CPU support között.
Vagy ott van csak nem írják ? :F

[ Szerkesztve ]

(#214) gothic20

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Ha jól néztem az F6-os bios DS5-ös lapnál bekerült a támogatott procik közé a Phenom X4 9750 125W-os változata(ideje volt). DQ6 nál pedig a 9950-es.

slett27 : ott van a 9850BE támogatás de csak DQ6 nál, DS5-né még nincs egyenlőre.

(Érdekes DS4-nél benne van a 9850 és a 9750 125W változata a CPU Support Listben.)

[ Szerkesztve ]

(#215) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

most néztem(kerestem) és nekem nem találta meg a DS4esemhez az F6os BIOS-t.... :U
pedig gyári Giga letöltö progim van.....(@BIOS)
lehet nem DS4eshez van? :F

(#216) gothic20 válasza - = Zk = - (#215) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Csak DQ6 és DS5 -höz jelent meg DS4 hez a legújabb úgy tudom Az F4-es.

(#217) - = Zk = - válasza gothic20 (#216) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kár :O ..bár..kitudja :U
dehát hova rohannak,mimég (DS-4esek)kisem használtuk az F4 lehetőségeit,Ők meg már élvezik az F6 lehetőségeit ;]

[ Szerkesztve ]

(#218) v.tom válasza - = Zk = - (#217) üzenetére

v.tom
(őstag)

Hát, nekem már jül jönne egy F6, mert szerintem az F4 ramkezelésével még mindig nincs rendben minden. :(

(#219) - = Zk = - válasza v.tom (#218) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt hogyérted? :R
pl esetleg?....

(#220) v.tom válasza - = Zk = - (#219) üzenetére

v.tom
(őstag)

Hát, nálam még a gyári bios(nem emlékszem melyik volt), bármit is állítottam be ramidőzítésnek, eldöntötte hogy mégsem azt állítja be. Ezt a hibát az f4 javította, de pl elb*szott tuningolt beállításnál néha nem tud visszaállni normális értékrem és 3x kell cmos clear-t csinálni, hogy tényleg tudjam a gépet használni. Az meg a másik, hogy az OCZ Crossfire ramjaim alapfeszen (1,8V) mennek 4-4-4-14-ben mennek kb 870-880 -ig, de afelett 2,2V-on sem hajlandóak megnyikkanni a lapban. De más lapban próbáltam, ott 900 felett is vígan mentek. :(

(#221) - = Zk = - válasza v.tom (#220) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hm...nekem crucial ballistixek vannak benne(1066osak)de csak a phenom proci látja annak.igy 800on mennek(X2 6400+ BE),de felkapattam őket 1066ig egykis tuningal :C egyelőre gond nélkül mennek....
lehet nem élvez TÁMOGATÁST a ramod?! :F

[ Szerkesztve ]

(#222) v.tom válasza - = Zk = - (#221) üzenetére

v.tom
(őstag)

800-as ramjaim vannak, nem 1066-osak. Szóval gond nélkül menniük kéne. Más lapan mentek ennél sokkal feljebb is. Itt pedig megáll egy szinten(elég alacsonyan), és azután semmi. :( Hát, nem tudom hogy mennyire támogatja a lapom a ramjaimat, de remélem azért valamennyire igen. Ezekről van szó.
Pedig alapból nagyon meg vagyok elégedve a lappal. Nagyon stabil, crossfire is problémamentesen működik. Majd csak lesz jobb bios egyszer. Vagy valaki készít egy modbios-t esetleg.

[ Szerkesztve ]

(#223) - = Zk = - válasza v.tom (#222) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hm..felafejjel.amugy szép ramok :C UP nekik...
a CF-et én kiprobáltam volna(ugyanis két radeon X2-t akartam,de az tántorított vissza csak,hogy nincs hozzá stabil Catalyst... :F igy csak egyet vettem!

(#224) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Alaplapot cseréltem MSI K9A2 CF => aláírásomban lévő DS4-re, s az volna a kérdésem, hogy miképp lehet manuálisan beállítani azt a hőmérsékletet a BIOS-ban, amitől kezdve elkezdje emelni a ventilátor fordulatszámát. Ugyanis semmiféle hőfokot nem lehet megadni, csak azt, hogy hol kezdjen el warningolni a magas hőfok miatt.

És ha jól vettem észre azt sem lehet beállítani, hogy előtte mennyin pörögjön a venti (amíg el nem éri a kiszabott határt).

Ezek tényleg nem beállíthatók?

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#225) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#224) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem fixen pörgeti a Zalman(cnps 9700led)-omat....nemtudok venti szabályozásról BIOSon belül...hameg mégis,akk az engem is érdekelne....

szerk:az UP-ot elfelejtettem a jó procinak és alaplapnak.ilyet szerettem vna énis :R

[ Szerkesztve ]

(#226) TomBoy1986 válasza - = Zk = - (#225) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát elvileg a monitorozó részen belül van:

PC Health Status / CPU Smart FAN Control = Enabled

És még a módot kell kiválasztani, ha 4 pines a venti, akkor PWM, ha három, akkor Voltage.

Köszi, de én még nem vagyok elégedett ezzel a lappal :( Iszonyúan meleg a chipset, kellett rátennem egy ventit, meg a tápáramköröket is bordákkal kellett ellátnom.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#227) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#226) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát az enyém is melegszik mint egy rezsó :W
látod ezt igy nemis néztem..... :B :R utánna nézek....

[ Szerkesztve ]

(#228) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#226) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

átállítottam 3pinesre a BIOSt,erre visszavett 1000rpmet a ventiből...és terhelés mellett sem hajlandó 1700 fölé menni.kénytelen voltam letiltani...igy állandó 2700al megy ;]
én nem találtam más beállítási módot.... :U :R

(#229) sajtosqkac

sajtosqkac
(újonc)

Sziasztok,

Lenne egy elegge buta kerdesem a hardcore userek szamara. Szeretnek venni egy gigabyte ga-ma790fx-dq6 alaplapot es bele egy MSI R3870X2 - T2D1G-OC PCIe-es videokartyat. Elolvastam par tesztet az alaplappal kapcsolatban es azt irtak, hogy nemalkalmas 2 slotos videokartyak crossfire-s osszekapcsolasara. Ez idaig mind szep es vilagos, csak azt nem tudom, hogy akkor lehet e bele rakni 2 slotos videokartyat vagy nem.
Leegyszerusitve a kerdest: jo lesz e az alaplapba a MSI R3870X2 - T2D1G-OC videokartya? :)
Masik kerdesme meg az lenne hogy ezek az uj 2 slotos videokartyak 2 pcie sint foglalnak, vagy csak a szelesseguk miatt mondjak rajuk, hogy 2 slotosak.
A valaszat elore is koszonom

(#230) TomBoy1986 válasza sajtosqkac (#229) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Jó lesz bele, csak két db-ot nem tudsz belőle beletenni
2. Egy slotba megy bele, csak a hűtés foglal el kettő slotnyi helyet.

(#231) HarryPotter válasza TomBoy1986 (#230) üzenetére

HarryPotter
(senior tag)

hogy tetszik a giga lap? ez jobb, mint az msi-d volt?

Dulce bellum inexpertis

(#232) TomBoy1986 válasza HarryPotter (#231) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vagyok egyelőre elájulva. Az MSI könnyen kiismerhető és stabil volt. Itt meg úgy röpködnek a feszültségek, hogy még...

Ha lenne benne NB módosításhoz opció, akkor biztos, hogy visszatenném azt :K

De ez nagyon szubjektív. Kb. azonosak a képességek. Tuningban úgy tűnik valamivel jobb ez a lap :K Remélem sikerül stabilan belőnöm :)

(#233) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#232) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez amit a Gigabytenál memóriakezelésnek hívnak egy vicc. Nem csak az a baj, hogy nem megy CL4-ben, hanem hogy egyáltalán még magas frekvenián sem hajlandó menni.

Ami elképesztő az az, hogy 880MHz-et nem tudok kihozni a RAM-okból, holott nyugodtan mentek ezek 930MHz-et is az MSI lapomban :W

2900MHz-nél már nagy gond van, ugyanis itt vissza kellene osztanom DDR533-ra, hogy 700MHz-en menjenek (ahol jól jönne a CL4 :W ) de itt már nagyon magas feszültségek kellenek (+0.2V nem elegendő).

A RAM-ok az MSI-ben CL4-en 1.9V-on mentek 840MHz-et. Bezzeg itt 2V alatt nem stabilak CL5-ben 860MHz-en :W

(#234) v.tom válasza TomBoy1986 (#233) üzenetére

v.tom
(őstag)

Nálam ezen az értéken még stabilak voltak a ramok 1,8V-on is. De feljebb már ugyanaz mint neked. Nem stimmel semmi. Fejjebb már írtam, hogy mi a helyzet kb. Ez 90% hogy bios probléma lesz, mert az előző verziókkal semmit nem lehetett kezdeni. :(

(#235) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

üdv néktek...
olvasgatom TomBoy1986 HSZ-eit,és csak nézek ki a fejemből...nekem detto ilyen alaplapom van(csak más belevalókkal:X2 6400+ BE,2*1gb Crucial Ballistix 1066)
nekem a crucial ramokat sikerült feltornásznom(dual channelben persze)1100MHz-ig...igaz ekkor megijedtem és gyorsba visszakaptam 1066ra...! :B
(érdekesség hogy X2es procival CSAK ddr2-800nak ismeri fel...állítolag phenommal látná alap ddr2-1066nak... :W )
sajna viszonyitani deszka-deszkak özött nemtudok úgy mint TomBoy1986,mivel ezelőtt egy eccerű Abit kn8 ultrám volt,kingmax ddr-400asokkal,benne egy 3800+(még a 939es)
hamajd lesz olyan Phenom amit lehet 3 - 3,2Gig húzni léggel,akkor valszeg váltok....
egyelőre jóígy...(már ennek a fele is hatalmas előrelépés régi configomhoz képest....)
én vhogy megvagyok elégedve a lapommal...eddig szó nélkül bírja a megaláztatásaimat...

üdv.Péter

(és a végére egy kérdés TomBoy1986-hoz...:megtartod a giga lapodat,vagy váltsz MSI-re? :R )

szerk:erre a CL4-re hol tudok rákeresni leginkább?everest kiirja vhol?vagycsak BIOS...

[ Szerkesztve ]

(#236) v.tom válasza - = Zk = - (#235) üzenetére

v.tom
(őstag)

Amikor én vettem a lapomat, pont a TomBoy1986 féle MSI és a mostani giga lapom közt gondolkodtam, mert kellett a crossfire. Nekem az MSI nagyon puritánnak tűnt.

(#237) Richter36 válasza - = Zk = - (#235) üzenetére

Richter36
(őstag)

Egyre több helyen látni az X3 8650-eket 3giga felett.
Én is most egy ilyenen gondolkodok,csak még az ára nem tetszik. +4k és 9550 van.

"Minden dolognak a vége a fontos."

(#238) TomBoy1986 válasza - = Zk = - (#235) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CL4-CL5 téma
CL4-et everest is, CPU-Z is meg a BIOS is kiírja (MIT menü, DRAM Timings).

Ha CPU-Z-ben megnézed, ez a:
CL5 [link]
CL4 [link]

Nézd a jobb alsó ablakot. Abban meglátod hogy melyik van neked. Végülis én is ki tudnám próbálni X2-vel, de nincs kedvem szerelgetni.

Phenommal lesz 1066-os opció.

MSI vs. Gigabyte:
Ha lesz opció az MSI-ben, hogy módosíthatom az NB/L3 órajelet (itt Memory Controller), akkor vissza fogom tenni hugom gépéből az MSI-t az enyémbe, s oda kerül majd a Gigabyte. Szóval mindenképpen marad mindkét lap, csak legfeljebb a gépház cserélődik.

Ami szerintem az MSI-ben jobb:
- chipset hűtés
- ventilátorszabályozás (beállíthatom hány °C-tól kezdve emelkedjen a venti, s előtte mennyin pörögjön)
- feszültségadagolás (pl. a RAM feszültség kiakasztó, ugyanis az Everest 0.1V-tal többet mutat, mint amennyi a BIOS-ban elvileg be van állítva :F )
- RAM kezelés, úgy egyáltalán
- PCI-E x16 slot rögzítés (ugyanis nincs benne, itt meg kínlódok a kivételnél :W )

Ami a Gigabyteban jobb:
- NB/L3 állítható => magasabb CPU órajel
- kettő szabályozható venti - MSI-ben csak egy van
- "automatic BIOS recover" => soha nem kellett még BIOS resetet csinálnom :R
- hangkártya :R a 889A valamivel tisztábban szól és több funkció is új benne (mikrofon)
- több egyéb integrált kivezetés (amit nem használok, de az mellékes :) )

Szóval mindkettő mellett szólnak érvek, de én már megszoktam az MSI-t, emiatt térnék vissza szívesen. Ha azonban nem lesz benne olyan opció, akkor marad ez (egyik verzió sem rossz).

Amúgy egyelőre MSI+100MHz-nél tartok tuningban.

Közérdekű közlemény:
Phenom mellett 280MHz-es FSB-t már nem bír a lap (DS4), de 270MHz-et még igen, azaz lehet számolni... 11x270=2970MHz, azaz a 3000MHz elérhetőnek tűnik.

v.tom:
Nekem is a CF a következő lépés. Majd mikor 20-25K körül lesz a 3870-es. :K

[ Szerkesztve ]

(#239) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#238) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönet a gyors és átlátható válaszodért :R (amugy CPU-Z szerint CL5ben mennek a ramjaim)....

Richter36:nemigazán vok oda az X3-ért :( ....inkább X4 Black Edition!

v.tom:nemtudom melyik MSI lapról van szó :F

[ Szerkesztve ]

(#240) TomBoy1986 válasza - = Zk = - (#239) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézd meg, hogy el tudod-e indítani CL4-ben, vagy sem. Mert ha nálam van a hiba, akkor csak nálam és V.tom-nál van, lehet nálad működik.

4-4-4-12-16-2T-t kell beállítani. A rövidítéseknek megfelelően, ahogy a Screenshoton is látod.

Amúgy erről a lapról beszélt v.tom: MSI K9A2 CF
Nekem ez volt most a DS4 előtt.

[ Szerkesztve ]

(#241) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#240) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szép deszka...bár a hátlap nézetéből nemsok EXTRÁt látok...pedig írás szerint felvan extrázva...hm!

szerk:mek elmerülök a BIOSba....

[ Szerkesztve ]

(#242) - = Zk = - válasza - = Zk = - (#241) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát kisípolt a saját gépem...nem hajlandó megcsinálni a kért műveletet :(
ez mért lehet?és voltaképp mit is jelent ez számomra? :R

(#243) TomBoy1986 válasza - = Zk = - (#242) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez memória olvasásban/írásban/másolásban/elérésben jelent hátrányt.
Szerencsére a dolog nem olyan jelentős, s órajellel is pótolható.
Mondjuk nem tudom, milyen beállítással nézted, de feltételezem 800-assal, s akkor az 1066-os RAM-nak bírnia kell a CL4-et.

Na mind1, szóval nálad sem megy... ez pedig laphiba (hogy BIOS vagy nem, azt nem tudom).

Amúgy ~300MB/s-et jelent olvasásban.

(#244) gothic20 válasza TomBoy1986 (#233) üzenetére

gothic20
(tag)
LOGOUT blog

Hát ha vigasztal én nálam se indulnak el a ramok CL4-ben. Gigabytenál a ram kezelés tényleg nem a legjobb és úgy vettem észre nem mindegy milyen ram van benne pl: 2x1GB 800MHz Kingmax volta gépembe kezdetben tuningban nálam 870 nél nem ment többet haveromnál 950-en vígan ment + nem engedte vissza osztani 667-re se 533-ra el se indult a gép így. A mostaniakat se engedi CL4-be de vissza osztani engedi és tuningban most 1000MHz mennek.

(#245) HarryPotter

HarryPotter
(senior tag)

ez a RAM téma érdekes. Nálam CL5ben megy, de a DRAM freq 498, amit ha kettővel szorzok, az ugye 996, szóval eszerint ennyit megy az 1066-os RAMom egy giga 790x ds4-ben (Tomboy féle lap). Ez akkor jónak számít?

Dulce bellum inexpertis

(#246) v.tom

v.tom
(őstag)

Bár nekem csak 800-as ramjaim vannak, nálam a cl4 probléma nélkül működik. Ha ez számít valamit. Nekem igazából nem az időzítésekkel voltak problémáim. Azokkal nagyon jól boldogul nálam a cucc. Csak egyszerűen nem tudom húzni egy bizonyos, nem túl magas érték fölé. Vissza kell osztanom a ramokat. Nálam 4-4-4-14 1T 800mhz-en 1,8V -on. Ezekkel a belállításokkal még nem tudtam megborítani a renszert. Betonstabil.

Mod.: Most látom hogy lefotóztam kétszer ugyanazt a cpuz oldalt. :W Igazából az egyik a lap típusát szemléltette volna. :B

[ Szerkesztve ]

(#247) - = Zk = - válasza TomBoy1986 (#243) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

biosban eccerüen fogtam,és átirtam a számokat arra amit leközöltél :R
hát kituggya,lehet lesz rá megoldás....

(#248) v.tom

v.tom
(őstag)

Nincs itt valaki véletlenül, aki ki tudja deríteni, hogyan tudom műszerrel mérni a lapomon (790X-DS4) a fontosabb feszültségeket?

(#249) - = Zk = - válasza v.tom (#248) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

miért kell az neked? :R

(#250) leviske válasza Richter36 (#237) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem az a legegyszerűbb, ha átgondolod: a programokban, amiket használsz a MHz számít jobban, vagy a +1mag. :K m4rc! kolega spec. nem rég volt kiakadva a Phenom 9xxx topikban, hogy miután megvette a 8750-et 38k-ért, a 9850BE lement 43k-ra. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.