Ne az NB feszültségen emelj,hanem a cpu fesz felett van egyel ha jól emlékszem a CPU NB VID.Azon emeljél!
® SimonYana ®

Ne az NB feszültségen emelj,hanem a cpu fesz felett van egyel ha jól emlékszem a CPU NB VID.Azon emeljél!
® SimonYana ®

A 3. - 4. mag aktiválása simán megy az F3 biossal is. No para. és csatlakozom SimonYana kollégához, az NB frekvencia sikeres emeléséhez a CPU NB VID feszültségen kell emelni. 1,25 - 1,3V-ig. nyugodtan lehet próbálkozni. A piros jelzés 1,4V-nál jön be ha jól sejtem, de jó hűtés mellett egy próba erejéig kapott már a lapom ennyi feszt
.
[ Szerkesztve ]

Ezt megnézem,de szerintem nálam még az 1.4 talán nincs pirosban.
A hűtésem meg ...hát ilyen! ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®

Home made HAF 932
Ez jobban hűt mint a Tied 
Megjegyzem egy 8600GT SLI-t teszteltünk havernál... épp ráértünk!
[ Szerkesztve ]

nekem ennél sokkal nagyobb van!
3 fokozatú , majd hogy nem ipari!
A te szobaidnak a legnagyob fokozata az én kisfokozatomal a fele teljesítmény! 
® SimonYana ®
Nekem meg volt egy 600-as radiál ventim(gombás pincét szellőztettem vele), bánom, hogy nincs már meg, lehet elindulna vele a ház...
[ Szerkesztve ]
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

Valamikor válalkozó voltam akkor az olban volt 20 db hordó máretű!
Csak madzagra kötném az alkatrészeket és lobognának a venti előtt! 
® SimonYana ®
Nyertél ...
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

Abban az időben nem volt még szükség ilyen hűtésre a Comodore 64-nél! 
® SimonYana ®

Ok akkor megpróbálom azt is emelni. NB feszt egyáltalán kell?
[ Szerkesztve ]
Nálam nem kellett NB feszt emelni, csak CPU NB-t emelni elég volt. Ez instabil memória viselkedés esetén is jó hatású!

Na emeltem biosban 0.1v-ot a cpu nb feszen, de 2260on csak nem ment. Valamiért a biosban nem is írja ki, hogy épp mennyi a cpu nb fesz, csak azt, hogy mennyit emelek rajta. Azt hiszem letöltöm az F3-as biost és azzal is kipróbálom.

Feltettem az új biost és valamiért nem tetszenek neki azok a beállítások, amivel azelőtt ment.
Megint próbálhatok mindent előről. 

Milyen DDR3-as ramot javasolnátok egy 770T-UD3P-n agyalok ?
egyáltalán mondjuk 1333-nál gyorsabbnak van jelentősége vagy inkább az a fontos hogy az adott szinten legyen minél gyorsabb időzítésű ?
1,65V-ost kell keresni vagy mindegy?
2x2Gb-ot gondoltam.
www.kezmuveskeramia.hu

Hy!
Ha nem akarod, hogy lassabb legyen az 1066-os cl5-ös DDR2-es ramoknál, akkor 1333MHz cl6-ot, vagy 1600MHz cl7-et érdemes megcélozni. A fesz itt nincs korlátozva úgy, mint a corei5/i7-nél, de a ramok 1.65V fölött már melegszenek.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Mindent kipróbáltam az új biossal, de a NB freqencyt egyszerűen nem tudom 2200 fölé tornázni. Hiába adtam neki 1.25v feszültséget, az sem volt elég.
Ugyancsak érdekes, hogy ha a ddr3 sebességét 8x200=1600Mhz-re állítom Memtest simán lefut egy bootcdről, de ahogy windows alatt elkezdek egy prime95 blend testet, egyből újraindul a gép. Ha minden marad a régiben, de visszaállítom 6.66x200=1333Mhz-re, akkor fut rendesen. 

Amikre nincs írva hogy 1,65 azok mennyin viszik ugyanazt az 1333-at pl ?
Nézem a lap oldalán milyen a mem support de azon csak típuskódok vannak és ezt boltban nagyon nem tudják gondolom.
[ Szerkesztve ]
www.kezmuveskeramia.hu

nekem ilyen lapban Kingmax 2X2Gb van, 1333-as, de 1.66V-on szépen megy 1500MHz 7-7-7-20 1T időzítéssel.
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

Nekem, szürke bordás kingmaxaim vannak, de az istenért nem tudom őket stabilizálni 1600-on még cl9-ben 1.8-on sem, nb is kapott feszt, memtest86+ 2.11 futott 4-5 órát semmi hibát nem dobott. Valami tipp esetleg?
Vagy valaki le tudná írni, hogy pontosan milyen subtimeingokkal futottak neki ezek a ramok 1600cl7-t de még a 9 is jó lenne csak menne már rendesen 

Nemtudom ki hogyan van vele,de nekem a kingamaxok nem mennek rendesen , ha nem adok neki feszt!
Próbálj emelni neki! Ne félj! Semmi baja nem lesz! nekem 2 volton megy ez a kingmax.Igaz 1500-on és CL6-ban. Nem mennek ezek tönkre! 
® SimonYana ®

Köszi a helpet mindenkinek! Sikerült feltolni 2711-re a NB-et 1,3V-on.
Így már egész pofás a memória írás-olvasás sebessége.
Esetleg nem lehet probléma hosszú távon ez a magas frekvencia? A 770T-UD3P lapnak nincs olyan komoly hűtése. Bár a ház az elég szellős.
[ Szerkesztve ]

Én 1.4-en használom.
Majd kiderül!
Ha nem melegszik a lap szerintem nem lehet gond!
® SimonYana ®

Sajna nem bírta sokáig a prime 2711-en
Nagyobb feszt nem adnék neki, így visszavettem a szorzót és marad 2486-on, az sem rossz. FSB-vel próbáltam még feljebb tolni egy picit, de most 226-on van és sajnos feljebb egyre instabilabb lesz a proci.

Én nem primezek azóta,hogy egyszer 9 órát ment , utána megnyitottam Photoshopot és kékhalál!
Nekem ne a prime fusson,hanem ha szerkesztek tömörítek több órán keresztül akkor legyen stabil! Ezt már sokan alátámasztották!
Egyedül a super PI-t szoktam futtatni utána ráeresztem a CCE-t és ha 3 órás munkát elvégzi akkor nekem tökéletes! 
® SimonYana ®

Szerintem ne az 1600MHz-re törekedj, nem sok gyakorlati haszna lesz, mivel nem a ram a szük keresztmetszet. Próbálj inkább 1333MHz-en minél alacsonyabb idözítést elérni.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

2v
az igen, azt hittem ekkora fesztől már megfekszik a ddr3, kösz megpróbálom.
elfelejtette:Az ok hogy 1333 alacsony időzítés de cl9-ben sem stabil alapon sztem, érdekes fagyásokat produkák a gép, pedig a 4. mag is off. 
[ Szerkesztve ]

Tudtok olyan ram típusról amivel esetleg el sem indultak az AM3-as Giga lapok ?
www.kezmuveskeramia.hu

Én csak kingmaxot próbáltam (1600-as ezüst bordás) és az tökéletes! 
® SimonYana ®

Igazad van, de gyakorlatilag ezek mind ugyanazt csinálják, jól leterhelik a cpu-t. A kékhalál inkább memória volt szerintem. Prime nem terheli le annyira a memót. De lehet, hogy nem így van.
Annyira nem vagyok jártas ebben. 

Egy kérdés, ha prime blendet futtatok és elhasal egy mag, akkor az lehet a ram hibája is vagy akkor mást írna ki?

Szerintem ha lefuttatod a Super PI-t 32M-en és jó akkor a CPU lehet.
De én nem nagyon foglalkozom a Prime95-el. 
® SimonYana ®

Igen, blend testnél is magra írja a hibát. Ha ezt tapasztalod, tolj egy kis feszt a ramoknak. Vagy próbáld ki, hogy ha sima small FFT tesztet indítasz, akkor is jelentkezik-e a hiba.
#771 zoleecool: Akkor más nem kellett hozzá, csak a CPU NB ViD feszültségét emelni? Már csak azért kérdezem, hátha valaki okul belőle.
[ Szerkesztve ]

Igen, engem sem érdekel a Prime, csak random fagyott és gondoltam, ezzel le tudom ellenőrizni, hogy stabil-e, a superPI jó öttleg megnézem, majd amint megint gépnél leszek.
Cadal: Akkor jól sejtettem, small fft-t is megnézem, remélem össze tudok hozni valami stabil 4 magos eredményt, bár gyári hűtőm van még. 
[ Szerkesztve ]

Igen, csak azt emeltem. Viszont valamiért néha post hibát ír ki a lap. A poén az, hogy ha egyszer bepostol akkor más nincs semmi baj és elfut rajta minden stabilan.

A gyári hűtő nem gond, alap órajelen simán viszi a 4 magot is, sőt tuning is mehet amíg nem kell feszt emelni.

Nekem 1.3 az alapfesz ezen próbáltam, de elhasalt az egyik mag prime blend alatt, de most úgy néz ki a ram miatt volt.
Amúgy az mennyire gáz, hogy ha adok az nb-nek egy kis +feszt, hogy tuti stabil legyen a ram, akkor az alaplap hőmérséklet felkúszik akár 65
fokra is, vagy lehet hogy félremér?

65 fok az elég érdekes, nekem 40 fölé sosem megy. Igaz az enyém 770-es lap. De a 790-esnek jobb a hűtése.
[ Szerkesztve ]

Aki tud segítsen! A GA-MA770T-UD3P alaplapnak a memóriához 1,5V feszültség van megadva. Kérdés: el megy-e 1,7V-os memóriával (DDR3 1333MHz CL6 GEIL Ultra 2x1 GB Dual Channel) vagy nem?

Igen, az én OCZ-m 1.8v-on üzemel ebben a lapban.

Köszi!!!
Már azt hittem cserélhetem a RAM-ot.
előfordulhat hogy félremér, de nem valószinű.
némi plusz feszre hajlamos így bemelegedni.
próbáld meg hogy leszeded a hűtés tetejéről azt a kék kis lemezkét (mind a kettőt) a Gigabyte felirattal. ilyen fehér ragacs tartja csak, ha csavarhúzóval óvatosan alányúlsz akkor le lehet operálni pillanatok alatt.
sajna a hűtés rovására megy ez a kis "dizájn"-lemezke, de ha leszeded sokat javít a hűtésen, amíg ott van csak felfogja a légáramlatot. 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

Ha félremér a szenzor, akkor azt az alaplap driver újratelepítésével valószínűleg meg tudod oldani!
Már nekem is volt, hogy irreálisan magas hőmérsékleteket mért, de a driver megoldotta a hibát.
[ Szerkesztve ]

Más is tapasztalt már elég durva FSB ingadozásokat tuning esetén? Nekem most 16x226=3616-on megy a procim, de full terhelés alatt az FSB néha visszaesik, akár 200-ra is.
Ha viszont 18x200=3600-on használom akkor semmit nem mozdul. Van valami megoldás arra, hogy ne ingadozzon magasabb FSB esetén? Előre is kösz!
Lehet, hogy ez az oka? Hardware Thermal Control

Köszönöm, erre nem is gondoltam
, esetleg egy újrapasztázás? Ki tudja mióta száradt a nagykerben. Most ahogy belegondolok nem valószínű hogy félremér, mert rátettem a kezem a gép oldallapjára és az is sokkal melegebb volt mint prime előtt, majd megtapizom a bordát, leszedem a legújabb drivereket és esetleg, megnézem hátha az everest régi vagy valami.
én újra is pasztáztam, az is hozott még rajta 4-5 fokot !!!!!
borzalmas rózsaszín takony van rákenve, kb semmire nem használható 
everest 5.0 már jól mér mindent 
ui.: ma délután nekiesek kicsit a cuccaimnak, majd linkelem mire jutottam
[ Szerkesztve ]
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

Szeva Mester!
És hogyan lesz ez a cumó?
Raid-be kötöd a 2 db UD5P-t ?

® SimonYana ®
hja, már épp itt forrasztom össze a chipet meg a foglalatot 
de am úgy lesz hogy ud5p meg bele 2db 4870x2, X4 955 társaságába
prociból van 2db úgyhogy tudok váltani is, ha esetleg valamelyik gyengén muzsikál
35 liter folyékony nitró megy rá, aztán majd meglátjuk.
am erre gyúrok, hátha összejön valami 
Kb azóta csúnyán nézek a lemezekre, mióta megvan a lap... 
nem is érnek semmit, jól mutat max, de kb lesz@rom hogy hogy néz ki, csak menjen.
úgyhogy mikor először megláttam hogy mit mér az everest, abba a pillbe szedtem is le róla, úgy hogy közbe ment a gép