Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#751) SimonYana válasza zoleecool (#748) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ne az NB feszültségen emelj,hanem a cpu fesz felett van egyel ha jól emlékszem a CPU NB VID.Azon emeljél!

® SimonYana ®

(#752) Cadal válasza zoleecool (#748) üzenetére

Cadal
(őstag)

A 3. - 4. mag aktiválása simán megy az F3 biossal is. No para. és csatlakozom SimonYana kollégához, az NB frekvencia sikeres emeléséhez a CPU NB VID feszültségen kell emelni. 1,25 - 1,3V-ig. nyugodtan lehet próbálkozni. A piros jelzés 1,4V-nál jön be ha jól sejtem, de jó hűtés mellett egy próba erejéig kapott már a lapom ennyi feszt ;] .

[ Szerkesztve ]

(#753) SimonYana válasza Cadal (#752) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ezt megnézem,de szerintem nálam még az 1.4 talán nincs pirosban.
A hűtésem meg ...hát ilyen! ;]

® SimonYana ®

(#754) Cadal válasza SimonYana (#753) üzenetére

Cadal
(őstag)

Home made HAF 932 :P ;] Ez jobban hűt mint a Tied :))

Megjegyzem egy 8600GT SLI-t teszteltünk havernál... épp ráértünk! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#755) SimonYana válasza Cadal (#754) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

nekem ennél sokkal nagyobb van!
3 fokozatú , majd hogy nem ipari!
A te szobaidnak a legnagyob fokozata az én kisfokozatomal a fele teljesítmény! :))

® SimonYana ®

(#756) bakosgabor57 válasza SimonYana (#755) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem meg volt egy 600-as radiál ventim(gombás pincét szellőztettem vele), bánom, hogy nincs már meg, lehet elindulna vele a ház...

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#757) SimonYana válasza bakosgabor57 (#756) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Valamikor válalkozó voltam akkor az olban volt 20 db hordó máretű!
Csak madzagra kötném az alkatrészeket és lobognának a venti előtt! :))

® SimonYana ®

(#758) bakosgabor57 válasza SimonYana (#757) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Nyertél ... :DDD

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#759) SimonYana válasza bakosgabor57 (#758) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Abban az időben nem volt még szükség ilyen hűtésre a Comodore 64-nél! :))

® SimonYana ®

(#760) zoleecool válasza SimonYana (#750) üzenetére

zoleecool
(tag)

Ok akkor megpróbálom azt is emelni. NB feszt egyáltalán kell?

[ Szerkesztve ]

(#761) szki válasza zoleecool (#760) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam nem kellett NB feszt emelni, csak CPU NB-t emelni elég volt. Ez instabil memória viselkedés esetén is jó hatású!

(#762) zoleecool válasza szki (#761) üzenetére

zoleecool
(tag)

Na emeltem biosban 0.1v-ot a cpu nb feszen, de 2260on csak nem ment. Valamiért a biosban nem is írja ki, hogy épp mennyi a cpu nb fesz, csak azt, hogy mennyit emelek rajta. Azt hiszem letöltöm az F3-as biost és azzal is kipróbálom.

(#763) zoleecool

zoleecool
(tag)

Feltettem az új biost és valamiért nem tetszenek neki azok a beállítások, amivel azelőtt ment. :( Megint próbálhatok mindent előről. :O

(#764) Lui76

Lui76
(őstag)

Milyen DDR3-as ramot javasolnátok egy 770T-UD3P-n agyalok ?
egyáltalán mondjuk 1333-nál gyorsabbnak van jelentősége vagy inkább az a fontos hogy az adott szinten legyen minél gyorsabb időzítésű ?
1,65V-ost kell keresni vagy mindegy?
2x2Gb-ot gondoltam.

www.kezmuveskeramia.hu

(#765) elfelejtette válasza Lui76 (#764) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Ha nem akarod, hogy lassabb legyen az 1066-os cl5-ös DDR2-es ramoknál, akkor 1333MHz cl6-ot, vagy 1600MHz cl7-et érdemes megcélozni. A fesz itt nincs korlátozva úgy, mint a corei5/i7-nél, de a ramok 1.65V fölött már melegszenek.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#766) zoleecool

zoleecool
(tag)

Mindent kipróbáltam az új biossal, de a NB freqencyt egyszerűen nem tudom 2200 fölé tornázni. Hiába adtam neki 1.25v feszültséget, az sem volt elég.
Ugyancsak érdekes, hogy ha a ddr3 sebességét 8x200=1600Mhz-re állítom Memtest simán lefut egy bootcdről, de ahogy windows alatt elkezdek egy prime95 blend testet, egyből újraindul a gép. Ha minden marad a régiben, de visszaállítom 6.66x200=1333Mhz-re, akkor fut rendesen. :(((

(#767) Lui76 válasza elfelejtette (#765) üzenetére

Lui76
(őstag)

Amikre nincs írva hogy 1,65 azok mennyin viszik ugyanazt az 1333-at pl ?
Nézem a lap oldalán milyen a mem support de azon csak típuskódok vannak és ezt boltban nagyon nem tudják gondolom.

[ Szerkesztve ]

www.kezmuveskeramia.hu

(#768) Gabor970 válasza Lui76 (#764) üzenetére

Gabor970
(őstag)

nekem ilyen lapban Kingmax 2X2Gb van, 1333-as, de 1.66V-on szépen megy 1500MHz 7-7-7-20 1T időzítéssel.

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#769) Dead_slow válasza Gabor970 (#768) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Nekem, szürke bordás kingmaxaim vannak, de az istenért nem tudom őket stabilizálni 1600-on még cl9-ben 1.8-on sem, nb is kapott feszt, memtest86+ 2.11 futott 4-5 órát semmi hibát nem dobott. Valami tipp esetleg?

Vagy valaki le tudná írni, hogy pontosan milyen subtimeingokkal futottak neki ezek a ramok 1600cl7-t de még a 9 is jó lenne csak menne már rendesen :O

(#770) SimonYana válasza Dead_slow (#769) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nemtudom ki hogyan van vele,de nekem a kingamaxok nem mennek rendesen , ha nem adok neki feszt!
Próbálj emelni neki! Ne félj! Semmi baja nem lesz! nekem 2 volton megy ez a kingmax.Igaz 1500-on és CL6-ban. Nem mennek ezek tönkre! :R

® SimonYana ®

(#771) zoleecool

zoleecool
(tag)

Köszi a helpet mindenkinek! Sikerült feltolni 2711-re a NB-et 1,3V-on. :) Így már egész pofás a memória írás-olvasás sebessége.
Esetleg nem lehet probléma hosszú távon ez a magas frekvencia? A 770T-UD3P lapnak nincs olyan komoly hűtése. Bár a ház az elég szellős.

[ Szerkesztve ]

(#772) SimonYana válasza zoleecool (#771) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én 1.4-en használom.
Majd kiderül! :))
Ha nem melegszik a lap szerintem nem lehet gond!

® SimonYana ®

(#773) zoleecool válasza SimonYana (#772) üzenetére

zoleecool
(tag)

Sajna nem bírta sokáig a prime 2711-en :( Nagyobb feszt nem adnék neki, így visszavettem a szorzót és marad 2486-on, az sem rossz. FSB-vel próbáltam még feljebb tolni egy picit, de most 226-on van és sajnos feljebb egyre instabilabb lesz a proci.

(#774) SimonYana válasza zoleecool (#773) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én nem primezek azóta,hogy egyszer 9 órát ment , utána megnyitottam Photoshopot és kékhalál!
Nekem ne a prime fusson,hanem ha szerkesztek tömörítek több órán keresztül akkor legyen stabil! Ezt már sokan alátámasztották!
Egyedül a super PI-t szoktam futtatni utána ráeresztem a CCE-t és ha 3 órás munkát elvégzi akkor nekem tökéletes! :R

® SimonYana ®

(#775) elfelejtette válasza Dead_slow (#769) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Szerintem ne az 1600MHz-re törekedj, nem sok gyakorlati haszna lesz, mivel nem a ram a szük keresztmetszet. Próbálj inkább 1333MHz-en minél alacsonyabb idözítést elérni.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#776) Dead_slow válasza SimonYana (#770) üzenetére

Dead_slow
(tag)

2v :Y az igen, azt hittem ekkora fesztől már megfekszik a ddr3, kösz megpróbálom.
elfelejtette:Az ok hogy 1333 alacsony időzítés de cl9-ben sem stabil alapon sztem, érdekes fagyásokat produkák a gép, pedig a 4. mag is off. :(

[ Szerkesztve ]

(#777) Lui76

Lui76
(őstag)

Tudtok olyan ram típusról amivel esetleg el sem indultak az AM3-as Giga lapok ?

www.kezmuveskeramia.hu

(#778) SimonYana válasza Lui76 (#777) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én csak kingmaxot próbáltam (1600-as ezüst bordás) és az tökéletes! :R

® SimonYana ®

(#779) zoleecool válasza SimonYana (#774) üzenetére

zoleecool
(tag)

Igazad van, de gyakorlatilag ezek mind ugyanazt csinálják, jól leterhelik a cpu-t. A kékhalál inkább memória volt szerintem. Prime nem terheli le annyira a memót. De lehet, hogy nem így van. :) Annyira nem vagyok jártas ebben. :B

(#780) Dead_slow

Dead_slow
(tag)

Egy kérdés, ha prime blendet futtatok és elhasal egy mag, akkor az lehet a ram hibája is vagy akkor mást írna ki?

(#781) SimonYana válasza Dead_slow (#780) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Szerintem ha lefuttatod a Super PI-t 32M-en és jó akkor a CPU lehet.
De én nem nagyon foglalkozom a Prime95-el. :U

® SimonYana ®

(#782) Cadal válasza Dead_slow (#780) üzenetére

Cadal
(őstag)

Igen, blend testnél is magra írja a hibát. Ha ezt tapasztalod, tolj egy kis feszt a ramoknak. Vagy próbáld ki, hogy ha sima small FFT tesztet indítasz, akkor is jelentkezik-e a hiba.

#771 zoleecool: Akkor más nem kellett hozzá, csak a CPU NB ViD feszültségét emelni? Már csak azért kérdezem, hátha valaki okul belőle.

[ Szerkesztve ]

(#783) Dead_slow válasza SimonYana (#781) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Igen, engem sem érdekel a Prime, csak random fagyott és gondoltam, ezzel le tudom ellenőrizni, hogy stabil-e, a superPI jó öttleg megnézem, majd amint megint gépnél leszek.
Cadal: Akkor jól sejtettem, small fft-t is megnézem, remélem össze tudok hozni valami stabil 4 magos eredményt, bár gyári hűtőm van még. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#784) zoleecool válasza Cadal (#782) üzenetére

zoleecool
(tag)

Igen, csak azt emeltem. Viszont valamiért néha post hibát ír ki a lap. A poén az, hogy ha egyszer bepostol akkor más nincs semmi baj és elfut rajta minden stabilan.

(#785) zoleecool válasza Dead_slow (#783) üzenetére

zoleecool
(tag)

A gyári hűtő nem gond, alap órajelen simán viszi a 4 magot is, sőt tuning is mehet amíg nem kell feszt emelni.

(#786) Dead_slow válasza zoleecool (#785) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Nekem 1.3 az alapfesz ezen próbáltam, de elhasalt az egyik mag prime blend alatt, de most úgy néz ki a ram miatt volt.
Amúgy az mennyire gáz, hogy ha adok az nb-nek egy kis +feszt, hogy tuti stabil legyen a ram, akkor az alaplap hőmérséklet felkúszik akár 65 :Y fokra is, vagy lehet hogy félremér?

(#787) zoleecool válasza Dead_slow (#786) üzenetére

zoleecool
(tag)

65 fok az elég érdekes, nekem 40 fölé sosem megy. Igaz az enyém 770-es lap. De a 790-esnek jobb a hűtése.

[ Szerkesztve ]

(#788) tkoni

tkoni
(újonc)

Aki tud segítsen! A GA-MA770T-UD3P alaplapnak a memóriához 1,5V feszültség van megadva. Kérdés: el megy-e 1,7V-os memóriával (DDR3 1333MHz CL6 GEIL Ultra 2x1 GB Dual Channel) vagy nem?

(#789) zoleecool válasza tkoni (#788) üzenetére

zoleecool
(tag)

Igen, az én OCZ-m 1.8v-on üzemel ebben a lapban.

(#790) tkoni

tkoni
(újonc)

Köszi!!!
Már azt hittem cserélhetem a RAM-ot.

(#791) Zé_Mester válasza Dead_slow (#786) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

előfordulhat hogy félremér, de nem valószinű. :(
némi plusz feszre hajlamos így bemelegedni.

próbáld meg hogy leszeded a hűtés tetejéről azt a kék kis lemezkét (mind a kettőt) a Gigabyte felirattal. ilyen fehér ragacs tartja csak, ha csavarhúzóval óvatosan alányúlsz akkor le lehet operálni pillanatok alatt. ;)
sajna a hűtés rovására megy ez a kis "dizájn"-lemezke, de ha leszeded sokat javít a hűtésen, amíg ott van csak felfogja a légáramlatot. :K

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#792) tkoni válasza Dead_slow (#786) üzenetére

tkoni
(újonc)

Ha félremér a szenzor, akkor azt az alaplap driver újratelepítésével valószínűleg meg tudod oldani!
Már nekem is volt, hogy irreálisan magas hőmérsékleteket mért, de a driver megoldotta a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#793) zoleecool

zoleecool
(tag)

Más is tapasztalt már elég durva FSB ingadozásokat tuning esetén? Nekem most 16x226=3616-on megy a procim, de full terhelés alatt az FSB néha visszaesik, akár 200-ra is. :W Ha viszont 18x200=3600-on használom akkor semmit nem mozdul. Van valami megoldás arra, hogy ne ingadozzon magasabb FSB esetén? Előre is kösz!

(#794) szki válasza zoleecool (#793) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy ez az oka? Hardware Thermal Control

(#795) Dead_slow válasza Zé_Mester (#791) üzenetére

Dead_slow
(tag)

Köszönöm, erre nem is gondoltam :C , esetleg egy újrapasztázás? Ki tudja mióta száradt a nagykerben. Most ahogy belegondolok nem valószínű hogy félremér, mert rátettem a kezem a gép oldallapjára és az is sokkal melegebb volt mint prime előtt, majd megtapizom a bordát, leszedem a legújabb drivereket és esetleg, megnézem hátha az everest régi vagy valami.

(#796) Zé_Mester válasza Dead_slow (#795) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én újra is pasztáztam, az is hozott még rajta 4-5 fokot !!!!!
borzalmas rózsaszín takony van rákenve, kb semmire nem használható :(

everest 5.0 már jól mér mindent ;)

ui.: ma délután nekiesek kicsit a cuccaimnak, majd linkelem mire jutottam

:))egy kis előzetes addig:))

[ Szerkesztve ]

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#797) SimonYana válasza Zé_Mester (#796) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Szeva Mester!
És hogyan lesz ez a cumó?
Raid-be kötöd a 2 db UD5P-t ? :)) :)) :))

® SimonYana ®

(#798) Zé_Mester válasza SimonYana (#797) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD
hja, már épp itt forrasztom össze a chipet meg a foglalatot :DDD

de am úgy lesz hogy ud5p meg bele 2db 4870x2, X4 955 társaságába :))
prociból van 2db úgyhogy tudok váltani is, ha esetleg valamelyik gyengén muzsikál :))
35 liter folyékony nitró megy rá, aztán majd meglátjuk.

am erre gyúrok, hátha összejön valami :K

(#799) bakosgabor57 válasza Zé_Mester (#791) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Kb azóta csúnyán nézek a lemezekre, mióta megvan a lap... :)

(#800) Zé_Mester válasza bakosgabor57 (#799) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem is érnek semmit, jól mutat max, de kb lesz@rom hogy hogy néz ki, csak menjen.
úgyhogy mikor először megláttam hogy mit mér az everest, abba a pillbe szedtem is le róla, úgy hogy közbe ment a gép :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.