Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#4001) yolan

yolan
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ugyebár a 770t-ud3-as lapom 3 darab előlapi usb portja tudja ezt a 3x usb power boost dolgot, több és "jobb" delejt ad rajta.
Nyugodtam rámerjem dugni az n900-at, had töltse? Nem fogja kinyírni? ÉS ha nem, akkor ezek szerint hamarabb is feltölti mint pld egy hátlapi usb port?
Elnézést, ez egy elég láma kérdés, de hát no. :B

Samsung ST500 fényképező: teljesen új, garancia, doboz, gyári cuccok, 4Gb SDHC, puha vagy kemény tok, mini tripod. 40.000 - http://href.hu/x/g0qi

(#4002) Abri

Abri
(senior tag)

Na kész az én mosfet hűtésem a 770T-UD3 ra, majd januárban tudom feltenni a lapra, lehet kicsit még csiszolni kell rajta hogy pontosan beférjen, rögzíteni 2 oldalú ragasztóval akarom, olyannak amilyen a ramsüniken van, sztem megfogja, ha nem akkor fúrok rá lyukat és olyan kis műanyaggal pöcökkel felfogatom.
kép1
kép2
kép3
kép4

------------------Új hardverekért Budapest és környéke ne érdeklődjön!!!!KÖSZÖNÖM. -------------------------- Írd meg mi érdekel, sokmindent hírdetek. -----------------------

(#4003) finest válasza Abri (#4002) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ügyes! :R

gefe: A leírás alapján akár működhet is. (Azt nem tudom, h megéri-e vele szívni, pláne 8800GT SLI miatt, egy egykártyás rendszer is leveri az újabb ATi/NV szériákból.)

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4004) Cadal válasza Abri (#4002) üzenetére

Cadal
(őstag)

Nagyos pofás darab! Milyen bordából készült a hűtő, régi slot A-s P3?? :)

(#4005) Abri válasza Cadal (#4004) üzenetére

Abri
(senior tag)

ahha :D

------------------Új hardverekért Budapest és környéke ne érdeklődjön!!!!KÖSZÖNÖM. -------------------------- Írd meg mi érdekel, sokmindent hírdetek. -----------------------

(#4006) killer1203

killer1203
(senior tag)

Sziasztok

Gigabyte ma770T-UD3 alaplapba jók lennének ezek a memóriák?

Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 4GB CL9 (Kit of 2) Blu
vagy
Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 4GB CL9 (Kit of 2) XMP

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#4007) finest válasza killer1203 (#4006) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jók.

(#4008) killer1203 válasza finest (#4007) üzenetére

killer1203
(senior tag)

És teljesen mindegy melyiket veszem? 2k van köztük de én nem tudom hogy miben külömböznek, mind kettő cl9 és 1.65v úgy látom. De végre kezd összeállni a gép. :)

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#4009) finest válasza killer1203 (#4008) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem mindegy, az XMP-nek nincs jelentősége, vedd a Blu-t, ha olcsóbb

(#4010) szatyor1972

szatyor1972
(kvázi-tag)

Sziasztok
Melyiket javasoljátok:GA-MA770T-UD3 vagy GA-MA770T-UD3p

[ Szerkesztve ]

(#4011) finest válasza szatyor1972 (#4010) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GA-MA770T-UD3P - 8+1 fázisú.

(#4012) szatyor1972

szatyor1972
(kvázi-tag)

Oké és az mit jelent?
Nem igazán értek ehhez a dolgokhoz.

(#4013) finest válasza szatyor1972 (#4012) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Stabilabb feszeket.

(#4014) finest válasza yolan (#4001) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az USB 3 is 5v-tal működik, csak az áramerősséget növelték, abból meg a töltő annyit vesz fel, amennyire szüksége van. A feszültséggel ki lehet nyírni a cuccokat, de az áramerősséggel nem.

(#4015) LSpeedy válasza finest (#4014) üzenetére

LSpeedy
(újonc)

Sziasztok!
"Gigabyte GA-MA77T-UD3"

Tudnátok segíteni abban hogy a init Display first lehetőségnél mi a különbség a PCI slot és a PEG között?

Valamint hogy a Post képernyőn a ENERGY epa pollution preventer, Dual bios
Képek miért nem láthatóak a bios frissítés után? [F8]

(#4016) finest válasza LSpeedy (#4015) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az initial Display arra vonatkozik, h a lap hol keresse a VGA-t, nincs jelentősége a beállításnak, ha zavar rakd PEG1-re. PCI akkor lehet érdekes, ha hibás VGA BIOS frissítés miatt PCI slotos VGA-t kell raknia gépbe. A beállításnak egyáltalán nicns semmi jelentősége, hatása semmire.

A másodikról nem tudok nyilatkozni, lehet, h a frissítésben disabled-re került a beállítás.

(#4017) LSpeedy válasza finest (#4016) üzenetére

LSpeedy
(újonc)

Köszönöm a választ!

(#4018) gws580

gws580
(kvázi-tag)

Sziasztok Mesterek!

GA-MA 770T-UD-3P (azt nem tudom melyik rev-es) s hogy számít-e :F
megnézzem ? hogy kell? :U
proci amd x4 620

a lényeg:

Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM (Kit of 2) HYPERX XMP Blu Edition
4GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel, cl 9
Gyártói cikkszám: KHX1600C9AD3B1K2/4G
vagy
Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM (Kit of 2) HYPERX XMP Blu Edition
4GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel
Gyártói cikkszám: KHX1600C9D3B1K2/4GX
vagy
Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 (Kit of 2)HyperX XMP Low-Voltage
4GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel
Gyártói cikkszám: KHX1600C9D3LK2/4GX

melyiket vehetem bele :F :F
:R :R Köszi!

""A Jó fiuk eljutnak a menyországba...A Rosszfiuk meg Bárhová...!!""

(#4019) Cadal válasza gws580 (#4018) üzenetére

Cadal
(őstag)

Lényegében mindegy, működnie kell benne mindegyik kitnek. Azt hogy 1600Mhz-en működjenek, azt majd manuálisan neked kell beállítani biosban.

(#4020) gws580 válasza Cadal (#4019) üzenetére

gws580
(kvázi-tag)

Lényegi különbség van az 1600Mhz javára?
Köszi!

(#4021) Cadal válasza gws580 (#4020) üzenetére

Cadal
(őstag)

Használat közben nem észrevehető a sebességbeli különbség. De mivel az 1600Mhz gyorsabb mint az 1333Mhz így valamivel biztos gyorsabb ha 1600Mhz-en megy. :K

(#4022) Motaba78 válasza gws580 (#4020) üzenetére

Motaba78
(őstag)
LOGOUT blog

tuningban van jelentősége másban nem nagyon.

alapból 1333Mhz-n fog járni, ha meg te állítod be 1600Mhzre akkor sem fogsz semmit észrevenni belőle.
Ha meg BE a cpu akkor meg majdnem mindegy mert ott inkább a szorzóval játszik az ember, és nem kell piszkálni a ramokat.

Okosan lehet hülyéskedni, de hülyén okoskodni.

(#4023) Abri válasza gws580 (#4018) üzenetére

Abri
(senior tag)

nekem a 770T-UD3 mamban KHX1600C9D3B1K2/4GX van és hasít mint a szél :)

(#4024) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok!
szeretném eladni a 790FTX-UD5P lapomat, mindene megvan 2+év garos, mennyit kérjek érte?

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#4025) gws580 válasza Abri (#4023) üzenetére

gws580
(kvázi-tag)

OK értem! :K
Így megoldódni látszik...... ;) sőt... :D

[ Szerkesztve ]

(#4026) Charx

Charx
(lelkes újonc)

Üdv!
Valaki remélhetőleg tud segíteni MA770T-UD3P alaplapom van OCZ Platinum DDR3 1600Mhz CL7 1.9V-os rammal, és amit beállítok mem feszt mondjuk 1.9V-ot, azt 2V-nak mutatja. 1tizeddel mindig többet mutat. Most 1.8-re van állítva így mutat jó értéket. De gondok vannak indításnál, nehezen indul el a gép, újraindulgat. Viszont már a windowsba, játékba nincs vele gond. Most melyik lehet a helyes érték, és szerintetek állítsak rajta vagy hagyjam?

(#4027) vinibali válasza Charx (#4026) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem próbálkozz meg gyári időzítésű értékekkel, alapfeszen. ha ilyenkor egyből indul valószínűleg az időzítésekkel volt probláma. a logomban írtam egy ezzel foglalkozó cikket, lapozd át:)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#4028) Charx válasza vinibali (#4027) üzenetére

Charx
(lelkes újonc)

De a CL7 és az 1.9V a gyári, csak nem tudom melyik az igazi érték amit beállítok, vagy amit mér?

(#4029) Cadal válasza Charx (#4026) üzenetére

Cadal
(őstag)

Erre az anomáliára én is felfigyeltem. Úgy néz ki a dolog, hogy a biosban beállított értéknél 0,1V-al többet ad a lap a moduloknak. Azt pontosan hogy mi mennyi feszt kap azt ebben -klikk- a menüben tudod megnézni. Van egy másik apró hibája ezeknek a lapoknak még. CPU/NB VID feszültséget nagyon keveset ad a lap. Ezt állítsd át 1,1V-ról 1,2V-ra.Sokaknak megszűnt az instabilitási problémája ettől a beállítástól.

[ Szerkesztve ]

(#4030) Charx válasza Cadal (#4029) üzenetére

Charx
(lelkes újonc)

Értem, akkor a mért érték a jó. Az nb feszt megpróbálom. Köszi szépen!

(#4031) atom87 válasza LSpeedy (#4015) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A másodikra az a válasz nagy valószínűséggel, hogy béta BIOS még az F8as.

gws580: 1600MHz-ből sokat nem fogsz érezni, mivel az AM3as procik IMC-je csak 1333MHz-es.

[ Szerkesztve ]

Kawasaki z750

(#4032) Charx válasza Cadal (#4029) üzenetére

Charx
(lelkes újonc)

Üdv! Még egy olyan kérdésen lenne hogy a NB frekit felviszem 2200Mhz-re, azzal érek el gyorsulást. Nem lesz baja?

(#4033) Cadal válasza Charx (#4032) üzenetére

Cadal
(őstag)

Igen a NB frekvencia emelése gyorsulást eredményez. Ezt amúgy nem feltétlenül fogod érzékelni. Érdemes lenne ezt az egész cikket elolvasnod. [link]

És még valami. Ne az NB feszt (NB voltage control) emeld, hanem a CPU NB VID controlt. Nagyon nem mindegy.

(#4034) Charx válasza Cadal (#4033) üzenetére

Charx
(lelkes újonc)

Igen, az NB VID Controlnak adtam 1tizedet ahogy mondtad, eddig úgy néz ki megjavult a dolog! Az NB frek emelést megpróbálom mit hoz. Köszi!

(#4035) iceshark18

iceshark18
(újonc)

Sziasztok!

Egy 770TA-n érdemes biost frissíteni, ha nincs gond vele semmilyen téren?

(#4036) atom87 válasza iceshark18 (#4035) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem. Kivéve, ha vállalkozó szellemű vagy.

Kawasaki z750

(#4037) iceshark18 válasza atom87 (#4036) üzenetére

iceshark18
(újonc)

akkor kivételesen egyet ért a társadalom a céggel :) thx

(#4038) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv
Szerintetek ez lehet attól van,hogy a ramok alapfesze 1.9V? Ahogy néztem több ember is használja ilyen feszültségű ramokkal ezeket a gigákat :U

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#4039) simii16

simii16
(fanatikus tag)

790FXT-UD5P laphoz feltette valaki az F8M típusú bioszt (2010/11/10)? Ha van ilyen, akkor szívesen fogadnék véleményt.

simii16-nak 43 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

(#4040) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Sziasztok!Használ valaki itt Freezer Extreme Rev 2.es hűtőt?GIGABYTE GA-770T-D3L-lapon elfér e úgy ,hogy nem ér bele a memóriába a hűtő?Vagy akár milyen 770-es lap első két slotjával lévő tapasztalat is megteszi...

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#4041) szatyor1972

szatyor1972
(kvázi-tag)

Sziasztok
Bocs hogy ilyen dologgal zavarok de szeretnék az alaplapomhoz egy tuti bios beállítást.Tehát az érdekelne hogy mit hogy állítsak be.
A gépem:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 .
AMD Phenom II X2 B55-->X4 B55, 3200 MHz .
2x2 GB Kingmax DDR3 1333 .
Gigabyte GTS450 OC .
SAMSUNG HD502HJ .
GIGABYTE Superb 460W .
SAMSUNG SH-S223L .
+2db ház venti usb egér+bill
F7 bios van rajta nem használok se nyomtatót se más egyebet.

Előre is köszönöm a segitséget.

(#4042) atom87 válasza szatyor1972 (#4041) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Szerintem nem kell semmit állítanod.
Processzor már négy magosítva van, memória 1333MHz-en van. Ha 1600-asak a RAM-ok, akkor megpróbálhatod őket 1600-on járatni.
Más különleges beállítás nincs szerintem. (Ha csak nem tuningra gondolsz a "tuti" jelző alatt...)

Kawasaki z750

(#4043) szatyor1972 válasza atom87 (#4042) üzenetére

szatyor1972
(kvázi-tag)

Köszi a választ
A tuti alatt azt értettem hogy amit nem használ a gép azt kikapcsolnám.

(#4044) atom87 válasza szatyor1972 (#4043) üzenetére

atom87
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem változtatna a gép sebességén semmit.
Az amúgy is használaton kívüli eszközöktől nem változik a gép sebessége.

Kawasaki z750

(#4045) proximus

proximus
(senior tag)

Ha valaki BIOS-t frissített és automatikusan nem frissítette újraindulás után magát a második bios, akkor a "A GIGABYTE DualBIOS rejtelmei" logout-os cikk hozzászólásainál leírtam mit kell tennie a kézi frissítéshez. Sok utánajárást igényelt míg meglett a megoldás, de sikerült... :R
Azért lehet ez a másodlagos frissítés fontos, mert ha valaki mondjuk tuningol, régebbi a lapja egy új procival, akkor hiba esetén visszaíródhat a backup a fő bios chipbe, de az a bios még nem ismeri az újabb processzort---> Lehet beszerezni egy régebbi procit a visszacsináláshoz---> szívás... ;]
(A BIOS-ban F9-et nyomva lehet megnézni a fő és backup verzióit)
Sok sikert! :R

"a kocsmááában.... ott van a nagy élet, tompulnak az agyak élesek a kések" :))

(#4046) Nyick

Nyick
(lelkes újonc)

Egy kis segítséget szeretnék kérni egy nálamnál jobban hozzáértőtől.
890XA ud3 alaplapban a Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 DIMM (Kit of 2) HYPERX XMP Blu Edition memoriát hogy állítsam be a biosba hogy azért dolgozzon is (nem full tuning)
és ne is legyen auto beállításon.
Előre is köszönöm hogy fáradtok vele :)

[ Szerkesztve ]

(#4047) Cadal válasza Nyick (#4046) üzenetére

Cadal
(őstag)

Most végül is a gyári állapotot "1600Mhz CL9" értékeket szeretnéd beállítani, vagy tuningolni a fölé?

A Phenom II procik, csak 1333Mhz-ig támogatják a DDR3-as modulokat hivatalosan. De szerencsére egy kis bios állítgatást követően ezen hamar lehet segíteni.
Ahhoz hogy 1600Mhz-re állítsd a ramokat, ahhoz a bios-ban be kellene menned az M.I.T menübe majd ott a "Set memory clock" menüt manuálra állítod. Ezután az az alatti sor "memory clock"már kézzel állítható lesz. Ott x8.00 kell beállítanod, ekkor fog a memóriád 1600Mhz-en futni. (ezt majd ki is írja ott).
A memóriák finomhangolásához illetve a késleltetések beállításához a DRAM Configba kell bemennd. majd ott is át kell állítanod az auto beállítást manuálra és a memória modulok található időzítési értékeket kézzel beállítanod (CL 9-9-9-2... stb).
Ügylej hogy a gyári értékeken való futtatáshoz szükséges lehet a gyár által ajánlott feszültség érték beállítása is. Ennek majd nézz utána hogy mennyi ajánl a gyártó. A feszültség értékeket ezen a részen tudod állítani. Előfordulhat, hogy a stabil üzemeltetéshez emelned kell a CPU NB VID Conntrolt a gyári értékről (ez valszeg 1,1V) 1,2V-ra.

Majd írj, hogy mit sikerült. :K

(#4048) Nyick válasza Cadal (#4047) üzenetére

Nyick
(lelkes újonc)

Húú, kösz az eddig segítséget.
Ahogy mondtad sikerült, alapfeszen megy most 1600Mhz-n 9-9-9-24 időzítésen.
Lenne értelme tovább tuningolni ha játékra használom csak a gépet, vagy maradhat így?

(#4049) Cadal válasza Nyick (#4048) üzenetére

Cadal
(őstag)

Ha a játék a legmegterhelőbb a gép számára, akkor különösebben nincs értelme a memót tuningolni. ;) Azt csak az ilyen fanatikusak tuningolják mint én.

(#4050) ST06 válasza Cadal (#4047) üzenetére

ST06
(újonc)

Üdv! Ezeket mint ha nekem irtad volna, ma raktam össze az "uj" alaplapom 790x-ud4p,
vettem 1600 as kingmax ramot, ez az uj nano herkules dolog ( a dobd ki a kukába a hütöbordád szöveg és rajzocskán behaltam :D ) alapbol 1333-on ment-megy, nem is irom tovább mindenre válaszoltál, annélkül h kérdeztem volna :D inkább megosztanék 1 érdekességet, probálom röviden :
gigabyite oldalát nézem mit töltsek le hozzá, easy energy save, na mondom kell, oda vagyok a zöld dolgokért, piros betükkel ott áll, hogy frissitsem a biost hozzá, na azt nem akarnám, de gondoltam annyit csak nem számit h régi a bios egyébként 4-es, ok kövi állapot biosig nem jut el a gép, azthittem megadta magát a másfél orás ram, de elem ki, meg minden jumper lábat zártam amit találtam, áramtalanitás, összes ram slot kiprobálás, még kersztbe is beleraktam, nagynehezen magához tért valahogy, és kiirta, hogy EES ( gondolom easy energy save) ki van kapcsolva, és h kapcsoljam be ha azt akarom h menjen,( emiatt gondoltam hogy ez a ludas... következö az volt hogy azonnal le-telepitettem az ees-t.
Nyugtassatok meg, hogy csak ez az ees kavart be !
vagy már az olvasottak után az is felmerült bennem, hogy adjak picit több feszt a ramnak, meg a visszább emlitett 1 tizedet is adjam rá?!
(kingmax dobozán ez áll: 1,5-1,7)
és ha használni szeretném, akkor mindenképp uj bios-al kellene?
van egyéb okom ezen kivül bios frissitésre?
köszi elöre is, jó a topic) :R azthiszem jópár napig fogok még ismerkedni a lappal

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.