Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) szki válasza harddeejay89 (#300) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!
- Alaplap nekem is ilyen és okés (akár 2x16-ban tud CF-t).
- Ramra javasolt 2x2 GB OCZ Platinum v. inkább LV Platinum (1600/CL7)
- Procinál esetleg várhatsz Herr Z féle 4 magosítható X2@X4 500 BE-re, mely 30k-val olcsóbb is lehet.
- A megtakarításon vehetsz egy erősebb VGA-t (HD4890 1 GB)
- Persze nem árt egy jó procihűtő, ház, táp, stb.

Mod: persze a pénzkeret és cél határozza meg, milyen alapkonfig lenne az ideális. De ez már a "Milyen gépet vegyek" témakörbe tartozik!

[ Szerkesztve ]

(#302) harddeejay89 válasza szki (#301) üzenetére

harddeejay89
(újonc)

Köszi a választ!De a VGA már megvan....Amúgy ismered ezt a VGA-t mit bír meg ilyenek?

(#303) szki válasza harddeejay89 (#302) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

ATi Radeon HD 4850 / 4870 II
Javasolt, hogy nézz körbe a Téged érdeklő témákban! Sokat kell olvasni, és utána már kevesebb kérdésed lesz.
Használd a PH keresőjét!

Mod: X2 550 @X4 B50 BE akart lenni az előbb

(#304) vizirider

vizirider
(tag)

sziasztok!
kérdés lenne (amin a tuningosok röhögnek)
nem megy a cool'n qiuet és nem értem miért.
a bios-ban cnq auto-n a proc szorzó szintén
cpu-z vel néztem de semmi megy az alap 2800 mhz
valami 5let a tudatlannak?

lap: 790xt ud4p

[ Szerkesztve ]

Chuck Norrisnak nincs karórája. Ő dönti el mennyi az idő.........

(#305) CoolMan81 válasza vizirider (#304) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Hi!
Pedig akkor mennie kellene. Nézd meg Everest-el is, ja és nem fut a háttérben valami, mert akkor addig nem veszi vissza. Milyen oprendszert használsz?

(#306) Cadal válasza vizirider (#304) üzenetére

Cadal
(őstag)

xp alatt kell driver (alaplapi cd-n megtalálod) és az energiagazdálkodási funkciót minimálisra kell állítani. Ezt vistánál is meg kell tenni ha jól tudom.

(#307) CoolMan81 válasza Cadal (#306) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Vistánál ezek nem kellenek! :N

(#308) vizirider válasza Cadal (#306) üzenetére

vizirider
(tag)

höhőőőőő
thx a tippeket a saját baromságom áldozata lettem, de megkaptam a helyes irányt!
szóval fel volt az easy saver rakva, csak én láma barom azt hittem ő automatikusan intézkedik.
de a gyári beállításban ki volt kapcsolva.bekapcsoltam és lááááám(a)!!!
hát ennyi, thx a megoldást!

(#309) CoolMan81 válasza vizirider (#308) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

akkor milyen oprendszered is van? csak kiváncsiság....

[ Szerkesztve ]

(#310) Ayg0 válasza Ayg0 (#299) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

erre valaki? :F

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#311) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

UD4P-ben "meddig" jó a c&q? Mekkora szorzóig?

(#312) vizirider

vizirider
(tag)

bocsi szóval op rendszer XP Sp2
és máshol azt írták hogy ha húzzák a procit az behal általában a cnq miatt. vagyis elvileg csak a gyári tartományban javasolt a használat (4-14), mert a tuningnál fagyást okoz (ezt csak itt olvastam a fórumon)

(#313) szki válasza vizirider (#312) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kell szarakodni a gyári cnq-val.
Megoldás XP-re a PhenomMsrTweaker

Ezzel lehet alulfeszelni és tuningolni is.NB fesz is állítható. Beépül az op. rendszerbe, azaz magától dolgozik.

(#314) vizirider válasza szki (#313) üzenetére

vizirider
(tag)

thx a tippet de igazából már a win 7-re várok ezzel csak (ki)húzom az időt....

[ Szerkesztve ]

(#315) Gabor970

Gabor970
(őstag)

semmi

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#316) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Nekem 18x200(3.6GHZ)-en már nem működik a c&q. Nálatok hogy van?

(#317) Yeti 83

Yeti 83
(újonc)

Hali.
Most rendeltem Gigabyte GA-MA790 FXT-UD5P lapot és egy AMD 955 B.E. procit.
Vissza olvastam és a memoriával kapcsolatban látom eléggé széthúz a véleményetek.
Olyan memoria kéne ami valóban fog menni 1600 on.
Esetleg van valakinek CORSAIN XMS3 ( cl9) vagy CORSAIN XMS3 DOMINATOR (cl8) ?
Esetleg valamelyik szerintetek jó lenne,vagy mást vegyek?

(#318) Ayg0 válasza Yeti 83 (#317) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

szerintem várd meg mit tapasztalnak az amd edition-ös ocz kit tulajok és csak azután dönts. ha beválik nekik, akkor szerintem egyértelmű, hogy mit vegyél. ha nem, akkor kingmax FLGE85F-B8MF7. SalvadorLynxnek azért nem működött a kingmax, mert a kitből rossz volt az egyik mem. egyébként szerepel mindhárom am3-mas giga lap memory supportjában. szerintem nekem is ez lesz végül.

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#319) zed01

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P-m van, 955 Phenom II társaságában.

Én azt kérdezném meg, hogy hogyan járassam a ramokat? Ganged, vagy Unganged módban? Melyik a jobb?
Nekem szó nélkül viszi 1600 MHz-en az 1600 MHz-es KingMax ramokat. Én azt ajánlom KingMaxot vegyetek!

Linux Mint MATE Desktop.

(#320) zed01 válasza Yeti 83 (#317) üzenetére

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Ha 955 Phenom II veszel ahhoz az alaplaphoz, ne felejts el BIOS-t frissíteni! Mert egyébként nem ismeri fel a 955-ösöket.

Linux Mint MATE Desktop.

(#321) szki válasza zed01 (#319) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ganged v. unganged link

Mod: látom az aláírásodból internet security örökzöld téma Nálad! Az alaplaphoz adott dvd-n van a NIS2009 90 napig legálisan használható verziója (magyar nyelv is)
Vagy linuxra kell?

[ Szerkesztve ]

(#322) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

UD5P tulajok!
Nálatok mennyit az alaplap kijelzett hőmérséklete?
Nálam idleben is 43C fok. De ha megye a házban az oldalsó 23 cm-es venti, akkor 36 fok.
(a proci passzívban is hűvösebb 4 maggal)

Én ezeket a hőmérsékleti értékeket sokkallom. Tényleg meleg is a heat pipe.
Vegyem le a kék Gigabyte feliratokat?
Vagy pasztázzam újra az alaplapot?

(#323) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Új AM3-as alaplap: GA-MA790GPT-UD3H. AMD 790GX + SB750 Chipset
Nem épp egy csúcslap. Gondolom az olcsóbb IGP-s kategáróába nevez.

Mod: azt hiszem már valami normális névre kellene változtatni a topic címét, és az 1. hozzászólás is kiegészítendő

[ Szerkesztve ]

(#324) Zé_Mester válasza szki (#322) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

43 fok szerintem is sok egy kicsit, nekem 35-36 fok szokott lenni.
én azzal kezdtem hogy újrapasztáztam a lapot, meg lekaptam a bordákról azt a kék lemezkét.

próbáld ki, tuti hogy nyersz vele pár fokot :K

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#325) szki válasza Zé_Mester (#324) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Oké! Nekiugrok. Úgyis most jöttek meg postán a OCZ3P1600LVAM4GK ramok (AMD Edition 1,65V 1600/CL7).

Kék lemezkék lekerülnek.
Most szereztem jófajta MX-2-t, így a lapot is újrapasztázom.
Tényleg, az MX-2-ben nincs fém ugye? Vagy ez most nem számít?

A procit is újrapasztázom a gyári Mugen paszta helyett..

Mod: nyaralás után a cikked 2. fele elkészült?

[ Szerkesztve ]

(#326) adorjant válasza szki (#323) üzenetére

adorjant
(senior tag)

azért vagy 30-at el fognak kérni érte :)
mondjuk nem értem miért csak a 4+1-es tápot rakták rá,de végülis sokat nem veszít így se a cucc.

(#327) Zé_Mester válasza szki (#325) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

MX2 tökéletes lesz, nincs benne fém úgyhogy zárlat veszélye nem fenyeget.
csak egy nagyon picit nyomj rá a chipre és ha visszaraktad a bordát akkor majd szépen elteríti magának.

a cikk még folyamatba van , jövő hét hétfőn még lesz egy kis szárazjegezés, és keddre már kint lesz a logout-on. :K

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#328) Ayg0 válasza adorjant (#326) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

a gx chipsetes lapoknál nem a tuning az elsődleges szempont, sőt, ahogy a példa is mutatja, egy 4+1-es biostarban is 3ghz+ fölé tudtak húzni egy régi phenomot.
ennek a lapnak nem ez a gyengéje, hanem a northbridge hűtése és a dx10-es int vga. nehéz lett volna egy 10.1-es 785g-t ráb***ni sb710-tel... :(

[ Szerkesztve ]

(#329) szki válasza Ayg0 (#328) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Magyar honlapon kint van a 785G-s giga lap. GA-MA785G-UD3H

(#330) Ayg0 válasza szki (#329) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

az ok, de most am3-as lapról beszélünk, nem? amint írsz, pedig am2+... ;)

(#331) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Új vagyok itt az amd-s oldalon ;] ( ez az első amd-s configom)

1. kérdés? nb frekit és ht-t mennyire ajánlott állítani?

2. az miért van hogy 4 magosított x2 550 stabil 1 órát small fft-vel, de blendben 20 perc után kifagy. Mi lehet a probléma valami kevés feszt kap?
cpu:1,375v
ram:1,8v
Többi normal.

(#332) Cadal válasza Ayg0 (#310) üzenetére

Cadal
(őstag)

Hello!

Ma megérkezett az alaplapom, ezért le tudtam Neked mérni a távolságot. elég nehéz volt mérőszalaggal, de nem volt kedvem lemenni a tolómérőért a pincébe _ 1; 2. A 2. képen a 30 pont a furat felett van (arra figyeltem) és a másik furat felett próbáltam fényképezni :B . Remélem átmegy valamennyire. ha nem szólj, és felhozom a tolómérőt. :D
A furatokban pedig a 2.5 (mm) csavar fér el. Amit a képen látsz az 2.5x40-es süllyesztett fejű csavar anyával alátéttel, és golyóstoll rugóval. :DDD Bordarögzítésre kiváló lesz

remélem segítettem!

[ Szerkesztve ]

(#333) Cadal válasza Cadal (#332) üzenetére

Cadal
(őstag)

hoopsz, nem 2.5-ös, hanem 3x40-es. :B ;)

(#334) Ayg0 válasza Cadal (#332) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

nem pont így gondoltam, de a lényeg így is látszik, köszönöm.

mostmár csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez jó e rá? lehet csak a fáradtság teszi, de nekem úgy tűnik, hogy nagy lesz. :(

(#335) Cadal válasza Ayg0 (#334) üzenetére

Cadal
(őstag)

Az R80-as kondenzátorokhoz közelebb eső fetek pontosan 80 mm hosszban helyezkednek el. ezek kicsit hosszabban mint a hátlap felőliek.
Így szerintem a HR-09 felső fele (84x15.5) még csak elférne, de a rögzítés már nem. szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#336) Ayg0 válasza Cadal (#335) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

mindegy, lehet nem is melegszenek annyira. ha mégis, akkor majd ráérek enni a kefét, hogy mit kezdjek vele, mert más értelmes gyári mosfet coolerrel eddig nem nagyon találkoztam, home made barkácshoz pedig nincs nagy kézügyességem... :(

(#337) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Az miért van, hogy a filmekben ilyen kis kockák vannak, színes alakzatok stb
Amikor netezek akkor is elő szokott fordulni(képekben vagy maga a weboldal)
Oprendszert már újratettem.

(#338) KDavid17 válasza KDavid17 (#337) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Valahogy így néznek ki:D
Filmekben is hasonlóak vannak.

(#339) Landon

Landon
(őstag)

Akinek ilyen lapja van: MA770T-UD3P nagyon kérem nézze meg, hogy a PCI-E x16-os módban fute e (ATi-nál a CCC-be a hw infonál írja nV-nél nemtom de biztos ott is, ha más nem CPUZ mainboard infonál írja) mert nálam NEM hajlandó CSAK x4 módban futni! Már minden megpróbáltam amit lehetett (BIOS frissítés, vga ki be rakás etc) de semmi nem használt! Attól félek ez nagyon vissza veszi a 4890esem teljesítményét. :( Ezzel a CPU-val (905e) alap órajelen (2.5GHz) 13800 pontot ér el 3DMark06ba ami csontra megyegyezik a volt 4870esem eredményével. 3.2GHz-ra húzott cpu-val éri el a 16300 pontot....

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#340) Ayg0 válasza KDavid17 (#337) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

a grafikus megjelenítésnek vélhetően nem sok köze van az alapokhoz, ez pedig egy mobo topik... itt tedd fel a kérdésed. egyébként nem akarlak elkeseríteni, de lehet elszállt az egyik memchipje a 4870-nek. legalábbis a régi 6800gt-m is ugyanezeket a tüneteket produkálta, amikor eltoszódott a saját dedikált memóriája...

(#341) KDavid17 válasza Ayg0 (#340) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Úgy tűnik nem a kártya a gond, hanem ha a proci 4 maggal megy akkor csinálja.

pedig primet nyomattam 8 órát és semmi baja nem volt(blend test)

[ Szerkesztve ]

(#342) JimBeam007 válasza szki (#322) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

Üdv!
Nekem passzív 3870-es vidókarival az alaplap alapon 51 fokos ugy hogy egy 12 centis venti fujja a levegot a videókarira. A procim is 50 fokos alapjáraton tuning nélkül.
Szal a te 43 fokod még alacsony ;)
Üdv Jim

(#343) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Az nb fesznek meg ilyeneknek, szóval a cpu feszen kívül minek mennyit adjak meg?
És mennyit lehet max adni 24/7-re?

(#344) KDavid17 válasza KDavid17 (#338) üzenetére

KDavid17
(fanatikus tag)

Vagy mit kéne állítani, hogy ilyenek ne legyenek? Cpu feszt emeltem akkor se változott.
Mint ahogy írtam csak akkor látható ez a jelenség amikor a proci 4 magon megy.

(#345) KDavid17

KDavid17
(fanatikus tag)

Amúgy majdnem 1 h blend lefutott hibátlanul 3.6ghz-n. Most nem volt több időm futtatni. Majd éjjel :D
prime

(#346) Yeti 83

Yeti 83
(újonc)

Hali.
Van köztetek olyan aki próbálta már Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P lapon
az OCZ AMD EDITION 1,65V 1600/cl7 ramot(OCZ3p1600LVAM4GK)
Ha igen irja le hogy megy e 1600 MHz-en.
Jó lenne egy ár, hogy hol lehet beszerezni és hogy mi a külömbség ez a ram és a
KINGMAX FLGE85F-B8MF7 közt,KINGMAXOT 12000 körül láttam.
Köszi.

(#347) szki válasza Yeti 83 (#346) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Próbáltam, de nem indul vele a gép. Még nem tudom, hogy alaplap v. ram vagy proci-alaplap-ram kombo nem okés (lehet csak 955 BE mellett megy a ram :F ).
Ki kellene próbálnom más AM3-as gépben. Van valaki még Baranyából?

Beállítom előre a régi Kingmax-al 1,65V-ra a RAM feszt és az 1333 MHz-et (hogy ne egyből 1600 OC legyen). Aztán bios mentés, utána kikapcs (táp is). Ram csere. Gép bekapcs, de nincs kép, ventik, vinyó pörög, a gép meg sípol. Először 11 sípolás, utána meg 15. Aztán néha egyet-egyet. Gondolom közben többször újraindít a gép és próbálkozik, mert hallani, hogy meg-megszaladnak a ventik... Mindez F5 biosnál.

F3L biosnál, mellyel a tesztek futottak: csak folyamatos beep van pár másodperces szünetekkel.

mod: persze próbáltam egyesével és párosával is a ramokat mindenféle slotban

[ Szerkesztve ]

(#348) Oliverda válasza szki (#347) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Érdekes... egy modullal sem megy?

Milyen színű a modulok nyákja? Zöld vagy fekete?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#349) HERR Z válasza KDavid17 (#345) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak gfefe ne lássa ezt a képet mert nyom egy heccsátot:D ;] :W

Oliverda: ;)

[ Szerkesztve ]

(#350) Yeti 83 válasza szki (#347) üzenetére

Yeti 83
(újonc)

Én Baranyából vagyok

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.