Itt egy teszt a Gigabyte MA770T-UD3P-ről.
Jó vételnek ígérkezik.
[ Szerkesztve ]

Itt egy teszt a Gigabyte MA770T-UD3P-ről.
Jó vételnek ígérkezik.
[ Szerkesztve ]
üdv emberek.
a héten sikerült végre beüzemelni az AMD-s tesztrendszert egy
Gigabyte MA790FXT-UD5P lap és egy Phenom II 720 BE társaságában
egy pár eredmény eddig :
SuperPI 1M : 10x365FSB
és egy MAX FSB : VALID 370FSB
pillanatnyilag ennyi, a procit még nyúzom, most már csak órajelre megyek 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

Én az MA790FXT-UD5P alaplapon 1.4V -ra növeltem a vcore feszültséget, így a 2.8GHz Phenom II 720BE 3.6Ghz -en teljesen stabilan működik. 100% folyamatos terhelés mellett 64°C a max hőmérsékleten megy.
Én 10x300MHz FSB mellett csináltam egy tesztet, de nem nagyon láttam látványos növekedést, ezért visszaálltam 200MHz-re.
Érdekes, hogy az előző P4 alaplapomon az FSB érték meghatározó volt a tuningnál, itt minimális a külömbség 10x300Mhz és 15x200Mhz között.

HY vettem egy uj alaplapot giga ma790x-ud4p furcsa dolgot tapasztaltam:
a cpu kihasználtásg ingadozik 50-25% között pedig nemfut semmi, benyomom a cpu-z t és elkezd akadni a hang kicsit és látom a HT szorzó ugrál x5-x12.5 ig a mhz meg 1000mhz töl 2500mhz a volt is ugrál meg a cpu ventim nem forog gyorsan csak időközben gyorsul be. Jah és 1x12v van a lapba dugva de sztem ez nem jelenthet semmitprocim : AMD ATHLON x2 4800+ 2.5ghz 
[ Szerkesztve ]
Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.

Ezt nem ide kellett volna írnod.
Itt azért nincs különbség a 10*300MHz és a 15*200MHz között, mert az IMC (prociba épített memvezérlő) ugyanúgy kiszolgálja a rendszert, hiszen fix és magas órajelen jár. Régi rendszernél az északi hídban volt a memory controller, és az FSB növelésével drasztikusan emelkedett a sávszélesség is.
Mellesleg itt már rég nincs FSB, csak external clock (külső órajel). Nem célszerű keverni a fogalmakat.
d3lete: frissíts BIOS-t és próba erejéig tiltsd le a Cool 'N' Quiet-et.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Nagyon köszi minden normálisan működik mostmár de egy kérdés igyhagyhatom vagy engedéylezzem ujra? 
Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.
A másik topikban válaszoltam, mert itt off. [link]
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Ud4p deszka melyik megoldást szereti jobban, a 4x1 GB v. 2x2 GB?
Nálunk ezt a ramot lehet beszerezni OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Edition, szerintetek menne vele rendesen?
Szerintem nézd meg a memória kompatibilitási listát, azt írják elég válogatós lap
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

Mivel eléggé válogatós, azért tettem fel itt a kérdésem, hogy akinek van tapasztalata legyen szíves és ossza meg!

Én 2db Kingston DDR3 1333MHz 2048MB rammal próbáltam ki, és azzal jó volt...
(Kingston 9905403-011.A01LF)
A DDD3 1600MHz ramok még túl drágák, bár elvileg ezeket is tudja kezelni.

Kösz az infót, szerintem a 22k körüli összeg 4Gb 1600MHz es memókért teljesen normális, ha már 1666+ os mem kezelésére alkalmas a lap, akkor azt szeretnék bele tenni, kössz még egyszer.

Ezek szerint akkor AM3 rendszer esetén semmi értelme sincs a CPU external clock húzásának, a 10*300MHz teljesen megeggyezik a 15*200MHz beállítással?
[ Szerkesztve ]
BE procinál nincs igazán. Nem BE procit pedig a szorzó felfele való állításának lehetetlensége miatt ext. clockkal tuningolunk.
HGyu

Hello!
Az OCZ Reaper-t vedd hozzá a másikkal problémák lehetnek és a hűtő is jó lesz rá.

Sziasztok!
Van nekem egy olyan gondom a géppel, hogy mióta össze lett rakva nem világít a bekapcsolást jelző led és a HDD használatot jelző led. Nézegettem, hogy mi lehet a gondja, de jó helyre vannak bekötve, csak nem tudom, hogy megfelelően-e. Az alaplap kézikönyvében (790XT-UD4P) megtaláltam mit hogyan kéne bekötni, csak ott akadtam el, hogy a polaritás nem mindegy. Rádughatom fordítva a kábeleket, vagy ezzel okoznék valami kárt? (sosem szerettem az elektronikát
)
The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

Üdv mindenkinek! Ha megváltoztatom a procim szorzóját 720b.e. akkor is működik a EasySaver egy 790xud4p lapon?
Rock Katona

Valószinű hogy ha nemvilágit akkor mostvan forditva rádugva. 
Rock Katona

Erre gondoltam én is, de gondoltam megkérdem itt is, mert nem szeretném tönkre vágni az új cuccokat. 
The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

Most tervezem a GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P megvásárlását és később 2 db HD4770-nel szeretném Xfirebe tolni. A kérdésem az lenne, hogy a lapon található PCIE 2.0 16x és 8x mennyire befolyásolja a vidkari teljesítményét. Gondolom két karival 8xan fog futni az egész és érdekelne ez mekkora teljesítménycsökkenéssel jár.
When it's after 2 AM just go to sleep.

Megfordítottam a két kábelt és megy szépen most már. 

Nem lesz jelentős csökkenés, hiszen a PCIe 2.0 adatsebessége 8x sávon akkora, mint az előző generációs PCIe esetén az x16, és azon pedig a 4770-nél nem kicsit erősebb kártyák is elketyegnek.
HGyu
Hi!
GA-MA790XT-UD4P-ben vajon menne a Callisto 2-ről 4 magosra aktiválása?
(a nagyobb testvér alaplapban ment...)

Nekem a nagyobb testvér, az MA790FXT-UD5P alaplap esetén a három magos AM3 720 BE processzor negyedik magja egyik BIOS verzió esetén sem nyílt meg...
üdv.
készítettem egy cikket a 790FXT-UD5P-ről, akit érdekel itt megnézheti 
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

Ez nem az alaplap hibája!!
Amúgy és sem tudtam aktiválni a negyedik magot sajna 

Hi!
Jó cikk teccik. 
megnyílik az hidd el.
default bios set (én F3b-vel próbáltam)
nem állítassz semmit ,csak ACC-t AUTO-ra.
utána F10 + enter.
amikor postol nem biztos hogy rögtön 4 maggal fog, de nyomd ki a gépet, akár tápot is, utána vissza táp, power és akkor már elvileg a X4-nek kell felismernie.
ha mégse akkor próbált meg mér resetelni. 99% hogy menni fog 
CoolMan81 : köszönöm 
[ Szerkesztve ]

Figy ha a prociban végleg le van tiltva a negyedik mag akkor az istennek sem fogod aktiválni.....én is így jártam.Végigcsináltam mindet a legújabb biosal-is most az F4G van a többi márt fent sincs a honlapján.
[ Szerkesztve ]

ja bocs nekem a kisebb tesó van
(lejárt a szerkesztési idő
)

Nos valami fejlemény?

Nálam úgy tűnik, hogy az a bizonyos 1% érvényesül....
1. BIOS LOAD FAIL SAFE DEFAULTS
2. ACC AUTO
3. POWER OFF
4. POWER ON
Ezután ujraindul, és marad az X3 mag...
A power off műveletet a post csippanás előtt vagy utána hajtottad végre?
[ Szerkesztve ]

MA770T-UD3P valaki tud erről a lapról véleménnyel szolgálni?
Tesztet már korábban olvastam, de érdekelne esetleg valakinek tapasztalata van e!?
csippanás után. 
ha úgy se megy pár próbálkozás után se, akkor tényleg az az 1%, ami abszolút nem reagál az ACC funkcióra és akkor be kell érni a 3 maggal 
[ Szerkesztve ]

Vettem egy ilyen alaplapot gigabyte ga ma790fxt ud5p , amd phenom2 955 procival ezt egy 650watt -os táppal hajtom !
Az alaplap nem ad a procinak csak 0.960 V feszkót és a magok csak 803.7 Mhz hajlandók menni, sehogy nem tudok több feszt adni.. nem értem.. bármit állítok szórzót felteszem 16x ra akkor a vinfos látja a 3,2Ghz de a Cpu-z mást lát....![]()
[ Szerkesztve ]
flugoskgy Én vaggyok én ,te vagy te. Hát ki a .....
(#139) Sweet Lou 6 válasza flugoskgy1 (#138) üzenetére
Ez a Cool n Quiet technológia miatt van. Ha ez az opció bevan kapcsolva a biosban, akkor a cpu visszaveszi az órajelét és a fszültséget üresjáratban. Ne aggódj, küldd meg valamilyen processzor-igényes alkalmazással és meglátod, rögtön 3,2 Ghz lesz 

Frissítettem az új F3K BIOS verzióra, és magától megnyílt a negyedik mag, teljesen stabilan működik, az EVEREST stabilitástesztjével próbáltam ki 
Ezek szerint lehet, hogy van egy teljes értékű X4 processzorom 
Egyébként az ACC funkcióban megjelent egy új menüpont, ahol a hybrid és normál üzemmódok közül lehet választani, vajon ez mi lehet 
[ Szerkesztve ]
(#141) Peregrinator válasza Peregrinator (#140) üzenetére

Szóval ezért működik! EC Firmware for Advanced Clock Calibration [link]
Köszönjük GIGABYTE 
[ Szerkesztve ]

GA-MA790XT-UD4P alaplapom van.
Akinek szintén ez van, melyik programokat telepítette fel? [link]

Üdv!
Egy korábbi 410 Wattos Chieftec tápom van és azon a processzor áramellátásáért felelős csatlakozó csak 4 tűs. Arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy az UD4P, UD5P alaplapokra rá lehessen csatlakoztatni ezt a tápot vagy csak új táp vételével lehet megoldani a problémát?
Nyugodtan kösd rá a 4 tűs csatit, menni fog azzal is 

Még nem vettem lapot csak kíváncsi voltam, hogy úgy menni fog-e? Még annyi, ha rádugom akkor mindegy, hogy melyik 4 helyre dugjam, vagy az meg van adva?
Asszem a felső 4esbe kell dugni, de a különböző csatlakozási alakzatok miatt elvileg nem ronthatod el

Hy all!
Még a héten megjön az új lapom(ga-ma790xt-ud4p) és az lenne a kérdésem h megéri-e a legújabb BIOS-ra "felfrissíteni"?(az F4G-re ha jól tudom)
Másik h elég-e ha a cd-n lévő drivert rakom fel vagy esetleg a legújabbat?(audiot is beleértve) Gondolom azért vannak benne jelentős javítások, előre is THX!

Köszi szépen! Már csak az a kérdés, hogy elbírna a tápom egy UD4P-t egy 3-4 magos Phenommal és mondjuk egy Radeon 4850-el társítva vagy inkább tápcsere is kéne hozzá. Sajnos nem tudom, hogy ezek a régebbi Chieftec-ek hatásfoka hány százalék lehetett...
Sajnos nem nagyon ismerem a Chieftech tápokat, de szerintem ide írd be ugyanezt a kérdést a tápod pontos típusával együtt, ott jobban értenek hozzá