Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) idegbeteg18

idegbeteg18
(kvázi-tag)

Itt egy teszt a Gigabyte MA770T-UD3P-ről.
Jó vételnek ígérkezik.

[ Szerkesztve ]

(#102) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv emberek.

a héten sikerült végre beüzemelni az AMD-s tesztrendszert egy
Gigabyte MA790FXT-UD5P lap és egy Phenom II 720 BE társaságában

egy pár eredmény eddig :

SuperPI 1M : 10x365FSB

és egy MAX FSB : VALID 370FSB

pillanatnyilag ennyi, a procit még nyúzom, most már csak órajelre megyek :C

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#103) Peregrinator válasza Zé_Mester (#102) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Én az MA790FXT-UD5P alaplapon 1.4V -ra növeltem a vcore feszültséget, így a 2.8GHz Phenom II 720BE 3.6Ghz -en teljesen stabilan működik. 100% folyamatos terhelés mellett 64°C a max hőmérsékleten megy.

Én 10x300MHz FSB mellett csináltam egy tesztet, de nem nagyon láttam látványos növekedést, ezért visszaálltam 200MHz-re.

Érdekes, hogy az előző P4 alaplapomon az FSB érték meghatározó volt a tuningnál, itt minimális a külömbség 10x300Mhz és 15x200Mhz között.

(#104) d3lete

d3lete
(kvázi-tag)

HY vettem egy uj alaplapot giga ma790x-ud4p furcsa dolgot tapasztaltam:
a cpu kihasználtásg ingadozik 50-25% között pedig nemfut semmi, benyomom a cpu-z t és elkezd akadni a hang kicsit és látom a HT szorzó ugrál x5-x12.5 ig a mhz meg 1000mhz töl 2500mhz a volt is ugrál meg a cpu ventim nem forog gyorsan csak időközben gyorsul be. Jah és 1x12v van a lapba dugva de sztem ez nem jelenthet semmitprocim : AMD ATHLON x2 4800+ 2.5ghz :F

[ Szerkesztve ]

Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.

(#105) idegbeteg18 válasza d3lete (#104) üzenetére

idegbeteg18
(kvázi-tag)

Ezt nem ide kellett volna írnod.

(#106) 04ahgy válasza Peregrinator (#103) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt azért nincs különbség a 10*300MHz és a 15*200MHz között, mert az IMC (prociba épített memvezérlő) ugyanúgy kiszolgálja a rendszert, hiszen fix és magas órajelen jár. Régi rendszernél az északi hídban volt a memory controller, és az FSB növelésével drasztikusan emelkedett a sávszélesség is.
Mellesleg itt már rég nincs FSB, csak external clock (külső órajel). Nem célszerű keverni a fogalmakat.

d3lete: frissíts BIOS-t és próba erejéig tiltsd le a Cool 'N' Quiet-et.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#107) d3lete

d3lete
(kvázi-tag)

Nagyon köszi minden normálisan működik mostmár de egy kérdés igyhagyhatom vagy engedéylezzem ujra? :F

Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá.

(#108) 04ahgy válasza d3lete (#107) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A másik topikban válaszoltam, mert itt off. [link]

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#109) Edween

Edween
(őstag)

Ud4p deszka melyik megoldást szereti jobban, a 4x1 GB v. 2x2 GB?
Nálunk ezt a ramot lehet beszerezni OCZ DDR3 PC3-12800 Gold Edition, szerintetek menne vele rendesen?

(#110) Sweet Lou 6 válasza Edween (#109) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nézd meg a memória kompatibilitási listát, azt írják elég válogatós lap

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#111) Edween válasza Sweet Lou 6 (#110) üzenetére

Edween
(őstag)

Mivel eléggé válogatós, azért tettem fel itt a kérdésem, hogy akinek van tapasztalata legyen szíves és ossza meg!

(#112) Peregrinator válasza Edween (#111) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Én 2db Kingston DDR3 1333MHz 2048MB rammal próbáltam ki, és azzal jó volt...
(Kingston 9905403-011.A01LF)

A DDD3 1600MHz ramok még túl drágák, bár elvileg ezeket is tudja kezelni.

(#113) Edween válasza Peregrinator (#112) üzenetére

Edween
(őstag)

Kösz az infót, szerintem a 22k körüli összeg 4Gb 1600MHz es memókért teljesen normális, ha már 1666+ os mem kezelésére alkalmas a lap, akkor azt szeretnék bele tenni, kössz még egyszer.

(#114) Peregrinator válasza 04ahgy (#106) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Ezek szerint akkor AM3 rendszer esetén semmi értelme sincs a CPU external clock húzásának, a 10*300MHz teljesen megeggyezik a 15*200MHz beállítással?

[ Szerkesztve ]

(#115) 04ahgy válasza Peregrinator (#114) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

BE procinál nincs igazán. Nem BE procit pedig a szorzó felfele való állításának lehetetlensége miatt ext. clockkal tuningolunk.

HGyu

(#116) aclandiae

aclandiae
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ebbe a lapba, ez a memória mehet, vagy inkább ez?
Szintén a lapra, erre a CPU-ra, ez a hűtő elfér?

(#117) idegbeteg18 válasza aclandiae (#116) üzenetére

idegbeteg18
(kvázi-tag)

Hello!
Az OCZ Reaper-t vedd hozzá a másikkal problémák lehetnek és a hűtő is jó lesz rá.

(#118) Windex

Windex
(tag)

Sziasztok!

Van nekem egy olyan gondom a géppel, hogy mióta össze lett rakva nem világít a bekapcsolást jelző led és a HDD használatot jelző led. Nézegettem, hogy mi lehet a gondja, de jó helyre vannak bekötve, csak nem tudom, hogy megfelelően-e. Az alaplap kézikönyvében (790XT-UD4P) megtaláltam mit hogyan kéne bekötni, csak ott akadtam el, hogy a polaritás nem mindegy. Rádughatom fordítva a kábeleket, vagy ezzel okoznék valami kárt? (sosem szerettem az elektronikát :N )

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#119) LordDarkness

LordDarkness
(senior tag)

Üdv mindenkinek! Ha megváltoztatom a procim szorzóját 720b.e. akkor is működik a EasySaver egy 790xud4p lapon?

Rock Katona

(#120) LordDarkness válasza Windex (#118) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

Valószinű hogy ha nemvilágit akkor mostvan forditva rádugva. :K

Rock Katona

(#121) Windex válasza LordDarkness (#120) üzenetére

Windex
(tag)

Erre gondoltam én is, de gondoltam megkérdem itt is, mert nem szeretném tönkre vágni az új cuccokat. :)

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#122) phq

phq
(lelkes újonc)

Most tervezem a GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P megvásárlását és később 2 db HD4770-nel szeretném Xfirebe tolni. A kérdésem az lenne, hogy a lapon található PCIE 2.0 16x és 8x mennyire befolyásolja a vidkari teljesítményét. Gondolom két karival 8xan fog futni az egész és érdekelne ez mekkora teljesítménycsökkenéssel jár.

When it's after 2 AM just go to sleep.

(#123) Windex válasza LordDarkness (#120) üzenetére

Windex
(tag)

Megfordítottam a két kábelt és megy szépen most már. :R

(#124) Edween válasza phq (#122) üzenetére

Edween
(őstag)

(#125) 04ahgy válasza phq (#122) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lesz jelentős csökkenés, hiszen a PCIe 2.0 adatsebessége 8x sávon akkora, mint az előző generációs PCIe esetén az x16, és azon pedig a 4770-nél nem kicsit erősebb kártyák is elketyegnek.

HGyu

(#126) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!
GA-MA790XT-UD4P-ben vajon menne a Callisto 2-ről 4 magosra aktiválása?
(a nagyobb testvér alaplapban ment...)

(#127) Peregrinator válasza szki (#126) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Nekem a nagyobb testvér, az MA790FXT-UD5P alaplap esetén a három magos AM3 720 BE processzor negyedik magja egyik BIOS verzió esetén sem nyílt meg...

(#128) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv.
készítettem egy cikket a 790FXT-UD5P-ről, akit érdekel itt megnézheti :))

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#129) CoolMan81 válasza Peregrinator (#127) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Ez nem az alaplap hibája!! :N Amúgy és sem tudtam aktiválni a negyedik magot sajna :W

(#130) CoolMan81 válasza Zé_Mester (#128) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Hi!
Jó cikk teccik. :R

(#131) Zé_Mester válasza Peregrinator (#127) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megnyílik az hidd el.

default bios set (én F3b-vel próbáltam)
nem állítassz semmit ,csak ACC-t AUTO-ra.
utána F10 + enter.
amikor postol nem biztos hogy rögtön 4 maggal fog, de nyomd ki a gépet, akár tápot is, utána vissza táp, power és akkor már elvileg a X4-nek kell felismernie.
ha mégse akkor próbált meg mér resetelni. 99% hogy menni fog ;)

CoolMan81 : köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#132) CoolMan81 válasza Zé_Mester (#131) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Figy ha a prociban végleg le van tiltva a negyedik mag akkor az istennek sem fogod aktiválni.....én is így jártam.Végigcsináltam mindet a legújabb biosal-is most az F4G van a többi márt fent sincs a honlapján.

[ Szerkesztve ]

(#133) CoolMan81 válasza CoolMan81 (#132) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

ja bocs nekem a kisebb tesó van :) (lejárt a szerkesztési idő :W )

(#134) CoolMan81 válasza Peregrinator (#127) üzenetére

CoolMan81
(őstag)

Nos valami fejlemény?

(#135) Peregrinator válasza Zé_Mester (#131) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Nálam úgy tűnik, hogy az a bizonyos 1% érvényesül....

1. BIOS LOAD FAIL SAFE DEFAULTS
2. ACC AUTO
3. POWER OFF
4. POWER ON

Ezután ujraindul, és marad az X3 mag...

A power off műveletet a post csippanás előtt vagy utána hajtottad végre?

[ Szerkesztve ]

(#136) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

MA770T-UD3P valaki tud erről a lapról véleménnyel szolgálni?
Tesztet már korábban olvastam, de érdekelne esetleg valakinek tapasztalata van e!?

(#137) Zé_Mester válasza Peregrinator (#135) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csippanás után. ;)

ha úgy se megy pár próbálkozás után se, akkor tényleg az az 1%, ami abszolút nem reagál az ACC funkcióra és akkor be kell érni a 3 maggal :U

[ Szerkesztve ]

(#138) flugoskgy1

flugoskgy1
(újonc)

Vettem egy ilyen alaplapot gigabyte ga ma790fxt ud5p , amd phenom2 955 procival ezt egy 650watt -os táppal hajtom !
Az alaplap nem ad a procinak csak 0.960 V feszkót és a magok csak 803.7 Mhz hajlandók menni, sehogy nem tudok több feszt adni.. nem értem.. bármit állítok szórzót felteszem 16x ra akkor a vinfos látja a 3,2Ghz de a Cpu-z mást lát....

[ Szerkesztve ]

flugoskgy Én vaggyok én ,te vagy te. Hát ki a .....

(#139) Sweet Lou 6 válasza flugoskgy1 (#138) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a Cool n Quiet technológia miatt van. Ha ez az opció bevan kapcsolva a biosban, akkor a cpu visszaveszi az órajelét és a fszültséget üresjáratban. Ne aggódj, küldd meg valamilyen processzor-igényes alkalmazással és meglátod, rögtön 3,2 Ghz lesz :)

(#140) Peregrinator válasza Zé_Mester (#137) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Frissítettem az új F3K BIOS verzióra, és magától megnyílt a negyedik mag, teljesen stabilan működik, az EVEREST stabilitástesztjével próbáltam ki :C

Ezek szerint lehet, hogy van egy teljes értékű X4 processzorom :))

Egyébként az ACC funkcióban megjelent egy új menüpont, ahol a hybrid és normál üzemmódok közül lehet választani, vajon ez mi lehet :U

[ Szerkesztve ]

(#141) Peregrinator válasza Peregrinator (#140) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Szóval ezért működik! EC Firmware for Advanced Clock Calibration [link]
Köszönjük GIGABYTE :C

[ Szerkesztve ]

(#142) aclandiae

aclandiae
(fanatikus tag)

GA-MA790XT-UD4P alaplapom van.
Akinek szintén ez van, melyik programokat telepítette fel? [link]

(#143) zannor

zannor
(kvázi-tag)

Üdv!

Egy korábbi 410 Wattos Chieftec tápom van és azon a processzor áramellátásáért felelős csatlakozó csak 4 tűs. Arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy az UD4P, UD5P alaplapokra rá lehessen csatlakoztatni ezt a tápot vagy csak új táp vételével lehet megoldani a problémát?

(#144) Sweet Lou 6 válasza zannor (#143) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Nyugodtan kösd rá a 4 tűs csatit, menni fog azzal is :)

(#145) zannor válasza Sweet Lou 6 (#144) üzenetére

zannor
(kvázi-tag)

Még nem vettem lapot csak kíváncsi voltam, hogy úgy menni fog-e? Még annyi, ha rádugom akkor mindegy, hogy melyik 4 helyre dugjam, vagy az meg van adva?

(#146) Sweet Lou 6 válasza zannor (#145) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Asszem a felső 4esbe kell dugni, de a különböző csatlakozási alakzatok miatt elvileg nem ronthatod el

(#147) zzeN

zzeN
(lelkes újonc)

Hy all!
Még a héten megjön az új lapom(ga-ma790xt-ud4p) és az lenne a kérdésem h megéri-e a legújabb BIOS-ra "felfrissíteni"?(az F4G-re ha jól tudom)
Másik h elég-e ha a cd-n lévő drivert rakom fel vagy esetleg a legújabbat?(audiot is beleértve) Gondolom azért vannak benne jelentős javítások, előre is THX!

(#148) zannor válasza Sweet Lou 6 (#146) üzenetére

zannor
(kvázi-tag)

Köszi szépen! Már csak az a kérdés, hogy elbírna a tápom egy UD4P-t egy 3-4 magos Phenommal és mondjuk egy Radeon 4850-el társítva vagy inkább tápcsere is kéne hozzá. Sajnos nem tudom, hogy ezek a régebbi Chieftec-ek hatásfoka hány százalék lehetett...

(#149) Sweet Lou 6 válasza zannor (#148) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nem nagyon ismerem a Chieftech tápokat, de szerintem ide írd be ugyanezt a kérdést a tápod pontos típusával együtt, ott jobban értenek hozzá :)

(#150) DEV_NULL

DEV_NULL
(fanatikus tag)

Jóárasított 790FXT-UD5P

NEKED A DIVAT MONDJA MEG, HOGY KI VAGY. HA NINCS MEG AZ AMI ÚJ, A SZÍVVERÉSED KIHAGY..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.