Ugylehet mondani hogy nem az igazi AMD ala de meg intelhez se klafa...
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Ugylehet mondani hogy nem az igazi AMD ala de meg intelhez se klafa...

Esetleg valakinek tapasztalat

Hello
Nem tudom régen, hogy voltak kötve a printerportok, de ennél a lapnál a kivezetés külső csatlakozójára felváltva kell ráforrasztva legyenek a kábelek.
Tehát 1. kábel hosszú sor első, 2. kábel rövid sor első, stb, stb.
Ha soronként vannak forrasztva, akkor az nem jó, felváltva kell!
1. kábel vszínű jelölt, alaplapon az megy az 1. pinre, ami ezesetben a pci felöli oldal.

Na varj en mar kiturtam 1 printerprtot 1 486 bol a labak szama az egyezik
csak kerdes hogy a kiosztas valtozott-e a 15-20 evel ezelotihez kepest.
Mivel ez gyarilag muanyagba van ontve igy nemtudom mi hova van kotve.
[ Szerkesztve ]

Nem szokott beöntve lenni.
Egyszerűen a hatlapfejű csavarok tartják a műanyag házat a csatlakozó mellett.
Ezekben a csavarokban is menet van, ebbe csavarod bele a kábel csatlakozójának csavarjait.
A lényeg, hogy fogóval ki tudod csavarni, és bekukkantani a műanyag ház mögé.

Meglesem majd ,koszi..

Sziasztok!
Hol lehet állítani a memória osztót manuálisan? Mert 2600Mhz-en 739Mhz csak a RAM, és sehogy sem akart 800Mhz lenni. A procit felhúztam 3.2Ghz-re így 800Mhz a RAM.
Köszönöm!

Helló!
Nekem ugyan ez a bajom volt csak GEIL rammal.1.8 V-al ugyan elindul, meg használható is volt...egy ideig. Aztán előbb-utóbb lefagyott, meg újraindult.
Azóta hogy kapott a RAM plussz 0.1 V-ot, már frankón szuperál.

Egyébként az AMD kényesebb a memóriára, mint az Intel?

A memoriara nem kenyes, csak a f@sra ami nem tartozik RAM kategoriaba.
[ Szerkesztve ]

És mi nem tartozik szerinted a ram kategóriába?
"Minden dolognak a vége a fontos."

Nem tudom, mi a gondotok a Kingmax ramokkal. Párban használok 2*1 Gb / 1066-ost, semmi baja. Szépen leosztotta, ahogy kell (2600 GHz alatt 743, 2800 alatt 800), teljesen stabil.
Érdekes, hogy a ram-nak alapból, újkora óta 1,9V-ot ad az alaplap pedig nem piszkáltam.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

Sziasztok!
A problémám a következő: A topic elején is írta valaki, hogy az EVEREST 4.20-as nem ismeri az alaplapot, ez nálam is így volt. Feltettem a 4.50-est na ez már szépen felismeri. Viszont hőmérsékleti adatoknak hülyeségeket ír. De valamit mér, mert terhelés alatt arányosan 50-100% nő ez az érték.
Pl. jelenleg 23 fokos szobában:
CPU1 6 fok
CPU2 13 fok
CPU 27 fok
A videokártyát jól méri az 45-46 fok (inno3d 9600GT). Van valakinek tapasztalata ezzel? A hiba az alaplapdriverben keresendő vagy máshol? XP-t használok.
Még egy: Ez nem feltétlen az alaplap sajátossága mert máshol is tapasztaltam. A fejhallgatóban visszahallom az egér mozgását. Statikus zaj meg van erősödve vagy nem tudom jobban kifejezni, digitális "zaj" van és ha mozgatom az egeret akkor hallani ahogy változik ez a zaj. Mozgatom akkor magasabb hangot ad ki, ha áll az egér akkor alap statikus. Van-e tapasztalat ilyennel?
Esetleg ha újratenném a hangkártya driver-ét, csakhogy a gigabyte oldaláról egyszerűen nem lehet leszedni. Maximum 15kbyte/s-al jön ha jön, de 80%-nál tovább nem jutottam, bármelyik mirror-ról. AMD oldalán próbálkozzak?
Segítsetek!
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
(#415) DarthRevan válasza Rob_Taylor (#414) üzenetére

Keress rá a neten: Realtek HD Audio 1.89. Ez most a legfrissebb változat, és a free-codecs honlapjáról egész jó sebességgel le lehet szedni, a Realtek saját honlapja is nagyon felejtős...
Ha megengedsz egy tippet, vegyél egy hangkártyát, mert ez az integrált Realtek HD nagyon nehézkesen telepíthető XP alá, ráadásul elég nagy a processzorterhelése is.
(#416) DarthRevan válasza DarthRevan (#415) üzenetére

Pont ma kijött még az 1.90, hogy ne legyen igazam... 

Mar mar anyira nehez telepiteni hogy rakattintasz az instal ikonra es elvegzi.
Sokkal jobb lenne ha elore tudna hogy telepiteni akrom es megcsinalna magatol.

Akkor lehet, hogy csak engem szívatott folyton ez a trutyi.
Három lapon is próbáltam telepíteni XP-n: MSI K9A2 CF-en, Gigabyte GA-M57SLI-S4-en, és Gigabyte GA-MA770-DS3-on.
Az a szerencse, ha a laphoz adott lemezen lévő ősi verzió felkúszik és megy, de az újabbakkal egyszerűen nem ment és kész.
Miután vistán ezt egyik lap sem művelte, így az XP-hez menet közben feltelepülő HD audio fixre gyanakszom.
De köszi, hogy felhívtad a figyelmem az install ikonra, legközelebb azt is megpróbálom. 

Valaki tud megoldást a hibás hőmérséklet monitorozásra? (EVEREST 4.50)
(#420) DarthRevan válasza Rob_Taylor (#419) üzenetére

Bár nem tudom nálad mi a pontos hibajelenség, nálam verziónként egyik rossz, másik jó. Például most 4.20.1257 beta jól méri a hőmérsékleteket, de az előző verzió ezt csinálta:
CPU hőmérséklet = CPU1 mag hőm. + CPU2 mag hőm.
A 4.50-et még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]

Nálam jól mér a 4.50, megegyezik a bios értékeivel (igaz az enyém Windsor magos)
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

A két magra külön-külön nekem is hülyeséget ír az Everest. Majd kijavítják. Vagy nem.

Tehát amit a "CPU"-ra ír pl. most jelenleg 22 fokos szobában 31 fok az ezek szerint helyes érték?
Nekem Brisbane magos procim van.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Végre összeállt a gépem, itt figyel az asztalom mellett. Bár adódtak apró problémáim...Pl a bejelentkező képernyőn azt írja ki hogy single chanelben futnak a ramok, holott 2*1 gb van benne. Sajna mind1 melyik dimm slotba rakom, akkor se akar úgy menni. Hogy lehet ezt beállítani???? 
Az erő sötét oldalán vagyok ÉS JÓ

Az azert van mert nem kitt-ben vetted a ramokat es nincs ennek osszeparositva
az esetek 80% ba bejon az ilyen buhera ram de azert vannak kivetelek.

Hát izé..Az előző alaplapom is giga volt és 1 db kingston 256 mb 400mhz, 1 db kingmax 256 400mhz, illetve 2db samsung 256 mb 400mhz es ram ment benne. Ezeket külön külön vettem. Mégis ment dual channelben..HAveromnak is kingmaxok vannak, nem kitben vette és mégis mennek. szóval nemtom.. Nem lehet más gond???

Azonos szinu slotokba van??

Igen. Nálam Br magos Black Ed 5400+-on 34.

És az újak milyenek?
Mármint arra gondolsz, hogy nem megy "ganged" módban? Amúgy a 790-es alaplap tesztjében olvastam, hogy nagyon minimális (elenyésző) volt a különbség a ganged és az unganged mód között sebességben... [link]
"Nem lehet minden dáccórájt! - by keresztapám

BEzony ám
Úgyhogy nemtom..nincs valami beállítás a biosba ezzel kapcsolatban??

Háááát...Hogy most erre gondolok e azt nemtom....Csak azt tudom h az előző gépem kiírta bekapcsolás után hogy " memory runs at dual channel". Ez meg nem. De ha télleg nem számít annyit akkor nem köt, csak paráztam h vmi gond van a lappal, v ilyesmi

Nincs, probalj nyomni cirmos resetet .
Szóval, ez a lap ezt írja ki bekapcsolásnál (legalábbis nekem):
"Testing : 2096064K OK
information: DDR2 1066 Ganged Mode, 128-bit"
Ha neked is azt írja, hogy "Ganged Mode, 128-bit", akkor dualban futnak a ramok. Ugyanis ez az új elnevezése a dual módnak. Ha esetleg azt írja, hogy "Unganged Mode, 64-bit" akkor nem dualban futnak, hanem 2db 64bit-esnek kezeli őket.
Az alaplapon gyárilag nincs bekapcsolva ez a mód, neked kell bekapcsolni a RAM időzítések oldalán a BIOS-ban.
Ennyi. Úgy gondolom ez a gond nálad.
[ Szerkesztve ]

Egy kicsit más a két dolog.
A K8 IMC egy darab 128 bites vezérlő volt, ami képes volt 64 és 128 bites módban is működni. Előbbit nevezzük Single, utóbbit Dual channelnek. Szóval A64 (X2) esetén továbbra is csak SC és DC van.
A K10 IMC viszont két független 64 bites memóriavezérlőből áll (ahogy anno a Via KT880 MC-je is). Ezek képesek külön-külön üzemelni, ezt nevezzük Unganged mode-nak, és összekötve, ez a Ganged mode.
A két eset nem azonos! K10 esetén erősen párhuzamosított műveletvégzés esetén az unganged mode teljesítményjavulást eredményezhet, lévén az IMC egyszerre akár két szál kéréseit is ki tudja elégíteni. A K8 IMC egyszerre csak egy kérést tudott teljesíteni, függetlenül a memóriacsatornák számától.
Si vis pacem, para bellum.
Értem. Ezzel én sem voltam tisztában. Köszi a kimerítő választ. 
U.I.: Végül is akkor mit javasolsz, "ganged" vagy "unganged" legyen, ha inkább csak játékra van használva a gép? 

Sziasztok!
Nekem támadt némi gondom a lappal (ill. csak tipp, hogy az lehet a ludas).
Adott egy alábbi konfig:
Gigabyte GA-MA770-DS3 lapocska
Athlon X2 4800+ proc
2×1GB Kingmax 800Mhz ram dualban
Sapphire ATI Radeon HD2600Pro 256MB 128bit vga
Chieftec 450W-os táp
A problémám az lenne, hogy nem indul a proci a lapban. Viszont a más procival(sempron 2800+) minden megy simán, és a proci is megy másik lapban(Biostar NF61V Micro AM2).
A szervíz szerint semmi bajuk, és mennek együtt (??). Miután visszakaptam őket, egyszer elindult a gép, kiírta a windows(!), hogy megváltoztak a processzor beállításai, és megkérdeztem, hogy akarom-e alapértelmezetté tenni. Az ezután következő restart már nem sikerült erélyes sípolással kísérve (szokásos procihiba hang).
Még valami: a PS/2 portok és az usb-k is áramot adnak le kikapcsolt állapotban. Olyan lapom már volt, amelyiknél az usb-k áram alatt maradtak, de a PS/2-k sosem.
Kedves ismerőseimmel már jópárszor átrágtuk magunkat a lehetőségeken, de semmire nem jutottunk.
Remélem, tud valaki segíteni nekem!
Előre is köszi!

Cirmos reset utan mit csinal a lap??

A cirmos reset mit takar? 

Cmos clear az elem kozeleben van 1 ures jamper azt kell kikapcsolt alapotban osszezarni ugytartod par masodpercig azt jolvan.

Hy! A PS/2 portok nálam is úgy maradnak kikapcsolt állapotban, szerintem az nem hiba. (vagy esetleg akkor álam is gáz van?)

Ez normalis dolog azertvan mert a biosba belehet alitani hogy egerel vagy bill-el lehet inditani a gepet.

Valaki elmondaná, mit is jelent pontosan a BIOS-ban a procinál a virtualizaton dolog? 
Túlterhelt a szerver.
Én is a CMOS resetet tanácsolom, vagy elemkivét... de az ugyanaz... majdnem...
Amúgy eddig minden lapom (volt vagy 6-7 db.) adott áramot a PS/2-es egeremnek kikapcsolt állapotban... És az USB-s világítós billentyűzetem is világított mindíg...
[ Szerkesztve ]

"A virtualizáció segítségével a platformok képesek több operációs rendszert vagy alkalmazást futtatni független partíciókban vagy „konténerekben”, amelyek olyan specifikus igények kielégítésére is alkalmasak, mit az IT menedzsment szolgáltatások és a hálózatba kapcsolt eszközök védelme." - Intel
Itt is van még némi info:[link]
[ Szerkesztve ]

OK. Értem. Végül is már csak azt kéne tudnom h a bios ban hol van ez a beállítási lehetőség?????

Ez a fajta reset megvolt, csak nem tudtam, hogy így hívják.
Sajnos, nem történt utána sem változás. Amúgy biosban a billentyűzettel és az egérrel való indítás le van tiltva...

Vettem egy ilyen lapot egy X2 6000+ és 2X1G Kingmax 1066 társaságában.
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
Tuningban is kitűnő. A proci most 3300Mhz-n a ramok pedig 945mhz-n mennek.
"Minden dolognak a vége a fontos."
A BIOS főmenüjében a "MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)"-en belül a "DRAM Configuration"-ban van egy olyan, hogy "DCTs Mode". Na, ott tudod állítani "Ganged"-ra és "Unganged"-ra a ramokat...

Köszi szépen a választ. Viszont azt hiszem valami gondja lesz a lapnak...
Procicsere volt, most egy X2 4200+ kerül bele. Bekapcsoláskor, nem a megszokott "bipp"
hangot adja. Hogyis irjam... most 2 hangon jelez, a hang első fele olyan 500Hz körüli, majd felugrik hirtelen a megszokott hangmagasságba... Olyan "baaaamBIPP" lett
Ötletek? Ha nem érthető, felveszem a hangját...
Resetnél, vagy BIOS-ból kilépés esetén nem csinálja egyébként, csak bekapcskor.
Túlterhelt a szerver.