Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) nesa válasza jamye (#200) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Mivel 90%-ban fejhalgatot hasznalok igy nemtudok segiteni.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#202) -kdM- válasza jamye (#200) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

en meg csak sima hangfalakat hasznalok de amikor volt 5.1-es rendszerem emlekszem hogy volt egy 2.1/5.1 gomb magan a hangfalon

mashogy nem hiszem hogy lehetne allitani a dolgot

We all have our delusions - Aria

(#203) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ehez a laphoz használ valaki crusial vagy supertalent ramot????lásd ősmeber melyek
vagy csx 1066 value, ami hoc-on is vlt tesztbe???

(#204) nesa válasza HERR Z (#203) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ugytudom Borokafa hasznal olyan ramokat.

(#205) Szpisti

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintetek mi lehet a gond:
Van egy Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplapom egy Phenom 9500-al.
Van benne kettő darab Kingmax 1066MHz-es 1GB-os DDR2 ram.
Vista az op. rendszer...

Alapon lefuttattam Everest teszteket a BIOS "auto" timing beállításaival:
Fesz.: 2.02V 1066MHz 5-7-7-24
olvasás: 5506 MB/mp
írás: 3918 MB/mp
másolás: 5530MB/mp
késlel: 99,5 ns

Gondoltam, hogy az időzítésekkel lehet valami gond, állítgattam az időzítéseket, adtam több feszt, húztam a frekvenciát is, de legfeljebb csak kis javulást értem el, pl. a késleltetés 87-re lement... De ez ugye nagyon gyér...

Kaptam ma kölcsön két Crucial Ballistix 800MHz-es 1GB-os ramokat, gondoltam alapon megnézem az Everest-el mit mutat...
Ez lett belőle a gyári 4-4-4-12 időzítésekkel:
olvasás: 5266 MB/mp
írás: 3928 MB/mp
másolás: 5545 MB/mp
késlel: 104,4 ns

Valami itt nagyon nem stimmel szerintem, mi lehet a gond?

Ugyanezek a Ballistix ramok akitől kaptam, egy hasonló gépben uyganezekkel a beállításokkal, de egy 6000+ procival: (procihúzás nélkül)
olv.: 7318 MB/mp
ír.: 7090 MB/mp
más.: 6778 MB/mp
késl.: 67 ns

[ Szerkesztve ]

"Nem lehet minden dáccórájt! - by keresztapám

(#206) -kdM- válasza Szpisti (#205) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

mivel nekem egy gyengebb konfiggal sokkal jobb eredmenyeket sikerult elernem (alap mem beallitasokkal) ezert csak tippkent azt tudom mondani hogy vagy a vista miatt szar vagy az everst verzioval van valami gond

(#207) Szpisti válasza -kdM- (#206) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Ugyanaz az everest verzió mért mindkét gépen...
Amúgy erősen azon gondolkodtam, hogy a Vistát lecserélem vissza XP-re...
Valahogy megint úgy érzem korai lépés volt részemről a Vista...
Azért a két három DX10-es játékért nem szenvedek...
Majd jelentkezem, ha megvolt az op-csere...

(#208) HERR Z válasza Szpisti (#207) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ennyit nem jelent a vista
emlékeim szerint a memvezérlő annál gyorsabb minél nagyobb a cpu órajele, ezért ilyen betyárkevés a pont

az első esetben valjuk be elég gyengus volt a ram időzítés, a második eset a nagy kérdőjel....lehet egy biost kellene feldobni a lapodra nem os-t

[ Szerkesztve ]

(#209) -kdM- válasza HERR Z (#208) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

akkor ez a phenomok kezdeti gyengesege vagy vegleges?

(#210) HERR Z válasza -kdM- (#209) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

inkább a lap biosára tippelnék, mert x2-vel teljesen husin muzsikál
k8/k10 ramvezérlője ilyen, jól látszik a képen minél több a mhz annál gyorsabb a ram azonos mebeállítások esetén is

(#211) jamye válasza HERR Z (#210) üzenetére

jamye
(lelkes újonc)

Most lehet, hogy nagy hülyeséget mondok, de ha a C&Q be van kapcsolva, akkor a memória sebessége nem csökken? Emiatt nem lehet, hogy ilyen eredményeket kap?

Ha a BIOS-ban 800Mhz-re állítom a memóriát, akkor a processzor órajel/5 lesz a memóriák sebessége. Legalábbis egy 3800+-nál. Ebből gondoltam, hogy ahogy veszi visza a szorzót a C&Q mikor nincs terhelés, úgy a csökken a proci órajele, vele együtt a memóriáé is.

Ezt azért valaki erősítse meg, vagy cáfolja.

(#212) nesa válasza jamye (#211) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

C&Q eseten nem feltetlen csokken a memo orajel, sot akar nohet is a szorzotol fuggoen.

(#213) -kdM- válasza jamye (#211) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

c&q csak a szorzot allitja nem?

(#214) HERR Z válasza jamye (#211) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor is tartom magamat hogy bios bug, mert vissza kellene ugrania eredeti órajelre egy ilyen tesztnél is

télleg, melyik ventit tudja szabályozni a lap?a cpu az ok, és még?

(#215) nesa válasza -kdM- (#213) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Valoban de minden szorzon mas az oszto Pl ha 1 4000+ kihyegyezel es benyomod a C&Q es mikor pl ranyom 1 10 szorzot azonnal csonta fagy mert ott magasabb orajelen megy mint 10,5 szorzo mellet.....

Felraktam az F4b biost elsore semmi valtozas:) 1-200 at gyorsult az iras ovasas, bar ez meg a hibahatar.

[ Szerkesztve ]

(#216) Szpisti válasza HERR Z (#210) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy-kèt hete jelent meg ehhez a laphoz a legùjabb F4e Bios, az van fent...
Arra gondoltam, hàtha csak valamit nem àllìtok be jòl a biosban, azèrt van a tràgya ram sebessèg... De aztàn ràjöttem, hogy a DDR2-nèl a memvezèrlö a prociban van integràlva, ùgyhogy a Phenom lesz a gyenge làncszem...
Asszem egy 6400+ Black Edition-ra le fogom cserèlni, az lesz a vège...

(#217) HERR Z válasza Szpisti (#216) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

most őszintén, nem sakál mind1 mennyit ír olvas?emiatt sztem felesleges procit cserélni

(#218) Borokafa válasza HERR Z (#217) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Emiatt visszalépni x2-re :F
Azért érdemes lenne megpróbálni másik biossal is. Nálam még mindig az F2 van fenn. A mem. kezelése ennek kifogástalan. (legalábbis x2 procival)

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#219) g@bo válasza Szpisti (#216) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

hihetetlen, mennyire tudnak szenvedni egyesek. komolyan, mit számit -1% ramsebesség? fáj tőle valamid? vagy használhatatlan egy program?

életed legnagyobb problémája ez legyen.

(#220) Szpisti válasza g@bo (#219) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem, valóban nem számít -amúgy meg nem 1 százalékról van szó, hanem vagy 50 %-ról- de valaki bogarat ültetett a fülembe, és gondoltam veszek jó tuning ramokat, még szerencse, hogy nem vettem meg a duplájába kerülő ramokat, mert kaptam kölcsön, és nem volt egy fél százalékkal se gyorsabb... ez volt az eredeti kérdésem is, hogy vajon ez hogyan lehetséges...

(#221) -kdM- válasza Szpisti (#220) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

kingmaxokat is lehet huzni, teny hogy a hatar nem a csillagos eg, de nem az a noname fajta
szerintem ne csereld le

en ugyan meg csak 860-ig huztam a 800-ast, de oszt. tarsam 910-920 korul hasznalja ugyenezt stabilan

(#222) Szpisti válasza -kdM- (#221) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Amùgy a processzor-cserén nem csak a ramok miatt gondolkodtam, hanem az egész gép sebessége miatt...
Pl. alapon a 8800GT-mel a 3DMark06-al 9300 pont körül teljesít, de egy ismerősömnek márkára azonos videokarival egy 6400+ -al alapon 11300 az eredmény...
Mondjuk erre rájöttem ez miért van: a 3DMark alatt figyeltem a processzor-használatot, és a grafikai tesztek alatt csak 2 magot hajt ugyanúgy, hiába van négy és ugye két 2200Mhz-es mag lassabb mint két 3200-as...
Kérdés érdemes-e a csere, mikor talán egy-két hónap múlva talán jön ki olyan forceware, ami megoldja ezt a gondot, és jobban multi-core optimalizált lesz...

(#223) nesa válasza Szpisti (#222) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

En varnek a helyedbe mig mindent optimalizalnak 4 magra is ,amugy meg nemhiszem hogy most a 3D mark pontok alapjan kellene ezt merni plane 1 regi 3D mark alapjan:) majd az uj markal fordul a kocka csak figyelj...
Amugy CPU driver felvan rakva?

De ha gondolod cserelhetunk CPU-t az enyem 8-9k korul ir olvas es mivel sokkal gyorsabb de en humanus vagyok igy most nem kell rafizetned semmit... :DD

[ Szerkesztve ]

(#224) essexboy

essexboy
(senior tag)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy ilyen csodálatos lapot csak az északi híd bordáját fogdosva el kellett kapnom az ujjamat mivel tűzforró, nem tudnátok esetleg valami megoldást rá? Mert 24 órában megy a gépem és ez nem a legjobb ha hosszú életűnek szánom :)

2GB ingyen tárhely, szinronizálja a megadott könyvtárat automatikusan -->>http://db.tt/9WnnHGu<< Ha kell valami, nézz be a bazáromba >> http://href.hu/x/cfwj <<

(#225) nesa válasza essexboy (#224) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Biza meleg tud lenni :) Vegyel zalman 7500 hutot a procira az pont ranyomja levegot es hideg lesz....

(#226) Szpisti válasza nesa (#223) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem, köszi nem cserèlèk, már eldöntöttem, hogy marad a Phenom, legfeljebb majd idővel egy 9600 Black-ra cserélem le, de nem mostanában...
Amúgy én is nagyon várom már a Vantage-t, akkor majd kiderül az igazság......

(#227) g@bo válasza essexboy (#224) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ne a bordát fogdosd hanem az asszonyt, rakd fel a ház oldalát, és ne foglalkozz vele, semmi gond nem lesz.

(#228) essexboy válasza nesa (#225) üzenetére

essexboy
(senior tag)

Scythe Ninja hűtőm van. Venti nélkül tolom, mert a csendesség fontos :)

g@bo: ha te mondod... akkor azt teszem :))

mod: van egy ilyen ismeretlen eszközöm amit nem tudok feltelepíteni vagyis az alaplapi cd-t berakva nem talál hozzá illesztőprogramot. Everest hardver azonosítónak ACPI\PNP0103 ezt írja és még olyat, hogy PnP eszköz: High Precision Event Timer

Google nem hozott értelmezhető válaszokat nekem ;]

[ Szerkesztve ]

2GB ingyen tárhely, szinronizálja a megadott könyvtárat automatikusan -->>http://db.tt/9WnnHGu<< Ha kell valami, nézz be a bazáromba >> http://href.hu/x/cfwj <<

(#229) ram34

ram34
(kvázi-tag)

Hi.
Én pl. most vettem és raktam fel a procira egy Zalman9500-as hűtőt. Alap fordulaton megy.
Az alaplapi chipset tegnap igénybevételnél 58 fok volt.
Ma a felrakás után, ugyanolyan igénybevételnél (render) 44 fok. és csak a procihűtő változott. Szerintem nem semmi.

Gigabyte GA 780 UDH3; AMD Phenom II 940 BE; Powercolor HD6870 PCS+; 8 gb Geil DDR2; Gigabyte Superb 460W; Zalman9500; Th Extreme Spirit II.; Asus Xonar DS

(#230) nesa válasza ram34 (#229) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Zalman 9500 Hmm:) neked is jo az izlesed.

(#231) essexboy válasza nesa (#230) üzenetére

essexboy
(senior tag)

Akkor szerintem felpakolom a ninja-ra a ventit úgy hogy a chipsetre fújja a levegőt ;)

mod: a kérdésemmel kapcsolatban nemtud senki segíteni?

[ Szerkesztve ]

(#232) nesa válasza essexboy (#231) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nemi legmozgas mindenkepp javasolt de 1 jo 5v porgo venti szerintem hangtalan.

(#233) essexboy válasza nesa (#232) üzenetére

essexboy
(senior tag)

Köszi szépen a válasz-t :R
mod: van egy ilyen ismeretlen eszközöm amit nem tudok feltelepíteni vagyis az alaplapi cd-t berakva nem talál hozzá illesztőprogramot. Everest hardver azonosítónak ACPI\PNP0103 ezt írja és még olyat, hogy PnP eszköz: High Precision Event Timer. Ezzel mit kezdjek? :F

[ Szerkesztve ]

(#234) nesa válasza essexboy (#233) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nemtudom megmondani mert nekem ilyen hiba nincs.
Milyen renszert hasznalsz??

(#235) Eli_01

Eli_01
(lelkes újonc)

Sziasztok. Nemrég vettem egy ilyen lapot 4800+-os procival és 2*1 GB Geil Ultra memóriával. A problémám a következő a memória időzítését sehogyan sem tudom beállítani 4-4-4-12-re, eddig a legjobban megközelítő érték 4-4-4-18 volt, ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. A másik probléma pedig csak nemrég jelentkezett, mióta Vistát raktam. A gép állandó rendszességgel blue screent produkál olykor megy fél napig szépen máskor pedig fél óránként dobálja azt a szép kék halált, ez xp alatt sohasem fordult elő én a C&Q-ra gondoltam de nem vagyok benne bíztos. Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#236) essexboy válasza nesa (#234) üzenetére

essexboy
(senior tag)

Xp egyértelmű :B mindegy nem zavar a dolog csak kíváncsi vagyok :D majd jön haver mert meg akarja nézni hogy mennyire bírja tunningot, mert én ugye nem szeretek húzgálni semmit :U jó az alapon :DD

(#237) nesa válasza Eli_01 (#235) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Mennyi feszt kapnaka ramok?
Tuning van?
Melyik bios van fent??

(#238) HERR Z válasza Eli_01 (#235) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

4-4-4-12 vs 4-4-4-18 kb tök mind1
cnq biosba kikapcsolható nézd meg nélküle, bár vistának jobb az energiaellátása mint xp-nek

(#239) Eli_01 válasza nesa (#237) üzenetére

Eli_01
(lelkes újonc)

A ramok 2,1 voltot kapnak, tuning nincs és F3-as bios van fent

(#240) Eli_01 válasza HERR Z (#238) üzenetére

Eli_01
(lelkes újonc)

Még reggel kikapcsoltam a CnQ-t azóta nem volt kék halál, de hogy lehet, hogy ennyíre tönkrevágja a rendszert, valamilyen memóriaellenörző program akad amivel kizárhatnám azt a teóriát, hogy hibásak lennének a ramjaim?

(#241) nesa válasza Eli_01 (#240) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Memtest
De orthos is kidobja ha gazvan...everest stab teszt...

(#242) Eli_01 válasza nesa (#241) üzenetére

Eli_01
(lelkes újonc)

Az everestben már korábban futtattam stab tesztet kb 5-6 percig ment aztán leállítottam. Everestből milyen vrziót érdemes használni? Nekem most 4.20.1270 Beta van és a procihőmérséklet kicsit nem stimmel magonként 10-12 fokon mennek szerinte.

(#243) nesa válasza Eli_01 (#242) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

5-6 PERC HUMORERZEKAD AZ VAN 30-40 percig told

(#244) Eli_01 válasza nesa (#243) üzenetére

Eli_01
(lelkes újonc)

REndben akkor legközelebb kicsit többet tolom. Lenne még egy kérdésem, a 2*1 GB Geil Ultrához kaptam 2*512 MB Kingmax Mars memóriát, hogy állítsam be hogy szépen menjenek egymás mellett, ha lehet egyáltalán? Eddig a mars is kapot 2 voltot az 1,8 helyett és 4-4-4-18 on szaladt az ultrákkal ez nem gond? A CnQ-et hogy tudom úgy bekapcsolni, hogy vista alatt ne legyen napi 5-6 blue screenem, ezügyben a memóriaidőzitéssel lehet babrálni, vagy halott ügy az egész(nekem már az is jó lenne ha csak az ultrákkal menne, a marsokat kilőném). Amúgy most a biosban auton van a memória csak a 2,1 voltot álítottam be és így most 5-5-5-18-on megyeget.

(#245) nesa válasza Eli_01 (#244) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha vannak marsok is akkor inkabb hagyd 5-5-5-18 on amugy se sok ertelme van a CL 4 nek ha lemered.

(#246) Eli_01 válasza nesa (#245) üzenetére

Eli_01
(lelkes újonc)

Akkor már csak a CnQ-t kellene valahogy megcsinálni, van valami ötleted esetleg?

(#247) nesa válasza Eli_01 (#246) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Minek neked C&Q??
Amugy cpu driver felrak es minimalis energiagazdalokodast belitani azt kesz is.

(#248) YencYke

YencYke
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Most vettem a barátnőmnek egy ilyen deszkát, kicsit kaotikus nekem ez a bios. Az 5000+ BE procit beállítottam 16 szoros szorzóra, de továbbra is 5000+ ir ki nem 6400+. A másik, hogy ezen a HT-n kell valamit állitani? Meg a memória időzítést se tudom beállítani mert a 965-ösömhöz képest össze visssza vannak az értékek. Az 55512 szeretném beállÍtani.

"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."

(#249) nesa válasza YencYke (#248) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha 5000+ van benne akkor miert irna ki 6400+?????? azt a procibol olvassa ki es nemtudsz vele mit kezdeni hiszen az van benne.

Hameg nem ertesz hozza minek alitgatod??

Amugy elkepzelni nemtudom hogy b-nod mit csinal ekkora teljesitmenyel...

[ Szerkesztve ]

(#250) -kdM- válasza YencYke (#248) üzenetére

-kdM-
(senior tag)

5000+-bol sose lesz 6400+ max egy 5000+ 4ghz-en de a neve attol meg nem valtozik mondjuk intelre

ilyen alapveto dolgok nem ismerete nelkul en memoria kesleltetest hagynam ahogy van

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.