Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Fel válasza redXIII (#950) üzenetére

Fel
(őstag)

Hali!
Nem, rendetlen :) Egy 16x és egy rövid 4x-es PCIe csatlakozót tudsz CF-ben használni, ami sztem nem a legjobb. Ha CF-et akarsz, akkor az 580X chipset-es alaplapok között nézz szét (Pl ASUS M2R32-MVP 2szer 16 PCIe sávja van, kb 21-22e Ft-ért már kapsz is.)

(#952) Alyens

Alyens
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ez az int. vga milyen teljesítménnyt ad?? Normál grafikus kártyához viszonyitva??
pl x300 körüli?

(#953) ricoouj válasza nesa (#948) üzenetére

ricoouj
(kvázi-tag)

Hali

Na átállítottam a biost,meg felraktam az easy tune-t.És akkor most hogyan tovább? :)
Van ugye easy,meg advanced menu.Easy-ben most kipróbáltam 10%-os tuningot,át is állította,de nemsokkal utánna kék halál lett :/
Lehetséges hogy nem nagyon tudom húzni a procit,vagy az advanced-ben kell majd játszadozni fsb-el,meg a voltokkal stb?
ha igen akkor hogy? :)

(#954) ricoouj válasza Alyens (#952) üzenetére

ricoouj
(kvázi-tag)

Én nem tudom,de pl kipróbáltam a hl2 episode 1-et vele,azt ha jól emlékszem fullon vitte egész szépen 1024-ben :) meg a flatout 2 is egész jól ment olyan medium graf körül.Viszont pl call of duty united offensive valamiért játszhatatlan volt nekem,akármilyen drivert tettem fel :/

(#955) Fel válasza ricoouj (#953) üzenetére

Fel
(őstag)

Egy kis mazsolázni való az első hszből: link

@Alyens: Jó teljesítményű egy integrált megoldáshoz képest, de csodát nem kell várni tőle.
Kipróbáltam a CS:Source sterss test-et, ott 30fps-es átlagot dobott, 1280x800-as felbontáson, low shader detail-lel, HDR, AA AF nélkül, magas textúra és model minőséggel, 2400Mhz-es cpu, 800MHz-es ram, 400MHz-es IGP órajelek mellett, 128MB shared memóriával.
(Lehet tuningolni is.. (pl ATITool 0.27b2), és jót tesz neki a magas memória, és HT órajel is)

[ Szerkesztve ]

(#956) Alyens válasza Fel (#955) üzenetére

Alyens
(fanatikus tag)

Csak azért dobtam fel a kérdést mert:
--GA-M52S-S3P 13300 + x300 4000ft = 17300
--GA-MA69G-S3H 17200
És nem tom melyik jobb választás

(#957) ricoouj válasza Fel (#955) üzenetére

ricoouj
(kvázi-tag)

Oké,köszi,átolvasom akkor...

(#958) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Szerintetek ha vennék még egy 73gt-t menne sli-be? Csak mert valahol olvastam, h a cross fire viszi.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#959) Fel válasza Alyens (#956) üzenetére

Fel
(őstag)

Hmm, fogas kérdés... Van itt egy teszt (ugyan nem pont ez a lap, hanem egy MSI megoldás, de van benne int vga-s, és x300se-vel végzett teszt is, összehasonlítva nV csipset-es alaplappal), hátha segít.
Nemtom, mik nálad a fő szempontok, de pl ez a lap jó tuningban, míg egy alpabb nV csipsetes lapról, sztem ez nem igazán mondható el...
Én inkább ezt a lapot ajánlanám.

(#960) Fel válasza LALA_kiraly (#958) üzenetére

Fel
(őstag)

Sztem inkább a plusz 7300Gt árát dobd a meglévőéhez és vegyél egy HD2600XT-t.. Ebben a lapban én nem használnék CF-t (SLI-t sem, még akkor sem ha menne..), és az alsó kategóriás vgaknál, különben sincs értelme a kétkártyás üzemmódnak...

(#961) whiteseed

whiteseed
(újonc)

Casoli

Kicsit bővebben? mit kössek át és hol hova?
Átlaguser vagyok nem pc master :)

Fel

Sajnos az ott lévő beállításra nagyban tesz a gép és ugyanúgy pörög maxon.
A power alatt gondolom a tápot kell érteni.
Meg ez az easy tune nálam érdekes. Egyszer beállítottam hogy 2600mhz-n menjen a proci. ujraindítás után visszaált alapbeállításokra. :F

OTAKU

(#962) karmester

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Bocsi a láma kérdésért, lehet, hogy már valahol leírták, de az érdekelne, hogy ha ebbe a deckába AM2 proci mellé 4 memória modult teszel, ugyanúgy visszaosztja a memóriák órajelét, mint az történt a Socket 939-es AMD prociknál?

Ott ugyanis, ha 4 egyforma DDR 400-as modult pakoltál bármilyen S939-es deckába, csak 333-on mentek, míg 2 egyforma modullal vitte a DDR 400-at. És no tuning. Persze, a prociban van a memó vezérlés, és nem a devka csipje számít... ezért vette vissza mindegyik S939-es lap a 4 modul órajelét.

Ugyanez van itt is? Itt is visszaosztja a proci a memókat, ha 4-et pakolsz a deckába?

DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

(#963) AtHoS válasza karmester (#962) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

"ha 4 egyforma DDR 400-as modult pakoltál bármilyen S939-es deckába, csak 333-on mentek"

Erre találták ki az AUTO beállítás helyett a kézi módosítást. Arról meg, hogy a USER nem hajlandó kézzel beállítani a kívánt órajelét a memóriának ill. nem is órajelet állít, hanem a memó osztó egyik összetevőjét, de ez már egy másik történet.... nemhinném, hogy a lap tehetne. Nekem volt egy Asus A8N-E S939-es lapom és igen, ment benne 4x512MB DDR400-as modul 400MHz fölött DC-ben, ráadásul nem is tök egyformák voltak a modulok.

Szerk.: Ja igen. Gondolom ezután már ki tudod találni, hogy mi a helyzet

[ Szerkesztve ]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#964) AtHoS válasza whiteseed (#961) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

"Meg ez az easy tune nálam érdekes. Egyszer beállítottam hogy 2600mhz-n menjen a proci. ujraindítás után visszaált alapbeállításokra"

Nem működik nálad érdekesen az EasyTune. Ez teljesen természetes működés.

Advanced Mode-ban miután megtaláltad a stabilan használható tuning beállítást nyomj a SAVE gombra alul. Ezután az ET5 ikonján az óra mellett jobbklikk és Auto Load last Save on next Reboot

Gondolom innen már rendben lesz.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#965) Casoli válasza whiteseed (#961) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Marha egyszerű. A molex csatlakozón (amit a régi winyóba és optikába szokás dugni) 12volt 2x test és 5volt jön ki. A 12voltról átrakod a kábelt az 5 voltra. Na most ha fizikából nem voltál túl jó akkor nem érdemes babrálni, csak a gépedet fogod tönkretenni. Amúgy ez csak egy rutin feladat.

(#966) Casoli válasza LALA_kiraly (#931) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Nekem ezek az adatok kb 5400/7000/5700/58ns

Hozzátartozik hogy mindez négy memóriamodullal (2x1gb+2x512 DDR533@626MHz) van mérve. Sokat dobna a grafikus teljesítményen ha 800as RAMjaim lennének? Amit észrevettem hogy a munkahelyi gépben is ugyanez a chipset van ASUS körítéssel 800MHz-es memóriával és nagyon pöpec az integrált VGA. Nálam sajna nagyon gyászosan teljesít, valószínű mert a RAMom csak 533-on ment anno. Egyébként egy 7800GT teljesít a gépemben.

(#967) LALA_kiraly válasza Fel (#960) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Csak a kíváncsiság hajtott, lehetséges-e? Amúgy nem vennék, de szivesen letesztelném. :D

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#968) LALA_kiraly válasza Casoli (#966) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Ha alapon van minden az jó! X2-vel hajtod?
Nekem egy 3200+ A64 kíséretében minden alapon(a ram is 800on megy alapon):
Int vga-val olvasás/írás/másolás/késleltetés: 5710/5509/5683/57ns
Vga-val: 5905/5702/5596/56ns

(#969) VaniliásRönk válasza LALA_kiraly (#968) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Hülyeséget írtam. :D

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#970) Casoli válasza LALA_kiraly (#968) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Nem X2, sima A64 3500+@2500MHz.

(#971) VaniliásRönk válasza Casoli (#970) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem lightos az egy kicsit tuningnak? :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#972) Casoli válasza VaniliásRönk (#971) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

2600on még stabil, de így tudtam a RAM sebességét a lehető legnagyobbra állítani. 2600 fölött már nem indul a gép.

(#973) VaniliásRönk válasza Casoli (#972) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mehet 2600-on 866-os RAM-mal, még akkor is a CPU lesz kevés hogy kihajtsa. (kapott feszt a proci?)

Szerk.: Most nézem 533-as RAM, hát azt cserélni kellett volna, nem bevásárolni még belőle. :)

[ Szerkesztve ]

(#974) abridabri

abridabri
(fanatikus tag)

lenne egy olyan kerdesem ( lama kerdes tudom ) , hogy ugye ez CF es lap, mondjuk veszek bele egy 8800GT-t ha kiadjak... , es egy fel ev mulva vennek meg1 et, fog ez menni SLI ben ? vagy csak atival tudok ilyet ?

(#975) VaniliásRönk válasza abridabri (#974) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért CF a lap mert csak CF megy benne. (hardware szinten működne egyébként oda-vissza a CF-SLI, csak a driverekben van letiltva a konkurens megoldás)
Azért a helyedben megvárnám a teszteket, hátha az RV670 lenyomja a 8800GT-t. ;)
Ha még nincs meg a lap azzal is várnék, pár hét múlva jönnek az AMD 790-es alaplapok.

Casoli: Az előző RAM-jaimat én is egy éve vettem, de eszembe nem jutott 533-asat venni. :)

[ Szerkesztve ]

(#976) Casoli válasza VaniliásRönk (#973) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Majd egy éve meg vannak a RAMok... :))

(#977) abridabri válasza VaniliásRönk (#975) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

kb 30-40 nap mulva lenne esedekes a gepvasarlas, tehat mindenfelekeppen megvarom az uj ATI kartyat :) ha jol tudom jovo honapban jon ki a HD 3730 vagy vmi ilyesmi ( gondolom erre gondoltal)
Ja es thx a valaszt

(#978) VaniliásRönk válasza abridabri (#977) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Meg az alaplapok is akkor jönnek. ;)

(#979) abridabri válasza VaniliásRönk (#978) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

nemhinnem h masik lapot fogok valasztani, ez olcso es megbizhato. Alaplapra nem szivesen koltok 18k nal tobbet , hisz tuningolni nem nagyon fogok, 2 vinyom meg 1 dvdm van szoval nem kell 200 sata-s csoda alaplap sem. Pont jo ez giga lapcsi nekem :)

[ Szerkesztve ]

(#980) LALA_kiraly válasza Casoli (#970) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Sztem rakj egy újabb everestet, lehet javulna.

(#981) Fel válasza VaniliásRönk (#975) üzenetére

Fel
(őstag)

Sőt mi több! Eme RS690/SB600 chipset utódja, az RS780 (int. DX 10 vga-val) és az SB700 is beköszönhet karácsony környékén (mondjuk lehet hozzánk csak jövőre jut el).

[ Szerkesztve ]

(#982) nesa válasza Fel (#981) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Szerintem az Int DX10 nesokat er sot semmit szerintem.

Ha valaki otthon van K6-2 fronton az irjon 1 Privatot.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#983) Fel válasza nesa (#982) üzenetére

Fel
(őstag)

Háttigen.. én sem arra gondoltam, h minden dx10 játék röccenésmentesen fog futni.. de legalább fejlesztik tovább az integrált megoldást is.

(#984) VaniliásRönk válasza nesa (#982) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért ez az int. VGA is magasan veri a többit, ha csak másfélszer lesz gyorsabb akkor már van egy erős kompromisszumokkal de használható VGA a gépben, notikban lesz ez igazán jó.

(#985) nesa válasza VaniliásRönk (#984) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Notiba biztos jo lesz mert ami mostvan a notimba X1100 hmm CoD 2 eppenhogycsak megy 22-40Fps de inkabb atlagba 25-27..DX7be

(#986) kircso13

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Néztem Hsz-et és fontolgatom azt hogy lecserélem az alaplapomat egy GA-MA69G-S3H lapra. Mivel ez integrált videokarival van ellátva (x1300) itt cf-ről lehet szó? Példáúl egy x1950xt + a int. videokari. Ez teljesítmény növekedést vagy csökkenést fog eredményezni. Nem nagyon értek hozzá ezért kérem ki a NAGY szakiktól a véleményt!

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#987) VaniliásRönk válasza kircso13 (#986) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A Hybrid CF még a jövő zenéje, ez az alaplap még nem tud ilyet, nincs is benne annyi kraft hogy lenne értelme, ráadásul az int. VGA csak DX9b-s, az X1950XT meg DX9c-s, szóval sehogysem jönne össze a dolog.
A teljesítmény nem fog változni alaplapcserével.

(#988) kircso13 válasza VaniliásRönk (#987) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a gyors infót!!!

:R

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#989) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mindent úgy beállítottam mint ahogy Athos írta. Mármint azt ,hogy az IGP-ről menjen a gép. A bootolásnál még ok. De miután elkezdi tölteni a Windows-t kikapcsol a monitor. Ez mitől lehet?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#990) Casoli válasza VaniliásRönk (#975) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

No és mennyiért vetted anno? Mert én annyiért mint amennyibe most kerül.

(#991) Casoli válasza kircso13 (#986) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Jó az X1250-nek is.

(#992) AtHoS válasza AMD Power (#989) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A 2600-at bennhagytad? Ha igen nézd meg, ha kiveszed mit csinál.
Szerintem amúgy a driver kavarhat be. Nem tudom, hogy a sima Catalyst mennyire jó az IGP-nek, mert elvileg külön csomagban lehet az Integrálthoz drivert tölteni.

(#993) Borokafa

Borokafa
(őstag)

Érdeklődnék, tv-hez kapcsolódni mennyire bonyolult vele?

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#994) AtHoS válasza Borokafa (#993) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Mivel nemigen adnok hozzá errefelé TV OUT Panelt, így házibarkáccsal lehet hozzá készíteni kimenetet a kézikönyv 29. oldalán tallható lábkiosztásból kiindulva

Szerk.: Hacsak nem HDMI-s a TV, mert ahhoz elég egyszerűen lehet

[ Szerkesztve ]

(#995) Borokafa válasza AtHoS (#994) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Állítólag HD-s a tv, viszont bemenetet csak RCA és Scart formában találtam

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#996) replay007

replay007
(kvázi-tag)

üdv nem tudtok egy olyan progit amivel mem feszt lehet emelni? mert sajna nekem s2-t hoztak és annaka biosabannincs ram fesz emeles jamegy egy olyan progi is kéne amivel cpu feszt lehet nöövelni a crystal cpuidvel tudok növelni csak restart után az vissza áll
help pls

(#997) Fel válasza replay007 (#996) üzenetére

Fel
(őstag)

GigaByte EasyTune 5, nekünk S3-hoz a driver CD-n mellékeltek. Ha neked ez lemaradt a Giga honlapjáról letöltheted. B7.0921.1 verzió, ez a legfrissebb (bár nevéből ítélve béta..).

(Jah.. az kellemetlen.. akkor lehet mással sem fog menni)

[ Szerkesztve ]

(#998) nesa válasza Fel (#997) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Igen de neki S2 van es szurke az egesz ,nemtud belepni.
Valami egyebb progit keres amivel lehet.

[ Szerkesztve ]

(#999) replay007 válasza nesa (#998) üzenetére

replay007
(kvázi-tag)

jajam:s

(#1000) AMD Power válasza AtHoS (#992) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Holnap reggel megnézem a "nagy" ATi nélkül. Remélem jó lesz. :(((

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.