Hali!
Nem, rendetlen
Egy 16x és egy rövid 4x-es PCIe csatlakozót tudsz CF-ben használni, ami sztem nem a legjobb. Ha CF-et akarsz, akkor az 580X chipset-es alaplapok között nézz szét (Pl ASUS M2R32-MVP 2szer 16 PCIe sávja van, kb 21-22e Ft-ért már kapsz is.)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Fel
(őstag)

Alyens
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Ez az int. vga milyen teljesítménnyt ad?? Normál grafikus kártyához viszonyitva??
pl x300 körüli?

ricoouj
(kvázi-tag)
Hali
Na átállítottam a biost,meg felraktam az easy tune-t.És akkor most hogyan tovább? 
Van ugye easy,meg advanced menu.Easy-ben most kipróbáltam 10%-os tuningot,át is állította,de nemsokkal utánna kék halál lett :/
Lehetséges hogy nem nagyon tudom húzni a procit,vagy az advanced-ben kell majd játszadozni fsb-el,meg a voltokkal stb?
ha igen akkor hogy? 

ricoouj
(kvázi-tag)
Én nem tudom,de pl kipróbáltam a hl2 episode 1-et vele,azt ha jól emlékszem fullon vitte egész szépen 1024-ben
meg a flatout 2 is egész jól ment olyan medium graf körül.Viszont pl call of duty united offensive valamiért játszhatatlan volt nekem,akármilyen drivert tettem fel :/

Fel
(őstag)
Egy kis mazsolázni való az első hszből: link
@Alyens: Jó teljesítményű egy integrált megoldáshoz képest, de csodát nem kell várni tőle.
Kipróbáltam a CS:Source sterss test-et, ott 30fps-es átlagot dobott, 1280x800-as felbontáson, low shader detail-lel, HDR, AA AF nélkül, magas textúra és model minőséggel, 2400Mhz-es cpu, 800MHz-es ram, 400MHz-es IGP órajelek mellett, 128MB shared memóriával.
(Lehet tuningolni is.. (pl ATITool 0.27b2), és jót tesz neki a magas memória, és HT órajel is)
[ Szerkesztve ]

Alyens
(fanatikus tag)
Csak azért dobtam fel a kérdést mert:
--GA-M52S-S3P 13300 + x300 4000ft = 17300
--GA-MA69G-S3H 17200
És nem tom melyik jobb választás

ricoouj
(kvázi-tag)
Oké,köszi,átolvasom akkor...

LALA_kiraly
(őstag)
Szerintetek ha vennék még egy 73gt-t menne sli-be? Csak mert valahol olvastam, h a cross fire viszi.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

Fel
(őstag)
Hmm, fogas kérdés... Van itt egy teszt (ugyan nem pont ez a lap, hanem egy MSI megoldás, de van benne int vga-s, és x300se-vel végzett teszt is, összehasonlítva nV csipset-es alaplappal), hátha segít.
Nemtom, mik nálad a fő szempontok, de pl ez a lap jó tuningban, míg egy alpabb nV csipsetes lapról, sztem ez nem igazán mondható el...
Én inkább ezt a lapot ajánlanám.

Fel
(őstag)
Sztem inkább a plusz 7300Gt árát dobd a meglévőéhez és vegyél egy HD2600XT-t.. Ebben a lapban én nem használnék CF-t (SLI-t sem, még akkor sem ha menne..), és az alsó kategóriás vgaknál, különben sincs értelme a kétkártyás üzemmódnak...

whiteseed
(újonc)
Casoli
Kicsit bővebben? mit kössek át és hol hova?
Átlaguser vagyok nem pc master 
Fel
Sajnos az ott lévő beállításra nagyban tesz a gép és ugyanúgy pörög maxon.
A power alatt gondolom a tápot kell érteni.
Meg ez az easy tune nálam érdekes. Egyszer beállítottam hogy 2600mhz-n menjen a proci. ujraindítás után visszaált alapbeállításokra. 
OTAKU
Sziasztok! Bocsi a láma kérdésért, lehet, hogy már valahol leírták, de az érdekelne, hogy ha ebbe a deckába AM2 proci mellé 4 memória modult teszel, ugyanúgy visszaosztja a memóriák órajelét, mint az történt a Socket 939-es AMD prociknál?
Ott ugyanis, ha 4 egyforma DDR 400-as modult pakoltál bármilyen S939-es deckába, csak 333-on mentek, míg 2 egyforma modullal vitte a DDR 400-at. És no tuning. Persze, a prociban van a memó vezérlés, és nem a devka csipje számít... ezért vette vissza mindegyik S939-es lap a 4 modul órajelét.
Ugyanez van itt is? Itt is visszaosztja a proci a memókat, ha 4-et pakolsz a deckába?
DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

AtHoS
(PH! addikt)
"ha 4 egyforma DDR 400-as modult pakoltál bármilyen S939-es deckába, csak 333-on mentek"
Erre találták ki az AUTO beállítás helyett a kézi módosítást. Arról meg, hogy a USER nem hajlandó kézzel beállítani a kívánt órajelét a memóriának ill. nem is órajelet állít, hanem a memó osztó egyik összetevőjét, de ez már egy másik történet.... nemhinném, hogy a lap tehetne. Nekem volt egy Asus A8N-E S939-es lapom és igen, ment benne 4x512MB DDR400-as modul 400MHz fölött DC-ben, ráadásul nem is tök egyformák voltak a modulok.
Szerk.: Ja igen. Gondolom ezután már ki tudod találni, hogy mi a helyzet
[ Szerkesztve ]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

AtHoS
(PH! addikt)
"Meg ez az easy tune nálam érdekes. Egyszer beállítottam hogy 2600mhz-n menjen a proci. ujraindítás után visszaált alapbeállításokra"
Nem működik nálad érdekesen az EasyTune. Ez teljesen természetes működés.
Advanced Mode-ban miután megtaláltad a stabilan használható tuning beállítást nyomj a SAVE gombra alul. Ezután az ET5 ikonján az óra mellett jobbklikk és Auto Load last Save on next Reboot
Gondolom innen már rendben lesz.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Casoli
(fanatikus tag)
Marha egyszerű. A molex csatlakozón (amit a régi winyóba és optikába szokás dugni) 12volt 2x test és 5volt jön ki. A 12voltról átrakod a kábelt az 5 voltra. Na most ha fizikából nem voltál túl jó akkor nem érdemes babrálni, csak a gépedet fogod tönkretenni. Amúgy ez csak egy rutin feladat.

Casoli
(fanatikus tag)
Nekem ezek az adatok kb 5400/7000/5700/58ns
Hozzátartozik hogy mindez négy memóriamodullal (2x1gb+2x512 DDR533@626MHz) van mérve. Sokat dobna a grafikus teljesítményen ha 800as RAMjaim lennének? Amit észrevettem hogy a munkahelyi gépben is ugyanez a chipset van ASUS körítéssel 800MHz-es memóriával és nagyon pöpec az integrált VGA. Nálam sajna nagyon gyászosan teljesít, valószínű mert a RAMom csak 533-on ment anno. Egyébként egy 7800GT teljesít a gépemben.

LALA_kiraly
(őstag)
Csak a kíváncsiság hajtott, lehetséges-e? Amúgy nem vennék, de szivesen letesztelném. 
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

LALA_kiraly
(őstag)
Ha alapon van minden az jó! X2-vel hajtod?
Nekem egy 3200+ A64 kíséretében minden alapon(a ram is 800on megy alapon):
Int vga-val olvasás/írás/másolás/késleltetés: 5710/5509/5683/57ns
Vga-val: 5905/5702/5596/56ns
(#969) VaniliásRönk válasza LALA_kiraly (#968) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Hülyeséget írtam. 
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Casoli
(fanatikus tag)
Nem X2, sima A64 3500+@2500MHz.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem lightos az egy kicsit tuningnak? 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Casoli
(fanatikus tag)
2600on még stabil, de így tudtam a RAM sebességét a lehető legnagyobbra állítani. 2600 fölött már nem indul a gép.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Mehet 2600-on 866-os RAM-mal, még akkor is a CPU lesz kevés hogy kihajtsa. (kapott feszt a proci?)
Szerk.: Most nézem 533-as RAM, hát azt cserélni kellett volna, nem bevásárolni még belőle. 
[ Szerkesztve ]

abridabri
(fanatikus tag)
lenne egy olyan kerdesem ( lama kerdes tudom ) , hogy ugye ez CF es lap, mondjuk veszek bele egy 8800GT-t ha kiadjak... , es egy fel ev mulva vennek meg1 et, fog ez menni SLI ben ? vagy csak atival tudok ilyet ?

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Azért CF a lap mert csak CF megy benne. (hardware szinten működne egyébként oda-vissza a CF-SLI, csak a driverekben van letiltva a konkurens megoldás)
Azért a helyedben megvárnám a teszteket, hátha az RV670 lenyomja a 8800GT-t. 
Ha még nincs meg a lap azzal is várnék, pár hét múlva jönnek az AMD 790-es alaplapok.
Casoli: Az előző RAM-jaimat én is egy éve vettem, de eszembe nem jutott 533-asat venni. 
[ Szerkesztve ]

Casoli
(fanatikus tag)
Majd egy éve meg vannak a RAMok... 

abridabri
(fanatikus tag)
kb 30-40 nap mulva lenne esedekes a gepvasarlas, tehat mindenfelekeppen megvarom az uj ATI kartyat
ha jol tudom jovo honapban jon ki a HD 3730 vagy vmi ilyesmi ( gondolom erre gondoltal)
Ja es thx a valaszt

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Meg az alaplapok is akkor jönnek. 

abridabri
(fanatikus tag)
nemhinnem h masik lapot fogok valasztani, ez olcso es megbizhato. Alaplapra nem szivesen koltok 18k nal tobbet , hisz tuningolni nem nagyon fogok, 2 vinyom meg 1 dvdm van szoval nem kell 200 sata-s csoda alaplap sem. Pont jo ez giga lapcsi nekem 
[ Szerkesztve ]

LALA_kiraly
(őstag)
Sztem rakj egy újabb everestet, lehet javulna.

Fel
(őstag)
Sőt mi több! Eme RS690/SB600 chipset utódja, az RS780 (int. DX 10 vga-val) és az SB700 is beköszönhet karácsony környékén (mondjuk lehet hozzánk csak jövőre jut el).
[ Szerkesztve ]

nesa
(PH! kedvence)
Szerintem az Int DX10 nesokat er sot semmit szerintem.
Ha valaki otthon van K6-2 fronton az irjon 1 Privatot.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Fel
(őstag)
Háttigen.. én sem arra gondoltam, h minden dx10 játék röccenésmentesen fog futni.. de legalább fejlesztik tovább az integrált megoldást is.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Azért ez az int. VGA is magasan veri a többit, ha csak másfélszer lesz gyorsabb akkor már van egy erős kompromisszumokkal de használható VGA a gépben, notikban lesz ez igazán jó.

nesa
(PH! kedvence)
Notiba biztos jo lesz mert ami mostvan a notimba X1100 hmm CoD 2 eppenhogycsak megy 22-40Fps de inkabb atlagba 25-27..DX7be
Sziasztok!
Néztem Hsz-et és fontolgatom azt hogy lecserélem az alaplapomat egy GA-MA69G-S3H lapra. Mivel ez integrált videokarival van ellátva (x1300) itt cf-ről lehet szó? Példáúl egy x1950xt + a int. videokari. Ez teljesítmény növekedést vagy csökkenést fog eredményezni. Nem nagyon értek hozzá ezért kérem ki a NAGY szakiktól a véleményt!
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A Hybrid CF még a jövő zenéje, ez az alaplap még nem tud ilyet, nincs is benne annyi kraft hogy lenne értelme, ráadásul az int. VGA csak DX9b-s, az X1950XT meg DX9c-s, szóval sehogysem jönne össze a dolog.
A teljesítmény nem fog változni alaplapcserével.
Köszi a gyors infót!!!

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

AMD Power
(Jómunkásember)
Mindent úgy beállítottam mint ahogy Athos írta. Mármint azt ,hogy az IGP-ről menjen a gép. A bootolásnál még ok. De miután elkezdi tölteni a Windows-t kikapcsol a monitor. Ez mitől lehet?
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

Casoli
(fanatikus tag)
No és mennyiért vetted anno? Mert én annyiért mint amennyibe most kerül.

Casoli
(fanatikus tag)
Jó az X1250-nek is.

AtHoS
(PH! addikt)
A 2600-at bennhagytad? Ha igen nézd meg, ha kiveszed mit csinál.
Szerintem amúgy a driver kavarhat be. Nem tudom, hogy a sima Catalyst mennyire jó az IGP-nek, mert elvileg külön csomagban lehet az Integrálthoz drivert tölteni.

Borokafa
(őstag)
Érdeklődnék, tv-hez kapcsolódni mennyire bonyolult vele?
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

AtHoS
(PH! addikt)
Mivel nemigen adnok hozzá errefelé TV OUT Panelt, így házibarkáccsal lehet hozzá készíteni kimenetet a kézikönyv 29. oldalán tallható lábkiosztásból kiindulva
Szerk.: Hacsak nem HDMI-s a TV, mert ahhoz elég egyszerűen lehet
[ Szerkesztve ]

Borokafa
(őstag)
Állítólag HD-s a tv, viszont bemenetet csak RCA és Scart formában találtam
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

replay007
(kvázi-tag)
üdv nem tudtok egy olyan progit amivel mem feszt lehet emelni? mert sajna nekem s2-t hoztak és annaka biosabannincs ram fesz emeles jamegy egy olyan progi is kéne amivel cpu feszt lehet nöövelni a crystal cpuidvel tudok növelni csak restart után az vissza áll
help pls

Fel
(őstag)
GigaByte EasyTune 5, nekünk S3-hoz a driver CD-n mellékeltek. Ha neked ez lemaradt a Giga honlapjáról letöltheted. B7.0921.1 verzió, ez a legfrissebb (bár nevéből ítélve béta..).
(Jah.. az kellemetlen.. akkor lehet mással sem fog menni)
[ Szerkesztve ]

nesa
(PH! kedvence)
Igen de neki S2 van es szurke az egesz ,nemtud belepni.
Valami egyebb progit keres amivel lehet.
[ Szerkesztve ]

replay007
(kvázi-tag)
jajam:s