Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) nesa válasza Fel (#750) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Uhh csak 1 db monitorom van lehet levagyok maradva :(((

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#752) Fel válasza nesa (#751) üzenetére

Fel
(őstag)

De még mennyire ;] ... nekem kettő van...(a második (régi 15"-es crt-m) el van zárva egy szekrény mélyére, és csak epizódszerepet szánok neki, abban az esetben ha a most használttal történik vmi)

(#753) AtHoS válasza Bon3ss (#745) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Na ja, fincsi dolgokat lehet látni azokon :C

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#754) csongi válasza AtHoS (#753) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól látom akkor az 69V S2-es és 69G S3 között a lap mértében, és a felszereltségben van külömbség?

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#755) Bon3ss válasza AtHoS (#753) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Bár csak közelebbről láthatnám! :D

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#756) Gyuri27 válasza csongi (#754) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Na meg tuning a s3-ba van bekötözve gigáéknál pl. Az is különbség, hogy a v-nél nem lehet áálitgatni a ramokon. Tehát ha tuning akkor s3 a nyerő.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#757) csongi válasza Gyuri27 (#756) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Ahha Ezt nem tudtam Köszi. :R

(#758) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Megvettem a lapot:)
Sajna varhato volt ujra kellet rakni a wint:(
Amugy minden siman ment ,bar kicsit tetova volt telepites elejen...
Mindenkinek ugy indul hogy nem sipol hanem mint a buszon ,mikor az ajtok zarodnak...

(#759) AtHoS válasza nesa (#758) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nálam "kattan" vagy 3-4-et, meg pittyen is egy rövidet.

Ezen a buszos dolgon elgondolkodtam, de nemigazán sikerült értelmeset kihoznom belőle. Milyen hang van felétek a buszon mikor az ajtók záródnak?

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#760) nesa válasza AtHoS (#759) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Olyasmit kepzelj el mint egy rekedt kurt az 3-4 pity utan jon kb amikor a vga bevillan utanna van 1 rendes pityanas is.

(#761) AtHoS válasza nesa (#760) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nem rémlik, hogy ilyen rekedt kürt hangot hallottam volna egyszer is.

(#762) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Na összeraktam a gépet. Egy új win és megy is. Hétvégén írok tapasztalatokat.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#763) nesa válasza AtHoS (#761) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Este feltoltam az F4a biost es mareggel mar nem adta azt vacak hangot,remelem igy marad mert idegesito.

(#764) csongi válasza nesa (#763) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Biost hogyan frissítetted? Dos alól vagy xp alól is lehet?

(#765) nesa válasza csongi (#764) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Xp alol, nekem az kenyelmesebb a CD -n van egy @BIOS nevu kis progi.

[ Szerkesztve ]

(#766) AtHoS válasza csongi (#764) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Én se nem dos, se nem win alól frissítettem.

Egy FATxx partícióra kibontottam a letöltött BIOS csomagot, majd újraindítva a gépet POST képernyőnél megnyomtam az END gombot. Ekkor bejön egy BIOS frissítő modul, ahol ki kell választani honnan történjen a frissítés ill. ott mely BIOS fájlból végezze azt el.

nesa: aha, nálam is F4A BIOS van a lapban. Lehet ezért nem találkoztam rekedtkürttel :)

(#767) nesa válasza AtHoS (#766) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Elsore ranezesre rendeben van a lap csak a kis ledet hianyolom az alaplaprol igy aramtalanitas utan nem latom mikor sul ki a tap igy ra kell inditanom hogy megtortent-e.
Tegnap csak gyorsba osszedobtam, mostmeg dolgozom, de mintha nem lattam volna elolapi audio kivezetest a lapon, peddig tuti van.

Mas a pci x melleti chipre rakott mar valaki nbf47 zalmit felek nem fer el mert a videokartyan levo Vf700 hatso vasa beler,probalta mar valaki??

[ Szerkesztve ]

(#768) Fel válasza nesa (#767) üzenetére

Fel
(őstag)

Nekem egy NB47J van rajta, de azt is csak úgy tudtam rárakni, h nem a középpontjánál van a chip (egy kicsit el van tolva jobbra, a proc. felé), de ez ennél nem számít mert lehet állítani a leszorítók távolságán. Azonban így is hozzáér az x16 foglalat széléhez...
VF700+nbf47 sztem nem fér össze...de próba ki!

Másvalami: Legnagyobb meglepetésemre (ill. előzetes méricskéléseim miatt reménykedtem benne, hogy...) a Scythe Ninja Plus Rev B felhelyezhető!! :) Igaz a cpu foglalat melletti kondikhoz hozzáér, de csak egy nagyon-nagyon hangyányit.

(#769) nesa válasza Fel (#768) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nemtudom vegulis merevito vas nelkul is fellehet rakni csak akkor kifli alaku lesz a kartya (mint a gyari zalmanosok) lehet marad a gyari, csak nekem tul melegnek tunik...

Nekem zalman 9500 van az rohogve elfer:)

[ Szerkesztve ]

(#770) csongi válasza nesa (#765) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Thx. Pont areked kürt szindrómáról jutott eszembe. Akkor én is biost cserélek. Lehet orvosság lesz a arra is, hogy az xp lassan bootol be.
AtHoS: :R A FAT32-es partíció lehet pendrive is? látja biosba azt a meghajtót?

[ Szerkesztve ]

(#771) nesa válasza csongi (#770) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Na ja nekem is lassan bootol be de vajon miert , Abitnal 2-3x ment vegig a csik itt meg 10-15 :( ere van megoldas??

A memoria kezeles is lassabnak tunik mint abitnal volt :((

[ Szerkesztve ]

(#772) csongi válasza nesa (#771) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Abitnál 2 csíkig sem ment el :D Itt 5-6 csík. És nem tudom mitől van. Viszont mikor a xp megjelenik szinte minden elérhető. Az abitnál meg várni kellett hogy, fel jelentkezzen minden a netre. És stb.

(#773) nesa válasza csongi (#772) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nemtudom de engem nagyon zavar ugyhogy szivessen veszem a megoldast....

(#774) AtHoS válasza csongi (#770) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Igen lehet pendrive is. Egy Giga G33-as lapon pennel frissítettem BIOS-t. Ott tökéletesen működött. Ugyanaz a megoldás van itt is, így itt sem problémázhat

(#775) AtHoS válasza nesa (#771) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ha Everest memória sávszélesség tesztre érted, hogy lassabb, akkor ne izgasd magad miatta. A Topicban régebben linkeltem egy tesztet, ahol 8-10 AM2-es lapot hasonlítottak össze. Valós alkalmazásokban semmi hátrány nem származott az alacsonyabb memó sávszélből. Sőt.... ;]

Nálam is fut vagy 10-15 kört, de naponta max 2-3-szor indítom a gépet (jellemzően inkább csak egyszer) aztán az a többlet 5-10 másodperc nem oszt nem szoroz

(#776) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

A Biost frissítettem:-) Win alól.
AtHoS : Jó volna az az alaplapos link pedig nagyon :D

(#777) Fel válasza AtHoS (#775) üzenetére

Fel
(őstag)

Nekem nem fut csak 3 kört a töltőkukac. A BIOS-ban a SATA-csatolók Native IDE-re vannak állítva (mindhárom eszköz sata nálam), ahiszem ez volt az alapbeállítás.

(#778) csongi válasza Fel (#777) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor lehet az IDE meghajtó miatt lehet a sok tökölés? Mert egy vinyóm IDE-s Igaz Slave és rendszer nincs rajta és a dvd íróm is IDE. Lehet az IDE vezérlő miatt tarhat eddig?

(#779) nesa válasza Fel (#777) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De ha SATAra alitom akkor kekhalal,vagy mar ugy kellene telepiteni??

(#780) Huma

Huma
(őstag)
LOGOUT blog

Hi

Itt is felteszem a kérdésem mert ide gyakrabban írnak.

A BE-2350-t mennyire lehet tuningolni? Amit találtam tesztet abban olyan 2500mhz környékére sikerült felhúzni. A 4000+ pedig 3200mhz körül van szóval nincsenek partiban ha jól sejtem, de engem nagyon érdekel az a 45w. Ha nem játszok vele jó lenne ha lehetne passzívan is üzemeltetni a processzort. Erre gondolom a 4000+-al nincs esélyem igaz?

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#781) nesa válasza Huma (#780) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Zalman 9500 5x200 1,05V on szerintem lazan elviszi paszivan is nemmintha 1300 korul halanal valamit sot kiprobaltam a C&Q val olyankor annyira leveszi a lap hogy elalszik a led 500-600 at porog.

(#782) Fel válasza Huma (#780) üzenetére

Fel
(őstag)

A BE2350 egy Energy Efficient modell, azaz alcsonyabb fesszel viszi az alapórajelét (BIOS-ban az auto/normál fesz 1.25V neki), és így 45W a TDP-je, ha megtuningolod az is fogyaszt annyit, mint a 4000+.
A C&Q használatával mindig lemegy a feszültség 1,1V-ra (ha nem manuálisan állítasz be feszt, azaz auto/normalon hagyod) mindkét processzor esetében.
Különbség tehát aban van, h más az alapfesz a két cpu esetében, és ha nem akarsz feszt emelni, és úgy akarsz tuningolni akkor a 4000+ jobb választás lehet, ha viszont csak alapórajelen használod majd a processzort akkor inkább a BE modell.
Ez a 2500MHz is valszeg alapfeszültség mellett sikerülhetett, mert az én 4200+ X2-őm is kb eddig megy 1.25 volton, ez is egy EE modell, azaz ennyi nálm is az alapfesz.

[ Szerkesztve ]

(#783) Huma

Huma
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a válaszokat.
Még gondolkodok ezen a lapon. A 780-ast lehet, hogy megvárom. Ha nem lesz túl drága inkább megérné olyat venni.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#784) Bon3ss válasza Huma (#783) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nem vagy ezzel egyedül elég sokan a 7xx-es szériára várunk. ;]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#785) AtHoS válasza Huma (#780) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

No szerencséd van, mert éppen építek egy gépet és pont BE2350-es prockó került bele. Leteszteltem a procit a Giga lapomban, mielőtt a végleges helyére került volna. 3GHz-et kihoztam belőle 1,45V-al.

1,35V-al 2,7-2,8GHz magasságában állt meg. A végleges helyén alapfeszen BIOS által kínált auto tuninggal most 2450MHz körül üzemel.

A passzív hűtésről meg csak annyit mondanék, hogy ha van egy jó hűtőd, akkor megoldható az is, hogy pl. 5V-on hajtod a ventit, ami így nagyon halk. De ha jó a borda kialakítása, akkor passzívan is eltötyörészhet. Bár én nem vagyok híve a teljesen passzív hűtésnek. Minimális légáramlással jelentős hűtést lehet már eléri.

(#786) Huma válasza AtHoS (#785) üzenetére

Huma
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz. Kösz az infót.

Én úgy gondoltam a minimális légáramlást, hogy egy 12cm-es venti a ház elejébe. A processzor ventillátorát pedig estére letöltéskor kikapcsolnám. Nappal ha szükséges lenne akkor menne. De ha tuning nélkül jó hűtővel passzívan eltötyögne akkor nappal sem kapcsolnám be a ventit. A tuning csak az esetleges nagy gépigényű játékok miatt lenne.

(#787) Fel válasza Huma (#786) üzenetére

Fel
(őstag)

Egy jó nagy, ritka lamellázású, sokhőcsöves hűtővel elegendő a ház elején és végén lévő + a táp ventije által keltett huzat a hűtésre. Pl: Coolonk U8-120, Scythe Ninja Rev B, Ninja Mini, Thermalright HR-01.. szép nagy hűtők és mind le tud hűteni egy X2-t alapórajelen, alapfeszen, passzívan (a ninja mini csak magasságát tekintve kisebb, "alapterülete" ugyanakkora, mint a normálé).

(#788) Casoli

Casoli
(fanatikus tag)

Hali! Korábban olvastam USB problémákról az alaplappal kapcsolatban. Nálam azt csinálja az alaplap, hogy 2-3 naponta át kell dugni másik USB portra a vezeték nélküli bill+egér kombóm. Járt hasonlóképpen valaki? Tud rá megoldást valaki?

(#789) nesa válasza Huma (#783) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Megneztem kivancsisagbol 2100mhz 1,17Von 3 orat orthos nemdobott hibat utana meguntam,ezt szerintem paszivan is lehetne tolni.

(#790) AtHoS válasza csongi (#776) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

"Jó volna az az alaplapos link pedig nagyon"

Tessék :))

(#791) AtHoS válasza Fel (#777) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nálam Sata -> AHCI van most beállítva. Előtte nálam is Native IDE volt, akkor max. 4-5 kör után tépett tovább az install.

nesa: Az egyik megoldás, ha már eleve úgy telepíted az Oprendszert, hogy Sata - AHCI-ra van állítva BIOS-ban a Sata kezelési mód. Ez a legtisztább szerintem.

A másik pedig, hogy csak az oprendszert tartalmazó winyót hagyod rákötve a lapra, majd BIOS-ban átállítod a kezelési módot Sata - AHCI -ra. Ezután az Oprendszer telepítőlemezéről elindítod a telepítést és javító telepítést végzel. Mondjuk itt kelleni fog majd a Sata telepítő floppy, amit nem árt még előtte elkészíteni. Ezt akkor javaslom, ha semmiképpen nem akarod újrarakni az Oprendszert, mert ezután a rendszerwinyó az Eszközkezelőben Disk Drive néven fog csak futni. Mondjuk működésbeli probléma nem lesz így sem, csak ez a kis design eltérés. Legalábbis nálam most éppen ez a helyzet, de mondom a winyó működését ez NEM befolyásolja.

(#792) AtHoS válasza Casoli (#788) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

USB probléma? Én nem tapasztaltam semmi problémát a USB-vel kapcsolatban sem. Nincs sem vezetéknélküli bill-em, sem egerem az is igaz.

Melyik BIOS verziót használod? Javasolt az F4a
Mindegyik USB porton ezt csinálja? A probléma az, hogy ha nem dugod át, akkor nem tudod használni?

(#793) nesa válasza AtHoS (#791) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Sok sok eve nem epitek gepekbe flopit, majd ha ujrarakom.

(#794) csongi válasza nesa (#793) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nah ezzel én is így vagyok :D Az szakrény mélyén lapúl egy még valahól de ugyan azt ki nem bányászom onnan. Majd újra ha újra telepítek így csinálom. Addig meg használom a hibernációt meg a készenlétet és nem kell annyit várni :) :))
Athos: :R

(#795) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Mas Tuningra melyik bios a legjobb?? F4a nem egy alom.
Amugy a giga lap is baromsagot mutat homerseklet ugyileg 1,1v on kepes 21 fokos szobaba 16-17 fokra lemenni magokra 4-5 fokot ir :F Vagy a hocsoves huto tud tobbet mint amit agyilag feltudok fogni (csak akkor mehetne szobahomerseklet ala ha parologtatnak valamit rajta) de a hucsoves vegulis ezen alapul de akor se hiszek nekije.

(#796) Casoli válasza AtHoS (#792) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Legfrisebb BIOS. Arról szól hogy este kapcsolnám be a gépet, és választani kellene a két XP közül, és nem működik a billentyűzet. BIOSba sem tudok ilyenkor belépni, mintha rá se lenne dugva a billentyűzet az USB portra. Ilyenkor átdugom máshova és jobb esetben működik. Volt már hogy olyan portba dugtam ami régebben nem működött, aztán most jó lett. PenDrive-t nem próbáltam ilyenkor mert nincs :D. Még szerencse hogy sok USB port van a gépen, van miből választani (ház 2db, 3,5" kártyaolvasónál 2db, hátul az alaplapon 4db, plusz hátul a PCI kártyáknál még kettő). Érdekességképpen ha nem dugom át, és ugy bootol be a windows, természeten nem müxik az egér sem a bill, viszont a jobb alsó sarokban megjelenik egy USB ikon, szerintem azt írná hogy nem tudja felismerni az USB-re dugott eszközt. Sajna nincs egér amivel rá tudnék kattintani.

(#797) Casoli válasza Vincsó (#641) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

641es post, valami hasonló lehet a probléma :F

(#798) Casoli válasza Tybee (#672) üzenetére

Casoli
(fanatikus tag)

Hátha jársz erre, hasonló az én problémám is, csak nálam más USB-be kell dugni az eszközt.

(#799) csongi válasza nesa (#795) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem meg 14 és 27 fokra méri, 22 fokos szobába. Az eltérés az valós lehet mert az Abit lapomnál is ilyesmi volt a helyzet. Fogd meg a hőcső végét. Nekem tök hideg .

(#800) AtHoS válasza Casoli (#796) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Érdekes egy hibajelenség. Szerencsére én egyáltalán nem tapasztaltam ilyet. Kopp...kopp...kopp
Utánakerestem és ezt találtam

Reménykedjünk, hogy javítják majd

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.