Uhh csak 1 db monitorom van lehet levagyok maradva 
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Uhh csak 1 db monitorom van lehet levagyok maradva 

De még mennyire
... nekem kettő van...(a második (régi 15"-es crt-m) el van zárva egy szekrény mélyére, és csak epizódszerepet szánok neki, abban az esetben ha a most használttal történik vmi)

Na ja, fincsi dolgokat lehet látni azokon
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
Ha jól látom akkor az 69V S2-es és 69G S3 között a lap mértében, és a felszereltségben van külömbség?
Nem szép, de legalább jó öreg!

Bár csak közelebbről láthatnám! 
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Na meg tuning a s3-ba van bekötözve gigáéknál pl. Az is különbség, hogy a v-nél nem lehet áálitgatni a ramokon. Tehát ha tuning akkor s3 a nyerő.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Ahha Ezt nem tudtam Köszi. 

Megvettem a lapot
Sajna varhato volt ujra kellet rakni a wint
Amugy minden siman ment ,bar kicsit tetova volt telepites elejen...
Mindenkinek ugy indul hogy nem sipol hanem mint a buszon ,mikor az ajtok zarodnak...

Nálam "kattan" vagy 3-4-et, meg pittyen is egy rövidet.
Ezen a buszos dolgon elgondolkodtam, de nemigazán sikerült értelmeset kihoznom belőle. Milyen hang van felétek a buszon mikor az ajtók záródnak?
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Olyasmit kepzelj el mint egy rekedt kurt az 3-4 pity utan jon kb amikor a vga bevillan utanna van 1 rendes pityanas is.

Nem rémlik, hogy ilyen rekedt kürt hangot hallottam volna egyszer is.

Na összeraktam a gépet. Egy új win és megy is. Hétvégén írok tapasztalatokat.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

Este feltoltam az F4a biost es mareggel mar nem adta azt vacak hangot,remelem igy marad mert idegesito.
Biost hogyan frissítetted? Dos alól vagy xp alól is lehet?

Xp alol, nekem az kenyelmesebb a CD -n van egy @BIOS nevu kis progi.
[ Szerkesztve ]

Én se nem dos, se nem win alól frissítettem.
Egy FATxx partícióra kibontottam a letöltött BIOS csomagot, majd újraindítva a gépet POST képernyőnél megnyomtam az END gombot. Ekkor bejön egy BIOS frissítő modul, ahol ki kell választani honnan történjen a frissítés ill. ott mely BIOS fájlból végezze azt el.
nesa: aha, nálam is F4A BIOS van a lapban. Lehet ezért nem találkoztam rekedtkürttel 

Elsore ranezesre rendeben van a lap csak a kis ledet hianyolom az alaplaprol igy aramtalanitas utan nem latom mikor sul ki a tap igy ra kell inditanom hogy megtortent-e.
Tegnap csak gyorsba osszedobtam, mostmeg dolgozom, de mintha nem lattam volna elolapi audio kivezetest a lapon, peddig tuti van.
Mas a pci x melleti chipre rakott mar valaki nbf47 zalmit felek nem fer el mert a videokartyan levo Vf700 hatso vasa beler,probalta mar valaki??
[ Szerkesztve ]

Nekem egy NB47J van rajta, de azt is csak úgy tudtam rárakni, h nem a középpontjánál van a chip (egy kicsit el van tolva jobbra, a proc. felé), de ez ennél nem számít mert lehet állítani a leszorítók távolságán. Azonban így is hozzáér az x16 foglalat széléhez...
VF700+nbf47 sztem nem fér össze...de próba ki!
Másvalami: Legnagyobb meglepetésemre (ill. előzetes méricskéléseim miatt reménykedtem benne, hogy...) a Scythe Ninja Plus Rev B felhelyezhető!!
Igaz a cpu foglalat melletti kondikhoz hozzáér, de csak egy nagyon-nagyon hangyányit.

Nemtudom vegulis merevito vas nelkul is fellehet rakni csak akkor kifli alaku lesz a kartya (mint a gyari zalmanosok) lehet marad a gyari, csak nekem tul melegnek tunik...
Nekem zalman 9500 van az rohogve elfer
[ Szerkesztve ]
Thx. Pont areked kürt szindrómáról jutott eszembe. Akkor én is biost cserélek. Lehet orvosság lesz a arra is, hogy az xp lassan bootol be.
AtHoS:
A FAT32-es partíció lehet pendrive is? látja biosba azt a meghajtót?
[ Szerkesztve ]

Na ja nekem is lassan bootol be de vajon miert , Abitnal 2-3x ment vegig a csik itt meg 10-15
ere van megoldas??
A memoria kezeles is lassabnak tunik mint abitnal volt 
[ Szerkesztve ]
Abitnál 2 csíkig sem ment el
Itt 5-6 csík. És nem tudom mitől van. Viszont mikor a xp megjelenik szinte minden elérhető. Az abitnál meg várni kellett hogy, fel jelentkezzen minden a netre. És stb.

Nemtudom de engem nagyon zavar ugyhogy szivessen veszem a megoldast....

Igen lehet pendrive is. Egy Giga G33-as lapon pennel frissítettem BIOS-t. Ott tökéletesen működött. Ugyanaz a megoldás van itt is, így itt sem problémázhat

Ha Everest memória sávszélesség tesztre érted, hogy lassabb, akkor ne izgasd magad miatta. A Topicban régebben linkeltem egy tesztet, ahol 8-10 AM2-es lapot hasonlítottak össze. Valós alkalmazásokban semmi hátrány nem származott az alacsonyabb memó sávszélből. Sőt.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nálam is fut vagy 10-15 kört, de naponta max 2-3-szor indítom a gépet (jellemzően inkább csak egyszer) aztán az a többlet 5-10 másodperc nem oszt nem szoroz
A Biost frissítettem:-) Win alól.
AtHoS : Jó volna az az alaplapos link pedig nagyon 

Nekem nem fut csak 3 kört a töltőkukac. A BIOS-ban a SATA-csatolók Native IDE-re vannak állítva (mindhárom eszköz sata nálam), ahiszem ez volt az alapbeállítás.
Akkor lehet az IDE meghajtó miatt lehet a sok tökölés? Mert egy vinyóm IDE-s Igaz Slave és rendszer nincs rajta és a dvd íróm is IDE. Lehet az IDE vezérlő miatt tarhat eddig?

De ha SATAra alitom akkor kekhalal,vagy mar ugy kellene telepiteni??
Hi
Itt is felteszem a kérdésem mert ide gyakrabban írnak.
A BE-2350-t mennyire lehet tuningolni? Amit találtam tesztet abban olyan 2500mhz környékére sikerült felhúzni. A 4000+ pedig 3200mhz körül van szóval nincsenek partiban ha jól sejtem, de engem nagyon érdekel az a 45w. Ha nem játszok vele jó lenne ha lehetne passzívan is üzemeltetni a processzort. Erre gondolom a 4000+-al nincs esélyem igaz?
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Zalman 9500 5x200 1,05V on szerintem lazan elviszi paszivan is nemmintha 1300 korul halanal valamit sot kiprobaltam a C&Q val olyankor annyira leveszi a lap hogy elalszik a led 500-600 at porog.

A BE2350 egy Energy Efficient modell, azaz alcsonyabb fesszel viszi az alapórajelét (BIOS-ban az auto/normál fesz 1.25V neki), és így 45W a TDP-je, ha megtuningolod az is fogyaszt annyit, mint a 4000+.
A C&Q használatával mindig lemegy a feszültség 1,1V-ra (ha nem manuálisan állítasz be feszt, azaz auto/normalon hagyod) mindkét processzor esetében.
Különbség tehát aban van, h más az alapfesz a két cpu esetében, és ha nem akarsz feszt emelni, és úgy akarsz tuningolni akkor a 4000+ jobb választás lehet, ha viszont csak alapórajelen használod majd a processzort akkor inkább a BE modell.
Ez a 2500MHz is valszeg alapfeszültség mellett sikerülhetett, mert az én 4200+ X2-őm is kb eddig megy 1.25 volton, ez is egy EE modell, azaz ennyi nálm is az alapfesz.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm a válaszokat.
Még gondolkodok ezen a lapon. A 780-ast lehet, hogy megvárom. Ha nem lesz túl drága inkább megérné olyat venni.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Nem vagy ezzel egyedül elég sokan a 7xx-es szériára várunk. ![;]](/dl/s/v1.gif)
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

No szerencséd van, mert éppen építek egy gépet és pont BE2350-es prockó került bele. Leteszteltem a procit a Giga lapomban, mielőtt a végleges helyére került volna. 3GHz-et kihoztam belőle 1,45V-al.
1,35V-al 2,7-2,8GHz magasságában állt meg. A végleges helyén alapfeszen BIOS által kínált auto tuninggal most 2450MHz körül üzemel.
A passzív hűtésről meg csak annyit mondanék, hogy ha van egy jó hűtőd, akkor megoldható az is, hogy pl. 5V-on hajtod a ventit, ami így nagyon halk. De ha jó a borda kialakítása, akkor passzívan is eltötyörészhet. Bár én nem vagyok híve a teljesen passzív hűtésnek. Minimális légáramlással jelentős hűtést lehet már eléri.
Nem rossz. Kösz az infót.
Én úgy gondoltam a minimális légáramlást, hogy egy 12cm-es venti a ház elejébe. A processzor ventillátorát pedig estére letöltéskor kikapcsolnám. Nappal ha szükséges lenne akkor menne. De ha tuning nélkül jó hűtővel passzívan eltötyögne akkor nappal sem kapcsolnám be a ventit. A tuning csak az esetleges nagy gépigényű játékok miatt lenne.

Egy jó nagy, ritka lamellázású, sokhőcsöves hűtővel elegendő a ház elején és végén lévő + a táp ventije által keltett huzat a hűtésre. Pl: Coolonk U8-120, Scythe Ninja Rev B, Ninja Mini, Thermalright HR-01.. szép nagy hűtők és mind le tud hűteni egy X2-t alapórajelen, alapfeszen, passzívan (a ninja mini csak magasságát tekintve kisebb, "alapterülete" ugyanakkora, mint a normálé).

Hali! Korábban olvastam USB problémákról az alaplappal kapcsolatban. Nálam azt csinálja az alaplap, hogy 2-3 naponta át kell dugni másik USB portra a vezeték nélküli bill+egér kombóm. Járt hasonlóképpen valaki? Tud rá megoldást valaki?

Megneztem kivancsisagbol 2100mhz 1,17Von 3 orat orthos nemdobott hibat utana meguntam,ezt szerintem paszivan is lehetne tolni.

"Jó volna az az alaplapos link pedig nagyon"

Nálam Sata -> AHCI van most beállítva. Előtte nálam is Native IDE volt, akkor max. 4-5 kör után tépett tovább az install.
nesa: Az egyik megoldás, ha már eleve úgy telepíted az Oprendszert, hogy Sata - AHCI-ra van állítva BIOS-ban a Sata kezelési mód. Ez a legtisztább szerintem.
A másik pedig, hogy csak az oprendszert tartalmazó winyót hagyod rákötve a lapra, majd BIOS-ban átállítod a kezelési módot Sata - AHCI -ra. Ezután az Oprendszer telepítőlemezéről elindítod a telepítést és javító telepítést végzel. Mondjuk itt kelleni fog majd a Sata telepítő floppy, amit nem árt még előtte elkészíteni. Ezt akkor javaslom, ha semmiképpen nem akarod újrarakni az Oprendszert, mert ezután a rendszerwinyó az Eszközkezelőben Disk Drive néven fog csak futni. Mondjuk működésbeli probléma nem lesz így sem, csak ez a kis design eltérés. Legalábbis nálam most éppen ez a helyzet, de mondom a winyó működését ez NEM befolyásolja.

USB probléma? Én nem tapasztaltam semmi problémát a USB-vel kapcsolatban sem. Nincs sem vezetéknélküli bill-em, sem egerem az is igaz.
Melyik BIOS verziót használod? Javasolt az F4a
Mindegyik USB porton ezt csinálja? A probléma az, hogy ha nem dugod át, akkor nem tudod használni?

Sok sok eve nem epitek gepekbe flopit, majd ha ujrarakom.
Nah ezzel én is így vagyok
Az szakrény mélyén lapúl egy még valahól de ugyan azt ki nem bányászom onnan. Majd újra ha újra telepítek így csinálom. Addig meg használom a hibernációt meg a készenlétet és nem kell annyit várni
Athos: 

Mas Tuningra melyik bios a legjobb?? F4a nem egy alom.
Amugy a giga lap is baromsagot mutat homerseklet ugyileg 1,1v on kepes 21 fokos szobaba 16-17 fokra lemenni magokra 4-5 fokot ir
Vagy a hocsoves huto tud tobbet mint amit agyilag feltudok fogni (csak akkor mehetne szobahomerseklet ala ha parologtatnak valamit rajta) de a hucsoves vegulis ezen alapul de akor se hiszek nekije.

Legfrisebb BIOS. Arról szól hogy este kapcsolnám be a gépet, és választani kellene a két XP közül, és nem működik a billentyűzet. BIOSba sem tudok ilyenkor belépni, mintha rá se lenne dugva a billentyűzet az USB portra. Ilyenkor átdugom máshova és jobb esetben működik. Volt már hogy olyan portba dugtam ami régebben nem működött, aztán most jó lett. PenDrive-t nem próbáltam ilyenkor mert nincs
. Még szerencse hogy sok USB port van a gépen, van miből választani (ház 2db, 3,5" kártyaolvasónál 2db, hátul az alaplapon 4db, plusz hátul a PCI kártyáknál még kettő). Érdekességképpen ha nem dugom át, és ugy bootol be a windows, természeten nem müxik az egér sem a bill, viszont a jobb alsó sarokban megjelenik egy USB ikon, szerintem azt írná hogy nem tudja felismerni az USB-re dugott eszközt. Sajna nincs egér amivel rá tudnék kattintani.

641es post, valami hasonló lehet a probléma 

Hátha jársz erre, hasonló az én problémám is, csak nálam más USB-be kell dugni az eszközt.
Nekem meg 14 és 27 fokra méri, 22 fokos szobába. Az eltérés az valós lehet mert az Abit lapomnál is ilyesmi volt a helyzet. Fogd meg a hőcső végét. Nekem tök hideg .

Érdekes egy hibajelenség. Szerencsére én egyáltalán nem tapasztaltam ilyet. Kopp...kopp...kopp
Utánakerestem és ezt találtam
Reménykedjünk, hogy javítják majd