Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) AtHoS válasza LALA_kiraly (#648) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hát ugye ezen a Giga lapon ennyi és ekkora sebességű PCI-E foglalat van:
1 PCI Express x 16 slot
1 PCI Express x 4 slot
3 PCI Express x 1 slot

Szóval a 4x slot alatt pontosan azt érti, hogy a 4x -es sebességű PCI-E foglalatba van téve a kártya. Ezáltal össze lehet hasonlítani a foglalatok korlátai okozta sebességveszteséget vagy más szemszögből nézve, a 4x -eshez viszonyítva a 16x-os foglalat által okozott sebességtöbbletet.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#652) AtHoS válasza Miti83 (#650) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nincs mit ;)

Na mennyivel gyorsabb a 9200SE-hez képest? remélem azért gyorsabb :DDD

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#653) LALA_kiraly válasza AtHoS (#651) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

És ez hogy megy bele? Az kisebb nem?

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#654) AtHoS válasza LALA_kiraly (#653) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nem vagyok szakértője a foglalatoknak, de 8x-os foglalatba is bele lehet tenni a kártyákat nem? (pedig az is rövidebb)

Ennyit találtam a PCI-E felépítéséről, működéséről

Az adatsávok száma kevesebb a 4x-esben az biztos, de hogy a tápellátás változik-e a 16x-oshoz képest, azt nem tudom és a cikk sem említi.

(#655) LALA_kiraly válasza AtHoS (#654) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Jól van elhiszem, csak egy kicsit fura hogy a fél kártya kilóg. :))

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#656) Miti83

Miti83
(kvázi-tag)

Sziasztok! Alig várom már!!! :D Jövő héten veszem meg ezt a kis drágaságot. Csak annyit kérdeznék még előtte, hogy érdemes e pasztát és valami helyes kis chipset hűtőt venni a northbridgre? Ha már ott vagyok a boltban. Mert tudtommal abban van az IGP chip. Mit gondoltok?

Nem akarom agyonhúzni, de ha FSBt feltolom 280ra+adok az IGPnek úgy 30% tunyingot, gondolom már melegszik.

"Menj és terjeszd a Rendet, én pedig terjesztem a KÁOSZT. Ki-ki végezze a maga dolgát" Privit írj vagy csörögj meg. :) köszi és szép napot

(#657) AMD Power válasza Miti83 (#656) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem kell rá semmi. Ez nem nv kazán. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#658) AtHoS válasza Miti83 (#656) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hát extém tuning mellé az NB-re ill. az órajelgenerátor chipre nem árt plussz hűtés, de alapállapotban ha nem akarod az IGP-t jelentősen húzni, ill. megelégszel a 300-330 közötti "FSB"-vel, akkor nincs szükség extra hűtésre az NB-hez.

(#659) Johnny

Johnny
(senior tag)

Easytune 5 Pro az IGP órajelét engedi nálam változtatni, viszont a graphics menüpontnál szerepel az IGP memória-órajel is. Ez viszont mindig 250-n áll, illetve elállítva visszaugrik erre az értékre.
Van ennek az értéknek valami jelentősége ?

(#660) VaniliásRönk válasza Johnny (#659) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nincs, a rendszermemória órajelét nem lehet így állítani, az int. VGA pedig azt használja.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#661) Miti83

Miti83
(kvázi-tag)

Király!!! :R :C NV chip nagyon melegszik nálam. AMD-ATI. :R :R

"Menj és terjeszd a Rendet, én pedig terjesztem a KÁOSZT. Ki-ki végezze a maga dolgát" Privit írj vagy csörögj meg. :) köszi és szép napot

(#662) Johnny válasza VaniliásRönk (#660) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Köszi, így gondoltam én is :R
Csak nem értem, miért szerepel akkor ott az a 250-s érték - bár lényegtelen.

(#663) AtHoS válasza Johnny (#662) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Mivel a Giga nem csak lapot épít, hanem Videokártyát is. Az EasyTune progi pedig egy amolyan All In One eszközzé kezdi kinőni mostanában magát

(#664) Tybee

Tybee
(kvázi-tag)

Hali!

Ma vettem 1 ilyen lapot, de akármit csinálok vele nem síkerül hangot kicsikarnom belőle:( volt már vkinek ilyen problémája? biosban nincs letiltva, driver felment gond nélkül, csak hang nincs... mi lehet a problem? nem tuningoltam még, minden alapállásban van...

(#665) Tybee válasza Tybee (#664) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

sikerült megoldanoma problémát:D

(#666) AtHoS válasza Tybee (#665) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Na akkor máris egy új tapasztalattal gazdagodtál :C

Légy üdvözölve a táborban :R

Pár infot+linket találhatsz a lapról az #1HSZ-ban

(#667) VaniliásRönk válasza Tybee (#665) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Na akkor oszd meg velünk is, mert egy ismerősnek pont ilyen gondja van. :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#668) Tybee válasza VaniliásRönk (#667) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

nah, először is feltelepítettem mindent a mellékelt CD-ről, nem volt ütközés látszólag minden rendben volt, media player is játszotta a hanganyagot csak éppen hang nem volt.
Utána leszedtem a Microsoft Universal Audio Architecture Bus driver-t, felrak, újraindít még mindig semmi. elindítottam a realtek hd audio managert, audio i/o-nál analóg beállítások/Előlapi jack aljzat érzékelésének letiltását bepipáltam, és lett hang:D utána kivettem a pipát akkor is szólt, úgyhogy pontosan nem tom megmondani mi volt a probléma...:(

viszont van 1 ismeretlen eszközöm csak azt nem tudom mi az:(
helye: PCI szabványos ISA híd
és a memóriatartománya nem elérhető :F
esetleg vki tudja mi lehet ez?

(#669) Tybee

Tybee
(kvázi-tag)

az integrált vidkarit lehet tuningolni? atitool-al próbáltam de nem sikerült:s esetleg ha vkinek sikerült plz árulja el h mivel csinálta

(#670) VaniliásRönk válasza Tybee (#668) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kösz, úgy tűnik ez valami Realtek driver bug. :P

(#671) AtHoS válasza Tybee (#668) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ezt az előlapi érzékelés letiltást/engedélyezést csak akkor egyszer kellett megcsinálni és azóta rendben működik a hangkártya vagy minden gép/újraindításkor meg kell csinálni, hogy legyen hang? (a letiltás utáni engedélyezés miatt kérdem)

viszont van 1 ismeretlen eszközöm csak azt nem tudom mi az
helye: PCI szabványos ISA híd

Magyarázat:
A Microsoft Universal Audio Architecture Bus driver mindössze arra való, hogy az Oprendszer egyáltalán lássa a HDMI-n keresztüli hangvezérlőt. Ahhoz, hogy azon hang is szóljon, meghajtóprogram is kell. Ez a meghajtó, amit előbb linkeltem, tehát az integrált vidkari HDMI felületén található hangkimenet meghajtóprogramja.

IGP tuning

(#672) Tybee válasza AtHoS (#671) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

igen, 1x csináltam csak. köszi a linkeket, az igp-t már sikerült tuningolni, a drivert pedig most töltöm :))
van még1 negatív tapasztalatom a lappal kapcsolatban: néha bekapcsolás után nem működik az usb-s egerem, ki kell húznom majd ismét visszadugnom. más géppel tökéletesen müxik az egér, volt már vkinek ilyen problémája?

(#673) Tybee válasza AtHoS (#671) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

ati hdmi driver telepítve volt már és még mindig nem tudom mi az az ismeretlen eszköz :O

(#674) AtHoS válasza Tybee (#673) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Akkor már csak 1 dologra tudok gondolni.

Az Advanced BIOS Features menüpontban a Windows XP Media Center rendszerre vonatkozó Away Mode, be van kapcsolva és emiatt van ott az ismeretlen eszköz.

Nekem USB-s egerem van, igaz egy USB hubba van csatlakoztatva, de eddig még nem tapasztaltam a jelenséget.

Az IGP-t egyébként a Gigabyte féle EasyTune5 progi legújabb verziójával is szépen lehet tuningolni (természetesen itt a memóriára vonatkozó rész nem csinál semmit)

(#675) Tybee válasza AtHoS (#674) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

Én sem tudok rájönni mi lehet az ismeretlen eszköz... Amúgy az away mode mindig ki volt kapcsolva úgyhogy nem az a problem :(
Viszont az IGP tuning összejött egyből, azzal nem volt semmi gond:) Először atitoolal csináltam majd frissítettem az ET5-öt és azzal is tudtam:) kb 520ig megy stabilan...

(#676) AtHoS válasza Tybee (#675) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nálam így néz ki az eszközkezelő fontosabb része. A SCSI részen az uccsó az Démoné. A hangoskodónál a KX az Audigy-hez van. Hátha kisül mi nincs nálad telepítve.

A Networknél van a 1394-es port ill. a hálókari csak az már nem fér a képbe, ha kinyitom.

Nálam 525-ön simán ment az IGP. Fentebb nem néztem. Lehet ha emelsz egy kis NB feszt, akkor megy az még feljebb is. Egy extrém IGP tuning Ez már nem semmi :Y

(#677) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

SPDIF In and Out Cable: S/N:12CR1-1SPINO-11R

Ez a válasz jött egy Gigabyte fogalmazótól.

"Köszönjük felkeresését, de sajnos kishazánkban nem hoznak be ilyen eszközöket rendelésre sem."

:W :O

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#678) AtHoS válasza AMD Power (#677) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Elszomorító! Ennyire keleten lennénk? :o

Házibarkács lesz ebből

(#679) AMD Power válasza AtHoS (#678) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát ez jó kérdés. Úgy néz ki igen. Pedig nekem ez kéne. :W

(#680) AtHoS válasza AMD Power (#679) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Akkor nincs mese, jöhet a házibarkács. A kézikönyvben részletezve van az alaplapi csatlakozó lábkiosztása.

(#681) Tybee

Tybee
(kvázi-tag)

Milyen prociventit ajánlotok ehhez a laphoz? valahol azt olvastam hogy az asus-ok nem mennek rá alapból, barkácsolni kell 1 kicsit...

(#682) Tybee válasza AtHoS (#676) üzenetére

Tybee
(kvázi-tag)

köszi a képet, minden stimmel:D akkor végképp nemtom mi lehet ez, de lényegtelen mert a teljesítményt nem befolyásolja.:)

(#683) AMD Power válasza AtHoS (#680) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem az sajnos nem megy.

(#684) AtHoS válasza AMD Power (#683) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Baráti körben sincs egy hobbi elektonikás? Aki forrasztópákával fekszik és UV lámpás grillcsirkesütögetéssel álmodik? :)

(#685) Borokafa válasza Tybee (#681) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nálam az AC Alpine64 is kifogástalanul teszi a dolgát, csendes és olcsó.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#686) AMD Power válasza AtHoS (#684) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Sajnos nem. :(((

(#687) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Nagy sz@arban vagyok. Sajnos az F1_1394-es prtra lett feldugva az front usb. Ami kiütött egy pen drivét. Ez lenne a kisebbik baj. A nagyobbik pedik az hogy a fölötte lévő chip megmelegedett úgy hogy az látható is. Milyen csatlakozási pont ez a 1394? A lap megy csak az a port halt le reményeim szerint. Xp -hez honnan lehet driverek szerezni?

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#688) Gyuri27 válasza csongi (#687) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

FireWire link, [link].

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#689) AtHoS válasza csongi (#687) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Mihez kell XP-s driver?

#1HSZ-ban van pár link

(#690) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Megoldódott thx :) Most én is belépek a lap tulajdonosok sorába. Most jelenleg 250*11 en alapfeszen megy a 4200+-os

(#691) AtHoS válasza csongi (#690) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Légy üdvözölve a táborban :C

Hogyan sikerült valakinek mellécsatlakoztatni a USB-t?

(#692) csongi válasza AtHoS (#691) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Mit lehet tenni azért,hogyne ilyen pokoli lassan bootoljon be az xp? Majdnem 10 csík megy el mire elindul.

(#693) Worker

Worker
(fanatikus tag)

Hogy tudom elohozni a BIOS-ban azt, h lassam a memoriak orajelet, es allitani is tudjam oket? (ertem ezalatt a proci orajeltol fuggetlen allitgatasi lehetoseget)

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#694) Gyuri27 válasza Worker (#693) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ctrl + f1 a biosban.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#695) Womb

Womb
(senior tag)

üdv az uraknak!

boldog lehetek egy ilyen lappal,6000+ proc-cal,és egy 8800-gts videókártyával?
elég ez a proci a nyolcas nvidiának?
előre is köszi a választ!

(még egy kérdés:kisebb órajelű memo elég hozzá,vagy inkább 800-asba gondolkodjak?)

(#696) Worker válasza Womb (#695) üzenetére

Worker
(fanatikus tag)

1. A lappal sztem jol jarsz, ha a leirtakat pakolod bele.

2. Ha felsokategorias procit akarsz venni, akkor konnyebb (es talan celszerubb is) az intel termekei kozul valogatni, de ha AMD-parti vagy, akkor vegyel 6000+-ost. Kiszolgalni sztem boven kiszolgalja a videokarit, de ezzel a kerdessel sztem nezz at meg 1 procis topikba is.

3. Ha mar ilyen kaliberu gepet veszel, gondolom nem azon az 500-1000 Ft-on mulik, hogy milyen memoriat veszel... Siman 800ast vegyel!

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#697) Womb válasza Worker (#696) üzenetére

Womb
(senior tag)

köszi Worker!

(#698) AMD Power válasza Womb (#697) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Elég lesz hozzá az a CPU. ;) Jó lap , jó CPU. Nem, fogod megbánni.

(#699) Womb válasza AMD Power (#698) üzenetére

Womb
(senior tag)

köszönöm,uram!

igazából a cél,legalább 3 ghz-en üzemelő proc,és egy normális videókártya,mert viszonylag hosszabb távra kellene a cájg.a core2 rendszer észszerű alternatíva,de kicsit fázom a p35-ös lapok újra boot-olos játékától,tuning után.az amd-től meg viszonylag olcsón kapok 3 gigát,olcsó minőségi alaplappal a segge alatt,és az elmondásotok szerint megfelelő alap egy 8800-as nvidiának,vagy akár egy 2900xt-pro ati-nak is.
bár lehet,hogy megvárom a k10-et,hogy miként muzsikál...

köszi mégegyszer!

(#700) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Lassan én is belépek.
Vettem egy 3200as a64-et, ami 10x200at megy. Szerintetek ezzel a lappal felmegy 10x300-ra? Amúgy ha tuningolok melegszik a lap, chipset? nforce lapok nagyon melegednek.
Ja meg, kaptam 533as ramokat. E mellett megy a tuning, vagy vegyek komolyabbat?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.