Akkor dobd ki addig a 2600XT-t a gépből. Én mindenképpen így csinálnám.
Az IGP szereti a magas HT-t, memóriasebességet ill. ATITool-lal (0.27b2 [link]) tudsz rajta húzni rendesen. Én 525-ig húztam, tovább nem próbálkoztam, de biztos ment volna többet is.
ATITool-nál arra figyelj, hogy a memót fölös bizgerálni, mert a rendszermemót használja. Meg érdekesen írja az órajelet, amit még be kell szorozni 6.984-el, így kapod meg a valós GPU órajelet.
Ahhoz, hogy működjön is a GPU húzása és ne mossa/törje össze az órajelemelés a képernyőt, a beállításoknál a lenyíló listában az X1000 overclocking résznél a ''Finer clock step granularity''-t engedélyezd. Sajnost ezt nem jegyzi meg, így minden indításakor meg kell csinálni, mielőtt állítasz az órajelen.
A 400MHz-es GPU órajelhez 400/6.984=57.27 tartozik. Ez a gyári érték. 525-höz értelemszerűen 525/6.984=75.17-et kell majd beállítani.
Magasabb HT és memória órajel (esetleg alacsonyabb memórajel+szorosabb időzítés a memóriaérzékeny játkoknál, álá Quake3) előnyösen hat a végeredményre [link]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"