Mizu a procival? Megjött?
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Mizu a procival? Megjött?
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
Most hozzák nemsokára,aztán este rendszer újrainstall és utána adok neki. 
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Most egy Codegen 400 tápom van.ezzel érdemes tuningolni?Cooler Master ExtremePower 650 W,Chieftec 550W nagy külömbség van köztük minöségben?

Ez eleg furcsa amit irtal (kb olyan hogy trabim van erdemes tuniongolni vagy vegyek egy BMW , mercit ...)
Szerintem neked eleg lehet 1 350W os FSP tap is 5-6k az ara (ez kb annyit tud mint 1 500 W os codegen.)
Amugy kerdezd a tapos topikba es jo lenne tudni mit akarsz rakotni,de ha a 400 as codegany elviszi akkor az emlitett 350W FSP boven eleg.
[Szerkesztve]
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

A 4400 procit föl akarom húzni 2800-2900 majd akarok venni 1 GeForce 8800GTS 320MB karit 550 tápra gondoltam hozzá.Cooler Master nem drága de nem tudom milyen minőség.

Ahoz nem kell 550 es tap.
Egy 350w fsp elviszi de inkabb vegyel 400w-os FSP-t.
hány fokosnak kell lenie a 4800+brisbane-nek alapon?Nekem alapon 40 és inagadozik és felugrik 48-ra.
Kevés a paszta?Mennyi a max amit elbír?
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének
Nekem kicsit soknak tűnik az a 40-48 fok alapon, persze nem mindegy mennyi a ''külső'' hőmérséklet. Everest a magokra mennyit ír ki? Valószínüleg alacsonyabbat, akkor én azoknak hinnék.
Pasztából sok sosem kell, csak szépen fedje be a procit, a max amit elbír elvileg: 72 fok.
a magokra 16 és 24 fokot ír.Viszont most húztam a procin és ugyanúgy 42 fok pedig adtam feszt is neki. 
Pedig AMD chipset, illenék jól mérnie és állítólag jóval pontosabbak mint az NV. 

Nálam 2800-on a 4400-as idle 23ºC, magok 8ºC és 9ºC (Everestből)

Na ezt jól leírtam. Szóval 2832 melletti 1231-es CnQ-nál annyi a hőfok.
jelen pillanatban 23/10/10
Hát akkor nekem valami nem jó 

A 350-s fsp azt is biztonságosan elviszi amit az 500w-os codegen. Itt a hangsúly a biztonságon van. Ja és kb annyiba kerül a codegen mintha tápot venne az ember. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
12.5x230-on 820 a memória.Elég szar.Hogy tudom a memóriár jobban húzni?szorzó le fsb fel?

Jaja, jól beszélsz.
10x250 mellett már 1000MHz. Mikor teszteltem a memó határát, ezt az egyet felírtam 
de kisípolt akkor az mi?kevés a fesz proci vagy ram? 

Hosszú sípolás kis szünetekkel? Az memó lesz.
Manuálisan állítsd a memó beállításait és figyelj a 2T-re. Nálam ez csinálta a gubancot.
Egy hosszú sípolás.Jah tényleg.
olyan simán viszi a ramom az 1000-et mintha csak alapból így menne,igaz az időzítésekkel még nem foglakoztam.És csak +0.25-öt kap. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]

Gratula 
Csak alakul az 
Köszke.
Most 12.5x230 667,mert 800-on sípolt.Majd mindjárt újra próbálom. 

Csináltam egy Bővített IGP tesztet:
Nem csak azt néztem meg mit tud alapon, kicsit felpörgetve, mekkora a HT sebesség befolyásoló hatása, de megnéztem immár, hogy a memória sebessége ill. időzítése mennyit nyom a latban.
A tesztrendszer:
Brisbane4400+, A-Data EE DDR2:
@11.5x246.3=2832.4MHz
- 944MHz 5-5-5-15-2T
- 809MHz 5-5-5-15 2T
- 809MHz 4-4-4-12 2T
@9.5x298.5=2836.1MHz
- 945MHz 5-5-5-15-2T
Az teszt pillanatában aktuális beállítások a táblázatban jelölve vannak. A HT sebesség MHz-ben értendő.
Catalyst 7.7 beállítások:
AA, AF: use application settings
MipMap level: High Quality
V-sync: OFF, unless application specified
Adaptive AA: OFF
Catalyst AI: az eredmények mellett jelezve van a használt beállítás
Az eredmények:![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/8/11/42ur.png)
A Quake3 tesztet újra megcsináltam, mert észrevettem egy érdekes dolgot.
1024x768 és 1280x1024-es felbontásban a sebességre optimalizát beállítással (grafika butítása ) nem nő, hanem visszaesik a kapott FPS szám.
Az első tesztnél is észrevettem ezt, de akkor azthittem csak felcseréltem a HQ és Opt eredményeket, így akkor javítottam a táblázatot. De kétszer már csak nem keverem össze, ráadásul most különösképpen figyeltem is erre.
800x600 és visszavett HT esetén viszont minden rendben van. Igaz a visszavett HT-nál elég minimális a sebességnövekedés 1024x768 és 1280x1024 felbontás esetén.
Ami még említésre méltó, hogy 1493.18MHz-es HT mellett az IGP húzása szinte semmit sem emel a teljesítményen Quake3-nál. A memó időzítés viszont igencsak sokat nyom a latban.

Nekem már Voodoo Banshee-nál feltűnt (úgy 7 éve
), hogy ha lebutítom a grafikát akkor max. rondább (sőt lassabb) lesz a játék, gyorsabb nem. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Hát a rondaság az nekem is szembeötlött egyből, a lassúság meg kicsit át is vágott 
Ezek a butítások még Geforce 2 MX400-hoz készültek anno (ha jól emlékszem) és emlékeim szerint gyorsult is. Bár kézzelfogható nyomát egyenlőre nem találtam sehol.
Nade 800x600-ban miért nem lassul?
Az IGP + Catalyst kombó működéséből adódóan, mivel bizonyos dolgokat a procival számoltat, az is lehetséges, hogy butításnál több számítás juthat a procira, mivel a levett effekteket az IGP számolhatta, ami kevesebb terhet rótt a prockóra. A prockó ereje is véges, ráadásul csak 1 magot kezel a gama.
A kutya inkább a HT-n keresztülkavaró adatoknál lesz elrejtve, mert alacsony HT sebességnél szinte ugyanazok az eredmények lesznek. Ez meg a memória sávszélességre utaló dolog. Legalábbis Quake3 esetén. Nem egy mai játék az biztos.

Frissítettem a BIOS-t F4A verzióra.
Amit észrevettem:
1. a 7-es szorzó most már rendben működik, így nem 10-es lesz a végeredmény
2. Az Integrated Peripherals menüben megjelent egy új menüpont SMART LAN néven, amiben ha minden igaz, akkor a hálózati kábel problémákat lehetne kiszűrni. Valami métereket méreget, ha belép oda az ember
A max. elérhető CPU Frequency teszt még kicsit várat magára az új BIOS-al, míg visszakerül a saját tápom
[Szerkesztve]
Miért 40 fokos a 4800-as brisbane-em alapon? mag 14 és 23.ennek a lapnak már jól kéne mérnie.

Most CnQ nélkül 2836MHz-en IDLE állapotban 29/17/16 Noctua NH-U12
Leírnád a pontos BIOS beállításodat?
[Szerkesztve]

Lövök neked róla pár képet akkor, mert fejből nem fog menni minden apró szirszar.
Jelen pillanatban: 9.5x298, DDR2-945MHz, HT 1493.18MHz
De ha csak a proci beállítás érdekel, akkor az jelen pillanatban:
CPU Clock Ratio, Manual - 9.5x
CPU Host Clock Control, Manual
CPU Frequency, 298
PCIE Clock, Auto
NB/SB Voltage, +0.1V
DDR2 Voltage, +0.4V
CPU Voltage Control, Normal
Memó DDR667-re visszaosztva
HT, AUTO
Mindemellett a memóbeállítás úgy van kézire téve, hogy tuning nélkül DDR800 és auto mellett mentettem a BIOS-t, majd utána beléptem a memóhoz, majd áttettem az időzítések beállításait Manual-ra, így ha visszaosztom, akkor nem kavar be az 1T - 2T dolog ill. az egyik Trfc Auto beállításon 105, míg a másik 75 (természetesen a maradék 2 üres helyé is 75). Ha a 105-öt átírom 75-re, akkor a memót nem lehet annyira húzni, mert lesípol a lap és Safe módban indul.
9.5x300-on valamiért nem akar beindulni, pedig alapfeszen a proci bírja 11.5x250-et is, sőt beindul még 11.5x257-en is de ott az Orthos már 5perc után lesípolja. Lehet kevés az NB fesz hozzá. Na majd valamikor megnézem
[Szerkesztve]

Abitnal nekem a trfc 127,5 a legjobb, persze mindegyik egyforma legyen.
Na rájöttem.Az Everest méri szarul szerintem,mert a vinyóra is 52 fokot ír,de +fogtam és még csak langyos se.
Vizsont a procira a BIOS-ban is 44-et ír. 

Alapfesz mennyi? Lehet melegedős és ezért is nem megy többet. Melyik BIOS van a lapban?
alapfesz 1.325.Bios az alap van fent.Még semmit nem raktam fel 

Akkor alapfesz egyezik az enyémmel.
Én viszont az alap BIOS-al mért hőfokokra nem emlékszem. Amint leteszteltem, hogy működik minden rendesen, frissítettem is az F2-esre. Most már F4A és ezzel is ugyanúgy alacsony a hőfok, mint az F2-essel volt.
És a BIOS-t lehet xp alatt frissíteni,mint Abitnál?
Lehet. - Használd restart után a default BIOS beállításokat! Nálam elkezdett zizegni a speaker, amíg ezt nem tettem meg.
[Szerkesztve]
“Don’t shoot, I’m Globish.”

vajon az x800gto-mmal muzsikálna ez a lap CF-ben? 
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

Abban segíts nekem légyszives, hogy a 800 az memóriáim, 13x200 esetében hány mhz-en üzemelnének... mert hát ez nekem sem tiszta teljesen. sorry.
Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

Asus M2A-VM 3800+ X2, Kingmax DDR2-1066
beállitások: 266 os FSB ( 1333 HT, cpu 2660), szinkron DDR2-1066 on a ram.
IGP 600MHz re emelve.
3dmark05: 1512 pont... 3dmark03: 2400 pont..
IGP-t hiába emelem nem gyorsul igazán, amit egyrészt a hw vertex és a memóriasávszél hiánya okoz. Minél nagyobb memóriaórajelet használjatok, meglátjátok hogy gyorsul.
[Szerkesztve]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

TomBoy1986 által gyakorlatiasított képlet a memória órajel számításához remélem nem veszi zokon, ha beidézem
''Memória osztó= (CPU szorzó * 200-as FSB) / Beállított memóriaórajel fele (800-nál 400)
Ennek a törtnek kell venni a felső egész részét (6.0000001-nek is 7, de 6.0-nak persze 6)
Ezt követően a tuningolt esetben ugyanezzel az alapállapotbeli értékkel számolsz, csak éppen úgy kapod a memória órajelét:
Memória órajel= (CPU szorzó * beállított FSB) / előbb meghatározott osztó''
A képlet alapján a 800-as beállításhoz 7-es lesz az osztó, így a memória 371.4, azaz szorozva 2-vel 742.8MHz-en menne. De azért még belejátszik kicsit, hogy az alapórajel sosem pontos (pl. 200.5MHz) így inkább az mondható, hogy a számított órajel környékén fog üzemelni a memória pár MHz eltéréssel.

Hát ha arra hajazol, hogy az IGP-vel, akkor szerintem nem. Az IGP nemigen megy CF-ben. Csak SurroundView üzemmód lenne elérhető a többkijelzős megjelenítéshez.

Aha. Köszi. még 800 sem. Tehát mindenképpen húzni kellene a picit... Thanx
Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

Még egy megoldás a 2600-nál ha 7 osztót használsz akkor a ramok (371,43) 743-on mennek. Ha 6-os ramosztót használsz akkor 866-n mennek a ramok. 

Egy probléma van itt. Mégpedig az, hogy közvetlenül nem lehet állítani a tényleges RAM osztót, hanem a processzor szorzója közvetetten befolyásolja az értékét.
De igazad van. Ha úgy módosítja a proci szorzót (csökkenti) és hozzá az FSB-t (növeli), hogy a szorzatuk 2600 körül jöjjön ki, akkor valóban elérhető a 6-os osztó. pl. 12x217 esetleg 12x216 felelhet meg az általad említett 866-nak

9x289?
cpu multiplier: ddr 533, ddr 667, ddr 800,
9----------------------7------------6--------------5
[Szerkesztve]
XP alatt,hogy rakom rá az új BIOS-t?

arra gondoltam, mert valahol írták, hogy crossfire-t támogatja a lap az integrált cucckerájával és kíváncsi lennék, hogy mire képes 
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

Végülis 
Ilyen szempontból még nem nézegettem, de hát ahogy most néztem rendben is van. Minden BIOS memó osztáshoz bizonyos szorzó tartományban fix az osztó. Mindig lehet egyszerűsíteni a képleteket 

Először is kell ez a BIOS updater: [link]
Aztán ehun van-e hozzá kis útmutató: [link]
Amúgy miért pont Win alól akarod frissíteni?
Ha van valamilyen Fat partíciód, akkor arra szépen kicsomizod ezt [link] (F4A), majd újraindítod a gépet. Post képernyőnél nyomsz egy F9-et. Ezután bekerültél a Giga BIOS frissítő menüjébe. Ebben a menüben kiválasztod, hogy frissíteni akarod a BIOS-t, majd kiválasztod azt a partíciót, ahová kicsomiztad a BIOS fájlt és azon szépen kiválasztod.
Innentől fél perc és be is rakta az új BIOS-t.