Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) antikomcsi válasza VaniliásRönk (#200) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Egyébként tök mindegy mit tud, mert nem nvidia! ;]

Remélem ez kielégítő, és értelmes magyarázat! :DDD :D

(#202) VaniliásRönk válasza antikomcsi (#201) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez a legnagyobb erényeinek egyike. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#203) antikomcsi válasza VaniliásRönk (#202) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Mondja ezt az, akinek, a lapján, és vga-ján is nvidia chip gondoskodik a szoba fűtéséről! ;]

(#204) Dyno válasza antikomcsi (#199) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Igen már találtam az IPON-ban 18800-ért asszem.De nekem ezt ajánlották, mert hogy ezzel nincs annyi probléma. :(

(#205) VaniliásRönk válasza antikomcsi (#203) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Pont ezért tisztában vagyok a chipset elég alapvető hibáival, nem is tervezem többet nVidia termék vásárlását. ;]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#206) borix

borix
(fanatikus tag)

Ma jól rábaxtam biost frissitettem windows alól minden rendben végigment,ujrainditottam a gépet nagy feketeség igy jártam.Mit lehet ilyenkor tenni?

(#207) VaniliásRönk válasza borix (#206) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Első körben CMOS Clear.

(#208) borix válasza VaniliásRönk (#207) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Köszi sikerült.Ha nem működne milyen lehetőségek lettek volna még?

(#209) VaniliásRönk válasza borix (#208) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A garanciális ügyintézés gyönyörei. ;)

(#210) borix

borix
(fanatikus tag)

Nem találtam meg hol lehet a ram idözitést állí :((( tani.

(#211) éN79 válasza borix (#208) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abit lapoknál lehet választani a wines flashelő programban, hogy ''akarsz'' újraindításkor cmos cleart vagy sem. Nálunk ha kiveszi az ember a pipát a cmos clear elöl, akkor nem kell a restartot követően matatni a gépben, de a lényeg, hogy érdemes minden bios flash után eljátszani a jumperrel. Veszteni nem vesztesz vele, tönkre meg akkor mehet a lap, ha flash közben valamiért elszáll a rendszer.

(#212) Vandit. válasza borix (#210) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

integrated chipsets/dram config

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#213) VaniliásRönk válasza borix (#210) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Főmenüben Ctrl+F1, ezután jelenik meg a M.I.T. menü (Motherboard Intelligent Tweaker), vagy ha látható volt akkor benne az eddig rejtett opciók. Ha villan egyet a kép akkor megtörtént a váltás, ált. át is rendeződnek kicsit a dolgok a főmenüben.

Szerk.: Lehet, van már jópár hónapja hogy utoljára Giga BIOS-ban turkáltam. :D

[Szerkesztve]

(#214) Vandit. válasza VaniliásRönk (#213) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

abban csak a proci szorzót +fsb-t meg feszkókat lehet állítani

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#215) borix

borix
(fanatikus tag)

Meg találtam.Köszi szépen :C

(#216) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Sziasztok már megint én :B

Láttam egy olyan gépet hogy ez a csipkészlet, X2 3800+, 2*512 667MHz.....Lehet hogy egy ilyen procit még nyugodtabban vennékn nah mindegy ezt már megvitattuk........hogy van-e x2 3800+-ból EE''a kevesett fogyasztó, az rővídítésnek a jelentését nem tudom pontosan ezért inkább nem írtam hülyeséget''és ha van hol szerezhető be és köbö emnnyibe :F :R

(#217) ftc válasza Dyno (#216) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az EE félék max fogyasztása 65W lehet ez értendő a kategoriájában a legnagyobb CPU-ra X2 4800+ vagy iylesmi....SFF max fogyasztása 35W

az j számozásn ál még nem jegyeztem meg mi mit takar....amugy ay Berisbane magosok 65W-nál állnak le tudomásom szerint szal a brisbane magosok megfelelnek egy Windsor EE félének...

(#218) Vandit. válasza ftc (#217) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''amugy ay Berisbane magosok 65W-nál állnak le tudomásom szerint''
[link]már nem

[Szerkesztve]

(#219) Dyno válasza ftc (#217) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Értem teljesítményben jobb egy X2 3800+EE mint egy sima X2 3800+ :F :R Köszke a felvilágisítást

(#220) borix

borix
(fanatikus tag)

A gépem ma többször ujraindult a hűtés remdben szerintem a ramnak adni kéne 2.3v most 1.85v megy.Ujraraktam a rendszert tegnap a 3DMark 05 lement 1.85v többször gond nem volt.

(#221) VaniliásRönk válasza borix (#220) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mennyit? :F ''Bátor'' ember vagy, 2V bőven elég, 2.2V fölé pedig eszedbe ne jusson emelni a RAM-fesz.

(#222) nesa válasza VaniliásRönk (#221) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

En a geil value ramokat miota megvannak 2,3V-on nyomatom.
Persze az szereti a feszt:)

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#223) Vandit. válasza nesa (#222) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 2.2-őn ;) :D Igaz az enyém nem Value.

[Szerkesztve]

(#224) VaniliásRönk válasza nesa (#222) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Tudom te minden agyonfeszelsz, nekem viszont így is volt garis ügyintézésem, a semmiért pedig nem hiányzik többször. ;)

(#225) nesa válasza VaniliásRönk (#224) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Miert mit feszelek agyon?

(#226) éN79 válasza Dyno (#219) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesítményben nincs köztük különbség. Az EE-sek saját nem mérvadó tapasztalatom alapján nem húzhatóak olyan mértékben.

(#227) VaniliásRönk válasza éN79 (#226) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

ftc tapasztalatai szerint sem. :) És ha ez számít, a DTR Bartonom sem volt egy tuningbajnok, bár tény hogy a max.-ot is normál a CPU-k ref. feszültsége alatt vitte.

(#228) Dyno válasza éN79 (#226) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Az tökéletes számomra semmiféle képpen sem akarok tuningolni max egyszer kiprobálni mit bír a proci meg a ram meg a vga és futatni 3dmarkot azt eldicsekedni a pontokkal barátoknak :DDD :R

(#230) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szupi lett az első hsz :C :R
Köszönjük az első hsz-t AtHoS kollégának.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#231) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

Üdv!

1 ősláma kérdés:

Ha vennék egy ilyen lapot és hozzá egy AMD X2 3800+ EE SFF (35W)
és beletennék mondjuk (2X) Kingstone DDR2 1066 MHz 1 GB modult, menne ez a ram eredeti órajelén? Ha esetleg 1,8 Ghz-re vinném le akkor a passzív cooler megvalósítható lenne, valód ram-órajel mellett ?:)

(#232) nesa válasza GIJoe (#231) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha a szorzot leveszed ugy hogy tuningba 1066 korul menyenek a memok akkor igen de alapbol ugyhiszem nem kezel 800 folott.
Egy 35W os procit szerintem egy zalman 9500-9700 siman elvisz paszivan.

(#233) AtHoS válasza GIJoe (#231) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A valódi RAM órajel nem az ami a memóra van ráírva, hanem az amin éppen üzemel!

A memóriára azért 1066MHz van ráírva, mert képes működni ezen az órajelen.
Jelen pillanatban egyetlen chipset sincs, amivel alapból ennyin lehetne hajtani a memóriát, tehát fölösleges ilyet keresned.

Ahhoz, hogy 1066MHz körüli sebességen hajtsd a memót, módosítani kell a processzor működési paramétereit: szorzó, alapórajel.

Egy példa: 10x250 beállítással a proci 2500MHz-en fog üzemelni. Ha emellett DDR2-800 -as beállítás van érvényben a memóriára, akkor a memó 1000MHz-en fog járni. 10x257-nél proci 2570MHz memó 1028MHz.....

Természetesen van olyan beállítás is, mikor a memó 1066MHz körül üzemel.

Megfelelően módosított beállítással természetesen ebben a lapban tud üzemelni a memória 1066MHz-en.

Ha érdekel kicsit a memória működése és az A64 tuning, akkor [link] [link]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#234) AtHoS

AtHoS
(PH! addikt)

Kicsit nekiugrottam tesztelni az IGP-t.
Megnéztem mit is tud alapon, illetve azt is, hogy egy kis IGP OC milyen befolyással van a teljesítményre.
A HT sebességének az IGP teljesítményére való befolyását is megnéztem.

A tesztrendszer:
Brisbane4400+@11.5x246.3=2832.4MHz
A-Data EE DDR2 944MHz 5-5-5-15-2T

Catalyst 7.7 beállítások:
AA, AF: use application settings
MipMap level: High Quality
V-sync: OFF, unless application specified
Adaptive AA: OFF
Catalyst AI: az eredmények mellett jelezve van a használt beállítás

Mivel nem vagyok nagy játékos, így 3Dmark05, 3Dmark06 tesztprogikat kaptam elő ill. véletlenül ráakadtam egy Quake3-ra is. Quake3-ban 2 demot futtattam, aminek az eredményei átlag FPS értékek. Q3-ban HighQuality és Optimalizált grafikai beállítások mellett is megnéztem a teljesíményt.

Az eredmények táblázatos formában:
[kép]

Mint látható, a GPU órajele eléggé jól húzható. Az egyetlen szépséghiba, hogy nem hoz akkora gyorsulást :(

A HT sebessége jelentősen befolyásolta a grafikai teljesítményt, tehát IGP használata mellett van jelentősége, hogy mekkora sebességen üzemel.

[Szerkesztve]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#235) AtHoS

AtHoS
(PH! addikt)

Kijött 2 új BIOS is: [link]

F3 és F4A: mindkettő Improve HT bus overclocking

Ez épp jól fog jönni nekem :DDD

(#236) nesa válasza AtHoS (#235) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ez a HT bus overclocking pontossan mit takar??

(#237) AtHoS válasza nesa (#236) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Első blikkre a HT túlhajtását vettem le belőle, amit megalapozni látszik ez a teszt [link] is, bár itt S2H lapot nyúztak és nem is írták a használt BIOS-t.

A tesztben 1500MHz-es HT sebességet sikerült eszközölni 9x300-as proci beállítással.
Majd ha visszakerül a tápom (most haverét tesztelem, lekapcsolgat a gépem vele, tehát szar a táp) akkor feltolom az újabb BIOS-t és megnézem, hogy a korábbi 345MHz-es alapórajel hogyan változott.

(#238) nesa válasza AtHoS (#237) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Tapasztalatom az hogy a HT tok mind1 hogy 600-800-1000-1100 en kb ezeket neztem de nemigen vettem eszre kulonbseget.
Mi ertelme??

(#239) AtHoS válasza nesa (#238) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Esetleg #234-es hsz

(#240) nesa válasza AtHoS (#239) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

szarakszik itt velem 2x kuldi el:)

[Szerkesztve]

(#241) nesa válasza AtHoS (#239) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De akkor ez csak az igp hasznaloknak jo.

(#242) AtHoS válasza nesa (#241) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Jelen pillanatban igen. De mondom, a félreértelmezés elkerülése végett az alapórajel tuningot újra kitesztelem. Ebből kiderül majd mi a pálya.

(#243) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A chipset max hány fokos lehet?Most 57 fok orthos alatt,remélem belefér. :F

(#244) AtHoS válasza Vandit. (#243) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nálam is 57ºC-ot mutatott az Everest mikor 3GHz fölé túrtam a procit.

ha visszakerül a tápom akkor merem majd komolyabban terhelni a gépet. ezzel a tápnak látszó dologgal meg inkább nem kekeckedem, mert még a végén én húzom a rövidebbet

(#245) borix

borix
(fanatikus tag)

A 4400 procinak jó esetben hol a vége ha húzod?

(#246) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ugye az ASUS lapokon is Phoenix AWARD Bios van? (M2R-FVM) Itt is működik a CTRL+F1 megoldás a tuninghoz?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Core2

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#247) Vandit. válasza borix (#245) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a Brisbane 3080-ig ment. ;) 2900-en stabil volt kis fesszel.

(#248) borix

borix
(fanatikus tag)

Az nem rossz.Itteni teszt szerint A 6000 3150-re lehet húzni 3000-röl.

(#249) AtHoS válasza core2 (#246) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A CTRL+F1 megoldás úgy tudom a Gigabyte kiváltsága, de inkább úgy is fogalmazhatnék, hogy Asus lapon még nem láttam egyen se.

Az Asus lapoknál eléggé eldugják a tuningos opciókat. Pl. a memóbeállításos rész a CPU Configuration allat található meg. Illetve szokott lenni egy JunperFree nevű menüpont, ahol a procfesz, memófesz, CPU freki, stb... állítható.

Ilyeneket keress

(#250) AtHoS válasza borix (#245) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Jó esetben ott ahol Vandit írta. Nekem jelen pillanatban 2832 MHz-en kavarog a 4400+ alapfeszen. 3095MHz-et is ki tudtam hozni belőle, de az még eléggé a lapom képességeinek kismerési fázisának az elején volt. Most míg vissza nem kerül a tápom, meg nem próbálkozom

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.