Egyébként tök mindegy mit tud, mert nem nvidia! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Remélem ez kielégítő, és értelmes magyarázat!

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
(#201) antikomcsi válasza VaniliásRönk (#200) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)
(#202) VaniliásRönk válasza antikomcsi (#201) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ez a legnagyobb erényeinek egyike. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
(#203) antikomcsi válasza VaniliásRönk (#202) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)
Mondja ezt az, akinek, a lapján, és vga-ján is nvidia chip gondoskodik a szoba fűtéséről! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Dyno
(PH! kedvence)
Igen már találtam az IPON-ban 18800-ért asszem.De nekem ezt ajánlották, mert hogy ezzel nincs annyi probléma. 
(#205) VaniliásRönk válasza antikomcsi (#203) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Pont ezért tisztában vagyok a chipset elég alapvető hibáival, nem is tervezem többet nVidia termék vásárlását. ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

borix
(fanatikus tag)
Ma jól rábaxtam biost frissitettem windows alól minden rendben végigment,ujrainditottam a gépet nagy feketeség igy jártam.Mit lehet ilyenkor tenni?

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Első körben CMOS Clear.

borix
(fanatikus tag)
Köszi sikerült.Ha nem működne milyen lehetőségek lettek volna még?

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A garanciális ügyintézés gyönyörei. 

borix
(fanatikus tag)
Nem találtam meg hol lehet a ram idözitést állí
tani.
Abit lapoknál lehet választani a wines flashelő programban, hogy ''akarsz'' újraindításkor cmos cleart vagy sem. Nálunk ha kiveszi az ember a pipát a cmos clear elöl, akkor nem kell a restartot követően matatni a gépben, de a lényeg, hogy érdemes minden bios flash után eljátszani a jumperrel. Veszteni nem vesztesz vele, tönkre meg akkor mehet a lap, ha flash közben valamiért elszáll a rendszer.
integrated chipsets/dram config
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Főmenüben Ctrl+F1, ezután jelenik meg a M.I.T. menü (Motherboard Intelligent Tweaker), vagy ha látható volt akkor benne az eddig rejtett opciók. Ha villan egyet a kép akkor megtörtént a váltás, ált. át is rendeződnek kicsit a dolgok a főmenüben.
Szerk.: Lehet, van már jópár hónapja hogy utoljára Giga BIOS-ban turkáltam. 
[Szerkesztve]
abban csak a proci szorzót +fsb-t meg feszkókat lehet állítani
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Dyno
(PH! kedvence)
Sziasztok már megint én 
Láttam egy olyan gépet hogy ez a csipkészlet, X2 3800+, 2*512 667MHz.....Lehet hogy egy ilyen procit még nyugodtabban vennékn nah mindegy ezt már megvitattuk........hogy van-e x2 3800+-ból EE''a kevesett fogyasztó, az rővídítésnek a jelentését nem tudom pontosan ezért inkább nem írtam hülyeséget''és ha van hol szerezhető be és köbö emnnyibe

az EE félék max fogyasztása 65W lehet ez értendő a kategoriájában a legnagyobb CPU-ra X2 4800+ vagy iylesmi....SFF max fogyasztása 35W
az j számozásn ál még nem jegyeztem meg mi mit takar....amugy ay Berisbane magosok 65W-nál állnak le tudomásom szerint szal a brisbane magosok megfelelnek egy Windsor EE félének...
''amugy ay Berisbane magosok 65W-nál állnak le tudomásom szerint''
[link]már nem
[Szerkesztve]

Dyno
(PH! kedvence)
Értem teljesítményben jobb egy X2 3800+EE mint egy sima X2 3800+
Köszke a felvilágisítást

borix
(fanatikus tag)
A gépem ma többször ujraindult a hűtés remdben szerintem a ramnak adni kéne 2.3v most 1.85v megy.Ujraraktam a rendszert tegnap a 3DMark 05 lement 1.85v többször gond nem volt.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Mennyit?
''Bátor'' ember vagy, 2V bőven elég, 2.2V fölé pedig eszedbe ne jusson emelni a RAM-fesz.

nesa
(PH! kedvence)
En a geil value ramokat miota megvannak 2,3V-on nyomatom.
Persze az szereti a feszt
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.
Én 2.2-őn
Igaz az enyém nem Value.
[Szerkesztve]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Tudom te minden agyonfeszelsz, nekem viszont így is volt garis ügyintézésem, a semmiért pedig nem hiányzik többször. 

nesa
(PH! kedvence)
Miert mit feszelek agyon?
Teljesítményben nincs köztük különbség. Az EE-sek saját nem mérvadó tapasztalatom alapján nem húzhatóak olyan mértékben.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
ftc tapasztalatai szerint sem.
És ha ez számít, a DTR Bartonom sem volt egy tuningbajnok, bár tény hogy a max.-ot is normál a CPU-k ref. feszültsége alatt vitte.

Dyno
(PH! kedvence)
Az tökéletes számomra semmiféle képpen sem akarok tuningolni max egyszer kiprobálni mit bír a proci meg a ram meg a vga és futatni 3dmarkot azt eldicsekedni a pontokkal barátoknak

Szupi lett az első hsz

Köszönjük az első hsz-t AtHoS kollégának.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

GIJoe
(fanatikus tag)
Üdv!
1 ősláma kérdés:
Ha vennék egy ilyen lapot és hozzá egy AMD X2 3800+ EE SFF (35W)
és beletennék mondjuk (2X) Kingstone DDR2 1066 MHz 1 GB modult, menne ez a ram eredeti órajelén? Ha esetleg 1,8 Ghz-re vinném le akkor a passzív cooler megvalósítható lenne, valód ram-órajel mellett ?

nesa
(PH! kedvence)
Ha a szorzot leveszed ugy hogy tuningba 1066 korul menyenek a memok akkor igen de alapbol ugyhiszem nem kezel 800 folott.
Egy 35W os procit szerintem egy zalman 9500-9700 siman elvisz paszivan.

AtHoS
(PH! addikt)
A valódi RAM órajel nem az ami a memóra van ráírva, hanem az amin éppen üzemel!
A memóriára azért 1066MHz van ráírva, mert képes működni ezen az órajelen.
Jelen pillanatban egyetlen chipset sincs, amivel alapból ennyin lehetne hajtani a memóriát, tehát fölösleges ilyet keresned.
Ahhoz, hogy 1066MHz körüli sebességen hajtsd a memót, módosítani kell a processzor működési paramétereit: szorzó, alapórajel.
Egy példa: 10x250 beállítással a proci 2500MHz-en fog üzemelni. Ha emellett DDR2-800 -as beállítás van érvényben a memóriára, akkor a memó 1000MHz-en fog járni. 10x257-nél proci 2570MHz memó 1028MHz.....
Természetesen van olyan beállítás is, mikor a memó 1066MHz körül üzemel.
Megfelelően módosított beállítással természetesen ebben a lapban tud üzemelni a memória 1066MHz-en.
Ha érdekel kicsit a memória működése és az A64 tuning, akkor [link] [link]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

AtHoS
(PH! addikt)
Kicsit nekiugrottam tesztelni az IGP-t.
Megnéztem mit is tud alapon, illetve azt is, hogy egy kis IGP OC milyen befolyással van a teljesítményre.
A HT sebességének az IGP teljesítményére való befolyását is megnéztem.
A tesztrendszer:
Brisbane4400+@11.5x246.3=2832.4MHz
A-Data EE DDR2 944MHz 5-5-5-15-2T
Catalyst 7.7 beállítások:
AA, AF: use application settings
MipMap level: High Quality
V-sync: OFF, unless application specified
Adaptive AA: OFF
Catalyst AI: az eredmények mellett jelezve van a használt beállítás
Mivel nem vagyok nagy játékos, így 3Dmark05, 3Dmark06 tesztprogikat kaptam elő ill. véletlenül ráakadtam egy Quake3-ra is. Quake3-ban 2 demot futtattam, aminek az eredményei átlag FPS értékek. Q3-ban HighQuality és Optimalizált grafikai beállítások mellett is megnéztem a teljesíményt.
Az eredmények táblázatos formában:![[kép] [kép]](http://kepfeltolto.hu/2007/8/7/3wsn.png)
Mint látható, a GPU órajele eléggé jól húzható. Az egyetlen szépséghiba, hogy nem hoz akkora gyorsulást 
A HT sebessége jelentősen befolyásolta a grafikai teljesítményt, tehát IGP használata mellett van jelentősége, hogy mekkora sebességen üzemel.
[Szerkesztve]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

AtHoS
(PH! addikt)
Kijött 2 új BIOS is: [link]
F3 és F4A: mindkettő Improve HT bus overclocking
Ez épp jól fog jönni nekem 

nesa
(PH! kedvence)
Ez a HT bus overclocking pontossan mit takar??

AtHoS
(PH! addikt)
Első blikkre a HT túlhajtását vettem le belőle, amit megalapozni látszik ez a teszt [link] is, bár itt S2H lapot nyúztak és nem is írták a használt BIOS-t.
A tesztben 1500MHz-es HT sebességet sikerült eszközölni 9x300-as proci beállítással.
Majd ha visszakerül a tápom (most haverét tesztelem, lekapcsolgat a gépem vele, tehát szar a táp) akkor feltolom az újabb BIOS-t és megnézem, hogy a korábbi 345MHz-es alapórajel hogyan változott.

nesa
(PH! kedvence)
Tapasztalatom az hogy a HT tok mind1 hogy 600-800-1000-1100 en kb ezeket neztem de nemigen vettem eszre kulonbseget.
Mi ertelme??

AtHoS
(PH! addikt)
Esetleg #234-es hsz

nesa
(PH! kedvence)
szarakszik itt velem 2x kuldi el
[Szerkesztve]

nesa
(PH! kedvence)
De akkor ez csak az igp hasznaloknak jo.

AtHoS
(PH! addikt)
Jelen pillanatban igen. De mondom, a félreértelmezés elkerülése végett az alapórajel tuningot újra kitesztelem. Ebből kiderül majd mi a pálya.
A chipset max hány fokos lehet?Most 57 fok orthos alatt,remélem belefér. 

AtHoS
(PH! addikt)
Nálam is 57ºC-ot mutatott az Everest mikor 3GHz fölé túrtam a procit.
ha visszakerül a tápom akkor merem majd komolyabban terhelni a gépet. ezzel a tápnak látszó dologgal meg inkább nem kekeckedem, mert még a végén én húzom a rövidebbet

borix
(fanatikus tag)
A 4400 procinak jó esetben hol a vége ha húzod?
Sziasztok!
Ugye az ASUS lapokon is Phoenix AWARD Bios van? (M2R-FVM) Itt is működik a CTRL+F1 megoldás a tuninghoz?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Core2
Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z
Nekem a Brisbane 3080-ig ment.
2900-en stabil volt kis fesszel.

borix
(fanatikus tag)
Az nem rossz.Itteni teszt szerint A 6000 3150-re lehet húzni 3000-röl.

AtHoS
(PH! addikt)
A CTRL+F1 megoldás úgy tudom a Gigabyte kiváltsága, de inkább úgy is fogalmazhatnék, hogy Asus lapon még nem láttam egyen se.
Az Asus lapoknál eléggé eldugják a tuningos opciókat. Pl. a memóbeállításos rész a CPU Configuration allat található meg. Illetve szokott lenni egy JunperFree nevű menüpont, ahol a procfesz, memófesz, CPU freki, stb... állítható.
Ilyeneket keress

AtHoS
(PH! addikt)
Jó esetben ott ahol Vandit írta. Nekem jelen pillanatban 2832 MHz-en kavarog a 4400+ alapfeszen. 3095MHz-et is ki tudtam hozni belőle, de az még eléggé a lapom képességeinek kismerési fázisának az elején volt. Most míg vissza nem kerül a tápom, meg nem próbálkozom