Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) Dyno válasza Vandit. (#100) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Galaxy 7300GT zalmis figy láttam itt olyat hogy Tisztelt Fórumozónak 500as Coolinkje volt E6400 8800GTX 2x250GB seagate :R 350-es FSP-re lenem cserélném :R

(#102) Vandit. válasza Dyno (#101) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért egy FSP-t ne hasonlíts egy Coolinkhez :( :(( Menj a tápos topikba és kérdezd meg melyiket ajánlják. ;) Van egy tippem,hogy nem a Coolinket fogják.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#103) Dyno válasza Vandit. (#102) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Jó tisztában vagyok vele de egy 350es FSP-re nem áldozok majd késöbb veszek egy Enermaxot már eléggé körbe kérdeztem és elégnek kell lennie a tápomnak nem is hiába akarok Brisbane magosat :R :R

(#104) Vandit. válasza Dyno (#103) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

.

[Szerkesztve]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#105) Dyno válasza Vandit. (#104) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hány ventilátor csati van a lapon? ja és az nForce 550-es lapokon láttam a PCIE16X közelében egy 4pines csatit az miért van rajtuk :F :R köszi

(#106) Vandit. válasza Dyno (#105) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kis feladat :D
[link]

(#107) Dyno válasza Vandit. (#106) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

2 van csak rajta :F jah és a másik kérdésemre is tudnál válaszolni? :B köszi amúgy a rengeteg segítséget miútán döntöttem és meg is vettema cuccot igérem nem zargatom a topicot :(

(#108) Gyuri27 válasza Dyno (#107) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

csak nyugodtan zargasd ;)
[link], [link] ne hazárdirozz. 6k nem sok és nyugodtan alszol.
A két csati kevésnek tünhet, de szerintem elég. Kötsz egyet a molexra és három ventivel elvagy.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#109) Vandit. válasza Dyno (#107) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért van ez a topik,hogy kérdezz. ;)

(#110) AtHoS válasza Vandit. (#109) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Erről egy rendőrvicc jut az eszembe :DDD

Lényege:
Mikor a rendőr család kirándul az állatkertben és a gyerek folyamatosan kérdésekkel árasztja el az apját, az apja állandóan azt a választ adja, hogy ''Nem tudom kisfiam.''.
Egyszer a mama megunja és rászól a fiára, hogy ''Hagyd kisfiam apádat, mert fáradt''.
Mire a rendőr rászúrja egyből: ''Had kérdezzen, abból tanul a gyerek''

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#111) nesa válasza Dyno (#103) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nekem is 350w FSP van szerintem boven eleg ,nekem meg a nagy melegbe se jott meg a hangja ,nem melegedett, es kb 5,5K egy uj ilyen 2-3 ev garival.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#112) Dyno válasza Gyuri27 (#108) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Most is tök nyugodtan alszom pedig prescot magos 120W-ot zabáló Celeronom van ;) jah és amúgy minden marad a gépbe csak még nem tudom melyik alaplap meg valamelyik Brisbane magos procko :R

(#113) borix válasza Vandit. (#109) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Holnap megyek ezért a lapért lesz mellette x2 4400 proci és 1giga geil ultra ram.Szerinted ezzel a konfiggal a procibol mennyit lehet ki sajtolni? :Y

(#114) Vandit. válasza borix (#113) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nincs szerencséd akkor 2800-at,ha szerencséd van akkor akár 3000-et is.Persze a tuningra sosincs garancia. ;) Az 1 giga ugyi az 2x512?

(#115) borix válasza Vandit. (#114) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Igen.legalább duálban el ketyeg.Ezt a hűtőt választottam mellé Cooler Master Hyper TX.

(#116) borix válasza Vandit. (#114) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Hogy ne menjünk messzire.http://prohardver.hu/cikkek/2007-06-25/vga_parvalaszto/oldal_8.html
Agyon nincs értelme húzni.

(#117) Vandit. válasza borix (#116) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A linkelést még gyakorolni kell. ;) A hűtő korrekt.

(#118) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Üdvözlet mindenkinek újra én :DDD kérdésem az lenne hogy 2x512 GeIL 667MHz(párban vannak kit-es) ram ennél az alaplapnál is instabillitást jelent :F végig olvasva az MSI K9N ultra topicot elretentem és megőszűltem ramra nincs pénzem szóval ezekel tudom csak beérni :( jah és azt írták hogy igazán ez az am2-es procik integrált mem.vezérlője miatt lehet :F használja ezt a lapot valaki 667MHz-s rammal :F :R köszi mindenkinek :R

(#119) AtHoS válasza Dyno (#118) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Abban a Topicban kimondottan a 667-es Geil problémákról írnak?

Itt van egy memória kompatibiltási lista a laphoz: [link]

Igaz 512-es nincs benne GEIL-ből, de 1GB-os van, tehát azzal kompatibilis a lap.
Az én 1GB-os A-data memóm sincs benne, mégis megy vele rendesen

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#120) Dyno válasza AtHoS (#119) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

nem hanem eleve azt irják hogy az am2es procik nem kamálják a 667MHz-es memókat....most akkor ez erre a lapra is igaz :R

(#121) AtHoS válasza Dyno (#120) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nekem nincs 667-es memóm, így tényekkel nem tudok szolgálni, de ha megnézed az előző hozzászólásomban linkelt dokumentumot, akkor láthatod, hogy működik 667-es memó a lapban.

Én az A-data ramokat vissza tudtam osztani 667-re és ment rendesen úgy is a gép.

Amúgy ramoknál többször előfordul és hangoztatják is, hogy némely memót a gyári fesz fölött kell üzemeltetni, hogy rendesen működjenek. Az hogy ez általános dolog-e vagy csak bizonyos lapkakészleteknél van így azt nem tudom.

Anno az nForce2 érzékeny volt néhány memóriatípusra. Azóta az újabb generációs nForce lapkák kinőtték-e ezt a gyerekbetegséget nem tudom, de nemhinném, hogy pont GEIL memóval lenne probléma.

(#122) VaniliásRönk válasza Dyno (#120) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez hülyeség, hol hallottad? Akár DDR2-400-zal is mennek.

Amit AtHoS írt az viszont elég általános, ha nem tuningolsz akkor is min. 1.9V-ot kell adni a DDR2-eseknek, ha az időzítéseket lejjebb akarod venni, akkor 1.95-2V, ha tuningolni is akarsz akkor 2-2.2V. Többet nem érdemes adni mert max. melegedés lesz a jutalmad, idővel pedig simán megsülhetnek.

Szerk.: Azzal az MSI alaplappal gondolom azért voltak gondok, mert nem lehet vele elég feszt adni a moduloknak, MSI-t ne vegyél semmiképpen. (ASUS sem ajánlott :D)

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#123) Vandit. válasza Dyno (#120) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vaniliásrönk:''Azzal az MSI alaplappal gondolom azért voltak gondok, mert nem lehet vele elég feszt adni a moduloknak, MSI-t ne vegyél semmiképpen. (ASUS sem ajánlott :D ''
Mostmár végre elhiszed,hogy a MiSI lapokat kerülni kell? ;)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#124) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

AtHos,VaniliásRönk és Vandit:Köszönöm szépen a segytséget akkor vagy ez a lap lezs vagy az ABIT KN9ULTRA :R

(#125) Vandit. válasza Dyno (#124) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

KN9 Ultra helyett legyen inkább KN9S ;) Ultrát már nem vennék. :(

(#126) VaniliásRönk válasza Dyno (#124) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

:F Miért? Hiányzik neked hogy az nForce driverből szemezgetni kell mit teszel fel és mit nem, hogy legközelebb is bebootoljon a Windows?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#127) nesa válasza Dyno (#124) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nekem ABIT kn9-s van jo lap nagyon de szerintem ez a giga meg jobb ,else hiszed milyen hitvany szarok a nvidia driverek ... szerintem kibaszasbol kekhalalra irjak oket nem winfosra.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#128) borix válasza Vandit. (#123) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Melyik drivers tartozik a procihoz?Másik lapnál volt athlon 64 driver.

(#129) Vandit. válasza AtHoS (#121) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked mennyin megy a HT-d?
Nekem most 1200 és meg sem érzi. ;]

(#130) Vandit. válasza borix (#128) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan mire gondolsz? :F

kicsit húztam még a procin elég jól megy ezzel a lappal. :)

[Szerkesztve]

(#131) borix

borix
(fanatikus tag)

A 754 lapnál volt a procihoz is drivers gondolom hogy rendesen kezelje a lap.Már nincs szükség rá?Melyik driverst fontos föl tenni a laphoz?A hangkari és az integrált video nem kell mást használok.

(#132) Vandit. válasza borix (#131) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én nem tudom mit raktam fel és mit nem,de az tuti,hogy rendes kezeli. ;) Akkor értelemszerűen azokat nem rakod fel.

(#133) VaniliásRönk válasza borix (#131) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha XP-t használsz, akkor a Cool'n'Quiet driver kell és a Dual-Core Optimizer is jól jöhet. [link]
A chipsetdriver meg valószínűleg úgyis csak azt kínálja fel, ami engedélyezve van. [link]
Csak driver, az s a végén a többesszám.

(#134) AtHoS válasza Vandit. (#129) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

5x246,3=1231,5MHz-en teker a HT és szintén jól viseli magát. Jópár napja így használom, tehát a rekkenő hőséget is bírja.

(#135) AtHoS válasza VaniliásRönk (#126) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hát ja. Ezt Asus A8N-E lappal megtapasztaltam én is, mikor APIC nélkül telepítettem az XP-t, majd rátolva az nv IDE drivert, újraindításkor kékhalállal el is távozott az XP az örök vadászmezőkre.

(#136) borix válasza VaniliásRönk (#133) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Dual-Core Optimizer miért jó ha fönt van?

(#137) Vandit. válasza AtHoS (#134) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem árt neki ha tartósan 1000 fölött van?

(#138) AtHoS válasza borix (#136) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A processzormagokban külön-külön van 1 számláló. Alap állapotban ezek eltérő értéket mutatnak. Ha egy program az időzítéshez nem mindig ugyanabból a magból olvassa ki a számlálót, akkor picit megbolondul. Az optimizer mindössze annyit tesz, hogy összehangolja a magok számlálóit, így ezután tökmindegy melyik magból lesz kiolvasva az érték.

Az optimizer nem fut állandóan a háttérben, mivel rendszerinduláskor betöltődve elintézi a dolgát, majd ki is lép gyorsba.

[Szerkesztve]

(#139) AtHoS válasza Vandit. (#137) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hát azthiszem ha árt neki, akkor előbb-utóbb észre fogjuk venni, de remélem ez nem így lesz ;]

(#140) Vandit. válasza AtHoS (#139) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem bántam meg,hogy ezt a lapot vettem a KN9S helyett.

(#141) borix válasza Vandit. (#140) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Cooler Master Hyper TX végzi a dolgát alapon a proci 32c.Egy láma kérdés a bordák egyyik oldalán van müanyag légterelö.Annak a ramok felé kell néznie?Mert föllehet tenni ellentétesen is.

(#142) VaniliásRönk válasza borix (#141) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Annak a VRM modul (a CPU feszültségszabályozója) kell néznie, sok kondi meg tranzisztor egy kupacon a socket és a hátsó I/O panel között. (PS2, USB, LAN stb.)

AtHoS: Nagyon úgy tűnik. :DDD

[Szerkesztve]

(#143) AtHoS válasza VaniliásRönk (#142) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hát akkor itt fordítva rakták fel: [link]
[kép]

(#144) borix válasza VaniliásRönk (#142) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Hát nem arra néz. :W Nagy gond?

(#145) VaniliásRönk válasza borix (#144) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem tragédia, csak így sem a CPU sem az alaplap hűtése nem optimális.

(#146) borix válasza VaniliásRönk (#145) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Hát a képen a ramra néz.

(#147) VaniliásRönk válasza borix (#146) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Bazz, nem mondod? Minek kérdezel ha úgyis jobban tudod hogy kell csinálni? :F

(#148) borix válasza VaniliásRönk (#147) üzenetére

borix
(fanatikus tag)

Bocs :R

(#149) AtHoS válasza borix (#146) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Előbb azthittem lehet szívóként is szerelni a ventit, de ezirányú infot nem találtam sehol, így 99%, hogy nem lehet. A képen valószínűleg a memó hűtése miatt tették így fel. Ez szép és jó, de maximum a tesztelés erejéig használnám ilyen formában, hosszútávon az ideális elhelyezést alkalmaznám. Úgy, ahogy VaniliásRönk írta. Minden egyéb csak bűvészkedés.

(#150) éN79 válasza AtHoS (#149) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet szívóként is felhelyezni, kinek hogy tetszik (de akkor a hátsó venti is befelé fújjon, jó esetben), mindenesetre az ideálisabb a ''normális'' irányba felrakni, kivéve, amikor a drágalátos gyártó elforgatja a keretet, ahogy az az asus-oknál nem ritka, így meg szinte csak a fentről-lefelé irányba lehet felfogatni, na az az igazán nem ideális, lévén a VGA felé tolja a meleg levegőt!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.