Galaxy 7300GT zalmis figy láttam itt olyat hogy Tisztelt Fórumozónak 500as Coolinkje volt E6400 8800GTX 2x250GB seagate
350-es FSP-re lenem cserélném 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Dyno
(PH! kedvence)
Azért egy FSP-t ne hasonlíts egy Coolinkhez
Menj a tápos topikba és kérdezd meg melyiket ajánlják.
Van egy tippem,hogy nem a Coolinket fogják.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Dyno
(PH! kedvence)
Jó tisztában vagyok vele de egy 350es FSP-re nem áldozok majd késöbb veszek egy Enermaxot már eléggé körbe kérdeztem és elégnek kell lennie a tápomnak nem is hiába akarok Brisbane magosat

.
[Szerkesztve]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Dyno
(PH! kedvence)
Hány ventilátor csati van a lapon? ja és az nForce 550-es lapokon láttam a PCIE16X közelében egy 4pines csatit az miért van rajtuk
köszi
Kis feladat 
[link]

Dyno
(PH! kedvence)
2 van csak rajta
jah és a másik kérdésemre is tudnál válaszolni?
köszi amúgy a rengeteg segítséget miútán döntöttem és meg is vettema cuccot igérem nem zargatom a topicot 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Azért van ez a topik,hogy kérdezz. 

AtHoS
(PH! addikt)
Erről egy rendőrvicc jut az eszembe 
Lényege:
Mikor a rendőr család kirándul az állatkertben és a gyerek folyamatosan kérdésekkel árasztja el az apját, az apja állandóan azt a választ adja, hogy ''Nem tudom kisfiam.''.
Egyszer a mama megunja és rászól a fiára, hogy ''Hagyd kisfiam apádat, mert fáradt''.
Mire a rendőr rászúrja egyből: ''Had kérdezzen, abból tanul a gyerek''
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

nesa
(PH! kedvence)
Nekem is 350w FSP van szerintem boven eleg ,nekem meg a nagy melegbe se jott meg a hangja ,nem melegedett, es kb 5,5K egy uj ilyen 2-3 ev garival.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Dyno
(PH! kedvence)
Most is tök nyugodtan alszom pedig prescot magos 120W-ot zabáló Celeronom van
jah és amúgy minden marad a gépbe csak még nem tudom melyik alaplap meg valamelyik Brisbane magos procko 

borix
(fanatikus tag)
Holnap megyek ezért a lapért lesz mellette x2 4400 proci és 1giga geil ultra ram.Szerinted ezzel a konfiggal a procibol mennyit lehet ki sajtolni? :Y
Ha nincs szerencséd akkor 2800-at,ha szerencséd van akkor akár 3000-et is.Persze a tuningra sosincs garancia.
Az 1 giga ugyi az 2x512?

borix
(fanatikus tag)
Igen.legalább duálban el ketyeg.Ezt a hűtőt választottam mellé Cooler Master Hyper TX.

borix
(fanatikus tag)
Hogy ne menjünk messzire.http://prohardver.hu/cikkek/2007-06-25/vga_parvalaszto/oldal_8.html
Agyon nincs értelme húzni.
A linkelést még gyakorolni kell.
A hűtő korrekt.

Dyno
(PH! kedvence)
Üdvözlet mindenkinek újra én
kérdésem az lenne hogy 2x512 GeIL 667MHz(párban vannak kit-es) ram ennél az alaplapnál is instabillitást jelent
végig olvasva az MSI K9N ultra topicot elretentem és megőszűltem ramra nincs pénzem szóval ezekel tudom csak beérni
jah és azt írták hogy igazán ez az am2-es procik integrált mem.vezérlője miatt lehet
használja ezt a lapot valaki 667MHz-s rammal
köszi mindenkinek 

AtHoS
(PH! addikt)
Abban a Topicban kimondottan a 667-es Geil problémákról írnak?
Itt van egy memória kompatibiltási lista a laphoz: [link]
Igaz 512-es nincs benne GEIL-ből, de 1GB-os van, tehát azzal kompatibilis a lap.
Az én 1GB-os A-data memóm sincs benne, mégis megy vele rendesen
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Dyno
(PH! kedvence)
nem hanem eleve azt irják hogy az am2es procik nem kamálják a 667MHz-es memókat....most akkor ez erre a lapra is igaz 

AtHoS
(PH! addikt)
Nekem nincs 667-es memóm, így tényekkel nem tudok szolgálni, de ha megnézed az előző hozzászólásomban linkelt dokumentumot, akkor láthatod, hogy működik 667-es memó a lapban.
Én az A-data ramokat vissza tudtam osztani 667-re és ment rendesen úgy is a gép.
Amúgy ramoknál többször előfordul és hangoztatják is, hogy némely memót a gyári fesz fölött kell üzemeltetni, hogy rendesen működjenek. Az hogy ez általános dolog-e vagy csak bizonyos lapkakészleteknél van így azt nem tudom.
Anno az nForce2 érzékeny volt néhány memóriatípusra. Azóta az újabb generációs nForce lapkák kinőtték-e ezt a gyerekbetegséget nem tudom, de nemhinném, hogy pont GEIL memóval lenne probléma.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ez hülyeség, hol hallottad? Akár DDR2-400-zal is mennek.
Amit AtHoS írt az viszont elég általános, ha nem tuningolsz akkor is min. 1.9V-ot kell adni a DDR2-eseknek, ha az időzítéseket lejjebb akarod venni, akkor 1.95-2V, ha tuningolni is akarsz akkor 2-2.2V. Többet nem érdemes adni mert max. melegedés lesz a jutalmad, idővel pedig simán megsülhetnek.
Szerk.: Azzal az MSI alaplappal gondolom azért voltak gondok, mert nem lehet vele elég feszt adni a moduloknak, MSI-t ne vegyél semmiképpen. (ASUS sem ajánlott
)
[Szerkesztve]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Vaniliásrönk:''Azzal az MSI alaplappal gondolom azért voltak gondok, mert nem lehet vele elég feszt adni a moduloknak, MSI-t ne vegyél semmiképpen. (ASUS sem ajánlott
''
Mostmár végre elhiszed,hogy a MiSI lapokat kerülni kell? 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Dyno
(PH! kedvence)
AtHos,VaniliásRönk és Vandit:Köszönöm szépen a segytséget akkor vagy ez a lap lezs vagy az ABIT KN9ULTRA 
KN9 Ultra helyett legyen inkább KN9S
Ultrát már nem vennék. 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Miért? Hiányzik neked hogy az nForce driverből szemezgetni kell mit teszel fel és mit nem, hogy legközelebb is bebootoljon a Windows?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

nesa
(PH! kedvence)
Nekem ABIT kn9-s van jo lap nagyon de szerintem ez a giga meg jobb ,else hiszed milyen hitvany szarok a nvidia driverek ... szerintem kibaszasbol kekhalalra irjak oket nem winfosra.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

borix
(fanatikus tag)
Melyik drivers tartozik a procihoz?Másik lapnál volt athlon 64 driver.
Neked mennyin megy a HT-d?
Nekem most 1200 és meg sem érzi. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Pontosan mire gondolsz? 
kicsit húztam még a procin elég jól megy ezzel a lappal. 
[Szerkesztve]

borix
(fanatikus tag)
A 754 lapnál volt a procihoz is drivers gondolom hogy rendesen kezelje a lap.Már nincs szükség rá?Melyik driverst fontos föl tenni a laphoz?A hangkari és az integrált video nem kell mást használok.
Én nem tudom mit raktam fel és mit nem,de az tuti,hogy rendes kezeli.
Akkor értelemszerűen azokat nem rakod fel.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ha XP-t használsz, akkor a Cool'n'Quiet driver kell és a Dual-Core Optimizer is jól jöhet. [link]
A chipsetdriver meg valószínűleg úgyis csak azt kínálja fel, ami engedélyezve van. [link]
Csak driver, az s a végén a többesszám.

AtHoS
(PH! addikt)
5x246,3=1231,5MHz-en teker a HT és szintén jól viseli magát. Jópár napja így használom, tehát a rekkenő hőséget is bírja.

AtHoS
(PH! addikt)
Hát ja. Ezt Asus A8N-E lappal megtapasztaltam én is, mikor APIC nélkül telepítettem az XP-t, majd rátolva az nv IDE drivert, újraindításkor kékhalállal el is távozott az XP az örök vadászmezőkre.

borix
(fanatikus tag)
Dual-Core Optimizer miért jó ha fönt van?
Nem árt neki ha tartósan 1000 fölött van?

AtHoS
(PH! addikt)
A processzormagokban külön-külön van 1 számláló. Alap állapotban ezek eltérő értéket mutatnak. Ha egy program az időzítéshez nem mindig ugyanabból a magból olvassa ki a számlálót, akkor picit megbolondul. Az optimizer mindössze annyit tesz, hogy összehangolja a magok számlálóit, így ezután tökmindegy melyik magból lesz kiolvasva az érték.
Az optimizer nem fut állandóan a háttérben, mivel rendszerinduláskor betöltődve elintézi a dolgát, majd ki is lép gyorsba.
[Szerkesztve]

AtHoS
(PH! addikt)
Hát azthiszem ha árt neki, akkor előbb-utóbb észre fogjuk venni, de remélem ez nem így lesz ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem bántam meg,hogy ezt a lapot vettem a KN9S helyett.

borix
(fanatikus tag)
Cooler Master Hyper TX végzi a dolgát alapon a proci 32c.Egy láma kérdés a bordák egyyik oldalán van müanyag légterelö.Annak a ramok felé kell néznie?Mert föllehet tenni ellentétesen is.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Annak a VRM modul (a CPU feszültségszabályozója) kell néznie, sok kondi meg tranzisztor egy kupacon a socket és a hátsó I/O panel között. (PS2, USB, LAN stb.)
AtHoS: Nagyon úgy tűnik. 
[Szerkesztve]

AtHoS
(PH! addikt)
Hát akkor itt fordítva rakták fel: [link]![[kép] [kép]](http://www.xsreviews.co.uk/modules/FCKeditor/Upload/Image/Coolermaster%20Hyper%20TX/closeup-mounted.jpg)

borix
(fanatikus tag)
Hát nem arra néz. :W Nagy gond?

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem tragédia, csak így sem a CPU sem az alaplap hűtése nem optimális.

borix
(fanatikus tag)
Hát a képen a ramra néz.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Bazz, nem mondod? Minek kérdezel ha úgyis jobban tudod hogy kell csinálni? 

borix
(fanatikus tag)
Bocs 

AtHoS
(PH! addikt)
Előbb azthittem lehet szívóként is szerelni a ventit, de ezirányú infot nem találtam sehol, így 99%, hogy nem lehet. A képen valószínűleg a memó hűtése miatt tették így fel. Ez szép és jó, de maximum a tesztelés erejéig használnám ilyen formában, hosszútávon az ideális elhelyezést alkalmaznám. Úgy, ahogy VaniliásRönk írta. Minden egyéb csak bűvészkedés.
Lehet szívóként is felhelyezni, kinek hogy tetszik (de akkor a hátsó venti is befelé fújjon, jó esetben), mindenesetre az ideálisabb a ''normális'' irányba felrakni, kivéve, amikor a drágalátos gyártó elforgatja a keretet, ahogy az az asus-oknál nem ritka, így meg szinte csak a fentről-lefelé irányba lehet felfogatni, na az az igazán nem ideális, lévén a VGA felé tolja a meleg levegőt!