Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) AtHoS

AtHoS
(PH! addikt)

Ejh ez az idióta Gigabyte szépen csendben lecserélte az F4a BIOS-t F4-re a hónap elején. Én meg itt várom, mikor jön ki az F5 :W

Akinek F4 verzió van a lapjába frissítve már több mint egy hete, az megírhatná, hogy az elemprobléma fenn áll-e nála. Nálam pl. 1.14V-ot mutat az Everest az elemfeszre és áramtalanításnál lassabb ütemben megy az óra a lapon, ezáltal jelentősen késik.

Remélem az F4 BIOS megoldja ezt a gondot

Szerk.: Túllépett a Topic 1k-n :))

[ Szerkesztve ]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#1002) Fel válasza AtHoS (#1001) üzenetére

Fel
(őstag)

Nekem F4a-val is 2,48V-ot ír az everest. Sztem, ha késik is akkor ez nem BIOS, hanem elem probléma... vmi régóta raktárban porosodó darab jutott az alaplapodba.
Azért kipróbálom az új BIOS-t, köszi, h jelezted, h van!

(#1003) AMD Power válasza AtHoS (#1001) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

PC Wizard nekem mindent ki ír. De pontosan mit is kell nézni?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#1004) nesa válasza Fel (#1002) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A 2,48 V is keves mivel 3 v os az elem amugy nekem 3,01V ir az everest F4a biosal.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#1005) AMD Power válasza nesa (#1004) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Melyiket kell nézni?

-NB
-VTT
-VBAT......

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#1006) Fel válasza AMD Power (#1005) üzenetére

Fel
(őstag)

VBAT

(#1007) AMD Power válasza Fel (#1006) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

VBAT : 3.14 V

(#1008) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Végre megy az IGP! Valóban ki kellett venni hozzá a nagy tesót. Az mitől lehet ,hogy csak 171Mhz-t ír az összes progi a GPU-ra? 400 helyett.

[ Szerkesztve ]

(#1009) nesa válasza AMD Power (#1008) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Valami olyasmi van hogy a kiirt szamot be kell szorozni ,csak nemtom mivel:(

(#1010) Miti83 válasza AMD Power (#1008) üzenetére

Miti83
(kvázi-tag)

Szerintem nem kell beszorozni azt semmivel. 4.10.1119nél régebbi Everestek már jól mutatják, alapon és tuningban is.

"Menj és terjeszd a Rendet, én pedig terjesztem a KÁOSZT. Ki-ki végezze a maga dolgát" Privit írj vagy csörögj meg. :) köszi és szép napot

(#1011) Miti83

Miti83
(kvázi-tag)

Amúgy mit gondoltok, nagyon gáz hogy adtam az NB.re +0,050V-t?! Az FSB-m 260mhz, int vga 480mhz.

Mod: és a gyári passziv hütést megfejeltem egy 8cm ventivel. Igy most Half Life 2 alatt, 40-80fps, és a system temp max 45C. Az sok? Mindez max detail és 8xAF!!! :Y :R

Betegek ezek az AMD-ATI madarak. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Menj és terjeszd a Rendet, én pedig terjesztem a KÁOSZT. Ki-ki végezze a maga dolgát" Privit írj vagy csörögj meg. :) köszi és szép napot

(#1012) AMD Power válasza Miti83 (#1010) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Jól szerepelt a kis IGP.

3D Mark 1024*768 Default

2001: 5939
2003: 1809
2005: 1163

3D mark 2006 1280*1024 Deafult: 356

:B

(#1013) Miti83 válasza AMD Power (#1012) üzenetére

Miti83
(kvázi-tag)

Grat!!! :) De játékban ver oda igazán, ahhoz képest hogy IGP!!! :))

(#1014) AMD Power válasza Miti83 (#1013) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Megnézem a MOHA Airbone-t. :B

Nem indul el. Nem elég jó neki ez az álom VGA. :B

[ Szerkesztve ]

(#1015) Miti83 válasza AMD Power (#1014) üzenetére

Miti83
(kvázi-tag)

LOL! Az IGPben (csak) SM2 van. Ezért nem indul az a géme. Bár szarul is menne, 2005 előtti játékokra viszont szerintem tök megfelelő és energiatakarékosabb is. :C

(#1016) AMD Power válasza Miti83 (#1015) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Erre sajnos a 3DMark06-ban is észre vettem. :B

(#1017) Fel válasza AMD Power (#1016) üzenetére

Fel
(őstag)

Mennyi memóriát osztottatok ki a vganak? Nekem 128MB :B van beállítva, de minden program 700(!!)-nak látja...

[ Szerkesztve ]

(#1018) VW

VW
(tag)

sziasztok
nálam ez a borda kb. 50 fokos,nálatok is ez körüli?
Nem érdekes a lap szempontjából vagy érdemes rátenni egy kis ventit?

[ Szerkesztve ]

(#1019) LALA_kiraly válasza VW (#1018) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Azért meleg, mert ott van a gpu is. Nekem is ennyi kb.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#1020) AMD Power válasza VW (#1018) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem is dög meleg. De ez normális.

(#1021) gg72

gg72
(PH! addikt)

Sziasztok! Van nekem egy hasonló lapom ugyanezzel a chipkészlettel AMD 690G/SB600+X1250 (GA-MA69GM-S2H) és az a problémám, hogy HD-s trailerek (H.264 codec) lejátszásánál (Nero Showtime) néhány esetben akad, szaggat a kép, a proci 4800+ és 1GB dual ram van benne. Ugyanezek a trailerek egy Intel e6750-es gépen X1600 Pro-s ATI kártyával és 2 GB rammal szépen mennek.
Az alaplapi integrált vga lehet gyenge, vagy a ram kevés?

(#1022) gg72 válasza gg72 (#1021) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Esetleg valaki letölthetné innen [link] az egyik problémás trailert és beszámolhatna róla, hogy akad-e a kép lejátszásnál integrál vga-val, mint nálam, előre is kösz!

(#1023) drlovi válasza gg72 (#1022) üzenetére

drlovi
(tag)

Én is probálkoztam egy HD-S filmmel,de akadozik.
Nem tom h az IGP gyenge hozzá,
vagy csak vmi Codec probléma. :F

SGSII SAMU-UE40D6500

(#1024) gg72 válasza drlovi (#1023) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Codec-probléma sztem nem lehet, mivel a másik, inteles gépen ugyanolyan szoftveres környezet van. Media Player Classic-kal valamivel jobb a helyzet, de azzal sem tökéletes a lejátszás. Amúgy nem mindegyik HD-s anyagnál mutatkozik a hiba, leginkább csak a teljes ill. nagyobb képarányú szélesvásznú anyagoknál (1.85:1), ahol nem olyan nagy a látható kép (2.35:1), ott nincs akadozás.

(#1025) drlovi válasza gg72 (#1024) üzenetére

drlovi
(tag)

Probáltam még1x.Néha néha belassul.Bár nálam lehet h CPU limites a dolog.
Nemtom mi a min hardver.Egymagos 3000+ 2200MhZ + 2 GB Ram.
Lehet h a proci kevés?

SGSII SAMU-UE40D6500

(#1026) Miti83

Miti83
(kvázi-tag)

Szerintetek melyik, ill. a nagy elfér e ha berakok e vga karit.

[link]

[link]

Faggyon meg az alaplap!! Hideget, hideget... :DDD

me ez meg ratyinak tűnik :(( [link]

(#1027) LALA_kiraly válasza Miti83 (#1026) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Nekem is van itthon egy nb47es. Én is gondolkodtam rajta h felrakom. De raktam bele egy vga-t és 10 fokot csökkent a hőmérséklet az int vga nem használata miatt. A giga egy jó gyártó, ha szerinte ez elég, akkor én elhiszem.

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#1028) AtHoS válasza Fel (#1002) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Pedig sajnos BIOS probléma :(

Ráadásul kiegészítették a BUG listát pl. a HD video gyorsítás támogatottlanságával

"Unterstützung für die verbesserte Videobeschleunigung = Support for the improved video acceleration"

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#1029) AtHoS válasza AMD Power (#1008) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

171? Ez érdekes egy szám.

Ezt az infót kaptam Fierytől
Fiery tevékenységének köszönhetően az Everest a 4.10.1086 verziótól kezdve rendben mutatja az IGP órajelét.

[ Szerkesztve ]

(#1030) Fel válasza AtHoS (#1028) üzenetére

Fel
(őstag)

Lehet, viszont akkor még az F4-ben sem sikerült kijavítani... ma már mért az everest nekem 2,51V-ot is, most pedig 2,66V.
Akkor valszeg a kolléga HD videók lejátszási problémájára is van magyarázat... ez lett volna a tippem, de megnéztem a ph-s tesztben a 690G bemutatásában és ott volt szó hardveres dekódolásról :F . Sztem ez nagy hiba egy HDMI kimenettel rendelkező laptól...

(#1031) AMD Power válasza AtHoS (#1029) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Mind1 végül is. "Erő" van benne. Jó pár progi szerint 400Mhz a GPU.

(#1032) gg72 válasza Fel (#1030) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Akkor a HD-s hiba az alaplapi chipkészletben van és nem a CPU-ban, ha jól értem.

(#1033) joe999 válasza gg72 (#1022) üzenetére

joe999
(kvázi-tag)

OFF
Szia!
Nehéz megmondani, hogy miért akad az említett trailer (h.264, 1920x1080). Pontosan kellene tudni, hogy milyen kodeket használsz (túl sok nem jöhet szóba).
- ffdshow beépített h.264 kodekje 1 magot használ és nincs VGA hardveres gyorsítás
- CoreAVC 2 magot használ és szintén nincs hardveres gyorsítás
- Cyberlink h.264 kodek (PowerDVD) 2 magot használ és van hardveres gyorsítás ( ez a VGA chipkészletétől függ, hogy milyen mértékű, ATI HD2xxx, vagy NV 8XXX esetén teljesen tehermentesítheti a CPU-t).
Szóval az általad említett konfigon megfelelő kodekkel akadásmentesen kellene menni az 1080p-s tartalmaknak, valószínű, hogy szimplán ffdshow mellett (1 mag használata) az x2 4800+ kevés hozzá.
ON

(#1034) Nyalos

Nyalos
(újonc)

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes e lecserélni az asus m2n e sli lapot erre a gigabyte-ra vagy esetleg mást ajánlanátok. 6000+-os proci, 4giga 800-as ram, 2900 xt 1024ddr4.
Igazság szerint azért gondolkodtam el a cserén, mert nem igazán tudom húzni a VGA-t, pedig az ismerősöknek jobban megy és ezért gondoltam arra, hogy a lap miatt lehet. corsair vx550-es táp addja az energiát, tehát azzal nem lehet igazán gond szerintem.

(#1035) gg72 válasza joe999 (#1033) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Nero Showtime-ot használok, ill. a Media Player Classic-ot, ffdshow nincs fent, csak a Quicktime, és szerintem ennek a kodkjét használja az MPC, mivel Quicktime nélkül nincs is kép...

(#1036) joe999 válasza gg72 (#1035) üzenetére

joe999
(kvázi-tag)

Valószínű, hogy a Quicktime dekódere is csak 1 magot használ hardveres gyorsítás nélkül, és ehez nem elég a CPU.
Tegyél fel egy CoreAVC-t (azt hiszem 1.5 a legújabb) , ezzel tuti menni fog akadás nélkül.
Talán át kellene ballagnunk a HTPC topikba, mert a végén még a fejünkre koppintanak a sok OFF-ért :DD

[ Szerkesztve ]

(#1037) gg72 válasza joe999 (#1036) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Éppen most tettem fel, de mivel a problémás amd-s gépen csak szerdán tudom letesztelni, így egyelőre nem tudok mit mondani, az intelesen eddig is mentek akadás nélkül a hd anyagok. De azért kösz a tanácsokat, szerdán beszámolok a tapasztalatokról. ;)

(#1038) gg72 válasza joe999 (#1036) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Még egy kérdés: a Nero Showtime milyen kodeket használ? Nálam ugyanis azzal szebb a kép, mint a Media Player Classic-kal.

(#1039) drlovi

drlovi
(tag)

Leszedtem az öszes codeket,és csak egy cccp nevűt tette, fel.
Érdekes módon akadásmentesen fit a film. :))

SGSII SAMU-UE40D6500

(#1040) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Nem is rossz ez a X1250 IGP az alaplapban. Olyan erős mint a régi FX 5600-om.

(#1041) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Valaki kitalalhatna mar valamit mert a hajam kimegy hogy most is 19x ment vegig a betoltocsik 1napos xp es szinte semmi nincs felrakva ez felorli az idegeimet az Abit ha 3x ment vegig mar godokodtam mi baj lehet.

(#1042) LALA_kiraly válasza nesa (#1041) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Nézz be az xp topicba. Én annó sokat kínlódtam az xp gyorsítással. A regedit-be kell átírni dolgokat. 2-3 mp alatt bekapcsolt és 1 mp alatt ki. Az volt a baj, h addig nyúztam míg összeomlott a rendszer :DDD Meg kell találni az optimális beállítást.

(#1043) nesa válasza LALA_kiraly (#1042) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De ez nemnormalis dolog szerintem sot a mem kezeles is mar botranyos alapon 3500 korul dehogy miert talan az F4 bios :F mem 900 korul cl 4be proci 2700 kornyeken 5700 siralmas....

Az xp tpickba beneztem de van kb 50 ezer hsz nemkeresm ki hogy mit kell alitani :( ez nem 1 600mhz gep trukozni keljen be kellene toltenie gyorsba.

Neked hanyszor megy vegig a csik???

[ Szerkesztve ]

(#1044) Fel válasza nesa (#1043) üzenetére

Fel
(őstag)

Nekem F4 BIOS melett memória Read/Write/Copy/Latency: 6274/7250/5652/47.9 900MHz-es ramokkal cl5 mellett, cpu 2700MHz.. Ez biztosan nem BIOS hiba (főleg azért, mert egyetlen BIOS verzióval sem változott a dolog), sztem vmi a meghajtóid körül nem stimmel.
Windows betöltésekor 3 csík mászk végig.. és még nem buherálgattam semmit a registryben. Mindhárom meghajtóm sata.

(#1045) nesa válasza Fel (#1044) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ennek tuti van valami trukje hogy 3 csik megy vegig ,kerlek aruld el a biosbealitasaidat ...
A memkezeles megoldodott ujraraktam a biost es most jo.

(#1046) Fel válasza nesa (#1045) üzenetére

Fel
(őstag)

Pontosan milyen beállításokra vagy kiváncsi?

(#1047) nesa válasza Fel (#1046) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Mindenre ami az alaptol elter.

(#1048) Fel válasza nesa (#1047) üzenetére

Fel
(őstag)

Megpróbálom.. kis türelmet. Kb egy óra múlva írom.

(#1049) nesa válasza Fel (#1048) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha letudod fotozni ugy is jo ,elore is koszi :R

(#1050) AtHoS válasza nesa (#1045) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Szerintem a Sata üzemmód Native vagy Legacy IDE-re állítása sokat gyorsít a Sata->AHCI -hoz képest

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.