Helo mindenki! Kissé be vagyok szr*a.Az alaplapi chipset a biosba és az everest szerint is kb 60-fokos. hozzáérek a bordához és bizony elkapom a kezem elég forro.Tehát valos lehet a mért celsius.A ház oldalai nincsenek rajta,és jelenleg húzva sincs a proci.
Mit lehet tenni?vagy haggyam a fenébe?
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
FaTHI
(fanatikus tag)

FaTHI
(fanatikus tag)
Megnéztem mindkét chippet és bizony forróak visszaolvastam lehet 8800Gtx besegit neki ! tehát mekkora max hőt birnak ki ezek a chippek?
Annyit tudsz tenni, hogy megmozgatod a levegőt a chipset-nél...pl egy 12es ventivel...

FaTHI
(fanatikus tag)
Beszéltem haverral ahol vettem lapot azt mondta ''ne foglalkozzak vele,ha a cég igy tervezte akkor ez igy jo'! Másik cégnél mondta a srác nála 85-fok-os szar*am le! Most mi legyen? Tényleg mi a tapasztalat mi a tűréshatár celsiusba?(már ha van ilyen).
Üdv mindenkinek.
Nagyon nem olvastam holmi meghatározásról...
Elvileg tudnia kell...ezé mondtam, ha idegesít akkor nincs mese csinálj légáramot a chipekhez...

littlelion21
(VIP)
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: ahányszor beindítom a gépemet, kb. 1 másodpercre beindul, forognak a ventik, világítanak a ledek. Majd ezután egy újabb másodpercre minden megáll és kialszik, csak ezt követően indul be, igaz ezután semmi baj nincs vele.
Azért írtam ebbe a topic-ba, mert a szervizes szerint ez normális, ez az alaplap sajátja.
Nyugtassatok meg,h igaza van... /alig 2 hetes a gép/
Konfig az aláírásban!
A szervízes nem volt pontos...mert nem a lap sajtja, hanem a chipseté...
Áramtalanítod a gépet?

littlelion21
(VIP)
Az előbb nem voltam elég pontos: ha gépet leáramtalanítom /értsd: kihúzom a konnektorból/, és utána helyezem áram alá, csak akkor ''játssza el'' az ímént említetteket.
Ha a gépet nem áramtalanítom 2 kikapcsolás között, akkor semmi megállás nincs. Ez egyébként vmiféle védelem?
Tudom,h ez inkább tápos kérdés, de ha már itt vagyok megkérdem: ahányszor a hosszabbító villáját bedugom az aljzatba szikrázik egy embereset. Faterom szerint ez normális, ilyenkor sülnek ki a még feltöltött kondik. Szerinted?
Naaaa...így már teljesen normális...
Villanyász apám van, de nekem nem kenyerem teljesen a szakma...így passzolom a kérdésed...

Zaknafein
(újonc)
Menyyi idő telik el a dugaljból való kihúzás és az ujra bedugás között? Mert ha ez több óra akkor kötve hiszem hogy a kondikban még akkora eltárolt energia lenne.

Zaknafein
(újonc)
Az elsőre sikrtelen indulás viszont szerintem a tápegység problémája lehet leginkább. mármint ugy értsd hogy bekapcsoláskor van egy jókora indító áramlöket amit sajnos nem biztos hogy bír a tápod.
Olvass egy kicsit jobban utána a 965-ös és P35ös lapok topikjába...utána rájössz, hogy nem táp gond...
[Szerkesztve]

littlelion21
(VIP)
Igen, több óra is eltelik, mert valahol olvastam,h 6-8 óráknál nem illik hamarabb ki-be húzogatni a gépet; nem tesz jót neki. /hogy miért azt ne kérdezd/

Zaknafein
(újonc)
A tápod elvileg egy igen jó tápnak számít a kategóriájában. Viszont ha jól gondolom akkor a hátulján a kapcsolót nem használod. Nem tudom csak tippelek de lehet hogy elöbb ott kellene lekapcsolni,mielőtt kihúzod. Ha viszont kikapcsolod a tápot és ugy is szikrázik akkor valóban érdekes jelenség a dolog mert akkor max a földeléssel szikrázhat.

Zaknafein
(újonc)
Egyébként én ugyanilyen alaplapot akartam venni a héten,de a boltosok lebeszéltek azt mondták hogy jobban járok az MSI NEO2F-el ugyanez a chipset. Így ugyan csak jövő hétre lesz meg de remélem nem lesz vele gond.

littlelion21
(VIP)
Hát igen jól gondolod, nem szoktam hátul lekapcsolni, bár mondassz valamit, lehet,h le kellene...
Na majd a tápos topic-ban rákérdezek!
Érdekes, engem+ pont egy MSI-ről beszéltek le...
De ha rám hallgatsz az alaplapos topicban utánakérdezel. Ott biztos segítenek.
És ami a legfontosabb: érdek nélkül...

extramex
(lelkes újonc)
Hello! Lenne egy kérdés??? Van egy Scythe Niinja Plus rev. B Hűtőm meg DS4- es giga lapom. Probléma: Indításnál kb 50-50% arányban elindul a hűtőventi, vagy sem. Amikor nem akkor sípol(természetesen, és egy kis kezdőlöket segítséggel ventillátor elindul és semmi gond nincs! Nem régi a hűtő kb 3- 4 hónapos, és régi alaplapommal giga k8nf9 ultra egyszer sem produkált ilyesmit! Van valakinek valami ötlete? A hűtő valszeg nem rossz szerintem! Lehet hogy kevés feszt kap az elindulásához?
eX

floppy131
(lelkes újonc)
Szia !
Tulakdonképpen nem neked írom,csak egyszerü felvilágosításképpen ,akiknek 965Ds3 lapjuk van ,azoknak írom,
hogy megjelent az F12-es BIOS verzió ,amivel már kezeli a lap a CORE 2 DUAL E6550-és a feletti 1333mhz -s procikat is.

[Szerkesztve]
mágnesezett müanyagból minden lehet.....(floppy13@vipmail.hu)

tlac
(PH! nagyúr)
ne hagyd magad lebeszélni!

tlac
(PH! nagyúr)
nekem akkor csinálja, ha van tuning és nem 1:1-ben járatom a ramot
lehet nálad is ki lehetne küszöbölni

tlac
(PH! nagyúr)
biost frissítsd, lehet megoldja a problémád
vagy a venti szabályozását kikapcsolhatod, akkor biztosan nem fog megállni

extramex
(lelkes újonc)
Kössz a tippet kipróbálom!
eX
Próbált már vki Rev 1-es (DS4/DS3)-ben 1333MHz-es procit? Vagy ki lettünk rekesztve?
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

BPFeri
(senior tag)
A GIGA honlpaján lévő (BIOS) infók alapján.. bizony ki lettünk rekesztve .. hacsak vki nem cáfol meg egy sikeres tesztel !!! 
Rev.2 - F12 -vel már állítólag mükszik !!! 
[Szerkesztve]
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"
Elég egy ótvar lapra beszéltek rá... 
Sziasztok!
Nekem van 1 problémám. Nem tudom húznio a procit.
Gigabyte 965P-DS4 es lapom van
Core 2 Duo E6320
2x1GB Geil Value ramom
És bárhogy próbálom húzni sehogyse megy feljebb.
Tud vki segíteni?
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!
Pontosan mit állítottál?
Én is erre várok... Jó lenne ha működne a dolog...
Zaknafein: Én a helyedben messze elkerülném azt a deszkát sőt az MSI deszkákat úgy általában. Volt egy pár és nem sok jó tapasztalatom van/volt róluk. 
[Szerkesztve]
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

HolyFire
(fanatikus tag)
Sziasztok!
965P-DS3 lapom van...rev.3.3 tehát 1333fsb-t is támogat...... Nahhszóval szerintetek meddíg lehet felhúzni vele egy core2duo e6320-at??? Most lazán 2800-on megy, mindenféle extra bütykölés nélkül 

mondjuk tovább nem is próbáltam.....De szerintetek meddíg bírhatja az alaplap???
A másik kérdésem hogy az északi híd kibaszott forró...meg sem lehet fogni szinte éget... Ez normális??? Tettem rá egy kis ventit és most elfogadhatóbb a hőmérséklete....nem lenne jó a ha elfüstölne itt nekem 
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!

BPFeri
(senior tag)
Gondolom most gyári ( 7x) szorzón van a procid.. nos ha szerencsés vagy akkor 7x430 v. 450 -s FSB -t el tudsz érni gond nélkül ..igaz ide már kell kevés plusz fesz. De ha visszaveszed szorzót 6x -ra és jó procit fogtál ki talán a 480 nagyon jó esetben 500!! -as FSB -t is elérhetsz !! . 
CPU hűtőről gondoskodj mert a gyári ilyen teljesítményem már kevéske .. lehet !!
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

fer
(senior tag)
Nekem alapfeszen 7X430 -at viszi simán, 450-nél már leállt az orthos, de a 667-es ramoktól nem is rosz teljesítmény! 
''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”
Ugyanez a konfom! 7x480at megy! Nálam alaplap 495ig bírja(ta) (Most már 485 FSB)
Sajna ezen lapok 500 FSB-t sehogy sem bírnak! 
Üdv.: Robe
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
Próbáltad másik lapba is?
Mit? Procit? 3600on már nem bútolt! 
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
Iiiigen...érdemes lenne egy p35be beletuszkolni...500on meg stabil volt másik lapba?
Brekk tesztelte! nekem jó a 3.36! Én már nem szedegetem, megválok szeptemberben ds3-tól!
Amiket mondtál kikapcsoltam,a CTRL+F1-et is megnyomtam mikor beléptem a BIOSBA
CPU CLOCK RATIO: 7x=>
CPU HOST CONTROL: Enabled=>vmi nem jó. Az egyik újraindítás után megint bementem a BIOS-ba és az DISABLED-re állt vissza.
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz(ha a CPU HOST CONTROL: Enabled )
MEMORY FREQUENCY: 533Mhz( ha a CPU HOST CONTROL: Disabled)
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!
CPU CLOCK RATIO: 7x
CPU HOST CONTROL: Enabled
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]---> 1.4V
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100
Ramot állítsd be manual 5-5-5-15-auto-ra...

dregpeter
(tag)
Gigabyte P35 DS3 as alaplapomat amit két hete vettem az IPON-nál ma visszavittem megnézték és kiderült hogy rossz de nem tudják miért, két hetes lefutási idővel élnek a garanciával. A gép bekapcoslás után 3 másodperc kb. ujraindul aztán megint ujra, stb, reggel ezt aki emlékszik emlitettem. . . Visszaküldték a ''központba'', gondolom a gyártóba ujraátvizsgálásra, miben lehet reménykedni? 
Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI
Most ugye az E6300-am 7x450-en megy (alapfeszen
) így ugye 1800MHz a rendszer fsb. Bírnia kell a 1333-at is lazán. Kérdés, hogy kiadnak-e olyan bios-t ami felismeri az újabb procikat. (Tippre nem fognak
új deszka kell majd.
)
Cserélik a lapod és kész.

tlac
(PH! nagyúr)
ezt már egyszer beszéltük: [link]
szerintem nyugodtan cserélheted a procit, a mostani (F10) bios is felismeri
Valaki frissített már BIOS-t Windows alatt?Állítólag lehet.
A saját CD-jén lévő progival lehet.Én ezt hallottam!
[Szerkesztve]
Az oldalamon fent van a hogyan kérdésre a válasz...

just
(fanatikus tag)
Én win alól csináltam. Giga honlapjáról szedtem le egy bios progit aminek a segítségével updatelte...egyszerű, gyors....
Two things what i hate. People that can't count...
Sajnos ez a ''veszély'' egyenlőre még nem fenyeget. De majd alkalom adtán kiderül.
Közben népszerűsítem az Inteles memhűtődet haveri körben is. Kreatív!
Grat.
@bios a progi neve, én is így frissítettem Win alól F4-ről F10-re. Eredmény: 1,4V helyett megy alapfeszen 7x450-en a proci. 

extramex
(lelkes újonc)
Én is így frissítem a biost! netről Leszedi aztán meg csere! Csináld nyugodtan! : 
eX

extramex
(lelkes újonc)
Sajna a problémám nem oldotta meg! (#967 hozzászolásomban írtakat) Úgyhogy ha van még ötlet jöhet. Amúgy rev 1.0- es a lap bár nem hiszem hogy ez lenne a gond. És mindig az első bekapcsolásnál csinálja csak (adott nap) ha újra kell indíitani akkor nincs ilyen gond (általában). A válaszotok lehet az 1000.-ik hsz!!!
[Szerkesztve]
eX