Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) FaTHI

FaTHI
(fanatikus tag)

Helo mindenki! Kissé be vagyok szr*a.Az alaplapi chipset a biosba és az everest szerint is kb 60-fokos. hozzáérek a bordához és bizony elkapom a kezem elég forro.Tehát valos lehet a mért celsius.A ház oldalai nincsenek rajta,és jelenleg húzva sincs a proci.
Mit lehet tenni?vagy haggyam a fenébe?

[Szerkesztve]

(#952) FaTHI

FaTHI
(fanatikus tag)

Megnéztem mindkét chippet és bizony forróak visszaolvastam lehet 8800Gtx besegit neki ! tehát mekkora max hőt birnak ki ezek a chippek?

(#953) Gorneck23 válasza FaTHI (#952) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Annyit tudsz tenni, hogy megmozgatod a levegőt a chipset-nél...pl egy 12es ventivel...

(#954) FaTHI válasza Gorneck23 (#953) üzenetére

FaTHI
(fanatikus tag)

Beszéltem haverral ahol vettem lapot azt mondta ''ne foglalkozzak vele,ha a cég igy tervezte akkor ez igy jo'! Másik cégnél mondta a srác nála 85-fok-os szar*am le! Most mi legyen? Tényleg mi a tapasztalat mi a tűréshatár celsiusba?(már ha van ilyen).
Üdv mindenkinek.

(#955) Gorneck23 válasza FaTHI (#954) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nagyon nem olvastam holmi meghatározásról...

Elvileg tudnia kell...ezé mondtam, ha idegesít akkor nincs mese csinálj légáramot a chipekhez...

(#956) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: ahányszor beindítom a gépemet, kb. 1 másodpercre beindul, forognak a ventik, világítanak a ledek. Majd ezután egy újabb másodpercre minden megáll és kialszik, csak ezt követően indul be, igaz ezután semmi baj nincs vele.
Azért írtam ebbe a topic-ba, mert a szervizes szerint ez normális, ez az alaplap sajátja.
Nyugtassatok meg,h igaza van... /alig 2 hetes a gép/
Konfig az aláírásban!

(#957) Gorneck23 válasza littlelion21 (#956) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A szervízes nem volt pontos...mert nem a lap sajtja, hanem a chipseté...

Áramtalanítod a gépet?

(#958) littlelion21 válasza Gorneck23 (#957) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Az előbb nem voltam elég pontos: ha gépet leáramtalanítom /értsd: kihúzom a konnektorból/, és utána helyezem áram alá, csak akkor ''játssza el'' az ímént említetteket.
Ha a gépet nem áramtalanítom 2 kikapcsolás között, akkor semmi megállás nincs. Ez egyébként vmiféle védelem?
Tudom,h ez inkább tápos kérdés, de ha már itt vagyok megkérdem: ahányszor a hosszabbító villáját bedugom az aljzatba szikrázik egy embereset. Faterom szerint ez normális, ilyenkor sülnek ki a még feltöltött kondik. Szerinted?

(#959) Gorneck23 válasza littlelion21 (#958) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Naaaa...így már teljesen normális...

Villanyász apám van, de nekem nem kenyerem teljesen a szakma...így passzolom a kérdésed...

(#960) Zaknafein

Zaknafein
(újonc)

Menyyi idő telik el a dugaljból való kihúzás és az ujra bedugás között? Mert ha ez több óra akkor kötve hiszem hogy a kondikban még akkora eltárolt energia lenne.

(#961) Zaknafein válasza littlelion21 (#956) üzenetére

Zaknafein
(újonc)

Az elsőre sikrtelen indulás viszont szerintem a tápegység problémája lehet leginkább. mármint ugy értsd hogy bekapcsoláskor van egy jókora indító áramlöket amit sajnos nem biztos hogy bír a tápod.

(#962) Gorneck23 válasza Zaknafein (#961) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Olvass egy kicsit jobban utána a 965-ös és P35ös lapok topikjába...utána rájössz, hogy nem táp gond...

[Szerkesztve]

(#963) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Igen, több óra is eltelik, mert valahol olvastam,h 6-8 óráknál nem illik hamarabb ki-be húzogatni a gépet; nem tesz jót neki. /hogy miért azt ne kérdezd/

(#964) Zaknafein válasza littlelion21 (#963) üzenetére

Zaknafein
(újonc)

A tápod elvileg egy igen jó tápnak számít a kategóriájában. Viszont ha jól gondolom akkor a hátulján a kapcsolót nem használod. Nem tudom csak tippelek de lehet hogy elöbb ott kellene lekapcsolni,mielőtt kihúzod. Ha viszont kikapcsolod a tápot és ugy is szikrázik akkor valóban érdekes jelenség a dolog mert akkor max a földeléssel szikrázhat.

(#965) Zaknafein

Zaknafein
(újonc)

Egyébként én ugyanilyen alaplapot akartam venni a héten,de a boltosok lebeszéltek azt mondták hogy jobban járok az MSI NEO2F-el ugyanez a chipset. Így ugyan csak jövő hétre lesz meg de remélem nem lesz vele gond.

(#966) littlelion21 válasza Zaknafein (#964) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Hát igen jól gondolod, nem szoktam hátul lekapcsolni, bár mondassz valamit, lehet,h le kellene...
Na majd a tápos topic-ban rákérdezek!
Érdekes, engem+ pont egy MSI-ről beszéltek le...
De ha rám hallgatsz az alaplapos topicban utánakérdezel. Ott biztos segítenek.
És ami a legfontosabb: érdek nélkül...

(#967) extramex

extramex
(lelkes újonc)

Hello! Lenne egy kérdés??? Van egy Scythe Niinja Plus rev. B Hűtőm meg DS4- es giga lapom. Probléma: Indításnál kb 50-50% arányban elindul a hűtőventi, vagy sem. Amikor nem akkor sípol(természetesen, és egy kis kezdőlöket segítséggel ventillátor elindul és semmi gond nincs! Nem régi a hűtő kb 3- 4 hónapos, és régi alaplapommal giga k8nf9 ultra egyszer sem produkált ilyesmit! Van valakinek valami ötlete? A hűtő valszeg nem rossz szerintem! Lehet hogy kevés feszt kap az elindulásához?

eX

(#968) floppy131 válasza Zaknafein (#965) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

Szia ! :R Tulakdonképpen nem neked írom,csak egyszerü felvilágosításképpen ,akiknek 965Ds3 lapjuk van ,azoknak írom, :DD hogy megjelent az F12-es BIOS verzió ,amivel már kezeli a lap a CORE 2 DUAL E6550-és a feletti 1333mhz -s procikat is. :C :C :C

[Szerkesztve]

mágnesezett müanyagból minden lehet.....(floppy13@vipmail.hu)

(#969) tlac válasza Zaknafein (#965) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ne hagyd magad lebeszélni!

(#970) tlac válasza littlelion21 (#958) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nekem akkor csinálja, ha van tuning és nem 1:1-ben járatom a ramot
lehet nálad is ki lehetne küszöbölni

(#971) tlac válasza extramex (#967) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

biost frissítsd, lehet megoldja a problémád
vagy a venti szabályozását kikapcsolhatod, akkor biztosan nem fog megállni

(#972) extramex válasza tlac (#971) üzenetére

extramex
(lelkes újonc)

Kössz a tippet kipróbálom!

eX

(#973) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Próbált már vki Rev 1-es (DS4/DS3)-ben 1333MHz-es procit? Vagy ki lettünk rekesztve?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#974) BPFeri válasza Qru (#973) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

A GIGA honlpaján lévő (BIOS) infók alapján.. bizony ki lettünk rekesztve .. hacsak vki nem cáfol meg egy sikeres tesztel !!! :U

Rev.2 - F12 -vel már állítólag mükszik !!! :DD

[Szerkesztve]

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#975) Gorneck23 válasza Zaknafein (#965) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elég egy ótvar lapra beszéltek rá... :(

(#976) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nekem van 1 problémám. Nem tudom húznio a procit.
Gigabyte 965P-DS4 es lapom van
Core 2 Duo E6320
2x1GB Geil Value ramom

És bárhogy próbálom húzni sehogyse megy feljebb.
Tud vki segíteni?

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#977) Gorneck23 válasza cellpeti (#976) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pontosan mit állítottál?

(#978) Qru válasza BPFeri (#974) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is erre várok... Jó lenne ha működne a dolog...

Zaknafein: Én a helyedben messze elkerülném azt a deszkát sőt az MSI deszkákat úgy általában. Volt egy pár és nem sok jó tapasztalatom van/volt róluk. :(

[Szerkesztve]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#979) HolyFire

HolyFire
(fanatikus tag)

Sziasztok!

965P-DS3 lapom van...rev.3.3 tehát 1333fsb-t is támogat...... Nahhszóval szerintetek meddíg lehet felhúzni vele egy core2duo e6320-at??? Most lazán 2800-on megy, mindenféle extra bütykölés nélkül :):):) mondjuk tovább nem is próbáltam.....De szerintetek meddíg bírhatja az alaplap???

A másik kérdésem hogy az északi híd kibaszott forró...meg sem lehet fogni szinte éget... Ez normális??? Tettem rá egy kis ventit és most elfogadhatóbb a hőmérséklete....nem lenne jó a ha elfüstölne itt nekem :)

Neeee!!! Csak a rumot ne!!!

(#980) BPFeri válasza HolyFire (#979) üzenetére

BPFeri
(senior tag)

Gondolom most gyári ( 7x) szorzón van a procid.. nos ha szerencsés vagy akkor 7x430 v. 450 -s FSB -t el tudsz érni gond nélkül ..igaz ide már kell kevés plusz fesz. De ha visszaveszed szorzót 6x -ra és jó procit fogtál ki talán a 480 nagyon jó esetben 500!! -as FSB -t is elérhetsz !! . :DD
CPU hűtőről gondoskodj mert a gyári ilyen teljesítményem már kevéske .. lehet !!

"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

(#981) fer válasza HolyFire (#979) üzenetére

fer
(senior tag)

Nekem alapfeszen 7X430 -at viszi simán, 450-nél már leállt az orthos, de a 667-es ramoktól nem is rosz teljesítmény! :C

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#982) robekri válasza HolyFire (#979) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyanez a konfom! 7x480at megy! Nálam alaplap 495ig bírja(ta) (Most már 485 FSB)
Sajna ezen lapok 500 FSB-t sehogy sem bírnak! :O

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#983) Gorneck23 válasza robekri (#982) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Próbáltad másik lapba is?

(#984) robekri válasza Gorneck23 (#983) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit? Procit? 3600on már nem bútolt! :DDD

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#985) Gorneck23 válasza robekri (#984) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Iiiigen...érdemes lenne egy p35be beletuszkolni...500on meg stabil volt másik lapba?

(#986) robekri válasza Gorneck23 (#985) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Brekk tesztelte! nekem jó a 3.36! Én már nem szedegetem, megválok szeptemberben ds3-tól!

(#987) cellpeti válasza Gorneck23 (#977) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amiket mondtál kikapcsoltam,a CTRL+F1-et is megnyomtam mikor beléptem a BIOSBA

CPU CLOCK RATIO: 7x=>
CPU HOST CONTROL: Enabled=>vmi nem jó. Az egyik újraindítás után megint bementem a BIOS-ba és az DISABLED-re állt vissza.
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz(ha a CPU HOST CONTROL: Enabled )
MEMORY FREQUENCY: 533Mhz( ha a CPU HOST CONTROL: Disabled)
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#988) Gorneck23 válasza cellpeti (#987) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

CPU CLOCK RATIO: 7x
CPU HOST CONTROL: Enabled
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]---> 1.4V
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100

Ramot állítsd be manual 5-5-5-15-auto-ra...

(#989) dregpeter

dregpeter
(tag)

Gigabyte P35 DS3 as alaplapomat amit két hete vettem az IPON-nál ma visszavittem megnézték és kiderült hogy rossz de nem tudják miért, két hetes lefutási idővel élnek a garanciával. A gép bekapcoslás után 3 másodperc kb. ujraindul aztán megint ujra, stb, reggel ezt aki emlékszik emlitettem. . . Visszaküldték a ''központba'', gondolom a gyártóba ujraátvizsgálásra, miben lehet reménykedni? :DDD

Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI

(#990) Qru válasza Qru (#978) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most ugye az E6300-am 7x450-en megy (alapfeszen :) ) így ugye 1800MHz a rendszer fsb. Bírnia kell a 1333-at is lazán. Kérdés, hogy kiadnak-e olyan bios-t ami felismeri az újabb procikat. (Tippre nem fognak :( új deszka kell majd. :W)

(#991) Qru válasza dregpeter (#989) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Cserélik a lapod és kész.

(#992) tlac válasza Qru (#990) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ezt már egyszer beszéltük: [link]
szerintem nyugodtan cserélheted a procit, a mostani (F10) bios is felismeri

(#993) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki frissített már BIOS-t Windows alatt?Állítólag lehet.
A saját CD-jén lévő progival lehet.Én ezt hallottam!

[Szerkesztve]

(#994) Gorneck23 válasza cellpeti (#993) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az oldalamon fent van a hogyan kérdésre a válasz...

(#995) just válasza cellpeti (#993) üzenetére

just
(fanatikus tag)

Én win alól csináltam. Giga honlapjáról szedtem le egy bios progit aminek a segítségével updatelte...egyszerű, gyors....

Two things what i hate. People that can't count...

(#996) Qru válasza tlac (#992) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos ez a ''veszély'' egyenlőre még nem fenyeget. De majd alkalom adtán kiderül.
Közben népszerűsítem az Inteles memhűtődet haveri körben is. Kreatív! :C Grat.

(#997) Qru válasza cellpeti (#993) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

@bios a progi neve, én is így frissítettem Win alól F4-ről F10-re. Eredmény: 1,4V helyett megy alapfeszen 7x450-en a proci. :DD

(#998) extramex

extramex
(lelkes újonc)

Én is így frissítem a biost! netről Leszedi aztán meg csere! Csináld nyugodtan! : :D

eX

(#999) extramex

extramex
(lelkes újonc)

Sajna a problémám nem oldotta meg! (#967 hozzászolásomban írtakat) Úgyhogy ha van még ötlet jöhet. Amúgy rev 1.0- es a lap bár nem hiszem hogy ez lenne a gond. És mindig az első bekapcsolásnál csinálja csak (adott nap) ha újra kell indíitani akkor nincs ilyen gond (általában). A válaszotok lehet az 1000.-ik hsz!!!

[Szerkesztve]

eX

(#1000) Gorneck23 válasza extramex (#999) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Semmi baja a lap és a hűtőnek sem...így szabályoz a bios...ennyi...ki kell kapcsolni a riasztást...

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.