Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Gorneck23 válasza F.B.I. (#50) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Semmilyen tuningot nem enged?

(#52) F.B.I. válasza Gorneck23 (#51) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Az igazat megvallva még csak azzal próbáltam, amivel eddig ment hibátlanul ( 3,0Ghz ), ott xarakodtam feszekkel meg PCI állítással de már tele lett a hócipőm mára a cmosokkal. :((( Majd holnap jobban belemegyek.Ha nem megy itt leszek. :DDD

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#53) Gorneck23 válasza F.B.I. (#52) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Másikkal kellett volna próbálkozni...

Tápod milyen?

(#54) F.B.I. válasza Gorneck23 (#53) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Egy 420W Silent Power...a drággábik kategóriából, el kell bírnia simán.

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#55) mikk2000 válasza Csipisz (#28) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Érdekes, nekem hárommal semmi gondom. Mondd csak, nem kezdted el kiegyengetni a kábelt használat előtt?

(#56) Kicsirics77 válasza mikk2000 (#55) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

nem húzgálta annyira nem amatőr mert engem kérdezet meg hogy mi van ilyenkor és venni kellett neki kábelt szégyenszemre :DDD

(#57) bega1986

bega1986
(újonc)

Sziasztok!

DS3-as alaplapon lehet állítani a memóriaidőzítéseket? És ha Dualban akarom használni a RAMokat, akkor azt be kell állítani valahol, vagy ha jó helyre teszem a RAMokat akkor magától tudja hogy azt akarom hogy duálban menjenek? Tud valaki segíteni ebben?

[Szerkesztve]

Gabi

(#58) Siriusb válasza bega1986 (#57) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Szia!
Lehet: BIOS Ctrl+F1, majd MIT.
Gondolom 2 db RAM-od. Legyen köztük egy üres slot, úgy rakd be. Ha ugyanolyan mértőek, dualban mennek. Persze szerencsés, ha ugyanolyan típusúak, még jobb, ha kit-ben veszed.

(#59) bbchris válasza Siriusb (#58) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Mit kell beállítani a Power Managent-ben a BIOS-ban hogy mikor készenlétbe teszem a gépet akkor kikapcsolja a tápot is ?

Most letöltöttem a DQ6-ra az újabb BIOS-t aztán megint forog a táp mikor készenlétbe teszem .
Tudom hogy az DS3/DS4 Topic de a BIOS közel ugyanaz , és ezt a topicot többen olvassák .

(#60) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Rusher (#5051) : Végülis nem oldódott meg. Megpróbálom, amit te is csiná
ltál. Nekem úgy szokott még Auto-n is jó lenni, hogy alapra állítottam mindent a biosban.Kiléptem, aztán visszaléptem, beállítottam a tuningot, és akkor 16x-os lett. De ha bármit állítottam úgy hogy nem volt alapon a bios, máris 1X...
Nem lesz inztabil a rendszer a magasabb PCI-E freki miatt? Mert az AGP nem szerette....

[Szerkesztve]

(#61) kumpl válasza bim (#23) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Mi az a strap váltás?? Még mindig nem tudom... :(

(#62) j.la

j.la
(lelkes újonc)

Sziasztok! Nemrég sikerült beszereznem az Új gépet(C2D 6420, Gigabyte GA-965P-DS3, BFG 8800GTS OC 320MB). Eddig AMD-m ( Asrock k8nf6g-vsta lap A64 2800+ procival ) volt és ott az északi híd hűtő alig volt langyos. De most meg kézzel alig lehet megfogni. :S Szóval a gépházba van egy 14cm-s venti elöl, oldalt 12cm-s venti ami pont a chipset felett van kb, a tápon egy 12 cm-s venti szívja ki a levegőt. Az everest a chipset hőmérsékletére 45-47*C ír ki. Ez nem gond? (mert kicsit sokallom) Ja a gépben semmi nincs tuningolva.
De késöbb szeretném majd. :D

(#63) Gorneck23 válasza kumpl (#61) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ram sávszél visszaesés...

(#64) Gorneck23 válasza j.la (#62) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A chipset az az SB hőfok lesz, amit a GTS-ed fűt...de bírja nem kell izgulni...

(#65) j.la válasza Gorneck23 (#64) üzenetére

j.la
(lelkes újonc)

Köszi szépen.

(#66) tlac válasza j.la (#62) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

90 fokon sincs még gond ;)
(nem is minden lapon van rajta borda)

(#67) mikk2000 válasza kumpl (#61) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Pontosan én se, de kb arról van szó hogy az fsb növelése nem mindig okoz memória sebesség növekedést, ez azért van gondolom én, mert nagyobb fsb-nél instabilitást tapasztaltak, ezért belőttek referencia pontokat (váltási pontokat) számszerű fsb értéktartományokra, amikhez (tartományonként) egyedi memória kezelési értékeket rendeltek. Magyarán úgy vélem a lehetséges tuning stabilitását akarták ezzel biztosítani.
Szintén úgy rémlik hogy valami memset (csak beta verzióval? passz nem próbáltam) progival a ''performance level''-t állítva on the fly izé menet közben te magad állítgathatod ezt a szintet, talán minnél kisebb annál gyorsabb, és így sebesség növekedést érhetsz el.

Ha sok hülyeséget írtam majd kijavítanak.

(#68) mikk2000 válasza Kicsirics77 (#56) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Őt kérdeztem :) Tény hogy abnormálisan vannak gyárilag összehajtva azok a kábelek.

(#69) robekri válasza Qru (#37) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

800-as Geiltől ne is várjál röbbet!

[Szerkesztve]

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#70) kymco

kymco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Láma kérdés :B : memória időzítésen hol lehet állítani a DS3-nál? :B

„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu

(#71) robekri válasza kymco (#70) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CTRL-F1, mint minden gigafos lapban! A többit már találd meg! :D

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#72) kymco válasza robekri (#71) üzenetére

kymco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:B :R

„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu

(#73) just válasza robekri (#69) üzenetére

just
(fanatikus tag)

nekem a 800-as geil ultrám 940mhz-et megy cl4-ben és 1063-at cl5-ben(fentebb nem néztem még) +0,4V-al :)

Two things what i hate. People that can't count...

(#74) Qru válasza just (#73) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem Value-van (vagyis remélem már csak volt :D ), arra írta.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#75) robekri válasza just (#73) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak nem első szériás Geiled van! (nagyon úgy néz ki, azok mentek mint állat)

(#76) bega1986 válasza Siriusb (#58) üzenetére

bega1986
(újonc)

Köszi sikerült!

Gabi

(#77) kumpl válasza mikk2000 (#67) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Értam. Tehát, ha 300-as fsb-nél van a strapváltás, akkor nekem gyorsabb lesz 298-on?
De ha már jóval meghaladom azt a bizonyos értéket (fsb-vel), akkor nem lesz lassabb az egész, nem? Annyit azért nem számít a memória sávszélesség, ugye? (Legalábbis AMD-nél nem számított semmit, ott mindegy volt, hogy Duálban 2x annyi volt az olvasás, nem vettem észre semmi különbséget...)

(#78) mikk2000 válasza kumpl (#77) üzenetére

mikk2000
(őstag)

A memória sebességének egyes összetevői jobbak lesznek igen. Hogy ez nagyobb sebeségnövekedést okoz-e mintha (te példád alapján) 2mhz-el emegnöveled az fsb-t (ezzel növelve a proci órajelét...ez nyilván alkalmazástól függ.
A memória sebessége csak egy eleme a gép sebességének, ha pl játszol nagy minőségi beállításokkal, a gyenge pont feltehetőleg a VGA lesz, ha pedig kevés a ram akkor a ram.

(#79) Csipisz válasza mikk2000 (#55) üzenetére

Csipisz
(tag)

Ha arra gondolsz nem kezdtem el kalapáccsal vagy más szerszámmal egyengetni a kábelt ráadásul szégyenszemre nem kellet újat vennem se, mivel volt. Egyébként sem csak nekem volt ilyen tapasztalom a Giga gyári SATA kábeleivel.
Látod ilyen az élet nálam a kábel nem működött , nálad pedig a memória!

alá írás

(#80) mikk2000 válasza Csipisz (#79) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Nem kell megsértődni, ha valakit meg akarok sérteni akkor arra elég egyértelmű és kifejező szavakat használok :) Nem kalapácsra gondoltam, hanem pl a kezedre. Azért gondoltam erre, mert ha nem olyan szakámát tanulok mint amilyet, én a saját eszemmel bizony kiegyenesíteném ezt a girbe-görbe kábelt (összehajtási pontokon). Beláthatod, ez nem egy indokolatlan ötlet részemről hogy a durva kihajtogatás oka lehet a nagyszámú GB sata kábelek hibáinak. Esetleg nem a kiegyengetés okozhatja a bajt, hanem maga az az ostoba élre összetekerés a GB által. Mondjuk tény hogy én kb 30 percig hagytam a kábelt hogy a saját súlyától megroppanva kiegyenesedjen kissé, és egy cseppet sem húztam.

Ha valakinek gondja volt GB sata kábelekkel az hozzászólhat nyugodtan.

(#81) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

900MHz-en futó ramnál mennyit nyerek ha 5-5-5-15 helyett 4-4-3-8-at megy a modul? Nem számszerűsítve érdekel inkább az, hogy 965-ös DS4 mennyire érzékeny az időzítésre?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#82) Gorneck23 válasza Qru (#81) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem lesz szemmel látható a javulás sztem...

(#83) Csipisz válasza mikk2000 (#80) üzenetére

Csipisz
(tag)

Szerintem ennek a SATA kábel kérdésnek jóval több időt szenteltünk mintbamennyit az egész ér. Elég nagy szégyen, hogy egyáltalán lehetséges az, hogy ilyen kábel tönkremenjen attól, hogy én esetleg egyenesre hajtom. Most két Abit gyári kábelt használok, amit szintén kiegyenesítettem és mégis működik. :C
Apropó, mi a helyzet a memóriáiddal, kiderült, hogy mi a gond? :F

alá írás

(#84) Qru válasza Gorneck23 (#82) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ok, akkor hagyom a pitlibe. Gondoltam bevállalok gyorsabb modult, de ha nem nő a sebesség számottevően akkor nem dobok ki +15k-t az ablakon. :R

mod helyesírás...

[Szerkesztve]

(#85) Rusher válasza Qru (#84) üzenetére

Rusher
(őstag)

Szvsz azért nem mindegy, hogy CL4 v CL5 pláne azoknál az értékeknél amiket írtál ;)

葉問

(#86) mikk2000 válasza Csipisz (#83) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Te említetted meg hogy 3 kábeled is ''rossz'' volt, tehát ez úgy hatott felém, mint megoldandó probléma. Tehát egyengetted. Kíváncsi vagyok, akiknél nagy arányban rossz volt a kábel náluk hasonló volt-e a helyzet egyengetésügyileg.

(#87) fer válasza mikk2000 (#86) üzenetére

fer
(senior tag)

Ezt a kábelcserét még nekem ajánlották, de szerintem nem jött be, vagy legalább is szerintem nem ez okozza a problémámat amit a #22 hozzászólásomban említettem! Ha te jártasabb vagy az efféle dolgokban akkor tőled kérek segítséget! (a képfeltöltést használtam, ha jól emléxem az neked nem szuperál, akkor adj valami mást ahová feltölthetem a képet, hogy te is megnézhesd és hozzá tudjál szólni!)

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#88) Kicsirics77 válasza fer (#87) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

képfeltöltö oldal ami megy is rendesen [link]

(#89) fer válasza Kicsirics77 (#88) üzenetére

fer
(senior tag)

[link]

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#90) spy19

spy19
(tag)

Sziasztok sos lenne 1 kérdésem: Melyik sata dirvert kel feltenni ha 1 winyot használok:
Intel ICH6R/ ICH7R/ ICH7DH/ ICH8R SATA RAID Driver ezt vagy
GIGABYTE SATA2 RAID Driver
mind a 2-ö a GIGABYTE oldalon van???
Vagy ha mind1 akkor melyik a jóbbbbbb?????????????????????
ELÖRE IS NAGYON KÖSZI A VÁLASZT :R :R :R

Gigabyte P35 DS4,CM Hyper 212,Core 2 Quad Q9300,4gb corsair 800mhz c4,BfG MaXcore GTX 260 Oc2,G15+G9 samsung 971P

(#91) Gorneck23 válasza spy19 (#90) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyiket se...

(#92) tlac válasza spy19 (#90) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

és 1. hozzászólás

(#93) Kicsirics77 válasza spy19 (#90) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

1 tip [link]

(#94) H.O.D. válasza mikk2000 (#80) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Én mindig feltekerem a SATA kábeleket spirál alakban egy hosszú fémpálcára, hogy ne kanyarogjanak össze-vissza a házban. Olyan így, mint egy bazi vastag telefonzsinór... :D

Ezt megléptem a DS3-hoz adott kábelekkel is és lám a vinyók mennek :R

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#95) spy19 válasza Gorneck23 (#91) üzenetére

spy19
(tag)

KÖSZI a tartalom teljes segitséget!!!! amúgy nekem is most lesz p35-ös csoda ,de ezen az elven szeretném már a jó drivert használni akkor most melyik drivert az intel oldalrol a legfrissebbet a giga oldalt hadjam????????????????????????

[Szerkesztve]

Gigabyte P35 DS4,CM Hyper 212,Core 2 Quad Q9300,4gb corsair 800mhz c4,BfG MaXcore GTX 260 Oc2,G15+G9 samsung 971P

(#96) bim válasza kumpl (#77) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

igen 298-nál vált és akkor nagyon sokat kellene tolod az fsb-n hogy utolérd a sebességet.probáld ki.
esetleg játsz egy olyat mint irtam fsb 298+ valamilyen érték a C.I.A-ból.nyilván olyan érték amit még visz pluszba a procid és a memod.a 298-hoz aódik hozzá turbora állitva 30mhz. full-ra meg 50mhz.ilyenkor asszem a strap marad és ezáltal gyorsul a rendszered.de probáld ki. ;)

(#97) mikk2000 válasza fer (#87) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Pl [link]

De nem hiszem hogy előrébb vinne sokkal ha látnám. Tippek, próbáld ki mindegyik slotban a bővítőkártyát, cserélj biost a kártyán, többféle is van, de előtte az eredetit mentsd le. Kapásból felteheted a legfrissebbet is. Újabb biosok újabb drivereket kívánnak meg, tehát nem baj, ha a driver a legfrissebb.

[link]

Jobb oldalt ''support tools'' alatt vannak a cuccok. Ha nem tudod pontosan mit csinálsz, akkor ne csináld :) b jelzi a base, r raid változatot a bővítőkártyához, de ezt úgyis elolvasod a csatolt readme fájlban. Ha ezen van az oprendszered, akkor még körültekintőbb legyél :)

(#98) mikk2000 válasza H.O.D. (#94) üzenetére

mikk2000
(őstag)

A ''feltekerés'' egy bevált tárolási mód vezetékeknél... de a te esetedben talán a legcélszerűbb ha eleve olyan hosszú kábelt veszel, amekkora kell :)

(#99) kumpl válasza bim (#96) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Meg fogom próbálni. Most akkor 3GHz-en (9x333) lassabb a gépem, mint, ha 2682MHz-en (9x298) menne?

(#100) kumpl válasza H.O.D. (#94) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Tudnál egy képet dobni a tekert kábeleidről a gépeden belül? (Hú, ezt félre lehet érteni, rossz az, aki rosszra gondol...)

Más: Milyen drivereket kell feltelepíteni, úgy értem melyik a legújabb, meg mi kell? Az inteles cuccokhoz még nem értek. Van vanami inf izé, meg ... Szoval mit töltsek le, honnan, melyiket. Eddig a gyári cd-ről telepítek, de az autómatán nyomja...

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.