Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) Gorneck23 válasza Leonyid84 (#400) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Csak P35öt...

(#402) Leonyid84 válasza Gorneck23 (#401) üzenetére

Leonyid84
(kvázi-tag)

Persze, most a Bearlake csipszet a frankó :R

(#403) Sárpac válasza Leonyid84 (#400) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Ha gondolod tudok adni 965-ös DS4-et olcsóbban is!:DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#404) 1face válasza Gorneck23 (#401) üzenetére

1face
(senior tag)

Helló!
P35-ben próbáltad már a 4 memót?

Nincsen problémám az alkohollal! ...de nélküle?!

(#405) pmheros válasza Gorneck23 (#359) üzenetére

pmheros
(senior tag)

-a RAM megkapta amit igényelt (ami a cimkéjén van megadva)
-MCH -nak nem adtam +feszt hisz nem tuningoltam (a 7950GT -m így is kihajtja)
-a Dragon RAM tuningjáról semmit nem tudok mert még nem próbáltam

hideg pizza, meleg sör

(#406) Gorneck23 válasza 1face (#404) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem volt rá lehetőségem....de a német fórumon rengeteg 4*1GB-os tulaj van...nincs panasz...

Amúgy van 4*1-es eredmény az oldalamon...[link]

(#407) keszegduda

keszegduda
(őstag)

F4-es BIOS megfelelő, ha nincs vele problémám? DS3P a lap...

(#408) RedCat

RedCat
(fanatikus tag)

SZiasztok!

Nekem usb pendriveról való bootolással van gondom. Több helyen kerestem a neten hasonló problémát de nem találtam, tehát gondolom egyedi a gondom. DS4 3.3-as lapról van szó egy E6420-as procival és 2 GB rammal. A gép szépen megy, miden oké. De ha bedugok egy bootolható pendrive-ot (én csináltam, másik gépen szépen bootol) akkor mintha megfogná a gépet (mintha nem reagálna a gombokra, persze nem mindig), és nem akar bootolni róla. A bios felismeri mert kiírja hogy USB 2.0 dirve-ot talált, látom a pen nevét is. De hiba választom ki F12-vel vagy a biosban hogy róla bootoljon nem történik semmi. Miután elmegy a post screen megáll az egész gép és mintha várna valamire. De semmi sem történik. Ilyenkor a CTRL+ALT+DEL sem segít, mintha lefagyott volna a gép. De ha kihúzom a pendrive-ot akkor életre kel a gép és bebootol a HDD-ről mintha nem is lett volna benne pen. :F
Mi lehet a gond? BIOS F9-es, legacy usb bekapcsolva, usb 2.0 engedélyezve. Mást nem tudom mit kellene állítani?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv. RedCat

(#409) Sárpac válasza Gorneck23 (#406) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Csináljak Ds4 4*1giga memóval full tesztet neked? ;]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#410) tlac válasza RedCat (#408) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

win alatt megy a pendrvie?
jól van bekötve az usb?

f12 után azt hiszem hdd-n belül kell kiválasztani

Sárpac:
csinálj! :)

[Szerkesztve]

(#411) Gorneck23 válasza Sárpac (#409) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem mind1...

(#412) tlac válasza Gorneck23 (#411) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem mindegy! ;)

(#413) Gorneck23 válasza Gorneck23 (#411) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Áááááááááááááááááááááá :D :D :D :D :D :D :B :B :B

Szal jöhet...

(#414) RedCat válasza tlac (#410) üzenetére

RedCat
(fanatikus tag)

Természetesen win alatt tökéletesen megy a pendrive. F12 után vagy ha biosban beállítom hogy róla bootoljon (bios is látja, kiírja a nevét) akkor amikor elkezdené olvasni akkor áll meg az egész rendszer, és addig áll ameddig ki nem húzom.
Több pendrive-ot is kipróbáltam már mind ezt csinálja. Másik gépben tökéletesen bootol a pen...

(#415) Rick4 válasza Leonyid84 (#396) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

én Giannitól még jó másfél hónapja vettem DS3-P-t, akkor adtam érte 28K-t, és ha jól emlékszem, 3 év garis.. :D

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#416) Rick4 válasza RedCat (#408) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

nem lehet, hogy bootolna arról a pendriveról, csak nincs minden rajta, ezért nem sikerül?

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#417) tlac válasza RedCat (#414) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ahci meg raid-es dolgok be vannak állítva? (lehet nem szereti)
mit akarsz bootolni?

(#418) RedCat válasza tlac (#417) üzenetére

RedCat
(fanatikus tag)

A pendrive biztos jó, másik gépben bootol. Hiren boot cd-t tettem fel a pendrive-ra. A vinyó beállítás ACHI, a win is így van feltelepítve, talán ez lehet a gond?

(#419) tlac válasza RedCat (#418) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

próbaképpen kapcsold ki
(mi ez a hiren?)

(#420) RedCat válasza tlac (#419) üzenetére

RedCat
(fanatikus tag)

Ok, majd ma este tudom kipróbálni. A Hiren az egy boot cd tele hasznos utilokkal. Pl patricionáló, tesztelő, file kezelő, partició másoló, backup, virusírtó, stb. programokkal. Még egy mini windows is van rajta. Ha foglalkozol kicsit a saját avgy mások gépeinek javításával, mentésével, esetleg karbantartásával akkor nagyon hasznos.

(#421) djxp01

djxp01
(fanatikus tag)

GA-965P-DS4-hez quad core6600, és 2db 8800GTX mennyire menne jól? procit egy jó memmel meddig lehetne feltolni ? SLi-ben jól menne a két kártya szerintetek ?

tnx előre :R

(#422) arsenlupin válasza tlac (#419) üzenetére

arsenlupin
(fanatikus tag)

''(mi ez a hiren?)''

[link]

Üdv:Arsene

(#423) Nortid válasza djxp01 (#421) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

Elvileg rá lehet bírni hogy vigye az SLi-t is, de akkor is az egyik csak 4x-es lenne, nem lenne értelme...

[ Szerkesztve! ]

(#424) mikk2000 válasza RedCat (#418) üzenetére

mikk2000
(őstag)

A boot cd attól boot cd hogy van boot szektora... Nem vagyok benne biztos hogy nem-e az okozza a gondot hogy pont a korrekt indítási rész hiányzik a pendrive-ról. Szerintem formázd le, és tégy valami minimum boot-ot arra a pendrive-ra, és ha így bebootol, akkor a boot cd boot-ja nem lett megfelelően feltéve (feltelepítve) a pendrive-ra.

Ha ez a helyzet, akkor itt találsz kicsit bővebb infót mit kéne tenned:[link]

(#425) RedCat válasza mikk2000 (#424) üzenetére

RedCat
(fanatikus tag)

Köszi, de már írtam hogy másik gépben tökéletes. Próbáltam már síma DOS-t feltenni a penre és arról bootolni, de akkor se bootol. Egyszerűen amikor olvasni kellene a pendrive-ot akkor lefagy a gép és csak akkor megy tovább ha kihúzom a gépből...
Az ACHI beállítást kipróbálom este...

(#426) mikk2000 válasza RedCat (#425) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Köszi, de már írtam hogy másik gépben tökéletes

Felületesen olvastam... :)

A biosban rémlik valami opció hogy az usb drive-okat kifejezetten úgy kezelje-e, én esetleg ennek az opciónak mindkét állásában megnézném mi újság. Ami linkeltem alul ott látszik az is, hogy nagyobb usb drive-ok esetén nem feltétlenül fog működni a dolog.

(#427) djxp01 válasza djxp01 (#421) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

Köxi. DE akkor ehhez a combóhoz milyen más megfizethető lapot ajánlanál ami jó lenne tuningra is , és full sebességen menne a két 8800?

(#428) Gorneck23 válasza djxp01 (#427) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mijjjjez az SLI láz.. :U :F Mindenki ezzel xarkodik...

Vegyél Ájemdét...az frankón SLI ready...abba tuti jól fog menni a két GTX.

(#429) Qru válasza Gorneck23 (#428) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igaz nincs olyan AMD jelenleg ami kihajtana 2 GTX-et rendesen... :U

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#430) RedCat válasza mikk2000 (#426) üzenetére

RedCat
(fanatikus tag)

Na kipróbáltam az ACikapcsolását, de semmi változás. Sőt a biosban több kapcsolót ki illetve be kapcsoltam ami esetleg befolyásoljatja a bootot, de semmi. Egyszerűen leáll a bott amikor a penről kellene olvasni. Én is olvastam hogy nem jó ha nagy a pen, ezért már 2 félével próbálkozom: 2 GB kinston és egy 256 MB Flash Drive-al. Persze egyik se hajlandó bebootolni :(
Másik gépben mindkettő tökéletes... Azt hiszem nem fogok penről bootolni, elfogyott az ötlet. Nektek gond nélkül bootol pendrivról?

(#431) Siriusb válasza RedCat (#430) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Nekem sem sikerült régebben összehozni, úgyhogy hagytam. BIOS frissítés meg így is megy pendrive-ról.

(#432) tlac válasza RedCat (#430) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

én usb-s rackről bootoltam már (linux-ot)

próbáld meg másik usb portra dugni

(#433) Gorneck23 válasza Qru (#429) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mégis jobban menne 16 16, mint 8 8 nem?

3ghz-en sztem már simán...:D

No de mind1, mert a világ egyik legnagyobb baromsága a 2 karis rendszer...

(#434) Qru válasza Gorneck23 (#433) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát azért em tudom, hogy egy 3GHz-es X2 kihajtana-e rendesen két GTX-et. De talán... Viszont PCI-E sávszélesség ügyében abszolút igazad van! Meg aban is, hogy baromség az SLI és a CF is.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#435) mikk2000 válasza RedCat (#430) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Nem bootoltattam még pen drive-ról, sőt a közelemben sincs most ilyen, így nem tudom kipróbálni nálam hogy muzsikál. A boot tényleg kőkemény bios funkció, tehát ahogy irta valaki lejjebb vagy végigdugdosod az összes portot, vagy bios-t cserélgetsz (aztán load setup default). Mindenképpen javaslom hogy hátul is dugd be, tehát az alaplapra közvetlenül, mert a ház usb(2?) kábele ill. azok összeköttetése okozhat problémát. Ha több embernek előjönne a hiba lehetne írni a GB-nek, mert végülis azért készülnek új biosok, mert a felhasználók hibákat jeleznek... de ha egy ilyen effektíve nem szemét lappal problematikus az usb-s boot, akkor feltehetőleg más lappal is előjöhet, ergó ha mész valahová mindenképp legyen nálad CD is... :)

(#436) Qru válasza tlac (#432) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Triton 75, elég durván TR XP 120 utánérzés... :D [link]

Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék. Látszatra sűrűbb lamellás, mint az xp de az csak nagy légszállításnál baba. Meg réz a heatpipe-ja. Erre nem cserélem le az tuti. :D Pedig ez is jól hűtené a SilentPipe-os sz@rságot a DS4-en.

(#437) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Próbált már vki DS4 rev1-ben Q6600-ot?

(#438) Lidi

Lidi
(fanatikus tag)

Hi !

Skacok az létezik, hogy F12 es biossal rosszabul megy a S3 Rev 3.3 lapom mint az F8 al ?
Igaz F8 hoz kellett a 101Mhz es pci trükk, de úgy ment stabilan alapfeszen 460Fsb vel, most meg visszább kellett vennem 450 re. Ujraindul 3x és alapra áll különben.

[Szerkesztve]

(#439) Gorneck23 válasza Lidi (#438) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Létezik...

Qru: Nem nagyon olvastam... :(

(#440) fer

fer
(senior tag)

És olyan létezik, hogy tuningra való átálláskor eltünnek mappák a gépröl?? Nekem épp egy ilyen esetem volt, hogy amikor meghuztam a gépet egy konvertálás elött és nyomtam egy gyors cpu-z - t meg az energiagazdálkodást is gyorsan átállítottam, és akkor szarakodott egyet a gépem, és akkor vettem észre, hogy eltünt a háttérképem, meg az összes ami abba a mappában volt, meg még más is ami a doku-ban volt! De azóta a biosban a sata nativ-ot átállítottam, hogy ne emulálja az IDE-t! Ezt nem értem, hogy alap beállításként miért emulál ide-t? Így most tök gyors lett e gépem, és egyéb más gondok is megoldódtak, mondjuk egy restart után az outlook express, mindíg kiírta, hogy nem lett megfelelően leállítva ..... stb.stb. és már ezt sem írja ki! :C

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#441) helkis válasza Qru (#437) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

ha minden jól megy holnap fogok! :))

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#442) helkis válasza Gorneck23 (#394) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

mi a gáz ezzel a ds4 p965 + Q6xxx-kombóval, kifejtenéd? :F előre is köszi! :R

[Szerkesztve]

(#443) Qru válasza helkis (#441) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok rá! Majd írd+ feltétlen ide a tapasztalatokat! Milyen BIOS-od van, stb... de elméletileg kezeli simán a DS4 Rev 1-is.

(#444) Qru válasza Gorneck23 (#439) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet többre mennék P35+DDR3-ra váltással, mint egy Q6600-al?! Végülis egyenlőre ezt a telejesítményt sem hsználom ki ami most van... Szted?

(#445) helkis válasza Qru (#443) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

F10-es bios van, +4Gb-ram, 4db sata eszköz, 2db ide + 8800GTS640 + audigy2zs: le lesz tesztelve rendesen, csak a villanyóra el ne olvadjon... :DDD
ha esetleg beszarik akkor, viszont valami P35/DDR2-lap lesz helyete..

(#446) helkis válasza Qru (#444) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

szvsz, egy 8800-as vga-val növelhetnéd legjobban a teljesítményed..
én is csak azért vettem q6600-ot, mert kell a HTPC-mbe a E6400.. :D

(#447) tlac válasza Qru (#436) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

láttam, nekem is ez volt az első gondolotatom ;)

ha lapra fújú hűtőt vennék, akkor az a cooler master geminII lenne

(#448) Gorneck23 válasza helkis (#442) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már többen írták, hogy sokkal jobb lap Q proci alá az új chipes generáció...feszek, proci kezelés, ram kezelés...

(#449) 1face válasza Gorneck23 (#448) üzenetére

1face
(senior tag)

Persze, meg olyat is írtak, hogy a P35-ös széria felejthető lesz! :D

Nincsen problémám az alkohollal! ...de nélküle?!

(#450) Qru válasza helkis (#446) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az lesz, csak még kivárom ténylegesen mennyit nyújtanak a Dx10-es játékoknál ezek a kártyák. Meg addigra az áruk is esik szépen... Szóal még egyenlőre nincs vga vásárlás terítéken, majd februárban. De akkor már kell, mert erre várok: [link] Ehhez meg már kevés lesz a 256MB-os 7900GT-m. :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.