Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Dzsekó

Dzsekó
(őstag)

Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tapasztaltatok már olyat, hogy az előlapi USB kivezetésről nem mennek az USB-s notivinyók, és egyes pendrive-ok?
Nagyon régen az előző házammal ment, de nem tudom, hogy az még az előző alaplapommal volt-e, azt hittem hogy kikopott az USB-je. Közben lett egy vadi új Lian li házam + 3,5"-os helyre berakott kártyaolvasó és se a 2 előlapi USB-ről nem pörög fel a vinyó, se a kártyaolvasó USB-jéről. Enermax Jazz keretben próbáltam WD1600BEVT vinyót, és másik USB-t is bedugtam a DC csatiba, hogy + kakaót adjon neki, de csak a vinyó halk kattogó hangja lett erősebb. Hátul az ATX-en 1 USB-vel lazán felpörög a vinyó és minden simán megy. Sandisk Contour 16GB pendrivenál meg adatolvasásnál néha lekonnektál (ATX-ről tökéletesen megy). A házproblémát kizárnám, mert előző házzal is ugyanez volt a gond.
Bios fw F13-as az alaplapon és rev. 3.3-as, de adataimnál minden infó ott van.
Köszi!

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#4002) tlac válasza CyberJedi (#3998) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

meddig futtattad azokat a teszteket, amiket írtam?

Dzsekó:

az usb kábelt, ami az előlapra van vezetve, dugd át a másik csatlakozóba az alaplapon, hátha...

(#4003) Dzsekó válasza tlac (#4002) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

A kártyaolvasó az másik alaplapi usb tüskesorról megy és azzal se pörög fel a vinyó sajna. :(

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#4004) CyberJedi válasza tlac (#4002) üzenetére

CyberJedi
(kvázi-tag)

memtest: 2-3 kör
prime blend: 30p

ennyinek elégnek kell lennie, nem full-on használom a procit állandóan

nem létezik, hogy ezek után cpu vagy ram gondja van

itt vmi más bűzlik

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#4005) fer

fer
(senior tag)

Akkor elmondok egy érdekes dolgot! Egy másik gépről van szó egy viás lap 478-as northwood proci, cseréltem ramot tettem bele egy 1 gigás kingmaxot mellé meg beraktam egy 256 megás samut, teszteltem órákon kersztül memtest86-al semmi baja, de amikor a gyerek játszik rajta kékhalál, megint tesztelem órákon át semmi hiba, játék 5perc múlva kékhalál! Ja előtte egy radeon volt benne, azzal nem volt kékhalál, de most tettem bele egy 7300gt-t, azzal egyfolytában halálozik, van amikor el sem hajlandó indulni! Kivettem a 256 megás samut, és úgy látszik kezd megoldódni a probléma! Egyszóval hiába a sokféle teszt
progi, a legjobb teszt a játék!

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#4006) CyberJedi válasza fer (#4005) üzenetére

CyberJedi
(kvázi-tag)

ebben tök igazad van, csak ahogy írtam semmilyen módon nem tudok cpu vagy ram hibát előcsalni, játékkal, tesztekkel sem...

én arra gyanaxom, hogy a northbridge-nek plusz hűtés kellene, pedig a DS4-eknél össze van hűtőcsövezve a VRM-ekkel....

nem vágom...

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#4007) tlac válasza CyberJedi (#4004) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a prime blend az nem túl hosszú idő

ellenőrizd a vinyót, a gyári tesztprogrammal

(#4008) CyberJedi válasza tlac (#4007) üzenetére

CyberJedi
(kvázi-tag)

tlac: winyó ellenőrzés megvolt az első hsz előtt, semmi ilyen jellegű (egyártelmű) hibát nem találok....

(#4009) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit felhoznám a topicot, ha lehet :DDD

Az lenne a kérdésem - így 3 év után - hogy a lap tud-e PWM-es ventit szabályozni, mivel az alaplapon nem láttam a foglalatokat, és ha igen, hányat? Gondolom, én voltam a tök, átnézem még egyszer, de azért örülnék vmi bíztatónak..

mod:

Könyvvel a kezemben kicsit könnyebb volt, megvannak... Van sys fan és pwr fan - ezek közt mi a különbség? És ha van 3 PWM-es ventim, akkor mindet egy foglalatra dugom? Erről a részről homályosítson fel valaki :U

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#4011) dvd_R+

dvd_R+
(senior tag)

sziasztok tunningolásban kérnék segítséget a configom

LAP: P965-DS4
Proci: E6420
Ram: 2X 2GB DDR2 1066MHZ Ballastix Crucial
VGA: Gigabyte Gts 250 1GB

Aki tudna segíteni azt meg kérem vegyen fel msn en ott a leg gyorsabb és ész szerűbb de h a nincs msne netalán.. :DD akkor privátban írjon köszönöm :R

MSN: herceg1990@freemail.hu

Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#4012) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

PWM problematikára valaki? :)

(#4013) tlac válasza hoffman_ (#4009) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

tud

1 foglalatra szerintem 2-nél többet ne nyomj rá
vagy ha azt meg tudod csinálni, hogy a tápból vegye fel az áramot és lap csak a pwm vezetéken szabályoz

(#4014) hoffman_ válasza tlac (#4013) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm :R

Kettőt szeretnék rádugni, terv szerint, az pont jó lenne. Az, hogy a tápból zabáljon, lapról működjön, gondolom csak vezeték-barkáccsal lehet megoldani, de ez már nem lényeg, alkalmas helyen megkérdem, ha kell majd. De a lapról bőven elég lesz. Köszi még egyszer!

(#4015) nightsong

nightsong
(lelkes újonc)

Sziasztok! Egy kis segitseg kellene.

965p-DS3 rev2-es lapom van.

http://img697.imageshack.us/img697/84/dscn1859b.jpg
Huzni akarom a procit, de a bios-t nem tudom beallitani, mert szinte minden beallitas valtoztatasra ujraindul es visszaall az alap beallitasra (kiveve azt, h az SPD-t atalitottam a legkissebb ertekre, 2re). Pl ha az fsb-t automatikusrol atalitom manualira es beirom az alap 333-at v 340-et, akkor is ujraindul es visszaall az alapra.

Van otletetek, h miert?

Night

(#4016) Bluegene válasza nightsong (#4015) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

frissíts BIOS-t az sztem megoldja

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#4017) nightsong válasza Bluegene (#4016) üzenetére

nightsong
(lelkes újonc)

A BIOS-t frissitettem es reseteltem is, de semmi valtozas :(

Night

(#4018) Bluegene válasza nightsong (#4017) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

pont ugyanilyen gondom volt, cmos clear a megoldás

vedd ki az alaplapi elemet 1 órára áramtalaníts a gépet egy órára, rakd vissza az elemet és menni fog

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#4019) nightsong válasza Bluegene (#4018) üzenetére

nightsong
(lelkes újonc)

Koszi, a tippet. Remelem segiteni fog. Mar csinaltam cmos cleart, igaz, csak kb 1 percre vettem ki az elemet...

Night

(#4020) Bluegene válasza nightsong (#4019) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát fél óra-45 perc elegendő, de az 1 óra tutira elég, azért mondtam ;)

remélem sikerrel jársz

(#4021) nightsong válasza Bluegene (#4020) üzenetére

nightsong
(lelkes újonc)

Tobb, mint 1 orara aramtalanitva volt a gep es kint volt belole az elem, de igy is maradt minden a regiben... :( Mi lehet a baj?

Night

(#4022) Bluegene válasza nightsong (#4021) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pfú, nálam az elemkivétel megoldotta

próbálj meg egy cmos clear-t, ami ugyanaz, egy jumper van az alaplapon(manuálban megtalálod), elképzelhető h az elemkivételes dolog mégse volt sikeres

alapból én se értettem mi ütött belé, hisz előtte jól lehetett tunningolni, akkor lehet nekem mákom volt :F

sajnos kifogytam az 5letekből, esetleg, mivel ritka hiba lehet, próbálj meg angol nyelvű fórumokban keresgélni, ha akarod nézek neked

a tudományom kezd kifogyni, először is nem értem mitől produkálja ezt a lap

[ Szerkesztve ]

(#4023) fer válasza nightsong (#4021) üzenetére

fer
(senior tag)

A pci-e ugye fixáltad 100-ra?

(#4024) nightsong válasza fer (#4023) üzenetére

nightsong
(lelkes újonc)

Az a baj, h azt se tudom. Fixalom szazra, ujraindul a gep es visszaall autora :F

Night

(#4025) fer válasza nightsong (#4024) üzenetére

fer
(senior tag)

Próbálj meg régebbi bios-t, nekem se a legújabb van fent, hanem az f12!

(#4026) fer válasza nightsong (#4024) üzenetére

fer
(senior tag)

Próbáld meg te is az f12-t [link] Tutira valami bios gubancod van!

[ Szerkesztve ]

(#4027) Falconer

Falconer
(fanatikus tag)

Halljatok, eladtam az E6320at, és most akarok venni egy E8400 wolfdalet (E0). Hivatalos oldal szerint csak az F14 bios támogatja, nekem meg F11 van ha jól emlékszem.

Akkor most ha berakom a wolfdalet, akkor meg sem nyikkani a cucc, vagy mi? Akkor most kell szereznem megint egy régebbi procit hogy biost frissitsek? :F :Y
Help pls!

-= Brainwavz B2 eladóvá vált! =- Dobozzal, garanciával, szinte zsír új! olcsón...... *** 22.900.- Ft***

(#4028) opcsi

opcsi
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Némi segítségre van szükségem. Elképzelhető, hogy kell vennem egy videókártyát, mert egy progimnak speciálisak a minimális rendszerkövetelményei. Ezzel nincs is gond, viszont nem tudom, hogy az alaplapom támogatja-e ezt a kártyát.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-965P-DS3-as, a kártya meg, amit a progi akar, egy nVidia Quadro FX valamilyen, de minimum belépő kategória, pl. 560-as.
Eddig nem tudtam kideríteni, hogy az alaplapom támogatja-e a Quadro FX cuccokat, de azt tudom, hogy csatlakoztathatóak egymáshoz PCIe-vel.

Egy általam is megfizethető ÚJ kártya, ami alacsony kategóriás, de benne van a program minimumfeltételeiben, olyan 45e Ft-tól kezdődik. Egy csúcskategóriás, ámde HASZNÁLT kártyát, pl. egy FX 3450-est 30e-ért is tudnék venni. Ez nem kis pénz számomra, így szeretném tudni, hogy támogatná-e az alaplapom. Sajnos, a gyártó oldalán nem találtam erre vonatkozó infókat.

Köszi!

(#4029) Bluegene válasza Falconer (#4027) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem el fog indulni kis szerencsével, max alapból nem 9X333-on fog mennihanem mondjuk 9X266-on

szal mennie kell, nekem se támogatta a bios-om(F13) az E5200-at, mégis bepöccent

(#4030) tlac válasza opcsi (#4028) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a quadro-knál nézd meg, hogy mik a követelmények

vagy ha biztosra akarsz menni, akkor vidd magaddal a gépet, vagy egyezz meg valahogy, ha mégsem menne, akkor visszaadod

(#4031) nightsong válasza fer (#4026) üzenetére

nightsong
(lelkes újonc)

Feltettem az F12-ot, jumperrel csinaltam cmost cleart, de semmi valtozas... :((( :O Mas otlet?:F :F :F

Night

(#4032) Bluegene válasza nightsong (#4031) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ötlet: menj el egy számítógép szervízbe

erdeklődj, mintha vásárolnál, és mond el búdat egy igazi szakinak, hátha van vmi tippje(bizots lesz), de legalább megmondja h semmi esélyed ha arról van szó

vagy kérdezd meg őt: [link] Killates vmi szervizes csávó

vagy őket:
[link]
[link]

(#4033) Falconer válasza Bluegene (#4029) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Na kipróbáltam, F11es biossal E0 Wolfdale meg sem nyikkan.
Kaptam egy kölcsön procit, szóval sikerült biost flashelni, úgyhogy megy szépen. :)

Ami eddig az E8400ról kiderült:

1.275V a VIDje, adtam neki biosból 1.35V-ot.
445*9 Nagyon nem hajlandó menni.
440*9 OK

Azt furcsállom, hogy ez eddig elvileg egy P35ös lapban volt, ott símán vitte a 445*9et, de engem orthos kidobál folyton. Az lehet, hogy a wolfdaleket nem komálja annyira ez a lap?
E6320 conroe lazán ment 457-es FSBvel.

-= Brainwavz B2 eladóvá vált! =- Dobozzal, garanciával, szinte zsír új! olcsón...... *** 22.900.- Ft***

(#4034) tlac válasza Falconer (#4033) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

szerintem az mch nem bír nagyobb memóriasávszélességet

(#4035) Falconer válasza tlac (#4034) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Jó hogy mondod, erre én is gondoltam amikor olvastam a P35 tesztet.
Akkor itt már MCH + fesz sem segít?

Szerk:
azt vettem még észre, hogy ramokat csak 1:1-ben hajlandó pörgetni (CPU-z szerint), tehát hiába állítom be biosba, hogy 1:1.5, semmi hatása. Conroe-val müködött.

[ Szerkesztve ]

(#4036) tlac válasza Falconer (#4035) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

próbálkozhatsz, de szerintem nem lesz jó

igen, csak az 1:1 megy, nekem is ugyanez volt, de hivatalosan nem is támogatja a chipset a wolfdale-eket

(#4037) Falconer válasza tlac (#4036) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Ohh, crap. Kösz az infot. Akkor legfeljebb visszavehetem az időzítéseket. Na mind1, 775ben már nem fogok lapot cserélni az tuti.

(#4038) Falconer válasza tlac (#4036) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Kipróbáltam....

Megy 500as FSB-vel!!! 500x8-on atomstabil a Wolfdale :DD

Gigabyte 965P DS3 rev3.3 BIOS: F14
MCH: +0.2V
FSB: +0.1V
CPU core: 1.3625V
Képhez klikk

(#4039) tlac válasza Falconer (#4038) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ez elég jó
nekem nem ment ilyen jól, igaz még c1-es a 965p-m

(#4040) fer válasza Falconer (#4027) üzenetére

fer
(senior tag)

Amikor én vettem az s3-as lapot egy E6320 procival, akkor nekem ha jol emléxem f5 bios volt a lapon, és hivatalosan csak az f9 támogatta volna a procit, ennek ellenére elindult vele a rendszer!

(#4041) fer

fer
(senior tag)

A tuningra visszatérve, már írtam, hogy mostanában nem megy a tuning úgy mint régen! Ha el is indul, a következő restartnál már nem bír indulni, és visszaáll alapra! A napokban volt, hogy 16 fok volt a szobában újra megpróbáltam a tuningot, és láss csodát, akárhányszor újraindítottam, nem állt vissza alapra! ebből arra következtettem, hogy túlmelegedés van! Ebből kiindulva újrapasztáztam az NB-t és kb 2-3 fokot lejjebb ment a hőfok, és ez mellett még a rendszerem is mintha gyorsabb lett volna: gyorsabban nyílnak meg alkalmazások, gyorsabb az indulás a leállás, néhány játék ami eddig egy picit beszaggatott, már nem csinálja, a nyomtatóra ha küldök nyomtatnivalót, akkor mindig tök sokat várt, most egyből kezdi a nyomtatást! A tuningot most fogom próbálni!
Ha valaki megpróbálná, annak mondom, hogy az NB borda levétele nem volt teljesen zökkenőmentes, úgy oda volt tapadva, hogy azt hittem kettétörik az alaplap, na meg azt a gyurmaféle tapaszt vagy nem tudom minek nevezzem, nem volt egyszerű eltávolítani, még jó, hogy mindig van itthon sebbenzin azzal szépen el lehetett távolítani! :C

(#4042) Falconer válasza fer (#4041) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Az a nagy Gigabyte logós réz?
Szerintem nálam hülyeség lenne levenni, mert igy is irtó forró tapintásra, tehát a hőt tuti átadja.

(#4043) fer válasza Falconer (#4042) üzenetére

fer
(senior tag)

Nem réz az csak le van fújva sárgára! Nálam nem volt forró, de egy 5centis venti 5volton csodákra képes!

[ Szerkesztve ]

(#4044) Falconer válasza fer (#4043) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

12 centis venti van a ház oldalán majdnem pont felette... :D

(#4045) tlac válasza Falconer (#4038) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

futtatnál egy everest cachemem tesztet?

(#4046) Falconer válasza tlac (#4045) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Most akkor cache-t vagy mem tesztet?

A kevesebb 3dmark pont (kivéve cpu score) 4Ghz Wolfdalelel mint 3.2Ghz Conroeval rejtélyre nincs valami tipped?

(#4047) Falconer válasza Falconer (#4046) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Cache teszt futott 40 percig szépen utána meguntam :)

Közben kiderítettem, hogy el volt szállva egy két beállítás az nvidia driverben, mostmár 14041 3dmark06 pötty.

(#4048) tlac válasza Falconer (#4046) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az everest-ben a menüben van valami ilyesmi, hogy gyorsítótár és memória sebességmérés
aztán az ablakban majd lesz egy save gomb

(#4049) Falconer válasza tlac (#4048) üzenetére

Falconer
(fanatikus tag)

Everest v5.3 cachemem Klikk
E8400 8x500

(#4050) Sytex

Sytex
(tag)

Sziasztok!

Van valakinek 2db PCI-e VGA a lapban (értelemszerűen DS4)? Tudna egy hevenyészett fotót küldeni róla? Nem biztos hogy elférek benne, és nem akarok fölöslegesen 10ezreket kihajigálni az ablakon.

Köszi

- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.