Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) Rick4 válasza Shrike7973 (#2999) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

az eist, c1e, tpu thermal monitoring, ilyeneket érdemes kikapcsolni, legalábbis tuning sokkal jobban megy, mint azokkal. nekem még a cpuhűtő ventije is fixen van, azt sem nóhagyom auto-n. azzal a lappal simán mennie kell a 400-as FSB-nek. nem írtad, mennyi feszt adsz a procinak, de felteheted nyugodtan 1.38-ra is, 1.4-re is, nem lesz baja. az én procim alapfesz alatt megy 2.8GHz-et, ezek már csak ilyenek..ha a memókat így 2X szorzón 800-on hajtod, nem tudom menni az időzítés, de 4-4-4-12-n mehet nyugodtan neki 2.0V-2.1V is. rendszerint (én ezt tapasztalom) a memónak kevés a fesz vagy alacsony az időzítés, emiatt indul újra a gép..

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#3002) Shrike7973

Shrike7973
(senior tag)

Nekem nem indult ujra a gépem, restartot nyomtam, windos kijelentkezik stb, és amikor ujraindult volna, akkor csinálta ezt... viszont amikor ujra megprobáltam ezt akkor nem csinált :S. Amugy nem adok és nem is szeretnék több feszt adni a gépben bárminek, mivel hosszutávra szeretném.

(#3003) Rick4 válasza Shrike7973 (#3002) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

jó, ha te azért vetted, , hogy a memód vagy a procid a 30 tervezett évig meglesz, akkor hagyd alapon. én meg feszt emelek, és a 3.2GHZ-en futtatott procim így fogja bírni 25 évig. namost akkor szerinted mit számít ez? semmit..

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#3004) tlac válasza Rick4 (#3001) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az eist, c1e, tpu thermal monitoring, ilyeneket érdemes kikapcsolni, legalábbis tuning sokkal jobban megy, mint azokkal

esetleg extrém tuningnál

(#3005) Shrike7973

Shrike7973
(senior tag)

Tpu thermal monitoring?

(#3006) Hobli1988

Hobli1988
(fanatikus tag)

Üdv all!Lenne egy kérdésem,nekem egy GA 965P-S3-as lapom van rev 3.3-as és szeretném megkérdezni,hogy támogatjae az E8000-es szériás procikat?Köszi!

Eladó egy APC Back-UPS CS 350 szünetmentesitő táp,szinte új!7k

(#3007) I-S-T-I válasza Hobli1988 (#3006) üzenetére

I-S-T-I
(lelkes újonc)

hi!

elvileg igen :C [link]

[ Szerkesztve ]

-| HP Elitebook 8440p |- -| iPhone 3Gs |-

(#3008) Sleed

Sleed
(fanatikus tag)

sziasztok
nemrég nyertem egy Zalman Fatal1ty FC-ZV9es vga hűtőt,de a csomagban nem volt benne a hozzá járó ventillátorszabályzó és a vga-n nem olyan csatlakozó volt,így csak az alaplapra tudtam kötni.Nyomja a levegőt,mint állat,soha nem volt ilyen alacsony hőmérsékleten a videókarim,csak a hangja kicsit zavaró... nem hangosabb,mint a gyári,de azért jobb lenne,ha kicsit halkabbá tudnám varázsolni.
Valaki tud olyan progit,amivel szoftveresen tudnám állítani az alaplapra csatolt ventik sebességét?
A speedfan elvileg ilyen,csak ahogy észrevettem,ez nem olyan egyszerű hogy lejjebb állítom és már csinálja is.Ha valaki tud ezzel kapcsolatban segítséget nyújtani,azt nagyon megköszönném! :R

“Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted – ez siker.” (Henry Ford)

(#3009) Csontikka

Csontikka
(tag)

Sziasztok!

Adott egy GA-965P-DS4 rev 1.0 F10 alaplap

benne egy E6300 proci, GeIL CL4-4-4DDR2-800 (everestből) (2*1GB) memória

Biosban az itt olvasottak alapján felvettem az FSB-t 400-ra, memória 400-on megy, minden maradt az alapfeszültségen. PCI-E fix 100-on
Everest Riport:
[link]

Minden megy stabilan.

Egyetlen kérdés:
Terhelt állapotban a proci mag hőmérsékletek felmennek 65-ig. Üresjáratban 50. (everest szerint)

Ez elfogadható hőmérséklet, vagy cseréljem le a hűtőt? (most a gyárija van rajta)

Előre is köszi a segítséget!

Üdv
Csontikka

(#3010) Tel Elek válasza Csontikka (#3009) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Elfogadható, baja nem lesz tőle.

(#3011) Qru válasza Csontikka (#3009) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó hőfok, még kis tartalék is marad nyárra benne (80 fokig nem kell aggódni). Anno ugyan ilyen kombóm volt. DS4 Rev1 + Geil VS + E6300

Nálam 7x450-et vitte simán - ramank adtam kis feszt 2,2V-on ment - szépen stabilan igaz én nem gyárival hűtöttem. Gyári hűtővel 440-nél meg kellett állnom mert nem hűtötte le eléggé. Szóval lehet még kicsit húzni...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#3012) Csontikka válasza Qru (#3011) üzenetére

Csontikka
(tag)

Tel Elek és Qru

Köszi a gyors reagálást.

Tovább húzni nem igazán tervezem, így sem használom ki a gépet, játékra nem nagyon használom, de jó tudni, hogy ez még nem a teljesítményének csúcsa és ha szükséges lehet még rajta hegyezni. Még1x köszi, hogy megnyugtattatok, akkor biosba át is állítom a figyelmeztető hangot 75*C-ra!

Üdv
CSontikka

(#3013) hazsoo válasza Hobli1988 (#3006) üzenetére

hazsoo
(újonc)

Hi! mindenkinek akinek GA 965P-DS3-as lapja van rev 3.3 -as F13Q Bios-al . Most vettem bele egy E8400-es procit és minden tökéletesen müxik bár a tuningot még nem próbáltam ,de az nem is érdekel annyira. :)

Cuccok :D tollpárnám van +1gyerek +1asszony

(#3014) hazsoo

hazsoo
(újonc)

ohh bocsi Hobli1988 elnéztem te csak S3-at irtál én meg DS3-ról beszélek bár nemtom mi a különbség ,de szerintem is megy vele ugyan azt írták mind a kettő bioshoz (hivatalosan nem támogatott).

[ Szerkesztve ]

Cuccok :D tollpárnám van +1gyerek +1asszony

(#3015) Qru válasza hazsoo (#3014) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

S3-on, nem szilárdelektrolitos kondik vanank, a DS3-on meg igen. Kb ennyiben merül ki a különbség.

mod: Tehát a DS3 elivleg hosszabb élettartammal rendelkezik, mint az S3.

[ Szerkesztve ]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#3016) fer

fer
(senior tag)

Meg az S3-on bootképernyő sincs, legalább is az enyémen nincsen!

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#3017) Qru válasza fer (#3016) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

BIOS-ban sem lehet bekapcsolni a post screent? Boot képernyődnek kell lennie...

(#3018) fer válasza Qru (#3017) üzenetére

fer
(senior tag)

Nincs, de annyira nem is hiányzik!

(#3019) Qru válasza fer (#3018) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem sem, ki is kapcsolatm. Engem idegesített. :)

(#3020) fer válasza Qru (#3019) üzenetére

fer
(senior tag)

Nekem sajna nincs ilyen opció a biosban! De aztán lehet, hogy mostanra már én is kikapcsoltam volna!:) Legalább most már tudjuk, hogy nem csak a kondikban tér el A DS3 és az S3! Na további szép napot!

(#3021) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek úgy döntöttem hogy nekiálok tuningolni eddig egész jól halad csak kéne egy kis help hogy hol lehet kikapcsoni a biosban azt hogy ne csökkentse az órajelet ha nincs terhelve a gép :)) ha valaki tudja írja már meg thx :U

DS3-GA965p , E6300, 2x1Gb Kingmax 800Mhz, Gainward 7900GT Golden Sample 512MB (UFO-t látott a gyerek miután megivott 2 üveg tömény málnaszörpöt.)

(#3022) Sutymorgo válasza Sutymorgo (#2544) üzenetére

Sutymorgo
(lelkes újonc)

Üdv újra itt.

Visszajött végre a lapom gariból, valóban elpusztult rajta valami.

Kapott az E2140-em Egy Hyper TX2-t, de így se szereti a 400-as FSB-t. 1.3V-on megy a 390, ekkor terhelés alatt verdesi a 60 fokot (idle 35 fok). 400Mhz nem megy, Orthos megfagy. Ha adok neki még egy kis feszt (1.35V-ot, ez még mindig nem kéne sok legyen), akkor már a 70 fokot is eléri, ez már nem tetszik.

Én látom rosszul, vagy tényleg elég magasak ezek a hőmérsékletek? (Nyitott ház, 22-23 fok).

A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.

-Dave

(#3023) Qru válasza Sutymorgo (#3022) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az túl magas hőfok. :( Rajta van rendesen hűtő? Paszta?

(#3024) Qru válasza GABDATOR (#3021) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

C1E és EIST legyen disabled.

(#3025) Sutymorgo válasza Qru (#3023) üzenetére

Sutymorgo
(lelkes újonc)

Igen, szerintem rendesen raktam rá, a paszta friss UltraCut. Nem sok info van róla, >itt< lehet venni meg van némi reklám duma, eszerint pedig jobb, mint az Arctic Silver 5...ami érdekes, de amúgy se hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor idle-ben is melegebbnek kéne lennie. Márpedig a 35 fok normális, nem?

szerk: a második linken a #11-es hozzászólásnál kezdődik az érdekes rész.

[ Szerkesztve ]

(#3026) Qru válasza Sutymorgo (#3025) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Alap 35fok húzva 23fokos szobában kb reális. Venti forog rendesen? Ha igen, akkor kifogtál, egy olyan sz@rt mint én anno. Vagy a forrasztás nem jó a kupak és mag között, vagy homorú a kupakod. Ezért nem érintkezik rendesen a kupak és a hűtő talpa. (Intel így gátolja, hogy húzd a procid ez egekig és ne vegyél 2x annyiért alapból 3GHz-es C2D-t).
Amúgy hőfokokt mivel méred? CoreTemp?

(#3027) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

Hol tom megválltoztatni a configomat mert nem találok ilyen lehetőséget sehol :F ha valaki tudja thx érte.

DS3-GA965p , E6300, 2x1Gb Kingmax 800Mhz, Gainward 7900GT Golden Sample 512MB (UFO-t látott a gyerek miután megivott 2 üveg tömény málnaszörpöt.)

(#3028) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

Egyépként ki hol tarta a tuningban? jó lenne egy átfogó lista ki milyen eredményeket ért el milyen ram-mal?

(#3029) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv!

Már rég jártam erre... Viszonylag problémamentes volt az életem :D
Viszon most bajom van és kevés vagyok hozzá :F Van ugyebár a topic címében adott lapom. Ezt már egy éve használom egy hifire rákötve,melyen hibátlanul szól. Azonban kb egy hónapja meghalt. Talán? Elkezdtett sercegni. Jön a hang,minden létező hang,csak van ami élvezhetetlen és bántja a fület,megint másik csak simán recseg. Elvileg újraraktam a divert,de nem változott semmi. Mi lehet ez?

Azon filóztam hogy úgyis érik egy Xp downgrade,csak sajna még nincs Xp-m úgyhogy várok... És írok ide,hátha valaki okosabb(ami esélyes) mint én :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#3030) GABDATOR válasza hoffman_ (#3029) üzenetére

GABDATOR
(kvázi-tag)

Szerintem meghalt az alaplapi hangkártyád vegyél eggyet vagy rakd újra az xp-t elősször ha még mindig szar akkor vegyél másik hangkártyát. szerintem :)

(#3031) Sutymorgo válasza Qru (#3026) üzenetére

Sutymorgo
(lelkes újonc)

Venti forog rendesen, most 1800-1900 rpm mellett (szóval gyakorlatilag maximum fordulaton) közel 60 fokos és teljesen orthos stabil 3120 MHz-en (lassan 6 órája megy, 3200-on pár perc után kifagy).
Core temp-pel és Everest-tel is ugyanannyit mutat, mindkettőt használom.
Lehet tényleg anti tuningos a procim (már ha a 95%-ot annak lehez nevezni :D), pedig M0 stepping. :(
A kupak tippet köszi, lehet ráveszem magam és szétszedem megnézni, hogy hogy illeszkedik. Bár nem tudom látok-e majd valamit a paszta maradékának vastagságából. Gondolom csak minimálisan lehet homorú. Azon amúgy lehet/érdemes változtatni? Esetleg kupaktalanítás? AMD-nél még azon is elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha egyből a magra tenném a hűtőt (végül nem mertem meglépni :) )

[ Szerkesztve ]

(#3032) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

[link] ezt az oldalt gondolom ismeri mindenki aki nem annak jó időtöltést hozzá :C :))

(#3033) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

Ha valakinek van e6300 as és van egy bizos beállítása (tuning) az írja már le thx érte mert nállam a mem hibázik néha és jó lenne valami biztos config
:R

(#3034) fer válasza hoffman_ (#3029) üzenetére

fer
(senior tag)

A végét járja az alaplapi hangod, nekem már másodszor ment tönkre, először gariztattam, másodszor, már vettem inkább egy X-Fi - t, ez jóval ütősebb! De megint gondolkodom a gariztatáson, mert mára már talán kifutott ez a széria, és egy P35-nek már jobban tudnék örülni! Mondjuk egy P35C-DS3R-nek!

(#3035) tlac válasza fer (#3034) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

mivel ölitek meg a integrált hangot?

(inkább ne a kombós lapon gondolkozozz, nincs értelme)

GABDATOR:

szerintem a többség ismerte azt az oldalt ;)
az 1. hozzászólást is nézd át

[ Szerkesztve ]

(#3036) Sutymorgo válasza Sutymorgo (#3031) üzenetére

Sutymorgo
(lelkes újonc)

Update: 7*440=3080 se megy. Akkor se, ha adok FSB-re +0.2V-ot. Ha jól sejtem ez FSB wall.
Egyébként 8*395=3160 alatt terheletlenül is megfagyott. 3120 betonstabil. Asszem ebben a formában sikerült kitesztelni a végét. :)
Alapfesz környékén talán nem is olyan gáz, de annak nem örülök, hogy feszelésre se megy feljebb. :(

(#3037) Qru válasza Sutymorgo (#3031) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nah két esélyed van lényegében, mert az a helyzet, hogy ezeknél már nem paszta van a magok és a kupak között, hanem forrasztva vannak. :( MEGNE PRÓBÁLD KUPKATLANÍTANI!!! Sajnos a forrasztás miatt kitépnéd a magot/kat amint leszednéd a kupakot.

No.1: Kifogtál egy elég szar forrasztású proci és semmitvel nem hűtöd le rendesen, mert odabent szar a hőátadás a magok és kupak között. Nincs mit tenni, vagy eladod (mint én tettem anno) vagy belenyugszol.

No.2: Csak a kupakod homorú, ezt egy csiszolással meg lehet oldani (remek szakértlemű kolléga foglakozik ezzel itt a ph!-n). De akkor ugrik a proci garija sajnos. Általában nem döglenek meg ezek a procik, de ha mégis és nincs gar. Eladásnál okozhat némi gondot, hogy sokan nem mernek venni csiszolt procit, mert az "szét van hajtva". Persze van aki kimondottan kitesztelt példányokra vadászik, szóval azért van remény... :)

(#3038) Qru válasza GABDATOR (#3033) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Adatlapodat bejelntkezés után tudod módosítani, fent az adataim feliratra kattintva.

Nálam anno E6300-as stabil beállítás: (DS4 Rev1)

7x450FSB, (G)MCH-nak adtam +0,1V, proci alapfeszen (1,35V) maradt, ram 1:1-ben 900MHz 5-5-5-15-ben (Geil Value 800MHz-es CL5 ramom volt) adtam +0,3V-ot.

(#3039) Sutymorgo válasza Qru (#3037) üzenetére

Sutymorgo
(lelkes újonc)

Asszem belenyugszom. Max párszáz MHz-et nyerhetnék a dologgal, nem fogok ezzel szarakodni, költeni rá meg pláne nem.
Köszi az infokat! :R

(#3040) Remington

Remington
(őstag)

hello
ti melyik speedfant használjátok a laphoz? én a 4.14-est használtam ami frankón tudta szabályozni a ventijeimet, de az elkallódott a gépemről ráadásul a neten se találom sehol, az újabb 4.3x-es verziók meg nem működnek :(((
szóval ha vkinek van egy jól működő verziója akkor annak megköszönném ha elküldené :R :R

(#3041) GABDATOR válasza Qru (#3038) üzenetére

GABDATOR
(kvázi-tag)

Thx :R az infót kipróbálom nállam mire képes a vas aztán tudósítok mire jutottam :U :))

(#3042) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm fer és GABDATOR :)

Én is erre tippeltem,de reméltem h tévedni fogok. Megejtem az Xp reinstallt ahogy tudom,de ha nem segít, akkor gari és az új hangkártya árát rátenném egy P35-re :DD :R

(#3043) GABDATOR

GABDATOR
(kvázi-tag)

Valaki megtudja mondani mennyi a max amit ki lehet hozni egy E6300 -as ból? :DD
air hűtéssel :U

(#3044) hoffman_ válasza GABDATOR (#3043) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt senki nem tudja,hisz ez egy változó érték :D
Szerintem a 7x400at a nagy átlag bírja. Nálam a 6320 olyan 420 körül limites,de még nem volt teljeskörű "játék" szóval lap függvényében lehet,hogy menne feljebb is.Erősen a P965-re gyanakszom,bár könnyen lehet,hogy tévedek. Végsősoron: ha 350 fölé nem tudod húzni,akkor küld vissza az Intelnek,hogy vackot gyártott és cserélje be :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3045) Qru válasza GABDATOR (#3043) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam az E6300 (még eslő szériás, felezett Conroe, nem Allandale) 7 x 450-nél fulladt ki. Akármennyi feszt adtam neki nem ment tovább 450-es fsb felett...

mod: Viszont ezt alapfeszen hozta. :)

[ Szerkesztve ]

(#3046) GABDATOR válasza Qru (#3045) üzenetére

GABDATOR
(kvázi-tag)

Nekem is az első szériából van (Conroe) magos lecsaptam rá mikor megjelent.

[link]

Meglátjuk mire jutok vele :))

[ Szerkesztve ]

(#3047) tlac válasza hoffman_ (#3044) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

valószínűleg a procid a limites és nem a lap
nekem 490-es fsb-ig megy (e6400), kb ennyit tud a proc, mert p35-ben sem megy tovább stabilan

(#3048) Dare2Live válasza Qru (#3037) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet őket kupaktalanitan westlake csinált pl ilyet.

Sok értelme mondjuk nincs.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#3049) GABDATOR válasza Qru (#3038) üzenetére

GABDATOR
(kvázi-tag)

Mennyivel osztottad a ramot SMM gondolom nem 2 vel vagy igen? :F

(#3050) Tel Elek válasza Qru (#3045) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

A proci szerintem ment volna többet, a lap nem bírhatta.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.