Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) Emosz válasza tlac (#250) üzenetére

Emosz
(fanatikus tag)

azért nem barbárkodunk :D annyit nem ér az egész,csak arra gondoltam ha van rajta egy ilyen,felesleges építenem-vennem egy ilyen szerkezetet....

(#252) tlac válasza Emosz (#251) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

mihez kell?

(#253) Emosz válasza tlac (#252) üzenetére

Emosz
(fanatikus tag)

Egy videókártya gpu hőmérsékletének a méréséhez....Nincs beépítve a kártyába ez az áramkör...
Hogy on is legyek:jól értelmezem azt kicsi visszaolvasás után, hogy ez a lap képes kezelni a ddr2 1066mhzes ramokat is(bios frissítés után)?

[Szerkesztve]

(#254) Gorneck23 válasza Emosz (#253) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen, de sztem a nélkül is...

(#255) horvathkrisz válasza Gorneck23 (#245) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

és szerinted miért csak intel qst módban gondolja így?
qst-nél 1200-at pörög, auto auton-n pedig ''hidegen'' indítva is 2200...
tiéd auto-n pörög 6-700at?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#256) Rusher

Rusher
(őstag)

Ennél a lapnál (DS3) be tud valaki állítani a ramoknak 2.2v-ot :F mert én nem +0.3v=2.1v ugye, na most +0.4v=2.32v :Y ez mindenkinél ilyen?

葉問

(#257) Battleaxe

Battleaxe
(tag)

Sziasztok!Az lenne a kérdés ,hogy a ds3 rev.1 lap kezeli e megfelelöen a Q6600 -as processzort és érdemes e E 6400 -rol az elöbb emlitett processzorra váltani ?

(#258) Rusher válasza Battleaxe (#257) üzenetére

Rusher
(őstag)

Igen kezeli, hát a 6400-hez képest erősebb de nem teljes mértékben kiaknázható a négy mag és nagyon melegszik.....kérdezd meg a Quad tulajokat érdemben nem tudnék mit mondani mert pl. nekem még nem volt de lehet nem is lesz ;) [link]

葉問

(#259) mikk2000 válasza horvathkrisz (#228) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Érdekes ember vagy, hogy kb. 10x kell neked elmondani valamit mire felfogod :)

Úgy látom lassan dereng, hogy az intel QST az, ami lecsíp egy kis memóriát, ami neked bajodra van. Pedig ahogy olvasom, inkább az a gondod hogy hangos a cpu ventid, ez esetben az a pár mega igazán nem kéne számítson. Nade a lényeg, a giga lapjáról le tudod tölteni a legfrissebb EasyTune-t, abban te magad be tudod lőni pontosan hogy a min és max cpu hőfokon mennyivel tekerjen a venti, én is ezt használom, és szépen működik. Ez esetben nem kell QST, sőt nem is lehet QST mert ha be van kapcsolva nem is működik. Másik megoldás (ami nem zárja ki az előzőt) hogy veszel valami normálisabb hűtőt. Hátsó hűzventi kifele, az első házventi meg befele fúj ügye...

(#260) Battleaxe válasza Rusher (#258) üzenetére

Battleaxe
(tag)

A melegedés az tényleg probléma mert a proci hütö pont az amugy sem hüvös természetü videokártyára fujja a meleget .Kénytelen voltam leszedni a gépház oldalát azt hiszem akkor marad ez a proc vagy egy jobb gépházat is beszerzek :R

(#261) Rusher válasza Battleaxe (#260) üzenetére

Rusher
(őstag)

a proci hütö pont az amugy sem hüvös természetü videokártyára fujja a meleget ezt nem igazán értem :) milyen procihűtőd van?

Egyébként ha procit cserélnél jó választás lehet egy E6850 ;)

葉問

(#262) Battleaxe válasza Rusher (#261) üzenetére

Battleaxe
(tag)

Beirtam az adataimba AC Freezer 7 pro és hátba kapja a vga-t.Erre kéne valami jo megoldás mert süt a videokártya.Az E6850 procit már lehet kapni ill milyen árban lesz?Olvastam ez alapon 2x 3 ghz n megy mit tudhat húzva ;)

[Szerkesztve]

(#263) Rusher válasza Battleaxe (#262) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hmm.....de miért? a hűtőn a ventillátor nem a bordákon keresztül fújja a levegőt? gondolom igen de akkor meg miért nem úgy rakod fel, hogy a ház hátulja felé fújja?

mod.: igen alapon 3Ghz-en megy ami már éppen elég is lehet asszem olyan 65K-körül van hát most azzal csináltak WR-t 666fsb ;)

[Szerkesztve]

葉問

(#264) mikk2000 válasza Battleaxe (#262) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Akkor miért úgy tetted fel... hátrafele kellene fújnia, tehát a ventinek a memóriák oldalán kellene lennie. Hátul a házon meg kell egy venti ami kifele szív.

(#265) Battleaxe válasza mikk2000 (#264) üzenetére

Battleaxe
(tag)

A boltban tették rá a hütöt a ''hozzáértö szakemberek'' Megprobálom átszerelni, Egyébként még hövezetö pasztát sem tett rá .Elég meleg a processzor 57 C° Terhelés nélkül.Amugy a memoriák is forroak.

(#266) Rusher válasza Battleaxe (#265) üzenetére

Rusher
(őstag)

Akkor sztem gyorsan pasztázd át (pl.AS5) és rakd úgy fel, hogy a ház hátulja felé fújja a levegőt! van hátul ventillátorod?
'hozzáértö szakemberek'' vicc......

葉問

(#267) Battleaxe válasza Rusher (#266) üzenetére

Battleaxe
(tag)

Nincs azt hiszem hétfön beszerzek egy hátsó ventillátort, milyet javasolsz?

(#268) Gorneck23 válasza horvathkrisz (#255) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen auto-auto.

Rusher: Nálam a ram döntötte el mennyi az annyi...furán néztem ki a buksimból én is...

(#269) Rusher válasza Battleaxe (#267) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát ha halkat és hatékonyat szeretnél akkor én mindenféleképpen Scythe S-Flex 1200 rpm - 12cm(~4.2K) vagy Noctua 12cm-t(~3K) ajánlanám, igaz ezek drágábbak az átlagnál de annál tartósabbak és gyakorlatilag hangtalanok szvsz megéri egyszer beruházni rá ;)

葉問

(#270) Rusher válasza Gorneck23 (#268) üzenetére

Rusher
(őstag)

Őőő #256-hsz.-re gondolsz :F sztem igen hát ja...elég gáz azért 2.1 és 2.32 között elég nagy külömbség van, akár gyilkolhat is :DDD

葉問

(#271) Gorneck23 válasza Rusher (#270) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Geilnél szépen skálázódott nálam...Adata-val teljesen más volt...

(#272) mikk2000 válasza Battleaxe (#265) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Ha új volt a hűtő akkor nem is kellett rá pasztát tegyen, mert alapból volt rajta, és elvileg nem is rossz az a paszta...

(#273) Battleaxe válasza mikk2000 (#272) üzenetére

Battleaxe
(tag)

Igaz de most át lett pasztázva igy egy két fokkal hidegebb, kapott a gép egy szivo ventit is (zalman 12 cmes) igy már csak nem fő meg.Köszönöm a segitséget mikk 2000 és Rusher uraknak :) Ja tényleg az 55 C° netezés közben normálisnak számit?

[Szerkesztve]

(#274) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

az a durva, hogy TAT-tal 1 perc után eléri a proci a 90 fokot.
szerintetek ez normális?
esetleg új hűtő után kell néznem?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#275) tlac válasza horvathkrisz (#274) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

0.95-ös coretemp-pel nézd meg újra

(#276) Rusher válasza Battleaxe (#273) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hát 55°C azért sok sztem, de a hűtőt akkor is fordítsd meg úgy lehet 44 is ;)

葉問

(#277) mikk2000 válasza Battleaxe (#273) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Ja tényleg az 55 C° netezés közben normálisnak számit?

Erre lehetetlen válaszolni, ugyanis kimaradt egy lényeges adat, nevezetesen hogy mekkora fordulat mellett van ez a hőmérséklet? Ugyanis beállíthatom én a fordulatot úgy is, hogy 60 fokig meg se mukkanjon a venti, és még se lesz sok akkor a 60 fok.
Ha te magad akarod beállítani a szabályzást a biostól függetlenül, akkor mint az előbb javasoltam másnak, gigabyte easy tune.

Ha a rendszered hűtési teljesítményét akarod megnézni/megkérdezni/hasonlítani, akkor biosban kapcsold ki a venti szabályzásokat (azaz pörögjön maxon) és úgy nézd meg hány fokos a proci üresjáratban 10 perc után, illetve terhelve maxon terhelve (mindkét magot) 10/30 perc után (70 fok felé ne nagyon menj - bár elvileg vannak védelmek a CPU-ban és a bios beállításokban is). És persze nem ártana tudni a szobád hőmérsékletét sem... mint ahogy a túlhajtások/plussz feszek/bika VGA is fűtenek... :)

Ja igen, kezdjük ott hogy mi az az 55 fok? :) Mint kiderült a GB szakemberei az újabb biosokban pontosabb CPU hőmérséklet kalkulációt vezettek be (amit itt páran vitattak mikor szóba került), ami a gyakorlatban +10 fok plusszt is eredményezhet, tehát a biosod verziószáma is fontos, vagy pedig a magok hőmérsékletét olvasod le, ezt szerintem biostól független (bár nemrég vettem a lapot és csak új biossal használtam, tehát biztosan nem tudom).

(#278) Darkmilka

Darkmilka
(lelkes újonc)

Mik a hibái most jelenleg a DS3-nak?

Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.

(#279) Rusher válasza Darkmilka (#278) üzenetére

Rusher
(őstag)

Hmm...sztem így nem fog kiderülni számodra hogy P5B vagy DS3 ha ilyeneket kérdezel mindkét topikban.....mit szeretnél tudni? mindkét lap jó minőségű, jól tuningolható stb....szimpátia ár külső esetleg plussz felszereltség alapján dönts ;)

mod.:ja és miért lennének hibái? ezt nem is értem.....

[Szerkesztve]

葉問

(#280) horvathkrisz válasza tlac (#275) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

hiába nézem meg, biztos hogy a TAT-nak van igaza, ugyanis mikor TAT jelzi a 90 fokot, akkor kezd el sípolni.(90 fokosra van állítva biosban a risztás)
max bios tévedhet.
nektek is f12 van fent?

(#281) fer

fer
(senior tag)

F12 bios az S3-hoz? [link] Vagy csak az F11 ből lett egy F12?, mivel az előbbi eltünt a listájukról! Amennyire ki tudom venni a restart utáni alapra való visszaállást orvosolták benne! És akinél ez a hiba megszűnt (mondjuk nálam)?, akkor mégsem a bios hibája volt? :F

[Szerkesztve]

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#282) tlac válasza horvathkrisz (#280) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ha nem fogadod el a tanácsainkat, akkor minek kérdezel?

(#283) AtG válasza fer (#281) üzenetére

AtG
(fanatikus tag)

Szerintem nem csoda, hogy az F11-et leszedték. Úgy volt s**r ahogy volt. Kékhalálok ezerrel. Kb. erről szólt nálam. Kipróbálom az F12-t.

(#284) Goldmen75

Goldmen75
(őstag)

Sziasztok ismét!:)

Ugyebár a tuning sikeres volt, hasít a gép 1000-el..:)
A kérdésem most a BIOS frissítésre vonatkozna.
Érdemes-e, mivel lenne jobb/több a lapom?!
Asszem bejelentkezéskor F10-et ír ki, ha jól tudom ez a verziója.
Hogy tudom frissíteni s honnan GBT honlap?
S még 1 kérdés
A VGA-t ettől függetlenül még megkergethetem(emelt fesz, fixált fsb)??

Előre is köszönöm a segítséget!

www.cgroup.hu (from Pécs)

(#285) Gorneck23 válasza Goldmen75 (#284) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem kell frissíteni...teljesen jó az ami fent van...

Bios frissről: [link]

Persze...adj a szájnak...

(#286) horvathkrisz válasza tlac (#282) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

nem arról van szó, hogy nem fogadom meg, hanem arra gondoltam, hogy a TAT helyesen olvassa ki a hőmérséklet infókat...

(#287) fer válasza AtG (#283) üzenetére

fer
(senior tag)

Remélem erről már jobb véleményed lesz! :))

(#288) AtG válasza fer (#287) üzenetére

AtG
(fanatikus tag)

1 órája stabil, kopp-kopp ;)

(#289) fer válasza AtG (#288) üzenetére

fer
(senior tag)

És egyéb pozitív változás?

(#290) AtG válasza fer (#289) üzenetére

AtG
(fanatikus tag)

Nem észleltem egyelőre. Nekem az már elég, ha stabilnak bizonyul. :)
Most vagy 2 napig nem kapcsolom ki a gépet.

(#291) kumpl válasza AtG (#290) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Közben pedig futtasd az Orthost...
Próbáld ki nekem, ha nem gond, hogy alacsonyabb szorzóval, és magasabb fsb-n mit mutat ez a biosz... Mert az F11-el nekem ott sokat romlott a tuning. Azért tértem vissza az F10-re...

(#292) kumpl

kumpl
(fanatikus tag)

Feltettem az F12-t. Hát ez még rosszabb, mint az F11. Még azokkal a beállításokkal sem tud elindulni, mint az F11-el... 9x333-on 1,45V-al a POST-nál újraindult..... Ez van. Én maradok az F10-nél... Hogy miért nem őriztem meg az eredetit...(A netről leszedett F10-el nem olyan jó, mint az originállal, de 100x jobb, az F11, 12-nél...)
Nincs meg valakinek az F10-es, ami nem a netről való, hanem az alaplapról?

[Szerkesztve]

(#293) fer válasza kumpl (#292) üzenetére

fer
(senior tag)

Miben külömbözne a két F10 bios?, dserintem semmiben!

(#294) feka007

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha valakinek szüksége van egy DS3-ra, akkor hozzám forduljon :)) [link]

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#295) horvathkrisz válasza feka007 (#294) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

ejnye feka, igazán nem akarok rasszista lenni, de nem illik ilyet csinálni!
azért van az APRÓHÍRDETÉS, ha valaki venni akar, ott nézze meg, tudod?!

(#296) kumpl válasza fer (#293) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Nem tudom. De a régivel mintha még jobb lett volna a tuning, mint azzal, amit a netről szedtem le...

(#297) tlac válasza kumpl (#296) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

szoktál load optimized-et nyomni?
(meg ugye most egy kicsit melegebb is van)

(#298) feka007 válasza horvathkrisz (#295) üzenetére

feka007
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''ejnye feka, igazán nem akarok rasszista lenni''
... Látom a provokálás az megy neked nagyon

[Szerkesztve]

A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.

(#299) tlac válasza feka007 (#298) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

szerinted komolyan gondolta?
érts oda egy smiley-t
:R

(#300) horvathkrisz válasza feka007 (#298) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

abszolút csak poén akart lenni, és igaza van tlacnak hogy értsd oda a szmájlit! :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.