az a lényeg 
Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.

az a lényeg 
Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.
Igen.

mikor lesz új bios?
vagy már nem terveznek?
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)
Vmi baj van a mostanival?

nincs benne trd meg strapváltó opció 

bios/memory performance enhance ~ win/memset performance level ~ strap

ez nem strap

Igen, van vele baj, méghozzá az a rohadt 10MB mínusz memória ami néha előjön és nem tudom az okát!
kipróbáltam azóta haverom 2*1GB szintén kingmax mars (csak 1066MHzes) memóriáival és azzal is ugyanez a jelenség van soxor, mint pl. most is, bár jelenleg az enyémek vannak benne. ha áramtalanítok, pl. táp kikapcs, utána megvan rendesen a 2 Giga.
Az már tuti, hogy nem a ram modulokkal, hanem az alaplappal van a baj.
most is: sajátgép, tulajdonságok, rendszermemória win szerint: 1.98GB ram.
mi a szar lehet szerintetek?
nektek itt pontosan 2.00GB-ot ír?
[Szerkesztve]
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

ez meg mi?

qst? (egyszer már kérdeztem)

Kis segítség azoknak akik hetek óta strapolnak de fogalmuk sincs arról, mi az 

Nekem 2.00-át ír. Jól mondották előttem, érdemes lenne megnézned a biosban a ''pc health status'' alatt hogy a ''smart fan control method'' nem-e ''Intel QST''-n van, mert az a doski szerint sokkal többet is lefoglalhat. Tehát ha azon van állítsd át másra.

gigabyte játék: [link]
(alaplapokat meg videókártyát lehet nyerni)
Tesztek mit mutatnak? Lassú a gép? Hibázik?

végig nyomtam 
de a végigjátszást nem árulom el 
Nekem se írja ki pontosan...se ami bent van melóba...
Szal nemtom mit idegeskedsz...de ezt már egyszer leírtam...

Végig nyomtam én is a gamét 
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,

helyes! 

nem, semmi,csak hiányzik az a 10 mega. de mi köze van ennek a 10MBnak a ventiszabályzáshoz? 
Ne foglalkozz vele már mondtam...
Ventiszabályzás??? Én nem írtam ilyet...

megnézted az opciót a biosban?
szerk: olvastad a válaszomat kérdésedre privátban?
[Szerkesztve]

aha, olvastam.
de tényleg nem értem az összefüggést, hogy a szabályzó miért csíp le memóriát!
mellesleg mik azok a rövidítések? (ICH, MCH)
szerk.: most megvan mind a 2.00GB...
[Szerkesztve]

most én kérdezek 
FAN Speed Control Method és a FAN Speed Control Mode mikre vannak állítva?
proci hűtőd hova van kötve?
ha a lap cpu lukába, akkor hány eres a kábel? 
minden kérdésre válaszolj!

Intel QST, valamint Voltage, mivelhogy 3eres Zalman hűtőm van.
procihűtő a pricihűtőcsatlakozóra van kötve...

(akkor nem értem min csodálkozol...)
akkor az első legyen auto vagy legacy
tuning van?

mit min csodálkozok?
mi az hogy egyszer van 10mega, egyszer nincs...
auto-n meg legacy-n pedig túl hangos, az intel qst 1200-ön pörgeti terheletlenül...

ismételten: tuning van?
az intel qst lefoglal magának memóriát, de rendesen csak akkor megy, ha a mit-ben lévő opciók defaulton vannak (nem mind, de a legtöbb)

aha, van tuning, 9*333MHz, 1.4V...
miért nem működik rendesen?
mi lenne a rendes?

megjelenik plusz 2 hőmérséklet, de csak tuning nélkül, alap beállításokkal
intel qst-t állítsd vmi másra
legyen mindkettő auto, auto

figy.:
átállítottam auto-auto -ra, mostmeg alapon (netezés közben is) 2500rpm -mel pörgeti a zalmit az eddigi 1200 körüli helyett, kicsit hangos...

nekem is 3 eres kábel van és az auto, auto teljesen jó
ildlében kb. 800 rpm

az intelnek van FSB-je, az amdnek pedig external clockja, ugye?

Nem, ez nem így működik, az FSB-t még régen használták mostmr EC a helyes kifejezés
"We are analog players in a digital wold"

hogy lehet idlében 800??!! 
nekem mért 2300körül megy? 

igen? akkor miért van olyan feszültségállítási lehetőség a DS3 lapban, hogy ''FSB voltage'' ?
talán elrontottak volna valamit gigáék? ![;]](/dl/s/v1.gif)

háth erre csak azt tudom mondani, hogy az IP35-ben meg EC-nek írják....
"We are analog players in a digital wold"
Mert nem 12es ventid van...

Hali!
Q6600 vásárlása előtt állok, egy rev3.3-as p965-DS4-re gondoltam, mint alaplap.
Viszi a 4*1GB 1066MHz-es modulokat effektív 1066mhz-en,annak ellenére, hogy csupán 800mhz-et írnak az infójánál a giga honlapján?
Q6600-at támogat BIOS frissítés nélkül?
Mindegyik új DS4 ver3.3-as? 

hol? procihűtőn?
mert amúgy 2db 12centis van a gépben...

Sziasztok!
Melyik lap a jobb? Az nforce 650 chipes DS4, vagy az i965-ös DS4????
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

A rev 1-es is viszi a biosfrissítés pedig nem árt! 1066os memókat is viszi!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

inkább p35-ös gigákat nézz (pl. p35 ds4) sokkal jobban kezeli a ramot, mint amit kinéztél
965p-s lapban gond lehet a 4 gigával
horvathkrisz:
procihűtőn
[Szerkesztve]
Nekem a 12-es proci ventim 600-700-at forog...A zalman ventije aszhem 9 centis...2600+ fordulattal...ez akkor fog változni, ha a lap úgy gondolja, hogy elég hűvös a cpu...

egy kérdés mert rossz topicban tettem fel az előbb:nincs véletlenül a ds3 rev3.3on pluszban egy thermal sensor csati valahol
egy másik eszköz hőmérsékletét szeretném monitorozni az alaplappal....

azt elfelejtettem leírni,hogy nem p965ös a lap hanem g965ös nemtudom mennyit számít ez...
Pluszba? Én egyről se tudok...
Vegyél olyan panelt amit tudja ezt...

Thermal sensor van az alaplapon,csak arra gondoltam hátha van kivezetve is egy...Régebbi asusokon volt ilyen,ma kaptam is csatit meg érzékelőt....Holnap újra átnézem a lap szitázását hátha mégis találok valamit