Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) westlake válasza vazimódó (#150) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

latom a cpu fesz mar az egekben ;]
memoria tipusa?

[Szerkesztve]

I'm out.

(#152) westlake válasza vazimódó (#150) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

mod: megsem neztem el ;)
van ujabb bios..
f4d [link]

[Szerkesztve]

I'm out.

(#153) westlake válasza vazimódó (#150) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

azon merengtem, hogy ''hu de jo kis beallitasok''.. aztan rajottem, hogy az 500-as fsb es a 35xx-es procsebesseg alahogy nem jon ossze.. aztan rajottem, hogy 9-es szorzo helyett 7-est allitottal be.. szal szep-szep az a ghz-es memoriasebesseg, csak eppen eleg sokat buksz a szorzo miatt :(

I'm out.

(#154) vazimódó válasza westlake (#153) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

A CPU fesz-t nem jól írja ki a CPU-z. :B Valójában 3,6Ghz-en használom a procit: 1,5125V-al.21óra Orthos beta stabilan. :)
Köszi a linket az új BIOS-ról. Megnéztem,de sajna eddig nem vezetett eredményre tuning szempontjából.
Hát igen... az már elég szép lenne ha 9-es szorzóval vinné az 500FSB-t. :DDD
A procc nem bírná valszeg.

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#155) bbchris válasza westlake (#143) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Köszi a választ . Nagyon brutál a lap és nagyon jól működik . Alapn kapásból jól esett a 25 mp-es SuperPi . A hanggal van a baj fejhallgatón , de a Genius hangfalat nagyon jól meghajtja . Remélem sikerült most egy jó konfigot összehoznom .

(#156) haky

haky
(őstag)

D805-öst húztam csak 3.2 -re de miért emeli meg az alaplap automatikusan a feszt 3.9-re?? Az enm sok igaz 4 v-ig mehet a procinak az intel oldala szerint.????? :F

Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3, 2x500GB, LG D2342P CINEMA 3D LED TFT

(#157) Enso válasza vazimódó (#150) üzenetére

Enso
(újonc)

thanks a linket, :R szerinted 6400-es procival is lehet hasonló órajeleket elérni?? a lapot még d.e. megrendeltem most már nincs visszaút! :) alig várom hogy megérkezzen, habár ezek a core2 es cuccok és a lapok most elég nehezen beszerezhetők.
mégegyszer thanks a linket.- linkelek én is hogy mire jutottam ha meg lesz a cucc.
peace :)

donenso

(#158) vazimódó válasza Enso (#157) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Nincs mit. :R
Azt hogy ekkora FSB-t ilyen, lappal el fogsz érni,annak nagy a valószínűsége,bár ez a ramjaidtól is függ majd. Inkább nem bocsátkoznék találgatásokba azt illetően,hogy ekkora órajelet is elérsz-e.
Ez majd nagyban függ a procidtól.Ha ES procid van/lesz,akkor megvan rá az esély,de az is lehet hogy kifogsz egy jó retail procit.
Kíváncsian várom az eredményeidet.Sok sikert a tuninghoz. :)

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

(#159) bbchris válasza westlake (#152) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Nálam most az F2-es Bios van fenn , ez az F4-es BIOS mivel jobb illetve mit javítottak rajta ?

(#160) fulop_kornel

fulop_kornel
(újonc)

Sziasztok!
Ma vettem Én is DQ6-ot.
Beszereltem, de nem indul a gép, sőt nem is sípol hogy vmi baja lenne. Annyit csinál, hogy felpörög fél mp-re a procihűtő és egyből restartol is és ezt folytatja amíg ki nem kapcsolom.
Lehet ez amiatt, hogy nem 24 tűs ATX csatlakozót dugtam rá, hanem csak 20 tűset?

(#161) Sárpac válasza fulop_kornel (#160) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

:D Igen!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#162) fulop_kornel válasza Sárpac (#161) üzenetére

fulop_kornel
(újonc)

Köszi a gyors választ. :)
Akkor holnap kell szereznem vmi 20->24 tűs átalakítót, mert azért a 650W-os tápomat nem dobom ki a kukába :)

(#163) bbchris válasza fulop_kornel (#162) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Hát ne is dobd ki . Nekem is van átalakítom ugyanúgy , erre külön fel is hívták a figyelmemet mikor vettem a lapot . Légy üdvözölve új tulaj .

(#164) fulop_kornel válasza bbchris (#163) üzenetére

fulop_kornel
(újonc)

Már alig várom, hogy lássam az első boot screent :D

(#165) bbchris válasza fulop_kornel (#164) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Hát még én hogy vártam , de azért már a fáradtságtól este nem figyeltem én sem , mikor összeraktam a gépem akkor ugye katt . nem indul megint katt - semmi na mondom faxa hogy nem csinál semmit erre mikor odanézek a gép mögé - hoppá a tápba nem megy bele a kábel , aztán szerencsére után ment minden baj nélkül . Azért a Bios-a nem szokványos elég nehéz volt rajta eligazodnom .

(#166) Gorneck23 válasza bbchris (#163) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem ez már a 2dik gépem és nem 24 tűs a tápom...

(#167) bbchris válasza Gorneck23 (#166) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Slett barátunk adott hozzá átalakítót aztán így nagyon kóser . Az öcsém így nyúvasztotta ki az előző tápját hogy 20 tűset dugott bele a 24-esbe és ment neki az Athlon 64 -e kb 1 hétig aztán táp :Y -nak annyi , de gariba kapott egy másikat ami már 24 tűs , de ezek még ritka darabok .

(#168) Gorneck23 válasza bbchris (#167) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem inkább más...

Dtk-val félévig ment simán, ezzel meg lassan 2 éve...

[Szerkesztve]

(#169) westlake válasza vazimódó (#154) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

tudom, hogy nem a valos feszt irja ki a cpu-z.. pontosan azert irtam, hogy az egekben van ;)

I'm out.

(#170) westlake válasza haky (#156) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

van a biosban egy olyan opcio, ami ha engedelyezve van, akkor automatikusan emel nehany feszt a tuning mertekevel egyenesen aranyosan.. ki kell pacsolni
advanced bios features
-cpu enhaned halt
-cpu thermal monitor 2
-cpu eist function (ez kell neked)

en mindharom dolgot disabled-re teszem

I'm out.

(#171) vazimódó válasza westlake (#169) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

;) oke.1,5V felett megzavarodik szegényke. :DDD

(#172) westlake válasza Sárpac (#161) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ne mondj mar marhasagokat szegenynek :(((
ugyanolyan normaisan kell mukodnie 20 pin-es tappal, mint 24 pin-essel..

I'm out.

(#173) westlake válasza fulop_kornel (#160) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

csinalj egy cmos resetet.. lehet, hogy kiprobalt alaplap es valamit mar atallitottak a biosban..
a cmos reset az elem mellett van balra.. azt a ket tut kell rovidre zarni (vezeto dologgal osszeerinteni)

I'm out.

(#174) westlake válasza vazimódó (#171) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

1.4425 folott zavarodik meg.. kiteszteltem :D

I'm out.

(#175) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

ertsetek mar meg, hogy SEMMI kulonbseg minoseg szempontjabol a 20 es a 24 pines tapok kozott.. a 24 pines lapok ugyanugy elmennek 20 pines tapokkal!

I'm out.

(#176) bbchris válasza westlake (#175) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Csak ugye kell az az átalakító hozzá ami 20-24 tűsre alakítja át . Az F4-es BIOS milyen újdonásogat takar , illetve miben másab mind az előző ?

(#177) westlake válasza bbchris (#176) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

gozom sincs.. utana kell nezni :D

I'm out.

(#178) haky

haky
(őstag)

Sziasztok

Segítsetek nekem légyszi. Van egy Geiul DDR2 800-as rampárom 2x512 1.8V-os.Nos vana gépben egy d805-ös ami ugye alapon 533-an hajta a memóriát.Amint feljebb húzom az fsb-t memóriával együtt azonnal az alaplapom 2.1V-ot ad a ramokra.Sztem ez nem tesz neki jót mit tegyek??,Vagy ennek így kell működnie?Pontosan 3.2Ghz-nél kezdi ezt csinálni.Alatta nem néztem, h hány V-on megy-Azt tudom, h alapon 533-an 1.8V. 640-es fsb-n már felkapcsol 2.1V-ra.Ezek alap cl5-ös Geil value ramok.A ramra 1.8V van írva.A biosban meg nem lehet fixre állítani csak normál mód v több.DS4-es lap.

Elörre is köszi a választ

Antec P182,Corsair GE600W 80+,(Ninja 3),HD 6870,8GB Corsair@1600Mhz, Z68X-UD3P-B3, 2x500GB, LG D2342P CINEMA 3D LED TFT

(#179) polisix

polisix
(lelkes újonc)

...

[Szerkesztve]

GA-965P-DQ6|D940@4000|DDR2-800|7950GX2|3D'06:8107|3D'03:34148|WaterChill| Hiper Type-R 580W|ThermalTake SHARK|ViewSonic VX912|Apple PowerBook :)

(#180) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

érdekességként....

FSB emelés, indítás, és a csé szórsz mindig leáll internal 3d driver hibával. ha a vga driver-t újratelepítem, a hiba megszünik. minden rendesen megy. szerintetek ezt miért csinálja? ja és a hiba csak ezt a játékot érinti.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#181) vazimódó válasza jugeen (#180) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

Pci-e freki 100-on van amikor tuningolsz vagy auto-n hagytad?
Bár ha csak ezt az egy játékot érinti... :F
Ha újratelepíted a drivert akkor tuningolás mellett is megy szépen?
Mindíg mkor FSB-t emelsz a windows-ban újra kell telepíteni a vga-drivert? :F
Más vga driverrel nem próbáltad?
Esetleg a directx9 driver legújabb verzióját újratelepíteni?

[Szerkesztve]

(#182) Gorneck23 válasza bbchris (#176) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Dehogy kell...ez csak vakítás, hogy az ember megvegye 1-2k-ért azt a szart...egyszerű áthidalásról van szó...ha annyira kéne neki akkor mindenki 24pines tápot gyártana...de még mindig nem így történik...
Ez kb, hogy sli-hez a plusz molex a lapra...2*6600gt rongyáhúzva tökéletesen ment 1 hónapig...lehet izmosabb karinál kellett volna...

Hivatalos oldalon fenn van gondolom...

(#183) jugeen válasza vazimódó (#181) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

PCIe freq. 100
csak ezt a játékot érinti. más driverrel még nem próbáltam. az lesz a következő. jelenleg ez a deszka cpu páros ami nagyon érdekel, ezért a CSé Szórszt most hanyagolom. DirectX9 driver jó ötlet. köszönöm a tanácsokat! :R

(#184) jugeen válasza bbchris (#176) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

24 tűnek az én tudásom szerint csak azért van jelentősége, mert így nem egy éren keresztül adja le az áramerősséget, hanem kettőn. persze ez a magyarázat a szakiknak elég silány, ezért már most elnézést kérek az egyszerű magyarázatom miatt. :)

(#185) X Factor válasza bbchris (#176) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Ez így nem igaz, nálam is 20 tűs csakúgy belevan nyomva a 24es csatiba.

(L) Atiradeonika (L)

(#186) vazimódó válasza jugeen (#183) üzenetére

vazimódó
(senior tag)

:) :R Remélem sikerrel jársz!

(#187) bbchris válasza X Factor (#185) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Én csak azért írtam mert az öcsém gépének a tápja így szállt el , azt hiszem valami Gigabyte lap volt ami Athlon 64-hez van sima 939-hez . Aztán őneki is ment kb 1 hétig aztán picst : fisti-füsti kicsap a gépből oszt tápnak kampó basszó még a Fi relé is leoldott annyira baj volt .

Más : micsoda teszteredmények jönnek ki ezzel a lappal , ez igen azért az ilyen 18-19 mp Super Pi nagyon jó lesik . Most frissítettem az összes drivert az alaplaphoz amit ajánlok mindenkinek mert mintha a hangkari most jobb lenne tőle .

(#188) bbchris

bbchris
(senior tag)

Milyen proci hűtőt ajánlotok rá erre a lapra hogy ne kelljen levennem a proci lábak aloli részen azt a rézbordát ?

(#189) westlake válasza bbchris (#187) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ez nem a lap erdeme, hanem a procie... i975-el megjobb eredmenyek jonnenek ki ;)
bar en nem sokat adok a super pi eredmenykre..

I'm out.

(#190) polisix válasza bbchris (#188) üzenetére

polisix
(lelkes újonc)

Waterchill. A biztonság kedvéért beraktam egy 1600 rpm-es S-FLEX-et, ami a lapra merőlegesen nyomja a levegőt a CPU foglallat fölött, ami eloszlik a FET-ek és az MB hűtőbordáira. Eddig OK. Nincs még széthúzva a gép, 1,375 V-on megy a proci, 3904-en (D940).

GA-965P-DQ6|D940@4000|DDR2-800|7950GX2|3D'06:8107|3D'03:34148|WaterChill| Hiper Type-R 580W|ThermalTake SHARK|ViewSonic VX912|Apple PowerBook :)

(#191) polisix válasza westlake (#152) üzenetére

polisix
(lelkes újonc)

westlake, a giga oldalán F3 van fent. A link, amit adtál, F4d hogy-hogy nem? Egyébként ez német nyelvű BIOS-t is rak fel vagy csak a csomagolás nyelve az? F3-hoz képest hoz sebességtöbbletet?

(#192) CriticalHit válasza bbchris (#188) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Thermalright Ultra-120

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#193) polisix válasza bbchris (#188) üzenetére

polisix
(lelkes újonc)

Nézz be ide is, most boncolgatjuk :) [link]

(#194) polisix válasza polisix (#191) üzenetére

polisix
(lelkes újonc)

A 7889 korábbi eredmény az új BIOS-szal 7956-ra ''javult'' 3DMark 2006-ban. Ez szórás lesz csak (ez is, korábbi is 1 db teszt volt) vagy az új (esetemben F2-ről F3) BIOS? Nincs most kedvem több teszthez :)

(#195) westlake válasza polisix (#191) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ez egy beta bios.. nem tudom mit valtoztattak az elozoekhez kepest.. en mindig felteszem a beta bios-okat.. minden bios angol alapbol..

I'm out.

(#196) westlake válasza polisix (#194) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

06 kozel sem ''szor'' ennyit.. ez javitas..

I'm out.

(#197) polisix válasza westlake (#196) üzenetére

polisix
(lelkes újonc)

Felemeltem a CPU frekit 4 GHz-re (16x250), RAM-ok 832,5 MHz (250×3,33).
1,425V már kevés volt neki (3DMark2006 kilépett), egyel feljebb kellett menni. Most stabil, legalább is 1 óra teszt alapján (Mem86, 3DMarkok)

Alaplap hőmérséklet 35-43 celsius között ugrál, Everest home szerint. Bekötöm majd a FET-ekre és a NB-re a WaterChill érzékelőit, hátha azok pontosabbak.

3DMark2006 most 8107-et nyomott, de ez nyilván a frekiemelés....

(#198) bbchris

bbchris
(senior tag)

Köszi mindenkinek a választ , akkor lecserélem a gyári hűtőt mert az tuningra alkalmatlan , bár 3 Ghz-et az is bír :D de nekem valami izmosabb kell .

(#199) jugeen

jugeen
(PH! addikt)

Ha az FSB-t feltolom 400-ra, Prime stabil a rendszer. Viszont ha lekapcsolom a gépet, akkor folyamatosan restartolgat a következő indításnál. Clear CMOS, és állíthatok be mindent előről. Remélem javítja majd ezt a bug-ot a következő BIOS frissítés. :F De mikor?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#200) westlake válasza jugeen (#199) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ez nem bios bug.. keves valamelyik fesz.. tapasztalatbol mondom ;)

I'm out.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.