Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) mvazsony válasza ficsmix (#50) üzenetére

mvazsony
(újonc)

Sziasztok

nagy nehezen rátaláltam erre a fórumra.
nemrégen vettem egy használt belaggio 1700 (1.7 celeron), laikusként.
A fő szempont az alcsony ár volt, meg hogy tudjam használni irodai munkára, internet, film, zene hasonlók.
Még igazán nem tudok róla véleményt alkotni. A gyorsaságával elégedett vagyok, csak...
Borzalmasan hangos. A ventil mint az állat pörög, hol hangosabban, hol halkabban, attól függ mit csinálok.
Ha valakinek van valami ötlete, lehet-e ezzel kezdeni valamit, akkor azt megköszönnem.
vagy vegyek füldugót?

jköszönettel

V.

(#52) FireFoxer válasza mvazsony (#51) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Sok a kérdés, kevés a válasz :DDD :DDD

bakfitty...

(#53) mvazsony válasza FireFoxer (#52) üzenetére

mvazsony
(újonc)

Hogy válaszolhatnék, míg csak kérdéseim vannak :F

(#54) FireFoxer válasza mvazsony (#53) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

a topikra értettem, sokan tesznek fel kérdéseket de válaszok nem igazán érkeznek rá ! :R

bakfitty...

(#55) mvazsony válasza FireFoxer (#54) üzenetére

mvazsony
(újonc)

igen közben leesett :DD

(#56) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

2 év és 2,5 hónappal a noti megvásárlása után az akkumulátor átváltott szünetmentes üzemmódra azaz csak annyi ideig megy akksiról amíg elmentem és kikapcsolom a gépet....

Meg is rendeltm bele már egy új akksit ami remélem hamarosan meg is érkezik :) (24K és 10%-al nagyobb kapacitású mint az eredetije azaz 6600 mAh)

Ha kibír újabb 2 évet az új akksi akkor meg leszek vele elégedve :)

+ A kijelző külső burkalat is szét van törve a zsanéroknál így azt is lecserélem HA az acomp is úgy akarja és futárszolgálattal vagy postán elküld egy burkolat elemet mert 240 kilómétert nincs kedvem utazni érte de még így is lehet, hogy az lesz...

Új vinyó és több ram is jó lenne bele de majd csak jövőre...

Egyébként minden más rendben van rajta :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#57) kovari válasza _seth_ (#56) üzenetére

kovari
(kvázi-tag)

Szia!Megtudnád mondani a cimet ahonnan rendelted a cuccokat mert nekem is kellene egy billentyüsor.köszi.

(#58) _seth_ válasza kovari (#57) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Billentyűsor: acomp.hu itt vannak alkatrészek gericom notikhoz.
Akksi: akkuk.hu

(#59) kovari válasza _seth_ (#58) üzenetére

kovari
(kvázi-tag)

köszi!

(#60) kovari

kovari
(kvázi-tag)

GERICOM billentyüzete nincs véletlen valakinek?

(#61) skycomp

skycomp
(újonc)

Sziasztok,

Nekem is egy 1 éves Gericom notim van (Belaggio) 1.5-os mobil cerka, 1 giga ram, 80-as vinyó.

Eddig elégedett vagyok vele, mindennapos webprogramozásra használom elég jól bírja eddig. Vettem hozzá külső bill-t, hogy a sok kódolástól óvjam a noteszét.

Nem ritka, hogy 1 hétig meg egyfolytában, ezt is bírja, csak jót tudok mondani róla.

Van elfekvőben 2 db 256-os ddr ramom, ha esetleg valakit érdekel írjon.

Billentyűzetet nettó 9-ért az acompban lehet kapni, pont múlt héten kérdeztem.

Üdv.

www.skycomp.hu ...minden informatikai problémára megoldás

(#62) kovari válasza skycomp (#61) üzenetére

kovari
(kvázi-tag)

Néztem a honlapjukon én is a billentyüzetet de tipust nem irtak csak annyit hogy GERICOM billentyüzet ma felhivom öket hogy van e nekik ojan ami nekem kell.Egyébkéntb én is megvagyok elégedve a notimmal ,sokan szidják és becsmérelik a GERICOM notikat de én semmi rosszat nemtudok mondani rolla ez a harmadik ijen gépem de semmi gondom velük.

(#63) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

[kép]

Gericom notim új akksival :)

(Gericom Blockbuster
CPU: Pentium 4 Mobile 3.06 GHz
RAM: 2x 256 MB DDR
HDD: 40 GB Toshiba 4200 rpm 2 MB
VGA: Mobility Radeon 9600 128 MB
TFT: 15,1'' 1400x1050 pixel
+ 11.1V 6600 mAh (25,4K, akkuk.hu) )

Netezés, töltögetés volt rajta.

(#64) jercsi

jercsi
(kvázi-tag)

Sziasztok
Van egy fujitsu siemens laptopom az A3667 seria
Van benne egy turion 64 es proci 1gb ram 100hdd és egy ati radeon mobility x700 as videókártya!
A problémám az lenne hogy a call of duty 2 multiplayerben nem indul el rajta ,minden más tökéletesen megy single playeren és multiba is kivtel ezaló a cod2 multija ,szerintem már minden lehetséges megoldást kipróbáltam de nem hajlandó megnyikkanni sem .......
Ha valaki esetleg tudná a problémámat orvosolni akkor nagyon megköszönném .......
Üdv Jercsi !

Windows hibaelhárító: Elromlott az egere , klikkeljen az ok gombra!

(#65) _seth_ válasza _seth_ (#63) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Még mindig tartja a 3 órát :) (nem csak első alkalommal bírt ennyit szerencsére).

Mennyivel jobb így ez a noti....

(#66) mvazsony

mvazsony
(újonc)

Sziasztok

Még mindig Geircom Bellagio 1720 DVD. Egy elég régi típus. A kérdésem az lenne van-e valakinek ismerőse akinek esetleg van ilyen használkt akkuja ehhez a típushoz. Majdnem sikerült szereznem, de az nem passzolt. A gép elejében van az akku hosszúkás téglalap alakú. nincs benne a lépcső. ha esetleg valaki tud ilyenről kérem írjon. Nem baj, ha nem az igazi. az is jó, ha egy fél órát bír. Köszi :R

V.

(#67) Stoci2 válasza Antibazsi (#45) üzenetére

Stoci2
(újonc)

Nekem is Gericom Phantomom van (fél éves) és most vittem el az Acomp szervízbe, mert haldoklik a DVD író. Amikor a szervizes átvette, akkor derült ki, hogy nekem is törött a TFT zsanérja (én eddig észre sem vettem).
Persze rögtön megkérdezte, hogy nekiütöttem-e valaminek. Úgy éreztem, hogy most az a gyanú, hogy odavertem valahova és emiatt tört el+romlott el a DVD író. Mondtam, hogy nem. Úgy vigyáztam rá, mint a hímestojásra, fogalmam sincs, hogy történt, de ahogy hallom másnál is megrepedt. Ez nem lehet szériahiba? Az igaz, hogy már a vásárlás után észrevettem, hogy elég nehezen nyílik, de az eszembe sem jutott, hogy esetleg széttörik.

Tény, hogy az illesztéseket tekintve nem egy precíz szerkezet, de egyébként - hogy jót is mondjak - nekem teljesen jól működött eddig, szerintem más tekintetben stabil és más gondom nem is volt eddig vele.

Szóval van még rajtam kívül több emberke is akinek magától megrepedt a zsanér? Mert elvileg garanciás még a gép és nem szeretném, ha ezt is rámvernék+a DVD író javítást. Inkább én kérek egy burkolatcserét gariba, ha kiderül, hogy ez szériahiba.

Stoci

(#68) ficsmix

ficsmix
(kvázi-tag)

Sziasztok! Van 1 Gericom Blockbusterem ATI 9600/128-as... aminek nincs optikai meghajtója. Tehát, hiába vettem bele 1combo-t, valami keret+átalakító mittoménmikellene hozzá. amit az eladó úr elfelejtett közölni, hogy ennyire spec. USB-s külső rack-ről sajnos nem tudtam bootolásra bírni. Tudna valaki használható ötlettel segíteni, hogy hogyan telepithetnék reá 1 XP-t? Vagy ha 1 Blockbuster tulajjal összeülhetnék, aki a gépével dobna 1 xp-t a HDD-mre... az is jó lenne, vagy mittudomén...:(. még meg is fizetném! VALAKI...LÉGYSZI!!! :U

ficsmix

(#69) jocy66

jocy66
(újonc)

Sziasztok!
Van nálam egy Gericom Blockbuster és nem akar indulni.
Bekapcsolásnál egy rövid ideig világit a vinyó meg a cd meghajtó led és utána semmi csak a nagy csend.
Még a biosba sem tudok belépni semmire nem reagál.
Van amikor meg próbálom inditani és elindul de előtte bejön az inditási választás.
Van erre valakinek valami ötlete?

(#70) FireFoxer válasza jocy66 (#69) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

üdv
Szerintem az alaplap döglött , asszem akkor szokott ilyen probléma jönni.
De ha nem akkor bocsi :R

bakfitty...

(#71) FireFoxer válasza ficsmix (#68) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Nekemis pont ilyen notim van ha netán Békés vagy Dunaújváros közelében laksz akkor segíthetek ;)

bakfitty...

(#72) grais

grais
(újonc)

ELADÓ Gericom blockbuster 9600

Ha valki ugy látja nem éri meg akkor www.laptop.hu oldalon meg lehet nezni hogy a hasonlo teljesitmenyü hasznalt laptopok mibe kerulnek....Alkudni esszeru keretek között es csak komoly vevoket varok.

Proci 2500 MHZ AMD Power Now
1024*768 felbontas
mem: 512 MB
vinyo 40 GB
DVD iroval
ATI RADEON 9600 64MB VGA (NEM INTEGRÁLT SZ*R hanem rendes VGA)
nemet billentyu.
+
taska
wlan kártya
usb elosztó

Hibak: a fedolap a hajtogato resznel meg van repedve
AKsi az szart sem er.

info:(2003.10.xx-én vettem 375000 ért csak a gépet)
grano@mobilposta.hu

(#73) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Szarul megy az ACOMP-nak :DDD

Írtak emailt, hogy most már postai értékesítéssel is foglalkoznak és ha még nem vettem burkolatot akkor le tudják küldeni utánvéttel :D Eddig azt írták, hogy csak személyesen megy.

(#74) FireFoxer válasza _seth_ (#73) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Legalább megoldódik a problémád ;)

bakfitty...

(#75) _seth_ válasza FireFoxer (#74) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Oldódna ha lenne 16 ezrem (+ posta) egy burkolatra :W ha esetleg mégis lesz akkor majd rendelek egyet.

(#76) Gorlancs válasza _seth_ (#75) üzenetére

Gorlancs
(újonc)

A megujult honlapjukon,ami mellesleg sokkal ''okosabb'',mint az elozo ezt irjak:

Mennyi szállítási költséggel számolnak?
Ha a rendelésnél házhozszállítást kér, akkor a gép külön feltünteti ennek pontos költségét, így egyértelműen előre látszik a fizetendő összeg. Ez az összeg termékenként változó. Egy értékes SONY notebooknál 0 Ft is lehet, de egy kisebb értékű alkatrésznél 500-900 Ft körül alakul.

Csak arra lennek kivancsi,hogy ez mennyi lenne nalad?

Udv

(#77) _seth_ válasza Gorlancs (#76) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Nem tudom :( Amikor anno írtam nekik még nem foglalkoztak postával. Most pedig amikor írták, hogy már postáznak is nem írták, hogy mennyi a posta.

lehet írok nekik egy mélt, hogy használtjuk van-e esetleg :D

(#78) PGyozo

PGyozo
(újonc)

hI!
NEM KÖZVETLENUL A GERICOMHOZ KAPCSOLODIK, DE VETTEM HOZZA ASUS VLAN KÁRTYÁT, DLINK-ESET ES A ROUTER EGYIKET SE LÁTJA, NEM KAP IP CIMET, HAVEROM NEMTOM MILYEN MÁRKÁJU RÉGI VLAN KÁRTYÁJA GOND NÉLKUL MUKUDIK, EZEK AMUGY PCSMC BEMENETESEK, DE AZ USBSET IS VISZI! HA VALAKI TUD SEGITENI LÉGYSZI IRJON! KOSZI!

(#79) FireFoxer válasza PGyozo (#78) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

ház ez bakfitty :))

bakfitty...

(#80) FireFoxer válasza _seth_ (#77) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Használt burkolat,,, ház az érdekes lenne, dehát kitudja . Azért csak sok szerencsét hozzá ;]

bakfitty...

(#81) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

Ja és amúgy van egy olyan hibája a gépemnek ami általában a WoW ''alias''... World of Warcraft (ha valaki nem tudná :DDD ) közben jön elő kissebb megterhelés közben; miszerint egy pillanatra megfagy minden, elsötétűl a képernyő aztán hol visszajön hol megint besötétül, és végül visszaáll a normálba. ez kb 30 sec alatt megy végbe.
Sokszor már megcsinálja egymás után 2-3 szor 10 perces eltéréssel de akkor már 3 adjára totál nem jön vissza a kép és újra kell indítani a laptopot.
Szóval ez lenne a gondom, ''szerintem a vga a bűnös'' de remélem valaki felismeri ezt a hibát és talán lehet rá gyógymódot találni. :U

Előre is köszike.

üdv. Attila

bakfitty...

(#82) mvazsony válasza PGyozo (#78) üzenetére

mvazsony
(újonc)

Pgyozo szerintem a beállításokat nézd meg. én egyszer egy órát szenvedtem ezzel, nem kapott ip-t, aztán kiderült, hogy ne tudtam jól a kódot a wifihez. de ezt így külöjn nem köti az orrodra, csak keres vár, idegesít:)

Más:
szerintetek egy Gericom Belaggio 1720 (1.7 celeron) új akkumulátorral mennyi ideig megy a gép? Mert ez ugye nem mobilkproci, meg ilyenek. Szóval érdekelne a véleményetek, hogy lérdemes-e egyáltalán.
Írtam az akkkuk.hu-ra, de ott csalk a paramétereit tudták megadni, azt hogy ez órában mennyi azt nem.
köszi
V.

(#83) FireFoxer válasza mvazsony (#82) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

sztem egy 70-80 perces filmet meg lehetne nézni vele, főleg hogy az akksi új...
:R
Havernak is valami ilyen proci van a laptopjában, igaz az nem új de 70 percig bírta kb filmnézés közben.

bakfitty...

(#84) Cartman002

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Van egy Gericom Phantom laptopom, és az a problémám vele, hogy sokszor nem tér visza az Xp hibernálásból. Illetve visszatér, de olykor 5-10 perc is eltelik, mire bejön a bejelentkező ablak. Az az érdekes, hogy nem is tölt meg semmi, csak ott van. Még a vinyót se mozdítja meg :S
Mi lehet a gond?

Másik:hogy lehet, hogy az aksi üzemideje, csak másfél óra? Igaz, hogy már fél éves, de ez ennyire hamar elöregszik? :F

[Szerkesztve]

Üdv: Cartman

(#85) Cartman002 válasza Cartman002 (#84) üzenetére

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

UP :F

(#86) _seth_ válasza FireFoxer (#80) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Már találtam de nem az acomptól (pontosabban van egy döglött alaplapos gép amiből a hdd, cpu, ram, odd ki lett véve és azt akarom megvenni).

(#87) Asycid

Asycid
(újonc)

Na, én itt ilyet még nem láttam, szóval: Nekem egy Gericom Supersonic KN7 series notebookom van. Magyarországon nem forgalmazták. És ez itt a probléma, mivel nem tudom bekapcsolni :)
Elvittem Acomp szervizbe, ott azt mondták, h soha nem láttak még ilyen gericomot :D
Viszont végignézték, és annyit állapítottak meg, hogy a proci nem melegszik. Alaplapnak semmi baja. (CPU: AMD Athlon 64 ML32 1800+). A következő lenne a kérdésem: magyarországon hol lehetne ilyen procit találni kipróbáláshoz? (mert nem akarok venni, amíg nem biztos, hogy a proci fingott ki)

Amúgy a gép spec.-jei:
AMD Athlon 64 ML32 1800+ socket 745
ATI X600 256 MB RAM (128 shared)
1024 MB RAM
90 GB Winchester
DVD-RAM

LINK:
[link]

[Szerkesztve]

(#88) Asycid

Asycid
(újonc)

Bocs, a CPU-t hibásan írtam le: AMD Turion 64...

(#89) Cartman002

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tudja valaki, hogy mivel tudom megnézni az aksi hátralévő élettartamát? Továbbá előző kérdésemre egy UPPP :R

(#90) liderces

liderces
(újonc)

Szasztok mki!!!
Most jutottam egy gericom webboy-hoz. Azt kérdezném lenne e valakinek ehhez magyar billentyüzete? Ill hol lehet ezt szerezni? Lenne egy másik is nem mindig kapcsol be ha meg igen akkor a kijelzőn az egér és minden más mozgás hatására visszintesen szinhiba csikok jelennek meg. Viszont van olyan pont ahol jó a kép. Lenne valaki aki tudja mitől van ez?
Kösz a hozzászólásokat.

(#91) DoubleD

DoubleD
(fanatikus tag)

Gericom Webboy, anno 2002-ből.
Az elején kicsit feszélyezett a márka, de az idő igazolta: nagyon jól összerakott, masszív darabnak igérkezik.

Isten halott. - Nietzsche ---------------------------- Nietzsche halott. - Isten (Graffiti) Ezer dolog eladó! Mondj egy árat, vigyél párat @ http://href.hu/x/fy39

(#92) BÁ Nutrition

BÁ Nutrition
(őstag)

hi

van valakinek tapasztalata a gericom hollywood sli-vel kapcsolatban?
egyeltalan mennyire szamit megbizhatonak ez a marka?
thx

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#93) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

kihalt ez a szegény fórum : :(

bakfitty...

(#94) bazsi123

bazsi123
(újonc)

szevasztok. tönkrement a bellagio-m dvd-írója (qsi swd-041). vettem egy lg gsa-t10n-t, de nem igazán akar működni. az író úgy tűnik, slave, ellenben a notebook csak a master beállítást komálja. a bios nem is látja (ergo bootloni se tudnék windows telepítőről, ha beütne a crach). azt mondta az acomp, át lehet állítani a meghajtót, 6e plusz áfa áron. szerintem nem ezért vettem 17e ft-ért a dvd-t, de mindegy. csak ez a megoldás? ja, a szervizbe járás kicsit macerás, paks/szekszárd viszonylatban... vagy tudtok mondani olyan dvd-t, ami tutira megy a bellagio-val?

(#95) pink75

pink75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

sziasztok
van nálam egy 26640XL blockbuster, P4 2,66Ghz, Radeon9200, gond, hogy folyamatosan pörög a venti, iszonyatosan melegszik, megnéztem, nem lehet a speedstepet állítani a biosában. Arra gyanakszom, valaki meg akarta berhelni, de félresikerült, ugyanis wlan beállítási lehetőség viszont van, bár a gép ilyet nem tud. AMIBIOS hiflex setup utility a bios neve, 1.30-as verzió. Megkérném azt, akinek hasonló gépe van, vagy otthonos a témában, segítsen azzal, hogy megnézi nekem, tényleg ezzel a biosszal vannak-e útjukra engedve ezek a gépek?
Amúgy semmi drivert nem találok hozzá a neten, ha vki tud, kérem, segítsen ebben is,
köszi:
pink75

ui.: nem, nem asztali proci.

(#96) SP!T

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Hali! Nekem van egy Blockbusterem és ha menet közben állítgatom a kijelzőt el-el megy a kép. De ha egy helyre beállítom ott jó lesz.. Tehát csak a mozgatás alatt villódzik. Ez csak egy sima kontakt hiba amit sitty-sutty szervízelni lehet?

:R

(#97) CsatiZsol

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Beújítottam magamnak egy használt gericom Blockbuster-t és nem nagyon tudom, hogy mi a pontos típusa. 2,4-es Intel Mobile P4 lakik benne meg egy 9700-es ATI Radeon. Ha valakinek van valmi tippje, vagy ötlete, hogy melyik ez vagy hogyan tudnám kideríteni pls írjon.

A gép keményen melegszik a proci néztem 65 fok alá nem is megy, valahogy nem lehet jobb hűtőt hekkelni ezekbe a gépekbe? Amúgy elég brutálul megy a kicsike, gameket amiket néztem rajta, elég szépen viszi. Aksija az hulla, kb mennyibe fáj egy új aksi?

Valami menetközben futtatható proci sebesség szabályzó program nincs ezekhez?

BIOS! Nekem is van a biosban WLAN ki/bekapcs lehetőség, pedig elvileg nincs ilyen a gépeben és az everest sem ír ki ilyen cuccot. :F

Most ennyi, ha van valami kérdésem még úgyis jövök. Ja az eddigi tapasztalataim Gericommal: A ház valami ótvaros szar műanyagból van gyúrva, elreped nem bírja a hőterhelést amit a noti végez vele, időnként le kell cserélni. Rohadtul melegszik. :O Ezt nem értem meg, hogy miért nem foglalkoznak vele. Megpróbálok valami komolyabb hűtést bele lapátolni, ha sikerült és megérte akkor majd idepötyögöm. Amúgy a hatalmas előnyök, ha egyszer elindult, akkor olyan mint egy asztali gép, nagyon nehezen adja a belsejét a meghalás útjára.:D A háza szétesik de a bele még megy tovább.

Üdv Zsolt

Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

(#98) Peteke válasza CsatiZsol (#97) üzenetére

Peteke
(kvázi-tag)

Üdv!

Itt az akksi ami Neked kell: [link]

Peteke

(#99) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

Üdv

Nállam is szintén elöfordult hogy elrepedt a ház ,sajnos , ne megy masszív dologból van :S
Viszont van 2 hiba ami nagyon aggaszt, az első hogy néha csak úgy egyszerüen meghal a billentyűzet és csak újraindítás után lesz jó, másik pedig hogy pl CS:1.6 és még némely lanos alap game egyszerően csúszik, olyan minta repülnék, semmi lagg vagy akadás hanem olyan minta teljesen beszívott volna a gép... :O
remélem erre tud valaki megoldász , előre is kösz :R

ui:.. akinek driver keresési gondja van az itt talál !!!
[link]

bakfitty...

(#100) SP!T válasza FireFoxer (#99) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Beszivott? Ez jó! :D Nem lehet h a képernyő válaszidő lassuságát látod szimplán egyes gameknél?

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.