Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) CsatiZsol

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha a jelenlegi notebookomban Intel P4 2400MHz-es mobil proci van akkor ebbe Centrinot lehet tenni vagy nem? Ezt hogyan lehet eldönteni?

Üdv Zsolt

Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

(#102) Cornel

Cornel
(újonc)

hi
szeretnek venni egy Gericom phantom 31100 tud valaki valamit róla esetleg v valami!!!!
kösz előre is :) írjatok minnél előbb

(#103) FireFoxer válasza SP!T (#100) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

az a nyomi kaspersky volt a bűnös XD

bakfitty...

(#104) _seth_ válasza CsatiZsol (#101) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Nem lehet centrinot rakni bele fizikailag sem (1 láb difi van elvileg).

Ha P4 2,4-es akkor arra tippelek, hogy 533 a max fsb és akkor a max proci a 3,06-os ami belemegy.

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#105) CsatiZsol válasza _seth_ (#104) üzenetére

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Köszönöm.

Üdv Zsolt

Az optimista minden vészhelyzetben lehetőséget lát, a pesszimista veszélyt lát minden lehetőségben. “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

(#106) Daedalus

Daedalus
(újonc)

Sziasztok! Nekem egy 2002-es Gericom Webboy laptopom van! El kezdett a kicsike hűtöventillátora kerregni és el is romlott!!! :( Tudtok szervízeket mondani ahol kaphatok alkatrészt vagy megcsinálnák? Daedalus

(#107) Gismo válasza Daedalus (#106) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

talán laptopinfo.hu

(#108) rvR--

rvR--
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy Gericom Hummer (celeron 2800, 512ram, cd-dvd rw, 60gb, integrált intel extreme2) notebookom.

2 probléma is lenne vele: az első, hogy a cd-dvd combodrive 2 hónappal ezelőttig hibátlanul írt mindent, most már csak cd-ket tudok írni/olvasni vele, dvd-t se nem ír, se nem olvas.... nem nagyon találkoztam még ilyen problémával bevallom öszintén :DDD pedig volt már pár hírhedt LG combo-íróm az asztali gépbe, de vagy az egész meghalt, vagy ment hibátlanul a dolog. Vmi ötlet?

A másik probléma, hogy egy LG Flatron 915FT+ra rákötve, nem viszi a monitort a gyári max frissitéseken (640x480@200hz;800x600@160hz;1024x768@120hz;1280x1024@100hz;1600x1200@85hz)
Olyan, mintha 130hz lenne a ''cap'' 800x600ba és 640be, ha 130hz fölé teszem powerstrip-pel, refreshlock-kal vagy bármi ilyen progival, sárga lesz a LED és annyi, pedig ugyanaz az .inf- es monitor driver van fent, mint az asztali gépen, ahol ezeket a frissítéseket hiba nélkül viszi. Az intel extreme 2 driverében a notin a display ki van kapcsolva, csak a CRT van engedélyezve. Windows képernyő settingsnél is default on van, ottis, ha 800x600ban kiválasztom a 160hz-t besárgul a led és annyi.

Vmi elképzelés?

(#109) xedos válasza rvR-- (#108) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A problémára nem tudom a megoldást, de mi a fenének neked a 160Hz?
Már a 130is elég sok:)
A monitor élettartamát is csökkenti! -Látni sem hiszem-hogy látod a különbséget.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#110) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

Valaki tud megoldást arra hogy miért látnak az oprendszerek 2 procit a gericom blockbusterembe ?...ráadásul az everest is :S , és a feledatkezelőben is ketté van szedve a proci terheltség rész... :F Miközben csak 1 db intel pentium 4 - 2.6ghz es van benne.
jah és esetleg egy jó proci esetleg ram hűtés található valahol egy ilyen gépbe ?

bakfitty...

(#111) rvR-- válasza xedos (#109) üzenetére

rvR--
(lelkes újonc)

130 is bőven elég, tudom, a különbséget meg abszolut nem látom, csak ha nagyobb a differencia, pl 60 helyett 120, akkor az egér gyorsabb :DD de kb ennyi

5éves a monitor, amióta megvan játszok rajta 800x600 160hz-n; lehet hogy csökkenti az élettartamát, de szerencsére ezt én még nem tapasztaltam :) viszont ez a probléma zavar kicsit :( ha kiveszem a rendes desktop gépemböl a vidkártyát és az integráltat használom (Abit nf-m2 nview; gef 6150) akkor ugyanugy standby ra teszi a monitort 130 hz fölött. 6600gt-vel meg viszi a 160at... nemértem... lehet nem szereti a monitor az integrált karikat :D

(#112) xedos válasza FireFoxer (#110) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Most nem akarok keresgetni, de szerintem HT-s az a proci!
Magyarán egy magos, de virtuálissan 2 -jobban elossza a feladatokat.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#113) FireFoxer válasza xedos (#112) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

ohh igaz is :) Hyper Threadingos XD
nem is gondoltam hogy ezért .KÖSZI :R

de a 2dik kérdésem még mindig fentáll, valaki tud egy fasza hűtést egy ilyen gépezetbe ?

bakfitty...

(#114) CsatiZsol

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

Megint kérdésem lenne. Már fentebb írtam, hogy van egy Gericom Blockbusterem és meg kellene tudnom a pontos típusát, mert ebből is adtak ki több ''generációt???''. Hogyan tudnám megtudni ezt. Ahhoz kellene, hogy tudjak bele venni ramot, mert hiába próbáltam vaktában nem megy. :O Kellene bele Aksi is, meg megnézném, hogy mi a legnagyobb proci amit lehet bele rakni, ráadásul repedezik a műanyag a tetején ezért ahhoz is kéne, hogy oda melyik ''generáció'' tetejét vehetem meg.

Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.

Üdv Zsolt

(#115) FireFoxer válasza CsatiZsol (#114) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Hali

Van a gericomnak eredeti oldala [link]
itt a datasheet vagy manual részen belüli pdf file okból azt hiszem ki tudod szűrni hogy pontosan milyen is a te laptopod. :R

[Szerkesztve]

bakfitty...

(#116) FireFoxer

FireFoxer
(fanatikus tag)

Nem tudja véletlen valaki hogy miért melegszik annyira a Gericom Blockbusterembe (2.66 Intel_P4 ,,,HyperThreading ) a prcesszor ? vagy nem e lehet állítani a sebességen, esetleg hűtést jobbat szerezni bele vagy valamit.. csak hogy ne égjen már le :S

előre is kösz

bakfitty...

(#117) CsatiZsol válasza FireFoxer (#115) üzenetére

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nagyon köszönöm! Megtaláltam nagyjából. Az enyémnek ez van az aljára írva: N251S5 ez van is a listában csak az enyémben 9700-es ATI radeon van nem 9600-os ahogy ott írják...

Amúgy a képeken látható notikhoz képest az enyémnek pont a másik oldalán van az optikai meghajtó.

Üdv Zsolt

(#118) FireFoxer válasza CsatiZsol (#117) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

nagyon szivesen

Viszont valaki adjon már valami tanácsot hogy hűtsem le ezeken a forró nyári napokon a memóriákat a notimban :S :O :O :O :O

bakfitty...

(#119) The DJ

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egyik barátomnak van egy Gericom Hummer notija ([link])
A gond az, hogy nem kapcsol be, ha pedig nagyritkán mégis, akkor ahogy melegszik a gép úgy kezd szétesni a kép.
Ez milyen hibára utalhat? Megfőtt volna a videókari vagy az alaplap mondott csődöt? Megérné javíttatni?

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#120) FireFoxer válasza The DJ (#119) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

szerintem annyit megér hogy egy szervízes srác megnézze mi a konkrét baja, én sajnos semmit nem tudok mondani. :U

bakfitty...

(#121) Behindblue válasza FireFoxer (#120) üzenetére

Behindblue
(lelkes újonc)

Hali!

Egy Gericom Hummer notebook-om van, és megosztott memóriás a VGA kártya benne. Ezt, hogy tudom állítani, hogy hány megát osszon meg a rendszermemóriából? Köszi

GIGABYTE GA-EP43C-DS3; INTEL Core2 Duo E7400 2.80GHz; OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT; GAINWARD 0056-BLISS GTS250 512MB PCIE; WD 500GB 7200rpm 32MB SATA2; GIGABYTE Superb 460W

(#122) FireFoxer válasza Behindblue (#121) üzenetére

FireFoxer
(fanatikus tag)

Az ilyet ha minden igaz vagy BIOS ból, vagy windowson belül ati catalyst->integrated graphics résznél lehet álíltani. gondolom nvidiánál is valahol a driver control panelében lehet ;)

bakfitty...

(#123) Lejszi

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

Én vettem meg firefoxer gericom notiját. remélem nem lesz vele semmi gixer. :)

Elado NOKIA E63 es egy JVC POCKET CAMCORDER

(#124) Lejszi

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

sziasztok!

ilyen bios-om van: [link]

es frissiteni szeretnem, de sehogyan sem akar ossze jonni, mert fizetni kene, amit persze nem akarok :D

tud segiteni vki?
:R

(#125) Scenic

Scenic
(tag)

Gericom notim van (a típusát most nem vágom, de ha fontos akkor utánanézek) aminek sokáig nem használtam ki a hordozhatóságát és asztaliként használtam, de mióta elvittem magammal egy útra, azóta napi 3-4 alkalommal kikapcsol, de úgy mintha kirántanám a tápfeszből a vezetékét! :(((
Nagyon idegesítő már, mert nem tudok velem komolyabb feladatot elvégezni, erősen felpörög a cooler és egyszer csak meghal az egész. Nem lefagy, kikapcsol, mintha áramtalanítanák.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? T-hiba vagy más lehet?

[Szerkesztve]

SGS II

(#126) rage1

rage1
(újonc)

Sziasztok!
Gericom Phantom 1440-hez keresek videokártya drivert. Nincs a géphez semmi telepítő CD, a netet is bekerestem de sehol nem találok drivert.
Ha vkinek van átdobná az emilemre? passenger01@vipmail.hu
Előre is kösz!

(#127) tibibi

tibibi
(őstag)

mivel látom itt mindenki csak kérdez én is gericom webgine hütöventilátor kellene nincs valakinek?

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#128) Scenic válasza Scenic (#125) üzenetére

Scenic
(tag)

A hiba megoldva, azért leírom hátha segít másnak is:
Mivel a túlmelegedés problémája volt a legvalószínűbb, ezért szétkaptam a gépet és leszedtem a prociról a hűtőbordát, ami alatt a zselé keményre volt száradva, így a hőátadása nagyjából a 0-val volt egyenlő... :Y
Mivel éppen nem volt otthon ilyen zselém, ezért átmeneti megoldásként egy kis vajjal segítettem a dolgon :DDD, persze csak pár napig, amíg szerzek trutyit, mert a vaj lebomlik gyorsan.
Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem kell cserélni benne semmit és használhatom még egy ideig.

SGS II

(#129) tibibi válasza Scenic (#128) üzenetére

tibibi
(őstag)

paszta hövezetö :R

(#130) Robeert

Robeert
(újonc)

Sziasztok!

Van egy Gericom Blockbuster 2 notebookom és rosszalkodik a vinyója.
Ki akarom cserélni csak nem tudom, hogy max mekkorát lehet beletenni.
Nem tudjátok véletlenül?

120 gigást felismeri az alaplap?

Mert alapból max 80-sal árulták!

Köszi!

Robert

(#131) peterkeT válasza Robeert (#130) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Felismeri. Akár nagyobbat is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#132) Robeert válasza peterkeT (#131) üzenetére

Robeert
(újonc)

Köszi!

Robert

(#133) tomi07 válasza Robeert (#130) üzenetére

tomi07
(kvázi-tag)

Ez úgy látszik típushiba. Nekem is ilyen gépem van, és a gyárilag beépített hitachi merevlemez nálam is megadta magát. Szerencsére nálam garanciális időn belül /elég sokat nyúztam/.

(#134) tibibi

tibibi
(őstag)

sziasztok hány fokosnak kellene lenni egy 1.3 celeron procis notinak internet közben pl.55-60 fok sok?

(#135) Robeert válasza tomi07 (#133) üzenetére

Robeert
(újonc)

Nekem is cseréltek már egyet garanciális időn belül. Ez már a második ami kezdi megadni magát. Szerintem azért mert nagyon felmelegszik és ez nem használ neki.

(#136) tomi07 válasza Robeert (#135) üzenetére

tomi07
(kvázi-tag)

Én a garanciális cserénél Samsungot kaptam ami már 5400-as fordulatu. Üzem közben bármennyit is használom maximum 37 fokra megy fel. A gép érezhetőleg gyorsabb lett azóta. Egyébként én meg vagyok elégedve ezzel a laptoppal a sok lesujtó vélemény ellenére.

(#137) rolcsi24

rolcsi24
(újonc)

Sziasztok!

Olvasgattam a véleményeket a Gericom gépekről és mivel nekem is egy ilyen gépem van gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat! Az én gépem egy Gericom webshox 1.8ghz pentium procis 14'' , 20gb vinyó,...stb. Én 2003-ban hozattam külföldről, akkor került átszámolva 370e-ft-ba. A gép a mai napig tökéletesen működik! Probléma egyedül a dvd-olvasóval volt! A sok használattól 1-éve sajnos tönkrement! Ekkor jött az ötlet hogy dvd-írót kellene venni bele! Elmentem egy szaküzletbe ahol 25e-ért adtak egy írót! Beépítettem a gépbe de a gép nem volt hajlanó felfutni vele! Visszavittem az üzletbe de most már a gépet is vittem magammal. 4 vagy 5 írót próbáltak ki de egyikkel sem volt jó! A pénzt visszakaptam és azzal küldtek el hogy ilyet még soha nem tapasztaltak! Elvittem egy szervízbe ahol ilyen gépekkel foglalkoznak! ott is kipróbáltak több meghajtót de nem jártak sikerrel! azt mondták hogy alaplap hibás, de mivel a gép előtte tökéletesen működött nem hagytam szétszedni! jött a gondolat hogy ugyan olyan meghajtó kellene mint ami benne volt! Ez egy panasonic meghajtó volt! 34e-ft ért hozattam hozzá egy panasonic dvd írót amivel azzonnal tökéletesen működött! Ma is ez van benne! Nincs válasz arra hogy miért csak ez jó bele,de a lényeg hogy működik! Más bajom soha nem volt a géppel, még az akku is az eredeti van benne! kb 40-50 percet bír! igaz mindig vigyáztam arra hogy ne merüljön le csutkára! Egyébként meg vagyok elégedve a szerkezettel! Szerintem nem volt rossz vétel!

(#138) dani0907

dani0907
(lelkes újonc)

Nekem Samsung HDD volt benne mikor vettem és hibátlan:)
Bár kissé zavar hogy érzem azt a finom meleget a kezem alatt mikor gépelek:S

[Szerkesztve]

To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: BOCSI MINDENKINEK DE EZ NEM KÖRLEVÉL!!!!

(#139) dani0907

dani0907
(lelkes újonc)

Nem tudom ti hogy vagytok vele de szinte semmi hasznosat nem tudok állítgatni BIOS-ba, lehet hogy minden laptoppal így van ez én nem tudom nekem ez az első.

To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: To: BOCSI MINDENKINEK DE EZ NEM KÖRLEVÉL!!!!

(#140) dani0907

dani0907
(lelkes újonc)

Még egy kérdés: ugye az FN+F4 ami ki tudja kapcsolni a kijelzőt. Nekem ez nem megy;) valami ötlet?

[Szerkesztve]

(#141) dani0907 válasza Scenic (#125) üzenetére

dani0907
(lelkes újonc)

Szedd szét a gépet, szereld szét a hűtést és takarítsd ki a bordák között a port mert nem áramlik a levegő, valamit hőpaszta hiány is van;). Nekem ugyan ez a hibám volt, és ezek után hibátlanul ment.

:D nem olvastam végig az oldalt;))

[Szerkesztve]

(#142) Lejszi válasza dani0907 (#139) üzenetére

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

én se tok szinte semmit állítani biosban, ugyan ez a bajom.
az enyém is melegedik rendesen, terveztem hozzá egy hűtőpadot, ami elég faszára sikeredett és így 1700Ft-ból megoldottam a dolgot.
a boltban min 5000Ft-ért lehet venni.

nem tudna vki nekem segíteni BIOS frissitésben?
már megtaláltam a hozzáillőt, csak vmi ismeretlen kiterjesztés és fogalmam sincs, hogy hogy meg milyen progival vagy akármivel csináljam?
ebben kérem vkinek a segítségét.

(#143) tomi07 válasza Lejszi (#142) üzenetére

tomi07
(kvázi-tag)

Ha a gépen minden működik normálisan akkor szerintem ne bántsd a biost. Ha annak a frissítése során valamit elrontasz akkor belefuthatsz egy elég húzós szervízköltségbe.
Alapból addíg amíg valami normálisan működik akármilyen régi is inkább ne piszkáld, mert a végén több kárt csinálsz mint hasznot.
Egyébként ha AMI bios, akkor a honlapjukon van a frissítő program is, csak az a kár, hogy fizetős a frissítés.

(#144) tomi07 válasza dani0907 (#140) üzenetére

tomi07
(kvázi-tag)

Nem vagyok benne biztos, de az FN-F4 kombináció szerintem váltás a megjelenítő eszközök közt, ha nincs rákötve másik megjelenítő akkor nem működik.
Próbáld ki köss rá egy külső megjelenítőt.

(#145) Lejszi válasza tomi07 (#143) üzenetére

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja ja fizetos, az a gáz :( :W

de ha vki tudja hogy mi a proginak a neve akkor talán le tom tolteni vhonnan
szal ha vki tudja akkor HELP

[Szerkesztve]

(#146) Macselek

Macselek
(újonc)

Sziasztok!

Az akku nálam is tönkrement, és hátul a zsanérnál megrepedt a burkolat.. Mennyiért lehetne ezeket megjavíttatni/kicseréltetni? Csak mert pénznek eléggé szűkében vagyok. :U

Előre is köszi :)

(#147) CsatiZsol válasza Macselek (#146) üzenetére

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nekem egy Gericom Blockbusterem van ennek is hasonló a problémája, ha van valami infód, kérlek jelezd, mert nekem nemsokára leesik a kijelző.

Üdv Zsolt

(#148) Macselek válasza CsatiZsol (#147) üzenetére

Macselek
(újonc)

Azt amúgy nem tudja valaki, hogy Gericom Blockbusterbe lehet ramot tetetni?

(#149) CsatiZsol válasza Macselek (#148) üzenetére

CsatiZsol
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Én is ezzel küzdök jelenleg van benne 512MB de ez hajszál vékony már. Tettem bele már vagy 8 féle ramot, de eddig egy sem ment benne rendesen, kicsit fura, mert ami gyárilag benne van az meg mindkét slotban megy. :O Most is ezzel cumizok. :D

Üdv Zsolt

(#150) Jánó

Jánó
(újonc)

Sziasztok!

Ha valaki tudna segíteni az nagyon megköszönném.
Van nekem egy GERICOM Bellagio laptopom amiben rossz a képernyő.
Fontos lenne mert ezzel járok suliba és és mindjárt itt az év eleje.
Ha valaki tudna bele 15''-os képernyőt a attól megvásárolnám szivesen.
Ha van rossz géped és jó benn a monitor akkor lécci írj.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.